The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2011, 20:54
Cytat:
Na całą powierzchnię składać się będą:
Ciągi komunikacyjne - 5 576,344m2
Parking - 23 424,86m2
Sanitariaty - 2 249,65m2
Strefa zawodników - 1 980,25m2
Prasa - 1 221,97m2
Obsługa techniczna - 1 456,92m2
Pomieszczenia techniczne - 4 092,02m2
Magazyny - 1 986,63m2
Biura, Sale konferencyjne - 890,00m2
Gastronomia - 2 280,86m2
Loże - 1 327,44m2
Muzeum klubu - 725,14m2
Sklep kibica - 268,82m2

Zaplecze trybuny honorowej - 2 156,64m2
Centrum fizykoterapii - 1 325,19m2
stadion.legia.com
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.02.2011, 20:57
Może to troche glupie pytanie ale nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat ani nawet zdjęcia z budowy, czy na trybunie głównej są już wszystkie krzesełka?
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.02.2011, 21:07
Nie ma, bo dziś widziałem
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 08.02.2011, 21:10
nie ma jeszcze tych dla VIP na dolnym poziomie. Odnośnie sklepu i muzeum to myślałem ze na dole będzie sklep ( 250m2) a muzeum na Ip (740m2). I wtedy było by OK. Ale fakt Strefa Kibica tez niezbędna rzecz i nie wiem gdzie można było by ją włożyć. Kurcze tyle metrów jest na stadionie tylko tak "fachowo" zaprojektowane ze nie ma jak to wszystko funkcjonalnie wykorzystać! Nie wspomnę już o SportBar gdzie można piwko wypić i mecz obejrzeć. i NIE WYOBRAŻAM SOBIE ABY ŻADNA z dwóch RESTAURACJI NIE BYŁA OGÓLNIE DOSTĘPNA, przecież zaprosić kogoś na obiad na stadion to już standardl!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.02.2011, 21:55
Naprawdę już bez jaj ale miejsce na muzeum mogloby być na wschodniej ew.w miejsce jednej z restauracji, mogłoby byc na pietrze razem z częscia sklepu zamiast strefy kibica a ta na parterze z drugą częścią sklepu (1000 m2 na te 3 kwestie jest do przyjęcia) Problem w tym ze podczas budowy SSA położyła na muzeum lagę (jak i na całym stadionie) i teraz upycha przy najmniejszych kosztach zgodnie z tym" bo miało być" a nie dlatego ze to nasza wizytówka. Kilka innych miejsc także dało by sie wygospodarować ze zręcznym architekem wnętrz. Moze z czasem Basałaje albo inni prezesi przemyśla temat. Już niech tylko ten bunkier oddadzą do uzytku. Naprawde nie wymagajmy za wiele bo właściwie tylko rozczarowania w tym temacie mamy
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.02.2011, 22:15
Odnosze wrażenie, że całe piętro może być spokojnie przeznaczone na muzeum. Przecież po zakończeniu pierwszej fali wydawania kart kibica, cały sprzęt można spokojnie znieść na dół do kas. Nastepna akcja z kartami dopiero za dwa lata.

A teraz małe marzenie. Najlepszym miejscem na restaurację jest taras pod samym dachem narożnika F.

Wiem to wymaga sporych nakładów, adaptacji, pewnie winda zewnętrzna by się sprzydała, pozwolenia na budowę etc. Ale czy jest lepsze miejsce ? Z jednej strony widok na stadion, z drugiej Błonia, Park Jordana, Kopiec Kościuszki, (nie pamiętam dokładnie, ale chyba również widok na Wawel). Ogólnodostepny spory parking o dwa kroki, przystanek MPK kilkadziesiąt metrów.

Siąść i napić się piwa... Marzenia...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 09.02.2011, 16:57
Cytat:
9 lutego - Towarzystwo Sportowe Wisła zaprasza na konferencję prasową, która odbędzie się 10 lutego (czwartek) o godzinie 13:00 w sali konferencyjnej hali przy ulicy Reymonta 22.

Tematem konferencji będą sprawy związane z budową hali sportowej oraz z drużyną koszykarek Wisły Can-Pack Kraków.
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2845
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.02.2011, 18:43
Odnośnie tej małej powierzchni pod muzeum i sklep to mam nadzieję, że da to do myślenia miastu, klubowi, że trzeba rozpier...ic okrąglak i w tym miejscu wybudować porządną salę konferencyjną pod trybunami + restaurację, SportBar z widokiem na błonie, bo jak się patrzę na ten okrąglak to nie mogę skumać po jakiego on został wybudowany ? To jest tak jakby ktoś zamiast dachu drewnianego zrobił sobie dach z liści (tani w utrzymaniu, całkowicie wykorzystywany, opłacalny, szybszy do wykonania). Ale to są tylko takie ogólnikowe zalety, zalety których jest malutko, za to minusów cała parafia. Do tego doszłoby z 3 tys. miejsc więcej, no chyba ze będziemy grać tak jak teraz to wystarczająco dla nas będzie z 10 tys...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.02.2011, 18:51
Cytat:
Odnośnie tej małej powierzchni pod muzeum i sklep to mam nadzieję, że da to do myślenia miastu, klubowi, że trzeba rozpier...ic okrąglak i w tym miejscu wybudować porządną salę konferencyjną pod trybunami + restaurację, SportBar z widokiem na błonie, bo jak się patrzę na ten okrąglak to nie mogę skumać po jakiego on został wybudowany ? To jest tak jakby ktoś zamiast dachu drewnianego zrobił sobie dach z liści (tani w utrzymaniu, całkowicie wykorzystywany, opłacalny, szybszy do wykonania). Ale to są tylko takie ogólnikowe zalety, zalety których jest malutko, za to minusów cała parafia. Do tego doszłoby z 3 tys. miejsc więcej, no chyba ze będziemy grać tak jak teraz to wystarczająco dla nas będzie z 10 tys...
7,5 mln - 8 mln to koszt okrąglaka, wybudowanego całkiem niedawno. Już widzę jak go burzą.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 09.02.2011, 18:57
a nie prawie 12 mln zł?
Taką kwotę mam przed sobą, dokładnie
Cytat:
11 384 525,16 zł
Z okrąglaka można zrobić restaurację jak ktoś wcześniej zauważył. Genialny pomysł. Dobra przestrzeń w środku, zajebisty widok na stadion. W sam raz właśnie na restaurację. Inaczej się będzie on marnować i nie zarabiał. I znów przez niekompetentność Obłutowicza stworzył on fajne miejsce idealnie pasujące na restaurację / bar. To miejsce z takim widokiem marnuje się przez te konferencje pras.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.02.2011 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.02.2011, 19:00
A budował go Majchrowski? Jak tak, to zwracam honor co do kosztów
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.02.2011, 21:27
Ela napisał(a):Wyświetl post
Jeśli inwestor zdecyduje, że wykończenie ma być jak najtańsze i jakość niespecjalnie mu leży na sercu - to architekt nie ma zbytniego pola manewru.

Ładniejsze materiały niestety kosztują. A różnice są dość spore.

Poza tym w projekcie mogły być zupełnie inne - a dopiero w fazie wykonawczej zmienione ze względu na oszczędności.
W polskiej rzeczywistości to nagminne.
Gdyby inwestor chciał oszczędzać na wykończeniówce wnętrz, to by w hallach kibiców nie kładł gresu, nie wykończał słupów i sufitów.
"Oszczędności" wprowadzono dopiero w trakcie prac, czyli obcięto wykończenie przestrzeni przed trybunami i wykończeniówkę elewacji. Wcześniej nie szukano nawet oszczędności i w dupie inwestor miał projekt. Nie pilnowano ani terminów, ani elementów. Jęzor, oświetlenie, błędy projektowe, opóźnienia w dostawach projektu to doskonałe dowody.
Takie biuro bez doświadczenia należy pilnować od pierwszego do ostatniego dnia tworzenia projektu.
Odpowiedz cytując
damianek9202
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 09.02.2011, 21:49
Popatrzcie na datę tego zdjęcia, 2 września 2010...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.02.2011, 21:59
Mam nadzieję, że nie powtarzam linka. Dla zwolenników gry jakiejkolwiek drużyny Wisły w Czyżynach
http://www.dzienniklodzki.pl/aktualn...enie,id,t.html

Dziennik Łódzki napisał(a):
Pojemność i wygodne krzesełka to jedyne atuty przemawiające na korzyść Atlas Areny. Wad jest znacznie więcej, a to dlatego, że budując halę władze miasta uparły się, by można w niej było organizować zawody lekkoatletyczne. Efekt jest taki, że lekkoatleci jeszcze w Atlas Arenie nie startowali ani razu, bo nikt nie pomyślał o kupnie bieżni, za to boisko do siatkówki czy koszykówki jest oddalone od trybun o kilkanaście metrów. Przez to siatkarze nie słyszą dopingu, a kibice z wielu miejsc, zwłaszcza położonych wyżej, prawie nic nie widzą.

- Docierały do nas sygnały nie tylko od graczy, ale także od kibiców, którzy też wolą, byśmy grali przy Skorupki - mówi wiceprezes bełchatowskiego klubu Grzegorz Stawinoga.

Przenosiny do hali MOSiR niosą też ze sobą oszczędności dla bełchatowskiego klubu. Wynajęcie Atlas Areny na jeden mecz kosztowało około 50 tysięcy złotych.
50 tys. zł za mecz (a w Krakowie może i więcej) = 500 tys. zł za 10 meczów.

Licząc, że hala Wisly kosztowałaby 50 mln zł (a na razie wg wyliczeń ma mniej), to TS Wisła płacąc za roczny wynajem 1% wartości = 500 tys. zł.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.02.2011, 22:04
Stare przysłowie mówi, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. I róbmy wszystko abysmy chodzili na kosza i siatkę na R22.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.02.2011, 07:49
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Gdyby inwestor chciał oszczędzać na wykończeniówce wnętrz, to by w hallach kibiców nie kładł gresu, nie wykończał słupów i sufitów.
I co ? Oddał by wnętrza w stanie surowym ? Sam wiesz, że to niemożliwe.
Gres i sufit, które są w halach dla kibiców to jedna z najtańszych wykończeniówek.
Dla biura architektonicznego zaproponowanie podobnego gresu, drewnianej podłogi czy zielonego łupka skandynawskiego to taka sama praca.
Więc w tym przypadku mowa o "nieprzyłożeniu się " jest mocno naciągana.
Cytat:
"Oszczędności" wprowadzono dopiero w trakcie prac, czyli obcięto wykończenie przestrzeni przed trybunami i wykończeniówkę elewacji. Wcześniej nie szukano nawet oszczędności i w dupie inwestor miał projekt. Nie pilnowano ani terminów, ani elementów. Jęzor, oświetlenie, błędy projektowe, opóźnienia w dostawach projektu to doskonałe dowody.
Takie biuro bez doświadczenia należy pilnować od pierwszego do ostatniego dnia tworzenia projektu.
To wszystko prawda.
Ale to nie jest sprzeczne z tym co napisałam wyżej.

P.S.
Biuro bez doświadczenia w projektowaniu stadionów - powinieneś uściślić.
Gdyż co jak co ale doświadczenie projektowe to Obtułowicz ma wieloletnie.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 10.02.2011, 10:58
Cytat:
I co ? Oddał by wnętrza w stanie surowym ? Sam wiesz, że to niemożliwe.
Gres i sufit, które są w halach dla kibiców to jedna z najtańszych wykończeniówek.
Dla biura architektonicznego zaproponowanie podobnego gresu, drewnianej podłogi czy zielonego łupka skandynawskiego to taka sama praca.
Ekhm... Zamiast gresu - posadzka żywiczna, czyli maźnięcie betonu żywicą. Sufit podwieszany nie był koniecznością, podobnie jak płytki na zewnętrznych ścianach toalet. Pierwszy lepszy przykład z brzega - Poznań.
Cytat:
Ja nie wiem jak można nazwać przyłożeniem się, gdy strefy dla kibiców, mediów i pod muzeum są wykończone tak samo. Zero detalu. Toalety to samo - VIPowskie a kibicowskie różnią się raptem kolorem płytek.
Gdyby się przyłożono, to przynajmniej style byłyby inne. Podobnie jest z szatniami - zero pomysłu na ściany, dalej czerwone płytki.
Coś takiego jak detal to dla projektanta nie istniało. Zresztą przyjrzyj się chociażby wnętrzom na stadionie Cracovii, czy chociażby Legii. Co rusz to inne podłogi, sufity, lampy.
Tam czuć, że coś ma być sklepem, coś muzeum, sports barem czy strefą dla mediów. U nas niemal wszędzie ta sama surowa wykończeniówka. Jej standard dla kibiców jest ok, ale standard pod pomieszczenia wyższej klasy już niestety nie odpowiada.
Nie wiem ile Obtułowicz ma doświadczenia, ale zwłaszcza ten projekt jemu (a raczej jego biurowi, to oni to wszystko projektowali, Obtułowicz przedstawił tylko koncepcję) nie wyszedł pod większością względów.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.02.2011, 13:32
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ekhm... Zamiast gresu - posadzka żywiczna, czyli maźnięcie betonu żywicą.
Tylko aby tak można było zrobić beton musiałby być...architektoniczny lub bardzo dobrze wyszlifowany.
Wiem co mówię, gdyż mam takie rozwiązanie u siebie w kuchni i łazience
Cytat:
Sufit podwieszany nie był koniecznością, podobnie jak płytki na zewnętrznych ścianach toalet. Pierwszy lepszy przykład z brzega - Poznań.
W Poznaniu mają zostawiony beton na suficie ? Czy po prostu położoną gładź i pomalowany?
Pytam z ciekawości bo nie wiem.

U nas kwestia podwieszenia sufitu mogła być łatwiejszą opcją niż jego szlifowanie i malowanie.
Przypomnij sobie jakiej jakości mamy beton.
Cytat:
Ja nie wiem jak można nazwać przyłożeniem się, gdy strefy dla kibiców, mediów i pod muzeum są wykończone tak samo. Zero detalu. Toalety to samo - VIPowskie a kibicowskie różnią się raptem kolorem płytek.
Toalety całkiem mi się podobaja
Cytat:
Gdyby się przyłożono, to przynajmniej style byłyby inne. Podobnie jest z szatniami - zero pomysłu na ściany, dalej czerwone płytki.
Coś takiego jak detal to dla projektanta nie istniało. Zresztą przyjrzyj się chociażby wnętrzom na stadionie Cracovii, czy chociażby Legii. Co rusz to inne podłogi, sufity, lampy.
Tam czuć, że coś ma być sklepem, coś muzeum, sports barem czy strefą dla mediów. U nas niemal wszędzie ta sama surowa wykończeniówka. Jej standard dla kibiców jest ok, ale standard pod pomieszczenia wyższej klasy już niestety nie odpowiada.
Mnie nie odpowiada ten standard również w części dla kibiców.
Dlatego twierdzę, że to była kwestia : " weź zaprojektuj wnętrza w miarę tanio "...

Przy budowie stadionu Cracovii czy Legii moim zdaniem bardziej trzymano się projektów.
Poza tym nie mam pewności czy strefa kibica nie była aranżowana przez kogoś innego.

Cytat:
Nie wiem ile Obtułowicz ma doświadczenia, ale zwłaszcza ten projekt jemu (a raczej jego biurowi, to oni to wszystko projektowali, Obtułowicz przedstawił tylko koncepcję) nie wyszedł pod większością względów.
To, że nie wyszedł nie podlega dyskusji.
Choć pewne plusy można jednak znaleźć. Niektóre nawet w dość istotnych kwestiach.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 10.02.2011, 14:52
Cytat:
Tylko aby tak można było zrobić beton musiałby być...architektoniczny lub bardzo dobrze wyszlifowany.
Wiem co mówię, gdyż mam takie rozwiązanie u siebie w kuchni i łazience
Tak jakby ktoś dbał (zwłaszcza w przypadku tego stadionu) o estetykę.
Cytat:
W Poznaniu mają zostawiony beton na suficie ? Czy po prostu położoną gładź i pomalowany?
Pytam z ciekawości bo nie wiem.
Tak, beton i wiszące, niczym nie zasłonięte instalacje.
Cytat:
Przy budowie stadionu Cracovii czy Legii moim zdaniem bardziej trzymano się projektów.
Poza tym nie mam pewności czy strefa kibica nie była aranżowana przez kogoś innego.
Strefa Kibica (jej wyposażenie) było projektowane na zlecenie Wisły, jednak cała wykończeniówka (podłogi, sufity, słupy) to projekt Obtułowicza. Wisła wybudowała kasy, wstawiła meble i swój sprzęt.
Cytat:
To, że nie wyszedł nie podlega dyskusji.
Choć pewne plusy można jednak znaleźć. Niektóre nawet w dość istotnych kwestiach.
Przy tej cenie stadionu, to minusów nie powinno być żadnych. 520mln za obiekt 33tys to bardzo dużo.

Standard wykończenia części dla kibiców to u nas jest bardzo dobry - na zdecydowanej większości stadionów spotyka się beton, beton i jeszcze raz beton. Jedyne czego brakuje (a jednocześnie to bardzo ważny element) to kioski gastronomiczne. One są zaprojektowane, lecz wielmożny inwestor nie poszedł po rozum do głowy i ich nie wykonał. Jedyna nadzieja, że powstaną to to, iż Wisła weźmie sprawy we własne ręce i wyposaży je na swój koszt, ewentualnie znajdzie partnera do działalności cateringowej.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.02.2011, 15:07
Są jeszcze 2 narożniki do wykorzystania ( tak jak powstała w jednym narożniku strefa kibica). To co za problem np. zrobić w narożniku od strony hali muzeum klubowe? Będzie więcej miejsca, a w strefie kibica zrobić duży sklep z pamiątkami. Chyba te narożniki klub też jakoś musi wykorzystać.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.02.2011, 15:35
dzisiaj w klubie odbyła sie konferencja prasowa , na ktorej włodarze Wisły i przedstawiciele kibicow przedstawili swoje stanowisko w sprawie groźby odebrania pieniędzy przeznaczonych na budowę nowej hali przy Reymonta 22.
Na KIKS.tv mozna obejrzec niemal całą konferencje.
Ponizej wypowiedz prezesa, w dalszej kolejnosci wypowiedz Roberta Szymanskiego z SKWK i Piotra Dunina-Suligostkowskiego.

http://kiks.tv/2011/02/prezes-ts-wis...we-nowej-hali/
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.02.2011, 16:47
Stanowisko SKWK w sprawie hali

http://kiks.tv/2011/02/stanowisko-st...we-nowej-hali/
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Stary 10.02.2011, 17:52
z tego co dziś widziałem to chyba zaczęli kończyć układanie krzesełek tych dla "VIPów"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.02.2011, 18:17
licoo napisał(a):Wyświetl post
Są jeszcze 2 narożniki do wykorzystania ( tak jak powstała w jednym narożniku strefa kibica). To co za problem np. zrobić w narożniku od strony hali muzeum klubowe? Będzie więcej miejsca, a w strefie kibica zrobić duży sklep z pamiątkami. Chyba te narożniki klub też jakoś musi wykorzystać.
Nie wiadomo czy pozostałe dwa narożniki mają taką samą budowę jak ten w kótrym jest strefa.

PiotrG musiałby się wypowiedzieć.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.02.2011, 18:18
licoo napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że w tym narożniku ma być restauracja dla VIPów i nie ma takiej możliwości, aby jej nie było, bo gdzieś musi być, a to jest chyba jedyne miejsce w którym może być.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2011, 19:49
tak dla tych co zachecali na glosowanie na Majchrowskiego i przekonywali jaki to jest swietny - http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24608
mam nadzieje, ze juz dupy dla niego szykujecie, zeby nie wyszedl z wprawy jeb..ia Wisly.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.02.2011, 19:53
Działa wam jakaś kamerka? Bo mnie od wczoraj już żadna.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 10.02.2011, 19:57
Coglin napisał(a):Wyświetl post
tak dla tych co zachecali na glosowanie na Majchrowskiego i przekonywali jaki to jest swietny - http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24608
mam nadzieje, ze juz dupy dla niego szykujecie, zeby nie wyszedl z wprawy jeb..ia Wisly.
idziemy pod UM
zrobimy mu qrwa egipt

VIII sesja Rady Miasta Krakowa, została zwołana na środę 16 lutego 2011 r. o godzinie 10.00 w Sali Obrad Rady Miasta Krakowa im. Stanisława Wyspiańskiego przy Placu Wszystkich Świętych 3-4. Sesja ma charakter otwarty dla mieszkańców.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.02.2011, 20:17
pamietaj jak przed wyborami wielu z nas toczylo boje z osobami typu: Siwy - wielbiciel obecnego prezydenta i MatMario - byl niby przeciw Machlojskiemu a nawet byl za. Ciekawe co teraz Ci panowie powiedza ... Tylko prosze Was nie mowcie, ze deszcz pada!!! Nie bylo gorszego wyboru niz Machlojski a jednak nie wszyscy to widzieli!

Mam pytanie do Administratorów tego forum. Czy można traktować chwalenie obecnego prezydenta Majchrowskiego (lub jego polityk)i na równi z głoszeniem haseł nienawiści na tle narodowym, religijnym, szerzenia komunizmu lub nacjonalizmu, stosowania wyrazów wulgarnych lub obrażania innych. I co się z tym wiąże powinno być zabronione i przykładnie karane. ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.02.2011 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

Stary 10.02.2011, 20:45
Dominin, daj se już siana, nie widzisz że to wszystko od dawna było ukartowane i Majchrowski nawet jak by nie został prezydentem to i tak by to nas nie uratowało? Majchrowski podjął decyzję dawno temu, przed wyborami. I wcześniej zaczął działać. To cynik, kłamca i oszust ale nie wmawiaj mi, że gdyby wygrał Kracik to właśnie byśmy odbierali klucze do nowiutkiej 5-tysiecznej hali, bo nie wiadomo czy on zająłby się sprawą.

Teraz? Teraz jedyne co im możemy zrobić to Egipt. Przydałaby się jakaś manifestacja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów