The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2009, 20:32
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem Twojej agresji, widzę że chcesz na siłę pokazać że znasz stadium mojej wiedzy i że wiesz jakie jest moje zdanie na jakiś temat. Czy tak przystoi?

Jacka Kazimierskiego nie lubię za wpieprzenie do kadry Macieja Nalepy - ze swoich Karpat Lwów w których pracował. Za to, że jego treningi nie odpowiadają bramkarzom (np Borucowi) bo opierają się tylko na sile i chwycie.
Nie chce nikomu nic wmawiać tylko nie lubie ogólnie panującej na tym forum skłonności to znajdowania sobie w Wiśle wrogów nr 1. Kiedyś takim wrogiem był Brożek, teraz celami stali się Pawełek na zmianę z Kazimierskim bez jakiś konkretnych i popratych faktami powodów (mówie teraz o Kazimierskim) a jedynie na jakiś mniej lub bardziej wyimaginowanych problemach czy pogłoskach.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.02.2009, 20:46
A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 18.02.2009, 20:58
A jakbyś czytał moje inne posty to byś wiedział, że po Pawełku nie jadę tylko dziwię się, że nagle zrobił się taki zły według wszystkich.
Nie chodziło mi o to że ty konkretnie jedziesz po Pawełku, czy wcześniej po Brożku. Pisałem tylko o ogólnie panującej tu tendencji do szukania kozlów ofiarnych... I takmi byli lub są wyżej wymienieni łącznie z Kazimierskim... Przynajmniej moim zdaniem tak jest...
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.02.2009, 22:49
Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192
Ostatnio edytowane przez runner : 18.02.2009 o godz. 22:54.
Runner

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 18.02.2009, 23:04
runner napisał(a):Wyświetl post
Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?

ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.

St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie

Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192
Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2009, 23:11
Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Już lepiej byłoby sprowadzić Bodzia W.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.02.2009, 23:18
Cóż, świetny pomysł na poprawienie Pawełkowi psychiki - Sprowadzenie setki leszczy i sprawdzanie czy na prawdę nie potrafią bronić.

Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 18.02.2009, 23:20

Tu nie chodzi o poprawianie psychiki przez konkurencje tylko o osiągnięcie mobilizacji i czucia oddechu na plecach... I nie mam na myśli kogoś na poziomie Cebanu etc. Tylko realną konkurencję, a najlepiej kogoś lepszego, choć w to akurat nie wierze aktualnie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2009, 23:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co śmiać. Jest o niebo lepszy od tych pastuchów i Kangurów, którzy byli testowani.
Oczywiście, ja to jak najbardziej serio mówię.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.02.2009, 00:18
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...

Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...
Co jak co Stachu, ale Majdana to Ty zostaw w spokoju. To, że w głowie miał Dodę i później chciał zostać gwiazdą w show biznesie to jedno, ale bramkarzem za czasów gry w Wiśle był solidnym i pewnym.
Nie przychodził jako młodzian, a wiek niestety robi swoje i refleks pomału zabiera... stąd jego odejście.

Co do Dolhy, przecież to nie wina trenera Lecha ale jego psycha....fatalna to jest najłagodniejsze słowo.

Kazimierski jest w Wiśle jeszcze tylko dlatego, że o tym w dużym stopniu decyduje Skorża. Bo to jego człowiek. Gdyby decyzja zależała tylko od Bednarza albo RN już by go nie pewnie nie było.
Ostatnio edytowane przez runner : 19.02.2009 o godz. 00:21.
Runner

Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2009, 15:12
jak dla mnie Majdana i Pawełka można wrzucić do jednego worka zatytułowanego "Victor Valdes" czyli bramkarz który albo nie potrafi albo po prostu nie chce się skupić. brak koncentracji wychodzi przy dośrodkowaniach czy mocniejszych strzałach. nie jest to wina p.Kazimierskiego po prostu sa to bramkarze o słabej psychice.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2009, 16:21
gdybym był Bednarzem to jako scouta zatrudniłbym Adama Nawałke.To jakby nie patrzac On wyszukał dla Wisły Brożków gdzieś w małym klubiku pod Kielcami.Z odkryc Nawałki do seniorskiej piłki przebili sie też ,Kokoszka ,Kuzera,Strąk,Nawotczyński.
Teraz jak zanosi sie na zagraniczy transfer Brożka to jakoś jego następcy nie widze a na gotówkowe transfery nie ma kasy .Może wiec warto w tej trudnej sytuacji znowu zatrudnic Pana Nawałke
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.02.2009 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2009, 16:26
No czy Kokoszka jest odkryciem Nawałki to bym spekulował, bo podobno sam się zgłosił.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.02.2009, 16:40
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...

Zastanawiam się jak słaby musi być trener bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...

Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.

Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...
Co do trenerów bramkarzy, kto pracował u nas na tym stanowisku za sezonu 2006/07? Konkretniej chodzi mi o okres Petrescu.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2009, 18:18
Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.02.2009, 18:25
Był to bodajże jakiś Rumun, przywiózł go Petrescu. Nazwiska nie skojarzę.
Dumitru Stignaciu
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2009, 06:23
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Dumitru Stignaciu
no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.02.2009, 11:16
arti napisał(a):Wyświetl post
no i Ryszard Jankowski po wywaleniu Dana
teraz pracuje w Polonii Warszawa, to miedzy innymi za jego czasów Dolha bronił jak wtransie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2009, 13:09
a w Lechu był Woźniak. Jest historyjka, że gdy pracował w Porto, to Vitor Baia po każdym treningu padał z nóg i łapał kontuzje za kontuzją. Ale nie wiem czy to prawda.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.02.2009, 14:59
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ah/profil.html

Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Stary 21.02.2009, 16:03
Podobno w tym temacie mają być podawane realne wzmocnienia, a ten zawodnik:
-nie mamy tyle kasy na transfery
-nie dalibyśmy mu takiej pensji
I ostatnie, najważniejsze koleś gra w pucharach i Serie A, jest młody i ma szansę rozwijać się w klubie, który słynie z produkcji gwiazd. Czy ktoś na jego miejscu przyszedłby do klubu, który gra w słabej lidze i na dodatek jest na 4 pozycji?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 22.02.2009, 12:26
Radek Janukiewicz do wzięcia ZA DARMO. Wielkich wymagań finansowych nie bedzie mieć, solidny bramkarz. Byłby konkurencją dla Pawełka.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.02.2009, 12:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
teraz pracuje w Polonii Warszawa, to miedzy innymi za jego czasów Dolha bronił jak wtransie
no własnie! Najlepszy przykład ile znaczy trener bramkarzy w dzisiejszej piłce. Teraz jest w Polonii Warszawa i Sebastian Przyrowski, który już był skreślany przez wszystkich, miał wpadki większe od Pawełka teraz jest najlepszym bramkarzem ligi po golkiperze Legii.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.02.2009, 12:59
No właśnie czy ten Janukiewicz taki słaby jest czy co jest z nim nie tak? Już któryś klub go wyrzuca. A przecież kiedyś był oceniany jako jeden z największych bramkarskich talentów. Co jest grane i dlaczego mu kontraktu nie oferujemy tylkko jakimś wynalazkom?
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 22.02.2009, 13:02
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
No właśnie czy ten Janukiewicz taki słaby jest czy co jest z nim nie tak? Już któryś klub go wyrzuca. A przecież kiedyś był oceniany jako jeden z największych bramkarskich talentów. Co jest grane i dlaczego mu kontraktu nie oferujemy tylkko jakimś wynalazkom?
Bełchatów go testował ale stwierdzili ,że jest na podobnym poziomie jak Kozik i nie są w stanie mu zagwarantować miejsca w pierwszym składzie.Teraz go miała Korona chyba testować ale nie wiem co z tego wyszło....

Pamiętam go jeszce jak bronił w Śląsku. Dobry był........
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 22.02.2009 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2009, 13:26
Kiedyś podobno gdy trenerem bramkarzy w młodzieżówce był Adam Matysek, to Janukiewicz stwierdził, że z Matyska żaden bramkarz i że nie chciałby być taki jak on
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 22.02.2009, 14:05
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Podobno w tym temacie mają być podawane realne wzmocnienia, a ten zawodnik:
-nie mamy tyle kasy na transfery
-nie dalibyśmy mu takiej pensji
I ostatnie, najważniejsze koleś gra w pucharach i Serie A, jest młody i ma szansę rozwijać się w klubie, który słynie z produkcji gwiazd. Czy ktoś na jego miejscu przyszedłby do klubu, który gra w słabej lidze i na dodatek jest na 4 pozycji?
ettien 2.6mln euro, a tu 1mln, tak czy siak zawyzone te ceny, napewno byłby tanszy, mało gra, a jak gra bdb wrazenie na mnie sprawił, z reszta tego tematu powinno nie byc bo i tak zadnego transferu nie ma i nie bedzie, a beto nawet na transfermarkcie nie widniał bo był nieznany wiec takich piłkarzy szukajmy

Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.02.2009, 14:23
Ale nie rozumiesz że on ma ważny kontrakt i trzeba za niego płacić a za Ettiena nie bo ma karte w ręku!!!!
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.02.2009, 14:54
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ettien 2.6mln euro, a tu 1mln, tak czy siak zawyzone te ceny, napewno byłby tanszy, mało gra, a jak gra bdb wrazenie na mnie sprawił, z reszta tego tematu powinno nie byc bo i tak zadnego transferu nie ma i nie bedzie, a beto nawet na transfermarkcie nie widniał bo był nieznany wiec takich piłkarzy szukajmy
Nie rozumiesz, ze wisla ma przeznaczone na transfery 0 złotych (słownie: zero złotych) ?
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 22.02.2009, 16:47
Kiedyś podobno gdy trenerem bramkarzy w młodzieżówce był Adam Matysek, to Janukiewicz stwierdził, że z Matyska żaden bramkarz i że nie chciałby być taki jak on
To ,że Matyska nie lubi to akurat nic wielkiego.......Przynajmniej chłopak ma charakter . Ma 24 lata więc jest w młodym wieku jak na bramkarza a umiejętności już spore, i co najważniejsze nie puszcza "baboli".
Tak jak myślałem: Janukiewicza testuje Korona. W meczu z Lechem (1:1) zagrał 45 min i "załatwił" Peszke tak ,że nie wiadomo czy ten zagra z Włochami....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów