|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
mi się wydaje, że bardziej pójdą w wpisywanie mniejszego przebiegu na SKP za flaszeczkę dla diagnosty. Oczywiście problem nie będzie dotyczył samochodów sprowadzonych zza granicy bo korektę zrobią przed pierwszym przeglądem w kraju.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
oczywiście.każdy sposób jest dobry a na pewno wiele ich znajdą.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Opel Astra III twin top - z racji że w necie jest mało inf. na temat tego rodzaju auta chciałbym się spytać czy ktoś miał/słyszał jakieś opinie?
A dokładniej mam na oku autko z 2006 roku, silnik 1,6 105 km. Coraz śmielej patrzę w stronę astry w cabrio z racji że ma twardy dach i fajną sylwetkę, tylko brakuje mi opinii jak się auto a dokładniej dach sprawuje bo astra jako astra ma raczej dobrą opinię. I drugie pytanie, gdzie polecacie wziąć kredyt samochodowy? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Miał ktoś kontakt z Renault Megane Classic I 1,6? Jakiekolwiek opinie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja osobiście nei miałem ale mój szwagier takowym jeździ.pracował we francji i z francji sobie przywiozł.przzejechane ponad 160 tyś km i w zasadzie bez problemów.wymieniał skrzynie ale to koszt byl 500 zl plus robota.konstrukcja samochodu jeszcze w miare prosta więc sila rzeczy mniej elementów podatnych na awarie.moim zdaneim jesli auto masz z w miarę pewnych rąk i za nieastronomiczne pieniadze to warto kupić.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeżdżę classiciem 1,6 z 2001r
Nastukane ponad 230 tys (kupiony przy ok 120k) ale po kolei autem od 2005 jeździł mój tata od 3 lat ja się tym tłukę Przez te 9 lat raz zawiodła, padły cewki paliła na 2 gary. Z pierdół padł licznik ale wymieniłem to za ok 200 zł. Teraz do wymiany mam maglownice ale po tylu latach no coś trzeba wymienić jednak. Ogólnie po Krakowie 7.5-8.5l (jeżdżę w godzinach szczytu 8-9 i 16-17) w trasie od 5l do 6,8 (6,8 4 byków, bagaże, autostrada, klima) Ważne jest to, że nie gnije no i w takich pieniądzach ciężko znaleźć coś tak wyposażonego. Szukaj wersji privilege. Dla mnie to auto to mocny średniak, godny polecenia. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Słyszałem lepszy pomysł - w każdym aucie na tylnym siedzeniu obowiązkowy policjant ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zsanowska bada wszystkich motorniczych kilka razy dziennie wiec ten policjant to nie taka abstrakcja...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znajomy jeździł taką Meganką. Narzekał straszliwie. Większość czasu stała w warsztacie. Z drugiej strony jeszcze dwóch kumpli jeździło Megane i nie narzekali, z tym że to były Megane Coupe i zwykła Megane (hatchback).
Więc tak jak picasso wyżej napisał. Sprawdzony model z pewnych rąk powinien być OK. Przy okazji zapytam o opinię. Możliwe, że w tym roku będę chciał coś kupić, budżet pewno koło 30-35 tys. Na razie tak sobie luźno przeglądam i 3 modele mam na oku. Saab 93, BMW serii 1, Subaru Legacy w kombi. Trzy różne auta prawdę mówiąc, ktoś jeździł? Coś więcej wiecie? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jeszcze pytanie o drugi samochód. Opel Vectra B kombi 2.2DTi 2002r. Ktoś, coś, jakaś opinia? Będę wdzięczny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szukaj innego silnika.naklepiej 2.o lub 1.9
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Vectrę mogę polecić z czystym sumieniem. Oczywiście warunek jak zawsze - zadbana
![]() Miałem identyczną tyle że 2 litrową - to jest identyczna jednostka - 2.0 można chipować właśnie na 125 KM. Auto niesamowicie wyciszone i pojemne. 4 osoby z bagażami na wakacje to wygodna podróż. Bywały przypadki że padła pompa wtryskowa - ale to głównie z powodu lania gówna od pana Czesia a nie normalnego ON na dużej stacji. Komplet tarcz i kloców 900 zł z montażem. Uszczelka pod zaworami - często puszcza olej 50-80 zł Wadą były niektóre maglownice - ja swoją regenerowałem ale jak masz zamiar pojeździć to lepiej dołożyć 500 zł do nowej. Końcówki drążków kierowniczych Lemfordera (największy wypas) 60 zł sztuka Tuleje wahacza też Lemfordera 40 zł sztuka (na ogół się 4 wymienia z tyłu). Sprawdzić luzy na lewarku skrzyni, silnik czy nie myty przypadkiem, zawiecha i lakier - elektronika praktycznie nie sprawia problemów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Twoją opinie w sercu liczyłem gdzieś, bo pamiętam, że miałeś Vectrę. Dzięki śliczne za odpowiedź
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
VB z 1.9 nie było. Dopiero VC ale to już inny budżet
![]() 2.2 nie ma złych opinii, wiele tego jeździ podobnie jak 2.0 - mam na myśli ciągle VB. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do tych opinii o 2.2 to sie jednak nie zgodzę.od wielu osób slyszalem ,ze ten silnik to trzeba dalekim lukiem obchodzic.chyba w "motorze" tez byl krytykowany.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ten 2.2 to nie DTI ? Przecież w tym silniku pompa wtryskowa siała cały popłoch i słusznie. Bo auta już nie pierwszej młodości, nie najwyższej wartości a jak się zepsuje to pół wartości samochodu :(
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To jestem zdziwiony z tym 2.2
![]() adam - ta sama pompa wtryskowa jest co w 2.0 - jak pisałem psuje się częściej niż średnio ale 99% przypadków to złej jakości gnojówka. 1% masz pecha ![]() Ale regeneracja koło 1K kosztuje - więc powiedzmy że jeszcze nie tragedia - tyle samo kosztuje maglownica która pada częściej. Ja zrobiłem 210K i pompa śmigała jak nówka, jedni zrobili po 350K na jednej pompie inni regenerowali przy 150K licho wieAle ogólnie jako autko 10-13 letnie VB 2.0 na pewno mogę polecić. Zadbane egzemplarze chodzą po 7-8K ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja bym się zastanawiał czy takiej VB nie wziąć w 2.0 litrowej zagazowanej benzynie. Wyjdzie taniej niż diesel pewnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kupię seicento w dobrym stanie dla kobiety. Może ktoś widział jakiś godny polecenia egzemplarz.
Ze swojej strony mogę polecić samochód mojego kolegi. Samochód godny polecenia. I właściciel. Sam bym go wziął ale nie potrzebuje trzeciego, no i za duży dla baby. http://tablica.pl/oferta/fiat-stilo-...tml#deac112113 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
ma ktoś z Was Mazde 3 1,6 benzyne?
potrzebuję info ile pali mniej więcej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na autocentrum.pl są często rzetelne opinie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak. sprawdzałem, ale chciałbym mieć też jakieś info z innego źródła
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Która wersja trójki? Znajoma ma amerykańca w automacie. Mogę spytać.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak z ciekawości. Załóżmy że różnica między tymi co na autocentrum a rzeczywistością jest 2 litry / 100.
Czy to wpływa na decyzję o zakupie ? Nawet nie żartujcie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wpływa,wpływa i to bardzo.80 tyś rocznei więc te 2 litry ma znaczenie
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
ok, tego nie brałem pod uwagę
![]() ale jak ktoś śmiga na handlówce to raczej sam nie płaci za paliwo ... albo wrzuca w koszty. dla mnie 10 czy 14 po mieście nie będzie miało znaczenia - rowerem robię rocznie więcej ![]() 1. niezawodność 2. wygoda ------------------------ W temacie: Volvo jest podobne do forda w silnikach - ale jak porównać cenę klocków, zawiechy to się robi człowiek blady w serwisie ![]() Astra jak najbardziej - wyjątek wśród oplów bo nie rdzewieje dopóki nie strzelona Merola w cenie Astry czy Focusa to kupi minimum 5 lat starszego - a części nawet do 10 letnich merców są w cenie ... wysokiej ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko zależy ile robi się rocznie. Kiedyś śmigałem głównie samochodami, które jadły więcej niż 10 litrów średnio. W liceum chociażby Lexusem IS200, dla którego 18 litrów w korku w mieście, bądź 12 średnio to nie był wyczyn przy ciężkiej nodze jaką wtedy miałem. Teraz nie widzę siebie w samochodzie, który pali dużo powyżej 10 euro za 100 km, więc wybieram albo oszczędne benzyny, albo diesle nowej generacji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2004 rok, 1600 cm3, 104 KM
nie no, jasne, że nie wpływa, ale warto się upewnić przed zakupem ![]() w porównaniu do 10 litrów / 100 w obecnym oplu to jest bajka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Czyli to ten standardowy silnik z początku poprzedniej generacji. Ani on dynamiczny, ani zrywny, ani oszczędny. Kiedyś nawet prowadziłem tą Mazdę znajomej (ten paskudny automat) i w zachwyt nie wpadłem.
Poza tym przypomnę co pisałem kilka miesięcy temu. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.01.2014 o godz. 21:22.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cholera, no to trochę się załamałem...
to może lepiej szukać Astry III, 2005-6 rok ? ![]() |
|