|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do bramkarza - na tym cyrku najbardziej ucierpi Mariusz Pawełek...Niestety. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
A powołanie od Smudy też da mu "kopa", takiego pozytywnego oczywiście ![]()
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 18.12.2009 o godz. 21:49.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Już pół roku temu, czy nawet rok mówiło się o Costlym w kontekście Wisły, mówiło się, że nasz klub sondował transfer i, że to Skorża optował za tym rozwiązaniem. Za pół roku Costly będzie wolny, więc Bełchatowianom trudno stawiać zaporowe warunki i cała sprawa wydaje się mocno prawdopodobna. Jeżeli gość się wkomponuje taktycznie w drużynę i będzie prezentował formę jak w reprezentacji, to nie mam wątpliwości, że będzie to bardzo duże wzmocnienie. Sęk w tym, że doskonale wiemy, że gość wcale nie musi się wkomponować ani prezentować wysokiej formy i wtedy będzie tylko jako-takim uzupełnieniem składu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Akurat do Pawełka zastrzeżeń mieć nie można,kilka spotkań nam wybronił znakomicie,wystarczy przywołać Bytom,w spotkaniu z Amicą też pozytywnie. Podobnie z Ruchem. Solidny bramkarz z niego się zrobił,a widać,ze pokłady rezerw jeszcze posiada i co ważne zdecydowanie chce mu się pracować. Chyba o 200 procent poprawił wykopy i grę nogami. Ileż to akcji poszło po jego bezpośrednim wykopie?Chyba bodajże z Sląskiem tak Brożek strzelił bramkę. Sprowadził bym mu solidnego młodego zmiennika. A on niech broni,bo nieźle mu to wychodzi i szkoda by było to psuć.Mamy wyraźną tendencję wzrostową. Mariusz sam rozwiązał nagłą potrzebę podpisania dobrego bramkarza. Sam pokazał,ze jest takim. Także ważne jest to powołanie,bo też i da mu pewność siebie jeszcze większą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na dwoje babka wróżyła, bo dla Cabaja, Przyrowskiego i Cierzniaka powołania do kadry to był pocałunek śmierci. Nagle przestali się rozwijać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Pawełkiem to jest ciekawa sprawa - można było go obarczać(i wd mnie w 100% słusznie) , jak drużynie jeszcze żarło, natomiast jak już doszliśmy do futbolowego dna, to akurat Mariusz był jednym z tych których za porażki winić nie można było.Ok zapodał farfocla z Levadią ale wtedy to cud nas tylko mógł uratować i to nie jego wina że zespół był w stanie w 180 min strzelić 1 przypadkową bramkę.
Natomiast co do reprezentacji , może to być w jedna albo w druga stronę , co nie zmienia faktu że Mariusz Pawełek nie ma szans na grę w kadrze i najpewniej jeśli nie zdarzy się cud, to będzie zapamiętany jako co najwyżej średni bramkarz. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Pozbyliśmy się Kazimierskiego, to jest największy plus, myślę, że przy Łaciaku Pawełek może odżyć, a ten sezon gra solidnie (poza meczem z Levadią).
Jak ściągniemy lepszego bramkarza to będzie fajnie, a jak nie to płakał nie będę. Bardziej by nam się przydał solidny napadzior i kreatywny środkowy pomocnik co nie boi się brać ciężaru gry na siebie (czego brakuje Jirsakowi). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
http://www.pzpn.pl/a_kadra.php?oid=58315 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Costly obecnie jest chyba lepszy od Sobiecha a napewno tańszy. Myślę, że można zaryzykować bo na lepszego wysokiego napadziora jeszcze zapewne długo nas nie będzie stać. Lol.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2009 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Według mnie bardz sprzydałby się nam prawy pomocnik bo łobo gra kichę a oprócz niego nikt dobrze na tej pozycji nie zagra (no może kirm ale to kto wtedy na lewej?)
![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Prawa Pomoc jest dla Kirma na lewo Boguski a napad Mały i Brozio? lub ktoś nowy ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co z tego że przyjdzie ktoś nowy ,jak zaraz "wtopi się w otoczenie".
Kirm też przyszedł pełny nadziei ,szalał na lewym skrzydle,centrował,wychodził do piłek. Potem mu przeszło. Ta drużyna nie ma charakteru ,nie potrafi zagrać szybkiego ataku pozycyjnego i to przede wszystkim trzeba zmienić. Zawodnicy muszą mieć posłuch u trenera i nie mieć ciągle do siebie na wzajem pretensje. To jest zadanie dla trenera. Oczywiście wzmocnienia mile widziane np w ataku ,czy drugiej linii. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mi się wydaje że jak zaczęł ostantio pogrywać boguski to kirm też zaczął przy nim lepiej grac mi się wydaje że andraż potrzebuję dobry partnerów którzy dobrze dograją na wyjście i umieją grać z pierwszej piłki. Co do bramkarzy to ja dalej podtrzymuje; stawiać na Cebanu. Costly ciekawi mnie jak by się u nas w komponował tak naprawdę to można o nim tylko dwie pewne rzeczy powiedzieć że jest wysoki i nie da się przepchnąć jakimś leszczom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
zastanawia mnie jedno , czemu Wisła nie weźmie Onyszki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No tak, tylko tego psychopaty nam brakowało
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie dziękuje postoje,ja już wole Cebanu i Pawełka a nie piłkarza który robi awantury i obraża się o byle gó**.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrzeba bramkarza z potencjałem, którego nie ma Cebanu a nie Onyszki! ;p
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 20.12.2009 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a czemu uważasz że cabanu nie ma potencjału ? Jakie to przesłanki pozwalają żeby tak twierdzić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cebeanu potencjał ma, tylko mało gra i cięzko to ocenić tak do końca obiektywnie. Potrzebne mu jest wypożyczenie. A na ławę sprowadzić jakiegoś doświadczonego,ogranego gościa. Może Wyparło?
A Cebeanu po sezonie,dwóch może się okazać wartościowym bramkarzem,którego nam potrzeba. Ale musi grać.! ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
TOMEK 11 nie wiem o co się obraża już tak napisałem,ale bicie zony czy też noszenie opaski więziennej, nie dziękuje po co nam piłkarz który rozrabia?Zresztą zdarzają mu się babole
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Że niby co? Że dupy nie da w najgorszym momencie
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiedziałem, że to jest kryterium, na podstawie którego dobiera się bramkarzy...
o czasy, o obyczaje... ![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Udało ci się ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chciałbyś, żeby jakiś pajac robił pośmiewisko z Wisły? A tak na serio - przestańcie tworzyć wirtualne problemy. "Dlaczego nie ten?", "Dlaczego nie tamten?". NIE TEN TEMAT!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2009 o godz. 21:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Jak dla mnie wymysł bujnej wyobraźni jakiegoś redaktorzyny .. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
fajnie by było.
Nie będe płakał jeżeli nikogo nie kupimy a wzmocnieniem okaże sie Krzysiek Mączyński ktory w ŁKS był pierwszoplanowa postacią. ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Niech tylko nie sprzedają Marcelo.