|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Natomiast z tego, co ostatnio czytałem, wynika, iż w następnej rundzie będziemy dysponowali aż pięcioma stoperami (Głowacki, Marcelo - chyba, że pojawiły się dla niego oferty i Wisła próbuje się zabezpieczyć, Kowalski, Cleber oraz Jop). Kowalski w kwietniu skończy 24 lata, a grając na wypożyczeniu zbierał bardzo pochlebne opinie i wypadałoby dać w końcu temu chłopakowi możliwość powąchania murawy. Przypominam również, że z Jopem będziemy się męczyli jeszcze minimum pół roku (chyba, że Skorża stwierdzi, iż jest bardzo ważnym ogniwem zespołu i zaproponuje mu dłuższy pobyt w Wiśle - oby nie!). Mam także szczerą nadzieję, że Marcepan zostanie u nas dłużej, bo ciężko jest mi w tej chwili wyobrazić sobie naszą defensywę bez tego zawodnika. Powód: Zapomniałem o Mariuszu ;)
Ostatnio edytowane przez enzo : 08.12.2009 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli wraca Cleber i testujemy Pazdana to tylko swiadczy o tym ,że Marcelo zostanie sprzedany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Skąd takie przekonanie, że Kowalski wróci do Wisły ?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Super sprawa! Dochodzi dobry gracz w dodatku o cechach przywódcy i profesjonalisty.
O ile oczywiście nie oznacza to jednocześnie odejścia Marcelo... Szczytem marzeń byłby skład stoperów Marcelo, Głowa, Cleber i ewentualnie choć niekoniecznie Kowalski. Nie zmienia to faktu, że nowy def. pomocnik w miejsce Mauro (Pazdan?) też będzie mile widziany. Skrzydłowy, napastnik i bramkarz zresztą też... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dobry interes
sprzedali Clebera, a teraz mamy Go za darmo a właśnie jak wczoraj Go widziałem to zastanawiałem się czy czasem do Wisły nie wraca. W końcu zapytałem się Go kiedy wraca do Wisełki, to się tylko uśmiechnął chyba że po polsku nie rozumie ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie wiem czeku wszyscy widzą w Wiśle Kowalskiego? Było jakieś info, że definitywnie wraca?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie On sam chciał wrócić i pewnie podpisali go za małą kasę. Było o tym że tutaj została rodzina i tutaj chciałby być z nimi
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzi mi po prostu tylko o to, że wszyscy wiedzą, iż Jop to totalny niewypał transferowy Skorży. A niestety znając jego mentalność, będzie on wolał wstawić do obrony właśnie Jopa a nie Kowalskiego (który nawet bez formy jest na pewno szybszy i zwinniejszy od Mariusza). Ile było zresztą sytuacji w meczu choćby z Ruchem, kiedy to Marcelo musiał biegać za dwóch, bo drugi środkowy obrońca nie nadążał za akcją i truchtał w środku pola, gdy akcja była rozgrywana już pod naszym polem karnym? Dobrego stopera poznaje się po tym, iż nawet w przypadku, gdy nie jest szybki, nadrabia to dobrym ustawieniem się w bloku defensywnym - wtedy wystarczy mu zrobienie kilku kroków, by wygarnąć większość piłek. Wiele było zresztą sytuacji, w których w środku obrony zamiast Mariusza pojawiał się Alvarez czy Pi. Brożek, bo oni też zdają sobie chyba najwyraźniej sprawę z tego, że Jop nie tworzy w obronie monolitu... I chyba tylko dzięki temu ostatni mecz nie skończył się dla nas tragicznie.Tak nie powinno być i uważam, że jest to ewidentna widna Skorży, który przez te kilkanaście meczy powinien zdać sobie sprawę, iż wstawianie do składu Jopa grozi kalectwem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mariusz Jop zostanie od czerwca, a nanowy sezon wróci Mateusz Kowalski. Poza tym okres ziomowy pokaże czy Jop usiadzie na ławce. W ta rundę Mariusz wszedł z kontuzją i gonil reszte druzyny cała rundę. Wiosna pokaże kto i co. Najważniejsze ze w końcu będzie jakieś pole manewru.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Po 1: Czy wyobrażasz sobie żeby piłkarz pokroju Sadloka, czy Glika przychodził do klubu, w którym nie będzie miał regularnych szans na grę w pierwszym składzie Po 2: Moim zdaniem kupno Pazdana nie byłoby złym rozwiązaniem. Wiadomo, że nasz budżet jest nadszarpnięty przez słynny pojedynek w el.LM, a kupno kogoś z dwójki Glik - Sadlok powiększyłoby tylko dziurę w finansach. Myślę, że lepiej kupić chłopaka z drugiej ligi, który w końcu jakiś poziom reprezentował (powołany był na Euro, grał regularnie w ekstraklasie). Wiadomo, że nie będzie on tak naciskał na grę w pierwszym składzie, bo sam będzie sobie zdawał sprawę, że nie ma na to szans. Będzie mógł za to zdobywać cenne doświadczenie przy innych stoperach. Kolejny plus, że można go kupić naprawdę tanio. Jeżeli chodzi o pozycję rosłego napastnika przypatrzyłbym się lepiej Traore z Zagłębia. Chłopak gra naprawdę ciekawie, jest silny, Smuda go chwali (a to chyba o czymś świadczy) i zdobywa bramki. Uważam, że nie pokazuje on jeszcze wszystkich swoich umiejętności, a nie pozwala mu na to jego przeciętny klub. Warto także zainteresować się Carlosem Costly z PGE GKS. To jednak pociąga pewne ryzyko. Z jednej strony byłby za darmo ale powszechnie wiadomo że często brakuje mu motywacji.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 08.12.2009 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A swoją drogą, szkoda że nie mamy takiego przesytu w formacjach ofensywnych, bo przecież my w tej szarej lidze nie powinniśmy się bronić, ale właśnie atakować. Choć kto wie? Być może i na tym polu poczynione zostaną jakieś ciekawe wzmocnienia. Zobaczymy, do czego zdolni są nasi skauci wraz z Maćkiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje iż powrót Clebera spełni moje wielkie marzenie czyli Jop twoja mać usiądzie na ławce oby tylko na ławce w parku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła testuje też kilku innych zawodników, m.in. Michała Pazdana z Górnika. Szanse na jego angaż są niewielkie. - Rozmów w sprawie pozyskania Michała nie prowadzimy. Wiadomo, jaka jest sytuacja w Górniku - klub chce sprzedać kilku piłkarzy. Dlatego pojawił się pomysł, by Pazdan przyjechał do nas na cztery dni na testy - opowiada prezes Wilczek.
Wisła nie weźmie Pazdana chociażby dlatego, że zimą wróci do niej z Piasta stoper Mateusz Kowalski. Wisła chce uzupełnić braki kadrowe również w klubie, a nie tylko w drużynie. Nowym rzecznikiem, po zwolnieniu Adriana Ochalika został Marcin Górski. - Będą też nowe osoby w innych działach - zapowiedział prezes Wilczek. Przypomnijmy, że pracę w dziale marketingu stracili jego dyrektor Grzegorz Falk i jego prawa ręka Dariusz Gryźlak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo cieszy mnie powrót Clebera. No i podoba mi się też forma w jakiej ten kontrakt został podpisany. Bez zbędnego hałasu. Opinia publiczna informowana jest tylko o efekcie finalnym. Może wszystko to wynikało trochę z przypadku, ale i tak jestem zadowolony.
W tym artykule załączonym przez Zwierze jest informacja (o ile artykułom na onecie można wierzyć), że Cleber bardzo pozytywnie wypowiada się o klubie i chciałby w przyszłości dla niego pracować jako np scout. Fajnie gdyby w końcu nasi zasłużeni piłkarze znajdowali pracę w naszym szerokim sztabie szkoleniowym. Niewiadomą oczywiście pozostaje jeszcze forma Clebera bo pamiętać trzeba, że tuż przed wyjazdem trochę obniżył loty, ale na Jopa na pewno całkowicie to wystarczy ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dziwi trochę krótka pamięć większości. Przed samym odejściem Cleber był słabym piłkarzem, niewiele lepszym od dzisiejszego Jopa. Irytujące wybicia w trybuny, bezmyślne faule będące wynikiem braku szybkości. Wolę powrót Kowalskiego. Transfer Clebera jest jasnym sygnałem co nas czeka w okienku transferowym.
Powodzenia Marcelo i dzięki za wszystko co zrobiłeś dla Wisły. Ps. Mam nadzieję że jednak się mylę. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kurde Cleber to jest gość. Zgadzam się z prezesem Wilczkiem, że od niego inni zawodnicy powinni sie uczyć profesjonalizmu.
Bardzo mnie cieszy jego powrót. Im więcej pracusiów w klubie, tym lepiej.
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.12.2009 o godz. 11:22.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Faktem jest, że Cleber przed odejściem nieco stroił fochy a i jego forma nie była optymalna.
Jeżeli chodzi o podejście do obowiązków piłkarskich to zawsze był wzorem. Póki co na środek obrony są Marcelo, Głowacki, Jop i Cleber. Powrót do klubu Kowalskiego to był na razie tylko sygnał ze strony klubu, być może element negocjacji kontraktowych z Cleberem. Jednoczesne "testowanie" Pazdana oznacza, że najprawdopodobniej w przerwie zimowej będzie łatanie dziury finansowej sprzedażą Diaza albo co gorsza Marcelo. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a wg mnie zatrudnienie Clebera nie ma nic wspólnego z odejściem "Marcepana". W obliczu ciągle kontuzjowanego Głowy, niepewnego Jopa i wiecznie uczącego się Kowalskiego, to Cleber może być lekiem na nasz środek obrony...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie jest źle, w razie czego Cleber może zastąpić Pietię na lewej stronie. Oby tylko Marcelo został jeszcze z rok.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na srodek pmocy powinnismy sprowadzic Kascelana. Wlasnie go Karpaty wywalaja z klubu.
U nas by sie przydal. Taki lamacz nog w srodku pola. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A skad takie informacje, ze Cleber ma 36 lat? Przeciez to rocznik '74... Moze spokojnie jeszcze pograc 2-3 lata, zwlaszcza w naszej lidze
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
ten Pazdan tez by sie przydal ,wzroslaby konkurencja w obronie
![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 08.12.2009 o godz. 12:39.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego Cleber będzie grał u nas dopiero od stycznia? Przecież jest wolnym zawodnikiem, a byłby teraz jak znalazł na ostatni mecz w rundzie zamiast tego drewna jakim jest Jop. Sami się narażamy na porażkę
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Fajnie, że Cleber wraca do nas. Marcelo nie odejdzie i środek obrony możemy być spokojni na przyszłą rundę możemy być spokojni.
Pewnie i tak będą głosy po co nam 35 letni stoper, a dlaczego nie sprowadzimy jakiegoś młodziaka? Ja przy powrocie Clebera bardziej zwróciłbym uwagę na głosy, że jest sprowadzany bardziej w celach przywódczo-wychowawczych co moim zdaniem jest bardzo dobrym posunięciem i mam nadzieję, że On czy Sobol wskażą prawidłową postawę naszym młodym gwiazdeczkom. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|