The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Duelo
Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 15:15
O ile Lewandowski gra jeszcze w Lechu bo o ile pamiętam to dosyć szybko stamtąd uciekał, ale może jeszcze siedzi .

Ja natomiast pogrywam sobie Czeskimi Teplicami, mam 2013 rok. w 2011 zająłem 6. miejsce. A już w 2012 miejsce 1. ^^ http://img4.imageshack.us/img4/808/t...tabela1213.jpg

Do Wisły mogę chyba polecić (nie wiem jak oni grają na początku gry): Tomas Pekhart (napastnik, na początku gra w Tothenhamie, więc pewnie trudno będzie go wyciągnąć. W 2010 przechodzi z wolnego transferu ) i Alexandru Curtean (na początku gra w Gaz Metan) Gram na łatce 9.0.3

pzdr.
Powód: błąd językowy ;)
Ostatnio edytowane przez Duelo : 27.06.2009 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2009, 15:23
Jak ustawić normalną ( od bramkarza po napastników ) kolejność w zakładce " oceny piłkarzy " pokazującym się w trakcie meczu ?
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Stary 27.06.2009, 17:46
jak klikasz zawodników wybierając ich do składu, to zrob to w takiej kolejnosci jakiej oczekujesz, jak na boisku w taktyce bedziesz ich mial na zlych pozycjach to po prostu pozamieniaj (tylko na tym boisku!). Mam nadziej ze rozumiesz
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.06.2009, 18:24
To tak jak by zależy od ustawienia kółek na planszy z taktyką. Jak chcesz mieć np. napastnika na dole listy, a masz tam pomocnika to musisz ich kółka zamienić na planszy taktyki. Tylko nie jestem pewien czy można tak po prostu przeciągnąć jednego na drugiego, chyba trzeba było najpier jednego przesunąć w inne miejsce, potem tego drugiego na to zwolnione i wtedy tego pierwszego na to teraz zwolnione... Ale zagmatwałem :/
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 18:37
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Kadlec, Vasin, Mascio(polecam go bardzo dobry srodkowy pomocnik), Borges, Tamuz, Cristaldo,
Cristaldo i Vasina miałem w Wiśle.Cristaldo strzelał tylko w pierwszym roku pobytu w klubie potem się zacioł i oddałem go do Velez z powrotem.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2009, 19:16
Mascio sciagnijcie! za 100 tys na pewno przyjdzie i znakomity Pomocnik !
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.06.2009, 20:05
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
Oszczędź sobie chłopie takie pytania

U mnie ten Strugarek prezentuje się całkiem ładnie. U was też jest taki wolny 4 przysp. 4 szybkosc :/
Zupełnie go to dyskwalifikuje z roli bocznego obrońcy
Strugarek w 08 też jest taki wolny, mimo to jest dobrym obrońcom, a gdyby był szybszy to byłby baardzo dobry. Widzę że parę osób grywa w 08, tak jak ja
Mam jedno pytanie, a mianowicie nie wiem dlaczego nie pokazuje mi strzałeczek wzrostu atrybutów. Jeśli ktoś z Was wie o co chodzi- proszę pomóżcie.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 27.06.2009 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 27.06.2009, 20:44
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Strugarek w 08 też jest taki wolny, mimo to jest dobrym obrońcom, a gdyby był szybszy to byłby baardzo dobry. Widzę że parę osób grywa w 08, tak jak ja
Mam jedno pytanie, a mianowicie nie wiem dlaczego nie pokazuje mi strzałeczek wzrostu atrybutów. Jeśli ktoś z Was wie o co chodzi- proszę pomóżcie.
Nie wiem czy o to ci chodzi ale chyba tak.
Wejdź w byle jakiego zawodnika ze swojej drużyny tak abyś widział jego atrybuty i w prawym górnym rogu masz Tryby widoku wybierasz to a później zaznaczasz Pokazuj zmiany wysokości atrybutów.

PS. Co do Mascio to on jest chyba tylko na patchu 9.0.1 i 9.0.2. Gdzieś była na jego temat dyskusja i chyba formalnie taki zawodnik nawet nie istnieje. Co nie zmienia faktu że jest prze kotem w FM
Powód: Mascio
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 27.06.2009 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.06.2009, 21:05
ja go mialem w łatce 9.3.0 tylko u mnie jest Brazylijczykiem a u kolegi jest Włochem
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 27.06.2009, 22:29
janko04 napisał(a):Wyświetl post
ja go mialem w łatce 9.3.0 tylko u mnie jest Brazylijczykiem a u kolegi jest Włochem
Jakbyś mógł podać jego pełne nazwisko albo klub z którego go wziąłeś to bym sobie go wyszukał i obczaił na łatce 9.0.3
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.06.2009, 22:31
dymek to ci sprawdze jutro bo wiem ze go mialem na 9.3.0
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.06.2009, 12:56
putinm napisał(a):Wyświetl post
jak klikasz zawodników wybierając ich do składu, to zrob to w takiej kolejnosci jakiej oczekujesz, jak na boisku w taktyce bedziesz ich mial na zlych pozycjach to po prostu pozamieniaj (tylko na tym boisku!). Mam nadziej ze rozumiesz
i

Awe napisał(a):Wyświetl post
To tak jak by zależy od ustawienia kółek na planszy z taktyką. Jak chcesz mieć np. napastnika na dole listy, a masz tam pomocnika to musisz ich kółka zamienić na planszy taktyki. Tylko nie jestem pewien czy można tak po prostu przeciągnąć jednego na drugiego, chyba trzeba było najpier jednego przesunąć w inne miejsce, potem tego drugiego na to zwolnione i wtedy tego pierwszego na to teraz zwolnione... Ale zagmatwałem :/
Załatwione aczkolwiek musiałem edytować na nowo wszystkie ustawienia poszczególnych piłkarzy !

Po Mistrzostwach Europy w 2012 chciałbym odejść z Wisły. Jaki według was kierunek jest najlepszy dla młodego, ambitnego managera który osiągnął wszystko co możliwe na krajowym podwórku i to kilkakrotnie oraz awansował trzy razy do fazy grupowej Ligi Mistrzów ? Umówmy się, o Realach i Milanach nie rozmawiamy
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.06.2009, 13:37
Mario, to zależy od Ciebie - jakie ligi lubisz, jakie kluby lubisz. Ja bym Ci proponował kluby z ligi Włoskiej, Angielskiej oraz Hiszpańskiej które walczą o górną część tabeli. Np. Lazio, Udinese, WHU, Tottenham, Deportivo, Espanyol. Po 3-4 sezonach dobrego zarządzania klubem możesz spokojnie walczyć o najwyższe cele z każdym klubem.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.06.2009, 13:57
Mario Nh oczywiście każdy robi ,jak chce. Ja bym ci radził przejść do silnej ligi ,ale nie jednej z 4 najsilniejszych (czyt.angielska,hiszpańska, włoska,niemiecka).Najlepsze kierunki to Holandia,Francja czy Szkocja. Oczywiście wybieramy kluby-"dominatory" tej ligi,które w każdym roku mają praktycznie zapewnioną LM takie jak : Celtic, Lyon,Ajax czy PSV. Pozwoli ci to spokojnie budować zespół na przyszłe sukcesy w Europie , a pózniej zgłoszą się do ciebie lepsze kluby....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2009, 14:17
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
i

Załatwione aczkolwiek musiałem edytować na nowo wszystkie ustawienia poszczególnych piłkarzy !

Po Mistrzostwach Europy w 2012 chciałbym odejść z Wisły. Jaki według was kierunek jest najlepszy dla młodego, ambitnego managera który osiągnął wszystko co możliwe na krajowym podwórku i to kilkakrotnie oraz awansował trzy razy do fazy grupowej Ligi Mistrzów ? Umówmy się, o Realach i Milanach nie rozmawiamy
Ja tam będąc trenerem Wisły dostałem kiedyś propozycje z Chelsea. No ale wtedy wygrałem już dwukrotnie LM... Co do ligi to najlepiej weź tą którą najbardziej lubisz, ważne też jest aby klub który weźmiesz nie miał długów. Reszta zależy od ciebie.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.06.2009, 15:23
Miał ktoś może w swojej drużynie Igora Budana ? Jak się ewentualnie sprawował ?
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 29.06.2009, 14:07
Właśnie dostałem ofertę pracy na stanowisku menedżera reprezentacji WKS, potrzebuję zatrudnić scouta, najlepiej dwóch. Znacie jakiś dobrych? I jak ich zatrudnić? ;-)

A mówiąc już o reprezentacji, ma ktoś dla mnie jakieś cenne wskazówki dotyczące prowadzenia reprezentacji? ;-) To mój absolutny debiut na arenie państwowej o ile mogę to tak nazwać.
Powód: bo tak ;-)
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 29.06.2009 o godz. 14:15.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.06.2009, 14:10
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dostałem ofertę pracy na stanowisku menedżera reprezentacji WKS, potrzebuję zatrudnić scouta, najlepiej dwóch. Znacie jakiś dobrych? I jak ich zatrudnić? ;-)
Scoutów do reprezentacji? Nie jestem pewien, ale nie da sie ich zatrudnic. Jedynie mozna zatrudnic trenerow i lekarzy
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 29.06.2009, 14:18
Tak, scoutów do reprezentacji, może to brzmi dziwnie. Chciał bym aby szukali mi młodych i utalentowanych kandydatów do gry w reprezentacji.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.06.2009, 14:25
zatrudniasz jako trenerów i dajesz im przydziały zeby szukali ;p
ja tak mialem w Polsce

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 29.06.2009, 17:19
To dobrze, a Ty kamilll1906 jakich zatrudniłeś? Chodzi mi o imiona i nazwiska. Ja muszę szukać z ludzi którzy są mieszkańcami WKS'u?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.06.2009, 17:54
nie pamietam jakich save mi padł i nie moge sprawdzic, szukaj scoutów co maja wysoka ocenę potencjału i obecnych umiejętności gracza,

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.06.2009, 16:47
Jesli dana federacja nie ma specyficznych zasad, to kazdy zawodnik ktory "przezyl" odpowiedni czas w danym kraju moze byc reprezentantem.Dodatkowo kazdy ktory ma druga narodowosc ktora nas interesuje. Wiekszosc federacji w FM tak wlasnie wyglada.

Znudzila mi sie gra w polskiej lidze....Nudno straszliwie. Reputacja ligi nigdy nie wzrosnie wiec o utrzymaniu/zatrudnieniu gracza o swiatowej renomie mozna zapomniec.

Zostawiajac Legie na 1 miejscu w lidze dalem ogloszenie o prace.
Dostalem oferte z Wisly Krakow oraz PSV. Wybor byl prosty

Druzyna odpowiednia i sklad w miare dobry, fundusze takie sobie, ale sprzedac mozna za duza kase kilku zawodnikow.
Szkolka juniorow i infrastruktura rewelacyjna jesli porownywac z PL.

Sklad bez wiekszych zmian jesli chodzi o wzmocnienia.
Parejo ( z Legii ) oraz Keirrison to wszystko na co bylo mnie w tej chwili stac.

Do konca sezonu pozostalo 7 kolejek a mam tyle samo punktow co Ajax wiec bezposredni mecz na wyjezdzie zadecyduje o mistrzostwie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 03.07.2009, 09:31
A ja mam jeszcze jedno pytanie, jak szukać tych scoutów? ;-)
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.07.2009, 10:41
A mnie natomiast sie wykrzaczyl save Garbarni po zdobyciu PUEFA, wiec.... rozpoczalem od nowa
Tyle, ze: 24 kraje, pelne ligi. Stad gram w slamazarnym tempie.
1. sezon - w ostatniej kolejce uratowalem sie pokonujac motor Lublin u siebie. Zarzad zachwycony - dostaje kontrakt na 3 lata.
2. sezon, po jesieni 16. miejsce :( Ale na wiosne marsz Juliusza Cezara na Rzym. W ostatniej kolejce potrzebne zwyciestwo w Swinoujsciu aby awnasowac do barazy. W 93. minucie strzelamy ze spalonego na 2:1 i dwumecz z Arka staje sie faktem.
Baraze to siwe wlosy. U siebie 3:0 i koncert Kostrubaly wykupionego za 1000eu z Dresovii. Rewanz....
po 5 minutach 2:0 w plecy i rzut karny dla tych oslow z Gdyni. Lawa strzela w poprzeczke. Przez kolejne 85 nie wychodze ze swojej polowy. Arka mnie demoluje. ale Mioduszewski w bramce po prostu fruwa.
Sensacyjny awans staje sie faktem.

Obecnie rozpoczynam 3. sezon.
Klub podpisal umowe sposnsorska na 3 lata na... uwaga: 13.5 mln eu za sezon
Wlasnie walcze o podpis Mariusza Lewandowskiego (free), Rasiaka (free), i Arkadiusza Barana (free).
Sklad:
Cebanu (Juszczyk) - Szeliga (Mikolajczyk), Drozd (Benitez), Hinc (Duda), Petasz (Szymiczek) - Kadela (Janik 2), Janik (Ledesma), Bukowiec (Wywrocki), Niedziela (Gudewicz) - Drozdowicz (Guaye), Kostrubala (Wojcik)
Budzet: 12mln eu, na transfery 26tys eu, budzet placowy 2.3mln eu

Drozdowicz - kawal grajka. Dostal kapitana, status gwiazdy, chwale go po kazdym meczu i daje NO PRESSURE! przed meczem - rozkrecal sie 14 kolejek, ale jak juz zaskoczyl....
Obronca Tomasz Drozd - obecnie 19 lat, sciagniety z darmo jako 17-latek. Mega gosc.
Srodk pom Tomasz Janik - Sobolewski 2. I 88% skutecznosci podan w 29 kolejkach.

Reputacja klubu beznadziejna. Zdobycie mistrza Polskie przez Garbarnie bukmacherzy typuja 1001:1
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 03.07.2009, 10:48
Gram drugi sezon krakowską Wisła i... po 14 meczach i prowadzeniu w tabeli z drużyny ' zeszło powietrze '. Napastnicy przestali strzelać bramki, mało rozgrywania w środku pola... po prostu dramat. Od nowego sezony chce kupić lewoskrzydłowego i napastnika, problem w tym, że nie wiem jakich tych grajków ściągnać... macie kogoś godnego polecenia?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2009, 10:54
Czy mi się wydaje cz w FM 09 poprawili zmienianie reputacji klubów? W trzecim sezonie przyszli do mnie Materazzi i Arturo Lupoli(i taki rozgrywający urugwajski z Udine-Suracco czy jakoś tak). A jak grałem w 08 to po paru latach nieustannego awansowania do LM nie chieli do mnie przychodzić do lepsi z polskiej ligi.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.07.2009, 10:55
Polecam http://www.cmrev.com/talenty/fm2009.html
A tak nawiasem mówiąc to Kirm to rzeczywiście król asyst,w 15 meczach ma ich 20 i 5 bramek
Kupujcie bo na prawdę się opłaca do składu,robi większy wiatr niż Kosa
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 03.07.2009, 10:58
U mnie Andraz Kirm gra w CSKA Moskwa... i trochę za niego trzeba wyłożyć.
Ten link co podałeś coś mi nie działa.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2009, 12:09
Cytat:
Czy mi się wydaje cz w FM 09 poprawili zmienianie reputacji klubów? W trzecim sezonie przyszli do mnie Materazzi i Arturo Lupoli(i taki rozgrywający urugwajski z Udine-Suracco czy jakoś tak). A jak grałem w 08 to po paru latach nieustannego awansowania do LM nie chieli do mnie przychodzić do lepsi z polskiej ligi.
A jakie ligi masz aktywne? Ja mam angielska, włoska, hiszpanska i polska i jest masakra. Nikt taki znany ani pomysli do mnie przyjsc Po kilku sezonach zdob ywania non stop majstra, awanow do LM prawie nic nie drgneło. Musze sciagac jakichs cieniakow, co najwyzej MŁODYCH reprezentantow np Norwegii, bo strasi to nie chca przychodzic do Polski. Tak sobie pomyslałem ze moze jak sie bierze słabsze ligi to wtedy takie gwiazdy jak Materazzi itp przyszłyby do Polski - mam racje?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów