|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawostkowo. Kuba Błaszczykowski rozmawia z Radosławem Majdanem o swoim nowym biznesie. https://przegladsportowy.onet.pl/pil...obowac/qvt4nme
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak tylko przypomnę,że gramy w pierwszej lidze....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Nie powiesz mi ze Leliveld nie bylby lepszy niz Serge Branco czy, a Rodado dajmy na to Dudu Omagbeni.
Leliveld gral w Eriedivisie, tak tylko przypomnę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jirsak nie był taki zły, zwłaszcza później, jak Wisła dołowała. Po prostu na początku oczekiwania były ogromne. Był postrzegany podobnie jak Skvarka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak napisałem - podejrzana jest kwota. Myślę, że z tej pensji to połowę komuś oddawał pod stołem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Swoje nagadal brat Guli pracujacy wowczas w Zylinie. Takie ruchy powinny zostac publicznie rozliczone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To kwestia jak zdefraudowano tak duże pieniądze, jaki w tym udział mieli Pasieczy, Gula i trio budzi bardzo poważne wątpliwości. Chłop zarabiał więcej niż Rodado! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A ja powiem że ten transfer może był zasadny. Może po prostu Fazlagic jakieś zalety miał, może nie warte 500 tys i takiej pensji ale po prostu się nie sprawdził bo jednak nie był od początku talentem na skalę Yamala więc jak to w piłce, ryzyko nie zawsze popłaca.
Problem jest inny. Bieda klub, trup finansowy, wymyślił sobie że zamiast oszczędzać w tej sytuacji każdy grosz to zainwestuje w ułudę, jak w kasynie... Przecież zwrot czy zarobek na piłkarzu nigdy nie jest pewny. Także to na pewno nie był czas dla Wisły na takie ruchy. Tragiczna polityka. Na takie cos to sobie mogą pozwalać Legia, Lech itp. Oni mogą te 500 tys wkalkulować w strate i nawet na pensje dużo wywalić. Aczkolwiek raczej tak głupie błędy jak Wisła z Fazlagiciem i wieloma przeplaconymi kopaczami to mało kto popełnia jeśli tylko trochę ogarnia zarządzanie klubem. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mam z grubsza podobne zdanie nt. tego transferu jak @Witalis, to był przekręt.
Jakby on miał być wart pół bańki euro skoro w zilinie a i b przez 3 sezony strzelił 1 bramkę (za 90minut.pl). Oczywiście nie oglądałem go, ale to miał być ponoć dość ofensywny gość? Co do młodzieżówki - przez kilkadziesiąt lat kibicowania widziałem u nas tyle powołań, które budziły śmiech i zdumienie bo wcześniej widziałem asa na żywo, że mało co mnie zdziwi. Zakładam, że w Macedonii bywa podobnie więc to, że gość miał wpisane u-ileś tam to dla upolowania łosia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
we czwartek w barwach Wieczystej zagrał Miki Villar. Jak oceniacie jego występ? Wg mnie był jednym z najsłabszych na boisku. Nie zrobił pół akcji, przegrywał dryblingi. Teraz widać, że dobrze zrobiliśmy pozbywając się go.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Moiki Villar albo jego menago to cwaniaczek. Chłop u nas przez pół roku pozorował grę miał duży udział w tym że nie załapaliśmy się nawet do baraży. W Jadze szybko się na nim poznali, teraz znalazł kolejnego jelenia.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Karcz twierdzi, że na poniedziałek na rozmowy do Wieczystej został zaproszony Moskal. Oby doszli do porozumienia, bo by nam spadł z listy płac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyli jednak Kwiecień się w....ił po gównie zaserwowanym mu przez kopaczy w czwartek. Cecherz może na spokojnie wracać trenować fizoli do II/III ligi.
Zobaczymy jak sobie poradzi Moskal, mając dostęp do praktycznie nieograniczonych zasobów ludzkich. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się w Jadze na nim poznali, że go najpierw zakontraktowali. Przecież nie wzięli go na podstawie statystyk w 90minut.pl, tylko ktoś go najpierw obejrzał. Nie poradził sobie, to go odpalili.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Natomiast ta koncepcja duetu Moskal - Petrescu o ktorej pisze Karcz... Powiem tak, Kwiecień naprawde lubi palić pieniędzmi. Awansu w tym sezonie nie zrobi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwiecień chciał awansu tu i teraz i pod to zostały przeprowadzone transfery. Chłopy z super CV, ale już wiekowi, bez regularnej gry etc., no to teraz ma takiego Donkora, który ma wyjebane na pressing.
To jest mental gościa z wielkimi pieniędzmi - że wszystko da się kupić. Niestety (a może stety?) w piłce tak to nie działa. Nie kupi sobie awansu (no chyba że w zimie przyprowadzi z 10 nowych typów z Ekstraklasy i wyżej), nie kupi sobie rzeszy wiernych kibiców, na co kluby pracują latami. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
To pachnie scenariuszem w ktorym biora Moskala ze swoimi ludźmi, pozniej Petrescu ze swoimi ludzmi i transferami, budzet rosnie do 70-80 mln zlotych rocznie, Wieczysta zajmuje 7 miejsce, Wisła w cuglach awansuje a Kwiecień jako sponsor rzuca to w cholere póki jeszcze nie ma zobowiązań właścicielkich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Moskala zastanowiłbym się dziesięć razy, zanim podpisałbym kontrakt z Wieczystą.
Nie będzie mieć szans zrobić czegokolwiek w dłuższej perspektywie czasowej, bo wyniki muszą być na jutro. Kasa oczywiście będzie się zgadzać, ale czy chce kolejnego upokorzenia jak u nas ostatnio? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dla Moskala Wieczysta byłaby idealnym projektem. Spora kasa, drużyna pod ofensywną grę, zdaje się, że Moskal mieszka w Krakowie (lub okolicy), a gorący stołek? Ma doświadczenie z Wisły w tym temacie.
Kazek ma już 58 lat, więc żaden poważniejszy klub się po Niego nie zgłosi. A jeszcze w dodatku dostanie szansę utarcia nosa Królewskiemu, do którego na 100% czuje dużą niechęć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Liga zapowiadała się mocna, a chyba jest najsłabsza od lat. Kandydaci do awansu cieniują. Poziom ogólnie się całościowo wyrównał ale w dół. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
2 przegrane i Wieczystej nie ma nawet w barazach. A jak ściągną w zimie 10 nowych zawodników (a tyle będzie) to tylko będą jeszcze bardziej niezgrana zbieranina. Rywale tylko na to czekaja. Przyklad Wisly z wielkim budżetem tułajacej sie w 1 lidze pokazuje jak ciezko sie pozbierać majac gwiazdozbior zamiast drużyny.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.10.2025 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Oglądając magazyn drugiej ligi zauważyłem,że w Hutniku gra niejaki Wilde-Donald Guerrier.
Z tego co widzę to chłop ma już nawet polskie obywatelstwo |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|