The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2015, 13:00
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Podobno z tym stażem pracy 40 letnim to była ściema więc się przez te 2 miesiące prezydentury Bronka chuja doczekasz, tak mi się wydaje.
Na uwolnienie Marka Mareckiego też czekasz?

Proszę, dla wszystkich cweli POpierających Po i straszących PiSem:
http://niewygodne.info.pl/artykul5/0...rtale-2015.htm

Zajmujcie się dalej szczuciem, pluciem jadem a te łajzy niech Polskę zadłużają w najlepsze.
chyba się troche zapędziłeś.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 25.05.2015, 13:06
vabanq napisał(a):Wyświetl post
za grzecznie to pogrubione napisał , za grzecznie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.05.2015, 13:13
Cytat:
Ok, przepraszam, nie chciałem obrażać cweli. Może niepotrzebnie wyzywam Po prostu .... w dupę wszystkim zdrajcom POpierającym PO tych ośmiu latach PO. POzdrawiam.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.05.2015, 13:40
Na pewno Duda już jest w jednej rzeczy lepszy od Komora...
Zrobil w jeden dzień więcej selfie niż Komor za 5 lat...

PS. Do kolegow...
Nie jest zwolennikiem PO ani PIS-u...
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 25.05.2015, 13:43
Dokladnie ja tez nie, ale uwazam ze obrazanie forumowiczow ktorzy sa za PO jednoczesnie bedacymi kibicami Wisly i wyzywanie ich przez to od cweli to troche przegiecie, no ale...
Poczekajcie na rzady Jarka, bardzo jestem ciekaw co bedziecie pisac za kolejnych pare lat.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.05.2015, 13:48
Jaroo1... Żyją w wolnym kraju i mają prawo do swoich poglądów, i powinny być one szanowane.

Podkreślam to, bo widzisz, traktowanie zwolenników PiSu było dla mnie kiedyś (Kwiecień 2010) szokującym odkryciem. Tak wielkie morze pogardy wobec nich, te wszystkie dyskredytujące określenia, obywatele gorszej kategorii, itp.. we własnym kraju? Jak to się stało, że na to w ogóle było przyzwolenie? Trudno mi zrozumieć.

Mam ogromną nadzieję, że naszemu nowemu Prezydentowi RP uda się choć w części przywrócić normalność pod tym względem. Ma zadatki na stanie się prawdziwym mężem stanu. Ogromnie to Polsce potrzebne.

Pozdrawiam wszystkich głosujących za zmianą
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.05.2015, 13:56
Symboliczne:

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Duda już jest w jednej rzeczy lepszy od Komora...
Już w dwóch...
Jeszcze zagra, zagra hejnał na Mariackiej wieży,
Będą słyszeć Lwów i Wilno krok naszych żołnierzy.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 14:35
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie ja tez nie, ale uwazam ze obrazanie forumowiczow ktorzy sa za PO jednoczesnie bedacymi kibicami Wisly i wyzywanie ich przez to od cweli to troche przegiecie, no ale...
Poczekajcie na rzady Jarka, bardzo jestem ciekaw co bedziecie pisac za kolejnych pare lat.
przytocz z łaski swojej Twoje "dokonania pisarskie" na temat urbanoplatfusowego rządu ? przeoczyłem coś ?

jeżeli ktoś może pomóc pilne

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=874354425945853
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 25.05.2015 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2015, 14:58
Trochę na poważnie:

Niedawno zmarły Bartoszewski zapytany dlaczego tak wspiera Komorowskiego odpowiedział, że to kwestia prostego rachunku - on ma 94 lata, a kolejny prezydent będzie rządził przez pięć lat, więc jeśli Komorowski wygra, to przynajmniej on będzie osobą, która go pochowa...

Niebiosa zabierając go dość niespodziewanie, w obliczu porażki Komorowskiego jak się okazało wypełniły jego wolę...
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.05.2015, 15:01
Na miejsce Borata ze wsi, przyjdzie elokwentny, ułożony Duda. Dla rządzących to zmiana na lepsze, bo wzrośnie zaufanie do PiSu, który jesienią zapewne wygra wybory. A w sprawach gospodarczych PiS praktycznie nie różni się od PO. Partie opozycyjne jak Korwin, Ruch Narodowy, Kukiz czy nawet Gowin i nowa partia Stonogi, do wyborów przystąpią osobno, przez co nie dostaną się do Sejmu.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 15:03
shaggy "Trochę na poważnie:"

przecież to co wkleiłem to są prorocze słowa michnika , teraz jest kwestia udowodnienia zdarzenia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.05.2015, 15:09
Racja, żyjemy w wolnym kraju i każdy zasługuje na szacunek. Ale działa to też w drugą stronę i kazdy może skrytykować drugą osobę. A, że przyszło mi się odnieść do zdrajców to nie mogło się obyć bez mocnych słów.
Jeśli ktoś popiera rządy PO to jest nikim. Jeśli ktoś używa do zdyskredytowania PiSu takich argumentów jak dziennikarze mainstreamowi to jest żałosny i śmieszny.
Jak chcę posłuchać .......enia to włączam TVN czy TVP więc po co jeszcze tutaj mam czytać te mądrości lemingów i ich plucie jadem i straszenie?
Jakie będą rządy Dudy to się okaże, co będzie na jesieni to się okaże. Na pewno nie ma co z góry ferować wyroków i nie można używać argumentów takich jakim posługują się pseudo dziennikarze i POlitycy bo to czyste świństwo.
Nadmiernie przezorni względem PiSu a pozwalający na kłamstwa, złodziejstwo POwców i Komora, żałosne.
Różnica między takimi typami a sporą częścią, która poparła Dudę właściwie tylko po to żeby Bronek nie wygrał jest taka, że my jak będzie trzeba to się ogarniemy i na Dudzie sucha nitka nie zostanie, bo się nie dajemy dymać. Wam z kolei plują w twarz od 8 lat i się cieszycie wmawiając wszystkim dookoła, że deszcz pada.

I jak chcecie lepszej Polski to trzeba kolegów zdrajców nazwać zdrajcami i musza swoje grzechy odpokutować. A samych zdrajców trzeba do więzienia albo za granice wyjebać. Nie może być znowu grubej kreski i udawania, że się nic nie stało bo później znowu to gówno przesiąknie do życia polityczno-społecznego i znowu to gówno zacznie tworzyć coś na wzór elit czyli kółka wzajemnej adoracji.
Może porównanie na wyrost ale tak jak za komuny spora część Polaków to były ....y nie ludzie (mówię o tych wszystkich orędownikach czerwonego systemu o konfidentach itd) tak i teraz te wszystkie POjeby to dla mnie coś na wzór tamtych komunistycznych kurew, a ci wszyscy oświeceni co to udają, że deszcz pada to tacy pożyteczni idioci. I właśnie takich ludzi trzeba trzymać z dala od Polski bo oni już pokazali na co ich stać. Pokazali, że dług publiczny 1 bilion złotych, że kłamcy, którzy mówili o obniżaniu a podnosili podatki, że niewyjaśnione, ba nawet palcem nieruszone afery typu amber gold czy nagrania od Sowy, rola Polski jako popychadła w UE, kradzież pieniędzy z OFE, prowokacje milicyjne i zatrzymania niewinnych ludzi, rozdawanie Polakom mandatów za wszystko, nietknięta sprawa Smoleńska i trupy związane z nią itp itd to nic dziwnego dla nich. I czym jest taki człowiek jak nie zdrajcą interesu polskiego?
Zdrajcy nie mogą tworzyć elit, mediów, nie mogą wchodzić w skład rządu a idioci ich popierający nie mogą mieć prawa do siania swojego chorego defetyzmu bo sami się w życiu skreślili popierając POjebów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2015, 15:14
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
shaggy "Trochę na poważnie:"

przecież to co wkleiłem to są prorocze słowa michnika , teraz jest kwestia udowodnienia zdarzenia
No tak obaj Panowie mocno zasłużeni dla władzy nie sądzili jaką moc mają wypowiadane słowa...
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.05.2015, 15:59
Kancelaria Prezydenta wycofuje z konsultacji projekt ustawy dot. możliwości przejścia na emeryturę przez osoby z 40-letnim stażem

"Krótki okres, jaki pozostał do zakończenia kadencji oraz konieczność przeprowadzenia szerokich konsultacji publicznych i politycznych projektu ustawy przewidującego możliwość przejścia na emeryturę przed osiągnięciem ustawowego wieku emerytalnego przez osoby posiadające co najmniej 40-letni staż składkowy, przesłanego w piątek do konsultacji społecznych, powodują, że niemożliwe jest przeprowadzenie w całości procesu konsultacyjnego i legislacyjnego projektu ww. ustawy.
Ponadto, z uwagi na wynik wyborów, Prezydent RP nie powinien, jeśli nie jest to konieczne, podejmować istotnych decyzji w okresie, jaki pozostał do końca kadencji. W związku z powyższym, Kancelaria Prezydenta RP wycofuje ww. projekt ustawy z procedury konsultacji"
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.05.2015, 16:00
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Kancelaria Prezydenta wycofuje z konsultacji projekt ustawy dot. możliwości przejścia na emeryturę przez osoby z 40-letnim stażem

"Krótki okres, jaki pozostał do zakończenia kadencji oraz konieczność przeprowadzenia szerokich konsultacji publicznych i politycznych projektu ustawy przewidującego możliwość przejścia na emeryturę przed osiągnięciem ustawowego wieku emerytalnego przez osoby posiadające co najmniej 40-letni staż składkowy, przesłanego w piątek do konsultacji społecznych, powodują, że niemożliwe jest przeprowadzenie w całości procesu konsultacyjnego i legislacyjnego projektu ww. ustawy.
Ponadto, z uwagi na wynik wyborów, Prezydent RP nie powinien, jeśli nie jest to konieczne, podejmować istotnych decyzji w okresie, jaki pozostał do końca kadencji. W związku z powyższym, Kancelaria Prezydenta RP wycofuje ww. projekt ustawy z procedury konsultacji"
No przecież nie wygrał. Ma spełnić więcej wyborczych obietnic w 2 miesiące niż Duda w 5 lat? Trochę wstyd by był
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:18
No z tego co pamiętam, to jakaś babka z jego kancelarii mówiła, że projekt już jest gotowy od pół roku a nie to co u Dudy, że tylko o tym gada Nawet Kamysz MP w Rządzie Ewy Kopacz przychylnie podchodził do obietnicy PBK.

W każdym bądź razie BK mógłby myśleć przyszłościowo, kto wie czy nie będzie też kandydatem w 2020 roku.
No ale obietnice wyborcze są tylko obietnicami
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:24
Cytat:
Ma spełnić więcej wyborczych obietnic w 2 miesiące niż Duda w 5 lat? Trochę wstyd by był
Boli dupa nie? I znowu szczucie na PiSiora a usprawiedliwianie s....ysyna z WSI. Fajnie się bawisz.
drozd:
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:39
Jakie szczucie? To Beata Szydło dziś prosiła Komorowskiego, żeby przez te 2 miesiące był tylko administratorem, nie rozpoczynał nowych projektów.

Nie spinaj się Jaroo1. Znów piana. Śmieszy mnie to. Co to w ogóle znaczy "szczucie na kogoś"? Takiej konstrukcji nie znam. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:51
Nie wiesz o to jest szczucie? To co Ty robisz.Typ wygrał wybory, dopiero za 2 miesiące zasiądzie na fotelu prezydenta a już szczujesz na niego, że mniej zrobiłby od Bronka w 5 lat niż ten w 2 miesiące, już szczujecie Antkami i Jarkami itp I kto ma pianę? Ja czy te wszystkie łajzy, które ze łzami w oczach musiały komentować wyniki wyborów? Ja czy takie płaczki jak Ty, które z góry zakładają, że Duda będzie gorszym prezydentem i z góry straszą PiSami?
Dlatego własnie chciałem żeby Duda wygrał, żeby pożyteczni idioci i zdrajcy się ocknęli, żeby zobaczyć u tych szkodników, którzy 8 lat rujnują Polskę bUl dupy.
drozd:
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:55
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Jakie szczucie? To Beata Szydło dziś prosiła Komorowskiego, żeby przez te 2 miesiące był tylko administratorem, nie rozpoczynał nowych projektów.

Nie spinaj się Jaroo1. Znów piana. Śmieszy mnie to. Co to w ogóle znaczy "szczucie na kogoś"? Takiej konstrukcji nie znam. Pozdrawiam

Od kiedy to Kancelaria Prezydenta słucha rad Sztabu PiSu Trochę mętne te Twoje tłumaczenia, skoro miałby to być konsultacje społeczne to można byłoby je kontynuować wszak Duda też chciał pomysłu ze stażem 40+ lat składkowych i może nawet ten pomysł przeszedłby do jesieni.

P.S. Tylko nie pisz, że Nałęcz jeszcze przyklepał ten znamienny pomysł
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 25.05.2015, 16:56
Nie umiesz pisać bez łajz, płaczków, idiotów, zdrajców, szkodników? To się nazywa piana. Pozdrawiam

Od kiedy to Kancelaria Prezydenta słucha rad Sztabu PiSu Trochę mętne te Twoje tłumaczenia, skoro miałby to być konsultacje społeczne to można byłoby je kontynuować wszak Duda też chciał pomysłu ze stażem 40+ lat składkowych i może nawet ten pomysł przeszedłby do jesieni.
Skoro Duda chciał takiego pomysłu, na pewno sam wpadnie na to, żeby go wprowadzić w życie. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 17:19
http://niezalezna.pl/67405-pkw-podal...zeczpospolitej

Oficjalnie
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 25.05.2015, 17:27
Skoro Duda chciał takiego pomysłu, na pewno sam wpadnie na to, żeby go wprowadzić w życie. Pozdrawiam
Jeszcze tylko chciałem zapytać to dlaczego PBK nie odwoła referendum? Po co pytać Polaków o JOWy (Duda raczej przeciwny) o finansowanie Partii z Budżetu(Duda za, PBK przeciw). Po co teraz ma się wtrącać do aspiracji politycznych nowego Prezydenta. Dzisiejszego dnia powinny według mnie paść słowa, wszystko cofam, bo nowy Prezydent pewnie i tak na to wpadnie to i jemu zostawiam problem jak to zrealizuje.

Pozdrawiam również.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.05.2015, 17:30
Cytat:
Nie umiesz pisać bez łajz, płaczków, idiotów, zdrajców, szkodników? To się nazywa piana. Pozdrawiam
Oczywiście, że umiem. Jak nie pisze o powyższych przypadkach to wtedy nie muszę używać tych słów do nazywania rzeczy po imieniu Pozdrawiam.

Ja czekam z niecierpliwością na danie główne dzisiejszego dnia czyli program Tomusia Lisa. Ciekawe czy dzisiaj też zaprosi 3 gości, którzy będą głosowali (aaa, już po wyborach), którzy głosowali na Bula i żadnego popierającego Dudę. Ciekawe czy dalej będzie plucie i szczucie
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 17:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że umiem. Jak nie pisze o powyższych przypadkach to wtedy nie muszę używać tych słów do nazywania rzeczy po imieniu Pozdrawiam.

Ja czekam z niecierpliwością na danie główne dzisiejszego dnia czyli program Tomusia Lisa. Ciekawe czy dzisiaj też zaprosi 3 gości, którzy będą głosowali (aaa, już po wyborach), którzy głosowali na Bula i żadnego popierającego Dudę. Ciekawe czy dalej będzie plucie i szczucie

he, he znam obsadęi liza , mucha, petru , smolar,markowski , będą leczyć nerwy liza i pocieszać że nie wyleci na jesieni
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 25.05.2015, 17:37
Jeszcze tylko chciałem zapytać to dlaczego PBK nie odwoła referendum? Po co pytać Polaków o JOWy (Duda raczej przeciwny) o finansowanie Partii z Budżetu(Duda za, PBK przeciw). Po co teraz ma się wtrącać do aspiracji politycznych nowego Prezydenta. Dzisiejszego dnia powinny według mnie paść słowa, wszystko cofam, bo nowy Prezydent pewnie i tak na to wpadnie to i jemu zostawiam problem jak to zrealizuje.

Pozdrawiam również.
Nie orientuję się czy jest to możliwe z prawnego punktu widzenia, po zatwierdzeniu wniosku przez Senat, a jeśli jest, widocznie Komor chce coś po sobie zostawić.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 17:47
Nie orientuję się czy jest to możliwe z prawnego punktu widzenia, po zatwierdzeniu wniosku przez Senat, a jeśli jest, widocznie Komor chce coś po sobie zostawić.
wiesz o tym że jest to niekonstytucyjne czyli g..o warte ?
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2015, 17:48
On już zostawił...g.... tak jakby w kraju Jego "spuściznę" zapamiętamy. W ogóle to już płoną stosy, u mnie za oknem już pomnik Kaczyńskiego Lecha stawiają, o kuzwa...ktoś puka do drzwi! O Jezu! To ONI! AAAAaaaaa
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 25.05.2015, 17:49
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
wiesz o tym że jest to niekonstytucyjne czyli g..o warte ?
Masz orzeczenie Trybunału?
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.05.2015, 17:52
Masz orzeczenie Trybunału?
mam opinię konstytucjalistów , poczytaj bo brniesz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów