The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 10:11
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
No cóż jak piłkarz Sypniewski grał w Wiśle to był Wiślakiem teraz się z Wisłą nie identyfikuje więc nim nie jest. Jaliens wychodzi na trening i na mecze w barwach Wisły, zostawia zdrowie na boisku dlatego jest Wiślakiem kwestia formy i umiejętności jest drugorzędna, bo ktoś go do Wisły zakontraktował.
Twoje zdanie - masz do niego prawo. Ja z takim postawieniem sprawy się nie zgadzam - Jaliens to dla mnie piłkarz Wisły, nie "Wiślak". I nie ma sensu dłużej się spierać - po prostu inaczej zapatrujemy się na tą sprawę.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.12.2011, 10:12
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
No cóż jak piłkarz Sypniewski grał w Wiśle to był Wiślakiem teraz się z Wisłą nie identyfikuje więc nim nie jest. Jaliens wychodzi na trening i na mecze w barwach Wisły, zostawia zdrowie na boisku dlatego jest Wiślakiem kwestia formy i umiejętności jest drugorzędna, bo ktoś go do Wisły zakontraktował.

Oczywiście celowo przeciwstawiłem Partyka Jaliensowi żeby delikatnie pobudzić myślenie niektórych osób, które atakują bez opamiętania jednych piłkarzy a innych chołubią bez względu na wszystko. Przypomnę tylko, że Patryk jako jedyny znany mi zawodnik z obecnego składu odmówił wyjścia na boisko w meczu.
Co do tego "zostawiania zdrowia na boisku" to w jego przypadku bym polemizował
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2011, 10:17
ichigo napisał(a):Wyświetl post
Co do tego "zostawiania zdrowia na boisku" to w jego przypadku bym polemizował
W meczu ligowym doznał kontuzji ostatnio czyli dosłownie zostawił na boisku jakiś % swego zdrowia oczywiście nie robi tego ku chwale ojczyzny .
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2011, 11:17
Snyrting bardzo trafnie i lopatologicznie wyłożył różnice miedzy piłkarzem Wisły a Wislakiem.
Dla takich jak BigLeb każda osoba zakładająca koszulkę Wisły jest Wislakiem, np. Kokoszka, Jaliens, itp. Wybacz ale tak nie było, nie jest i nigdy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2011 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 16.12.2011, 11:36
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Snyrting bardzo trafnie i lopatologicznie wyłożył różnice miedzy piłkarzem Wisły a Wislakiem.
Dla takich jak BigLeb każda osoba zakładająca koszulkę Wisły jest Wislakiem, np. Kokoszka, Jaliens, itp. Wybacz ale tak nie było, nie jest i nigdy nie będzie.
Wszystko ok, ale kazdemu pilkarzowi Wisly, ktory nosi koszulke z Biala Gwiazda nalezy sie szacunek.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.12.2011, 11:58
baton napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ok, ale kazdemu pilkarzowi Wisly, ktory nosi koszulke z Biala Gwiazda nalezy sie szacunek.
O właśnie... piwo dla tego Pana.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.12.2011, 14:42
Szacunek się należy bo nosi koszulkę? Należy to się co najwyżej tolerancja. A szacunek i tolerancja to nie są słowa jednoznaczne.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.12.2011 o godz. 14:44.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 22:36
ja nawet nie szanuje twojej wypowiedzi, a tymbardziej jakichś wkładów do koszulek Wisły

na szacunek to trzeba porzadnie zasłużyć nic nie dostaje się w pakiecie z koszulką i numerem na niej
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 23:14
Wiślak to nie to samo co piłkarz Wisły, tak samo jak żyd to nie to samo co Żyd - i kropka.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.12.2011, 23:41
Krav napisał(a):Wyświetl post
Wiślak to nie to samo co piłkarz Wisły, tak samo jak żyd to nie to samo co Żyd - i kropka.
Bardzo dobrze napisane, Brawo.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.12.2011, 01:26
Ktoś wyżej pokusił się o podsumowanie naszych piłarzy w minionej rundzie, a to moja opinia:
Bramkarze:
Pareiko- nie najlepsza forma na początku sezonu, lecz w miarę upływu czasu prezentował się coraz lepiej. Przedłużyć kontrakt.
Jovanić- mocno przeciętny bramkarz, przegrał rywalizacje z mocno krytykowanym Pawełkiem teraz bezsprzecznie przegrywa z Sergey'em. Wypożyczyć a najlepiej sprzedać.
Kurto- jego w akcji nie widziałem. Reprezentant młodzieżówki. Przedłużyć kontrakt.

Obrońcy:
Lamey- prawy obrońca. Zaraobki jak na warunki panujące w T-Mobile Ekstraklasie bardzo dobre. Forma co najwyżej przeciętna. Nieprzedłużać wygasającego z końcem roku kontraktu.
Jaliens- środkowy obrońca. Bodajże najwyższe zarobki w drużynie. A prezentuje się najgorzej z całej drużyny. Sprzedać, wypożyczyć lub rozwiązać kontrakt cokolwiek, żeby tylko znikł z klubowej listy płac.
Chavez-środkowy obrońca. W zimie powinien mocno popracować nad wyprowadzeniem piłki oraz nad unikaniem tych swoich wślizgów na raz. Zostawić.
Jovanović-ŚRODKOWY OBROŃCA mogący grać także na boku formacji defensywnej. Zostawić.
Czekaj-środkowy obrońca. Ciekawie się zapowiada. Zostawić. Dawać jak najczęściej szanse.
Bunoza- środkowy obrońca. Piłkarz lewonożny. Ciekawie się pokazał w końcówce sezonu. Okazało się że może zagrać na lewej stronie obrony. Zostawić.
Junior Diaz- sprowadzony do gry jako lewy obrońca. Najlepsze mecze zagrał jako stoper. W zimie niech gra jako stoper. Niech ostro popracuje nad wyprowadzeniem piłki. Niech dogra do końca wypożyczenia i pożegnać.
Paljić- lewy obrońca. Gra bardzo przeciętnie. Zostawić do końca sezonu potem pożegnać.

Pomocnicy:
Sobolewski- defensywny pomocnik. Wiosną należy mu się dokładnie przyjrzeć. Serce drużyny. Wydaje mi się że zasługuje na przedłużenie kontraktu.
Wilk- defensywny pomocnik. Walczak. Zostawić.
Brud- środkowy pomocnik. Dać szansę pokazania się na wiosnę. No chyba że zgłosi się ktoś chętny do wypożycznia z TME.
Nunez- cwaniak. Potrafi sprowokować, przewrócić się w odpowieniej chwili. Najczęsciej występował w środku drugiej linii, ale czy aby nie przychodził jako lewy obrońca Tak najczęściej grał w ostatnim klubie. Dać mu tam pograć w kilku meczach. Narazie nie wart zapisanej w umowie klauzuli 1.2 mln euro.
Jirsak- obudził się pod koniec kontraktu. Niech dogra do jego końca i pożegnać.
Garuła- wreszcie powoli wchodzi na oczekiwany przez kibiców poziom. Zostawić. No chyba że trafi się dobra oferta.
Melikson- najlepszy transfer od lat. Szkoda że stracił pół rundy z powodu kontuzji. Zostawić.
Iliev- bardzo dobry transfer. Podobnie jak Nunez wie kiedy sie przewrócić, potrafi sprowokować rywala do faulu. Szkoda że siły wystarcza na 45 minut no góra godzine.
Kirm- największe rozczarowanie zaraz po Jaliensie. Ale wierze w niego.
Małecki- musi popracować nad grą zespołową no i szybkością. Zostwić
Boguski- przeciętna runda ale wierze w niego.

Napastnicy:
Genkov- trochę pauzował przez kontuzję. Dużo daje w rozegraniu. Zostawić
Biton- zbić cenę i wykupić.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.12.2011, 11:50
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wyżej pokusił się o podsumowanie naszych piłarzy w minionej rundzie, a to moja opinia:
Bramkarze:
Pareiko- nie najlepsza forma na początku sezonu, lecz w miarę upływu czasu prezentował się coraz lepiej. Przedłużyć kontrakt.
Jovanić- mocno przeciętny bramkarz, przegrał rywalizacje z mocno krytykowanym Pawełkiem teraz bezsprzecznie przegrywa z Sergey'em. Wypożyczyć a najlepiej sprzedać.
Kurto- jego w akcji nie widziałem. Reprezentant młodzieżówki. Przedłużyć kontrakt.

Obrońcy:
Lamey- prawy obrońca. Zaraobki jak na warunki panujące w T-Mobile Ekstraklasie bardzo dobre. Forma co najwyżej przeciętna. Nieprzedłużać wygasającego z końcem roku kontraktu.
Jaliens- środkowy obrońca. Bodajże najwyższe zarobki w drużynie. A prezentuje się najgorzej z całej drużyny. Sprzedać, wypożyczyć lub rozwiązać kontrakt cokolwiek, żeby tylko znikł z klubowej listy płac.
Chavez-środkowy obrońca. W zimie powinien mocno popracować nad wyprowadzeniem piłki oraz nad unikaniem tych swoich wślizgów na raz. Zostawić.
Jovanović-ŚRODKOWY OBROŃCA mogący grać także na boku formacji defensywnej. Zostawić.
Czekaj-środkowy obrońca. Ciekawie się zapowiada. Zostawić. Dawać jak najczęściej szanse.
Bunoza- środkowy obrońca. Piłkarz lewonożny. Ciekawie się pokazał w końcówce sezonu. Okazało się że może zagrać na lewej stronie obrony. Zostawić.
Junior Diaz- sprowadzony do gry jako lewy obrońca. Najlepsze mecze zagrał jako stoper. W zimie niech gra jako stoper. Niech ostro popracuje nad wyprowadzeniem piłki. Niech dogra do końca wypożyczenia i pożegnać.
Paljić- lewy obrońca. Gra bardzo przeciętnie. Zostawić do końca sezonu potem pożegnać.

Pomocnicy:
Sobolewski- defensywny pomocnik. Wiosną należy mu się dokładnie przyjrzeć. Serce drużyny. Wydaje mi się że zasługuje na przedłużenie kontraktu.
Wilk- defensywny pomocnik. Walczak. Zostawić.
Brud- środkowy pomocnik. Dać szansę pokazania się na wiosnę. No chyba że zgłosi się ktoś chętny do wypożycznia z TME.
Nunez- cwaniak. Potrafi sprowokować, przewrócić się w odpowieniej chwili. Najczęsciej występował w środku drugiej linii, ale czy aby nie przychodził jako lewy obrońca Tak najczęściej grał w ostatnim klubie. Dać mu tam pograć w kilku meczach. Narazie nie wart zapisanej w umowie klauzuli 1.2 mln euro.
Jirsak- obudził się pod koniec kontraktu. Niech dogra do jego końca i pożegnać.
Garuła- wreszcie powoli wchodzi na oczekiwany przez kibiców poziom. Zostawić. No chyba że trafi się dobra oferta.
Melikson- najlepszy transfer od lat. Szkoda że stracił pół rundy z powodu kontuzji. Zostawić.
Iliev- bardzo dobry transfer. Podobnie jak Nunez wie kiedy sie przewrócić, potrafi sprowokować rywala do faulu. Szkoda że siły wystarcza na 45 minut no góra godzine.
Kirm- największe rozczarowanie zaraz po Jaliensie. Ale wierze w niego.
Małecki- musi popracować nad grą zespołową no i szybkością. Zostwić
Boguski- przeciętna runda ale wierze w niego.

Napastnicy:
Genkov- trochę pauzował przez kontuzję. Dużo daje w rozegraniu. Zostawić
Biton- zbić cenę i wykupić.
Dlaczego takie podsumowania mają charakter zero - jedynkowy? Wywalić, zostawić, zostawić, wywalić...
Czy tak łatwo jest ocenić grę piłkarza?

Acha no i piszesz, że nie widziałeś w akcji Kurto, ale trzeba z nim przedłużyć kontrakt. Hmmm...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 17.12.2011, 12:01
Mimo że Kirm zawodzi w tej rundzie, ja bym dał mu jeszcze szanse, zeby zobaczyć czy na wiosne się odbuduje. W poprzednim sezonie grał bardzo dobrze, i wtedy nikt na niego tak nie najeżdżał jak teraz.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 17.12.2011, 12:34
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Mimo że Kirm zawodzi w tej rundzie, ja bym dał mu jeszcze szanse, zeby zobaczyć czy na wiosne się odbuduje. W poprzednim sezonie grał bardzo dobrze, i wtedy nikt na niego tak nie najeżdżał jak teraz.
Nie grał bardzo dobrze, a co najwyżej przyzwoicie. Dużo strzelał i asystował, aczkolwiek dalej to był ten Kirm bez dryblingu i dośrodkowania. Zawodnik dobry na Górnik Zabrze, aczkolwiek za słaby na drużynę MISTRZA POLSKI.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 17.12.2011, 13:19
lazy napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego takie podsumowania mają charakter zero - jedynkowy? Wywalić, zostawić, zostawić, wywalić...
Czy tak łatwo jest ocenić grę piłkarza?

Acha no i piszesz, że nie widziałeś w akcji Kurto, ale trzeba z nim przedłużyć kontrakt. Hmmm...
nie są zero jedynkowe... zobacz moją ocenę np. Chavez'a nie twierdze że jest "CACY" , podobnie jak nie twierdze, że Nunez jest "BEEE". Co do Filipa; chłopak powoływany regularnie do reprezentacji U-21 interesuje się nim Roda. Ta sama Roda która dostrzegła potencjał Tytonia.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.12.2011, 14:23
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
nie są zero jedynkowe... zobacz moją ocenę np. Chavez'a nie twierdze że jest "CACY" , podobnie jak nie twierdze, że Nunez jest "BEEE". Co do Filipa; chłopak powoływany regularnie do reprezentacji U-21 interesuje się nim Roda. Ta sama Roda która dostrzegła potencjał Tytonia.
Wiesz ja trochę inaczej podchodzę do polityki transferowej.
Po pierwsze Wisła ma dość liczna kadrę - każdy zakup, powinien pociągnąć za sobą sprzedaż zawodnika słabszego.
Po drugie uważam, że Wisła musi korzystać z okazji - takich jak Marcelo, Melikson itp.
Po trzecie potrzebujemy kogoś na lewą obronę.
Po czwarte w końcu ocenę zawodników należy prowadzić obiektywnie (bez sentymentów wobec Polaków) i przez pryzmat całej gry w Wiśle, a nie ostatniej rundy.

Poza tym są zawodnicy którzy są potrzebni nie tylko na boisku ale i na ławce albo i w głębokiej rezerwie. Nie wierzę żebyśmy mieli 2 równorzędne jedenastki - to idea fix, która jest nie do zrealizowania. Ważne żeby zmiennicy byli uniwersalni tak jak Diaz. Taki Iliev był sprowadzony jako skuteczny zmiennik, tymczasem w wyniku kontuzji i słabej formy Kirma i Małeckiego musi grać w podstawowym składzie do czego nie jest przygotowany fizycznie.

Reasumując powyższe każdy jest na sprzedaż i jednocześnie każdy ma ważną rolę do spełnienia w klubie.
Natomiast podejmując każdą decyzję transferową czy kontraktową należy brać przede wszystkim pod uwagę interes sportowy i finansowy Wisły. Dlatego jeśli określasz że kogoś należy wywalić to trzeba mieć jednocześnie jego następcę gotowego do zastąpienia go z marszu. A to nie łatwe...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 18.12.2011, 00:56
Cytat:
Po pierwsze Wisła ma dość liczna kadrę - każdy zakup, powinien pociągnąć za sobą sprzedaż zawodnika słabszego.
Generalnie zgadzam się z tym. Ale... W zimie potrzebujemy transferu/transferów. A nasi "słabsi" piłkarze (Jaliens, Paljić) znaleźli chętnuch na swoje usługi. A my potrzebujemy przynajmniej 1 obrońcy, a najlepiej 3
Cytat:
Po drugie uważam, że Wisła musi korzystać z okazji - takich jak Marcelo, Melikson itp.
zgadzam się, ale warto też przyglądać sie zawodnikom typu Cleber czy Iliev.

Cytat:
Po trzecie potrzebujemy kogoś na lewą obronę.
lewą, prawą i na środek na środek najlepiej lewonożnego.
Cytat:
Po czwarte w końcu ocenę zawodników należy prowadzić obiektywnie (bez sentymentów wobec Polaków) i przez pryzmat całej gry w Wiśle, a nie ostatniej rundy.
i staram się tak robić dlatego nie wysyłam w diabły Kirma czy Boguskiego, ale co do Jirsaka i Paljicia mam inne zdanie.
Cytat:
Poza tym są zawodnicy którzy są potrzebni nie tylko na boisku ale i na ławce albo i w głębokiej rezerwie. Nie wierzę żebyśmy mieli 2 równorzędne jedenastki - to idea fix, która jest nie do zrealizowania.
i znowu się zgadzam. 22 zawodników na równym wysokim poziomie to w naszej obecnej sytuacji nierealne ale 18-19 powinno być: BR-LO, ŚO, ŚO, PO-DP,ŚP, OPŚ- LP, PP, NŚ. LO, ŚO, PO-DP-LP, PP NŚ . Kadrę uzupelnić wychowankami.
Cytat:
Natomiast podejmując każdą decyzję transferową czy kontraktową należy brać przede wszystkim pod uwagę interes sportowy i finansowy Wisły. Dlatego jeśli określasz że kogoś należy wywalić to trzeba mieć jednocześnie jego następcę gotowego do zastąpienia go z marszu.
A po co mamy w klubie dyrektora sportowego, skautów i sztab szkoleniowy?

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.12.2011, 17:22
Milan Jovanić. Bramkarz Wisły Kraków przeżył bombardowanie

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...anie,id,t.html

Duży wywiad z Milanem. Duży szacunek dla człowieka. I niech mi nikt nie mówi, że atak NATO na Serbię był w porządku. Nie był.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2011, 18:23
Dudu i Marko chyba też mówili o tym.
Odpowiedz cytując
888
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.12.2011, 00:44
Marko: http://wislalive.pl/polecamy/marko_j...e_walczyc-181/
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.12.2011, 11:38
Marko Jovanovic napisał(a):
Nigdy nie przestanę walczyć! Chodzi mi tylko o te momenty, gdy na kogoś nakrzyczę, coś mu powiem, potem tego żałuje. Tylko o to. Nigdy nie przestanę walczyć na boisku. Lubię dawać z siebie wszystko. Jeżeli nie będziesz waleczny ,choćby w takim stopniu, jak byliśmy w meczu przeciwko Twentee, to nie wygrasz. Nawet jeżeli byłbyś Maradonną, bez tej… chęci zwycięstwa, nic nie osiągniesz.
Szkoda, że tak niewielu to rozumie... Polecam lekture całego wywiadu, jest o derbach Belgradu, jest o Kosovie, o wojnie w Serbii. Wiele ciekawych rzeczy

Marko Jovanovic napisał(a):
Piłka nożna była dla Ciebie czymś w rodzaju odskoczni? Pogoni za marzeniami? Sposobem, żeby wyrwać się z pogrążonej w wojnie Serbii?
Tak, chciałem uciec od tego wszystkiego. Wiesz, wtedy życie na ulicach Belgradu było bardzo ciężkie. Działo się tam wiele złego, narkotyki, gangi i inne tego typu rzeczy. Wielu dzieciaków poszło złą drogą. Ja zawsze chciałem po prostu grać w piłkę, osiągnąć jakiś sukces, wyrwać się z tych ulic. Dzięki Bogu, udało mi się. Bardzo w tym pomógł Partizan i tego mu nigdy nie zapomnę. Dla każdego piłkarza najważniejsze jest to by osiągnąć sukces, iść naprzód, rozwijać się. Dla mnie to wszystko zaczęło się, już wtedy, gdy jako 10 latek trafiłem do drużyny Partizanu. Nie wiem, co by się ze mną stało, gdzie bym teraz był, gdyby nie piłka. Nie chcę sobie tego nawet wyobrażać… Wiesz, Serbia to piękny kraj. Kocham go całym sercem. Mieszkają tu bardzo dobrzy ludzie, po prostu mieliśmy trochę problemów, to wszystko. Mam nadzieję, że to już za nami.
http://wislalive.pl/polecamy/marko_j...e_walczyc-181/
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 20.12.2011 o godz. 11:40.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Stary 20.12.2011, 12:24
Fragment tekstu o Bitonie w dzisiejszym PS (cytowany przez weszlo):
I wspomniany materiał o Dudu Bitonie...

"Gdy wbiegam z piłką w pole karne, zapadają mi klapki na oczy i myślę tylko o tym, gdzie jest bramka, często nawet jej nie widzę, tylko wyczuwam ją instynktownie. Większość goli w tej rundzie strzeliłem właśnie na ślepo."

(...)

"Bardzo ważna jest praca nad mięśniami, zwłaszcza brzucha. To one odpowiadają za siłę uderzenia. Oprócz treningów w klubie kilka razy w tygodniu chodzę na zajęcia pilates – to bardzo pomaga we wzmacnianiu i uelastycznianiu mięśni. Chodzimy we dwóch, z Maorem Meliksonem. Z tego, co wiem, nikt inny w Wiśle tego nie robi."
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Od: 04.2011

Stary 20.12.2011, 18:03
tutaj cały tekst o Dudu: http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...902,1,727.html
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 22.12.2011, 16:47
Cytat:
Zanim przejdziemy do samego momentu zdobycia bramki przez Odense, posłuchajmy „technicznego” wprowadzenia Adriana Ochalika, które w przypadku tej opowieści jest bardzo ważne. „Pięć minut przez zakończeniem meczu w europejskich pucharach muszę być przy zejściu do szatni, gdzie Polsat przekazuje mi informację, z którym piłkarzem chce przeprowadzić wywiad zaraz po zakończeniu spotkania. Tym razem sytuacja była bardziej skomplikowana, bo zawodnik, który był wybrany do wywiadu, był także wylosowany do kontroli antydopingowej. Był to Tomas Jirsak. Tuż po zakończeniu meczu musiałem szybko ściągnąć Tomasa z murawy, bo zgodnie z przepisami UEFA zawodnik nie ma prawa przed kontrola udać się do szatni. Może jedynie przy mnie i osobie z UEFA szybko, w pierwszej kolejności, udzielić wywiadu, a potem zaraz iść na kontrolę” – opowiada rzecznik prasowy Wisły.

Tomas więc został namierzony na murawie, wyłowiony z grupy zawodników i Adrian Ochalik zaczął iść z nim w kierunku tunelu, gdzie pomocnik miał udzielić pomeczowego wywiadu. „W momencie, gdy schodziłem z Tomasem po schodach, Kuba Jarosz, który rozmawiał przez telefon ze swoim tatą, zaczął krzyczeć do mnie, że Odense strzeliło gola na 2:2. To był jeszcze ten moment, kiedy stadion nie wybuchł z radości. Ja od razu przekazałem tą informację Tomasowi, który odwrócił się na pięcie i było jasne, że nie idzie do żadnego wywiadu ani na żadną kontrolę, bo pobiegł szybko na boisko cieszyć się z kolegami. W momencie, gdy on dobiegał do reszty zawodników, do kibiców dotarła informacja o bramce w Londynie” – opisuje Ochalik.

Rzecznik prasowy natychmiast zaczął radosną informacją dzielić się z osobami znajdującymi się w jego pobliżu. „Szybko zacząłem wołać do Kazia Moskala, Andrzeja Bahra i Pawła Primela, że w Londynie jest remis. Oni przez dłuższą chwilę nie mogli w to uwierzyć. Patrząc na Kazia widziałem, że ta informacja szybko do niego nie dociera, chociaż na stadionie zaczęło się już szaleństwo” – zdradza Ochalik. Potem rzecznik pozwolił też sobie na swoją chwilę radości. „Skakaliśmy trochę z Kubą Jaroszem, Grzesiem Halatem, Kaziem Antkowiakiem. Przy tunelu stali też z nami Bruno i Tim z UEFA, którzy cieszyli się razem z nami. Bruno nawet popłakał się ze wzruszenia. To były takie fajne chwile, gdzie chociaż wszyscy pracowaliśmy, żeby wszystko było jak najlepiej zorganizowane, to na moment można było tak po ludzku się pocieszyć. Można powiedzieć, że w tej chwili czas się na moment zatrzymał, bo wydarzyło się coś niesamowitego. Później trzeba było wrócić do roboty, bo przecież w końcu trzeba było przeprowadzić te wywiady, konferencję prasową. Trzeba było to jakoś wytrzymać, bo było wiadomo, że potem to będzie długa noc” – kończy swoją opowieść z uśmiechem Ochalik.
Nawet ciekawe wspomnienie Ochalika
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.12.2011, 17:09
Macie troche wcześniej do poczytania ( pewnie pojawi sie jutro lub pojutrze na oficjalnej )
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lnienie_marzen
Wywiad z naszym wychowankiem-Michałem Czekajem
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 22.12.2011 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
fudi8
Member

Od: 12.2010

Stary 23.12.2011, 10:38
Świetny wywiad z Bitonem. Myślę, że Wisła powinna go wykupić.
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.12.2011, 12:55
fudi8 napisał(a):Wyświetl post
Świetny wywiad z Bitonem. Myślę, że Wisła powinna go wykupić.
fajny, naprawde fajny wywiad
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.12.2011, 23:49
Dostałem info od typa z Izraela że jutro Melikson rozegra mecz w barwach Beer Shevy przeciwko Bnei Sakhnin (6 rano czasu Izraelskiego).
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.12.2011, 23:56
CH. napisał(a):Wyświetl post
Dostałem info od typa z Izraela że jutro Melikson rozegra mecz w barwach Beer Shevy przeciwko Bnei Sakhnin (6 rano czasu Izraelskiego).
Ćpałeś coś?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.12.2011, 00:58
CH. napisał(a):Wyświetl post
Info prawdziwe , zadzwoniłem do Dudu Dahana , potwierdził .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów