The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2009, 08:16
Kiedyś była podobna sytuacja jeżeli chodzi o Kuźbę. Też był testowany przez Widzew i Wisłę. Oby oby.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.11.2009, 08:53
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
co do niego to kto wie może się sprawdzi , mecz z Podbeskidziem to dla niego fajna szansa , dość słaby jak na Wisłę przeciwnik więc zobaczymy co ten 20 latek pokaże, tam w Norwegi był królem strzelców ale byli to juniorzy. A wiadomo też , że tam pozom ligi jest niższy od naszego, juniorzy tym bardziej kopią tam słabo . Myślę , że się sprawdzi ale nie będzie w kadrze 1 drużyny tylko pójdzie do ME.A z tego co mówi to tam też odpowiadałoby mu grać. Nic zobaczymy co pokaże w sobotę i ile minut zagra
Nie odważyłbym sie powiedzieć, że polska liga jest silniejsza od norweskiej. Może dlatego, że sklasyfikowani jestesmy w okolicach 70.miejsca na Świecie pod wzgledem 'siły' ligi...Fakt faktem grał tylko w juniorach,ale dobrze, e szukają młodego, a nie weterana z nieudanym pobytem na ławie w zagranicznym klubie.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.11.2009, 08:59
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
co do niego to kto wie może się sprawdzi , mecz z Podbeskidziem to dla niego fajna szansa , dość słaby jak na Wisłę przeciwnik więc zobaczymy co ten 20 latek pokaże, tam w Norwegi był królem strzelców ale byli to juniorzy. A wiadomo też , że tam pozom ligi jest niższy od naszego, juniorzy tym bardziej kopią tam słabo . Myślę , że się sprawdzi ale nie będzie w kadrze 1 drużyny tylko pójdzie do ME.A z tego co mówi to tam też odpowiadałoby mu grać. Nic zobaczymy co pokaże w sobotę i ile minut zagra
aahhahahaha. Kolejny chłop który żyje w oderwaniu od rzeczywistości i pewnie traktuje odpadniecie Legii czy Lecha z pucharów jako niespodzianke. "Mistrz i wicemistrz Norwegii kwalifikują się do eliminacji Ligi Mistrzów, "
Przypominam Valerenge.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.11.2009, 09:05
ciekawe dlaczego nie przebił sie do pierwszej drużyny Brann ? To troche dziwne.Skoro tam sie na nim nie wyznali ....W Bergen nie poradził sobie też Thwaite z którego zrezygnowano też w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.11.2009 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.11.2009, 09:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe dlaczego nie przebił sie do pierwszej drużyny Brann ? To troche dziwne.Skoro tam sie na nim nie wyznali ....
Może byli w błędzię, a może nie. Kalu Uche też grał w rezerwach, na Blaszczykowskim nie poznali się w Lechu, na Lewandowskim w Legii itd.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.11.2009, 10:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe dlaczego nie przebił sie do pierwszej drużyny Brann ? To troche dziwne.Skoro tam sie na nim nie wyznali ....W Bergen nie poradził sobie też Thwaite z którego zrezygnowano też w Wiśle.

Z Niedzielana również zrezygnowano ... chociaż tutaj jest spór czy się nadaje do Wisły czy nie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.11.2009, 11:06
On nie wyklucza najpierw ME? Ma 20 lat... już powinien być nakierowanym piłkarzem
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.11.2009, 11:17
Jedno jest natomiast pewne - nie szukamy zawodnika do ataku o takich parametrach fizycznych i tyle. Mamy Brożka, Małeckiego,Ćwielonga - żaden z nich nie ma powyżej 180 cm wzrostu. Zawodnik, przyjeżdża na testy z lepszej ligi - trudno uwierzyć, żeby miał w takim razie talent.

Ktoś powie Uche - problem z Nigeryjczykiem w Espanyol Barcelona sprowadzał się do limitu obcokrajowców dlatego do nas trafił...

Ciekawe kto go polecił do Wisły?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2009, 11:18
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest natomiast pewne - nie szukamy zawodnika do ataku o takich parametrach fizycznych i tyle. Mamy Brożka, Małeckiego,Ćwielonga - żaden z nich nie ma powyżej 180 cm wzrostu. Zawodnik, przyjeżdża na testy z lepszej ligi - trudno uwierzyć, żeby miał w takim razie talent.

Ktoś powie Uche - problem z Nigeryjczykiem w Espanyol Barcelona sprowadzał się do limitu obcokrajowców dlatego do nas trafił...

Jak dla mnie to może mieć nawet 160 cm byleby strzelał bramki. Bo stylu to i tak żadnego nie mamy więc o co chodzi?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.11.2009, 11:36
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post

To w rezerwach mają limity? Rozumiem, że według ciebie należy sprowadzać jakichś gości którzy od pół roku ławe grzeją? Mieliśmy dwóch takich napastników Matusiak i Radovanović. Według mnie to jest dobry ruch.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.11.2009, 13:03
co do ligi norweskiej i naszego z tamtąd zawodnika do fakt macie rację , norweska Tippeliegen jest silniejsza od naszej na daną chwilę przynajmniej . Nasza Ekstraklasa zajmuje dokładnie 69 miejsce na świecie,bardzo słabo... no fakt zapomniałem o Valarendze, co prawda byliśmy lepsi od nich piłkarsko w tym 2 meczu ale styl niestety niegra.. racja pany są od nas lepsi. A co do tego 20 latka to myśle , że się sprawdzi ale na młodą ekstraklase nie sądzę , że na 1 drużynę
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.11.2009, 13:05
Kto nie sprawdza ten nie ma. Kto wie może wystrzeli jak Błaszczykowski? Nie mówie że tak musi być, ale próbować trzeba
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.11.2009, 13:08
No kto wie , na pewno w sobotę będą bacznie mu się przyglądać i podejmą właściwą decyzję , ale to nie Błaszczykowski tylko raczej 2 Franek
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 10.11.2009, 22:59
a gdzie komenty nt:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...jczyka,1395241

myślałem, że na forum masowe onanizowanie a tu cicho sza
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.11.2009, 22:59
Co tam, znowu testujemy bramkarza z Indonezji?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.11.2009, 23:29
Wyglada na solidnego bramkarza...gorszy od Pawelka napewno nie bedzie, w koncu kupila go Benfica.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.11.2009, 23:31
Dokładnie. Wbrew temu co jest napisane i pokazane na tym filmiku ten Moretto to dobry bramkarz jak na warunki panujące w Polsce. Już na starcie jest przynajmniej równorzędnym rywalem dla Pawełka. Dodatkowa rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Ciekawe ile by miesięcznie zarabiał? I co teraz Cebanu ? Po zakończeniu sezonu na wypożyczenie?

http://www.youtube.com/watch?v=FqyoS...embedded#at=43
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 10.11.2009 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.11.2009, 23:35
lucekj napisał(a):Wyświetl post
a gdzie komenty nt:

Się nawet onanizować nie trzeba! Orgazm zaraz po przeczytaniu! Tylko ja tam chcę napastnika i środkowego obrońce zamiast Jopa, Glika lub Sadloka. Tak czy owak zdaję się, że fajny ruch, ciekawe co powie Kazimierski o nim?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.11.2009, 23:39
Ciekawa wiadomosc i jak na razie bardzo ukrywana.
Byla mowa o juniorze z Brann Bergen, ale tego nikt sie chyba nie spodziewal.
Przetestowac warto. Wielce prawdopodobnie, ze trafi do nas, jesli jest z typu: free transfer

Zdaje sie, ze to on byl tym, ktory mial byc na obozie a nie dojechal.
Kazimierski nagle odchodzi z Wisly, przychodzi tenze bramkarz.
Mozliwe, ze cos w tym jest, no chyba, ze taki ot zbieg okolicznosci
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2009, 23:39
Co o nim ma powiedzieć Kazimierski skoro Kazimierski jest na kadrze?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.11.2009, 23:42
31-letni bramkarz bez klubu od pół roku wymarzone wzmocnienie ... widać że Edi i Józku nie śpią całe dnie i noce szukają wartościowych wzmocnień ..... LM dla nas .... hehehe Hej a może on przyjdzie Mariusza i Ilie trenować , grający trener bramkarzy
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.11.2009, 23:43
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Kazimierski na kadrę ma się chyba wybierać od przyszłego roku. Ktoś przecież musi obecnie trenować z Pawełkiem i Cebanu?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 10.11.2009, 23:49
Na filmiku wyzej widac jego bodaj mecz zycia i fantastyczna forme utrzymujaca sie w tamtym czasie.
Od pol roku jest bez pracy, takze pewnie w formie to on nie jest, ale od nastepnej rundy dlaczego nie.
Tylko ciekawe ile sobie on zaspiewa
Przyjscie tego bramkarza = koniec Cebanu lub Pawelka w Wisle, albo i obu z nich.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2009, 23:56
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Kazimierski na kadrę ma się chyba wybierać od przyszłego roku. Ktoś przecież musi obecnie trenować z Pawełkiem i Cebanu?
Gość trenował z nami we wtorek, a w ten sam wtorek tj. dzisiaj Kazimierski stał na bramce podczas gry w cztery bramki na kadrze. KTOŚ musi, ale kto trenuje Pawełka i Cebanu? Też bym chciał wiedzieć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.11.2009, 23:56
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post

a coz on moze powiedziec?

dla niego pewnie za stary,za brzydki ,albo sika przez zapiety rozprek
temu panu nic nigdy sie nie podoba

uwaza ze obecny sytstem szkolenia bramkarzy czyli to za co osobiscie odpowiada jest dobry.....

jak dla mnie to on powinien wyleciec razem z Janaskiem juz dawno

A co do tego bramkarza to tam jest napisane ze pierwszy trening za nim,czyli pewnie bedą kolejne ...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.11.2009, 23:58
Swoją drogą, sprytnie ktoś kombinuje: sprowadzić go szybko, póki nie ma Kazimierskiego.
Jeszcze niech go zdążą podpisać i git. W końcu Jacka do czwartku nie powinno być.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 10.11.2009, 23:58
No wlasnie, dobre pytanie:
Kto ocenil i bedzie ocenial jego umiejetnosci bramkarskie podczas tychze treningow
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.11.2009, 00:02
Osobiście uważam że przyjście tego zawodnika byłoby znakomitym rozwiązaniem. Pomimo że ze względu na brak jakichkolwiek informacji (w tym i obecności Moretto na zdjęciach z treningu) mogących potwierdzić wiarygodność rewelacji podawanych przez pana Białońskiego te doniesienia mogą się okazać bzdurą wyssaną z palca, to jednak gdyby transfer doszedł do skutku byłby to świetny ruch.

Moretto to piłkarz dosyć znany (przynajmniej mnie), bronił w dwóch zachodnich dobrych klubach i w dodatku w Lidze Mistrzów. Jeśli mnie pamięć nie myli, to żaden z bramkarzy którzy kiedykolwiek mieli okazję grać w polskiej lidze nie może się poszczycić podobnym doświadczeniem (jedyne nazwisko które przychodzi mi na myśl to Angelo Hugues, ale jego okresy w Monako i Lyonie to epizody w pełnym tego słowa znaczeniu).

Gorąco popieram strategię ściągania właśnie takich piłkarzy ze średniej europejskiej półki i już wiele razy pisałem w tym temacie że Wisła powinna iść w tym kierunku. Pomimo tego że gość jest pół roku bez pracy, należy pamiętać że miał w swojej karierze większe lub mniejsze przebłyski i na pewno po grze w Lizbonie czy Atenach pozostawił po sobie raczej dobre wrażenie. Ponadto to profesjonalista pełną gębą, samo jego przejście do Wisły dodałoby także splendoru samej lidze, bo jak już napisałem, to bramkarz w miarę rozpoznawalny i anonimem nie jest.

Dziwi mnie natomiast że malkontentów jak zwykle nie brakuje, ale przykro mi, Buffon albo Casillas do nas raczej nie przyjdą. W mojej opinii Moretto to zawodnik który powinien z miejsca wysadzić Pawełka spomiędzy słupków i w pełni zasługuje na zatrudnienie, chociażby na początek na jakiś roczny kontrakt.

Inna sprawa że śmieszą mnie opinie pokroju "ale mi super wzmocnienie, 31-letni bramkarz bez klubu". Szczególnie czepianie się metryki zalatuje mi trochę piłkarskim laicyzmem, bo wg mnie właśnie wiek koło trzydziestki to najlepszy okres dla golkipera, no ale cóż.

Pozostaje tylko kwestia wiarygodności rewelacji z Interii. Pożyjemy, zobaczymy. Podsumowując, byłaby to super mobilizacja dla Pawełka bo z całym szacunkiem dla Ilie, ale wielkiego zagrożenia dla Mariusza to on póki co nie stanowi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 11.11.2009 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2009, 00:03
lucekj napisał(a):Wyświetl post
a gdzie komenty nt:

Oni realizują moją ideę, że sparafrazuję cytat z Hydrozagadki.
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ja na bramkę spróbowałbym wypożyczyć Moretto z Benfici Lizbona. W zeszłym sezonie został trzecim bramkarzem( w Benfice grają dwaj aktualni portugalscy reprezentancyjni bramkarze). W tym okienku Benfica sprowadziła jakiegoś młodego wyróżniającego się Brazylijczyka i pewnie chcieliby się pozbyć Moretto. Brazylijczyk jest nieco szalony, ale ma furę szczęścia i niezłe umiejętności. Jak ktoś chce zobaczyć jak prezentował się w szczytowym okresie, to poszukajcie skrótów spotkań Benfici z Liverpoolem i Barceloną, bodajże sezon 2005/2006. Ewentualnie w podobnej sytuacji jest Fabiane Carini były reprezentacyjny bramkarz Urugwaju( przeszło 70 występów dla drużyny narodowej) i zawodnik takich klubów jak Juventus i Inter. Ostatnio wylądował w Realu Murcia, przegrał rywalizację z bramkarzem, który w klubie już był. W tym okienku Real sprowadził kolejnego bramkarza i raczej nie po to żeby siedział na trybunach, więc Carini powinien być do wzięcia. Ja bym był za wypożyczeniem takiego doświadczonego piłkarza z opcją pierwokupu. W ten sposób ryzykujemy tylko kontrakt( choć na pewno dosyć wysoki), a możemy zyskać naprawdę klasowego golkipera.

EDIT:
Neta w zeszłym tygodniu nie miałem i moje info o Moretto częściowo się zdezaktualizowało. Po podpisaniu tego młodego Brazylijczyka Benfica rozwiązała kontrakt z Moretto, także aktualnie jest wolnym zawodnikiem. Moim zdaniem warto go spróbować.
tofik napisał(a):Wyświetl post
Carini może byłby dobry, nie wiem nie widzialem. Ale o Moretto mogę coś napisać. I jest to pierwszej wody cienias. Jak z Pawełkiem mamy jaja, to z Moretto chyba by większość dostała zawału. W Portugalii znany pod ksywką Kurczak. A te mecze co wymienił Uran, to chyba jedyne, które mu w życiu wyszły. Absolutnie bym odradzał... potencjalnym nabywcom
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, troszeczkę szmat w Benfice puścił Ale: a) przeciwko lepszym drużynom, w lepszej lidze, b) chyba jednak rzadziej niż Pawełek, c) poza tym jest zdecydowanie lepszy od Pawełka jeśli idzie o refleks, skoczność i warunki fizyczne. Zresztą do Benfici trafił po świetnej rundzie bodajże w Setubal, które w dużej mierze dzięki niemu było w ścisłej czołówce tabeli( strzelali mało bramek, ale prawie w ogóle ich nie tracili). Jeszcze inna ciekawostka, że kibice Benfici po jego kiksach oczywiście strasznie na niego wrzucali, po nim przyszedł Quim i było Moretto wróć, bo Quim też zaczął puszczać takie same szmaty jeśli nie gorsze( w meczu ze Sportingiem leciutki lobujący strzał przewrotką z szesnastu metrów puszczony między rękami).

Ale z argumentem o zawałach nie sposób się nie zgodzić. Koleś jak nie jest w formie to puszcza szmaty, a jak jest w formie to zakłada siatki napastnikom, trudno się przy nim nudzić .
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2009, 00:06
A co słychać u wielkich skautów. Tyle czasu minęło, a tu cicho sza. Gdzie teraz wojażują ? Po Antarktydzie ? Jaki jest plon ich "ciężkiej" pracy ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów