|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ogólnie rzecz biorąc po zdobyciu pucharu poczuli że nic już nie muszą udowadniać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków!
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kluczową decyzją, która doprowadziła do obecnego stanu rzeczy i kolejnej katastrofy było odsunięcie Jopa, który mógł dać nową nadzieję, ale został szybko zgaszony, a przede wszystkim zatrudnienie gościa z Erasmusa bez doświadczenia trenerskiego w profesjonalnej piłce nożnej.
Zgadzam się z trenerem Lechii. https://transfery.info/aktualnosci/c...spomina/211137 Porównajmy sobie bilanse Lechii i GKS-u do tego sutenera z Kostaryki: GKS Katowice 15 m. / 35 pkt / 41:13. Lechia Gdańsk 13 m. / 33 pkt / 31:12. Wisła Kraków 14 m. / 19 pkt / 24:25. Kolosalna różnica. Wielokrotnie pisałem, że Wisła nie ma czasu na eksperymenty z amatorami, tylko musi zatrudnić trenera. Wiadomo, że nigdy nie mam racji. Tradycyjnie byłem mocno atakowany. Znów miałem rację. Od początku byłem dużym przeciwnikiem Albercika. Ten eksperyment kończy się w sposób najbardziej prawdopodobny od samego początku. Wiedziałem to bez wsparcia najnowszych technologii. Nawoływałem do protestu przeciwko zatrudnieniu amatora z Kostaryki. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=148 A tu jak zwykle szczęśliwy wiceprezes: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...4&postcount=12 Znowu wam nie wyszło... Zatrudnienie Albercika było zwykłym bandytyzmem. Do kolekcji Markusik: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...9&postcount=17 I jeszcze jeden: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...6&postcount=14 Zatrudnienie Albercika mogę porównać do zatrudnienia Dawidka Błaszczykowskiego, do nominacji Kikusia z pastwisk na trenera przez Manuela J. oraz do wcześniejszych nominacji dla ludzi z wyrokami kryminalnymi za czasów Marzenki.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 19.05.2024 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Jest jeszcze wolfy ale on się uspokoił i podobno ma aspergera. Markusik widzę już wymyślił, że Rodado odejdzie i żodyn trener by nie chciał pracować w klubie gdzie najlepsi odchodzą, a kasy na transfery nie ma Cytat:
W PP wygrywaliśmy fartem i zbiegiem przeszczęśliwych okoliczności bo grać 3 razy z ekstraklasowiczami a na farcie 2 razy w końcówce strzelać + błąd sędziego, to jest mega fart. Rude to .... nie trener. Co pokazują statystyki. Mi się jego praca i wyniki kojarzą z Brzęczkiem. Tamten jako ratownik zhanbił Wisłę w ekstraklasie, nie umiejąc meczu wygrać, a ten magik z pastwisk hiszpańsko-kostartykańskich dokonał kolejnego cudu gdzie na 99% nie wejdziemy nawet do baraży, średnią pkt mamy tragiczną, gorszą niż za Sobola, a bramek tracimy niczym drużyna spadkowa. Żeby takie coś zrobić to trzeba jednak mieć talent. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ehhh koalik jest tylko dobry w napieprzaniu, ale jeśli ma coś zaproponować to ręce opadają.
Pomijajac tego Skorże... Jeśli Jop zostałby trenerem w grudniu to dzisiaj KOALIK waliłby w piłkarzy i transfery Kiko, że to jest powód porażki, a nie Jop :/ Co do Jopa wydaje mi się, że objęcie przez niego roli pierwszego szkoleniowca w lecie skończyłoby się jak z Sobolem po Brzeczku. Niestety Jop został już naznaczony genem wiadomo jakim :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2024 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Przypominam, że dużo większą szansę na awans od zawodników naszej drużyny mają niejacy Starzyński i Młyński. Ciekawe czy miałeś jakieś wypowiedzi w przyszłości na ich temat ![]()
Ostatnio edytowane przez Martineq : 19.05.2024 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
A pamiętacie, jak kilku userów dowodziło po 3 meczach Rude, że pięknie rozwijają się zawodnicy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście żaden z czwórki lesiu, markus, drozd, wolfy nie przeprosi za swoje słowa i za obrażanie np. mnie. Ba, mało tego, oni dalej udają, ze jest super i będzie jeszcze lepiej. Ostatnio drozdzik stwierdził, że Rude musi zostać na kolejny sezon i jak sam sobie dobierze zawodników to będzie awans Szkoda, że takie chamstwo i trolle sana forum tolerowane. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||||||
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ci użytkownicy, którzy promowali tego sutenera powinni zniknąć z tego forum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Fakt, że z Rudego zaczęto robić wariata w kilka godzin po ogłoszeniu jego nazwiska jako trenera Wisły dowodzi że machina propagandy cały czas działała i nie wiadomo jak duży wpływ miała na poszczególnych zawodników. Po wygranym pucharze tym trudniej było zohydzić trenera. Potrzebne były naprawdę kompromitujące wyniki. Postawa Sobczaka w Sosnowcu. Dziwna plaga kontuzji przed Katowicami i w trakcie meczu. Strasznego pecha mieliśmy. I kto jest winny? Kto nie zrealizował celu? Sobczak, który przesrał dwa kluczowe punkty strzelając Panu Bogu w okno z karnego w 90 minucie? Uryga, kapitan, który podaje w 4 minucie na czerwień do Satrustegiego? Oni zrealizowali cel? Może tak skoro o nich Karcz nie wspomina, tylko wykorzystuje ich błędy żeby walić w Rudego i Kiko. Może to właśnie było celem, a nie żaden awans. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Hyballa nie jest żadnym przykładem jak można z trenera zrobić wariata, tylko jest z wariatem z definicji co pokazały 3 kolejne kluby, w których pracował po nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważyłem, że kilku użytkowników nabrało cech zaskrońca. Potrafią się niesamowicie wić.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Niespecjalnie mi sie chce cokolwiek pisac, ale jeden watek podniose.
Jak Rude zostal mianowany napisalem, ze nie wiem jaki to jest trener, ale ze i tak nie osiagnie sukcesu w Wisle. Z powodu tego jak ten klub wyglada wewnetrznie. I teraz tak. W kwestii jakim jest trenerem odpowiedz daje tabela. Nawet w niesprzyjajacych okolicznosciach powinien osiagnac lepsze wyniki. Ten mecz z Katowicami i obrazek podczas jednej z przerw w grze (chyba kontuzji Lasickiego) pokazal to o czym pisalem. GKS cala lawka zyje, podaje wode, podpowiedzi sobie wzajemnie daja. Nasza lawka siedzi, jeden Zyro podniosl dupe. Atmosfera jak na stypie. Przypomne ze 3 tygodnie wczesniej zdobyli PP. Atmosfera powinna byc znakomita. Tak to wyglada. Zero atmosfery. I za to sa odpowiedzialni nie zawodnicy, ale wszyscy ktorzy sa wokol druzyny. Tam jeden pod drugim dolki kopie, realizuje swoje interesy, wszystko kosztem Wisly. Pisalem, ze jesli nie bedzie zadnych zmian sturkturalnych to zaden trener tutaj sobie nie da rady. Rude to akurat slaby trener, malo widzi na boisku, dokonuje zlych wyborow. To poziom parodysty. Ale gdyby tu przyszedl Xabi Alonso efekt bylby ten sam. Nie widzi tego drugi parodysta na stolku prezesa, ktory krwami rzuca na twitterze, bo mu dziennikarz wytknal, ze nie umie zarzadzac 1 ligowa Wisla. I zylka pekla, gowno sie wylalo. Czemu nie widzi? Bo on nie czuje pilki noznej, ba, nie rozumie jej. Nigdy nie rozumial i nigdy nie zrozumie przez swoje ograniczenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trener tu za wiele nie zmienia, jest juz trzeci trener a chujnia podobna jak u pozostalych, +/- jakies punkty tu czy tam.
Mowilem juz jak nawolywano do dymisji Sobolewskiego, ze problemem jest nie tyle trener co to jak zbudowana jest kadra i dopoki sobie tego nie uzmyslowia w klubie to kazdy kolejny trener bedzie dalej osiagal frustrujaca nas wszystkich wyniki. Osobiscie chcialbym zeby przyszedl Moskal. Nie robi sie poprostu paru awansow przypadkiem. Nie wiem po co klub wymysla kwadrtowe jaja kiedy gosc z doswiadczeniem jest wlasciwie dostepny na jeden telefon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja mam tylko małą prośbę - proszę o przyzwoitego trenera(nie mówię już o dobrych lub najlepszych na polskim rynku)... Przykład Lechii pokazał, jak można szybko znaleźć fantastycznego fachowca, który po prostu robi wyniki i awanse. U nas pewnie ten cymbał zostanie i tyle w temacie. Ewentualnie jakiś wynalazek, którego wynajdzie AI, a bardziej Harry Potter, który nie ma pojęcia o piłce nożnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Skoro już mówimy o ostatnich trzech: Jurek Wuja Brzeczek - od momentu zwolnienia z kadry równia pochyła w dół. Na dodatek mentalne zero, które razem z rodzinką skaziło cały klub. Radosław Ferguson Sobolewski - totalny parodysta, zero warsztatu, zero doświadczenia i wyjebane ego - kuriozalny wybór, który w żadnym momencie się nie bronił. Na dodatek asystent Brzeczka i kontynuator oblężonej twierdzy. Albert Alfons Rude - gość w ogóle nie mający pojęcia o polskiej 1 lidze, który przychodzi tu z celem awansu, po czym w połowie rundy sam przyznaje, że wciąż się uczy ligi. Serio te wybory to totalny debilizm. Żaden z nich nie był rozsądny ani adekwatny do sytuacji, w której byliśmy w momencie ich zatrudniania. A potem zdziwienie, że nie ma awansu. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ze zdziwieniem dostrzegam pojawiające się opinie, że Rude nie miał piłkarzy do realizacji swojej koncepcji gry.
Przecież chłop napisał 80 stronicowe opracowanie nt gry Wisły, wszystko miał przemyślane i przyszedł tutaj z jednym celem: awans. Kadrę jaką ma wiedział doskonale, wszak Królewski chwalił go, że przed zatrudnieniem analizował grę Wisły w kilku meczach ligowych... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
My jesteśmy w takim miejscu że trenerzy pokroju Grabowskiego to poziom Wisły. Nawet taki Misiura że Znicza jest poza naszym zasięgiem bo bierze go Warta. Plus stać nas jeszcze na 3 ligowych hiszpańskich analityków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
A to mądry post. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
B. Karcz napisał dziś to samo, że nie ma tam atmosfery, jedności, są grupki i konflikty. W tej sytuacji nie ma znaczenia trener, bo wyników nie będzie. A sytuacja się nie zmieni dopóki cały klub będzie toksyczny - od samej góry do dołu. Wisłę ratuje na ten moment jedynie zmiana właściciela i gruba kreska, nowi ludzie, odświeżenie tego wszystkiego z góry do dołu. Nie wierzę, że kolejny sezon będzie lepszy jeśli decyzje będą podejmować te same osoby. Ramirez odchodzi, ale na jego miejsce i tak przyjdzie ktoś wytypowany przez obecnego prezesa, a on nie ma intuicji i takiego czucia ludzi w piłce, co jest mega ważne w tym sporcie (i wcale nie musi być sprzeczne z podejściem liczbowym). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeszcze niedawno się przewinęła wypowiedź jednego z Hiszpanów z który stwierdził że jest już ich za dużo. Grupki są ewidentne. Mamy oczywiście słabych Polaków, ale problem Wisly jest dużo większy niż jeden czy drugi słaby zawodnik. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kilka osób jest nowych na ławce łącznie z Jopem i asystentami, Załuska trener bramkarzy. Jedyne osoby, które łączą poprzednich trenerów to: Kmiecik i kierownik drużyny. To oni kopią pod innymi dołki, tak? aa jest jeszcze brodaty od ochrony.Uwielbiam takie pieprzenie i ta gadaninę, że jak prezes kłoci się z randomami na TT to piłkarze to odczuwają i przegywają Pytam, więc jeszcze raz: KONKRETNIE kto pod kim dołki kopie na tej ławce, że taka stypa była? Atmosfera jaka panowała na ławce była spowodowana tym, że każdy już wiedział jaki los nas czeka i jak coś to można mieć pretensje do trenera o to. === Trener to raz, a dwa grupa przypadkowych osób np takich jak Sapała... Dlaczego on jest w kadrze? Nie wiem. W każdym razie jak grupa nie jest zwarta, są podziały, jest Goku odklejeniec to żaden trener nie nakaże lubić się Sapale z Alfaro. Można jedynie odstrzelić toksyczne osoby jeśli zna się źródło, ale to jest wasze tanie usprawiedliwianie złego doboru piłkarzy i trneera. Wystarczyło, nie brac takiego parodysty jak Bregu i Omrani by ktoś nam pomógl uciułac dwa punkty więcej, wsio. Wtedy baraże byłyby pewnie z 3 lub 4 miejsca. Na Pucharze jest atmosfera
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2024 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
lucjusz,
jestes przedstawicielem tej miernoty, ktora powoduje ze Wisla jest tam gdzie jest. Dzisiaj taki miernotom jak ty Lechia pokazala jak sie w 10tke wygrywa mecze z 2 druzyna ligi. Prowadzac 1:0 dostali czerwo, stracili bramkę, a w drugiej połowie strzelili na 2:1. Tam nikt nie skladal broni bo dostali czerwo. Zapierlalali az sie patrzylo i zrobili swoje. Tym sie rozni DRUZYNA i POUKLADANY klub od tej degrenolady, ktora zaczyna sie od sprzataczki biura konczac na trenerze pierwszej druzyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Lucek naczelna tuba i manipulant.
Nieraz pisał tutaj jakieś informacje, które potem okazywały się fałszywe. Dla przypomnienia: Tomasz Jażdżyński: Pan Lucek na sb powtarzał ordynarne kłamstwa generowane przez pana Nowaka wzbogacane przez pośrednika, zwanego tu Mietkiem, obrzydliwymi i nieprawdziwymi pomówieniami. Tomasz Jażdżyński: Pan Nowak jak sądzę sam się już wszystkim wystarczająco przedstawił, a jest to tylko wierzchołek góry lodowej. Pan Mietek robił lub usiłował robić politykę i interesy kosztem Wisły, a pan Lucek był ich bezrefleksyjną tubą. Tomasz Jażdżyński: Zachęcam w przyszłości do bardzo krytycznego podejścia do osób pokroju pana Lucka, które bez żadnej wiedzy czy próby weryfikacji kolportują obrzydliwe plotki i pomówienia. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
List petycja adresowany do trenera Rude, by został, z przekazaniem poparcia wielu kibiców - wysłany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wysyłacie - tam na kałuzy widac hooja obchodzi was wasz klub skoro macie czas tu do nas zaglądac.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|