|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|||||
Cupiał to nie idiota - trzeźwo oceni sytuację i zrobi wkrótce porządek na swój sposób. Bez Waszej pomocy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proponuje polubownie zakończyć dyskusje, każdy przy swoich argumentach. Ze swojej strony w sumie nie mam nic do dodania, a temat powoli staje się historyczny. Będzie? |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Dyskusja z Tobą nie ma jakiekolwiek sensu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Czasem trzeba nazywać rzeczy po imieniu, a nie bawić się poprawność polityczną. Jeśli tego nie rozumiesz to nadajesz się do redakcji Gazety Wybiórczej, Interii, TVN`u, czy innego badziewia. Jeśli rozmawiasz o sprawach kibicowskich, to niestety ale "wersalu" nie spodizewaj się zawsze i wszędzie. Zresztą ja nie widzę w tym nic złego, to było dosadne podkreślenie, że wolność osobista w Polsce JEST. Twoje inwektywy względem SKWK również nie są oznaką kultury osobistej, jeśli do nich coś masz, TO IDŹ na zebranie i powiedz to. Wtedy to będzie kulturalne, a nie oczerniaj anonimowo na internecie jako "allon". Do Lukasza - tak, zostawmy nasze dyskusje bo jeden drugiego nie przekona. Ale ja i tak uważam, że to co zrobiło SKWK, było słusznym zaalarmowaniem wielu kibiców, którzy na co dzień nie śledzą sytuacji w Klubie, że sprawy idą w złym kierunku. Informować kibiców i atakować, jeśli zarząd źle postępuje. Nic więcej, jeśli ktoś źle coś robi (a razem doszliśmy do wniosku, że Basałaj i zarząd, ludzie w S.S.A. źle pracują - podałem już kilka powodów, które ich wszystkich dyskwalifikują od razu) to nie należy ich głaskać i nic nie robić, ani nawet nie można tego przemilczeć. I nie ma co straszyć Kapką, bo to nie argument mówić: Niech zostanie nieudolny prezes, bo może przyjść ktoś inny jeszcze gorszy - bo jeśli tak postawimy sprawę, to wszyscy przestańmy się łudzić, że z Wisły S.S.A. (Cupiałowej) cokolwiek w przyszłości będzie. Bo wtedy będzie to oznaczało, że Cupiał musi odejść. Ale koniec, nie ma sensu dłużej dyskutować. Po co tracić nerwy i zaśmiecać wątek o Kazimierzu Moskalu. Powtórzę, można przenieść te dyskusje do tematu bardziej odpowiedniego: aktualni pracownicy, nibylandia, itp.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2012 o godz. 12:53.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak sami chyba widzicie nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji więc nalegam byście ją zakończyli ewentulanie przeniście się na priv.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do argumentu: 'nie ma co straszyć Kapką'. Straszę raczej kolejnym bezkrólewiem gdzie byle błazen i populista (względem kogokolwiek) będzie rządził a inne kluby będą konsekwentnie wyrabiać nad nami przewagę. Dopóki nie będzie na horyzoncie sensownego następcy to Cupiał nie zwolni Basałaja. Wypada się z tym pogodzić. Tego zdaje się SKWK nie widzieć. Uważasz iż powodem zwolnienia Prezesa będą jego złe stosunki z SKWK? Śmiem wątpić. Wbrew pozorom zaostrzenie konfliktu odbija się się pozytywnie na zarządzie ponieważ 'walczy z kibolami' co jest modne. Jak to powiadają - 'psy szczekają a karawana jedzie dalej'. @KOMINEK O.K. skonczyłem, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie Lukasz, nie za złe stosunki z SKWK, ale za złe zarządzanie i spadające wpływy: m.in. brak sprzedaży internetowej, itp. Kominek kończe, ok.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2012 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czy Moskal się wypowiedział po zwolnieniu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tak, udzielił krótkiego wywiadu po zwolnieniu. Był rozgoryczony, ale powiedział, że nie miał argumentu w rozmowach z zarządem, bo argumentami są wyniki. Od tamtej pory milczy.
do postu powyżej: nie prowadzę już dyskusji na ten temat - zgodnie z prośbą KOMINKA. Więc jeśli możesz uszanować prośbę KOMINKA, to też skasuj swój post. do postu Dariooka poniżej: Myślę, że wiele więcej nie powie - nie chce sobie spalić mostów, zresztą chyba teraz odpoczywa.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2012 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szkoda że milczy. Chętnie bym poznał jego zdanie na ten temat. Może potrzebuje KM więcej czasu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pomijając czy powiedział to czy nie, sszkoda że Patryś tak nie protestował u latającego holendra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do sprawy Moskala i Małeckiego - trener pokazał, że ponad osobiste zatargi stawia dobro drużyny i chciał dać kolejną szansę Małeckiemu pomimo tego, jak ten go potraktował. Dobro Wisły postawił na pierwszym miejscu. Kompletnie co innego można natomiast wywnioskować ze słów i postawy Patryka.
Osobiście uważam, że zmiana trenera nie była nam teraz potrzebna ale to jest Wisła, tu rządzi Cupiał, więc wielce zaskoczony nie byłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
weszło piłkarskim pudelkiem ? hmm wiem, że niektórzy nie są przychylni temu portalowi bo potrafią napisać coś złego przeciwko Wiśle, ale robią to też w przypadku każdej innej drużyny, jak jest powodu to sobie jadą po wszystkich. Jak trzeba pochwalić to też pochwalą, piłkarskim pudelkiem można nazwać babola, ale nie weszło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
,weszło, to można na poważnie brać, jak seriale typu ,klan,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale temat sam w sobie jest ciekawy przez pewną analogię. Mianowicie: jakoś tak się dziwnie składa, że dobrzy trenerzy potrafili sobie z Patrykiem poradzić. U Nawałki debiutował (szkoda, że chwilę później złamał nogę...), Skorża zrobił z niego piłkarza, u Maaskanta był numerem jeden do składu. Nie protestował, bo może wszystko było w porządku? Ja rozumiem że dla każdego gówniarza Maaskant jest zerem, ale - za jego czasów Wisła zdobyła Mistrzostwo zbieraniną kalek jakiej dawno na Reymonta nie było i weszła do fazy grupowej LE składem niewiele lepszym. Czyli coś jednak osiągnął. A kto sobie z Patrykiem nie poradził? Kasperczak i Moskal - dwóch trenerów którzy nie nadawali się do prowadzenia Wisły na tym akurat etapie swojej kariery i którzy mieli w niej niewiele do powiedzenia. Obu Basałaj potraktował podobnie, odmawiając niezbędnych wzmocnień przed spotkaniami pucharowymi (Kasperczak nie miał nawet kim gierki zorganizować...). Obaj w klubie traktowani byli jako opcja awaryjna, bo właściciel kazał zwolnić a nikogo sensownego nie udało się ściągnąć. Obu na koniec zwolniono jak szmaty, po łatwych do przewidzenia porażkach pucharowych i nie więcej niż trzech meczach ligowych. Więc może jednak jest coś w tym, że dobry trener potrafi sobie poradzić z piłkarzami, a słabemu (w dodatku bez poparcia klubu) wchodzą na głowę? No bo jakoś Skorża mógł, Maaskant mógł, a Kasperczak i Moskal musieli użalać się na konferencjach prasowych żeby klub coś wreszcie zrobił z tym Małeckim, bo oni nic nie mogą. Nie wiem, jakby mnie moi podwładni weszli na głowę to szefostwo pewnie oceni to w ten sposób, że się nie nadaję do zarządzania ludźmi. I żadne płacze nic tu nie pomogą, bo będą wtedy mieli rację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2012 o godz. 21:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oni są najbardziej wiarygodniej serwisem piłkarskim w Polsce. Jak każda strona ma wady (np. bronienie korupcyjnego Czesia), ale tak ogólnie dużo rzeczy wiedzą pierwsi, jako jedyni z nielicznych dziennikarzy w Polsce atakują menela bez matury i nie uczestniczą w kabarecie pt.: ,,Perquis, Polanski, Boenisch i Obraniak - prawdziwi Polacy". To oni napisali pierwsi o Probierzu w Wiśle, itd. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że tym razem się mylą.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.03.2012 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oni niech lepiej zajmą się swoim przypadkiem tj. Radovicem i Maciusiem.
Przecież im tylko zależy żeby sklucić wszystko ze wszystkimi w szeregach Wisły. Im to na rękę, a legła będzie miała łatwiej. Wyciąganie Wiślackich wniosków, na podstawie doniesień warszawskiej hołoty uważam za co najmniej niedorzeczne!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.03.2012 o godz. 00:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Nie sposób zaprzeczyć, że wiele z ich informacji jest z pierwszej ręki i ma wysoką wiarygodność. Poza tym, szczerze mówiąc, nie widzę powodu dla którego mieliby życzyć Wiśle źle. Mało było krytycznych tekstów o Legii? Spójrz sobie do archiwum i sam zobacz jak obrywało się Skorży wtedy, gdy Legii nie szło ( np. http://www.weszlo.com/news/5656-Najw..._Slask_i_LEGIA ). Fakty są takie, że większość dziennikarzy swoje teksty bezmyślnie kopiuje z zagranicznych serwisów, albo tworzy je na poczekaniu nie zastanawiając się w ogóle nad ich sensem. Na Weszło tego nie ma, masz informacje z ich własnych źródeł, a do tego często ostre i dosadne artykuły opisujące ligową rzeczywistość. Poza tym, gdyby chcieli zaszkodzić Wiśle to ten wpis z "przeprosinami Małeckiego" zamieściliby wcześniej, a nie teraz, jak już Moskala u nas nie ma. Teraz jest Probierz, temat Małeckiego na dobrą sprawę nie istnieje, a życie toczy się dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Bardzo bym chciał żeby Kazik tą swoją filozofię gry zaczął niebawem wdrażać w jakimś innym klubie Ekstraklasy. Mogło by być bardzo, ale to bardzo ciekawie.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ozstaniem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Nigdy nie byłem zwolennikiem trenera Moskala, jego zwolnienie uważałem za dobry ruch...
A teraz patrząc na wyniki i grę drużyny z Niecieczy, zastanawiam się co by było gdyby było mu dane rok dłużej popracować z Wisłą...
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 12.05.2013 o godz. 12:00.
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale cóż Wisła się stacza... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Teraz oglądam mecz Termaliki z sąsiadką i muszę przyznać, że takiej fajnej organizacji gry jaka ma drużyna Moskala dawno nie widziałem na polskich boiskach. Oczywiście, Moskal nie ma gwiazd, a jego piłkarze są co najwyżej średni. Gdyby miał do dyspozycji jeszcze lepszych wyknawców. Wynik tego meczu pozostaje sprawą otwartą, ale to Termalika gra w piłkę, a Cracovia w kopaną... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę czym Moskal w ogóle dysponuje, to gra Niecieczy wygląda bardzo przyzwoicie. Widać pomysł na grę w ofensywie, a także dobrą organizację w defensywie. Przeciwnicy Moskala twierdzą, że Wisła pod jego wodzą grała tiki-takę na własnej połowie, a im bliżej bramki rywala tym gorzej. Jest to poniekąd prawda, ale teraz widać, co gra jego zespół, gdy ułożył go od początku po swojemu, bo pamiętajmy, że początki w Termalice Moskal miał też nieciekawe. Cieszy także gra Nalepy, który w przyszłym sezonie wraca do Wisły.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Niestety, w Wiśle często najpierw się działa a później myśli.
Za kilka lat, będziemy "prosić na klęczkach" o powrót do Wisły, Kazia (ma prawo czuć żal w swoim sercu za sposób w jaki go zwolniono) tak jak prosiliśmy/prosimy Adama (Nawałkę). Za kilka a może wcześniej lat w kolejnej odsłonie cyklu "Wisła szuka bramkarza", płacić będziemy Holendrom horrendalną kwotę za Filipa Kurto. Itd., itp.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.05.2013 o godz. 13:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A Termalica już przegrywa ... Druga połowa wygląda kiepsko w ich wykonaniu, chociaż mam nadzieję iż jeszcze coś strzelą, Kaziowi trzeba życzyć jak najlepiej
![]() EDIT: Sędzia ładne wały kręci, coż sracovia może znowu sobie załatwia awans przy zielonym stoliku :]
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 12.05.2013 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Ale gdyby Moskal chciał wrócić, to ja jestem jak najbardziej za
bo będzie na pewno lepszym trenerem niż Smuda, do tego ma super kontakt z piłkarzami, o czym z resztą mówił Probierz, a Cupiał na pewno nie da tyle kasy, żeby zatrudnić dobrego trenera z zagranicy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|