|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kiedyś była podobna sytuacja jeżeli chodzi o Kuźbę. Też był testowany przez Widzew i Wisłę. Oby oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Przypominam Valerenge. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Z Niedzielana również zrezygnowano ... chociaż tutaj jest spór czy się nadaje do Wisły czy nie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
On nie wyklucza najpierw ME? Ma 20 lat... już powinien być nakierowanym piłkarzem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jedno jest natomiast pewne - nie szukamy zawodnika do ataku o takich parametrach fizycznych i tyle. Mamy Brożka, Małeckiego,Ćwielonga - żaden z nich nie ma powyżej 180 cm wzrostu. Zawodnik, przyjeżdża na testy z lepszej ligi - trudno uwierzyć, żeby miał w takim razie talent.
Ktoś powie Uche - problem z Nigeryjczykiem w Espanyol Barcelona sprowadzał się do limitu obcokrajowców dlatego do nas trafił... Ciekawe kto go polecił do Wisły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
co do ligi norweskiej i naszego z tamtąd zawodnika do fakt macie rację , norweska Tippeliegen jest silniejsza od naszej na daną chwilę przynajmniej . Nasza Ekstraklasa zajmuje dokładnie 69 miejsce na świecie,bardzo słabo... no fakt zapomniałem o Valarendze, co prawda byliśmy lepsi od nich piłkarsko w tym 2 meczu ale styl niestety niegra.. racja pany są od nas lepsi. A co do tego 20 latka to myśle , że się sprawdzi ale na młodą ekstraklase nie sądzę , że na 1 drużynę
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kto nie sprawdza ten nie ma. Kto wie może wystrzeli jak Błaszczykowski? Nie mówie że tak musi być, ale próbować trzeba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No kto wie , na pewno w sobotę będą bacznie mu się przyglądać i podejmą właściwą decyzję , ale to nie Błaszczykowski tylko raczej 2 Franek
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
a gdzie komenty nt:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...jczyka,1395241 myślałem, że na forum masowe onanizowanie a tu cicho sza |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co tam, znowu testujemy bramkarza z Indonezji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wyglada na solidnego bramkarza...gorszy od Pawelka napewno nie bedzie, w koncu kupila go Benfica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Wbrew temu co jest napisane i pokazane na tym filmiku ten Moretto to dobry bramkarz jak na warunki panujące w Polsce. Już na starcie jest przynajmniej równorzędnym rywalem dla Pawełka. Dodatkowa rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Ciekawe ile by miesięcznie zarabiał? I co teraz Cebanu ? Po zakończeniu sezonu na wypożyczenie?
http://www.youtube.com/watch?v=FqyoS...embedded#at=43
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 10.11.2009 o godz. 23:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko ja tam chcę napastnika i środkowego obrońce zamiast Jopa, Glika lub Sadloka. Tak czy owak zdaję się, że fajny ruch, ciekawe co powie Kazimierski o nim? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciekawa wiadomosc i jak na razie bardzo ukrywana.
Byla mowa o juniorze z Brann Bergen, ale tego nikt sie chyba nie spodziewal. Przetestowac warto. Wielce prawdopodobnie, ze trafi do nas, jesli jest z typu: free transfer Zdaje sie, ze to on byl tym, ktory mial byc na obozie a nie dojechal. Kazimierski nagle odchodzi z Wisly, przychodzi tenze bramkarz. Mozliwe, ze cos w tym jest, no chyba, ze taki ot zbieg okolicznosci ![]() ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co o nim ma powiedzieć Kazimierski skoro Kazimierski jest na kadrze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
31-letni bramkarz bez klubu od pół roku wymarzone wzmocnienie ... widać że Edi i Józku nie śpią całe dnie i noce szukają wartościowych wzmocnień ..... LM dla nas .... hehehe Hej a może on przyjdzie Mariusza i Ilie trenować , grający trener bramkarzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na filmiku wyzej widac jego bodaj mecz zycia i fantastyczna forme utrzymujaca sie w tamtym czasie.
Od pol roku jest bez pracy, takze pewnie w formie to on nie jest, ale od nastepnej rundy dlaczego nie. Tylko ciekawe ile sobie on zaspiewa Przyjscie tego bramkarza = koniec Cebanu lub Pawelka w Wisle, albo i obu z nich. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gość trenował z nami we wtorek, a w ten sam wtorek tj. dzisiaj Kazimierski stał na bramce podczas gry w cztery bramki na kadrze. KTOŚ musi, ale kto trenuje Pawełka i Cebanu? Też bym chciał wiedzieć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
a coz on moze powiedziec dla niego pewnie za stary,za brzydki ,albo sika przez zapiety rozprek temu panu nic nigdy sie nie podoba uwaza ze obecny sytstem szkolenia bramkarzy czyli to za co osobiscie odpowiada jest dobry..... ![]() jak dla mnie to on powinien wyleciec razem z Janaskiem juz dawno A co do tego bramkarza to tam jest napisane ze pierwszy trening za nim,czyli pewnie bedą kolejne ... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Swoją drogą, sprytnie ktoś kombinuje: sprowadzić go szybko, póki nie ma Kazimierskiego.
Jeszcze niech go zdążą podpisać i git. W końcu Jacka do czwartku nie powinno być. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wlasnie, dobre pytanie:
Kto ocenil i bedzie ocenial jego umiejetnosci bramkarskie podczas tychze treningow ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Osobiście uważam że przyjście tego zawodnika byłoby znakomitym rozwiązaniem. Pomimo że ze względu na brak jakichkolwiek informacji (w tym i obecności Moretto na zdjęciach z treningu) mogących potwierdzić wiarygodność rewelacji podawanych przez pana Białońskiego te doniesienia mogą się okazać bzdurą wyssaną z palca, to jednak gdyby transfer doszedł do skutku byłby to świetny ruch.
Moretto to piłkarz dosyć znany (przynajmniej mnie), bronił w dwóch zachodnich dobrych klubach i w dodatku w Lidze Mistrzów. Jeśli mnie pamięć nie myli, to żaden z bramkarzy którzy kiedykolwiek mieli okazję grać w polskiej lidze nie może się poszczycić podobnym doświadczeniem (jedyne nazwisko które przychodzi mi na myśl to Angelo Hugues, ale jego okresy w Monako i Lyonie to epizody w pełnym tego słowa znaczeniu). Gorąco popieram strategię ściągania właśnie takich piłkarzy ze średniej europejskiej półki i już wiele razy pisałem w tym temacie że Wisła powinna iść w tym kierunku. Pomimo tego że gość jest pół roku bez pracy, należy pamiętać że miał w swojej karierze większe lub mniejsze przebłyski i na pewno po grze w Lizbonie czy Atenach pozostawił po sobie raczej dobre wrażenie. Ponadto to profesjonalista pełną gębą, samo jego przejście do Wisły dodałoby także splendoru samej lidze, bo jak już napisałem, to bramkarz w miarę rozpoznawalny i anonimem nie jest. Dziwi mnie natomiast że malkontentów jak zwykle nie brakuje, ale przykro mi, Buffon albo Casillas do nas raczej nie przyjdą. W mojej opinii Moretto to zawodnik który powinien z miejsca wysadzić Pawełka spomiędzy słupków i w pełni zasługuje na zatrudnienie, chociażby na początek na jakiś roczny kontrakt. Inna sprawa że śmieszą mnie opinie pokroju "ale mi super wzmocnienie, 31-letni bramkarz bez klubu". Szczególnie czepianie się metryki zalatuje mi trochę piłkarskim laicyzmem, bo wg mnie właśnie wiek koło trzydziestki to najlepszy okres dla golkipera, no ale cóż. Pozostaje tylko kwestia wiarygodności rewelacji z Interii. Pożyjemy, zobaczymy. Podsumowując, byłaby to super mobilizacja dla Pawełka bo z całym szacunkiem dla Ilie, ale wielkiego zagrożenia dla Mariusza to on póki co nie stanowi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 11.11.2009 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||||
Oni realizują moją ideę, że sparafrazuję cytat z Hydrozagadki.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A co słychać u wielkich skautów. Tyle czasu minęło, a tu cicho sza. Gdzie teraz wojażują ? Po Antarktydzie ? Jaki jest plon ich "ciężkiej" pracy ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|