|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ten Moretto prezentowałby umiejętności stricte sportowe na poziomie Dolhy. Wtedy można by powiedzieć, że na pewien czas problem bramkarza mamy rozwiązany.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Panowie, przecież Wisła gra w żenującej lidze, której mistrz dostaje w dupe od Estończyków... Gdzie jakiś rezerwowy Urugwajczyk z outsidera ligi włoskiej z miejsca (bez żadnej legendarnej "aklimatyzacji") staje się najlepszym prawym obrońcą... Gdzie oparta na tej lidze kadra u23 przegrywa z 5 ligą angielską,a dorosła kadra nie strzeliła od kilku spotkań nawet gola (grając z tuzami jak Słowenia czy Irl. Płn...)...Gdzie jacyś anonimowi, podstarzali Słowacy w Bytomiu grają najefektowniejszą piłkę... itd... a wy zastanawiacie się czy były bramkarz Benfiki bedzie wystarczająco dobry
porażają mnie niektórzy...To tylko Wisła i (ekstra)klasa - w skali europejskiej poziom zerowy! To taka dygresja - wszak pomarzyć sobie można, a przecież każdy wie, że taki Moretto do Krakowa nie trafi Nie ta para kaloszy.
Ostatnio edytowane przez felipe : 18.11.2009 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ktoś tu pisał, ze Portugalczyk mówił o Moretto to gowno a nie bramkarz a pozniej ktos napisał że Polaka słyszał że Jop to swietny libero itd a wlasnie gowno prawda, bo ilu ludzi powie ze Jop jest ok ? a ja nie znam takowych, 90% ludu powie że gowno nie stoper. A wiec mozliwe ze Moretto bedzie prezentował taki poziom. No cóż. Dopóki testujemy wolnych zawodników, albo rezerwowych (ba, trzecich bramkarzy) wcale nie tak wielkich klubów to bedziemy w czarnej dupie. Popatrz na Milan, mają Dide który jest do niczego a jest podstawowym bramkarzem, patrz na rezerwe, jacys nieznani w ogole albo goscie podchodzacy pod 40stke.
podobnie Inter, Juve itd mozna wymieniać. nawet Barca ma gownianego rezerwowego a tu niby z Benfiki 3 bramkarz ktory czasami bronił dobrze i to 100 lat temu, ma byc u nas super lepsiejszy niz Pawelinho. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
hehe nawet Real ma Dudka i Antonio Adana, bez komentarza
myslicie ze Ben Foster ze sławnego ManU tez jest zajefajny ? a oni mają przynaleznosc klubową. A my to bierzemy wolnego zawodnika bo bedzie na naszą kopaną najlepszy, dupa. To nie idzie w parze. Moze najlepiej w ogole grac bez bramkarza, tylko obroncą w bramce ? Bo i tak prezentujemy poziom 5 lgii angielskiej ?![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
U mnie w akademiku mieszkają dwaj Portugalce, kibice Benfiki, gdy spytałem o Moretto wybuchli śmiechem... twierdzą, że chłop ma warunki, ale z psychą źle... wybronił im kilka meczów, np. Liverpool, Barca, ale jak przestanie myśleć, zaczyna grać instynktownie to kaszana... oto co mi pokazali: http://www.youtube.com/watch?v=_MGxoCMSK6U tak wiem, jedna akcja... ale mu takie coś zdarzało się seryjnie...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No ale z drugiej strony obczajcie to: http://www.youtube.com/watch?v=NhJXmnaVYd4
Trochę on jest dziwny że rozgrywa taki mecz z Barceloną a potem zawala takiego gola. Możliwe że to coś z psychą |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Proponuje kupic Cabaja
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dlatego napisałem, że chodziło mi o umiejętności czysto sportowe.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem tego podniecenia u co poniektórych - Moretto nawet jeśli przyszedłby do nas to dopiero od stycznia, w tym momencie nie ma szans na zmianę na pozycji nr 1 Mariusza Pawełka. Kwestia druga, pozycja bramkarza jest newralgiczna, a dobrych tanich kandydatów ewentualnie za darmo nie ma praktycznie w ogóle - dobry bramkarz jest produktem deficytowym i tyle - nie wierzę by Wisła była w stanie sprowadzić konkretnego zawodnika na tą pozycję przy obecnym trendzie w polityce transferowej.
Na dzień dzisiejszy bardziej powiem szczerze interesuje mnie jak wygląda wdrażanie nowego planu funkcjonowania klubu i budowy sieci scoutów bo poza szumnymi zapowiedziami zdaje się że wszystko rozeszło się po kościach. Czy trener Skorża ma już konkretnych kandydatów do gry, czy są prowadzone z nimi rozmowy, czy wreszcie i chyba najważniejsze czy będą na nie pieniądze. Bo jeśli w dalszym ciągu będziemy prowadzili politykę kadrową na dotychczasowych zasadach możemy zapomnieć o jakichkolwiek sukcesach międzynarodowych a za sezon, góra dwa będziemy mieli problemy już w lidze (nomen omen ostatnio z mocniejszymi rywalami jak Lech czy Legia przegrywamy regularnie za czasów trenera Skorży). Nie ma co winić go za to do końca bowiem sławetny potencjał zespołu wbrew twierdzeniom naszych działaczy, byłego dyrektora sportowego niemal z rundy na rundę się kurczy, a to wszystko domyka kwestia związana z plagą kontuzji w zespole, przeszacowaniem umiejętności większości zawodników w zespole... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
A moze by tak zaczac szkolic mlodziez? A nie liczyc ze moze za 375 razem manager przywiezie jakas perelke. Zatrudnic fachowca od bramkarzy tak jak to zrobila Legia i miec swiety spokoj na kolejne 50 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po pierwsze, absolutnie nie ma podstaw do twierdzenia i przesądzania, że Moretto byłby jakąś "miną". Wręcz przeciwnie, jego kariera pokazuje, że jakkolwiek byłby słaby i tak jest lepszy od Pawełka. Bo na razie mamy tu w klubie dwie miny - Mario i Cebanu. Plus parę niewypałów. Mieliśmy także dwadzieścia odstrzelonych atrap. A przechodząc do punktów: ad. 1 Mucha też robi duże błędy i puszcza babole. Wiele jednak uchodzi mu na sucho i nie jest zapamiętywane, bo gra w lidze, gdzie nawet jak koszmarnie "wypluje" przed siebie strzał w środek bramki, to napastnicy, którym zrobi prezent i tak w 9 na 10 podobnych sytuacji nie trafią lub ordynarnie skiksują. Niczym ostatnio nasz ligowy "gwiazdor" Małecki. Ergo - Mucha w Portugalii zapewne miałby na koncie jeszcze więcej "baboli" niż Moretto. ad. 2. Względy proceduralne, o ktorych sam mowił. Czasem zdarza sie, że bezrobotnym jest nawet piłkarz pokroju Smolarka, ktory w naszej lidze rządzilby i dzielił, o takich Morettach nie mówiąc. Aby było jasne: Dostrzegam braki Moretto i jeśli tylko byłby na widoku ktoś jeszcze lepszy, wolałbym tego lepszego. Ale historia ostatnich 2 lat i ponad 20 bramkarskich testow w Wiśle zakrawających na farsę jasno pokazuje, że nasz klub nie jest w stanie sprowadzić nikogo lepszego od Moretto.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.11.2009 o godz. 14:56.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeszcze pare miesięcy temu jak były spekulacje na temat Kasprzika w Wiśle to 90% piała z zachwytu.
A teraz Moretto się nie podoba.. czyli ten Kasprzik z Piasta Gliwice który błyszczał w meczach z Odrą Wodzisław czy Arką Gdynią jest lepszy niż Moretto który rozegrał kilkadziesiąt spotkań w lidze portugalskiej i błyszczał z Barceloną czy Liverpoolem w LM... ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no ale Moretto jest Brazylijczykiem więc porównania w jakich klubach grał, a w jakich Pawełek nie ma sensu bo Polacy i tak będą na dnie i będzie sie dno za nich płacić.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Wiecie co jest najgorsze? Ze nawet nie ufamy wlasnemu sztabowi szkoleniowemu w sprawie sprowadzenia bramkarza. I slusznie ze nie ufamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
lepiej przeznaczyć go na wychowanie dobrego bramkarza u nas. Kandydat jest: Kurto się nazywa. Trzeba tylko dać mu dobrego trenera (czyt. wywalić Kazimierskiego) i tyle... lub aż tyle Nie przekonasz mnie, że Moretto to dobry strzał. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętam jednak jak przychodził do nas Dolha i jak pisało wiele osób o nim ze jest slaby, bo przeciez jak mial byc dorym skoro Dan wynalazl go dla nas na jakims turnieju pilki plazowej w ktorym sam gral. I chlopak sie u nas sprawdzil wiec ja Moretto nie skreslam. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dać mu roczny kontrakt , jak się sprawdzi to przedłużyć a jak nie to zostajemy z naszym Mario i tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
tutaj było
http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Wi...wiadomosc.html ale to tylko "Fuckt" wiec na ile to pewnie nie wiadomo... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wiem że do końca rundy jeszcze kilka meczów ale chciałabym odnieść się do tego czy warto inwestować w Pablo Alvareza.
Osobiście jestem na NIE! Zacznę od zalet. - potrafi asekurować stoperów co pokazał kilkakrotnie -dużo biega Wady - dno w ofensywie nie ma wrzutki, nie wie co zrobić z piłką, nie ma siły w nodze aby wewnętrzną częścią stopy dorzucić piłkę. - brak dobrego odbioru, porównajcie jego odbiory do tego co robił Baszczu ile on miał takich odbiorów, często nawet na połowie przeciwnika co uniemożliwiało przeciwnikowi wyprowadzenie akcji. - nie potrafi podprowadzić piłki i wjechać z nią w stronę pola karnego. Reasumując dużo biegać i asekurować stoperów jest to dla mnie osobiście za mało jak na prawego obrońce, zwłaszcza że gra na tej pozycji nie wymaga jakiś cudów. Oczywiście w skali tej miernej ligi Pablo nie wypada źle ale jeśli mierzy wyżej musimy mieć konkretniejszego zawodnika na tej pozycji. Bo co z teog że Pablo sklepie piłkę z kimś na skrzydle jak i tak nie wrzuci dobrze. Myślę że w Polsce można byłoby znaleźć kogoś lepszego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
westersyl ja proponuje Dani Alvesa, chociaż ciężko będzie go wyciągnąć z Barcy...
Pablo jest jednym z najlepszych piłkarzy Wisły w tym sezonie. W Polsce nie ma lepszego piłkarza od niego (ewentualnie Rzeźniczak z Legii) i co najważniejsze jest darmowy (prawdopodobnie, sporo osób na forum pisało, że mu się kończy kontrakt po sezonie, chociaż mnie nie wydaje to się realne, po co by do nas wypożyczali gościa?) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja sie z tobą co do opinii o Pablo nie zgadzam fakt ze nie zawsze ma udane wjazdy i centry ale ma duza szybkosc i dobra asekuracje. Jest jednym z tych ktorzy maja stała formę odkad przyszedl ,i warto przedluzyc z nim kontrakt, my natomiast musimy szukac wzmocnien w postaci bramkarza i napastnika ale o tym piszemy juz chyba 3 sezon i nic... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja uważam że jest lepszym piłkarzem niż Baszczu.
przede wszystkim technika...a w polskiej lidze to ogromny atut. Jeśli chodzi o odbiór, to dla mnie jest najlepszy w lidze. Zawalił 2 bramki, ale mało akcji jest jego stroną. A już w meczu z Legią nie dał Rubusowi nic pograć. A wiemy że w poprzednich meczach z Wisłą Legionista nieźle sobie hasał na skrzydle. wrzutkę rzeczywiście ma jakąś taką dziwną, ale ja wiem czy słabą...? nasi napastnicy czekają na niskie piłki i środku pola karnego, natomiast Pablo gra zazwyczaj na długi słupek. mi osobiście podoba się u Urugwajczyka "czystość" gry. Nie wdaje się w jakieś kopaniny, przepychanki, tylko podaniami uspokaja gre. Czasami podaniami do bramkarza, albo obrońców, ale zawsze to my utrzymujemy się przy piłce. Idealnym kontrastem dla Pabla jest Diaz i Cantoro, którzy chociaż mają trzech gości na plecach próbują sami wyjść z piłką, W nowoczesnym futbolu niestety tak się już nie gra. Ogólenie uważam że nie podpisanie Alvareza będzie frajesrtwem z naszej strony, bo za darmo to na bank nie znajdziemy lepszego zawodnika, a już na pewno nie w Polsce...taki Rzeźniczak wg mnie jest o wiele gorszy. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Co do szybkości też się nie zgodzę, dla mnie nie ma zrywu, takiej dynamiki, biega w jednostajnym tempie. To że szybko przebiera nogami nie znaczy że jest szybki. Podobno był wtedy kontuzjowany ale to co Radzewicz z nim zrobił to aż wstyd. Dla mnie Baszczu był o wiele konkretniejszym obrońcą, mimo że nie miał takiej techniki to jego gra przynosiła więcej korzysci dla drużyny. Dla mnie Pablo jest miernym piłkarzem, to że wyróżnia się w to tylko zasługa tej miernej ligi. Tak naprawdę to nie miał go kto poważnie przetestować. Nie musicie się zgadzać z moim zdaniem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Zastanawiac sie nad przydatnoscia Alvareza bysmy mogli gdyby to byl nasz jedyny problem. A ze tak w gruncie rzeczy mamy same problemy to z nim kontrakt podpisac musimy. W jego przypadku nalezy dodac jeszcze, ze przebywa w Polsce dopiero 4 miechy, nie uczestniczyl w zgrupowaniu przedsezonowym i tak na dobra sprawe nie rozegral duzo spotkan w Europie. A ze ciagle jest w miare mlody dobrze rokuje. Uwazam, ze na wiosne bedzie gral jeszcze lepiej.
edit. Zgadzam sie, ze wrzutka u niego kuleje, ale strzal juz ma dobry. Silny i celny. Westersyl - wez pod uwage, ze podanych przez Ciebie kryteriow nie spelnia zaden pilkarz Wisly. Wyrozniaja sie (i to nie wszyscy) na tle miernej ligi. I nikt ich nie sprawdzil.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 19.11.2009 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z innej beczki.Brukowce podają kwoty związane z transferami o których ostatnio się mówiło. I tak Morreto chce podobno rocznego kontraktu w kwocie 130k Euro (moim zdaniem dużo jak na rezerwowego bramkarza). Szwab który miał pracować jako trener Polonii (Lorent chyba mu jest) chciał ponoć 25k Euro za miesiąc (tak podaje Grajewski w "Futbolu"). W tym wypadku stawka wydaje się być moim zdaniem raczej konkurencyjna (to chyba na poziomie tego co dostaje obecnie MS; 80k PLN miesięcznie?). Jeśli jest to prawdą to być może jakiś w miarę solidny trener z dobrej ligi jednak jest w naszym zasięgu finansowym.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|