The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 00:07
A ja bym się nie zdziwił, gdyby przeprosiny + kara finansowa były tylko pierwszymi krokami przed definitywnym odlotem Patryka już teraz. Owszem, długa dyskwalifikacja pokazałaby, że nie warto tak dosadnie wypinać się na własny klub. Tylko, że Wisła potrzebuje pieniędzy i nawet (dla przykładu) milion euro byłby kwotą nie do pogardzenia - za to można by niezłego zawodnika sprowadzić, nawet "last minute".

Ja jestem tylko zwykły piknik, ale myślę, że Stan pracuje w swoim fachu tyle lat, że raczej ma jeszcze w zapasie sporo ewentualnych wariantów transferowych. Bo jeśli nie teraz, to latem będzie jeszcze trudniej, a czasu zdecydowanie mniej. Tak więc, żegnamy cię Patryk, idź se do Rosji, jak zmarzniesz to może świeże mroźne powietrze pomoże ci poukładać pewne sprawy.

PS. Przy Błaszczykowskim czy Marcelo takich numerów nie było, nikogo publicznie tyle razy nie obrażali. Chcieli odejść - odeszli, trafili do ciekawych klubów, a Wisła na nich sporo zarobiła. I wszyscy szczęśliwi. A tu? Dla mnie casus Małego jest podobny do tego z Kokokoszką. Jeśli obaj tacy dobrzy zawodnicy, to czemu Adam nie podbił Toskanii, czemu Anglicy/ Turcy/ Rosjanie nie walczą o Patryka? Bo raczej mają lepszych zawodników, takich co potrafią grać zespołowo.
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 21.02.2012 o godz. 00:12.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.02.2012, 00:08
Ja powiem tak. Nie mam zamiaru oglądać Małeckiego dalej w koszulce WIsły. Rozumiem raz , drugi nawet trzeci. Bez jaj w końcu ku** ile razy można przepraszać ? On się nazywa Wiślakiem ? Jest jej kibicem ? Utożsamia się z tym klubem ? Dla mnie to szczeniak, który myśli że jest tutaj Bogiem. Popier****** mu się w główce i tyle.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.02.2012, 00:11
robin hood napisał(a):Wyświetl post
A może leży gdzieś indziej może mentalność polskich młodych pseudozdolnych zawodników jest taka że ważniejsza od rozowju, gry, kibiców jest kasa Może tutaj leży problem.
Polskich młodych zawodników?
Tak jest na całym świecie, ale porządnie zarządzane kluby sobie z tym radzą.
Wszędzie na świecie zawodnicy chcą zarabiać. Wiele "legend klubowych" ostro wykłócało się o nowe kontrakty w "ukochanym klubie". Ale rzadko dochodzi to tak żałosnych scen jakie u nas mają nagminnie miejsce.
Jakoś w Legii czy Amice nie słyszy się co chwila o takich akcjach. Gdyby to był tylko Małecki, jednostkowy przypadek - OK. Ale u nas dramat jest co chwila.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 21.02.2012, 00:13
Mam nadzieję, że kolejne przeprosiny oznaczają następny Wiślacki Tatuaż na ciele Patryka. Jak myślicie co tym razem?
PS. Jeżeli nie tatuaż, to może chociaż t-shirt z nadrukiem?
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.02.2012, 00:14
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Kończ Waść, wstydu oszczędź...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.02.2012, 00:22
snyrting napisał(a):Wyświetl post
To wytłumacz mi proszę jak to jest, że średnio co rok pojawia się u nas problem z krnąbrnym zawodnikiem, który zaczyna się buntować. Można długo wymieniać: Uche, Kosa, Brożki, Kokoszka, Zieniu, Błaszczu, Dolha, Franek.
Nawet przy tak sympatycznym i otwartym człowieku jak Marcelo pojawiały się kwasy.

Odpowiedz sobie na pytanie- czy Wisła ma niesamowitą moc przyciągania piłkarzy stwarzających problemy, czy może błąd leży w sposobie negocjowania kontraktów z naszymi graczami?

Ilość konfliktów pojawiających się w przy przedłużaniu umów wskazuje na to, że błąd znajduje się w działaniach podejmowanych przez Zarząd.

Czekaj może i jest spokojnym i poukładanym chłopakiem, tym lepiej dla niego. Niestety życie jest brutalne i nikt się nie da oszukiwać tylko dlatego, że miał pecha, że jest wychowankiem Wisły. Czekaj, a pewnie jego Menago, będą siedzieli cicho tak długo jak będzie im się to opłacać. Ja nie mam w tej sprawie żadnych wątpliwości. Nie wiem skąd biorą się twoje.

ps.
Żeby była jasność, ja napisałem, że z Czekajem będą podobne a nie takie same problemy. Innymi słowy, podstawa konfliktu będzie taka sama, pewnie inne będą metody jego rozwiązywania.
Nie do końca się zrozumieliśmy . Co do negocjacji kontraktów - to one po prostu takie są i to nie tylko w naszym klubie. To jest twarda gra i każdy próbuje wyszarpać jak najwięcej stąd nieraz negocjacje dotyczące przedłużenia kontraktów trwają nawet miesiącami . Czasami strony zbliżają się stanowiskami , czasami oddalają , czasami zrywane są negocjacje czasami wznawiane , swoje dokładają menadżerowie i tak kręci się ten biznes . Podałeś przykłady innych piłkarzy że też były pewne nieporozumienia ale mało który posunął się do tego co Małecki ,nawet ciężko w ogóle porównywać sytuacje tamtych piłkarzy (może z wyjątkiem Uche ale i on aż tak nie nawywijał) do zachowania Patryka. Zresztą ja uważam ,że brak podwyżki nie był decydujący przy tej sytuacji a po prostu to ,że on został (tylko) zmieniony ! Choć sprawy kontraktowe też mogły mieć w tym swój udział jednak nic , kompletnie nic nie tłumaczy takiego głupiego i niewybaczalnego zachowania .

panowie napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że kolejne przeprosiny oznaczają następny Wiślacki Tatuaż na ciele Patryka. Jak myślicie co tym razem?
Teraz to już tylko koszulka z Panem Cupiałem jest wskazana...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.02.2012 o godz. 00:26.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.02.2012, 00:23
ps.
Żeby była jasność, ja napisałem, że z Czekajem będą podobne a nie takie same problemy. Innymi słowy, podstawa konfliktu będzie taka sama, pewnie inne będą metody jego rozwiązywania.
Masz podstawy żeby tak twierdzić? Moim zdaniem nie ma podstaw, aby porównywać zachowanie Małeckiego z ew. zachowaniem Czekaja. Spójrzmy na charakter obydwu piłkarzy i dotychczasową historię problemów, czy ich braku, klubu z obydwoma (w przypadku Czekaja nie było chyba żadnych problemów).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2012, 00:24
panowie napisał(a):Wyświetl post
Już dostał.
http://www.youtube.com/watch?v=0zSdau6M-04
4:16 od tego pana, prywatnie jego przyjaciela, którą zazwyczaj nosi pod trykotem Wiślackim.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 21.02.2012 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.02.2012, 00:28
ile mozna sluchac przeprosin, za kilka tygodni znowu bylo by jakies przepraszam!ukarac nawet dla zrobienia pokazowki zeby na przyszlosc jakiemus innemu malemu nie chcialo sie za bardzo podskakiwac, mam nadzieje ze juz nie zalozy koszulki Wisly bo na to nie zaluguje....
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2012, 00:33
fanfan napisał(a):Wyświetl post
. Podałeś przykłady innych piłkarzy że też były pewne nieporozumienia ale mało który posunął się do tego co Małecki

Teraz to już tylko koszulka z Panem Cupiałem jest wskazana...
Bo w jego przypadku oprócz frustracji związanej z negocjacjami zadziałał jego charakterek.

Sprawa Małeckiego pokazała dwa problemy:

- niedojrzałość samego Patryka,
- bardzo źle zorganizowaną politykę przedłużania kontraktów z ważnymi zawodnikami.

O ile pierwszy z tych problemów można rozwiązać stosunkowo łatwo, to drugi prześladuje Wisłę od lat i zdaje się, że nikomu nie zależy na jego rozwiązaniu.

@kacpaw
Podstawy mam, powiem więcej, nawet je wskazałem w poprzednim poście.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.02.2012, 00:43
Bo w jego przypadku oprócz frustracji związanej z negocjacjami zadziałał jego charakterek.

Sprawa Małeckiego pokazała dwa problemy:

- niedojrzałość samego Patryka,
- bardzo źle zorganizowaną politykę przedłużania kontraktów z ważnymi zawodnikami.

O ile pierwszy z tych problemów można rozwiązać stosunkowo łatwo, to drugi prześladuje Wisłę od lat i zdaje się, że nikomu nie zależy na jego rozwiązaniu.

@kacpaw

Problemy prawidłowe kolejność odwrotna ...
politykę można naprawić bardzo szybko pod warunkiem że znajdą się pieniądze.
Patryka już nic nie uratuje
Odpowiedz cytując
ozz737
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 21.02.2012, 01:01
Chciałbym napisać, że niektóre posty są poprostu żałosne. Niektórzy nie potrafią zrozumieć że sytuacja jest patowa i trzeba dojść do kompromisu. Otóż drodzy kibice, wg mnie zarówno strona broniąca Pana Małeckiego, jak i atakująca go, ma po trochu racji. Otóż...... Prawdą jest że Pan Małecki obraził Klub, Kibiców, Trenera, Piłkarzy....... i wszystkich utożsamiających się z Wisłą Kraków. Co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Prawdą jest też że Pan Patryk albo specjalnie kopał po bandach albo jest w fatalnej formie. Nie usprawiedliwia go fakt że grał dobre mecze czy też wytatuował sobie symbol Klubu. Nawet Pan Reyman czy Pan Żurawski nie mogli by sobie na takie traktowanie Wisły pozwolić. To jedna strona. Druga jest taka, że jednak sam piłkarz (może i późno ale lepiej niż w ogóle) poszedł po rozum do głowy i przeprosił. Kolejna sprawa jest taka że nie jesteśmy zespołem który wydaje miliardy na transfery i dla nas choćby 500 tyś euro za piłkarza to i tak coś. Moje zdanie na ten temat jest takie że zarząd powinien dać Patrykowi szanse do lata, pod warunkiem że Piłkarz obieca na stronie Wisły Kraków że to był jego ostatni wybryk. W przerwie letniej, usiąść do rozmów i zastanowić się wtedy czy sprzedawać piłkarza, czy też pozostawić go dalej w drużynie. Bądzmy ludźmi poważnymi ( mimo iż Patryk zachował się absolutnie nie poważnie ) i dojdzmy do kompromisu. Denerwują mnie już te ,,pikniki'' i ,,kibole''. Pozdrawiam, urodzony Wiślak
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.02.2012, 01:12
Jednej rzeczy nie zrozumiem, nie polubię i nie zaakceptuje u Kazimierza Moskala.
Daje sobą "mordę wycierać" takim ścierwom jak Basałaj (zamykamy sparing bo trener robi taktyke) i Cupał ("trener prosi żeby nie rzucać śnieżek"). A teraz jeszcze Małecki mu pyskuje, a on go i tak broni.
NIESTETY jest chyba typ człowieka który jest dobry dla wszystkich, a inni to wykorzystują niemiłosiernie.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.02.2012, 01:19
Czy coponiektorzy nie widza ze on sie Wam smieje i pluje w twarz? Czy Wy naprawde tego nie widzicie? Przeciez to oswiadczenie to nic innego jak kpina z Nas Kibicow i z Klubu!! Przejrzyjcie na oczy!

Nie dla maleckiego (specjalnie z malej litery). Sprzedac albo wypozyczyc!

Nikt, nawet Cupial i Basalaj, nie moga pozwolic na hanbienie Herbu, Koszulki i Barw Wisly. A pozwolenie na wystepy temu panu w barwach Wisly (nawet MESY) to bedzie pohanbienie 106-letniej historii Wisly.

Obudzcie sie!
Ostatnio edytowane przez RAF : 21.02.2012 o godz. 01:23.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.02.2012, 01:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Polskich młodych zawodników?
Tak jest na całym świecie, ale porządnie zarządzane kluby sobie z tym radzą.
Wszędzie na świecie zawodnicy chcą zarabiać. Wiele "legend klubowych" ostro wykłócało się o nowe kontrakty w "ukochanym klubie". Ale rzadko dochodzi to tak żałosnych scen jakie u nas mają nagminnie miejsce.
Jakoś w Legii czy Amice nie słyszy się co chwila o takich akcjach. Gdyby to był tylko Małecki, jednostkowy przypadek - OK. Ale u nas dramat jest co chwila.
Są sytuacje w których wiele klubów sobie nie radzi, nie radzą sobie zawodnicy, trenerzy itd. Pisze to w oderwaniu od aspektu finansowego. Poprostu głowa.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 21.02.2012, 01:53
@kacpaw
Takie podstawy jakie podałeś to można mieć do każdego profesjonalnego piłkarza na świecie, więc mnie nie przekonałeś. Chociaż twoją obawę rozumiem. Jednak problemem nie jest to, że Małecki nie chce przedłużyć kontraktu, ale raczej jego skandaliczna postawa. Tak profesjonalny piłkarz nie postępuje. Co do Czekaja jestem spokojny, że tak nie postąpi. Nawet jak nie przedłuży kontraktu to pożegna się z klubem w zdrowej atmosferze.

Co do oświadczenia Małeckiego myślę, że może wiedzieć, że wśród kibiców wiele stracił i stara się pożegnać z klubem w lepszej nieco atmosferze. Szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślał. Jeżeli zobaczymy go za miesiąc w koszulce Wisły grającego w pierwszej drużynie będzie to wielki błąd klubu. Pokazalibyśmy wtedy innym (naszym zawodnikom, naszym konkurentom i całej Europie) naszą słabość.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 21.02.2012 o godz. 01:58.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 21.02.2012, 07:22
"W związku z zaistniałą sytuacją po meczu ze Standardem Liege i doniesieniami prasowymi, które pojawiły się w ostatnim czasie, chcę przeprosić trenera Kazimierza Moskala, sztab szkoleniowy, kolegów z drużyny, kibiców Wisły, a przede wszystkim właściciela Klubu, Pana Bogusława Cupiała, któremu bardzo wiele zawdzięczam. Wiem, że podczas meczu zachowałem się źle i ubolewam nad tym co się wydarzyło. Potrzebowałem czasu, żeby to przemyśleć i dziś przyznaję się do błędu. Przyjmę każdą karę, jaka zostanie na mnie nałożona. Jednocześnie pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słów, że "nie chcę grać dla Wisły", co pojawiało się w doniesieniach medialnych. Zbyt wiele zawdzięczam Wiśle, żeby kiedykolwiek pozwolić sobie na podobne słowa. Zapewniam sympatyków Klubu, że zrobię wszystko, by naprawić swój błąd i przysłużyć się Wiśle tym, co potrafię najlepiej, czyli grą w piłkę"

W PN teraz w wiadomościach o 7:20 było ,że :
Małecki poprosił o nie branie go pod uwage w meczu ze Standardem i poprosił o zesłanie do drużyny REZERW
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.02.2012, 07:25
Skoro Patryk przyjmie każdą karę ja to widzę tak.
Patryk przedłuża umowę na kolejnych 5 lat na dotychczasowych zasadach (wysokość pensji +extrasy) a latem kierunek Rosja. I klub coś zarobi i Patryczek będzie miał swój transfer.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.02.2012, 07:42
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
A ja bym się nie zdziwił, gdyby przeprosiny + kara finansowa były tylko pierwszymi krokami przed definitywnym odlotem Patryka już teraz. Owszem, długa dyskwalifikacja pokazałaby, że nie warto tak dosadnie wypinać się na własny klub. Tylko, że Wisła potrzebuje pieniędzy i nawet (dla przykładu) milion euro byłby kwotą nie do pogardzenia - za to można by niezłego zawodnika sprowadzić, nawet "last minute".

Ja jestem tylko zwykły piknik, ale myślę, że Stan pracuje w swoim fachu tyle lat, że raczej ma jeszcze w zapasie sporo ewentualnych wariantów transferowych. Bo jeśli nie teraz, to latem będzie jeszcze trudniej, a czasu zdecydowanie mniej. Tak więc, żegnamy cię Patryk, idź se do Rosji, jak zmarzniesz to może świeże mroźne powietrze pomoże ci poukładać pewne sprawy.

PS. Przy Błaszczykowskim czy Marcelo takich numerów nie było, nikogo publicznie tyle razy nie obrażali. Chcieli odejść - odeszli, trafili do ciekawych klubów, a Wisła na nich sporo zarobiła. I wszyscy szczęśliwi. A tu? Dla mnie casus Małego jest podobny do tego z Kokokoszką. Jeśli obaj tacy dobrzy zawodnicy, to czemu Adam nie podbił Toskanii, czemu Anglicy/ Turcy/ Rosjanie nie walczą o Patryka? Bo raczej mają lepszych zawodników, takich co potrafią grać zespołowo.
A z Kokoszkom czasem nie poszło o to, że chłopak chciał grac ? Tylko wtedy w pierwszym składzie grał Cleber z Głowackim i nie bardzo Adam się łapał, chociaż moim zdanie mógłby częściej wychodzic w pierwszej jedenastce. Mimo wszystko było minęło i nie wróci.
Miło, że Patryk wydał oświadczenie ale chyba już w niczym mu nie pomoże.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.02.2012, 07:55
Sram na takie oświadczenia nieodpowiedzialnego dzieciaka jakim jest Małecki. Pitu , pitu !!! Pod koniec marca 2012 pewnie będziemy mieli kolejny kryzys zaaranżowany przez tego gwiazdora. No ale klub widać uwielbia takie sytuacje. W ogóle postawa klubu w tej sprawie to dno. Dno i nic więcej. Małecki sam sobie wybiera karę , Małecki pewnie sam zdecyduje kiedy karę odwiesić. Tolerujcie , tolerujcie a za chwilę będziecie mieli to samo. Ale jak to brzmi "poprosił o zesłanie do rezerw" hahaha Prosi to się świnia. Co za bezczelny gnój z Patryka. Szkoda tylko Moskala , bo już jest skończony w Wiśle Kraków. Może o to chodziło Patrykowi ,żeby utytłać w błocie Kazimierza. Przecież po takim numerze już nikt poważnie Moskala traktował nie będzie. Moskal chyba coś na konferencji powiedział. Kłamał? Klub ukarał Patryka ,że hej !!!! Naprawdę !!!! Patryk ukarzemy cię !!!! P i e r d o l ę was idę do rezerw !!! Do idź!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.02.2012 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.02.2012, 08:01
Jeśli na wskutek ruchu rekinów ucierpieć ma prawdomówność takiej ikony Wisły jak
Kazimierz Moskal to ja dziękuję postoję - nie dla takiej Wisły żyję.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.02.2012, 08:24

To nie zmieni tego,że jest chamem,ale troche myślę łagodzi sytuacje.Ciekawy jestem decyzji góry
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.02.2012, 08:30
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Jednej rzeczy nie zrozumiem, nie polubię i nie zaakceptuje u Kazimierza Moskala.
Daje sobą "mordę wycierać" takim ścierwom jak Basałaj (zamykamy sparing bo trener robi taktyke) i Cupał ("trener prosi żeby nie rzucać śnieżek"). A teraz jeszcze Małecki mu pyskuje, a on go i tak broni.
NIESTETY jest chyba typ człowieka który jest dobry dla wszystkich, a inni to wykorzystują niemiłosiernie.

Mimo wszystko Moskal jest pracownikiem, ma nad sobą zwierzchnika i do tego jest na dorobku. Nie ma co go teraz osądzać. Wsiadł na tego konia, to jest szansa dla niego więc dziwne żeby po 2 miesiącach pracy stawał okoniem wobec pracodawcy i stawiał żądania.

Co do Małeckiego to ja mu mówię see you na drogę. Nawet jego tłumaczenia nie przeczytałem do końca. To jest recydywa, kolejny jego odpał. I nie m gwarancji że nast. razem mu nie od.......i np. w finale PP.

Gość ma problemy z głową. Jest ambitny? Świetnie. Ale jeśli czerep mu się tak gotuje to niech do psychologa idzie i szuka pomocy.

Gdyby jeszcze grał w czwartek niezłe spotkanie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 21.02.2012, 08:34
Nie no bez jaj ludzie - tu nie może obejść się bez ostrej reakcji - tu o dobre imie Wisły i Kazka Moskala chodzi. Stary Orest by wiedział co zrobić, ale mam nadzieję, że Małecki mimo tak przywoływanego tu interesu ekonomicznego przestanie być piłkarzem naszej drużyny.

Liczy się jeszcze w dzisiejszych czasach coś takiego jak Honor i Godność klubu z tradycjami - jeżeli ktoś nie potrafi ich uświęcić to trudno.

Trzeba zadać sobie pytanie czy przez ostatnie lata to Patryk był dla Wisły czy może Wisła dla Patryka?

Jeżeli klub zdecyduje się go pożegnać to będę bił nawet brawo na pożegnanie bo zrobił w przeszłości nie jedno dobre. Nikt go w Wiśle nie szkalował, nie oszukiwał, Wisła była dla niego domem.
Syn Marnotrawny....ale bez powrotu.

Może niech kieruje dopingiem?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.02.2012, 08:40
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko Moskal jest pracownikiem, ma nad sobą zwierzchnika i do tego jest na dorobku. Nie ma co go teraz osądzać. Wsiadł na tego konia, to jest szansa dla niego więc dziwne żeby po 2 miesiącach pracy stawał okoniem wobec pracodawcy i stawiał żądania.

Co do Małeckiego to ja mu mówię see you na drogę. Nawet jego tłumaczenia nie przeczytałem do końca. To jest recydywa, kolejny jego odpał. I nie m gwarancji że nast. razem mu nie od.......i np. w finale PP.

Gość ma problemy z głową. Jest ambitny? Świetnie. Ale jeśli czerep mu się tak gotuje to niech do psychologa idzie i szuka pomocy.

Gdyby jeszcze grał w czwartek niezłe spotkanie.
Jak ktoś jest bezrefleksyjny i infantylny to usprawiedliwienie zawsze się znajdzie !!! Ambicja tutaj nie ma nic do rzeczy. To jest tylko zbiór klisz ,które mają coś niby wyjaśnić. Psycholog i tak nic nie pomoże jeżeli sam nie chcesz pracować nad sobą. A ludzie pyszałkowaci i zarozumiali z wizyty u psychologa nic nie wyniosą....

Patryk jest cholernie przebiegły. Już jest dwa kroki przed klubem. Zamiast klub podjąć szybką i jednoznaczną decyzję w poniedziałek. Dał sobie czas nie wiadomo na co. Przecież to oświadczenie w podtekście ma tylko jeden cel - pokazać Kazika jako kłamcę ,który oszukiwał na konferencji prasowej. Kocham Wisłę, kocham klub, kocham Pana Cupiała, kocham kibiców bla bla bla a i tak mam was dupie bo mam 5 latek i siedzę w piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.02.2012 o godz. 08:42.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.02.2012, 08:55
Jest tu pewien kłopot -> Mały pisze " Jednocześnie pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słów, że "nie chcę grać dla Wisły", co pojawiało się w doniesieniach medialnych."
Z kolei Moskal mówi: " Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły."
Któryś kłamie (a jakoś trudno mi o to Moskala posądzać) bo bardzo naciągane byłoby tłumaczenie, że dotyczy to TYLKO meczu najbliższego.
Z trzeciej strony, tak czy owak 18 na mecz ustala trener, a absencję ze strony zawodnika usprawiedliwia tylko choroba lub kontuzja.
Jak się nie obrócisz d.pa zawsze z tyłu.
Każde rozwiązanie zatrzymujące Małego w Wiśle będzie złe bo na najbliższym meczu, jak się pojawi na boisku to przynajmniej część stadionu (ta przytomniejsza) go wygwiżdże, a co on wtedt zrobi to wiedzą wszyscy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.02.2012, 09:02
adas123 napisał(a):Wyświetl post

To nie zmieni tego,że jest chamem,ale troche myślę łagodzi sytuacje.Ciekawy jestem decyzji góry
Przynajmniej przeprosił - ale jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to ostatni taki wybryk Patryka jezeli ktos w ogole pozwoli mu nadal grac w tej druzynie.
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Jest tu pewien kłopot -> Mały pisze " Jednocześnie pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słów, że "nie chcę grać dla Wisły", co pojawiało się w doniesieniach medialnych."
Z kolei Moskal mówi: " Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły."
Bardzo dziwna sytuacja - byc moze cos onet albo jeszcze ktos inny przekrecił wypowiedź. Ciekawe czy to oswiadczenie pojawi sie na stronie klubu - bo jak dla mnie powinno jezeli cos w ogole powiedział.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.02.2012 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.02.2012, 09:04
Myśle, ze słowa Bednarza o spokojnym działaniu byłyby najwlasciwsze. Można go wywalić, ale wtedy zgarnie go Legia, Polonia - czyli za darmo wzmacniamy konkurencje. Możemy go sprzedać teraz? Ale kto go teraz kupi za gruba kasę?

Możemy go zdegradowany do ME, albo stworzyć "klub kokosa"- to by było najlepsze pod względem wychowawczym dla Patryczka oraz innych w przyszłości. Taki klub kokosa byłby dobrym sposobem do złamania kariery, a tylko to może być kara dla Patryka.
Tyle, ze to pozbawiloby nas kasy za transfer Patryka i całkowicie byśmy z niego wiosna zrezygnowali-a niestety Wisły na to nie stać, nie stać nas aby tez sprowadzić np. Pawłowskiego w miejsce Patryczka.

Dlatego myśle, ze warto dowalic mu MAX karę finansowa, zagrozić klubem kokosa do października jeśli jeszcze raz coś zrobi i szukać kupca po sezonie na Patryczka i kupić kogoś za niego.

Słowa Bednarza o działaniu rozumem, a nie emocjami są tutaj najlepsze.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 21.02.2012, 09:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej przeprosił - ale jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to ostatni taki wybryk Patryka jezeli ktos w ogole pozwoli mu nadal grac w tej druzynie.

Bardzo dziwna sytuacja - byc moze cos onet albo jeszcze ktos inny przekrecił wypowiedź. Ciekawe czy to oswiadczenie pojawi sie na stronie klubu - bo jak dla mnie powinno jezeli cos w ogole powiedział.
Moskal:"Patryk miał czas, żeby spokojnie się zastanowić, ale był zdegustowany tym, że został zmieniony i przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce grać i trenować w tej drużynie

Malecki: "Jednak pragnę podkreślić, że nigdy nie wypowiedziałem słow, że " nie chcę grać dla Wisły", co pojawiło się w doniesieniach medialnych.

No i wszystko sie zgadza, ale prawda jest taka, ze zwal jak zwal, oswiadczenie jest sprytnym ujeciem sprawy przez PR-owca. Malecki pewnie zobaczyl oswiadczenie po jego napisaniu. A i tak za pare dni powie ze tak naprawde nie przeprasza, juz to przeerabialismy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.02.2012, 09:25
Watts napisał(a):Wyświetl post
Och.

Za tyle pieniędzy kopiąc szmaciankę pozwoliłbym, żeby na każdym stadionie w Polsce łebki obrażały moją rodzinę dziesięć pokoleń wstecz. To nawet nie kwestia pieniędzy, miałbym to po prostu w dupie. Ale co ja tam wiem, jestem tylko zazdrosnym Polaczkiem z bolszewicką mentalnością, nigdy nie będę obracał milionami
Dobrze że masz tego świadomość.

Niestety jak Małecki pojedzie do Mielna zbierać bursztyny, to może sie przypałetać jakaś pyra i jak do tej pory miał bluzgi w dupie tak mogą sie te bluzgi zmienić w coś twardszego.

Ale Twoja mentalność nie pozwala Ci sobie tego wyobrazić.

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Z trzeciej strony, tak czy owak 18 na mecz ustala trener, a absencję ze strony zawodnika usprawiedliwia tylko choroba lub kontuzja.
Jak się nie obrócisz d.pa zawsze z tyłu.
Każde rozwiązanie zatrzymujące Małego w Wiśle będzie złe bo na najbliższym meczu, jak się pojawi na boisku to przynajmniej część stadionu (ta przytomniejsza) go wygwiżdże, a co on wtedt zrobi to wiedzą wszyscy
Jakbyś grał kiedyś choćby w okręgówce to byś wiedział, że przyczyn niegrania w meczu może być więcej. Może Małecki zorientował się że w czwartek przegiął palę. I postanowił sie samoukarać . Nie pomyślał tylko ze to nie on powinien wybierać karę.

Można gwizdać na Maleckiego, ale tylko kiedy zamiast podać zacznie się kiwać. Może to go nauczy. Natomiast gwizdanie dla udobruchania Twojego ego to jeszcze większa wiocha niż ta którą zrobil Małecki.

Oczywiście Ci przytomniejsi uważają że gwizdać na swojego to dowod kultury, której Małeckiemu brakuje .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów