|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Myślę, że i Maskaant i Stan nie spodziewali się liczby drwali na polskich boiskach. Stąd tez wzieli się u nas Branco i Boukhari i dlatego też sobie tu nie pograli. A jak Maskaant zrozumiał, że w naszej lidze mecze wygrywa się walką i wybieganiem zmienił taktykę na bardziej defensywną. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Nie chodzi o wyszukiwanie pojedyńczych fauli a o ogólny obraz gry. Chyba w pierwszym meczu z Odense (lub może którymś z wcześniejszych) nasi zaczeli w standardzie polskim, czyli podbięgne od tyłu i uwalę, przytrzymam za koszulkę, ściągnę do parteru, jak mnie przejdzie to uwale od tyłu. Dość szybko byli sprowadzeni przez sędziego na ziemię. Wszystkie mecze w LE wyglądały zupełnie inaczej w TME. O wiele przyjemniej się je oglądało, bez tej okrutnej kopaniny na każdym kroku. Na drugim biegunie był mecz np. Polonią. Głos Iliewa nie jest pierwszy. Nie chce mi sie szukać, ale to nie pierwsza wypowiedź obcokrajowca zaskoczonego brutalnością naszej ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
chodzi o to, że kartki dawane są zdecydowanie za rzadko za zbyt ostre, wręcz chamskie wejścia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
dobrze Iliev mówi, bo sam jak większość z was nie lubie symulki i płaczu o każdy kontakt,wole ostrą, lecz nie brutalną grę, a u nas zamiast grać ciałem ale robić czyste wślizgi to obrońcy skrobią po achillesach kiedy tylko się da, wślizgi z nogami na wysokości kolana, gdzie w ogóle nie interesuje ich piłka, w ogóle jak oglądam defensywne akcje w polskiej lidze to mam wrażenie że tam nikogo nie interesuje żeby trafić w piłke tylko żeby wyjebać przeciwnikowi bo sędzia i tak nie gwizdnie.
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Brutalne, chamskie faule trzeba karać (nie mylić z twardą grą), tak samo jak symulowanie i nurkowanie przy każdym kontakcie. Narzekając na sędziów wypadałoby samemu grać uczciwie.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ta agresja w naszej lidze jest spowodowana taktyką, bez waleczności nie ma wyników.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jak się nie ma techniki to trza nadrabiać kopaniną i chamstwem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Iliev i Nunez to ostatni zawodnicy którzy powinni wypowiadać się o poziomie sędziowania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W szczególności Nunez... Największy nurek w naszym zespole. Z całym szacunkiem do tego chłopaka, skręca mnie jak widzę jak symuluje faule.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@up - LOL
cały jeden raz w rundzie, rzeczywiście dużo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gdyby Nunez grał w Atenach niewykluczone , że gralibysmy w LM. Zabrakło tam cwaniactwa i symulki aby wybić Greków z transu. Niestety nikt taki wtedy nie grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Takim przykładem waleczności i determinacji jest dla mnie Czarek Wilk i gdyby cała drużyna grała z takim zacięciem jak on to poziom Wisły poszedłby ostro w górę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Potrzebny jest w drużynie taki cwaniak. Tym bardziej, że Nunez nie przewraca się bez sensu 150 razy na mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Największymi nurkami w ekstraklasie są Serbowie.
1. Radovic 2. Iliev |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jak w barcie ktoś symuluje to na drugi dzień jest tego pełna masa artykułów. A oni mają to głęboko gdzieś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam pytanko Sobol wyleczył już kontuzję? i czy pojedzie na pierwszy obóz przygotowawczy
Lacrima Dzięki musiałem to przegapić ![]()
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 07.01.2012 o godz. 20:24.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czlowiek-chorągiewka w koncu sie okreslil:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...0,artykul.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
I bardzo dobrze że będzie grał dla Izraela. Jaki jest jego związek z Polską poza tym, że jego matka ma polskie korzenie i że od 12 miesięcy występuje w polskim klubie? odp: żaden. Poza tym to czysty Izraelczyk. Powinien już wcześniej jednoznacznie odmówić Smudzie, co ucięłoby tą całą falę medialną i serial pt. "Czy Melikson zagra dla Polski?" z sierpnia-września.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dopóki nie zobaczę gościa w w meczu o punkty w żydowskiej koszulce to mimo wszystko mu nie uwierzę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Powód: wstyd!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.01.2012 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Niech róbta co chceta , ważne żeby w Wiśle grał dobrze.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja jednak nie, bo dalszego cyrku w wykonaniu drużyny PZPN i Smudy nie chcę. Więc cieszę się z rezygnacji Meliksona, tak samo jak z żenującej formy Arboledy. Ale to już temat do innego wątku.
Dla nas to jednak dobrze, że temat "Meleks dla Polski" się skończył. Tylko atmosfera wokół piłkarza się psuła, a to odbijało się na jego formie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Koniec i kropka i spokój...........
|