|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A mógłbyś tak jaśniej? W szczególności wyjaśnij związek bluzgania na Królewskiego z poziomem sędziowania.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli to bandyckie zagranie zakończy karierę Mikulca, a takie słuchy chodzą, bo dynamika mogła pouszkadzać unerwienie to najwyższy czas na stanowczą reakcję Panie Królewski.
ps. Co do karnego, Zwoliński był ewidentnie przewrócony poprzez pociągnięcie za koszulkę w polu karnym. TVP pokazała zbliżenie chyba przez pomyłkę, na moment i zaraz wyłączyła . Komentatorzy oczywiście udali, że nie widzą i tematu nie podjęli.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.05.2025 o godz. 17:42.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, mój pierwszy wpis w tym temacie jest naprawdę wystarczająco jasny.
Ale ok, spróbuje jeszcze raz. Mam gdzieś ogólny poziom sędziowania. Chodzi mi tylko o postawę sędziów w meczach Wisły. Ma ona ścisły związek z głównie X-ową działalnością Szefa, który całe srodowisko piłkarskie obraża, poucza, wyśmiewa. Samego.siebienuwazajac za jedynego mędrca, który właśnie tworzy piłkę na nowo. Jest to kontynuacja postawy Wielkiego Trio: Błaszczykowski, Jazdzynski, Królewski. Oni też uważali się za lepszych, czemu często.dawali wyraz. A PZPN wygląda jak wygląda i to trzeba zaakceptować, zwłaszcza jak się jest 1 ligowym pariasem. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopóki ci idioci z gwiazdkami będą pozwalać na granie jak w rzeźni, jak na jakoś ustawkach, dopóty będziemy w Europie jako polska piłka tam gdzie będziemy. Czyli pojedziemy na pierwszy lepszy turniej, klubowy czy reprezentacyjny, i szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru, bo na bandytów nie ma miejsca na boiskach. A tutaj są idioci co się cieszą, że tak wygląda "męska gra". Jak chcą polować na kości, to niech się do bojówek zapiszą, a nie udają, że to sport.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@sandomingo - oczywiście, sędziowanie to wina Królewskiego, ale widzę też Błaszczykowskiego i Jażdżyńskiego nawet, nie bezkarności sędziów, kretyńskich wytycznych, pasywnych komentatorów, błędów w tłumaczeniu na polski zasad gry (!!) i nagonce medialnej jeśli powstanie choćby cień podejrzenia że arbiter mógł się pomylić na naszą korzyść.
Nie, to wina Królewskiego. I żeby była jasność, bo od dawna Ci się odkleiło jak Jaroo1 i kilku innym na tym forum - Wisła nie jest pariasem. Wisła to jeden z największych pod względem popularności klubów w Polsce, potrafiąca zgromadzić po 30 tys. kibiców na topowych meczach w pierwszej lidze. To Ty i Tobie podobni jesteście pariasami wśród kibiców Wisły. Po prostu tak bardzo peron Wam odjechał z żółci i nienawiści że tego nie zauważacie. Mówię to bez złośliwości, ale to co robisz jest chore - jaki normalny kibic znajduje radość w pisaniu że zawieszą Rodado za wymuszanie kartek albo że to koniec kariery Mikulca? Po prostu jesteś tak chory z nienawiści że nie zauważasz, że gdybyś nie brnął w każdy kretynizm żeby tylko dowalić Królewskiemu, to byłbyś bardziej wiarygodny we wszystkich pozostałych rzeczach za które faktycznie należy mu się krytyka. Bo tak po prawdzie to ja nie jestem fanem Królewskiego, ale jeszcze mnie do reszty nie po.......iło co w oczach Twoich, Jaroo1 i kilku innych tutaj oznacza że jestem jego obrońcą ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sędziowanie to wina Moskala - czysta matematyka na to wskazuje.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
https://x.com/Adrian_Marek7/status/1928187822764089417
Pomijając fakt że szkoda Rafała ale niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybacz, ale żeby napisać po oglądnięciu tej powtórki że niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić to trzeba mieć coś z głową.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.06.2025 o godz. 15:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli ktoś po tym co przez x lat, przez który zaprezentowal się tu Zaskroniec, nie jest za tym aby go wywieźć na taczkach, to ma nieźle w głowie nasrane. Ale teraz są takie czasu, że wystarczy sobie dobry pijar robić i zawsze jacyś idioci do bronienia się znajdą. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czy mamy na forum znawcę przepisów?
Chodzi mi o karnego dla zawiszy. W pierwsze tempo byłem przekonany, że karny, ale jak zobaczyłem powtórki to zwątpiłem. Kutwa zagrywa piłkę za daleko, ale chłop z zawiszy mu jej nie zabiera, nawet jej nie dotyka. Czy możemy mówić o faulu/karnym jeżeli kutwa w niczym nikomu nie przeszkodził? Nie szukam usprawiedliwienia. Chciałbym tylko zrozumieć jak się mają przepisy do tego typu sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie no, jak to nikomu w niczym nie przeszkodził? Nawet jakby stali 20 metrów od piłki, a Kutwa by go kopnął w polu karnym, to by był karny. Karnego nie byłoby jedynie, gdyby piłka nie była w grze, a tu rzecz jasna była.
Można mieć wątpliwości co do faulu na Duarte, bo tutaj powtórki wiele nie pokazały. Ale umówmy się, nie dlatego dostaliśmy bęcki. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo wyniku powinniśmy robić aferę i tyle. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A macie gdzieś linka do tego zdarzenia?Bo wczoraj po X nie chodziłem a dzisiaj nic mi się w oczy nie rzuciło.
Duarte miał tą piłkę pod kontrolą,więc symulka z jego strony byłaby wyjątkową głupotą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zahaczył go o lewe kolano. Karny ewident. Dla każdego ale nie dla nas.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karny był ewidentny. Nawet komentator wspomniał że wygląda na to że Duarte był zahaczony.
Nie mam problemu z karnym dla Zawiszy, ale zostalismy zwałowani brakiem karnego dla nas ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To są te sytuacje w ktorych var na żądanie przez trenera powinien być uzyty i wspólnie trenerzy z sedzia podchodza do monitora. To zahaczenie bylo widoczne w jednym ujeciu - byc moze varowcy w ogole go nie analizowali. (Jak to często w naszych przypadkach)
Zresztą tak samo w sytuacji z Boziciem i Siedlcami. Ten przepis ma byc podobno wprowadzony w niabliszych latach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A wczoraj to Biedrzycki dostał z łokcia w polu karnym lks czy nie dostał?
Bo wg mnie to tam też karny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety nie moglem ogladac meczu z LKS i widzialem tylko skrot. W zwiazku z tym mam pytanie.
Dlaczego byl podyktowany karny dla LKSu a nie faul dla Wisly? Zawodnik LKSu ewidentnie popycha Duarte rekami i wedlug tego co widzialem w skrocie to powinien byc rzut wolny dla nas. Czy tam w meczu byly jeszcze jakies inne powtorki, ktore rozjasnialy sytuacje bo te powtorki ze skrotu to takie niezbyt dokladne byly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
sedziowie są chvjowi / jest spisek przeciwko wiśle
wybierz sobei zależnie od wyznawanej ideologii ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Tymczasem - jeszcze raz ze skrotu - wynika, ze pilke przejal Duarte, zostal sfaulowany i Grujicic mial cwierc sekundy na reakcje bo pewnie sie spodziewal, ze Duarte pilke wyekspediuje (co by zrobil gdyby go typ nie popchnal). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mnie to było oczywiste.
Dla piłkarzy Wisły też, bo widać było w transmisji, że protestują i pokazują na Duarte. Czarna mafia nawet tego nie sprawdziła. Można wpisać kolejny przekręt na Wiśle do listy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
W magazynie TVP Sport kilka minut temu (w nocy będzie na retransmisji) powiedzieli, że "sędziowie nie mieli dobrego dnia".
Skoro TVP Sport widzi, że nas przewalono to znaczy, że wszyscy widzą. Pytanie tylko dlaczego. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Oczywiście niemal to samo można powiedzieć o Legii czy Lechu. I tu dochodzimy do drugiego punktu: otóż małopolskie środowisko sędziowskie i Małopolski OZPN są bardzo, ale to bardzo słabe. A takiie np. Mazowsze... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|