|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zobaczymy co się będzie działo jak przyjdzie na derby albo na otwarcie stadionu o ile jeszcze będzie prezydentem miasta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
On nie lata tupolewem...
Przecież nie ma żadnej możliwości, żeby przestał być prezydentem.. ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Stąd mam pogląd anty Majchrowski, że sam by sobie nie poradził z halą - potrzebuje podebrać pieniądze z innej inwestycji(zaznacze, że dość spore pieniądze). Życie. ![]()
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pierwszy raz sama Wisła wpędziła się w kłopoty podpisując umowę z Salwatorem. Do dziś sprawa ta bodajże nie jest rozwiązana. Nie wiem która kancelaria prawna lub jakiś prawnik obsługuje TS Wisła (nie chcę nawet myślec, że nie ma nikogo) i sprawdza te umowy i jej zapisy pod kątem interesów Towarzystwa. Zakładając, że umowa na dzierżawę terenu wiązała się z opłatami,a Salwator za to nie płacił/płaci to umowę należy rozwiązac, a w razie blokowania takiej możliwości sprawa wydaje się prosta do wygrania. Gorzej jak w tej umowie są takie zapisy, które wiążą ręce Towarzystwu ale wtedy pojawia się pytanie kto do tego dopuścił i kto na tym skorzystał przy okazji.
Chyba nie skomunalizowano jeszcze działki na której miała/ma stanąc nowa hala. Gdyby było inaczej to już totalna katastrofa; ani hali ani terenu. Hala w Czyżynach wg wszelkich informacji miała powstac z zaciągniętego kredytu przez KHK, ARM(
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.01.2011 o godz. 22:03.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Nie rozumiem sposobu na jakim, po pierwsze chcą przerzucić te środki na Czyżyny, a po drugie po co one na tamtą inwestycje gdzie są jedynie 1/10 całości. Czy nawet 1/12. No i jeszcze deal Sowa Majchrowski. Nic tu mi nie pasuje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nagle sie okazalo ze Wisla skolowala kase na hale, i moze znalazla by prywatnego sponsora za jakis czas... ale majcherek cwaniak wymyslil sobie, ze popusci ich ze miasto da kase... przezucili srodki.. a on odrazu srodkowy palec..! Nadzieja w radnych, bo chyba oni tez to musza zaakceptować... |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
panowie sprawa jest z góry przegrana, nie mamy NIKOGO we władzach za nami.......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mam wrażenie, że i umowa z Salwatorem i późniejsze ustalenia z miastem były aktem desperacji. Pamiętajmy, że wcześniej nie udało się dogadać z innymi partnerami. Czas uciekał, brakowało alternatywy, więc trzeba było coś zrobić. Opcje były 3: albo nic nie zrobimy i pieniądze przepadną, albo nas zrobią w b**ca i pieniądze przepadną albo się uda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bardziej chodzi mi o Waszą nagonkę na rywala obecnego Prezydenta. Ale to raczej nie ten temat więc nie ma co robić offtopicu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale wtedy pojawił się "solidny" partner w postaci Salwatora, obiecujący więcej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
it, nie bardzo wierzę w tą wersję. Can-Pack był solidnym partnerem TS-u od pewnego czasu i nie wyobrażam sobie, żeby wybrali Salwator bo "dawał więcej". Z Can-Packiem nie doszli do porozumienia. Formuła przekazania / korzystania z terenów nie odpowiadała CP, a Wisła nie mogła przystać na propozycję CP z uwagi na warunki, na jakich TS otrzymał tereny od miasta za 99-procentową bonifikatą. Poza tym CP chyba nie do końca był przekonany do tego dealu - nie mają doświadczenia w zarządzaniu taką inwestycją jak budowa hoteli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doświadczenia w budowie hoteli nie mają, ale są inwestorem budowy zespołu mieszkaniowego na Pachońskiego
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
120 baniek za opóźnienia budowy w Wawie. A u nas? 120 baniek dopłaty i rośnie
![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hmm, a od kiedy?
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|||
Cytat:
Oczywiście trzeba teraz nadal walczyc o swoje jednak dopóki, dopóty sami ludzie z Wisły będą podcinac gałąź na której sami siedzą takimi a nie innymi działaniami będzie źle. Zawsze na początku trzeba wyjaśnic własne grzechy, a potem robic i walczyc o swoje. Btw nie trawię Fedorowicza, który sie lansuje na Wiśle przy okazji meczów. Majchrowski Majchrowskim ale to koledzy z partii Fedorowicza mają teraz wiele do powiedzenia w Radzie Miasta jeśli przyjdzie cokolwiek głosowac (wiadomo, że duża cześc sympatie ma ulokowane po 2 stronie) (http://www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=11953) jak również Marszałek Województwa Małopolskiego Marek Sowa to PO, a to właśnie z Urzędu Marszałkowskiego pochodzi owe 8mln euro. Więc niech sobie Fedorowicz da spokój z udawaniem troski o losy jego kochanej Wisełki bo nie zrobił i nie robi nic.
Ostatnio edytowane przez PvD : 26.01.2011 o godz. 21:49.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Prezes Miętta - Mikołajewicz o zaistniałej sytuacji:
http://kiks.tv/2011/01/prezes-ts-wis...-pomoc-mediow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jak Miętta zaczyna apelować o pomoc mediów to znaczy,że nie posiada żadnej siły nacisku. Dramat i hali mieć nie będziemy chyba w najbliższym czasie. Trzeba się z tym pogodzić i tyle. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ze stadionem Wisły na wiosenną rundę nie zdążą
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...nie_zdaza.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
z podanego tekstu zrozumiałem, że na początek rundy nie zdążą (co było oczywiste), ale jakieś mecze rundy mogą rozegrać.
W sumie rybka, tyle czekaliśmy, że tych parę tygodni w te czy tamte nie takie straszne a koniec zaczyna być widać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Złamasy nie zdążą nawet z północną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zeby na Jagiellonie zdazyli to by bylo super - mecz na szczycie przy pelnych trybunach
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie żebym robił za czarnowidza, ale nie łudźcie się, że ten stadion w marcu czy kwietniu będzie gotowy. W NAJLEPSZYM wypadku na połowę maja, chociaż bardziej obstawiam czerwiec. Trybuna północna najprawdopodobniej gotowa będzie razem z zachodnią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cóż, już tyle razy (jako laik) się napalałem na otwarcie całego stadionu, że teraz juz bezgranicznie ufam PiotrowiG. Może w związku z tym na ostatni mecz zdążymy ;(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja się śmiałem jak mi kumpel mówił, że go otworzą w całości w przyszłym sezonie, a tutaj coraz bliżej do tego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja tez nie wierze w stadion na wiosne
|
|