The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2010, 16:07
Komfort wzrasta wraz z wyższymi kosztami? . Taki sam stadion mógł powstać za 300=400 mln ale potrzeba do tego kompetentnych ludzi, a wymagać wiele od fachowców typu Majchrowski czy Niedziałkowsa nie można. Niedziałkowska sama kiedyś przyznała że ...NIGDY NIE BYŁA NA MECZU (W SENSIE NA STADIONIE) i taki ktoś nadzoruje budowę.
Majchrowski z bandą kompanów chciał to zrobić po swojemu, nie zważając na setki błędów które przedstawiła jedna z zagranicznych firm na temat stadionu (wtedy nie było za pózno i można było to wszystko naprawić) i tym samym oddać sprawy w ręce fachowców, którzy się na tym znają i obce jest im wybieranie piewszego lepszego projektanta jak to zrobił Majchrowski, decydując się na Obłutowicza bo raz jedną fontannę postawił na obrzeżach miasta.

Cytat:
czy kibice są na tyle wierni i oddani że poświęcą te 10-15 złotych więcej na bilet za jeden mecz, czy będą woleli za tą kase wypierd... przed meczem 5-6 piw, żeby na klimacie wchodzić na mecz?
Siłą rzeczy muszą być, tylko w....ia ich że przez bandę amatorów z Majchrowskim na czele Wisła musi płacić 3krotnie więcej za wynajem niż powinna. Tobie może nie zależeć na Wiśle, jej budzecie , tym samym większej sile itp, ale mi i reszcie zależy i nie jest bez znaczenia ile stadion kosztował uciekając do argumentów że bilety podrożeją i będzie super. Nie jest to takie proste, tym bardziej że nie każdy kibic wie że za bilet musi płacić więcej nie dlatego bo Wisła ma takie widzimisię tylko dlatego że Majchrowski z towarzyszami najzwyczajnie w świecie s.......ił sprawę na maksa. A stadion nie powstaje na 3 - 5 czy 10 lat. Tylko na dużo dłużej i skutki tej amatorszczyzny będziemy odczuwa c jezcze długo
Ostatnio edytowane przez aNouc : 24.12.2010 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.12.2010, 16:12
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie... lepiej by miała stadion pokroju rywala zza miedzy. Zazdroszcze pejsom tego kurnika, chciałbym by taki sam powstał na R22
Dobrze że jest taki jak jest ale trza liczyć siły na zamiary i tak robiła Wisła chcą taki stadion na który będzie ją stać.Kapisz?

Dlatego miasto musi podejść do sprawy elastycznie, tak by ono zarabiało i klub zarabiał

Ale póki co Wisła gra tam gdzie gra i raczej na zmianę się nie zapowiada. Z tego co się orientuję Wiśle daleko do dokładania pieniędzy, a sprawa wynajmu wygląda nieco inaczej, aniżeli pismaki gryzmolą.
Gra bo na dziś stadion nie jest cały i jej się to opłaca.Jeżeli nie będzie się opłacało to nie będzie grała - proste.JA Jestem przekonany że się dogadają ale to nie będzie na pewno tak jak proponujesz czyli że Majcher rzuca - ma być 1 procent i ni chuja mniej a Wisła na to - dzięki CI Królu wielki.Damy ile sobie tylko zażyczysz
Będzie droższy stadion to podrożeją bilety
O tak, to jest faktycznie wyjście
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.12.2010, 16:17
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Komfort wzrasta wraz z wyższymi kosztami? . Taki sam stadion mógł powstać za 300=400 mln ale potrzeba do tego kompetentnych ludzi, a wymagać wiele od fachowców typu Majchrowski czy Niedziałkowsa nie można. Niedziałkowska sama kiedyś przyznała że ...NIGDY NIE BYŁA NA MECZU (W SENSIE NA STADIONIE) i taki ktoś nadzoruje budowę.
Majchrowski z bandą kompanów chciał to zrobić po swojemu, nie zważając na setki błędów które przedstawiła jedna z zagranicznych firm na temat stadionu (wtedy nie było za pózno i można było to wszystko naprawić) i tym samym oddać sprawy w ręce fachowców, którzy się na tym znają i obce jest im wybieranie piewszego lepszego projektanta jak to zrobił Majchrowski, decydując się na Obłutowicza bo raz jedną fontannę postawił na obrzeżach miasta.
Jak to mówią "życie"... ale jeśli dalej takie akcje w Polsce będą rządzącym uchodzić na sucho to nic w tej kwestii się nie zmieni i płacić za ich błędy będziemy my! Dla mnie oba stadiony krakowskie są spaprane, tak jakby władze miasta wznosząc te obiekty podpierały się hasłem "zbórmy troche lepsze niż w Kielcach". Zresztą Poznań też jest totalną porażką, z każdej możliwej strony, a i Legia wiele przed nami nie jest. Pieprzona polska rzeczywistość! Marność nad marnościami.... i wszystko marność!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.12.2010, 17:32
Powtarzać się nie zamierzam, bo raz, że mi się nie chce, dwa że nie mam nastroju, bo mnie złodziejstwo- a zwłąszcza w kontekście Wisły bardziej denerwuje.
Jak dla mnie cały proces budowy tego stadionu obrazuje ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=imsKsrZlNVw

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.12.2010, 17:55
Legia jeśli chodzi o stadion, to jest lata przed nami.
Oprócz stadionu miasto wybudowało im 2 oświetlone boiska treningowe w tym jedno z podgrzewaną murawę, do dyspozycji mają sports bar, sklep kibica dostępne z poziomu ulicy i parking na 700 miejsc z których pobierają zyski. Lada dzień dojdzie muzeum klubowe, a po oddaniu trybuny zachodniej loże VIP, business klub i klub fitness.
Przy czym u nas na takie rzeczy jak business klub, sports bar nawet nie przewidziano miejsca, a muzeum klubowe trzeba będzie pogodzić razem na piętrze narożnika trybuny wschodniej. Nie wspominam już o wykończeniówce tego pomieszczenia, bo tani gres i prosty sufit podwieszany nijak mają się do drewna orzechowego i wypasionego sufitu na Legii. Pomieszczenia pod sports bar i sklep klubowy też im miasto do stanu niezłego doprowadziło, a Legia wpakowała się tylko z meblami i wyposażeniem.
Do tego mają w pełni wyposażone i działające kioski gastronomiczne.
Dodajmy jeszcze to, że warszawiacy bez zastanowienia kupują horrendalnie drogie bilety na mecze.
Dzierżawa stadionu i boisk kosztuje ich chyba coś około 4mln...
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 24.12.2010 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 24.12.2010, 21:52
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Dodajmy jeszcze to, że warszawiacy bez zastanowienia kupują horrendalnie drogie bilety na mecze.
Dzierżawa stadionu i boisk kosztuje ich chyba coś około 4mln...
Dodaj Piotrze, że u nas przy takich cenach biletów przyszło by na mecz 3500 widzów

Wykończenie wykończeniem... porównaj skalę obu obiektów i powierzchnie jaka jest na stadionie Wisły do wykorzystania! Ty piszesz o drewnie orzechowym i koniobijkach z odsysarkami spermy, a tymczasem niektórym na Wiśle nie pasuje że jest zbyt komfortowo w strefie kibica, gdzie przebywa się raptem kilkadziesiąt minut i zadowalał by ich goły beton jak na Poulsen Arenie
Nie powiemsz mi że stadion Legii ma więcej powierzchni użytkowej od stadionu Wisły? Że niby na Wiśle nie ma miejsca na sports bar, na sklepy, na muzeum? Pomyśl, że gdyby cały ten grajdoł na Wiśle chcieli wykończyć tak w takim standardzie jak Legię, zrobić takie same krzesełka to tu w Krakowie by przepierd_lili nawet 1,5 miliarda i dalej by wszystko stało tak jak stoi! Czasu nie cofniemy, nie ma co płakać! Źle nie jest ale dobrze wcale... jednak by było dobrze trzeba teraz wszystko ładnie przemyśleć i rozplanować co, gdzie i jak rozlokować by każdy był zadowolony!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.12.2010, 21:59
Tylko że to Legia będzie zarabiała na większej ilości skyboksów, na muzeum , restauracjii itp.A na Wiśle kasa za wynajem powierzchni pójdzie do miasta.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
boromir
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 24.12.2010, 22:10
Szukajmy pozytywów,mamy stadion w starym dobrym angielskim stylu,a nie te wszechobecne dziś "oponki".Jak dla mnie stadion,pomijając to ile to wszystko kosztowało itd,jest ładny i robi dobre wrażenie.Poziom wykończeń jest naprawdę dobry,niektórzy mówią nawet ,że jest wyższy niż na legii i w Poznaniu.Ja nie sprawdzałem,ale NASZ stadion jest naprawdę w porządku jak na moje oko.Wręcz wypasik.Nie ma co narzekać.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.12.2010, 22:54
Nie powiemsz mi że stadion Legii ma więcej powierzchni użytkowej od stadionu Wisły?
Pewnie Wisła i ma więcej powierzchni użytkowej od Legii (ma lub będzie miała po oddaniu całego stadionu). Ale kiedyś czytałem, że nie sztuką jest zrobić dużo takiego miejsca, sztuką jest go zagospodarować i znaleźć na takie pomieszczenia chętnych. Bo co z tego, jak okaże się, że będą one puste i niewykorzystane? Gdyby to było takie łątwe z tym znajdywaniem chętnych, to w Warszawie nie budowano by wieżowców na biura które mają po 20-30 pięter, ale postawiliby od razu 50-70 kolosy. Bo im więcej powierzchni użytkowej, tym lepiej. Ale niestety tak nie jest. Nie wiem ile w tym prawdy (niech wypowiedzą się kibice z Poznania), ale w pewnym artykule było o ich stadionie- ponoć mają tam problemy z zagospodarowaniem wszystkich pomieszczeń, mają ich po prostu za dużo.

A co nam na stadionie Legii jeszcze takiego potrzeba? Sklep, bar, muzeum, klub fitness, kioski gastronomiczne, ośrodek rehabilitacyjny (są lub będą). Biura również są, do tego parking (niby tylko dla vipów, no ale jest na te 700 aut). Planetarium mieli nam zbudować?

Myślę, że jednak u nas w sumie pomyśleli i zrobili to, co planowali wcześniej. No może powinni zrobić trochę większy sklep, bo wydaje się w sumie nie aż tak duży.

edit: na początku myślałem, że to wątek o obiektach sportowych. Więc OT.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.12.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 25.12.2010, 04:07
Cytat:
Wykończenie wykończeniem... porównaj skalę obu obiektów i powierzchnie jaka jest na stadionie Wisły do wykorzystania! Ty piszesz o drewnie orzechowym i koniobijkach z odsysarkami spermy, a tymczasem niektórym na Wiśle nie pasuje że jest zbyt komfortowo w strefie kibica, gdzie przebywa się raptem kilkadziesiąt minut i zadowalał by ich goły beton jak na Poulsen Arenie
Nie powiemsz mi że stadion Legii ma więcej powierzchni użytkowej od stadionu Wisły? Że niby na Wiśle nie ma miejsca na sports bar, na sklepy, na muzeum? Pomyśl, że gdyby cały ten grajdoł na Wiśle chcieli wykończyć tak w takim standardzie jak Legię, zrobić takie same krzesełka to tu w Krakowie by przepierd_lili nawet 1,5 miliarda i dalej by wszystko stało tak jak stoi! Czasu nie cofniemy, nie ma co płakać! Źle nie jest ale dobrze wcale... jednak by było dobrze trzeba teraz wszystko ładnie przemyśleć i rozplanować co, gdzie i jak rozlokować by każdy był zadowolony!
Problem w tym, że Wisła ma ogromną ilość powierzchni, której nie da się wykorzystać.

W holach dla kibiców nie można nic otworzyć, bo i nie ma gdzie. Struktura przy elewacji wygląda tak - wejście -> klatka schodowa -> wejście -- klatka. Na środku holu nie wybudujesz też pomieszczeń, bo muszą być one odgrodzone od kibiców, więc trzeba byłoby zbudować je bez wejścia...
Wieeeelkie podziemie trybuny wschodniej, w którym nic nie da się zrobić bo jest zbyt niskie, zapchane instalacjami i nie ma jakiegokolwiek wygodnego wejścia.

Podobnie sytuacja ma się na trybunie zachodniej. Podziemie w którym komercji nie ma gdzie prowadzić, parter z holem dla kibiców, piętro ze skyboxami, +2 to znowu strefa kibiców, +3 to strefa mediów i kilka biur Wisły, +4 to komentatorzy i nadzór nad stadionem.

Na południowej parter to strefa kibiców z toaletami, na piętrze jest odnowa biologiczna dla piłkarzy. Na północnej obie kondygnacje zapchane będą przez strefy kibiców, na obu kondygnacjach toalety i kioski gastronomiczne.

Jedyne wolne miejsce, gdzie można byłoby zorganizować Sports Bar to kondygnacja +4 trybuny wschodniej, tylko jest tam mały problem - nie dojeżdżają tam windy, a wchodzić trzeba jedną wąską klatką schodową.
Powierzchnia czysto komercyjna na stadionie Wisły to całe 1700 m2 na muzeum i sklep Wisły, oraz bodajże 1500m2 biur. Są jeszcze skyboxy, tylko patrząc na ich zalety (zwłaszcza na trybunie wschodniej, gdzie VIPowie muszą iść tą samą drogą co i kibice, a parking mają po drugiej stronie stadionu) to popularnością się pewnie cieszyć nie będą, chyba że Wisła zacznie grać skutecznie w Europie. Nie wspominam już o widoczności z balkonów. Są jeszcze 2 restauracje, jakieś małe salki konferencyjne i to tyle.

Stadion Legii to inna bajka - kibice I i II poziomu trybun mają wspólną strefę, a wejścia na stadion są wyrzucone na zewnątrz stadionu. Tym sposobem tylko pod trybuną północną mają 2 wolne kondygnacje na powierzchnie komercyjną - biura Legii, muzeum, sklep, Sports Bar, a po wybudowaniu trybuny zachodniej także klub fitness. Pod trybunami wschodnią i południową są 2 poziomy parkingu, z którego też można czerpać zyski.
Na trybunie zachodniej będą II poziomy skyboxów ze świetną widocznością, jak również business klub. Kompletnie inne podejście do komercji. Na Legii zaprojektowano ją tak, aby była łatwo dostępna (z poziomu ulicy Łazienkowskiej i trybuny VIPowskiej z bezpośrednim wejściem z parkingu). Każdy szybko może wejść, sprawdzić, bez łażenia w boczne uliczki i plątania się po schodach.
U nas powierzchnie komercyjną Obtułowicz wepchnął na siłę, od tak aby sobie była i nikt nie krzyczał.

Koncepcja stadionu kompletnie uniemożliwia jakiekolwiek inne zagospodarowanie wolnej powierzchni. Projekt pod względem wykorzystania powierzchni stadionu w celach komercyjnych jest do dupy i tyle.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 25.12.2010 o godz. 04:10.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 25.12.2010, 12:02
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jednak u nas w sumie pomyśleli i zrobili to, co planowali wcześniej.
Właśnie wyjąłeś mi to z ust... u Was pomyśleli, przewidzieli co ile czego jest potrzebne i zrobili stadion szyty na miarę! Jednak mieliście jedną przewagę... a jest nią budowany równolegle Stadion Narodowy. U nas niestety napalili się na EURO jak szczerbaty na suchary i wtszło jak wyszło. Klocek bez spójności, nieprzemyślany, przewymiarowany i faktycznie tej powierzchni komercyjnej wiele nie ma, ale poczekajmy na zakończenie prac i zobaczymy co, jak i gdzie. Gdyby mentalność ludzi była troche inna i każdy swoje szanował, to takie muzeum mogło by się znajsować nawet i w strefie kibica! Ale wiadomo że najeb_na elita najwierniejszych sympatyków Białej Gwiazdy mogła by pamiątki wprost i krótko mówiąc zapier__lić! Może coś się będzie dało z tym fantem zrobić. U nas stadionowa saga ciągnie się już od 10 lat. W momencie wznoszenia północnej i południowej większość piała z zachwytu, a mnie slag trafiał jak na to patrzyłem. Zawinili tutaj wszyscy i nie ma co bronić tutaj Wisły i nie mówcie mi na miłośc boską że Wisła nie miała na to żadnego wpływu! W strukturach Wisły siedzą tacy sami dyletanci jak i w UM! Ludzie niekompetentni, którym się tylko wydaje że coś potrafią... a najlepiej wydaje im się cudze pieniądze! Prezydent chciał zrobić to tanio i po koleżeńsku i się przejechał, gdyż nie przewidział że uznany krakowski architekt nie dość, że tematu stadionu nie ogarnia to na dodatek zatrzymał się w poprzedniej epoce, gdy projektował długie wieżowce na Bronowicach, idealnie pasujące do klimatu szaro-buro-betonowej komuny! Patrząc zarówno na stadion Wisły jak i na te bloki ogarnia mnie taki sam miwisimizm... z tym że przy stadionie Wisły dochodzi jeszcze niesmak spowodowany brakiem spójności. Ale z drugiej strony patrząc na poznańską Arenę pojawia się ma mojej twarzy uśmiech. Może i mamy syf... ale nie największy w Polsce Jakby R22 okryć plandeką też by to źle nie wyglądało
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 25.12.2010 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
Motyl.tsw
Banita

Od: 12.2010

Stary 25.12.2010, 12:33
Czy uwazacie ze zorganizowanie mega protestu i wislackiej manifestacji pod Urzedem Miasta cos by dalo?

Zaplanowac na 15 marca - data oddania stadionu Przygotowac sie odpowiednio, SKWK odgornym organizatorem ze zgoda Policji, porzadnie naglosnic. Pokazac Majchrowskiemu ze mamy dosc robienia z nas idiotow i wciskania kitu.

Moze sama planowana taka akcja przynioslaby jakis skutek, ze prezydent aby uniknac zamieszek pod swoim oknem porzadnie dopilnuje inwestycji i wykonawcy by dotrzymali terminu i kolejnych falszywych obietnic.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.12.2010, 13:16
Problem w tym, że Wisła ma ogromną ilość powierzchni, której nie da się wykorzystać.
.........

Podobnie sytuacja ma się na trybunie zachodniej. Podziemie w którym komercji nie ma gdzie prowadzić, parter z holem dla kibiców, piętro ze skyboxami, +2 to znowu strefa kibiców, +3 to strefa mediów i kilka biur Wisły, +4 to komentatorzy i nadzór nad stadionem.

Na południowej parter to strefa kibiców z toaletami, na piętrze jest odnowa biologiczna dla piłkarzy. Na północnej obie kondygnacje zapchane będą przez strefy kibiców, na obu kondygnacjach toalety i kioski gastronomiczne.

Jedyne wolne miejsce, gdzie można byłoby zorganizować Sports Bar to kondygnacja +4 trybuny wschodniej, tylko jest tam mały problem - nie dojeżdżają tam windy, a wchodzić trzeba jedną wąską klatką schodową.
Powierzchnia czysto komercyjna na stadionie Wisły to całe 1700 m2 na muzeum i sklep Wisły, oraz bodajże 1500m2 biur. Są jeszcze skyboxy, tylko patrząc na ich zalety (zwłaszcza na trybunie wschodniej, gdzie VIPowie muszą iść tą samą drogą co i kibice, a parking mają po drugiej stronie stadionu) to popularnością się pewnie cieszyć nie będą, chyba że Wisła zacznie grać skutecznie w Europie. Nie wspominam już o widoczności z balkonów. Są jeszcze 2 restauracje, jakieś małe salki konferencyjne i to tyle.
..............

Koncepcja stadionu kompletnie uniemożliwia jakiekolwiek inne zagospodarowanie wolnej powierzchni. Projekt pod względem wykorzystania powierzchni stadionu w celach komercyjnych jest do dupy i tyle.
Piotr na wschodniej sale konferencyjne spokojnie można zaadoptować pod inną działalność. Mamy okrąglak więc problemu nie ma. Podobnie niektóre skyboxy na wschodniej jeżeli by nie było nabywców. Doprowadzenie ew.mediów nie jest jakimś wielkim problemem - nie takie rzeczy się w biurowcach robiło .
Uważam zdecydowanie że wnętrza nie są wielkim problemem , a napewno nie takim z gatunku " nie do przeskoczenia".

To co mnie osłabia w tym stadionie to głównie wygląd zewnętrzny. Elewacja, lotnisko- sorry zadaszenie wejścia na zachodnią, konstrukcja dachu i badziewie tam poukładane, brak parkingów i brak zaplecza sportowego (boiska treningowe). To są główne bolączki a reszta....mogłaby być pewnie lepsza ale jest do uratowania bez wielkich nakładów finansowych jak ktoś ruszy głową
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 25.12.2010, 14:12
Cytat:
Piotr na wschodniej sale konferencyjne spokojnie można zaadoptować pod inną działalność.
Sale być muszą, bo one są niezbędne dla biur.
Co do trybuny wschodniej i jej skyboxów / biur. Gdyby nie było popytu na nie, to zawsze można tam zrobić niewielki hotel, lokalizacja byłaby bardzo dobra.
Można kombinować jak zagospodarować już obecną powierzchnię komercyjną, chociaż pole manewru jest bardzo ograniczone. Pozyskanie nowej to niemal mission impossible, chociaż ja chętnie zobaczyłbym Sports Bar na trybunie wschodniej, kondygnacja +4. Podciągnąć windę, klatkę schodową. To by było coś, aby można było w takim miejscu oglądać mecze wyjazdowe, jak również mecze u siebie, dla osób chcących w odosobnieniu sobie posiedzieć i w spokoju obejrzeć spotkanie.
Jakieś tam zyski można byłoby z tego ciągnąć, tylko pod warunkiem małego kosztu dzierżawy, a Majchorwski nie wiadomo ile za to chce (3% ale od czego? Od wartości stadionu? Chyba oszalał, to byłoby ponad 15mln PLN + 5mln za dzierżawę części sportowej).
Zresztą cieszyłbym się, gdyby ogłoszono PRZETARG na operatora obiektu na normalnych warunkach jak z Wrocławia, gdzie operator dostawać będzie 9mln PLN rocznie za swoją pracę czyli utrzymanie obiektu, a czyste zyski dzielił z właścicielem.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 26.12.2010, 12:31
wreszcie odnajduje jakieś głosy sprzeciwu... przeciwko naszemu pięknemu stadionowi. Cała ta sytuacja przypomina niejako serial rodzimy "Alternatywy 4" z tą ilością bubli i niedoróbek co przy budowie sobie zafundowano to z pewnością można by nakręcić remake tego serialu. Kolega z avatarem różowego króliczka chyba był jednym z projektantów tego "cuda" bo wychwala i w zadumie trwa nad dziełem swym...Wesołych świąt rożowy
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 26.12.2010, 12:34
pozdrowienia dla moderatorów utrzymujących w ryzach wolność wypowiedzi na tym forum. Naprawdę wspaniała praca. TAK TRZYMAĆ PANOWIE !
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 26.12.2010, 12:41
Motyl.tsw napisał(a):Wyświetl post
Czy uwazacie ze zorganizowanie mega protestu i wislackiej manifestacji pod Urzedem Miasta cos by dalo?

Zaplanowac na 15 marca - data oddania stadionu Przygotowac sie odpowiednio, SKWK odgornym organizatorem ze zgoda Policji, porzadnie naglosnic. Pokazac Majchrowskiemu ze mamy dosc robienia z nas idiotow i wciskania kitu.

Moze sama planowana taka akcja przynioslaby jakis skutek, ze prezydent aby uniknac zamieszek pod swoim oknem porzadnie dopilnuje inwestycji i wykonawcy by dotrzymali terminu i kolejnych falszywych obietnic.
Na naszych oczach kilku urzędników, wyrzuca w błoto nasze pieniądze, a wszystko przez złośliwość, niechęć i klubowe animozje. Aprobata z naszej strony ich pracy byłaby wręcz grzechem zaniechania... Może jest to jakiś pomysł, lecz i bitwa i wojna dawno przegrana...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.12.2010, 12:45
Weźże gościu naucz się po pierwsze - co to jest edycja postu, a po drugie, że ten stadion już powstał i nie da się go zmienić. Szkoda że nie krzyczałeś tak gdy był w formie projektowania...a, wtedy pewnie na 8 było do szkoły i mama kazała spakować kredki...

Stadion jaki jest, taki jest, ale najważniejsze w nim wszystkim nie jest to jak wygląda, a to, jaka na nim będzie panowała atmosfera, oraz to, że stoi przy R22...to jest nasza twierdza i nic tego nie zmieni. Każdy boi się tu grać. O to, żeby atmosfera na tym stadionie wiązała nogi piłkarzom przyjezdnym musimy postarać się my! A dzięki zajebistej akustyce, zadanie to nie jest aż tak trudne jak mogłoby się wydawać.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 26.12.2010, 12:49
proponuje samemu poćwiczyć trochę stylistykę bo być może akurat zaspałeś na 8 i ominąłeś kilka lekcji pozdrowienia
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.12.2010, 12:54
Czy były jakieś protesty do przetargu na telebimy? Czy została podpisana już umowa z wykonawcą?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.12.2010, 12:58
Umowa z wykonawcą nie została jeszcze podpisana, to jest niemal pewnie.
Przetarg rozstrzygnięto 8 grudnia. 10 dni na protesty. Jeśli protestów nie było, to 2tyg trwa kontrola UZP. Dopiero później można podpisać umowę, czyli nie wcześniej jak po 1 stycznia. Są jednak 2 pytania:
- czy były protesty. Jeśli tak, to najpierw 10 dni na oddalenie protestu/zatwierdzenie go ma komisja przetargowa. Jeśli odwołają się dalej, to 14 dni na wydanie decyzji ma KIO.
- jak liczy się czas na kontrolę UZP w wypadku świąt.

O protestach ZIKIT nie poinformował, więc może ich nie było. Oby.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.12.2010, 19:20
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
wreszcie odnajduje jakieś głosy sprzeciwu... przeciwko naszemu pięknemu stadionowi. Cała ta sytuacja przypomina niejako serial rodzimy "Alternatywy 4" z tą ilością bubli i niedoróbek co przy budowie sobie zafundowano to z pewnością można by nakręcić remake tego serialu. Kolega z avatarem różowego króliczka chyba był jednym z projektantów tego "cuda" bo wychwala i w zadumie trwa nad dziełem swym...Wesołych świąt rożowy
Pozdrawiam również, wesołych świąt Banika Ci zdjeli na święta?

Pamiętaj o życzeniach dla Nergala Bo się obrazi.

Jakieś tam zyski można byłoby z tego ciągnąć, tylko pod warunkiem małego kosztu dzierżawy, a Majchorwski nie wiadomo ile za to chce (3% ale od czego? Od wartości stadionu? Chyba oszalał, to byłoby ponad 15mln PLN + 5mln za dzierżawę części sportowej).
Zresztą cieszyłbym się, gdyby ogłoszono PRZETARG na operatora obiektu na normalnych warunkach jak z Wrocławia, gdzie operator dostawać będzie 9mln PLN rocznie za swoją pracę czyli utrzymanie obiektu, a czyste zyski dzielił z właścicielem.
No to rozbicie finansowe to nie tak do końca Bo jak policzysz już 1% z jakiejś kwoty, to kwota ogólna będzie zmniejszona o tą część. Czyli np uznajmy że część sportowa to 400 mln zł i za to 4 mln, a część komercyjna kosztowała 100 mln i za to 3 mln...

Tylko wiesz to jest takie nasze pisanie, a spotkałem gdzieś, w którymś temacie czy forum propozycje żeby czynsz był liczony w związku z frekwencją... Trochę Sci-Fi dla mnie Ale może.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.12.2010, 21:45
no to zaczyna się karuzela z prawami do nazwy stadionu
http://ekstraklasa.net/news,36724,ga...a-gwiazde-.htm
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.12.2010, 22:25
Popatrzcie jeszcze na źródlo tego newsa - tak w ramach ciekawostki
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.12.2010, 22:26
zobacz sobie źródło tego newsa to od razu będziesz wiedział ile wart jest ta informacja
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 26.12.2010, 22:36
źródło rzeczywiście rozpierdala system Z drugiej strony to .... nie strona, jakaś ekstraklasa. net, drugi raz to widzę na oczy.
Co do sprawy to choćby okazało się to prawdą to żadnego związku z Wisłą to nie ma. Cała kasa pójdzie do kieszeni Majchrowskiego. A nawet gdyby Wisła miała coś na tym zyskać (już nie chodzi o Gazprom, tylko o każdą inną ewentualną firmę) to żadne pieniądze nie mogą się równać z Henrykiem Reymanem. I basta.
Pewnym jest natomiast że Majchrowski może coś kombinować byle sprzedać Reymana za kasę. Reyman to Wisła, a Wisła bez Reymana nic nie znaczy, tak więc w razie czego będzie wojna jak na linii Legia - ITI (Walter). Tyle że bardziej konkretniejsza. Wytrzymają i zaryzykują? wątpie. Walter do teraz bije się w piers bo wie że popełnił błąd zaczynając z kibicami / historią i wartościami Legii. Teraz mu nic nie zostało jak obciągnięcie każdemu z kibiców i powróceniu tego co dla kibiców Legii jest najwazniejsze, czyli Legia, a nie grobowiec w formie herbu i inne wynalazki. Wolę żeby Wisła spadła do 1 ligi i została z Reymanem w nazwie niż szczyciła się dobra grą w imię sprzedania się Arabom czy innym Gazpromom. Reyman wiedział czym jest honor i oddanie Wisły i wstydziłbym się przeżegnąć wiedząc że na mnie spogląda z góry. Wybacz Heniu że w dzisiejszych czasach rodzą sie tacy ludzie, którzy próbują Ci nabrudzić.

A klubowi nie ma co się dziwić że trudne są rozmowy, skoro Majchrowski postawił stadion za prawie 600 mln złotych (może postawi), który powinien kosztować 300-400.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.12.2010 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.12.2010, 22:45
No choć mam sentyment do obecnej nazwy, to powiem szczerze, że GAZPROM ARENA nie brzmi źle..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.12.2010, 22:52
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Pewnym jest natomiast że Majchrowski może coś kombinować byle sprzedać Reymana za kasę. Reyman to Wisła, a Wisła bez Reymana nic nie znaczy, tak więc w razie czego będzie wojna jak na linii Legia - ITI (Walter). Tyle że bardziej konkretniejsza. Wytrzymają i zaryzykują?
Oczywiście popieram to, żeby bronić historii nazwy stadionu itp (u nas niedługo też będzie ten sam problem, miasto z klubem już robią podchody pod to, kto ewentualnie czerpałby korzyści z komercyjnej nazwy stadionu. Kibice oczywiście u nas są na nie w tej sprawie).

Ale ja o czym innym. Jak wyobrażasz sobie wojnę pomiędzy kibicami a...no właśnie...Majchrowskim? Bo z tego co czytam, to właśnie miasto u Was dysponuje prawem sprzedaży nazwy. Klubowi jako takiemu nic do tego. Więc u nas protest uderzał w zarząd, właściciela klubu itp, ale u Was w co ma uderzać? Też w klub, który w tej sprawie będzie niewinny, bo nie ma nic do gadania?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 26.12.2010, 23:08
Działacze Wisły też może mieć coś do powiedzenia, można się dogadać w sprawie sprzedaży tak by imie i nazwisko HR nie znikło. Rózne są sposoby. Zobaczymy jak Basałaj to widzi, ale mam lekkie obawy bo powymyślał jakąs galerię sław / pseudolegend, ktore dostają darmowe wejściówki za to że jeden mówi o milicji a drugi za to że pograł w Wiśle 2 miesiące. O zgrozo, jeszcze wpadł na pomysł wywieszania sektorówek z ich nazwiskiem. Zaraz za.......i nimi wszystkimi całą loże vip / skyboxy i na kiełbaskach będą zarabiać
Reyman to numer jeden i nikt inny nie może się z nim równać. Żaden piłkarz/ działacz/ ktokolwiek. I w tym widzę plusy, pytanie tylko czy dzisiejszy działacze Wisły będą potrafili o ów postać dbać. Bo dziś takie czasy nastały że nawet taki Kosowski przez niektórych jest uwazany za legendę. Legenda, która pod nieobecność Cupiała powiedziała że zarobki w Wiśle nie starczają mu na pampery i ktory został wyjebany z Wisły właśnie zaraz po tym jak Cupiał się o tym dowiedział gdy obgadywał go za plecami. A jak sobie wyobrażam to raczej nie temat na internet. Sposobów jest mnóstwo. To zalezy przede wszystkim od tego jak to się potoczy bo rownie dobrze działacze Wisły mogą w komitywie działąc z Majchrem i jeśli wyjdzie to na jaw to za sprzedanie Reymana dostana płaskiego na pysk i wtedy nie będzie tylko wojna z Majchrowskim. Czas pokaże.... wiemy jak to dziś wygląda.. takie czasy.. takie wartości i takie spostrzeganie świata a nie inne..kasa i tylko kasa. Dlatego kazdego trzeba mieć na uwadze.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.12.2010 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.12.2010, 00:26
Za 30 mln zostać operatorem i dostać prawo do nazwy... Zależy na jak długo ale jeśli na dłużej niż 2 lata to to jest mega promocyjna cena. Dla mnie cena jest z księżyca wzięta, news puszczony, będą kliknięcia, szkoda że dziennikarze czy obojętnie kto to włożył trochę nie pomyślą zanim coś napiszą.

Nazwa stadionu czy się to podoba czy nie będzie do sprzedania i jako mieszkaniec jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem. Dajmy na to te 30 mln, to jest jakieś 20 orlików, przebudowa jakieś ulicy, dotacje dla szkół, kasa na remonty szpitali czy cokolwiek innego.

Tyle moich przemyśleń.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów