The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 17:58
Porównywać Baszcza z Dawidowskim...bezcenne. I genialne . Brawo.

Nie wiemy czy M. Baszczyński podpisał kontrakt z jakimś innym klubem . Pewnie sam to niedługo wyjawi i dyskusja stanie się bezprzedmiotowa.
Jeśli NIE podpisał to ludzką przyzwoitością i ukłonem wobec zasłużonego Wiślaka byłby półtoraroczny kontrakt na starych zasadach.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.05.2009, 18:03
Nie wiem dlaczego porównujecie przypadek Baszczyńskiego i przypadek Dawidowskiego. Jeżeli ktokolwiek zarzuciłby działaczom Wisły kiedyś brak miłosierdzia to powinniśmy od razu wywlec sprawę Tomka Dawidowskiego. Przecież tego gościa można się było pozbyć już dawno, jednak ktoś chciał dać mu szansę.
Nie pomyśleliście ,że to musi być wielki dramat przede wszystkim dla samego piłkarza taka kontuzja. Wszyscy napierdalający na Dawidowskiego zapominają kim był ten zawodnik jak przychodził do nas w 2004 roku z Zieńczukiem , z Amici Wronki. Ja akurat doskonale pamiętam co grał Dawidowski w Amice. To ,że doznał później kontuzji to nie jego wina takie są uroki sportu. U niektórych widzę brak konsekwencji. Chcecie zapewnić ciepłą posadkę Baszczyńskiemu na najbliższe parę lat (i też nie wiemy czy nie powtórzy się scenariusz Dawidowskiego - podpiszą z Baszczem kontrakt, Baszczu się wyleczy za jakiś rok zagra dwa spotkania ,kontuzja się odnowi a jaśnie oświeceni kibice na Reymonta jak przyjdzie kryzys będą abarot napieprzać na zarząd ,że utrzymuje darmozjadów a na młodych perspektywicznych pieniędzy nie ma), a jedziecie i jechaliście po Dawidowskim. Czy Tomek jest jakimś gorszym zawodnikiem Wisły niż Baszczyński ? Ja tego nie rozumiem zupełnie. A najgorsza jest ta atmosfera moralnego nacisku na Wisłę w mediach. Kiedyś podjęto decyzję ,że nie przedłużamy z Zieńczukiem i z Baszczyńskim. Nie wiem czy istnieje realny powód ,żeby nie być w tych dwóch przypadkach konsekwentnym. Weźcie pod uwagę ,że od nowego sezonu dostaniemy następnego cholernie drogiego kontuzjowanego do kompletu . Nie wiem jak wy sobie wyobrażacie nawet zatrudnianie darmowych piłkarzy w takim układzie. Kogoś się będą musieli pozbyć. Nie zapominajcie też ,że wypadałoby poszukać jakiegoś środkowego obrońcy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.05.2009 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.05.2009, 18:05
czy w sprawie Dawidowskiego można wypomnieć brak miłosierdzia ? nie sądzę. Raczej głupotę przy konstruowaniu kontraktów
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2009, 18:13
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Bywały lepsze teksty. Na przykład ten o zerwaniu zgody z Jagą przez SKWK. Wielu gości leje z tego do dziś.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli NIE podpisał to ludzką przyzwoitością i ukłonem wobec zasłużonego Wiślaka byłby półtoraroczny kontrakt na starych zasadach.
To, o czym piszesz to nie przyzwoitość, tylko wielkopański gest na jaki nas nie stać. Przyzwoitością jest leczenie Baszcza i ew. podpisanie z nim odpowiednio obniżonego kontraktu. Może być nawet z minimalną kwotą odstępnego, żeby zawodnik miał jeszcze szansę gdzieś sobie dorobić.

Niestety, wielu z tu obecnych nie wiąże ze sobą dwóch kwestii: wysoki kontrakt Baszczyńskiego - brak pieniędzy na kontrakt dla innego, zdrowego zawodnika. Najłatwiej o wspaniałomyślność za cudze pieniądze, najłatwiej bić się w nieswoje piersi.
Jestem spokojny, że w razie czego klub się z Baszczyńskim dogada, ale na kokosy ten drugi nie ma co liczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 05.05.2009, 18:42
Bronex napisał(a):
Chcecie zapewnić ciepłą posadkę Baszczyńskiemu na najbliższe parę lat (i też nie wiemy czy nie powtórzy się scenariusz Dawidowskiego - podpiszą z Baszczem kontrakt, Baszczu się wyleczy za jakiś rok zagra dwa spotkania ,kontuzja się odnowi a jaśnie oświeceni kibice na Reymonta jak przyjdzie kryzys będą abarot napieprzać na zarząd ,że utrzymuje darmozjadów a na młodych perspektywicznych pieniędzy nie ma)
Kontraktu na najblizszych pare, nikt teraz raczej Baszczynskiemu nie da do podpisania.
Co innego zaproponowac mu polroczna umowe na racjonalnych warunkach finansowych.
Co o tym sadzisz ? W tym czasie moznaby sprobowac ocenic, czy operacja przebiegla pomyslnie i czy zawodnik wraca do zdrowia bez wiekszych komplikacji i jesli zdazylby rozegrac jakies zawody, moznaby pokusic o ocene jego formy i ewentualnej dalszej przydatnosci.

Nieprzypadkowo poprzednim razem podalem przyklad Mynara. Ten zawodnik przed kilkoma laty takze nabawil sie powaznej kontuzji i doszlo do tego, ze Groclin zdecydowal sie nawet skierowac do PZPNu sprawe o rozwiaznie jego kontraktu. Sprawy potoczyly sie jednak tak, ze przez kilka kolejnych lat, kolejni trenerzy ustalanie skladu rozpoczynali wlasnie od niego.
Nie chce przez to powiedziec, ze Baszcza czeka identyczna przyszlosc i jeszcze wiele lat gry w barwach Wisly, ale czy mozna jednoznacznie wykluczyc, ze ktos z taki jak Baszcz, juz definitywnie nie przydalby sie Wisle chocby na jeden rok po dojsciu do siebie ?
Odpowiedz cytując
bar80
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2009, 18:43
czym wy sie przejmujecie przeciez jak podpiszemy z Marcinem kontrakt na tych zasadach do grudnia to i tak wiekszosc pieniedzy bedzie placil mu zus chyba ze cos ostatnio sie zmienilo i przy chorobowym juz nie placi 80% wynagrodzenia pilkarzowi po pierwszym miesiacu a ten i tak przypada na jeszcze obowiazujacy kontrakt zawodnika z Wisla
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2009, 21:40
Cytat:
Ludzie ja nie porównuje Baszcza jako osobe z Dawidem, bo mam takie samo zdanie jak wy, tak jak ktoś wspomniał dla mnie Dawid nie jest godzien noszenia brudnych skarpetek w Wisły. Poprzez jego zachowanie wobec kibiców, braku szacunku dla nich oraz inne sytuacje przedewszystkim pozaboiskowe ..

Ale porównywanie sytuacji obu panów kontuzja, brak gry, płaca jest adekwatna i do tego mam prawo porównywać.

bar80- z tego co wiem to ZUS płaci wtedy, gdy zawodnik nie wykonywał zawodu przez pol roku czy rok, a takto Wisła będzie płacić, więc nie będzie tak różowo.
Zresztą nie dziwie się, czemu Polska to kraj oszustów i wyłudzaczy skoro niektórzy mają takie podejście, żeby tylko jakiś wałek zrobić.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.05.2009, 22:11
"GW: "Baszczu" wybierze Grecję 2009-05-05

Jak informuje "Gazeta Wyborcza Kraków" Marcin Baszczyński w tym tygodniu podpisze kontrakt z Atromitosem Ateny. W drużynie beniaminka ligi greckiej "Baszczu" ma zarabiać 220 tys. euro rocznie. Grekom zależy, by obrońca Wisły, który w piątek doznał poważnej kontuzji więzadeł kolana, zaraz po podpisaniu kontraktu przeniósł się do Grecji i właśnie tam był leczony. Na to musi wydać zgodę Wisła, z którą Baszczyński ma kontrakt ważny do końca czerwca. Jeśli informacje GW się potwierdzą nie powinno być problemu z udzieleniem takiej zgody przez nasz klub."

i oby tak się stało wtedy i wilk syty i owca cała. Pozostaje pytanie czy Singlar zostanie bo ta jego dzisiejsza wypowiedź tak trochę.... nie do końca o tym przekonuje...
Ostatnio edytowane przez manson777 : 05.05.2009 o godz. 22:16.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.05.2009, 18:52
A kto to jest Łobodziński?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.05.2009, 07:13
Marcelo: Czegoś takiego nie doświadczyłem

http://www.futbol.pl/artykul/51310.html
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.05.2009, 08:27
już nie mieli kogo wysłać do promowania klubu
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.05.2009, 09:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Czy mi się wydaje, czy moderator o którym słyszało pięć osób na krzyż wyśmiewa piłkarza naszego klubu, o którym wie niemal każdy kibic w Polsce, mniejsza z jakich powodów.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.05.2009, 09:16
eye63 napisał(a):Wyświetl post

Czy mi się wydaje, czy moderator o którym słyszało pięć osób na krzyż wyśmiewa piłkarza naszego klubu, o którym wie niemal każdy kibic w Polsce, mniejsza z jakich powodów.
Władza Panie, władza.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.05.2009, 10:24
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciec...bodzi%C5%84ski

Lepiej Ci ? Myslisz ze jestes modny bo za stadem 10latkowych forumowych napinaczy "pojechales" mu ? Dodaj jeszcze Pawelka to bedziesz "spoko" i "kul"
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.05.2009, 10:27
mic napisał(a):Wyświetl post

Lepiej Ci ? Myslisz ze jestes modny bo za stadem 10latkowych forumowych napinaczy "pojechales" mu ? Dodaj jeszcze Pawelka to bedziesz "spoko" i "kul"
do promocji klubu wybiera się osoby medialne, a nie skończoną łajzę i gościa, który minuty w ekstraklasie nie zagrał. takie jest moje zdanie
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.05.2009, 10:30
zim zum napisał(a):Wyświetl post
do promocji klubu wybiera się osoby medialne, a nie skończoną łajzę i gościa, który minuty w ekstraklasie nie zagrał. takie jest moje zdanie
To zachowaj je dla siebie. Poza tym, "łajza" jest okresleniem obrazliwym, obrazajacym gracza naszego klubu
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.05.2009, 10:31
To zachowaj sie dla siebie. Poza tym, "łajza" jest okresleniem obrazliwym, obrazajacym gracza naszego klubu
przepraszam superzawodnika, który daje Wiśle tyle dobrego, że należy mu wręcz pomnik postawić za zasługi.
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 07.05.2009, 10:46
to może trzeba było wybrać reprezentanta kraju, uczestnika ostatnich mistrzostw Europy... a faktycznie Wojtek takim do niedawna był, to ja już nie wiem co maiłeś na myśli...

zanim coś napiszesz i określisz kogoś "skończona łajzą" się dwa razy zastanów.. bo masz chyba pokrzywiony system wartości..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.05.2009, 10:57
buters87 napisał(a):Wyświetl post
to może trzeba było wybrać reprezentanta kraju, uczestnika ostatnich mistrzostw Europy... a faktycznie Wojtek takim do niedawna był, to ja już nie wiem co maiłeś na myśli...

zanim coś napiszesz i określisz kogoś "skończona łajzą" się dwa razy zastanów.. bo masz chyba pokrzywiony system wartości..
Wojtek na Wiśle jest niesamowicie medialną osoba. trybuny wręcz go uwielbiają i każdy nie marzy o niczym innym jak tylko o spotkaniu z nim i uzyskaniu autografu. Sam się gościu zastanów dwa razy....
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.05.2009, 11:00
Wojtek na Wiśle jest niesamowicie medialną osoba. trybuny wręcz go uwielbiają i każdy nie marzy o niczym innym jak tylko o spotkaniu z nim i uzyskaniu autografu. Sam się gościu zastanów dwa razy....
Od siebie dodam ze spotkanie Wojtka i Sebastiana z dzieciakami przedluzylo sie grupo ponad 90 minut z powodu rozdawania autografow, robienia zdjec i zadawania pytan. Dzieciaki byly zachwycone. Promowanie klubu zostaw komus innemu "specu od marketingu"

Poza tym, po czym twierdzisz ze tlumy go nie lubia ? Po tym ze na forum 20 osob napisze "Łobo łajza" czy po tym ze banda debili bedzie gwizdac na meczu ?

tofik napisał(a):Wyświetl post
Dzieci to z byle czego radoche mają. Dla nich to bez znaczenia kto, ważne, że Wiślak i daje autografy
Wlasnie.I o to chodzi mniej wiecej w promowaniu Wisly w podstawowkach i gimnazjach
Ostatnio edytowane przez mic : 07.05.2009 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.05.2009, 11:03
Dzieci to z byle czego radoche mają. Dla nich to bez znaczenia kto, ważne, że Wiślak i daje autografy
..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.05.2009, 11:37
Poza tym, po czym twierdzisz ze tlumy go nie lubia ? Po tym ze na forum 20 osob napisze "Łobo łajza" czy po tym ze banda debili bedzie gwizdac na meczu ?
z ręką na sercu mi powiedz. Wg Ciebie Łobodziński jest lubiany na Wiśle? Ostatnio ta banda debili jak twierdzisz była bardzo liczne i odnoszę wrażenie, że z meczu na mecz jest coraz liczniejsza.
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 07.05.2009, 11:40
Ja rozumiem, że można Wojtka nie darzyć sympatią po tym co pokazuje u Nas od ładnych paru miesięcy, ale na Boga - to nadal jest zawodnik Wisły Kraków... Jak można kogoś kto gra w Twoim ukochanym klubie nazywać łajzą? Sam nie jestem przekonany co do jego przydatności w zespole, ale prosiłbym o trochę wyrozumiałości - na pewno nie jest tak, że on specjalnie gra tak słabo... ;]
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.05.2009, 11:44
Jak wszyscy będą tak na niego najeżdżać to napewno nie odzyska formy... Kibice są od tego zeby wesprzeć, a nie wyzywać... każdy się spodziewał, że Wojtek będzie miał pewne miejsce w składzie, niestety jest inaczej stracił forme i nie może jej odzyskać, ale nam kibicom w tej sytuacji wypada tylko trzymać kciuki i liczyć na to, że wkońcu pokaże jak umie grać i udowodni, że jego transfer to nie był błąd
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.05.2009, 12:12
Od siebie dodam ze spotkanie Wojtka i Sebastiana z dzieciakami przedluzylo sie grupo ponad 90 minut z powodu rozdawania autografow, robienia zdjec i zadawania pytan. Dzieciaki byly zachwycone. Promowanie klubu zostaw komus innemu "specu od marketingu"

Wlasnie.I o to chodzi mniej wiecej w promowaniu Wisly w podstawowkach i gimnazjach
Ja jestem jedyną forumową Łajzą i uprzejmie proszę o zostawienie tego nobilitującego tytułu dla mnie i tylko dla mnie na wyłączność.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 07.05.2009 o godz. 12:18.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.05.2009, 13:21
z ręką na sercu mi powiedz. Wg Ciebie Łobodziński jest lubiany na Wiśle? Ostatnio ta banda debili jak twierdzisz była bardzo liczne i odnoszę wrażenie, że z meczu na mecz jest coraz liczniejsza.
Z reka na sercu to mnie to wali czy jest lubiany czy nie. Jest zawodnikiem Wisly Krakow. Kazdy ma swoja opinie o nim, czesc go lubi, czesci to wisi, czesc nie lubi, ale gwizdanie na meczu, wyzywanie na publicznym forum to dla mnie jest dzieciniada i frajerstwo. Gra w Wisle, wiec nalezu mu sie jakis szacunek.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.05.2009, 13:27
Z reka na sercu to mnie to wali czy jest lubiany czy nie. Jest zawodnikiem Wisly Krakow. Kazdy ma swoja opinie o nim, czesc go lubi, czesci to wisi, czesc nie lubi, ale gwizdanie na meczu, wyzywanie na publicznym forum to dla mnie jest dzieciniada i frajerstwo. Gra w Wisle, wiec nalezu mu sie jakis szacunek.
I taka jest prawda.
Jeszcze nie dawno część ,znawców "jechało'" po Pawle B.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.05.2009, 14:15
Ja myślę że szacunek nie należy się za samo noszenie koszulki z białą gwiazdą a za przynajmniej przyzwoite reprezentowanie jej, gdzie też oczywiście nie jestem za deprymowaniem swojego zawodnika na trybunach, choćby grał bardzo słabo.

Jak ktoś ma cheć powyzywać tego czy tamtego to zawsze może popluć się do TV w domu czy knajpie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2009, 14:19

Modny?

Pawełka zawsze broniłem, podobnie jak swego czasu Zieńczuka i Brożków. Jestem przeciwny deprymowaniu naszych piłkarzy i bluzganiu na nich podczas meczu - bez względu na to, czy jest to Zieńczuk, czy Dawidowski. Zresztą, podobne opinie wyrażałem przy każdej okazji.
Dla mnie Łobodziński był jak dotąd największą porażką Bednarza i na tym zakończmy.

A za wyzywanie naszych zawodników na forum są bany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2009 o godz. 14:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.05.2009, 14:44
Modny?
Wiec co oznaczalo i co mialo na celu "Kim jest Lobodzinski?" Bo zakladam ze doskonale wiesz kim on jest
A za wyzywanie naszych zawodników na forum są bany.
Trzymam za slowo i mam nadzieje ze to dotyczy kazdego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów