The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2010, 19:35
Jutro decyzja w sprawie Wołąkiewicza. Sam zawodnik przyznaje, że nie pali się do gry w Polonii ze względu na atmosferę, mówi o ofercie Lecha, media informują również o zainteresowaniu Wisły. Oby Hubert został
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.11.2010, 21:01
Widac że Legia i Polonią maja forse i stawiąją na zawodników sprawdzonych w naszej lidze czyli odwrotnie jak My.Na koniec sezonu zobaczymy co sie bardziej opłacało.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.11.2010 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.11.2010, 02:08
Jeśli Sarvas będzie darmowy to przydałby sie jako zmiennik. Na początku wydawał sie bardzo dobrym zawodnikiem, potem coraz gorzej.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.11.2010, 09:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Widac że Legia i Polonią maja forse i stawiąją na zawodników sprawdzonych w naszej lidze czyli odwrotnie jak My.Na koniec sezonu zobaczymy co sie bardziej opłacało.
A kogo Legia kupiła z naszej ligi przed sezonemi? Polonia owszem, stawia na piłkarzy sprawdzonych z naszej ligi, a Legia może ma takie plany, ale na razie kupili gwiazdy w rodzaju Cabrala którzy nawet z ławki nie wchodzą
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.11.2010 o godz. 09:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.11.2010, 11:59
Cytat:
W sumie może masz rację. Odniosłem się tylko do potencjału sportowego. Aczkolwiek z kasą tak łatwo nie będzie im przeskoczyć Polonii.
Różnica jest taka, że o Lechii przeważnie mówi się w kontekście drużyny budowanej spokojnie, konsekwentnie i rozważnie. Moim zdaniem te hasła są nieco na kredyt, ale trzeba przyznać, że spokojem, konsekwencją i rozwagą biją na głowę (i to tak po kilka razy) każdy z 3 największych, czy też (skoro już wymieniamy Dysco w tej rozmowie), każdy z 4 najbogatszych zespołów. A taki sposób budowania zespołu przekłada się na potencjał sportowy.

Do tego lepsza infrastruktura, więcej kibiców itd. itp. - to się przełoży na więcej kasy. Mniej niż wykłada JW, ale biorąc pod uwagę to jak Lechia kasę wydaje, a jak Dysco, to owszem, przy mniejszych kosztach są spokojnie w stanie przebić was potencjałem sportowym nawet jeżeli brać pod uwagę wyłącznie aspekt finansowy.
Legionista
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.11.2010, 15:07
Wołąkiewicz prawdopodobnie podpisze dziś kontrakt, rzecz rozbija się nie o wysokość zarobków tylko o długość kontraktu, kwotę odstępnego i kwotę prowizji za podpis. Zaś artykuł z PS-a ma tyle wspólnego z prawdą co twierdzenie Jóźwiaka że byli o krok od Wiltorda. Z tego co wiem zainteresowanie Hubertem wyrażały Lech/Amica, Wisła i Legia
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 19.11.2010 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.11.2010, 15:33
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A kogo Legia kupiła z naszej ligi przed sezonemi? Polonia owszem, stawia na piłkarzy sprawdzonych z naszej ligi, a Legia może ma takie plany, ale na razie kupili gwiazdy w rodzaju Cabrala którzy nawet z ławki nie wchodzą
miałem na myśli zawodników jakie planują ściągnac w najbliższym okienku transferowym oba kluby z Warszawy.Legia-Arboleda,Mierzejewski,Robak.Polonia-Sernas,Wołąkiewicz,Mielcarz
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2010, 12:55
Cytat:
Kolejny klub ekstraklasy włącza się do walki o Manuela Arboledę (31 l.). Obrońca Lecha Poznań, któremu latem wygasa kontrakt z drużyną mistrza Polski, już jakiś czas temu wpadł w oko działaczom warszawskiej Legii.

Teraz do walki o Kolumbijczyka zamierza włączyć się drugi klub ze stolicy. Prezes Polonii Józef Wojciechowski (63 l.) za kilka dni osobiście pofatyguje się do Poznania, żeby porozmawiać z Arboledą w cztery oczy

Szykuje się zacięta walka o jednego z najlepszych obrońców w polskiej ekstraklasie. Na razie nie wiadomo, czy kontrakt Arboledy z Lechem, który wygasa z końcem czerwca przyszłego roku, zostanie przedłużony, dlatego do walki o kolumbijskiego piłkarza włączyły się inne czołowe kluby naszej ligi. Kilka dni temu chęć sprowadzenia „Manu” wyraził dyrektor sportowy Legii Marek Jóźwiak (43 l.), czym rozsierdził odpowiedzialnego za transfery w Lechu Marka Pogorzelczyka (48 l.).

Aż strach pomyśleć, jak działacz Kolejorza zareaguje na wiadomość, że właściciel Czarnych Koszul też jest chętny do zatrudnienia Arboledy. Jak udało nam się ustalić, Józef Wojciechowski ma dla Kolumbijczyka wyjątkową jak na warunki polskiej ligi ofertę. Szef stołecznego klubu jest ponoć gotów zaproponować Arboledzie zarobki w wysokości miliona euro za sezon. To dwa razy więcej niż oferują temu piłkarzowi kluby zagraniczne.

W zespole z Konwiktorskiej obrońca Kolejorza miałby zastąpić na środku obrony Dariusza Pietrasiaka (30 l.) lub – co jest bardziej prawdopodobne – Tomasza Jodłowca (25 l.), który ma oferty z klubów zagranicznych.

Nagłe zainteresowanie Kolumbijczykiem może też oznaczać, że niezadowolony z defensywnej gry swojej drużyny Wojciechowski postanowił wzmocnić tę formację doświadczonymi obrońcami. Poza Arboledą na celowniku stołecznego klubu znalazł się także Hubert Wołąkiewicz (25 l.) z Lechii Gdańsk, który może trafić na Konwiktorską już na początku stycznia przyszłego roku.

Źródło: Fakt
Leszki to niedługo zawałów dostaną
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.11.2010, 12:59
Mnie bardziej rozbawiła sugerowana przez dziennikarzy Faktu wysokość zarobków Arboledy w Warszawie. Milion euro
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 20.11.2010, 13:02
Według mnie taka pensja jest sporą przesadą. Lepiej za tę kasę kupić młodszego obrońcę. Ale Wojciechowskiego stać na to, no i warszawski oddział Faktu jest bardzo dobrze poinformowany w ruchach KSP.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.11.2010, 13:03
Jak KSP nie zdobedzie MP w przeciagu 3 sezonow a Wojciechowski bedzie tak ladowal kase, to chyba ktos tam sie zesra Jego kasa jego sprawa

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2010, 13:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mnie bardziej rozbawiła sugerowana przez dziennikarzy Faktu wysokość zarobków Arboledy w Warszawie. Milion euro
Pewnie chodzi raczej o wartość całego powiedzmy 2-letniego kontraktu, a Fakt mógł po prostu to przemilczeć i podać tylko tę sensacyjną kwotę.

Inna sprawa, że jeśli kontrakt Arboledy przekroczy 0,5 mln €, to pęknie kolejna granica i kolejni czołowi kopacze tej ligi będą żądać coraz więcej pieniędzy bez względu na prezentowany przez siebie poziom sportowy...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.11.2010, 14:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jak KSP nie zdobedzie MP w przeciagu 3 sezonow a Wojciechowski bedzie tak ladowal kase, to chyba ktos tam sie zesra Jego kasa jego sprawa
Jak na razie to wychodzi na niezłego buca jakby to po krakowsku nazwać. Szasta pieniędzmi na prawo i lewo, a efekty żadne. Polonia Bytom ma tylko 3 pkt. mniej niz ten jego "dream team", w który jeszcze tak niedawno niejeden uwierzył jak w 2 Irlandię Tuska.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.11.2010, 14:04
Ja słyszałem ze Bońka chcą kupic do Odry wodzisław
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 20.11.2010, 14:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie to wychodzi na niezłego buca jakby to po krakowsku nazwać. Szasta pieniędzmi na prawo i lewo, a efekty żadne. Polonia Bytom ma tylko 3 pkt. mniej niz ten jego "dream team", w który jeszcze tak niedawno niejeden uwierzył jak w 2 Irlandię Tuska.
To jak pewien klub z Krakowa co ma przewagę 4 punktów nad Bytomiem

Wracając do tematu. Coś jest na rzeczy z tym transferem. Wojciechowski szykuje Arboledę na następcę Jodłowca, który odejdzie zimą lub latem za granicę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.11.2010, 14:38
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
To jak pewien klub z Krakowa co ma przewagę 4 punktów nad Bytomiem
Z tego co pamiętam to "Wojciechowski show" miał juz po 5 (!!!!) kolejkach odjechać reszcie ligi. Jak jest każdy widzi. Nieskromnie pisałem, że za wysokie progi i wylewałem kubełek zimnej wody na rozpalone główki. Jeszcze zostal klub z Białegostoku, który juz czuje oddech na swoich plecach reszty peletonu. Ale chyba nie trzeba bedzie czekać do wiosny aby ich skasować. A jesli nie to te kilka punkcików będzie do nadrobienia w marcu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.11.2010, 03:20
Widzew sięga po Portugalczyków.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.11.2010, 10:25
W sam raz na I ligę

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

^^
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 30.11.2010 o godz. 11:33.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 30.11.2010, 10:35
To mnie rozwala:

Cytat:
MSK Żylina to lider słowackiej ekstraklasy, ale na europejskich boiskach przegrał pięć spotkań, strzelił tylko dwie bramki, a stracił aż 17. Tomasz Rząsa, dyrektor sportowy Cracovii, obserwował obrońcę w niefortunnym występie przeciwko mistrzowi Francji na początku listopada. Spotkanie zakończyło się pogromem 0:7.
Stoper z meczu na 0:7? Idealnie wpasuje się w drużynę!
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.11.2010, 12:21
Tak jak pisałem szykuje się rozbiórka Amikorza. Już nawet piłkarze sami oferują swoje usługi. Prawie jak na targu
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...b55d&_ticrsn=5
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.11.2010, 12:48
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem szykuje się rozbiórka Amikorza. Już nawet piłkarze sami oferują swoje usługi. Prawie jak na targu
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...b55d&_ticrsn=5
Podoba mi się ta polityka odejdzie Peszko i Uwajaj Uwajaj i przyjdą jakieś ogórki i górna połowa tabeli czeka ^^

Maicon de Oliveira na testach

Cytat:
Brazylijski napastnik Wołynia Łuck, Maicon de Oliveira przybył na testy do Legii Warszawa. Zawodnik urodził się w 1988 roku, ma 185 cm wzrostu i 78 kg wagi. Przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu trafił do ukraińskiego zespołu. Strzelając 13 goli pomógł drużynie w awansie do wyższej klasy rozgrywkowej. W przeszłości Maicon reprezentował barwy m.in. Fluminense oraz Flamengo.

legia.net
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.12.2010, 08:57
Sartre napisał(a):Wyświetl post
To mnie rozwala:

Stoper z meczu na 0:7? Idealnie wpasuje się w drużynę!
Zgoda - trochę śmieszne. Z drugiej strony meczyk z będącym w gazie OM to nie jest byle co.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2010, 12:10
Juventus chce kupic Rudnevsa
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._Rudnevsa.html
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.12.2010, 12:18
Cytat:
Juventus chce kupic Rudnevsa
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._Rudnevsa.html
W sumie na miejscu Lecha bardziej byłbym skłonny oddać tego (ostatniego!) napastnika, niż zrezygnować z Peszki czy Arboledy. Mimo wszystko, kupili chłopaka pół roku temu za 200 tyś. Euro, już teraz oferują im 5x tyle, a podejrzewam, że i więcej by udało się im wytargować. Taka stopa zwrotu w tak krótkim czasie? Złoty interes.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.12.2010, 12:22
ja myśle że cena za Łotysza jest już podobna do tej za jaką sprzedano Lewandowskiego do BVB
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.12.2010, 12:28
Panowie, jeśli będzie coś odnośnie Wisełki we włoskich mediach, chętnie potłumaczę. Ale kiedy piszą odnośnie Amiki i "arktycznych" warunków w Poznaniu, to nawet czytać mi się nie chce Dla tych włoskich panikarzy każda temperatura zbliżona do zera ociera się o "arktyczną". A przecież Turyn leży na północy, w sąsiedztwie gór,w okresie zimowych nad Stadio dei Alpi czasem rozciągają się mgły - tym większe moje zdziwienie, że Włosi z północy wystraszyli się śniegu ))
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.12.2010, 12:35
Sartre napisał(a):Wyświetl post
W sumie na miejscu Lecha bardziej byłbym skłonny oddać tego (ostatniego!) napastnika, niż zrezygnować z Peszki czy Arboledy. Mimo wszystko, kupili chłopaka pół roku temu za 200 tyś. Euro, już teraz oferują im 5x tyle, a podejrzewam, że i więcej by udało się im wytargować. Taka stopa zwrotu w tak krótkim czasie? Złoty interes.
Stopa zwrotu rzeczywiście ok.
Ale w pieniądzach to "tylko" 800tys. euro o ile kwota zakupu - 200k jest prawdą.
Za 2,5-3 to by go pewnie opchnęli, "jedynka" (o ile to prawda) to niepoważna oferta ze strony firmy typu Juve i byłbym w szoku gdyby Amika ją łyknęła.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.12.2010, 12:40
Ten news śmierdzi na kilometr kaczką dziennikarską. Szanuję umiejętności Rudnevsa, ale Juventus to dla niego zdecydowanie zbyt wysokie progi.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.12.2010, 13:08
Cytat:
Ten news śmierdzi na kilometr kaczką dziennikarską. Szanuję umiejętności Rudnevsa, ale Juventus to dla niego zdecydowanie zbyt wysokie progi.
To samo mówiło się o Lewandowskim, a już tym bardziej o Gliku. Że się Juve interesuje, to akurat mnie nie dziwi, ja raczej wątpię żeby tak tanio go puścili

Cytat:
Stopa zwrotu rzeczywiście ok.
Ale w pieniądzach to "tylko" 800tys. euro o ile kwota zakupu - 200k jest prawdą.
Za 2,5-3 to by go pewnie opchnęli, "jedynka" (o ile to prawda) to niepoważna oferta ze strony firmy typu Juve i byłbym w szoku gdyby Amika ją łyknęła.
Zgadzam się, zresztą 1 mln to oni dostają wstępnie już teraz. Spokojnie by wytargowali z 2.
Legionista
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.12.2010, 13:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Facet przez niewiele ponad 1,5 meczu strzelił im 4 gole
każdego w inny sposób
Jest relatywnie młody i do tego z ich perspektywy kosztuje troche ponad czapke gruszek
Dziwni by byli jakby sie nie zainteresowali
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów