|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
A za lizanie d...y Jarkowi (Adamowi) praca w KGHM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez 63624 : 18.04.2012 o godz. 15:33.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Giertych zapowiada wojne domową
http://www.tvn24.pl/17144,1,kropka_nad_i.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
I tylko od nich zależy czy ją łaskawie wezmą . A jak już się pochylą nad tymi nędznymi 4 tys. zł to w nagrodę moga przecież polecieć do Chin jak inny synuś Tuska, któremu również firma państwowa zrobiła wycieczkę na koszt podatnika a, który pracuje w tubie propagandowej wspierajacej jego tatusia. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...pucz,1786407,3 Czyżby stan wojenny chcieli wprowadzić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mazowiecki ! Co ? Spieprzaj dziadu ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli ktoś twierdzi że: 2+2=5 to chyba czas kończyć tę dyskusję. Niech każdy zainteresowany oceni ją po swojemu. Jeśli o mnie chodzi to będę ją przytaczał jako sztandarowy przykład mitomaństwa kolegi emj10. Howgh edycja: Właśnie zauważyłem że edytowałeś swój post (nr:16837). Na tę chwilę kwestia odpowiedzialności rządu PiS brzmi tak: "za obecne ceny gazu odpowiada rząd PiS - w jakim stopniu tego nie wiemy, bo jak Pan xxx powiedział mi rano nie jesteśmy w stanie tego w żaden sposób określić z braku kluczowych danych" . W stosunku do wersji pierwotnej postu brzmiącego: "za obecne ceny gazu odpowiada rząd PiS" to jednak zasadnicza różnica. Dla porządku przytoczę początkowe stwierdzenia które zainicjowało całą dyskusję: "Akurat to (podwyżka cen gazu o 20% w 2011) sprawka ministra Jasińskiego z jeszcze wcześniejszego rządu, który przyciśnięty do muru podpisał coś czego nawet nie przeczytał." Mam nadzieję że przynajmniej teraz przejdzie Ci przez gardło przyznanie że Twoja początkowa teza nie była prawdziwa.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 18.04.2012 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://wybory.xaa.pl/index.html
Na dostępnym tam wykresie z historią badań nie widać okresu sprzed wyborów. Wtedy o ile pamiętam PiS też był przed PO. Osobiście czekam na analizę Palade, który mimo, co tu mówić, nieudanej prognozy wyborczej z zeszłego roku i tak jest jak dla mnie najbardziej wiarygodny.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 18.04.2012 o godz. 23:43.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Edytowałem od razu, a nie właśnie. Nie wiesz co to jest net bezprzewodowy, gdzie strony czasem ładują się dłuższą chwilę, a to forum się często wykrzacza na takim necie?
Kocham te manipulacje. Do czego ja mam się przyznawać? Do tego, że uznałem, że ta nadwyżka 20%, którą płacimy obecnie mogła byś sprawką Jasińskiego? Odpowiedziałem wtedy na post Kocura o 20% różnicy względem Francji, która idealnie odpowiadała tej "magicznej furtce" dla Rosjan. Oczywiście, że tak uznałem opierając się na tamtej wiedzy. Wciąż istnieje takie same prawdopodobieństwo, że tak dokładnie było, albo było odwrotnie. Palikociarnia robi te sondaże jakbyś chciał wiedzieć. Twoi ulubieńcy. Podczas wyborów robili oni sondaże dla Palikota i JKM.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.04.2012 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ja od wyborów na pierwszym miejscu mam TNS OBOP. I do momentu ich wpadki będę sie tego trzymał.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.04.2012 o godz. 00:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.04.2012 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mitomanią jest powoływanie się na artykuły z Naszego Dziennika, oświadczenia PGNiG oraz inne informacje, które przewijały się wcześniej w prasie? Teraz to naprawdę mnie już rozwaliłeś swoją definicją.
Koniec dyskusji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby nie było kolejnego trafienia jak kulą w płot z oskarżeniem o mitomaństwo to wklejam info co do XAA. Ciekawe czemu członek Palikociarni w lipcu był już tak dobrze poinformowany, gdy serwis raczkował?
![]() http://niepoprawny-polityczny.salon2...zowi-nie-rowny Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
OBOP ma takie środki finansowe i techniczne, że jak się spręży, to robi prognozę wyborczą z dokładnością co do pół procenta. Ale teraz, gdy daleko do jakichkolwiek wyborów, to bym ich sondażom jakoś szczególnie nie ufał ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Narzekacie tak wszyscy, jojczycie, a przecież u nas kraj "mlekiem i miodem" płynący
do tego stopnia, że możemy wspierać MFWhttp://fakty.interia.pl/polska/news/...olarow,1786529 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Piękna, doprawdy piękna umowa została wczoraj ostatecznie dopięta. Padł ostatni bastion, który mógł cokolwiek wobec Rosji wymóc. Teraz łączą ich wspólne, gigantyczne interesy. Żadne tam traktaty czy ustalenia nie łączą tak jak pieniądze, gigantyczne pieniądze.
Tak więc teraz o spokój Rosji będą dbali zarówno odbiorcy jej gazu na zachodzie, jak i ich wspólnik bieznesowy jakim są Stany. Tak jak mówiłem, nikt nie będzie stawiał na szali dobrych stosunków z Rosją aby np dążyć do rozwiązania sprawy katastrofy w Smoleńsku. Jest to sprawa absolutnie wewnątrz rosyjska i teraz nikomu nic do tego. A umowy jak ta wczorajsza tylko cementują ten pogląd. P.S. Co nie zmienia faktu,że Amerykanie będą prowadzili w dalszym ciągu teatrzyk pod tytułem jak my Rosji nie lubimy i na nią uważamy . Taka bajka dla maluczkich. Bo jak przychodzi co do czego to zachód i wielki sojusznik idą ramię w ramię w imię wspólnych interesów.A Polska jest od tego aby płacić do UE, MFW i wspierać armię afgańską, kasą rzecz jasna,bo niczym innym tak zacofany kraj nie jest w stanie pomóc Afganistanowi. Złupiony naród płaci. Takie realia, nie ma się co oburzać. A idioci wielkiego kalibru, a są tacy, jeszcze będa Was przekonywać, że na takch pożyczkach zarabiamy ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.04.2012 o godz. 08:26.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
wspiranie = pożyczka. Kasa idzie z nadwyżek NBP, które leżą na ich kontach. Pożyczka jest oprocentowana, a MFW jest pewnym biorcą. Przy dzisiejszych stopach, pożyczki międzybankowe, to 4,5 procent. gdzieś czytałem że MFW daje 6, ale jeszcze to sprawdzę. P.S dziś wychodzi książka Kamińskiego. Ciekawe rzeczy mozna przeczytać w kawałkach przedruku. Jedno można stwierdzić 0 ten Jarek to niezły kmiot. Bez niego PiS byłby o niebo wyżej. Może nawet u władzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w Polsce brakuje pieniędzy na chemioterapie dla chorych na nowotwory ale 8 mld na ratowanie UE znalazło sie.... szkoda słów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie to są pieniądze NBP chronione konstytucją, nie można sobie ich od tak wypłacić do budżetu. Już kiedyś była próba skoku na tą kasę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Natomiast co do wiarygodności OBOP - owszem jeżeli chodzi o ich badania z dnia wyborów - są bardzo precyzyjni - natomiast prezentowane przez nich sondaże - są zazwyczaj dalekie od rzeczywistości.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taaaa chronione konstytucją... - do budżetu krajowego nie wolno ich wypłacać ale do dyspozycji MFW przekazywać już można. Ile jeszcze takich głupot będziesz tu pisał? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Skoro My cały czas mamy kredyt w MFW, a MFW pożycza od nas kasę.To która pożyczka jest na większy procent? Kto jest w tym układzie dymany?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nasze rezerwy w NBO to ponad 70 miliardów euro, spokojnie możemy im je pożyczyć, zwłaszcza, że jest zapis mówiący o tym, że gdy pożyczkodawca będzie nagle potrzebował zwroty tych pieniędzy, to MFW od razu zwraca całość nie patrząc na terminy umowy. Drozd - ja rozumiem, że jesteś ekspertem od katastrof lotniczych, fizyki, drogownictwa, prawie spin doctorem PiS. Ale jak widać nie masz za grosz wiedzy ekonomicznej, więc nie ciągnij tematu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeśli chodzi o sondaże w okresie pomiędzy wyborczym to co prawda można argumentować że są dalekie od rzeczywistości ale jak to zweryfikować A ostatni sondaż daje chyba PO 3% przewagi nad PiS. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podsumowując: szpenie wymądrzasz się tu strasznie a nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz. Mówiąc krótko: lemingujesz.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.04.2012 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w drugi poście już napisałem że są to pieniadze, które tak jak MFW NBP pożycza lokalnym bankom. Nasze nadwyzki trzymane sa w roznych walutach jak wiesz, zarowno w PLN, jak i USD czy EUR. Zloto i inne kruszce, inne waluty.Oczywiste jest ze to sobie ot tak nie lezy - tylko pracuje. Jak pewnie wiesz, trzymanie rezerw jest zapisane w konstutucji i jest obowiazkowe. Teraz, tak sie sklada zemamy spore nadwyzki, ponad poziom zapisany prawnie. Wieczorem postaram sie poszukac info o oprocentowaniu pozyczki dla MFW. Zreszta mniejsza o to, starcic nie starcimy, a przeciez w tym sporze chodzi o to ze ot tak dajemy kase do MFW, zamiast wrzucic w nasz budzet. i powiedz mi dlaczego mamy wykupywac dlugi przed czasem. Czyzby na ekonomii nie uczyli Cie ze pozyczona kasa to najtansza kasa? |
|
|