The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2009, 15:31
kristos napisał(a):Wyświetl post
Cały Markus po prostu niereformowalny.
Co tam kryzys,co tam mniejszy budżet,to nie ważne.
Muszą być pieniądze na transfery.
A najlepiej ,by do Wisły trafiało co okienko pięciu nowych powiedzmy po milionie € ...
Czemu nie ?
Jeśli już tak ostro popuszczasz wodze wyobraźni i luźnej interpretacji moich słów, to nie zapomnij jeszcze umieścić w tej bajce smoka albo chociaż 7 krasnoludków.

Jak szaleć, to szaleć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.12.2009, 15:43
kristos napisał(a):Wyświetl post
Cały Markus po prostu niereformowalny.
Co tam kryzys,co tam mniejszy budżet,to nie ważne.
Muszą być pieniądze na transfery.
A najlepiej ,by do Wisły trafiało co okienko pięciu nowych powiedzmy po milionie € ...
Czemu nie ?
To po co Skorża swoim słodkim pierd******* daje do zrozumienia, że mamy zamiar się wzmocnić i mówi, że ma zamiar sprowadzić 3 zawodników, którzy WZMOCNIĄ zespół?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.12.2009, 15:57
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To po co Skorża swoim słodkim pierd******* daje do zrozumienia, że mamy zamiar się wzmocnić i mówi, że ma zamiar sprowadzić 3 zawodników, którzy WZMOCNIĄ zespół?
Po prostu niektórzy wiedzą lepiej i lubią podsumowywać okienko transferowe przed jego rozpoczęciem.

O ile powrót Mączyńskiego moze być dla niego owocny (może okazać się lepszy od Jirsaka czy Diaza jako rozgrywający w środku pola) to Kowalski w obliczu przyjścia Clebera, może mieć problemy z grą w składzie. Chyba, że po meczu z Amiką u nas będzie już po MP (czyli wygramy) to może wtedy Skorża da szansę młodym na ogrywanie sie w drużynie. Aczkolwiek mocno w to wątpię, skoro przy pladze kontuzji młodzi nie wstawali praktycznie zławki.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.12.2009, 16:17
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Powrót Mączyńskiego z wypożyczenia wydaję się logiczny. Już w poprzednim sezonie był wyróżniającym młodym, jeśli się sprawdził jako lider ŁKSu (nie widziałem ich żadnego meczu, ale na to wychodzi patrząc ile grał), to dlaczego Skorża ma mu się nie przyglądnąć na zimowym zgrupowaniu?

Dziwie się tym jękom, tym bardziej że jest to wychowanek...
Niestety Garguła ostatni raz grał w meczu 6 listopada... Także wnioskować o obniżke kotraktu będziemy mogli dopiero 6 maja... A wtedy może być już zdrowy (nawet jeśli bez formy i nie nadający się do grania...).
wydaje mi się, że to nie jest tak. Chodzi chyba o łączy okres 6 miesięcy w roku? Jakas tam przerwa dwu-trzytygodniowa nie robi chyba różnciy w długości przebywania na chorobowym. Fakt, że to i tak niewiele daje
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.12.2009, 16:18
A zastanowił się ktoś z Was, że nagle nam Guła znowu okulał; że Sobol wraca do zdrowia po kontuzji, ale kiedy będzie zdrowy, w formie i gotowy do gry- nie wiadomo; że Boguski wraca do zdrowia dwa razy wolniej niż planowano; że Jirsak gra totalny piach; że właśnie puściliśmy Cantoro, bo nie stać nas żeby płacić mu te 200-250 tyś euro za sezon i naszym jedynym "pewnym" zawodnikiem na środek pola jest Diaz, o którym mówi się, że ma oferty z zagranicy? Mączyński dobrze się prezentował w ŁKS-ie toteż sprowadzamy go do siebie. Jeśli nagle cudownie poprawi nam się sytuacja w środku pola, to Mąkę zdąży się jeszcze wypożyczyć i to może nawet do Ekstraklasy( np. Piast, Odra, może nawet Polonia Bytom albo i lepiej).
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.12.2009, 16:19
Framat napisał(a):
w przypadku kontuzji lub choroby uniemożlwiaijącej występowanie zawodnika w rozgrywkach przez okres dłuższy niż 6 miesięcy, stwierdzonej zaświadczeniem lekarskim, po tym terminie klub może wnioskować do Wydziału Gier PZPN o rozwiązanie kontraktu, lub ograniczyć wypłatę wynagrodzenia do kwoty 50% wynagrodzenia.
Po przeczytaniu powyzszego, naszla mnie hipoteza, z powodu ktorej PZPN mogl nam odmowic rozwiazania kontraktu z Dawidowskim. Skoro zawodnik w pewnym momencie przystal podobno na obnizenie wynagrodzenia, opcja z rozwiazniem umowy mogla automatycznie przepasc i uslyszelismy od lesnych, ze "albo rybki, albo pipki". Nie mozna korzystac z obu opcji w przypadku tego samego pilkarza.
Choc rownie dobrze, co innego moglo zadecydowac o niepowodzeniu tamtej sprawy - np. jakies nieprawidlowosci w papierach. Chyba juz sie tego nie dowiemy.

Wracajac do Garguly, ja bym sie nie zawahal i w razie takiej mozliwosci, wystapil z wnioskiem o zerwanie umowy (sprawe powinien ulatwic fakt, ze nic za niego nie zaplacono).
Wiem jak duze oczekiwania wiazali niektorzy z jego osoba. Zdaje sobie rowniez sprawe z tego, ze po przypuszczalnym opuszczeniu Wisly, moglby sie jeszcze na chwile odbudowac i ponownie stac lokalna gwiazda Belchatowa. Nie jest to jednak tak przerazajace, jak istniejace ryzyko, ze nic juz z niego nie bedzie. A ryzyko tym wieksze, ze Lukasz nie ma juz 24 lat i kolejna(e) operacje na horyzoncie.

PS. wg mnie dla Maczynskiego najlepszym rozwiazaniem byloby ponowne wypozyczenie, tylko tym razem do klubu ekstraklasowego. Wszystko oczywiscie pod warunkiem, ze ktos by go w ogole zechcial, o co moze byc trudno mimo kilku udanych wystepow w LKSie. Watpie zeby w Wisle mial szanse na dluzsze wystepy.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.12.2009 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2009, 16:23
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
A który z nas ma świadomość, że nawet mimo niemożności wykonywania zawodu (jak Garguła teraz), albo nieudolnego wykonywania obowiązków w nim zapisanych (jak np. Łobodziński), choćby nie wiem co, nie zostanie zwolniony?
A to w klubie kontrakt negocjuje pan portier Mietek czy sztab prawników ?
Nikt Wisły nie zmuszał do podpisania umowy - jak nie ma żadnych klauzuli to płacić musi.
Raz, drugi ale moze w końcu się nauczą i na przyszłość zaczną myśleć... no ale u nas prowizorka na wielu płaszczyznach.
Bojarski czy Dawidowski pokazali WIELKĄ klase, ale nie wymagajmy tego od reszty. Raczej odrobinki profesjonalizmu od naszych decydentów.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 16:38
felipe napisał(a):Wyświetl post
A to w klubie kontrakt negocjuje pan portier Mietek czy sztab prawników ?
Nikt Wisły nie zmuszał do podpisania umowy - jak nie ma żadnych klauzuli to płacić musi.
Raz, drugi ale moze w końcu się nauczą i na przyszłość zaczną myśleć... no ale u nas prowizorka na wielu płaszczyznach.
Bojarski czy Dawidowski pokazali WIELKĄ klase, ale nie wymagajmy tego od reszty. Raczej odrobinki profesjonalizmu od naszych decydentów.

Uważasz, że gdyby zawarto taką klauzulę, to Garguła by podpisał kontrakt? Myślisz, że KTÓRYKOLWIEK piłkarz by taki kontrakt podpisał? Piłkarze są głupi, ale potrafią liczyć pieniądze. Kontrakt motywacyjny, to max, co udało się osiągnąć na tym gruncie, a zobacz ilu piłkarzy nad nim płakało i kto wie, ilu do nas ze względu na niego nie przyszło.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 18.12.2009 o godz. 16:41.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.12.2009, 16:47
ciacho napisał(a):Wyświetl post
a skończyło się okienko transferowe? zastanów się co piszesz
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2009, 16:51
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

Uważasz, że gdyby zawarto taką klauzulę, to Garguła by podpisał kontrakt? Myślisz, że KTÓRYKOLWIEK piłkarz by taki kontrakt podpisał? Piłkarze są głupi, ale potrafią liczyć pieniądze. Kontrakt motywacyjny, to max, co udało się osiągnąć na tym gruncie, a zobacz ilu piłkarzy nad nim płakało i kto wie, ilu do nas ze względu na niego nie przyszło.

To pojechałeś ...

A to na "wirtuozie środka pola" Gargule świat się kończy? Czy innych naszych ligowych wynalazkach ?

Białoruskie BATE z piłkarzami dla których cała polska ligowa czołówka jest finansowym awansem o dwie klasy grał w LM, wczoraj w Lidze Europejskiej ograł Everton itd. Czyli w tej "Europie" zakotwiczył... A Wisłe, co to grosza nie skąpi, w tym czasie ograł jakiś potentat estoński z oszczędności jadacy ponad 1000 km autokarem.

Proponuję zatem poszerzyć horyzonty... No ale co wymagać od klubu, ktorego "polityke transferową" zniweczyć moze nawet snieg i odwołanie lotu w stolicy ?
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.12.2009, 17:04
Dla mnie powrót Mączyńskiego i Kowalskiego jest czytelnym i bardzo rozsądnym ruchem Skorży! Jeśli sprzedamy Marcelo- zawsze mamy Kowalskiego w obwodzie, jeśli nie to wypożyczamy go znowu (bo po co nam 5 stoperów na 13 meczy?). Jeżeli nie znajdziemy zazastępcy Cantoro- zawsze jest Mączyński; jeśli się uda kogoś pozyskać- podobna śpiewka jak z Kowalskim. A zawsze to dobrze przyjżeć się na treningu postępom wypożyczanych zawodników...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.12.2009, 17:54
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Z takiego Mączyńskiego czy Kowalskiego może być więcej korzyści, niż z kupowania kolejnego Kirma czy Łobodzińskiego.
Ja myślę, że w razie czego zawsze będzie ich można gdzieś wypożyczyć. Przy czym Mączyński po dobrej rundzie w ŁKS-ie na pewno będzie mógł spróbować sił w ekstraklasie.

P.S. Wolę Mączyńskiego od Pazdana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.12.2009 o godz. 17:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2009, 18:08
Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczakiem, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.
Powód: pomyłka :P
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 18.12.2009 o godz. 18:30.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.12.2009, 18:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wolę Mączyńskiego od Pazdana.
Wolę obu niż nikogo
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.12.2009, 18:16
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczyńskim, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.
Nie za stary Zdzichu ?
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.12.2009, 18:25
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczyńskim, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.
z kim?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2009, 18:27
Sorry Leszczak xD
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.12.2009, 18:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wolę obu niż nikogo
A ja nie chcę w Wiśle kolejnego przereklamowanego leszcza z przesadzonym kontraktem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.12.2009, 18:37
Jakoś nie łudzę się na transfery.
Ta bańka narasta jak co sezon.
Spekulacje na temat transferów, testowanie zawodników, którzy okazują się za słabi. Sciagniecie kogos z karta w ręku i heja, lecimy na LM
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.12.2009, 18:38
Jeżeli ma zamiar tutaj gwiazdorzyć niech lepiej nie podpisuje kontraktu. Wolę zawodników z "głową" na karku i statecznych. Wiem, że pewnie zrobi karierę. Ale chciałbym żebyśmy w klubie promowali nie tylko talent, ale także profesjonalne zachowanie i mądrość życiową.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.12.2009, 18:42
Ja myślę, że w razie czego zawsze będzie ich można gdzieś wypożyczyć. Przy czym Mączyński po dobrej rundzie w ŁKS-ie na pewno będzie mógł spróbować sił w ekstraklasie.

P.S. Wolę Mączyńskiego od Pazdana.
Dokładnie i może być z nich duży pożytek i będzie kiedyś można można coś zarobić, a nie tylko kupować i kupować w nieskończoność.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:44
A ja nie chcę w Wiśle kolejnego przereklamowanego leszcza z przesadzonym kontraktem.
Pazdan nie jest leszczem wg mnie

Prochu nie wymyśli ale grać potrafi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.12.2009, 19:44
Dokładnie i może być z nich duży pożytek i będzie kiedyś można można coś zarobić, a nie tylko kupować i kupować w nieskończoność.

Ja tez wole tam "naszego " Maczynskiego niz Pazdana -Gumiora.

Pozatym jak ktos przypomni sobie nasza lawke w meczu z Zaglebiem to kazdy kto teraz przyjdzie sie przyda

teraz wyglada to tak ze ustalają kto wraca itd,1 stycznia otwiera sie okienko i do 17 czyli do pierwszego obozu -powinnismy miec juz sklad skompletowany -mam nadzieje za choc z 1-2 jakimis wzmocnieniami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:52
Akurat wielkim zwolennikiem Mączyńskiego to jestem ja a nie Wolfy... (wcześniej tego nie ujawniał)

Kilka razy wcześniej pisałem o dobrej grze Mączyńskiego w ŁKS i że wg mnie jest przynajmniej tak dobry jak Jirsak, albo lepszy.
(Tak samo jak przed sezonem pisałem o tym że lepszy Kowalski niż Jop i też dobrze że wraca do Wisły)

Ale jedno (Mączyński) nie wyklucza drugiego (Pazdan) kiedy może opuścić nas Marcelo albo Diaz (Cantoro już odszedł) a jakiś walczak do środka jest potrzebny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.12.2009, 20:05
Akurat wielkim zwolennikiem Mączyńskiego to jestem ja a nie Wolfy... (wcześniej tego nie ujawniał)
wolfy jest zawsze zwolennikiem dawania szans naszym młodym zawodnikom. Przy czym Mączyński miał pecha z kontuzją, przez co nie został wypożyczony znacznie wcześniej. To jest jeden z tych zawodników, o których było wiadomo, że może być z nich pożytek (Małecki, Kowalski i Mączyński właśnie) dlatego tez nie pozbywano się ich, tylko dano na wypożyczenia. Jak był na testach w Śląsku, to chcieli go od nas odkupić.

Rozumiem powody, dla których za czasów Żurawskiego czy Uche nasi młodzi byli na straconej pozycji. Tym niemniej obecnie dobrych zawodników z ekstraklasy do ściągnięcia brak, a za tych którzy są trzeba płacić jakieś absurdalne sumy. Czym innym jest ściągnięcie gościa, który ma technikę i widać, że coś z niego może być, a czymś zupełnie absurdalnym ściąganie za nazwisko jakichś kompletnych leszczy, którym wyszła jedna dobra runda w życiu.
Taki Matusiak przykładowo będzie "odbudowywał się" co rok w innym klubie, ale grać dobrze to już nie będzie. Ot - wyjdzie mu jeden mecz na pięć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.12.2009, 20:11
wolfy jest zawsze zwolennikiem dawania szans naszym młodym zawodnikom. Przy czym Mączyński miał pecha z kontuzją, przez co nie został wypożyczony znacznie wcześniej. To jest jeden z tych zawodników, o których było wiadomo, że może być z nich pożytek (Małecki, Kowalski i Mączyński właśnie) dlatego tez nie pozbywano się ich, tylko dano na wypożyczenia. Jak był na testach w Śląsku, to chcieli go od nas odkupić.
.
Zwracam honor - musiałem przeoczyć twoje posty o Krzyśku

Co do Pazdana zostaje przy swoim zdaniu, dobry waleczny kopacz (za drogi jak dla nas w obecnej sytuacji finansowej) ale dobry.

PS
Włosi kupią Diaza i wtedy nie będzie dla nas za drogi...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.12.2009, 20:13
Włosi kupią Diaza i wtedy nie będzie dla nas za drogi...
Ale nadal będzie za słaby i do tego mocno przepłacony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2009, 20:13
Co do spekulacji transferowych, to po raz kolejny przewija się nazwisko Costly'ego.
http://wisla-online.pl/news/costly-zagra-w-wisle-741

A co do Białkowskiego wydaje się raczej pewne, że do nas nie trafi:
http://www.wisla-online.pl/news/zagl...iast-wisly-742

Zatem poszukiwania bramkarza mamy ciąg dalszy. Co do Costly'ego to juz byl w naszej orbicie zainteresowan.Ale jeśli jego cena będzie powyzej 300 tys. euro to pewnie będzie do odstrzału. A w rozwiązanie kontraktu nie ma co liczyc, bo stosunki z GKS-em po transferze Garguły jak sami wiemy nie należą do najlepszych.
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 18.12.2009 o godz. 20:35.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2009, 21:10
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Co do spekulacji transferowych, to po raz kolejny przewija się nazwisko Costly'ego.
http://wisla-online.pl/news/costly-zagra-w-wisle-741

A co do Białkowskiego wydaje się raczej pewne, że do nas nie trafi:
http://www.wisla-online.pl/news/zagl...iast-wisly-742

Zatem poszukiwania bramkarza mamy ciąg dalszy. Co do Costly'ego to juz byl w naszej orbicie zainteresowan.Ale jeśli jego cena będzie powyzej 300 tys. euro to pewnie będzie do odstrzału. A w rozwiązanie kontraktu nie ma co liczyc, bo stosunki z GKS-em po transferze Garguły jak sami wiemy nie należą do najlepszych.
Do dupy ta strona, Moretto oglądał Łaciak, bo Kazimierski był na zgrupowaniu kadry wtedy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów