The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 15:43
Przechodziłem przed chwilą koło budowy ale nie było sensu robic fotek ciężarówką, gościowi który zbiera śmieci i maszynie nalewającej beton. Poza tym nic nie widać, ale czuć w powietrzu że coś się dzieje. Koparka wyjmuje jeszcze ziemie z wykopu. Dość sporo jest jest okopane w narożniku C i D.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.03.2009, 23:54
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/11873.JPG oj jak pilka jutro wpadnie tam na meczu to im sie ukladnka zepsuje

btw czemu to dokladnie ma sluzyc? lepiej beton sie wiaze czy cos;> tylu drutow na ziemi nie bylo przy D i E
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 03.03.2009 o godz. 23:57.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 04.03.2009, 00:32
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/11873.JPG oj jak pilka jutro wpadnie tam na meczu to im sie ukladnka zepsuje

btw czemu to dokladnie ma sluzyc? lepiej beton sie wiaze czy cos;> tylu drutow na ziemi nie bylo przy D i E
Nie wiem, dla Ciebie nowością jest zbrojenie przed wylaniem betonu?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.03.2009, 00:42
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, dla Ciebie nowością jest zbrojenie przed wylaniem betonu?
Przeczytal bys dokladniej co napisalem? Zbrojenie nie, ale jak robili D i E zbrojenia na calej dlugosci nie bylo.. Wiec ciekaw jestem dlaczego teraz jest.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.03.2009, 00:46
teraz chyba robia innym systemem
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Stary 04.03.2009, 01:26
Już chyba było w tym temacie ale... Jako że jest to teren gdzie grunty są o słabej nośności a i zwierciadło wody jest wysoko a podpiwniczenie głębokie (4,5m) to musi być jakoś budowa zabezpieczona. 1 etapem była ścianka szczelinowa a teraz 2 jest wykonanie płyty dennej dla której to zbrojenie jest robione. Z tego co gdzieś wyczytałem ma ona mieć i 0,5m grubości prawda to?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.03.2009, 02:12
jako ciekawostka zobaczcie kolejne etapy modernizacji stadionu Borussi Dortmund, dach na samym początku podobny do naszego http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4101
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 04.03.2009, 09:36
Może nie na temat, ale czy na trybunie wschodniej będą jakieś loże do kupienia, jak np. na zachodzie ?

Zakładając, że zrobią ich jakieś 20, po pół miliona każda, to jest duży zysk dla Wisły.

Poza tym na pewno jacyś szaleńcy by się znaleźli co by takie coś sobie kupili.
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.03.2009, 09:58
za poł miliona to nie wiem czy ktoś by kupił... FF Malmo ze Szwecji, które właśnie buduje nowy stadion sprzedaje loże po 20-30 tysięcy euro za rok.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 04.03.2009, 10:47
heh, panie Szary, trochę realizmu - to "tylko" Wisła, to "tylko" Polska...
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2009, 12:54
z onetu a dokładniej Przeglądu Sportowego
http://sport.onet.pl/0,1248770,1928269,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 05.03.2009, 14:22
Witam,

powiem Wam tak - strasznie się to wlecze.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2009, 14:27
Donson napisał(a):Wyświetl post
Witam,

powiem Wam tak - strasznie się to wlecze.

Co Ci sie wlecze?Normalne tempo prac, budowales kiedys cos?
,
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2009, 14:45
Donson
Masz racje , weszli na plac ponad miesiąc temu, powinni spokojnie juz kończyć dach kryć .
Obiecali że na derby sie wyrobią , piłkarze co w kadrze się nie mieszczą albo słabo grają mają podobno pomagać.
A tak na poważnie :cierpliwości panowie , cierpliwości.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2009, 15:14
Ja miałem pisać wczoraj że idzie im to "pieronem" a ten tu takie rzeczy wypisuje
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 05.03.2009, 15:29
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Donson
Masz racje , weszli na plac ponad miesiąc temu, powinni spokojnie juz kończyć dach kryć .
Obiecali że na derby sie wyrobią , piłkarze co w kadrze się nie mieszczą albo słabo grają mają podobno pomagać.
A tak na poważnie :cierpliwości panowie , cierpliwości.
Fundamenty i płyta powinny być już wylane za ten czas - mnóstwo laików wierzy że obecny postęp to coś niesamowitego. Tymczasem z technologicznego punktu widzenia, powinno być zrobione już wiele więcej.
Nie mówiąc o tym, że przeszacowany jest sam koszt budowy.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2009, 15:34
Fundamenty i płyta powinny być już wylane za ten czas - mnóstwo laików wierzy że obecny postęp to coś niesamowitego. Tymczasem z technologicznego punktu widzenia, powinno być zrobione już wiele więcej.
Rozumiem, że dla swojej ciekawości wykonałeś kosztorys na podstawie przedmiarów robot i stąd wiesz o przeszacowanych kosztach? Ciekawy jestem także, na jakiej podstawie twierdzisz, że płyta powinna być już dawno wylana? Oczywiste jest, że prace tę można wykonać znacznie szybciej, chociażby poprzez zwiększenie czasu pracy, zawsze można pracować na 3 zmiany. Natomiast pamiętaj, że prace prowadzone są na podstawie harmonogramu, a on nie jest układany tak, aby jak najszybciej skończyć budowę, tylko żeby skończyć ja w terminie, przy poniesieniu jak najniższych kosztów.
Ostatnio edytowane przez Wicked : 05.03.2009 o godz. 15:37.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.03.2009, 16:49
Poniekąd prawda, ale głownie dlatego, iż przy pracach nad płytą denna wkradł się lekki chaos. A to parametry wykopu pod szyb windy nie takie jak trzeba, a to zapomnieli o studzienkach. No i suma sumarum w niektórych miejscach skończyło się to na rozkuwaniu betonu...
Ostatnio edytowane przez LukL : 05.03.2009 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.03.2009, 17:09
Nie ma sensu polemizować , czy to jest dobre a tamto złe , czy byłoby szybciej ,gdyby....itd. Zima się kończy .Prace idą zgodnie z harmonogramem, wyleją płytę i na plac wejdzie dużo więcej robotników .
Jak bedą komplikacje i problemy to zrobią nawet 3 zmiany, za to odpowiada wykonawca.
Na tak dużym terenie zdarzają sie niedociągnięcia, koniecznośc poprawek i przeróbek . To normalne.

Powtarzam : cierpliwości....
Odpowiedz cytując
Kajtek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2009, 18:51
Wlasnie w Radiu Krakow podano, ze wzgledu na kryzys, jest plan uciecia 200 milionow zl z ponad 800 milionowego budzetu na inwestycje budowlane w Krakowie w 2009. Rozbiorka i budowa trybuny zachodniej, zostala wymieniona jako jedna z inwestycji, ktora nie bedzie realizowana, jesli bedzia ciecia w budzecie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2009, 19:01
no, no. Niech jaj nie robią. Mam nadzieję, że od miasta w tej materii nic już nie będzie zależało i sprawa będzie postawiona jasno : budowa ma iść i schluss.

No, chyba że kombinują jakiś dodatkowy geld z budżetu centralnego - to by mnie mniej bolało

Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.03.2009, 19:18
Kajtek napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie w Radiu Krakow podano, ze wzgledu na kryzys, jest plan uciecia 200 milionow zl z ponad 800 milionowego budzetu na inwestycje budowlane w Krakowie w 2009. Rozbiorka i budowa trybuny zachodniej, zostala wymieniona jako jedna z inwestycji, ktora nie bedzie realizowana, jesli bedzia ciecia w budzecie.
Gdyby faktycznie doszło do czegoś takiego, to byłby to IMO strzał w stopę. Stadion jest inwestycją kluczową dla Euro i nie powinno tu być żadnych cięć ani opóźnień.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.03.2009, 19:20
Christof20 jeśli niedajboże nie wybiorą Krakowa w maju jako miasta organizatora, to wszystko jest możliwe...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 05.03.2009, 19:42
Ha ha , czyli mogliby zburzyć Ab a nic nie wybudować , genialne, przypomniały mi się stare oczodoły.
W tym kraju już nic mnie nie zdziwi.
OT :Właśnie w tvn w sporcie gadali jak się to Wisełka sypie ,cytat: "czyżby to początek końca potęgi?"
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2009, 21:13
ludzie, dajcie sobie spokój z czytaniem i oglądaniem niektórych stacji i gazet. Bo jeszcze telewizor rozwalicie i co będzie dziecko albo młodsze rodzeństwo na dobranoc oglądało.
A czegóż się od TVN czyli tuby ITI spodziewać?

A wracając do stadionu, spokojnie czekać. Stadion musi być skończony, bo FIFA musi się liczyć z ME w układzie 6+2, jeśli Ukraińcy zapaści nie wyjdą (ja tam im zresztą jak najlepiej życzę).

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2009, 21:21
Nie FIFA tylko UEFA jeśli pracę przy trybunie A/B się zaczną (tj. burzenie tej trybuny) to już nic nie powstrzyma budowy stadionu.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 05.03.2009, 21:23
Z dzisiejszego czata z Majchrowskim:

"...Aleks: Inwestycje sportowe to ostatnio chyba jakaś porażka. W Czyżynach pusto, na Hutniku wieje wiatr, na Wiśle wycofują się Arabowie…

Prezydent_Krakowa: Arabowie wycofują się z inwestycji leżących na terenach nie będących we władaniu Miasta. Budowa stadionu Wisły idzie bardzo dobrze. "

http://www.krakow.pl/czat/?id=zapis20090305.html
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2009, 21:25
Skoro miałyby być cięcia w budżecie to nie powinien być budowany stadion przy kałuży na którym i tak nie będzie rozgrywany żaden mecz, a nie obiekt Wisły przygotowywany na EURO. Coś tu sie panom rajcom w głowach porąbało.Cięcia w stadion na EURO, to koniec starań Krakowa. Chyba, ze panowie z PO z centrali chcą już teraz wpłynąć na majową decyzję, ktore miasta i przekazali to swoim podwładnym w Krakowie aby osłabili za mocną kandydaturę Krakowa.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.03.2009, 22:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Skoro miałyby być cięcia w budżecie to nie powinien być budowany stadion przy kałuży na którym i tak nie będzie rozgrywany żaden mecz, a nie obiekt Wisły przygotowywany na EURO.
Czy ja wiem... Wydaje mi się, że gdyby tak zrobili, to zaraz zaczęłaby się pasiasta nagonka na Wisłę; "Bo znowu ta niedobla Wisła coś dostała, a Clacovia nie".
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez christof20 : 05.03.2009 o godz. 23:14.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów