|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Nieźle - zaraz się rzucą na ten pas jak psy na kiełbasę ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I mały update:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
|
Podsumowanie roku 2013 według bokser.org.
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Arreola rozdupcy Stiverne'a
toć to meksykański twardziel ![]() a co do Szpilki ..zacytuję klasyk z "jutuba" - NIECH GINIE no remorse
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 26.12.2013 o godz. 00:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Stiverne zrobi burrito z Arreoli.
Odnośnie szpilki - dopóki nie wyjdą na ring, nie uwierzę. Tam musi być konkretna kasa, Wasilewski tak łatwo swojego źródła zarobku nie wypuści z rąk, bo porażka jest pewna, pytanie tylko w której rundzie. Poza tym od początku narzeka, że to pół roku za wcześnie itp. Jak dziadek Mollo potrafił ahtuha usadzić, to co dopiero dobry technicznie, kondycyjnie i siłowo prospekt? Kolejny balonik spod szyldu Wojak pęknie. Jeśli dojdzie do walki - to szacunek za podjęcie rękawicy, w sumie jedyny z tej grupy który jako tako jest prowadzony, a w porównaniu z Kołodziejem jest to wręcz niesamowicie odważny styl prowadzenia zawodnika. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
HBO - Madison Square - na pewno kasa konkretna.
Coś na Polsat Sport przed świętami mówili o kwocie kilkaset tysięcy zielonych - nie pamiętam czy do podziału czy na głowę ale to i tak 5x więcej niż Szpilka miał do tej pory z tych walk. Cytat:
To że leżał na dechach to jedno - pytanie ile mu szczęka wytrzyma. Bo leżeć to może i co rundę ale wygrać przez KO np. Wiem, wiem - fantastyka ![]() Edit: Walka z 27 kwietnia 2013 roku: ![]() Komentarz: Stiverne wygrał to niemal na stojąco - bez pracy nóg. Arreola zdecydowanie za mało aktywny. Stiverne rzucał mnóstwo lewych prostych to w gardę to na tułów i zdobywał kolejne rundy.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 27.12.2013 o godz. 09:29.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Stawiam na odwrotne rozwiązanie
![]() Jennings technicznie jest lepszy, siłowo zapewne też, ale czy kondycyjnie to już nie byłbym taki pewny. Podobnie jak Szpilka z Mollo Bryant też zaliczył deski w walce z przeciętnym bokserem (Tupou). Jego praca nóg jest bardzo słaba (choć nadrabia to zasięgiem). Po zobaczeniu kilku walk Jenningsa wcale nie jestem pewny jego zwycięstwa, jakoś mnie ten chłopak - poza świetną sylwetką - nie przekonuje. I choć widzę w nim faworyta, to na pewno nie pewniaka do zwycięstwa. Miałem ostatnio okazję pogadać z byłym bokserem (z Wołomina - może emj10 go zna ), który twierdzi, że Szpilka znokautuje Jenningsa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Słaby rok w polskim boksie jeśli chodzi o występy naszych pretendentów i uznanych bokserów. Jedynie Włodarczyk siary nie zrobił, a Fonfara zrobił spory krok do przodu.
Kolejny rok będzie rokiem weryfikacji, bo Masternaka dotkliwie już zweryfikowano, a także pożegnań, gdyż coś czuję, że Adamek już długo nie pociągnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Adamek zaklepał walkę z Glazkovem, teraz czekać jak Arreola zdobędzie pas WBC (choć to będzie trudne) i jeśli Adamek wygra z Glazkovem, to być może Arreola pierwszą obronę stoczy z 'Góralem'. Wielokrotnie podkreślał, jak bardzo siedzi w nim ta porażka na punkty w walce z Adamkiem. Wiadomo, są rankingi, ale WBC robi cyrki w tej kwestii, więc nic mnie nie zdziwi.
Ot, takie moje luźne przemyślenia. Powód: .
Ostatnio edytowane przez MałyTSW : 28.12.2013 o godz. 19:48.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja juz lekko chory na umysle przez bukmacherke. Cos mnie w nosie swedzi, ze Szpilka moze wygrac ta walke tylko po to zeby:
a) buki sie konkretnie nachapaly b) buki sie konkretnie nachapaly c) buki sie konkretnie nachapaly d) zeby byl mily i przyjemny rewanzyk dla Jenningsa i buki sie znowu nachapaly |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Co do Adamka to mnie coś w krzyżu łupie że mu się już nie chce.
Cały rok czekał aż nagle odwołał walkę w jesieni z powodu kataru. Ciekawe co z Glazkovem wymyśli ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odwołał walkę właśnie z Głazkovem, a teraz zakontraktowali na nowo, wg mnie wszystko gra.
Skoro był chory, to bez sensu wychodzić i dostać pewny gong. ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ok ok - wiem że z Glazkovem miał. Źle się wyraziłem - takie mam przeczucie że "coś wymyśli". Może był chory, może nie - rok zmarnowany masakrycznie, spokojnie 2 walki w ciągu roku by zaliczył.
ps. Magazyn The Ring, nazywany również "Biblią boksu", rozdaje nagrody w corocznym podsumowaniu. Dziś ogłoszony, że za najlepszy nokaut uznano lewy sierp Adonisa Stevensona, którym odebrał Chadowi Dawsonowi tytuł mistrza świata wagi półciężkiej federacji WBC. https://www.youtube.com/watch?v=EU5ARBzZgCg ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest heavyweight, przeziębienie może zrobić paskudną robotę, a co dopiero (jak twierdził Pindera) grypa.
Adamek zachował się bardzo rozsądnie odwołując walkę, chyba każdy pięściarz by tak zrobił (co do ruskich nie mam pewności, bo oni są jak marionetki). Glazkov to żaden wirtuoz, dla mnie Adamek przez UD. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
wykrakał ? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Podobno w paszporcie zamiast Szpilka miał nowe nazwisko Szpilman.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak zwykle teorie spiskowe
Jennings sie obsrał i tyle ![]() Cytat:
Powód: www.ringpolska.pl
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 13.01.2014 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie... Do walki mimo wszystko pewnie dojdzie, a Wasilewski gdyby miał odstawiać takie numery nie zatrudniałby Szpilce sparingpartnerów tej klasy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MałyTSW : 13.01.2014 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to byłoby to mydlenie oczu grubą kasą - Ci goście za 100 $ nie sparują...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale wasyl ma we łbie kalkulator i przekalkulował ,że wróci sie mu szybko jak artur bedzie obijał bumów na polskich pastwiskach jako niepokonany
![]() Moim zdaniem i tak to wszystko wina żydów z ameryki bo waga ciezka u nich kuleje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym - Wasyl ma żydowskie rysy ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
A śmiali się z Wacha jak się wycofał z walki czarnuchem.
Przynajmniej miał jaja bo się wycofał oficjalnie ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przekonacie mnie
Ktoś nie dopilnował "papierków" (może i nawet Wasilewski), ale nie wierzę, by zrobił to specjalnie. Myślę, że mimo wszystko do walki dojdzie i Wasze przypuszczenia będzie można włożyć między bajki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nigdzie nie napisałem, że do walki nie dojdzie, tylko po prostu komuś nie na rękę jest ta walka
![]() Edit: Cytat:
Powód: Wach
Ostatnio edytowane przez MałyTSW : 14.01.2014 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witali Kliczko liczony !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MjUWYKaVRAU |
|