|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Snyrting bardzo trafnie i lopatologicznie wyłożył różnice miedzy piłkarzem Wisły a Wislakiem.
Dla takich jak BigLeb każda osoba zakładająca koszulkę Wisły jest Wislakiem, np. Kokoszka, Jaliens, itp. Wybacz ale tak nie było, nie jest i nigdy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2011 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Wszystko ok, ale kazdemu pilkarzowi Wisly, ktory nosi koszulke z Biala Gwiazda nalezy sie szacunek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szacunek się należy bo nosi koszulkę? Należy to się co najwyżej tolerancja. A szacunek i tolerancja to nie są słowa jednoznaczne.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.12.2011 o godz. 14:44.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
na szacunek to trzeba porzadnie zasłużyć nic nie dostaje się w pakiecie z koszulką i numerem na niej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wiślak to nie to samo co piłkarz Wisły, tak samo jak żyd to nie to samo co Żyd - i kropka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ktoś wyżej pokusił się o podsumowanie naszych piłarzy w minionej rundzie, a to moja opinia:
Bramkarze: Pareiko- nie najlepsza forma na początku sezonu, lecz w miarę upływu czasu prezentował się coraz lepiej. Przedłużyć kontrakt. Jovanić- mocno przeciętny bramkarz, przegrał rywalizacje z mocno krytykowanym Pawełkiem teraz bezsprzecznie przegrywa z Sergey'em. Wypożyczyć a najlepiej sprzedać. Kurto- jego w akcji nie widziałem. Reprezentant młodzieżówki. Przedłużyć kontrakt. Obrońcy: Lamey- prawy obrońca. Zaraobki jak na warunki panujące w T-Mobile Ekstraklasie bardzo dobre. Forma co najwyżej przeciętna. Nieprzedłużać wygasającego z końcem roku kontraktu. Jaliens- środkowy obrońca. Bodajże najwyższe zarobki w drużynie. A prezentuje się najgorzej z całej drużyny. Sprzedać, wypożyczyć lub rozwiązać kontrakt cokolwiek, żeby tylko znikł z klubowej listy płac. Chavez-środkowy obrońca. W zimie powinien mocno popracować nad wyprowadzeniem piłki oraz nad unikaniem tych swoich wślizgów na raz. Zostawić. Jovanović-ŚRODKOWY OBROŃCA mogący grać także na boku formacji defensywnej. Zostawić. Czekaj-środkowy obrońca. Ciekawie się zapowiada. Zostawić. Dawać jak najczęściej szanse. Bunoza- środkowy obrońca. Piłkarz lewonożny. Ciekawie się pokazał w końcówce sezonu. Okazało się że może zagrać na lewej stronie obrony. Zostawić. Junior Diaz- sprowadzony do gry jako lewy obrońca. Najlepsze mecze zagrał jako stoper. W zimie niech gra jako stoper. Niech ostro popracuje nad wyprowadzeniem piłki. Niech dogra do końca wypożyczenia i pożegnać. Paljić- lewy obrońca. Gra bardzo przeciętnie. Zostawić do końca sezonu potem pożegnać. Pomocnicy: Sobolewski- defensywny pomocnik. Wiosną należy mu się dokładnie przyjrzeć. Serce drużyny. Wydaje mi się że zasługuje na przedłużenie kontraktu. Wilk- defensywny pomocnik. Walczak. Zostawić. Brud- środkowy pomocnik. Dać szansę pokazania się na wiosnę. No chyba że zgłosi się ktoś chętny do wypożycznia z TME. Nunez- cwaniak. Potrafi sprowokować, przewrócić się w odpowieniej chwili. Najczęsciej występował w środku drugiej linii, ale czy aby nie przychodził jako lewy obrońca Jirsak- obudził się pod koniec kontraktu. Niech dogra do jego końca i pożegnać. Garuła- wreszcie powoli wchodzi na oczekiwany przez kibiców poziom. Zostawić. No chyba że trafi się dobra oferta. Melikson- najlepszy transfer od lat. Szkoda że stracił pół rundy z powodu kontuzji. Zostawić. Iliev- bardzo dobry transfer. Podobnie jak Nunez wie kiedy sie przewrócić, potrafi sprowokować rywala do faulu. Szkoda że siły wystarcza na 45 minut no góra godzine. Kirm- największe rozczarowanie zaraz po Jaliensie. Ale wierze w niego. Małecki- musi popracować nad grą zespołową no i szybkością. Zostwić Boguski- przeciętna runda ale wierze w niego. Napastnicy: Genkov- trochę pauzował przez kontuzję. Dużo daje w rozegraniu. Zostawić Biton- zbić cenę i wykupić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Czy tak łatwo jest ocenić grę piłkarza? Acha no i piszesz, że nie widziałeś w akcji Kurto, ale trzeba z nim przedłużyć kontrakt. Hmmm... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mimo że Kirm zawodzi w tej rundzie, ja bym dał mu jeszcze szanse, zeby zobaczyć czy na wiosne się odbuduje. W poprzednim sezonie grał bardzo dobrze, i wtedy nikt na niego tak nie najeżdżał jak teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie grał bardzo dobrze, a co najwyżej przyzwoicie. Dużo strzelał i asystował, aczkolwiek dalej to był ten Kirm bez dryblingu i dośrodkowania. Zawodnik dobry na Górnik Zabrze, aczkolwiek za słaby na drużynę MISTRZA POLSKI.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie są zero jedynkowe... zobacz moją ocenę np. Chavez'a nie twierdze że jest "CACY" , podobnie jak nie twierdze, że Nunez jest "BEEE". Co do Filipa; chłopak powoływany regularnie do reprezentacji U-21 interesuje się nim Roda. Ta sama Roda która dostrzegła potencjał Tytonia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Po pierwsze Wisła ma dość liczna kadrę - każdy zakup, powinien pociągnąć za sobą sprzedaż zawodnika słabszego. Po drugie uważam, że Wisła musi korzystać z okazji - takich jak Marcelo, Melikson itp. Po trzecie potrzebujemy kogoś na lewą obronę. Po czwarte w końcu ocenę zawodników należy prowadzić obiektywnie (bez sentymentów wobec Polaków) i przez pryzmat całej gry w Wiśle, a nie ostatniej rundy. Poza tym są zawodnicy którzy są potrzebni nie tylko na boisku ale i na ławce albo i w głębokiej rezerwie. Nie wierzę żebyśmy mieli 2 równorzędne jedenastki - to idea fix, która jest nie do zrealizowania. Ważne żeby zmiennicy byli uniwersalni tak jak Diaz. Taki Iliev był sprowadzony jako skuteczny zmiennik, tymczasem w wyniku kontuzji i słabej formy Kirma i Małeckiego musi grać w podstawowym składzie do czego nie jest przygotowany fizycznie. Reasumując powyższe każdy jest na sprzedaż i jednocześnie każdy ma ważną rolę do spełnienia w klubie. Natomiast podejmując każdą decyzję transferową czy kontraktową należy brać przede wszystkim pod uwagę interes sportowy i finansowy Wisły. Dlatego jeśli określasz że kogoś należy wywalić to trzeba mieć jednocześnie jego następcę gotowego do zastąpienia go z marszu. A to nie łatwe... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Milan Jovanić. Bramkarz Wisły Kraków przeżył bombardowanie
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...anie,id,t.html Duży wywiad z Milanem. Duży szacunek dla człowieka. I niech mi nikt nie mówi, że atak NATO na Serbię był w porządku. Nie był. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dudu i Marko chyba też mówili o tym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
||
|
Marko Jovanovic napisał(a):
![]() Marko Jovanovic napisał(a):
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 20.12.2011 o godz. 11:40.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fragment tekstu o Bitonie w dzisiejszym PS (cytowany przez weszlo):
I wspomniany materiał o Dudu Bitonie... "Gdy wbiegam z piłką w pole karne, zapadają mi klapki na oczy i myślę tylko o tym, gdzie jest bramka, często nawet jej nie widzę, tylko wyczuwam ją instynktownie. Większość goli w tej rundzie strzeliłem właśnie na ślepo." (...) "Bardzo ważna jest praca nad mięśniami, zwłaszcza brzucha. To one odpowiadają za siłę uderzenia. Oprócz treningów w klubie kilka razy w tygodniu chodzę na zajęcia pilates – to bardzo pomaga we wzmacnianiu i uelastycznianiu mięśni. Chodzimy we dwóch, z Maorem Meliksonem. Z tego, co wiem, nikt inny w Wiśle tego nie robi." ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
tutaj cały tekst o Dudu: http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...902,1,727.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Macie troche wcześniej do poczytania ( pewnie pojawi sie jutro lub pojutrze na oficjalnej )
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lnienie_marzen Wywiad z naszym wychowankiem-Michałem Czekajem Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 22.12.2011 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Świetny wywiad z Bitonem. Myślę, że Wisła powinna go wykupić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
fajny, naprawde fajny wywiad
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dostałem info od typa z Izraela że jutro Melikson rozegra mecz w barwach Beer Shevy przeciwko Bnei Sakhnin (6 rano czasu Izraelskiego).
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Info prawdziwe , zadzwoniłem do Dudu Dahana , potwierdził .
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|