The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 12:27
CZesc z Was sie zachowuje jak porzucony przez dziewczyne licealista.
Ktora nawet i nie odeszla do przystojniejszego, bogatszego, madrzejszego czy zabawniejszego, tylko po prostu odeszla.
Urazona duma, urazony meski honor, nie pozwalaja dopuscic mysli, ze cos sie musialo skonczyc. To musial byc gruby numer, dlugoletnie knucie przez ta france, no i w ogole to bura suka i niech ja szlag trafi.
Tak w ogole to zawsze oszukiwala i byla nieszczera, a chlopak sie co do niej mylil tyle lat. No i odeszla akurat jak zakochany szczurek ma katar - chyba grypa sie zaczyna.

Najbardziej mnie rozwalil wpis: co takiego niby zrobil TF zeby zaslugiwac na szacunek. Ponad 100 goli to za malo.
No ludzie....

Bezmyslne zacietrzewienie niektorych osob odbiera im rozum. Ale to jest chyba domena wszystkich "zrzeszonych".
Wystarczy przesledzic oswiadczenia itp .......y pozostalych Stowarzyszen.

Dzieki Franek za cudowna kariere w Wisle.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mlody w
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 26.03.2009, 12:29
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
wrzuccie ludzie na luz. co ten Franek wam zrobil? gosciu po 30-stce, osiagnal w Wisle bardzo duzo (zaden aktualny pilkarz Wisly, nawet Brozek tyle nie osiagnie), zarabial nie wiele. ja do niego nie mam pretensji, ze wyjechal. oczywiscie bylem troche zasmucony, ale nie zaskoczony i na pewno nigdy nie nazwal bym go judaszem!
jak w takim razie nazwalibyscie Kube Blaszczykowskiego? ile on pogral w Wisle? i w jakim momencie odszedl? czy aby Wisla wtedy nie skonczyla na 8 miejscu? i co? dlaczego nikt z SKWK nie nazywal go judaszem? dlatego, ze nalezy do stowarzyszenia i Wisle ma w sercu? tym bardziej...
oczywiscie pisze jak byc powinno tokiem rozumowania ludzi, ktorzy oskarzaja Franka. ja obu pilkarzy bardzo lubie, blaszczu jest nawet moim idolem, ale rozumiem ich odejscie...

a co do meczu z pao, to pretensje mam tylko i wylacznie do jednego czlowieka - Riley! jakby nie on, to bysmy awansowali. po prostu ktos tak chcial, zeby tak bylo. w polsce juz dawno by siedzial mozna sie takze przyczepic do fantastycznych interwencji majdana, cudownych strzalow zienczuka...
Właśnie pokazujesz szacunek do zawodników Wisły, kiedy im coś nie wychodzi nawet nie piszesz ich nazwisk z dużej litery a Marek Zieńczuk to porządny człowiek i kibic Lechii,więc mógłbyś się wyslilić i napisać jego nazwisko poprawnie.Byłeś chyba na pożegnaniu Kuby i widziałeś jak on odchodził? żegnając sie z kibicami.Pozatym utożsamiał się z nimi zawsze,ciekawe czy Tomek tak samo by zareagował wtedy w Częstochowie,kiedy zesrali sie do niego kibice jakiejś innej drużyny?
wytępić wroga i wywalczyć jego koniec kto rządzi w Krakowe sam powiedz
Odpowiedz cytując
abedipele
Member

Od: 07.2007

Stary 26.03.2009, 12:31
Ludzie skończcie już pisać te bzdury (niektórzy) i zajmijcie się własnym życiem zamiast wylewać tu swoje frustracje. Mam nadzieję, że 11 kwietnia będzie piłkarskim świętem. Pozdrawiam Franka i myślących kibiców.
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2009, 12:36
Dlaczego ludzie ze stowarzyszenia narzucają nam zdanie o Franku? Zrobił jak zrobił ale szacunek dla niego się należy chociażby za to ze podjął dyskusje na forum. Dla mnie kibica chodzącego na każdy mecz bedzie nietaktem gwizdanie na Tomka w trakcie meczu z Jagą albo jakiś transparent oczerniający Tomka. Oczywiscie o transparentach decyduje stowarzyszenie...Ludzie z SKWK pamietajcie ze prezentujecie zdanie wszystkich kibiców Wisełki a nie tylko Wasze...
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.03.2009, 12:37
Mogę tylko powiedzieć tyle, że wydaje się, że zrozumiał Pan, że popełnił błąd i zawiódł nas kibiców, przede wszystkim fanatyków (bo może zwykli kibice trochę inaczej patrzyli i patrzą na tę sprawę) i stąd te tłumaczenia... Pana odejście po meczu z PAO porównałbym do odejścia męża od żony: pojawiają się problemy, kłótnie, mam już dość, znajduje inną, jednak po paru latach orientuję się, że jednak to był błąd i z żadną nie było mi i nie będzie tak dobrze jak z tą jedyną, której wiele zawdzięczam...

Dziękuję za pojawienie się tutaj, próbę wyjaśnienia pewnych spraw, bo zwyczajowo jak większość piłkarzy mógł Pan wszystko olać...

A tak trochę poza głównym wątkiem:
Czy brał Pan pod uwagę możliwość NIE wystąpienia na Reymonta 11 kwietnia przeciwko nam? Bo przecież chyba wszyscy zrozumieliby taką postawę (koledzy z Jagi, trener, prezes, kibice Jagielloni), że nie chce Pan zagrać przeciwko Białej Gwieździe...

Oczywiście szacunek za bramki i postawę na boisku...

Aha... a największy plus Pana odejścia (chyba jedyny) to to, że Paweł wreszcie został nr 1 i zrobił milowy krok w swojej karierze
Ostatnio edytowane przez SB : 26.03.2009 o godz. 12:43.
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.03.2009, 12:40
mlody w napisał(a):Wyświetl post
Właśnie pokazujesz szacunek do zawodników Wisły, kiedy im coś nie wychodzi nawet nie piszesz ich nazwisk z dużej litery a Marek Zieńczuk to porządny człowiek i kibic Lechii,więc mógłbyś się wyslilić i napisać jego nazwisko poprawnie.Byłeś chyba na pożegnaniu Kuby i widziałeś jak on odchodził? żegnając sie z kibicami.Pozatym utożsamiał się z nimi zawsze,ciekawe czy Tomek tak samo by zareagował wtedy w Częstochowie,kiedy zesrali sie do niego kibice jakiejś innej drużyny?
a co ja list do nich pisze? czlowieku pisze z malej litery z rozpedu, tak jak bez poskich znakow. szacunek mam do kazdego zawodnika Wisly! nawet do Dawidowskiego...
no tak, Kuba sie utozsamial, zeby pozniej nie bylo sytuacji jak z Frankiem musial cos zrobic, zeby odejsc i zeby nie nazwali go judaszem nie zal Ci, ze Kuba odszedl za wczesnie? przeciez nic nie osiagnal
Odpowiedz cytując
mlody w
Junior Member

Stary 26.03.2009, 12:44
a co ja list do nich pisze? czlowieku pisze z malej litery z rozpedu, tak jak bez poskich znakow. szacunek mam do kazdego zawodnika Wisly! nawet do Dawidowskiego...
no tak, Kuba sie utozsamial, zeby pozniej nie bylo sytuacji jak z Frankiem musial cos zrobic, zeby odejsc i zeby nie nazwali go judaszem nie zal Ci, ze Kuba odszedl za wczesnie? przeciez nic nie osiagnal
Uwierz że Kuba nie robił tego wszystkiego dlatego że nie chciał być nazwany judaszem,pozatym skoro pojawił się na d2 i razem kibicami oglądał mecz,a nie z loży to chyba świadczy o tym że ma Wisłe w sercu.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 26.03.2009, 12:50
Trudno nie zgodzić się z flamengistą nawiązującym do postu PvD :
Cytat:
Tomku czy uważasz że piłkarzy należy stawiać wyżej niż właściciela klubu?
Czy uważasz, że twoje zasługi dla Wisły powinny być stawiane wyzej niż właściciela?(tak jak wielu kibiców tak twierdzi do ktorych ty sie zgłaszasz) I czy wg Ciebie mimo wszystko bardziej należy cenić właściciela ktory wyciągnał do Ciebie rękę dając dobry kontrak,t a Ty odpłacałeś sie cudowną grą i zrobiłeś dla tego klubu wiele?
Tak postawione pytanie brzmi jak kolejne bałwochwalcze wychwalanie bossa. A czy on będąc dobrodziejem Wisły nie jest też aby winien tej sytuacji?
franek6634 napisał(a):Wyświetl post
czy stawiac pilkarzy ponad wlasciciela?nie sadze.p.cupial wiele dobrego dla pilki w krakowie zrobil choc niestety otoczyl sie nie do konca uczciwymi ludzmi.
Czyż nie jest prawdą, że Cupiał ma wyjątkowy talent do dobierania sobie nie najlepszych doradców?
Czy mało razy jechaliśmy tu po Kapce, Basałajach, Jurczyńskim, Praskim i innych? Czy ich rozgrywki nie miały wpływu na posunięcia Cupiała? I w to wszystko wpisane są kulisy odejścia Franka.
Nie jest to próba jego wybielania bo trudno dyskutować z faktem. Totylko próba pokazania, że nie wszystko jest czarno białe i z pewnymi rzeczami trzeba się pogodzić dla naszej wspólnej sprawy a nią jest nie dzielenie nas Wiślaków. Po prostu iść swą drogą bez żywienia urazy.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Killhim
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.03.2009, 12:58
Guli napisał(a):Wyświetl post
tak tak, wszystko jest nieprawdą a poważny piłkarz zawsze tłumaczy się na forum internetowym...
AVE WISŁA
Guli szacun za to co robisz - masz prawo do własnego zdania oczywiscie; ale Twoje słowa to na stadionie słowa trybun Sam widzisz ze opinia jest podzielona a Ty prowokowaniem - Franek na Nie na pewno nie wprowadzisz porozumienia pomiedzy kibicami Na Reymonta mamy mówić jednym twardym głośnym głosem Dopinguj ku chwale Wisełki a Nasz stadion z pewnościa ponownie będzie brylował liczbą NIEPOKONANEGO
Ostatnio edytowane przez Killhim : 26.03.2009 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 26.03.2009, 12:58
Tomku nie zadam pytań bo w mojej opini wszystko co było owiane tajemnicą zostało już wyjaśnione,chciałem z okazji na to że czytasz ten temat napisać Ci

że NIGDY nie zapomne tych chwil,tych bramek,tych zwyciestw dzieki Tobie m.in. Nie zapomne nigdy również jak strzelałeś bramki z Walią ,Anglią czy Austrią. Twój styl gry oglądać na żywo w tamtych latach to było coś tak magicznego że już chyba na zawsze zostanie w mojej pamięci niedoścignione.

Wiem że jesteś człowiekiem mądrym więc proszę Cię nie wątp nigdy w to że dla nas Wiślaków ( może PÓKI co bez tych nielicznych a wpływowoych) byłeś i będziesz więcej niż najemnym kopaczem , a wirtuozem i idolem.

Rozumiem że Kubwa Błaszczykowski przyszedłi odszedł z Wisły z tak fenomenalnymi relacjami z kibicami i dalej podkreśla ze jest Wiślakiem,ale z całym szacunkiem dla niego grał dla nas stosunkowo krótko.

Pozdro
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.03.2009, 13:01
No tak, to już jest trochę o-t, ale w wypowiedzi Franka pojawia się wątek dotyczący jego ew. ponownego przejścia.

Franek pisze, że Skorża bardzo go chciał, tymczasem Bednarz nie raczył się nawet z nim spotkać, a Tomek dwukrotnie "całował klamkę". Pomijam zupełnie aspekty kibicowskie i problem ew. klasy sportowej piłkarza w tym momencie, ale...

świadczy to chyba o nie najlepszych relacjach na linii Skorża-Bednarz. Szczególnie, że Franek sugeruje, jakoby Matusiaka ściągnął Skorży Bednarz nie pytając się o zdanie.

No ale nie wiem, na ile wtedy Franek miał rozeznanie realiach klubowych, w końcu przecież w tym momencie nie był pracownikiem klubu a wiele się zmieniło. Może mu się tylko wydawało, że między Skorżą a Bednarzem źle się układa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.03.2009, 13:08
mlody w napisał(a):Wyświetl post
Uwierz że Kuba nie robił tego wszystkiego dlatego że nie chciał być nazwany judaszem,pozatym skoro pojawił się na d2 i razem kibicami oglądał mecz,a nie z loży to chyba świadczy o tym że ma Wisłe w sercu.
no dobra, ale przeciez odszedl? i to w trudnym momencie dla nas, dla pilkarzy.
czyli mam rozumiec, ze jakby Franek ladnie pozegnal sie z kibicami, to by bylo ok?
ale chyba nie w tym rzecz, bo glownym zarzutem jest zostawienie druzyny w ciezkim momencie,a nie odejscie bez pozegnania...
Odpowiedz cytując
mlody w
Junior Member

Stary 26.03.2009, 13:10
no dobra, ale przeciez odszedl? i to w trudnym momencie dla nas, dla pilkarzy.
czyli mam rozumiec, ze jakby Franek ladnie pozegnal sie z kibicami, to by bylo ok?
ale chyba nie w tym rzecz, bo glownym zarzutem jest zostawienie druzyny w ciezkim momencie,a nie odejscie bez pozegnania...
1. szacunek dla Kuby za to, że mógł nie przedłuzac z Wisła kontraktu i odejsc za darmo (nakłaniał go do tego przyjaciel a niebawem wspólnik Frankowskiego Konieczny) a nie uczynił tego, tylko pozwolił Wisle zarobić 3 mln euro

. Do dzisiaj Wisła zalega mu 12 000 zł Kuba nigdy z tego powodu nie płakała. Frankowski odszedł jak zdrajca i jeszcze sie wypłakuje sie na forum

[3. Kuba brał udział w wielu kibicowkich akcjach (m.in pomocy 12-letniewmu Arkowi Warchałowi) Frankowski nigdy nic dla Wisły nei zrobił za darmo [
Ostatnio edytowane przez mlody w : 26.03.2009 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
Member

Od: 12.2002

Stary 26.03.2009, 13:11
Cała ta dyskusja (rekordowa chyba, jeżeli chodzi o ilość postów w stosunkowo krótkim czasie) potwierdza niestety tylko jedno: nie potrafimy dyskutować. Każda ze stron okopała się na swoich pozycjach i każdy, ale to każdy argument jest w stanie zinterpretować po swojemu.
Więcej wyrozumiałości dla pana Tomasza mają ci, którzy już trochę w życiu przeżyli i z niejednego pieca chleb jedli. Zieloni (niedojrzali) zacietrzewieni w swoim sposobie postrzegania świata osądzą i skarzą, a potem dorobią do tego ideologie.
Ciekawe jest to nasze dążenie do skrajności- albo Legenda albo Judasz.

Szanowny panie Tomaszu
Przykro mi, ale muszę przyznać, że zawiodłem się wtedy na panu. Tak jak wtedy, tak i teraz staram się szukać w pana wypowiedziach usprawiedliwienia nie tyle odejścia, co sposobu rozstania z klubem. Jednocześnie muszę zaznaczyć bardzo duży, ba ogromny wręcz szacunek, mam dla pana, za to wszystko, czego z i dla naszego klubu pan dokonał. Życzę powodzenia i udanego spotkania Wisła-Jagiellonia (jak pan wcześniej zaznaczył- rozumiemy się, że to tylko kurtuazja).

ps
Dojrzałości i niedojrzałości nie mierzę ilością przeżytych lat.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.03.2009, 13:14
Kiedyś na naszym forum starał się wypowiadać Czarek Kucharski, ale szybko zrezygnował, chyba nie miał ochoty na jakieś głębsze dyskusje. A nawet nie było pytań takiego kalibru jak w tym temacie. Jestem pełen podziwu za cierpliwość, chociaż pewnie i tak każdy pozostanie przy swoim zdaniu.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2009, 13:18
Za niedługo kazdy kto strzeli 100 bramek dla Wisły bedzie legendą... Legenda klubu nie odchodzi dzien przed zamknieciem okna bez jakiegokolwiek uzasadnienia... Najbardziej zenujace Franku było twoje oswiadczenie po tygodniu. Odchodzić trzeba z klasą... jak Kuba, jak Żuraw, a nie jak ty. Ciekaw jestem czemu tak Dolhy tak nikt nie broni? Odszedł w podobny sposób... a na pewnym meczu to uszy mi puchły od gwizdów na niego.
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.03.2009 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 26.03.2009, 13:23
ciekawe kiedy sie doczekamy nastepnego pilkarza ktory strzeli dla nas 100 goli...
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
"Gibki_TSW"
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2009, 13:26
Jesteśmy Prawdziwymi Polakami zawsze znajdziemy powód do Narzekań i szukania waśni...dość mamy własnych problemów(kontuzja brożka i każdy mecz o 3pkt) żeby jeszcze rozpamiętywać stare dzieje. Fakt sytuacja była,-wyjaśnil ją każdy bedzie mial własne zdanie. Ale jako jedna BRAĆ mamy klub, który nas teraz potrzebuje bo o Tytuł nie bedzie łatwo...
GiBki\TS/
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 26.03.2009, 13:29
Przykre, że Stowarzyszenie Kilku Kibiców Wisły uważa się za jedynie oświeconych. Czepialstwo PvD jakiś półsłowek to już kompletna żenada.
Jak wszyscy strasznie przeżywałem porażkę w Atenach a potem odejście Franka, tyle że umiem sobie doskonale wyobrazić jego stan w tym czasie - ot, po prostu własne doświadczenie uczy w życiu więcej...

Cokolwiek się stało Wisła istnieje nadal, co roku walczymy o mistrza, co roku wlejemy Pasom, a czasami ogramy jakąś Barcelonę - i to wszystko mimo odejścia Frankowskiego. Stało się więc coś strasznego ?

Teraz gdy oglądam bramki Franka, rozumiem frustrację i wściekłość całej reszty
Panie Tomku - dziękuje za wszystkie 115
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Boba_Fett
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 26.03.2009, 13:31
Gregor, nawet jeżeli się kiedykolwiek pojawi taki strzelec, to i tak na miano "legendy" zasłużą dla tutejszych "oceniaczy" tylko gracze podlizujący się sprzedawcom Forzy (nawet ubranym w czarne kapelusiki) lub dający na każde wezwanie autografy Palikotom.

btw.Czy tylko mi się wydaje, że cała dyskusja z Panem Frankowskim zamieniła się w wypłakiwalnię nieszczęśliwych-zawiedzionych-rozczarowanych naszym wspaniałym Wiślakiem?
Na szczęście Pan Frankowski jest zbyt inteligentnym człowiekiem, aby przejmować się Kempesami i resztą.....
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.03.2009, 13:32
timmy napisał(a):Wyświetl post
Panie Tomku nie warto się wykłócać z dziećmi neostrady.. W Internecie każdy mądry bo anonimowy.
Dzięki za fajne lata w Wisełce i udanego sezonu w Jagiellonii.
hehe bawią mnie takie wpisy do całej sprawy podchodze bardzo neutralnie ...bardzo prosze odpowiedz mi kolego gdzie byłeś jak pojawiały się na meczach transparenty na Frankowskiego i gdzie studziłes zapędy kibiców którzy na daną sprawe patrzą inaczej od ciebie

Ładnie to podsumowałes ..w intenecie kazdy mądry bo anonimowy
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 26.03.2009 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.03.2009, 13:34
palikot napisał(a):Wyświetl post
Za niedługo kazdy kto strzeli 100 bramek dla Wisły bedzie legendą... Legenda klubu nie odchodzi dzien przed zamknieciem okna bez jakiegokolwiek uzasadnienia... Najbardziej zenujace Franku było twoje oswiadczenie po tygodniu. Odchodzić trzeba z klasą... jak Kuba, jak Żuraw, a nie jak ty. Ciekaw jestem czemu tak Dolhy tak nikt nie broni? Odszedł w podobny sposób... a na pewnym meczu to uszy mi puchły od gwizdów na niego.

To mi ciśnienie podniosłeś. Nie porównuj Franka do Dolhy. Nie widzisz różnicy? Jest tylko czarne i białe?
A poza tym to ilu mieliśmy zawodników co strzelili dla Wisełki 100 goli? Proszę wymień.
Szczerze to chciałbym żeby którykolwiek z nich grał teraz w Wiśle
c.d.n.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 26.03.2009, 13:36
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Przykre, że Stowarzyszenie Kilku Kibiców Wisły uważa się za jedynie oświeconych. Czepialstwo PvD jakiś półsłowek to już kompletna żenada.
Jak wszyscy strasznie przeżywałem porażkę w Atenach a potem odejście Franka, tyle że umiem sobie doskonale wyobrazić jego stan w tym czasie - ot, po prostu własne doświadczenie uczy w życiu więcej...
Biedny Frankowski, załamał sie, zarabiac powiedzmy 200 tys euro to straszne przygnębienie... Ci jedynie oświeceni, zyją tym co sie dzieje w klubie, a nie przychodzą 2 razy do roku na mecz i płaczą, ze Wisła nie wygrała 5:0 tylko marne 3:0... Żeby o czymś decydować trzeba najpierw dać coś od siebie... Co jakis czas są organizowane spotkania, czemu nie pójdziecie nie zabierzecie głosu? Macie taką możliwość SKWK do tego namawia. Tak strasznie chcecie decydować, to róbcie to, ale nie na forum.
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.03.2009 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.03.2009, 13:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Problem polega tylko na tym i aż na tym, że nie jest Pan prawdziwym Wiślakiem. Owszem, jest Pan jednym z najlepszych zawodników Wisły w historii, ale bliżej Panu - jeśli można porównać - do Nicolasa Anelki, niż do Raula.
gościu a Ty jesteś prawdziwym Wiślakiem? Wisła gra u siebie mecz z Lechem w PP, a Ty wolisz siedziec w domu i oglądać Bundeslige do czego sam się przyznałeś "wiślaku". Ale najlepiej to pisać o innych kim są.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 26.03.2009, 13:40
lazy napisał(a):Wyświetl post
To mi ciśnienie podniosłeś. Nie porównuj Franka do Dolhy. Nie widzisz różnicy? Jest tylko czarne i białe?
A poza tym to ilu mieliśmy zawodników co strzelili dla Wisełki 100 goli? Proszę wymień.
Szczerze to chciałbym żeby którykolwiek z nich grał teraz w Wiśle
Widze, ze tez byś sie sprzedał do icków jakby w LM grali... Powiem ci masz honor... Połowa z was to widze ma w dupie tradycje, historie Wisły, liczą sie dla was piłkarzyny... no przeciez... kibice ery Cupiała tzw. cupiałowcy... Jak to kiedyś ktoś z prowadzących doping powiedział: "tak naprawde tylko w 2 lidze przekonalibyśmy się, ilu Wisła ma kibiców."
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.03.2009 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.03.2009, 13:44
Popieram SKWK w wielu akcjach, podobaja mi sie ich incjatywy, robia swietna robote, ale odnosnie Franka transparent byl przesadzony. Mysle, ze wiekszosc sie z tym pogladem nie identyfikuje, podobnie jak bylo w sytuacji z Kasperczakiem. Judaszem to sa P.Nowak i Radwanski, ktorzy biegali w koszulce z Biala Gwiazda, by potem zalozyc pasiaste barwy, judaszem byl Uche, ktorego witaliscie za drugim razem jak ksiecia, a nie zaslugiwal na noszenie naszej koszulki, byl nim Dolha, byli nimi zawodnicy (wlasciwie prostytutki), ktorzy splamili nasze barwy sprzedanym meczem z Legia (0:6). Ale nie Franek. Mam do niego zal jak wiekszosc. Nie bede powtarzal, ze styl (bez przyslowiowej piatki) i czas odejscia (najgorszy z mozliwych) byl naprawde lewy. Ale nie zapomne Frankowi tak jak i Henkowi wspanialych meczow, na ktore czekalem 20 lat na Wisle tulajac sie po strefie spadkowej i drugiej lidze! Tak samo jak NIGDY nie zapomne CUPIALOWI tego, ze odbudowal potege Wisly, a nawet stworzyl zlota ere jakiej nie mielismy, niezaleznie od tego co bedziecie tutaj wypisywac. Franek wyboru dokonal takiego jakiego dokonal i kazdy ma prawo do swoich ocen, jedni ocenia skrajnie, inni nieco mniej, ale tak po prawdzie nikt w tym temacie nie byl obojetny. Tak czy inaczej Wislacy, zeby nie bylo tak, ze dojdzie do rozlamow na Reymonta z tego powodu.

Prawda jest taka, ze zawodnikom wydaje sie, ze Wisla to zwykly zaklad pracy, ze kibice zyja Wisla przez 90minut w tygodniu. My zyjemy Wisla 4-5 dni w tygodniu. Wisla to czesci historii tego miasta, caly "knajpiano-osiedlowo-pilkarski klimat". Wisla to nie tylko te 10.000 ludzi na stadionie, ale kolejnych 20.000, ktorzy na Wisle nie przyjda, bo siedza w Palermo, Rzymie, Sztokholmie, UK i in., ale co tydzien mecz Wisly to dla nich swietosc nawet jesli tylko w tv. Owszem sa goscie tacy jak Baszczu, ktorzy rozumieja, byc moze dlatego, ze pochodza z innego wielkiego klubu, wielu nie ma szans zrozumiec. Ale tez nie mozemy kazdego kto tego nie rozumie odsadzac od czci i wiary. Jeden sie identyfikuje mocno z klubem, miastem, inny mniej. Ale jesli walczy na 100% to szanujmy go.

FRANEK PRZYZNAL, ZE POPELNIL BLAD I ZA TO NALEZY MU SIE SZACUNEK. MALO KOGO BYLOBY STAC NA TAKA WYPOWIEDZ I PODJECIE DYSKUSJI TUTAJ.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 26.03.2009 o godz. 13:50.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
tkris
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 26.03.2009, 13:47
Szanowni "działacze-krzykacze SKWK" wszyscy! ( pięcioro) a może zweryfikujecie te wasze tezy żale i sprubujecie stworzyć coś na miare ankiety w której kibice mogliby sie wypowiedziec na temat tej sprawy, albo innej nadal nurtującej dotyczącej świadomość mianowicie jak to jest z tą przyjaźnia z Jagą. A może boicie sie wyników w których okazałoby sie że 90% stadionu w wielką sobote będzie chciała krzyknąć " Tomasz Frankowski Najlepszy Napastnik Polski" albo "Jaga Jaga Jagiellonia"?
Odpowiedz cytując
Sprynio
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2009, 13:48
To jeśli Tomek by nie strzelił tylu bramek, które dały Wam radość... gdyby nie grał tak dobrze to wtedy by było wszystko okej?

Inni też odchodzili, a co za różnica czy wtedy czy sezon później?
Ilu zawodników mówiło, że nie chce już tu grać - wtedy było wszystko ok?
Pomyślcie jeszcze raz...

Ja szanuję Franka i jestem mu wdzięczny za te bramki i może wtedy źle zrobił ale czy aż na tyle, żeby go skreślać i wszystko co dla naszego klubu zrobił?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 26.03.2009, 13:52
tkris napisał(a):Wyświetl post
Szanowni "działacze-krzykacze SKWK" wszyscy! ( pięcioro) a może zweryfikujecie te wasze tezy żale i sprubujecie stworzyć coś na miare ankiety w której kibice mogliby sie wypowiedziec na temat tej sprawy, albo innej nadal nurtującej dotyczącej świadomość mianowicie jak to jest z tą przyjaźnia z Jagą. A może boicie sie wyników w których okazałoby sie że 90% stadionu w wielką sobote będzie chciała krzyknąć " Tomasz Frankowski Najlepszy Napastnik Polski" albo "Jaga Jaga Jagiellonia"?
Ale kibic to ktos kto kocha klub, a nie Jagiellonie czy Frankowskiego. Jak go kochacie to załóżcie klub "Frankowski Kraków" bedziecie mogli sobie śpiewac na kogo chcecie...
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.03.2009, 13:56
palikot napisał(a):Wyświetl post
Widze, ze tez byś sie sprzedał do icków jakby w LM grali... Powiem ci masz honor...
Ale masz wzrok...
...i zdolności dedukcyjne... no no pozazdrościć.

W temacie jednak.
1) Czy ktoś z adwersarzy mógłby określić definicję "piłkarza legendy"?
2) Jesli już zgodzilibyśmy się że Franek "piłkarzem legendą" nie jest to dlaczego jest to równoznaczne ze staniem się Judaszem?

Osobiście uważam go za wielce zasłużonego dla Wisły i jednego z bardziej inteligentnych piłkarzy i ludzi.
Do nadania komukolwiek miana legendy natomiast trzeba odpowiedniej perspektywy czasu. Za jakieś 10 - 15 lat będziemy mogli stwierdzić co z jego gry dla Wisły pamiętamy.
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów