The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 17:15
InQ napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie masz wpływu na sytuację... radzę się od tego odciąć i zachować siły na chwile gdy będzie trzeba budować wszystko od nowa. Wtedy każdy kibic będzie na wagę złota
Jeszcze tylko konferencje jutro oglądnę (jak będzie) i się odpalam na miesiąc bo podejrzewam że to już będzie za wiele jak na moje zszargane nerwy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.01.2019, 17:17
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jest sporo racji w tym co piszesz. Rav mi podobnie odpisał.

Z drugiej strony wydaje mi się, że sytuację komplikuje fakt, że żadna z wymaganych w zdrowym państwie regulacji prawnych nie zadziałała (no może reakcja PZPN jest pierwszą zdrową), podobnie, jak inne czynniki bezpieczeństwa. Prawdopodobieństwo, że sytuacja się powtórzy, gdy na horyzoncie błysną znów duże pieniądze, jest dość wysokie.

Nie wiem, jakim tokiem rozumowania i działania pójdzie nowy dobrodziej. Waszym czy moim, gdzie najpierw trzeba by mieć pojęcie co tak naprawdę zaistniało, że się ze.... może tacy ludzie dysponujący milionami mogą więcej i są bardziej odważni.

Oby to wszystko udało się jeszcze kiedyś na nogi postawić.
Trzeba odróżnić realne problemy od problemów bandy oszołomów na tym forum i ich teorii spiskowych. Których jest masa, przy okazji, każdy ma swoją. Zacznijmy od tego że Wisła powinna była zgłosić upadłość w pół roku od chwili wejścia TS - według Masioty. Według mnie była niewypłacalna od początku. Przez dwa i pół roku bujaliśmy się na kreatywnej księgowości.

SA nikt nie uratuje, moim zdaniem była nie do uratowania już po Meresiu, ale to moje zdanie. Nie bez majętnego właściciela.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2019, 17:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie bez majętnego właściciela.
Pytanie dlaczego wtedy nie znalazł się majętny właściciel ? Skąd wziął się Mereś i dlaczego telefonika sprzedała mu klub ?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.01.2019, 17:23
Trzeba odróżnić realne problemy od problemów bandy oszołomów na tym forum i ich teorii spiskowych. Których jest masa, przy okazji, każdy ma swoją. Zacznijmy od tego że Wisła powinna była zgłosić upadłość w pół roku od chwili wejścia TS - według Masioty. Według mnie była niewypłacalna od początku. Przez dwa i pół roku bujaliśmy się na kreatywnej księgowości.

SA nikt nie uratuje, moim zdaniem była nie do uratowania już po Meresiu, ale to moje zdanie. Nie bez majętnego właściciela.
Serio zgłaszać upadłość a nie szukać nowego właściciela ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.01.2019, 17:24
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Serio.
10 znaków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 03.01.2019, 17:24
Czy juz wiadomo gdzie i kiedy konkretnie ta konferencja?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2019, 17:26
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Poprę kolegę.
Spadających noży się nie łapie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.01.2019, 17:27
Trzeba odróżnić realne problemy od problemów bandy oszołomów na tym forum i ich teorii spiskowych. Których jest masa, przy okazji, każdy ma swoją. .
Oczywiście, z tym nie sposób polemizować. Ale to może zrobić jedynie osoba mająca pełną wiedzę na temat tego, co się stało i w jaki sposób zostało rozegrane. Co działo się w budynkach klubu itp. Ja tej wiedzy nie mam, dlatego nie bardzo chciałbym ośmieszać tych mówiących o aktach przemocy na niewinnych ludziach czy przestępcach. Nie wiem, jak wyglądało codzienność.

Czesc ludzi z zarządu broniłem bo poznałem ich osobiście, a z niektórymi z różnych powodów systematycznie w przeszłości się spotykałem. Do dziś nie jestem w stanie uwierzyć, ze poważyliby się na to, o co zostali oskarżeni. Jeżeli faktycznie są niewinni to mam nadzieję, że doczekają czasów, by oczyścić swoje imię. Jeżeli oskarżenia, znajdą potwierdzenie w rzeczywistości...no cóż, każdy z nas jest kowalem swojego losu...

Wisła dziś dogorywa więc tym bardziej ciężko przed samym sobą przyznać, że popierało się tych złych...

Cytat:
Zacznijmy od tego że Wisła powinna była zgłosić upadłość w pół roku od chwili wejścia TS - według Masioty. Według. mnie była niewypłacalna od początku. Przez dwa i pół roku bujaliśmy się na kreatywnej księgowości.

SA nikt nie uratuje, moim zdaniem była nie do uratowania już po Meresiu, ale to moje zdanie
Nawet jeżeli tak było, to trzeba by nie lada odwagi, by pokoleniu wychowanemu na potędze europejskich pucharów powiedzieć, że od dziś jesteście 3 ligą w kraju...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.01.2019, 17:29
Szelu_BRW napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dalej zarządzać klubem będą Ci ludzie co obecnie + smutni panowie w krótkich spodenkach to o jakiej "czystej karcie" mówimy?
Dokładnie jak wy myślicie, że będzie czysta karta gdy przy klubie będą dalej się kręcić chłopaki z WSH, to się grubo mylicie.
Upadniemy jeszcze niżej, będziemy leżeć w błocie i się dlugo nie podniesiemy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.01.2019, 17:31
Panie Hartling, dej pan oświadczenie. Sprawdzałem na Comedy Central, ale nie było...
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 03.01.2019, 17:34
Gdzie i kiedy jest ta jutrzejsza konferencja? Czemu ludzie Tutaj nie nawołują się żeby na nią iść tłumnie? Kiedyś takie inicjatywy przejmowała SKWK teraz siedzą cicho jak nigdy... Co robią Ci wszyscy dziennikarze, czemu nie ustalają gdzie jest Sarapta i inni? Czemu ich nie nagabują, nachodzą i pytają o informację? Kto jutro przyjdzie na to spotkanie i będzie się tłumaczył? Sprzątaczka?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.01.2019, 17:34
Nawet jeżeli tak było, to trzeba by nie lada odwagi, by pokoleniu wychowanemu na potędze europejskich pucharów powiedzieć, że od dziś jesteście 3 ligą w kraju...
Obawiam się że tak mogło być. Do dziś pamiętam komentarz C+ za końcowego Kiko że Wisła nie może tak grać. Niemniej trzeba było tak zrobić. Co zyskaliśmy przez te 2,5 roku? Moim zdaniem straciliśmy o wiele więcej.

Życie jest brutalne, nie da się cały czas kupować sukcesu na kredyt. 2,5 roku temu byłoby o wiele łatwiej niż teraz, teraz TS jest usmarowany, mamy tragiczną prasę. Będzie źle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.01.2019 o godz. 17:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.01.2019, 17:36
Kap kap płyną łzy...https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ny/ar/13781133
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.01.2019, 17:37
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Poprę kolegę.
Spadających noży się nie łapie.
Zle sie wyraziłem TS po przejęciu miał multum czasu na szukanie wyjścia / nowego właściciela jak najbardziej było to do uratowania tylko tego nie chcieli zrobić bo im sie władza i hajs spodobał.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.01.2019, 17:38
Obawiam się że tak mogło być. Do dziś pamiętam komentarz C+ za końcowego Kiko że Wisła nie może tak grać. Niemniej trzeba było tak zrobić. Co zyskaliśmy prze te 2,5 roku? Moim zdaniem straciliśmy o wiele więcej.

Życie jest brutalne, nie da się cały czas kupować sukcesu na kredyt. 2,5 roku temu byłoby o wiele łatwiej niż teraz, teraz TS jest usmarowany, mamy tragiczną prasę. Będzie źle.
Chłopaki z WSH co za pośrednictwem SKWK ciagli kase do ostatnich chwil z konta klubowego, mimo olbrzymich długów mogą mieć trochę inne zdanie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 03.01.2019, 17:40
Zorganizować się jutro pod hale to byłoby coś pięknego... Ale zaraz przyleci paru klakierów zarządu i miśka, postraszy kumatymi i się skończy na planach
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

regan napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki z WSH co za pośrednictwem SKWK ciagli kase do ostatnich chwil z konta klubowego, mimo olbrzymich długów mogą mieć trochę inne zdanie
Czemu jeszcze nie zgłosiłeś tego na prokuraturę? Uprzedzając argument o żonie i dzieciach - anonimowo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

was napisał(a):Wyświetl post
Czy dobrze rozumiem, że po rozwiązaniu kontraktu przez Zorana, możemy sobie dopisać kolejne 2 mln do rubryki "zadłużenia" (wynikające z konieczności spłacenia do końca jego kontraktu)?
Dobrze.
Opcja - upadłość i syndyk wydaje się coraz lepszym rozwiązaniem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2019, 17:41
Popieram czasu na szukanie inwestora było dużo, ale sarapata zaczęła mówić że Wisła nie jest na sprzedaż
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2019, 17:42
Teraz jak piłkarze rozwiążą kontrakty to będzie gwoźdź do trumny. Będzie trzeba spłacić całe ich kontrakty, dług urośnie do niebotycznych granic. Nikt w takiej sytuacji nie przyjnmdzie żeby płacić czyjeś długi. Póki mieliśmy zawodników to klub mógł się zbilansować z transferów. Teraz pozostaną tylko długi. Dobrze, że nie mamy stadionu bo by nam go zlicytowano.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.01.2019, 17:43
Jakie to smutne i beznadziejne,ze kasa od ludzi ktorzy przyszli na ostatni mecz z Lechem nie poszła na nic dla Wisly,tylko do portfeli zlodzieji z TS-su.W głowie to sie nie mieśći,zeby tak okraść klub wlasciwie w drodze na cmentarz.

Teraz nikt nic nie wie,"nowy" TS miał wjechać na bialym koniu ,sprawa rozmyta,winnych nie ma.sarapata w 2 lata zniszczyła to co trwalo 113 lat.Cos niesamowitego.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.01.2019 o godz. 17:46.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

(...) jakikolwiek restart od 4 ligi czy A klasy będzie kontynuacją tej patologii... (...)
Licencja na IV ligę wymaga między innymi spłat zadluzenia klubu wobec piłkarzy i pracowników.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Czemu jeszcze nie zgłosiłeś tego na prokuraturę? Uprzedzając argument o żonie i dzieciach - anonimowo.
Jeszcze wolfy wyślij regana na drugą stronę błoń
Odpowiedz cytując
dzidek1983
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 03.01.2019, 17:48
nero napisał(a):Wyświetl post
Może TS nie jest święty... ale jeżeli oni nie założą nowej spółki pod grę w IV lidze to kto to ma zrobić?

Zwróćcie uwagę na pewną rzecz. Wiecie w czym była siła SKWK, TS i wszystkich innych frakcji na Wiśle?
W tym, że jak postanowili zebrać się pod halą Wisły to się zebrali, jak mówili nie chodzimy bo Bednarz jest zły to kibice nie chodzili. Jak mówili śpiewamy "Ruch Ruch HKS" to śpiewaliśmy. Był przywódca, za którym reszta szła.

Jak TS się "obrazi" to się okaże, że nie ma komu założyć spółki i walczyć w sprawach organizacyjnych itd. Wszyscy są nauczeni, że ktoś to zrobi... przecież to oczywiste, zacznijmy od IV ligi bez TS, tylko za chwilę się okaże, że nie ma chętnego by się za to zabrać.

Wskażcie proszę tego "silnego" przywódce, który pociągnie wszystko i ludzie za nim pójdą. Konkretnie z imienia i nazwiska.

Dlaczego TS ma łatwiej? Bo siedzą w tym od lat. Prezesi, dyrektorzy, rady nadzorcze. Raz jest ten, potem się zamieniają. Dla nich sekcja piłkarska to kolejna sekcja pod skrzydłami i tyle.

Źle myślę?
Jak kazali maczetą kogoś walnąć to też szedłeś?

Serio nie chodziłeś na mecz bo ci kazali?
Jak to się ma do wypowiedzi z tego tematu, że każdy mógł chodzić za Bednarza, przymusu bojkotu nie było, jak wystarczył rozkaz, że nie chodzimy.

Wy tu kibicujecie czy jesteście członkami bojówki jakiejś?

Silny przywódca? Ale kogo, klubu, czy tego pseudo stowarzyszenia?
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.01.2019, 17:49
yarow napisał(a):Wyświetl post
Licencja na IV ligę wymaga między innymi spłat zadluzenia klubu wobec piłkarzy i pracowników.
Jeżeli zostanie ogłoszona upadłość spółki to nie będzie miał kto tego zapłacić tylko wszystko się skasuje. O IV mówił z tego co pamietam Niemiec, ze zrobią wyjątek dla Wisły jeżeli by do tego doszło.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 03.01.2019, 17:50
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Ale jeśli się nie uda, to jednak wyczyszczona sytuacja ułatwi nam start od 4 ligi , a może nawet od drugiej bo jak widzę też takie możliwości są .
od drugiej iigi? to znaczy że co?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.01.2019, 17:51
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
od drugiej iigi? to znaczy że co?
Druga była by możliwa tylko przy tej samej spółce a tu szans na żadną licencję nie ma.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2019, 17:55
Na 2 ligę musieliby spłacać długi, a nie byłoby z czego
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.01.2019, 17:56
Jakim majątkiem ryzykuje? W czwartej lidze zacznie inny podmiot bez długów.
Swoim majątkiem.
Krzysztof Targosz napisał(a):
Chętnie, ale nie chcę mieć spalonej firmy. Trudno zabrać "zabawkę" rozwydrzonemu dziecku
https://twitter.com/Targosz_K/status...37012453937152
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.01.2019, 17:57
Narracja, że trzeba było ogłosić upadłość pół roku po przejęciu S.A. przez TS jest bardzo zabawna. Takie słodkie usprawiedliwianie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów