|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że kolejne przeprosiny oznaczają następny Wiślacki Tatuaż na ciele Patryka. Jak myślicie co tym razem?
PS. Jeżeli nie tatuaż, to może chociaż t-shirt z nadrukiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
![]()
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.02.2012 o godz. 00:26.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Masz podstawy żeby tak twierdzić? Moim zdaniem nie ma podstaw, aby porównywać zachowanie Małeckiego z ew. zachowaniem Czekaja. Spójrzmy na charakter obydwu piłkarzy i dotychczasową historię problemów, czy ich braku, klubu z obydwoma (w przypadku Czekaja nie było chyba żadnych problemów).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Już dostał.
http://www.youtube.com/watch?v=0zSdau6M-04 4:16 od tego pana, prywatnie jego przyjaciela, którą zazwyczaj nosi pod trykotem Wiślackim.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 21.02.2012 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ile mozna sluchac przeprosin, za kilka tygodni znowu bylo by jakies przepraszam!ukarac nawet dla zrobienia pokazowki zeby na przyszlosc jakiemus innemu malemu nie chcialo sie za bardzo podskakiwac, mam nadzieje ze juz nie zalozy koszulki Wisly bo na to nie zaluguje....
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Sprawa Małeckiego pokazała dwa problemy:- niedojrzałość samego Patryka, - bardzo źle zorganizowaną politykę przedłużania kontraktów z ważnymi zawodnikami. O ile pierwszy z tych problemów można rozwiązać stosunkowo łatwo, to drugi prześladuje Wisłę od lat i zdaje się, że nikomu nie zależy na jego rozwiązaniu. @kacpaw Podstawy mam, powiem więcej, nawet je wskazałem w poprzednim poście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Problemy prawidłowe kolejność odwrotna ... politykę można naprawić bardzo szybko pod warunkiem że znajdą się pieniądze. Patryka już nic nie uratuje |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Chciałbym napisać, że niektóre posty są poprostu żałosne. Niektórzy nie potrafią zrozumieć że sytuacja jest patowa i trzeba dojść do kompromisu. Otóż drodzy kibice, wg mnie zarówno strona broniąca Pana Małeckiego, jak i atakująca go, ma po trochu racji. Otóż...... Prawdą jest że Pan Małecki obraził Klub, Kibiców, Trenera, Piłkarzy....... i wszystkich utożsamiających się z Wisłą Kraków. Co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Prawdą jest też że Pan Patryk albo specjalnie kopał po bandach albo jest w fatalnej formie. Nie usprawiedliwia go fakt że grał dobre mecze czy też wytatuował sobie symbol Klubu. Nawet Pan Reyman czy Pan Żurawski nie mogli by sobie na takie traktowanie Wisły pozwolić. To jedna strona. Druga jest taka, że jednak sam piłkarz (może i późno ale lepiej niż w ogóle) poszedł po rozum do głowy i przeprosił. Kolejna sprawa jest taka że nie jesteśmy zespołem który wydaje miliardy na transfery i dla nas choćby 500 tyś euro za piłkarza to i tak coś. Moje zdanie na ten temat jest takie że zarząd powinien dać Patrykowi szanse do lata, pod warunkiem że Piłkarz obieca na stronie Wisły Kraków że to był jego ostatni wybryk. W przerwie letniej, usiąść do rozmów i zastanowić się wtedy czy sprzedawać piłkarza, czy też pozostawić go dalej w drużynie. Bądzmy ludźmi poważnymi ( mimo iż Patryk zachował się absolutnie nie poważnie ) i dojdzmy do kompromisu. Denerwują mnie już te ,,pikniki'' i ,,kibole''. Pozdrawiam, urodzony Wiślak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jednej rzeczy nie zrozumiem, nie polubię i nie zaakceptuje u Kazimierza Moskala.
Daje sobą "mordę wycierać" takim ścierwom jak Basałaj (zamykamy sparing bo trener robi taktyke) i Cupał ("trener prosi żeby nie rzucać śnieżek"). A teraz jeszcze Małecki mu pyskuje, a on go i tak broni. NIESTETY jest chyba typ człowieka który jest dobry dla wszystkich, a inni to wykorzystują niemiłosiernie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy coponiektorzy nie widza ze on sie Wam smieje i pluje w twarz? Czy Wy naprawde tego nie widzicie? Przeciez to oswiadczenie to nic innego jak kpina z Nas Kibicow i z Klubu!! Przejrzyjcie na oczy!
Nie dla maleckiego (specjalnie z malej litery). Sprzedac albo wypozyczyc! Nikt, nawet Cupial i Basalaj, nie moga pozwolic na hanbienie Herbu, Koszulki i Barw Wisly. A pozwolenie na wystepy temu panu w barwach Wisly (nawet MESY) to bedzie pohanbienie 106-letniej historii Wisly. Obudzcie sie!
Ostatnio edytowane przez RAF : 21.02.2012 o godz. 01:23.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie podstawy jakie podałeś to można mieć do każdego profesjonalnego piłkarza na świecie, więc mnie nie przekonałeś. Chociaż twoją obawę rozumiem. Jednak problemem nie jest to, że Małecki nie chce przedłużyć kontraktu, ale raczej jego skandaliczna postawa. Tak profesjonalny piłkarz nie postępuje. Co do Czekaja jestem spokojny, że tak nie postąpi. Nawet jak nie przedłuży kontraktu to pożegna się z klubem w zdrowej atmosferze.
Co do oświadczenia Małeckiego myślę, że może wiedzieć, że wśród kibiców wiele stracił i stara się pożegnać z klubem w lepszej nieco atmosferze. Szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślał. Jeżeli zobaczymy go za miesiąc w koszulce Wisły grającego w pierwszej drużynie będzie to wielki błąd klubu. Pokazalibyśmy wtedy innym (naszym zawodnikom, naszym konkurentom i całej Europie) naszą słabość.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 21.02.2012 o godz. 01:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
"W związku z zaistniałą sytuacją po meczu ze Standardem Liege i doniesieniami prasowymi, które pojawiły się w ostatnim czasie, chcę przeprosić trenera Kazimierza Moskala, sztab szkoleniowy, kolegów z drużyny, kibiców Wisły, a przede wszystkim właściciela Klubu, Pana Bogusława Cupiała, któremu bardzo wiele zawdzięczam. Wiem, że podczas meczu zachowałem się źle i ubolewam nad tym co się wydarzyło. Potrzebowałem czasu, żeby to przemyśleć i dziś przyznaję się do błędu. Przyjmę każdą karę, jaka zostanie na mnie nałożona. Jednocześnie pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słów, że "nie chcę grać dla Wisły", co pojawiało się w doniesieniach medialnych. Zbyt wiele zawdzięczam Wiśle, żeby kiedykolwiek pozwolić sobie na podobne słowa. Zapewniam sympatyków Klubu, że zrobię wszystko, by naprawić swój błąd i przysłużyć się Wiśle tym, co potrafię najlepiej, czyli grą w piłkę"
W PN teraz w wiadomościach o 7:20 było ,że : Małecki poprosił o nie branie go pod uwage w meczu ze Standardem i poprosił o zesłanie do drużyny REZERW |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Skoro Patryk przyjmie każdą karę ja to widzę tak.
Patryk przedłuża umowę na kolejnych 5 lat na dotychczasowych zasadach (wysokość pensji +extrasy) a latem kierunek Rosja. I klub coś zarobi i Patryczek będzie miał swój transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Miło, że Patryk wydał oświadczenie ale chyba już w niczym mu nie pomoże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Sram na takie oświadczenia nieodpowiedzialnego dzieciaka jakim jest Małecki. Pitu , pitu !!! Pod koniec marca 2012 pewnie będziemy mieli kolejny kryzys zaaranżowany przez tego gwiazdora. No ale klub widać uwielbia takie sytuacje. W ogóle postawa klubu w tej sprawie to dno. Dno i nic więcej. Małecki sam sobie wybiera karę , Małecki pewnie sam zdecyduje kiedy karę odwiesić. Tolerujcie , tolerujcie a za chwilę będziecie mieli to samo. Ale jak to brzmi "poprosił o zesłanie do rezerw" hahaha Prosi to się świnia. Co za bezczelny gnój z Patryka. Szkoda tylko Moskala , bo już jest skończony w Wiśle Kraków. Może o to chodziło Patrykowi ,żeby utytłać w błocie Kazimierza. Przecież po takim numerze już nikt poważnie Moskala traktował nie będzie. Moskal chyba coś na konferencji powiedział. Kłamał? Klub ukarał Patryka ,że hej !!!! Naprawdę !!!! Patryk ukarzemy cię !!!! P i e r d o l ę was idę do rezerw !!! Do idź!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.02.2012 o godz. 08:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeśli na wskutek ruchu rekinów ucierpieć ma prawdomówność takiej ikony Wisły jak
Kazimierz Moskal to ja dziękuję postoję - nie dla takiej Wisły żyję. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
To nie zmieni tego,że jest chamem,ale troche myślę łagodzi sytuacje.Ciekawy jestem decyzji góry |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mimo wszystko Moskal jest pracownikiem, ma nad sobą zwierzchnika i do tego jest na dorobku. Nie ma co go teraz osądzać. Wsiadł na tego konia, to jest szansa dla niego więc dziwne żeby po 2 miesiącach pracy stawał okoniem wobec pracodawcy i stawiał żądania. Co do Małeckiego to ja mu mówię see you na drogę. Nawet jego tłumaczenia nie przeczytałem do końca. To jest recydywa, kolejny jego odpał. I nie m gwarancji że nast. razem mu nie od.......i np. w finale PP. Gość ma problemy z głową. Jest ambitny? Świetnie. Ale jeśli czerep mu się tak gotuje to niech do psychologa idzie i szuka pomocy. Gdyby jeszcze grał w czwartek niezłe spotkanie. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no bez jaj ludzie - tu nie może obejść się bez ostrej reakcji - tu o dobre imie Wisły i Kazka Moskala chodzi. Stary Orest by wiedział co zrobić, ale mam nadzieję, że Małecki mimo tak przywoływanego tu interesu ekonomicznego przestanie być piłkarzem naszej drużyny.
Liczy się jeszcze w dzisiejszych czasach coś takiego jak Honor i Godność klubu z tradycjami - jeżeli ktoś nie potrafi ich uświęcić to trudno. Trzeba zadać sobie pytanie czy przez ostatnie lata to Patryk był dla Wisły czy może Wisła dla Patryka? Jeżeli klub zdecyduje się go pożegnać to będę bił nawet brawo na pożegnanie bo zrobił w przeszłości nie jedno dobre. Nikt go w Wiśle nie szkalował, nie oszukiwał, Wisła była dla niego domem. Syn Marnotrawny....ale bez powrotu. Może niech kieruje dopingiem? ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Patryk jest cholernie przebiegły. Już jest dwa kroki przed klubem. Zamiast klub podjąć szybką i jednoznaczną decyzję w poniedziałek. Dał sobie czas nie wiadomo na co. Przecież to oświadczenie w podtekście ma tylko jeden cel - pokazać Kazika jako kłamcę ,który oszukiwał na konferencji prasowej. Kocham Wisłę, kocham klub, kocham Pana Cupiała, kocham kibiców bla bla bla a i tak mam was dupie bo mam 5 latek i siedzę w piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.02.2012 o godz. 08:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jest tu pewien kłopot -> Mały pisze " Jednocześnie pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słów, że "nie chcę grać dla Wisły", co pojawiało się w doniesieniach medialnych."
Z kolei Moskal mówi: " Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły." Któryś kłamie (a jakoś trudno mi o to Moskala posądzać) bo bardzo naciągane byłoby tłumaczenie, że dotyczy to TYLKO meczu najbliższego. Z trzeciej strony, tak czy owak 18 na mecz ustala trener, a absencję ze strony zawodnika usprawiedliwia tylko choroba lub kontuzja. Jak się nie obrócisz d.pa zawsze z tyłu. Każde rozwiązanie zatrzymujące Małego w Wiśle będzie złe bo na najbliższym meczu, jak się pojawi na boisku to przynajmniej część stadionu (ta przytomniejsza) go wygwiżdże, a co on wtedt zrobi to wiedzą wszyscy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.02.2012 o godz. 09:07.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Myśle, ze słowa Bednarza o spokojnym działaniu byłyby najwlasciwsze. Można go wywalić, ale wtedy zgarnie go Legia, Polonia - czyli za darmo wzmacniamy konkurencje. Możemy go sprzedać teraz? Ale kto go teraz kupi za gruba kasę?
Możemy go zdegradowany do ME, albo stworzyć "klub kokosa"- to by było najlepsze pod względem wychowawczym dla Patryczka oraz innych w przyszłości. Taki klub kokosa byłby dobrym sposobem do złamania kariery, a tylko to może być kara dla Patryka. Tyle, ze to pozbawiloby nas kasy za transfer Patryka i całkowicie byśmy z niego wiosna zrezygnowali-a niestety Wisły na to nie stać, nie stać nas aby tez sprowadzić np. Pawłowskiego w miejsce Patryczka. Dlatego myśle, ze warto dowalic mu MAX karę finansowa, zagrozić klubem kokosa do października jeśli jeszcze raz coś zrobi i szukać kupca po sezonie na Patryczka i kupić kogoś za niego. Słowa Bednarza o działaniu rozumem, a nie emocjami są tutaj najlepsze. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Malecki: "Jednak pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słow, że " nie chcę grać dla Wisły", co pojawiło się w doniesieniach medialnych. No i wszystko sie zgadza, ale prawda jest taka, ze zwal jak zwal, oswiadczenie jest sprytnym ujeciem sprawy przez PR-owca. Malecki pewnie zobaczyl oswiadczenie po jego napisaniu. A i tak za pare dni powie ze tak naprawde nie przeprasza, juz to przeerabialismy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Niestety jak Małecki pojedzie do Mielna zbierać bursztyny, to może sie przypałetać jakaś pyra i jak do tej pory miał bluzgi w dupie tak mogą sie te bluzgi zmienić w coś twardszego. Ale Twoja mentalność nie pozwala Ci sobie tego wyobrazić.
. Nie pomyślał tylko ze to nie on powinien wybierać karę. Można gwizdać na Maleckiego, ale tylko kiedy zamiast podać zacznie się kiwać. Może to go nauczy. Natomiast gwizdanie dla udobruchania Twojego ego to jeszcze większa wiocha niż ta którą zrobil Małecki. Oczywiście Ci przytomniejsi uważają że gwizdać na swojego to dowod kultury, której Małeckiemu brakuje .![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|