The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2025, 17:37
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka
Jest gorzej, bo on przy innych próbach (słupek i strzał głową z bliskiej odległości) był źle ustawiony i nie miałby szans obronić. Ergo - to co idzie w bramkę, ale nie bezpośrednio w niego - to gol stracony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.10.2025, 00:13
Ciekawostkowo. Kuba Błaszczykowski rozmawia z Radosławem Majdanem o swoim nowym biznesie. https://przegladsportowy.onet.pl/pil...obowac/qvt4nme
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2025, 05:08
Rozkminki o świcie w tramwaju
Pamiętacie Tomasza Jirsaka? Na pewno tak. Ja pamiętam, że był irytującym słabiakiem i jednym z nieporozumień na boisku.
Być może teraz koneserzy mi wypomną: "a nie pamiętasz jak w 2008 uratował nam mecz z... I tu nazwa klubu". Możliwe więc że się mylę.
Mam jednak wrażenie, że on aktualnie nie miałby placu w naszej drużynie z Carbo, Dudą, wcześniej z Poletanovicem. Jeśli tak, no i jeśli się nie mylę, to ile kasy poszło na takiego w sumie mizeraka i jak palono pieniędzmi w porównaniu do teraz.
No i jeszcze co można było osiągnąć, gdyby BC nie był po części zakładnikiem starego układu z Kapką i Rogalą na czele.
(O jakimś Baretto czy innej Władzi nawet nie wspominam)

Edit: Kirm następny, o którym sobie przypomniałem bo któryś ze wspomnieniowych portali na FB o nim napisał. W komentarzach wspomnienia i zachwyty kibiców pamiętających tamte czasy a dla mnie to gość zwyczajnie przeciętny. Następny Ilic, król strzelców z Jugosławii czy skąd tam. Przecież to półka niżej niż Rodado a kasa za transfer i wypłata niewyobrażalna na dzisiejsze możliwości.
Powód: Tramwaj powoli jedzie
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 04.10.2025 o godz. 05:12.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.10.2025, 07:47
Jirsak kosztowal niewiele wiecej niz Baretto, Dawidowski i paru innych. Utkwil wielu w głowie bo był z późniejszej ery Cupiala i to był w zasadzie ostatni nasz duzy transfer.

W zasadzie pozniej jeszcze przebił go swoja nieudolnością transfer Fazlagicia, ale to inne czasy.

I calkowicie normalne ze wielu obecnych zawodników wyparłoby ze skladu wielu turystow z przeszlosci. W szczegolnowci na bokach obrony lądowały u nas takie indywidua że głowa mala.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2025, 08:29
Tak tylko przypomnę,że gramy w pierwszej lidze....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2025, 09:06
Nie powiesz mi ze Leliveld nie bylby lepszy niz Serge Branco czy, a Rodado dajmy na to Dudu Omagbeni.

Leliveld gral w Eriedivisie, tak tylko przypomnę.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 04.10.2025, 09:55
Jirsak nie był taki zły, zwłaszcza później, jak Wisła dołowała. Po prostu na początku oczekiwania były ogromne. Był postrzegany podobnie jak Skvarka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.10.2025, 10:02
Jirsal okazał się być warty tyle ile za niego zapłacono, tylko że oczekiwano drugiego Szymkowiaka.

Chcecie ewidentny wał? Fazlagić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2025, 11:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jirsal okazał się być warty tyle ile za niego zapłacono, tylko że oczekiwano drugiego Szymkowiaka.

Chcecie ewidentny wał? Fazlagić.
W obecnych realiach nie ma możliwości by dokonal sie u nas podobny flop na taka skale
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 04.10.2025, 12:25
Nieprawidłowości mogły dotyczyć kwoty transferu, ale to chyba standard w piłce, natomiast raczej nie samego transferu. Nic nie zapowiadało, że ten transfer będzie taką katastrofą i coś musiało się zadziać nie tak ze zdrowiem psychicznym Fazlagica. On do nas przychodził jako młodzieżowy reprezentant Macedonii i podstawowy zawodnik MKS Ziliny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.10.2025, 17:46
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Nieprawidłowości mogły dotyczyć kwoty transferu, ale to chyba standard w piłce, natomiast raczej nie samego transferu. Nic nie zapowiadało, że ten transfer będzie taką katastrofą i coś musiało się zadziać nie tak ze zdrowiem psychicznym Fazlagica. On do nas przychodził jako młodzieżowy reprezentant Macedonii i podstawowy zawodnik MKS Ziliny.
Nikt zdrowy psychicznie nie daje za takiego piłkarza pół miliona euro i milion złotych brutto pensji rocznie (przez pięć lat). Nie w Ekstraklasie.
Chyba że ma w tym interes...

Karherop napisał(a):Wyświetl post
W obecnych realiach nie ma możliwości by dokonal sie u nas podobny flop na taka skale
Jedna z nielicznych zalet nie posiadania pieniędzy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 04.10.2025, 18:08
Tak napisałem - podejrzana jest kwota. Myślę, że z tej pensji to połowę komuś oddawał pod stołem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2025, 19:23
Slowacka liga jest pare długości z nami, myslano że będziemy co okno sprowadzać jakie perełki z tamtad jak el Mahdoui

Swoje nagadal brat Guli pracujacy wowczas w Zylinie.

Takie ruchy powinny zostac publicznie rozliczone.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.10.2025, 19:34
Tak napisałem - podejrzana jest kwota. Myślę, że z tej pensji to połowę komuś oddawał pod stołem.
No shit, Sherlock. Samo sprowadzenie piłkarza ze Słowacji nie byłoby warte uwagi gdyby przyszedł za 100 tys. złotych i zarabiał jak Kuziemka, czy by wypalił, czy nie.

To kwestia jak zdefraudowano tak duże pieniądze, jaki w tym udział mieli Pasieczy, Gula i trio budzi bardzo poważne wątpliwości. Chłop zarabiał więcej niż Rodado!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.10.2025, 23:27
A ja powiem że ten transfer może był zasadny. Może po prostu Fazlagic jakieś zalety miał, może nie warte 500 tys i takiej pensji ale po prostu się nie sprawdził bo jednak nie był od początku talentem na skalę Yamala więc jak to w piłce, ryzyko nie zawsze popłaca.
Problem jest inny. Bieda klub, trup finansowy, wymyślił sobie że zamiast oszczędzać w tej sytuacji każdy grosz to zainwestuje w ułudę, jak w kasynie... Przecież zwrot czy zarobek na piłkarzu nigdy nie jest pewny. Także to na pewno nie był czas dla Wisły na takie ruchy. Tragiczna polityka. Na takie cos to sobie mogą pozwalać Legia, Lech itp. Oni mogą te 500 tys wkalkulować w strate i nawet na pensje dużo wywalić.
Aczkolwiek raczej tak głupie błędy jak Wisła z Fazlagiciem i wieloma przeplaconymi kopaczami to mało kto popełnia jeśli tylko trochę ogarnia zarządzanie klubem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.10.2025, 06:48
Mam z grubsza podobne zdanie nt. tego transferu jak @Witalis, to był przekręt.
Jakby on miał być wart pół bańki euro skoro w zilinie a i b przez 3 sezony strzelił 1 bramkę (za 90minut.pl). Oczywiście nie oglądałem go, ale to miał być ponoć dość ofensywny gość?
Co do młodzieżówki - przez kilkadziesiąt lat kibicowania widziałem u nas tyle powołań, które budziły śmiech i zdumienie bo wcześniej widziałem asa na żywo, że mało co mnie zdziwi. Zakładam, że w Macedonii bywa podobnie więc to, że gość miał wpisane u-ileś tam to dla upolowania łosia.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.10.2025, 14:15
we czwartek w barwach Wieczystej zagrał Miki Villar. Jak oceniacie jego występ? Wg mnie był jednym z najsłabszych na boisku. Nie zrobił pół akcji, przegrywał dryblingi. Teraz widać, że dobrze zrobiliśmy pozbywając się go.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2025, 14:54
Moiki Villar albo jego menago to cwaniaczek. Chłop u nas przez pół roku pozorował grę miał duży udział w tym że nie załapaliśmy się nawet do baraży. W Jadze szybko się na nim poznali, teraz znalazł kolejnego jelenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2025, 18:08
Karcz twierdzi, że na poniedziałek na rozmowy do Wieczystej został zaproszony Moskal. Oby doszli do porozumienia, bo by nam spadł z listy płac.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.10.2025, 18:54
Czyli jednak Kwiecień się w....ił po gównie zaserwowanym mu przez kopaczy w czwartek. Cecherz może na spokojnie wracać trenować fizoli do II/III ligi.

Zobaczymy jak sobie poradzi Moskal, mając dostęp do praktycznie nieograniczonych zasobów ludzkich.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 06.10.2025, 08:41
Tak się w Jadze na nim poznali, że go najpierw zakontraktowali. Przecież nie wzięli go na podstawie statystyk w 90minut.pl, tylko ktoś go najpierw obejrzał. Nie poradził sobie, to go odpalili.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 08:52
masada napisał(a):Wyświetl post
Karcz twierdzi, że na poniedziałek na rozmowy do Wieczystej został zaproszony Moskal. Oby doszli do porozumienia, bo by nam spadł z listy płac.
Można śmiało liczyć ze dla Wisly byłaby to oszczędność nawet z 300-400k PLN za 9 miesięcy kontraktu

Natomiast ta koncepcja duetu Moskal - Petrescu o ktorej pisze Karcz... Powiem tak, Kwiecień naprawde lubi palić pieniędzmi. Awansu w tym sezonie nie zrobi.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 09:27
Kwiecień chciał awansu tu i teraz i pod to zostały przeprowadzone transfery. Chłopy z super CV, ale już wiekowi, bez regularnej gry etc., no to teraz ma takiego Donkora, który ma wyjebane na pressing.

To jest mental gościa z wielkimi pieniędzmi - że wszystko da się kupić.

Niestety (a może stety?) w piłce tak to nie działa. Nie kupi sobie awansu (no chyba że w zimie przyprowadzi z 10 nowych typów z Ekstraklasy i wyżej), nie kupi sobie rzeszy wiernych kibiców, na co kluby pracują latami.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 09:45
To pachnie scenariuszem w ktorym biora Moskala ze swoimi ludźmi, pozniej Petrescu ze swoimi ludzmi i transferami, budzet rosnie do 70-80 mln zlotych rocznie, Wieczysta zajmuje 7 miejsce, Wisła w cuglach awansuje a Kwiecień jako sponsor rzuca to w cholere póki jeszcze nie ma zobowiązań właścicielkich.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 09:50
Na miejscu Moskala zastanowiłbym się dziesięć razy, zanim podpisałbym kontrakt z Wieczystą.

Nie będzie mieć szans zrobić czegokolwiek w dłuższej perspektywie czasowej, bo wyniki muszą być na jutro. Kasa oczywiście będzie się zgadzać, ale czy chce kolejnego upokorzenia jak u nas ostatnio?

[35/54]

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.10.2025, 10:10
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu Moskala zastanowiłbym się dziesięć razy, zanim podpisałbym kontrakt z Wieczystą.

Nie będzie mieć szans zrobić czegokolwiek w dłuższej perspektywie czasowej, bo wyniki muszą być na jutro. Kasa oczywiście będzie się zgadzać, ale czy chce kolejnego upokorzenia jak u nas ostatnio?
Tam żaden szanujący się trener zapewne nie przyjdzie, bo oprócz kasy w Wieczystej nie ma nic, zupełnie nic, nawet czasu. Może w tej sytuacji Kwiecień sięgnie po Fernando Santosa?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.10.2025, 10:12
Dla Moskala Wieczysta byłaby idealnym projektem. Spora kasa, drużyna pod ofensywną grę, zdaje się, że Moskal mieszka w Krakowie (lub okolicy), a gorący stołek? Ma doświadczenie z Wisły w tym temacie.

Kazek ma już 58 lat, więc żaden poważniejszy klub się po Niego nie zgłosi. A jeszcze w dodatku dostanie szansę utarcia nosa Królewskiemu, do którego na 100% czuje dużą niechęć.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.10.2025, 10:27
Cytat:
Natomiast ta koncepcja duetu Moskal - Petrescu o ktorej pisze Karcz... Powiem tak, Kwiecień naprawde lubi palić pieniędzmi. Awansu w tym sezonie nie zrobi.
A ja myślę, że zrobi. Dużo do awansu nie potrzeba. Wieczysta to co prawda beniaminek ale drużyny, które są w czubie czy obie Polonię to też beniaminki i myślę, że oni spuchną w którymś momencie sezonu, a nawet jak nie spuchną to nie wykręcą średniej typu 65 pkt. Także w walce pozostaje Śląsk, Wieczysta i pewnie jakieś objawienie wiosny, które wypali serią. Trochę więcej spokoju i motywacji w Wieczystej, zimą jakieś na pewno kolejne wzmocnienia będą i mogą spokojnie ten awans wymęczyć. Nawet jak nie bezpośredni to i tak pozosotają baraże, a tam może mają najwieksza przewagę z całej ligi bo mają graczy z doświadczeniem, którzy na 2 mecze mogą się spiąć na maksa.

Liga zapowiadała się mocna, a chyba jest najsłabsza od lat. Kandydaci do awansu cieniują. Poziom ogólnie się całościowo wyrównał ale w dół.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 11:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Także w walce pozostaje Śląsk, Wieczysta i pewnie jakieś objawienie wiosny, które wypali serią. Trochę więcej spokoju i motywacji w Wieczystej, zimą jakieś na pewno kolejne wzmocnienia będą i mogą spokojnie ten awans wymęczyć. Nawet jak nie bezpośredni to i tak pozosotają baraże, a tam może mają najwieksza przewagę z całej ligi bo mają graczy z doświadczeniem, którzy na 2 mecze mogą się spiąć na maksa. .
Na razie to Slask ma przewagę 2 pkt nad 7 miejscem, Wieczysta az 3.

2 przegrane i Wieczystej nie ma nawet w barazach. A jak ściągną w zimie 10 nowych zawodników (a tyle będzie) to tylko będą jeszcze bardziej niezgrana zbieranina. Rywale tylko na to czekaja.

Przyklad Wisly z wielkim budżetem tułajacej sie w 1 lidze pokazuje jak ciezko sie pozbierać majac gwiazdozbior zamiast drużyny.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.10.2025 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.10.2025, 17:56
Oglądając magazyn drugiej ligi zauważyłem,że w Hutniku gra niejaki Wilde-Donald Guerrier.
Z tego co widzę to chłop ma już nawet polskie obywatelstwo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów