The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2008, 14:27
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248675,1824094,wiadomosc.html

Wydaje mi się, że Górnik strzela sobie samobója. Ciekawe kiedy Zabrzanie zakontraktują następnego Ouadję
Ouadja przyszedł za darmo do Wisły a za free jak wiadomo wirtuozów piłki sie raczej nie znajdzie co najwyżej solidnych obrońców.Na liście zyczeń Henia numerem jeden jest Kosa a zaraz za nim Hernani i Sebastian Pinto.
Na pewno Górnik pod wodzą Kaspra bedzie groźny dla każdego
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Od: 04.2008

Stary 12.09.2008, 15:00
juz dzisiaj juz za minutkę juz za momencik

12-09-2008
ŁKS Łódź - Jagiellonia Białystok 17:45
Ruch Chorzów - Cracovia Kraków 20:00
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.09.2008, 15:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ouadja przyszedł za darmo do Wisły a za free jak wiadomo wirtuozów piłki sie raczej nie znajdzie co najwyżej solidnych obrońców.Na liście zyczeń Henia numerem jeden jest Kosa a zaraz za nim Hernani i Sebastian Pinto.
Na pewno Górnik pod wodzą Kaspra bedzie groźny dla każdego
Użyłem Ouadji jako przykładu.
Chodzi o to, że nie mam zbyt dobrego zdania o umiejętnościach skautingowo-menadżerskich Kasperczaka.
W Kosowskiego z Zabrzu nie wierzę, Pinto chyba i nam i Górnikom powiedział "Hasta La Vista Baby".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.09.2008, 15:36
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248675,1824094,wiadomosc.html

Wydaje mi się, że Górnik strzela sobie samobója. Ciekawe kiedy Zabrzanie zakontraktują następnego Ouadję

Kasperczak to trener świetny, ale menedżer wyjątkowo mierny. Skończy się pewnie zaciągiem "czarnych pereł" i wynalazków typu Brasilia, Kukiełka czy Edno.
Inna rzecz - ciekawi mnie, jak u Kaspra sprawdzi się "international level" Zachorski. Bo fakt, że powołania o "boskiego" Leo na "Kasprze" wrażenia nie zrobią jestem pewien
Na bank też wszyscy młodzi powinni już zacząć sobie szukać nowych klubów, inaczej przystopuje im rozwój tak jak Brożkom, Iwanowi, Kowalczykowi, Strąkowi czy Kwiekowi. Grając po pięć minut co tydzień nie sposób się rozwinąć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.09.2008, 15:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Kasperczak to trener świetny, ale menedżer wyjątkowo mierny. Skończy się pewnie zaciągiem "czarnych pereł" i wynalazków typu Brasilia, Kukiełka czy Edno.
Inna rzecz - ciekawi mnie, jak u Kaspra sprawdzi się "international level" Zachorski. Bo fakt, że powołania o "boskiego" Leo na "Kasprze" wrażenia nie zrobią jestem pewien
Na bank też wszyscy młodzi powinni już zacząć sobie szukać nowych klubów, inaczej przystopuje im rozwój tak jak Brożkom, Iwanowi, Kowalczykowi, Strąkowi czy Kwiekowi. Grając po pięć minut co tydzień nie sposób się rozwinąć.
Zahorski Górnik ma dobrą młodzież więc może Henio coś z nich wyciągnie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.09.2008, 16:46

Strąk to grał akurat bardzo dużo u Kasperczaka. Kuzera z kolei wolał jeździć samochodem po kolegach niż grać w piłkę Mając Żurawskiego i Frankowskiego faktycznie ciężko było stawiać na młodego Brożka. Trochę przejaskrawiasz.

I jedna uwaga - nie wiemy jakimi kwotami dysponował Kasperczak na transfery. Może było tak że taki Oudja grał u nas bo był darmowy? Co nie zmienia faktu że Heniek jest dużo lepszym trenerem niż menadżerem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.09.2008, 20:20
Ruch prowadzi z Craxą 1-0 i jeśli dowiezie zwycięstwo zrównuje się z nami punktami.
No nie ma wyjścia, z Lechem wygrać mus

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.09.2008, 20:46
Dobre to było to przed chwilą
lepsza niż szarańcza
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.09.2008, 20:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Strąk to grał akurat bardzo dużo u Kasperczaka. Kuzera z kolei wolał jeździć samochodem po kolegach niż grać w piłkę Mając Żurawskiego i Frankowskiego faktycznie ciężko było stawiać na młodego Brożka. Trochę przejaskrawiasz.
Na młodych Brożków. I nie - nie przejaskrawiam. Mało to razy prowadziliśmy kilkoma bramkami a i tak Kasperczak trzymał młodych na ławce,albo wpuszczał w 85 minucie? To się później zemściło, gdy Brożek musiał nagle po odejściu wymienionej dwójki brać ciężar gry w ataku na siebie(mając porażających partnerów typu Kryszałowicz, Kuźba, Svitlica czy Radovanović). Pod tym względem Skorża jest o wiele lepszym trenerem, wystarczy spojrzeć na to, jak wprowadził do drużyny Boguskiego, Diaza, jak powoli próbuje Małeckiego, Mączyńskiego i Kowalskiego. Już pomijam, że to on wreszcie zdjął z Brożków odium "wiecznych talentów" na tyle skutecznie, że teraz wszyscy zachodzą w głowę dlaczego nie ma ich w reprezentacji.

Z całym szacunkiem, ale cieszę się, że Kasperczak już nas nie prowadzi - jego menedżerskie pomyłki odbijają się nam czkawką do dziś w osobie Dawidowskiego(a było ich znacznie więcej).

Co do Ouadji - tak, pewnie był za darmo. Podobnie jak Singlar, Marcelo czy Diaz. Ba - nawet Penksa, za którego nie zapłaciliśmy nawet złotówki to był transfer o niebo lepszy niż większość Kasperczaka.
Tyle, że u Kasperczaka "darmowy" znaczyło "trzeciego sortu grajek z Brazylii lub Afryki", a "za gotówkę" - "wybijający się młody piłkarz, który i tak zgnije u nas na ławce".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.09.2008, 20:50
Diaz nie był darmowy.
Dawidowskiego kupiliśmy w pakiecie z Zieńczukiem.
(i to chyba było tak, że albo bierzemy obu albo żadnego)
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 12.09.2008, 20:54
Cabaj znowu sie popisal

Ruch - Cracovia 2:0
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.09.2008, 20:55
Cabaj czułby się nieswój, gdyby przynajmniej jednej głupoty na boisku nie odwalił .
Całkiem ładna druga połówka w wykonaniu Ruchu, przyzwoicie grali. Co by nie gadać Radolski nie zostawił po sobie spalonej ziemi, wręcz przeciwnie.

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 12.09.2008, 20:57
Statystyki niewłaściwej strony błoń też dobre - 1 celny strzał na 90 minut. ŁOŁ!

Panu Majewskiemu życze aby został w Cracovii do końca swojej trenerskiej "kariery"!
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Stary 12.09.2008, 20:59
Cabaaaaj GOOOOL

Uwielbiam go za to, że zawsze stara się nam dostarczyć śmiechu
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:09
Na młodych Brożków. I nie - nie przejaskrawiam. Mało to razy prowadziliśmy kilkoma bramkami a i tak Kasperczak trzymał młodych na ławce,albo wpuszczał w 85 minucie? To się później zemściło, gdy Brożek musiał nagle po odejściu wymienionej dwójki brać ciężar gry w ataku na siebie(mając porażających partnerów typu Kryszałowicz, Kuźba, Svitlica czy Radovanović). Pod tym względem Skorża jest o wiele lepszym trenerem, wystarczy spojrzeć na to, jak wprowadził do drużyny Boguskiego, Diaza, jak powoli próbuje Małeckiego, Mączyńskiego i Kowalskiego. Już pomijam, że to on wreszcie zdjął z Brożków odium "wiecznych talentów" na tyle skutecznie, że teraz wszyscy zachodzą w głowę dlaczego nie ma ich w reprezentacji.

Z całym szacunkiem, ale cieszę się, że Kasperczak już nas nie prowadzi - jego menedżerskie pomyłki odbijają się nam czkawką do dziś w osobie Dawidowskiego(a było ich znacznie więcej).

Co do Ouadji - tak, pewnie był za darmo. Podobnie jak Singlar, Marcelo czy Diaz. Ba - nawet Penksa, za którego nie zapłaciliśmy nawet złotówki to był transfer o niebo lepszy niż większość Kasperczaka.
Tyle, że u Kasperczaka "darmowy" znaczyło "trzeciego sortu grajek z Brazylii lub Afryki", a "za gotówkę" - "wybijający się młody piłkarz, który i tak zgnije u nas na ławce".

To chyba przesada, zeby chwalic Skorze za wyrazniejsze od Kasperczaka stawianie na mlodych.
Kowalski zaliczyl ligowy debiut tylko dlatego, ze nie bylo juz kim grac. Maczynski zdaje sie ma na koncie 5 minutowy debiut ligowy. Malecki tez nigdy nie zaliczyl zadnego spotkania w podst.skladzie.

Z kolei Boguski i Diaz to juz sa pilkarze odpowiednio 24 i 25 letni, dlatego trudno tu mowic o ogrywaniu mlodzierzy, a juz napewno nie jest trafnoscia szukanie analogii z 20-21 letnimi na owe czasy Brozkami.

Singlar, Marcelo i Diaz - wszyscy oni wydaja sie byc trafnymi wyborami (chociaz Brazylijczyka nikt jeszcze na oczy nie widzial), ale moze warto sie wstrzymac z wyraznym wychwalaniem, do czasu az duet Skorza & Bednarz sprowadzi nam kilku dobrych ofensywnych darmowcow, bo z tym zawsze jest wiekszy klopot.
Jak na razie maja na swoim koncie nie mniej spektakularne wtopy niz Heniek w postaci "Goal Machina" czy "RadoMatu". Jedyna roznica to chyba taka, ze Radek przez pol roku skasowal Wisle wiecej niz Ouadja, Bellote i Ekwueme za caly swoj pobyt
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 12.09.2008 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2008, 21:12
Dobrze ze mamy wtyke Majewskiego w druzynie Cracovii.
Do tego w Opravcach, jest ok.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:15
swoją drogą cudotwórcą jest dla mnie trener ŁKS-u Marek Chojnacki.Po raz kolejny wyprzedano mu przed sezonem prawie cały zespół a on poskładał w kilka tygodni nowy.Drumlak nie grał od 2 lat w piłke , Jarki nie chciano w Zabrzu jak i Marciniaka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.09.2008 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:17
Pozwolę sobie się wtrącić. Za "RadoMatu" 3/4 tego forum płakało i łkało przez kilka miesięcy. Był nie wypałem bo jest frajerem nie dlatego że Skorża czy Bednarz dali dupy z jego ściągnięciem. Zaś "Goal Machine" w tym okresie który u nas spedził pokazał się z dobrej strony, strzelił kilka bramek w PP i PE no i w debiucie ligowym też strzelił, trudno powiedzieć co by było gdyby grał regularnie w pierwszym składzie w lidze ale są pewne przesłanki stawiające go wyżej od Ekwueme, Belotte czy Ouadji i nazywanie go "spektakularną wtopą" jest zwyczajnie śmieszne i naciągane.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 12.09.2008 o godz. 21:21.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:23
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie się wtrącić. Za "RadoMatu" 3/4 tego forum płakało i łkało przez kilka miesięcy. Był nie wypałem bo jest frajerem nie dlatego że Skorża czy Bednarz dali dupy z jego ściągnięciem. Zaś "Goal Machine" w tym okresie który u nas spedził pokazał się z dobrej strony, strzelił kilka bramek w PP i PE no i w debiucie ligowym też strzelił, trudno powiedzieć co by było gdyby grał regularnie w pierwszym składzie w lidze ale są pewne przesłanki stawiające go wyżej od Ekwueme, Belotte czy Ouadji.
Brasilia tez strzelil dla nas pare fajnych bramek
Nie zmienia to faktu, ze rzeczywiscie stawiam Dudu nieco wyzej od Ekwueme czy Ouadji w hierachi niewypalow
Natomiast w kwestii plkakania nad Radkiem (i Lobem), ja akurat mam czyste rece, a nawet zdarzalo mi sie przed nim przestrzegac

edit: no fakt, spektakularna wtopa to za mocne okreslenie. Bardziej pasowaloby np. nietrafiony transfer
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 12.09.2008 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Brasilia tez strzelil dla nas pare fajnych bramek
Nie zmienia to faktu, ze rzeczywiscie stawiam Dudu nieco wyzej od Ekwueme czy Ouadji w hierachi niewypalow
Natomiast w kwestii plkakania nad Radkiem (i Lobem), ja akurat mam czyste rece, a zdaje sie ze nawet przestrzegalem
Z tym że Brasilia grał regularnie i miał wiele okazji się pokazać w meczach o coś których Dudu nie miał.
Co do tej dwójki to nie obwiniam Cie Ale chodzi o ogólnie panujący wtedy ton, wiadomo Matusiak był na fali i faktycznie niezłą piłkę grał i w tamtej formie mógłby się okazać wzmocnieniem (w formie z meczów z Serbią, Belgią czy Bełchatowa w ich vive mistrzowskim sezonie), ale że jest baranem to ciężko było przewidzieć. Ja też tam o niego nie błagałem ale nie ukrywam jakieś nadzieje z nim wiązałem pamiętając kilka jego fajnych meczy.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 12.09.2008 o godz. 21:30.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 12.09.2008, 21:43
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Z tym że Brasilia grał regularnie i miał wiele okazji się pokazać w meczach o coś których Dudu nie miał.
Co do tej dwójki to nie obwiniam Cie Ale chodzi o ogólnie panujący wtedy ton, wiadomo Matusiak był na fali i faktycznie niezłą piłkę grał i w tamtej formie mógłby się okazać wzmocnieniem (w formie z meczów z Serbią, Belgią czy Bełchatowa w ich vive mistrzowskim sezonie), ale że jest baranem to ciężko było przewidzieć. Ja też tam o niego nie błagałem ale nie ukrywam jakieś nadzieje z nim wiązałem pamiętając kilka jego fajnych meczy.
I tu sie zgadzam. Sam kilka razy dziwilem sie, dlaczego Skorza nie daje Dudu paru minut wiecej, zwlaszcza ze w porownaniu z Niedzielanem, to on bardziej przypominal faceta sklonnego wmontowac jakas bramke.
A to, ze Matusiak rozczarowal w stopniu nad wyraz niespodzieanym, faktem jest.
Ja juz po jego ligowym debiucie w Kielcach zauwazylem, ze dobra gra w pilke ten czlowiek zainteresowny zdecydowanie nie jest. Chyba juz wtedy mial na glowie bardziej sprawy biznesowe i planowal co zrobic z zarobina przez siebie kasa (za sam podpis z Palermo skasowal 700 tys euro).

Dla mnie to byl typowy jednosezonowiec. Jedynie za Lenczyka w Belchatowie cos pogrywal. Nigdy wczesniej, ani pozniej, nie zblizyl sie nawet do tego poziomu. Te swietne wystepy w reprezentacji, to tez przejaskrawienie. Gdyby w meczu z Belgia Van Buyten nie potknal sie na pilce, Radek by nie zaistnial. Serbom w Warszawie strzelil po jakims rykoszecie, a w Belgradzie w meczu o pietruche, tylko dolozyl noge. To juz Rasiak mial wiecej udanych wystepow
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2008, 22:08
Cabaj GOL! Cabaj GOL! Cabaj GOL! Lalalalala lalalala..

Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.09.2008, 22:28
Brawo Marcin, brawo Stefan
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.09.2008, 22:31
medyk napisał(a):Wyświetl post
Cabaj GOL! Cabaj GOL! Cabaj GOL! Lalalalala lalalala..

Hehe te czlowiek ma chyba na drugie "puszczam farfocle" ,bo to co zrobil to naprawde gorzej juz zachowac sie nie dalo.Ale on juz tak ma ,raz broni dobrze a raz robi takie bledy ze do pilkarskich jaj to sie nadaje

No coz mecz baaardzo sredni,ale Cracovia to dno,tak slabego zespolu na wyjazdach to dawno nie widzialem,zero czegokolwiek no ale to nie nasze zmartwienie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.09.2008, 00:04
Nie wiem z czego się tak śmiejecie. Facetowi po prostu nie wyszło... znowu .
To się zaczyna robić ciekawie za naszymi plecami, Ruch nie odpuszcza, zmiana trenera ich nie zastopowała. Jutro ważny mecz Legia-Arka. Pierwsi będą chcieli udowodnić, że kryzys mają za sobą, a drudzy, że ich miejsce w tabeli to nie przypadek. W perspektywie całego sezonu wolałbym zwycięstwo Arki, bo ona punkty na pewno pogubi jeszcze wiele razy.
Ze śmiesznych rzeczy, jeśli wygramy z Amicą, to Kuchenkorz będzie w tabeli za ŁKS-em .
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.09.2008, 08:22
co do Cracovii

mam wrazenie, że Doktor dobiera sobie piłkarzy pod kątem psychiki, wybiera raczej miętkich gości, by móc z nich na spotkaniach w kręgu lepić postaci o jakich śni.

NIestety(?), w Amice mu sie jakos udało(jaką psychike mieli goście zWronek sami sie przekonaliśmy nie raz...) a w Cracovii wychodzi to co wyjśc musi: gówienko.
Zero charakteru, zero pomysłu, zero wiary w siebie.
Drużyna nieudaczników. Kupuja tam młodych robią z nich mieczakó i wszystko lepi sie w szarą bezbarwną masą.
Czy jest drugi taki klub, z którego w ciagu 5 lat nie wypłyneła żadna 'gwiazda'?

to nie przypadak, po kłopotach z niepokornymi duet prof-dr szuka czegos na kształ ciot. Niestety jak na boisku nie ma kto tego szarpnąć to wychodzi to co wychodzi.

jak olbrzymim obciążeniem jest praca w Cracovii, pokazuje Giza w Legii, przesiąknął ta mentalnościa na wylot, jak z niej 'wyrośnie' to będzie juz ekspertem w C+

na szczęscie nie nasz to problem...
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.09.2008, 16:38
Śląsk Wrocław wygrywa rzutem na taśmę 2-1 z Bełchatowem. Zwycięska bramka w 94 minucie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 13.09.2008, 16:57
śląsk,śląsk W K S :d :d :d
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.09.2008, 17:34
Ze strony Legii:
13′ To chyba nie jest przypadek. Już w spotkaniu z Polonią mogliśmy zauważyć podobne problemy Hiszpana. Dziś po mocnym starciu z Bartoszem Karwanem (w którym nie było faulu) od razu noga Descargi nie wytrzyała
12′ Będzie zmiana - Descarga leży na murawie niezdolny do gry

Boze spraw zeby Urban wytrzymal do konca sezonu i w przerwie zimowej sprowadzil jeszcze paru Hiszpanow.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 13.09.2008, 18:18
No, to już wiadomo, dlaczego tak łatwo pożegnano się z nim w czymś w czym grał.
Btw. Rysiek Szul, od zawsze wiedziałem, że swoje chłopisko.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów