The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomB
Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2013, 18:06. Wielu piłkarzy z ligi szwedzkiej zaraz będzie bez kontraktów. Sześciu - naszym zdanie
Wielu piłkarzy z ligi szwedzkiej zaraz będzie bez kontraktów. Sześciu - naszym zdaniem - najciekawszych

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...ajciekawszych/

Johan Larsson (23 lata, prawy obrońca)

Mikael Dyrestam (22 lata, stoper)

May Mahlangu (24 lata, środkowy pomocnik)

Martin Kayongo-Mutumba (28 lat, skrzydłowy)

Dominic Chatto (28 lat, defensywny pomocnik)

Emin Nouri (28 lat, prawy lub lewy obrońca)
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 28.11.2013, 18:50
http://www.transfermarkt.pl/pl/peter...ler_81119.html

ciekawy haitańczyk kolegadla guerriera ;D
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.11.2013, 18:55
darean napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.pl/pl/peter...ler_81119.html

ciekawy haitańczyk kolegadla guerriera ;D
Pragnę przypomnieć o reformie dot. zawodników którzy nie posiadają obywatelstwa kraju należącego do UE, w tej chwili mamy ich 5 czy tam 6 docelowo ma być maksymalnie 3.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 28.11.2013, 18:59
http://www.transfermarkt.pl/pl/adrie...er_159622.html a co o nim myślicie?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.11.2013, 19:19
W Portugalii poza Benfiką,Porto i Sportingiem Lizobna awodnicy zarabiają max 3 tyś € na miesiąc, więc chyba wielu ciekawych kolesi jest w naszym zasięgu finansowym
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Stary 28.11.2013, 19:29
http://www.transfermarkt.pl/pl/joeri...ler_61865.html

8 meczy 4 gole
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2013, 22:52
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Pragnę przypomnieć o reformie dot. zawodników którzy nie posiadają obywatelstwa kraju należącego do UE, w tej chwili mamy ich 5 czy tam 6 docelowo ma być maksymalnie 3.
Mamy jeszcze 2 sezony do wejścia prawa w życie. Jeśli podpiszą kontrakt, to pewnie na rok.
Btw. Ta ustawa miała chyba promować młodych Polaków? W UE oprócz nas jest ponad dwadzieścia innych państw i branie kopaczy z nich nie jest chyba obostrzone... Jaki w tym sens?
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.11.2013, 13:38
A propos reformy - za 2 sezony może być maksymalnie 3, a docelowo, za 3 sezony maksymalnie 2...także w naszej sytuacji wszelkie doniesienia o jakichś haitańczykach czy peruwiańczykach traktował bym z dystansem.

Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Stary 29.11.2013, 13:48
a tak myśle wiem że ciężko ale np taki nakoulma z górnika gdzie ma pewne miejsce i wogóle to wykombinują żęby się starać o polskie obywatelstwo

przepraszam za błędy
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 29.11.2013, 19:44

a może by tak? wszystkim kończą się kontrakty 30.06.14 więc nie powinno być większych problemów

Burliga + $$$ dla Górnika = Olkowski
Chávez + Małecki = Kaźmierczak
Sarki + $$$ dla Górnika = Nakoulma
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.11.2013, 19:55
Kaźmierczak?Nakoulma ? Zejdź na Ziemię . Kaźmierczak już swoje lata ma, Nakoulma chciałby zarobki lepsze niż Chavez, a Bogiem murawy to on nie jest. Co do Olkowskiego to się zgadzam, ale reszta tych dwóch : odpada.
Z resztą Małego i S(z)arkiego bym nie skreślał. Może dobrze nie grają teraz, ale przerwa zimowa i może wróci forma bo wiemy, że potrafią grać lepiej, przynajmniej Małecki
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.11.2013, 20:17
Kaza to ja bym od kopa u nas widział....gdyby nie prawie 32 lata na karku.
Niestety czas jest bezlitosny i pewnie kariere zakończy we Wrocławiu.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.11.2013, 21:26
Dokładnie, w dodatku dziś w 1 połowie meczu Wisły ze Śląskiem zdarzały mu się latwe błędy, więc to już jest oznaka tych 32 lat
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 30.11.2013, 00:04
Prędzej ten Elsner.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.11.2013, 02:23
akurat Nakoulma i Olkowski by się bardzo nam przydali, akurat na te dwie pozycje potrzebujemy wzmocnień, obaj będą za darmo, obaj znają sie ze swojego klubu i więdza jak współpracowac.. ale to raczej marzenie, chociaż wg mnie te 2 wzmocnienia i można byłoby się bić o MP

+
Nakoulma
Olkowski
df Elsner ?

-
Burliga
wypożyczyć Nalepe
sprzedałbym Małeckiego lub podpisał kontrakt i .. wypożyczył do jakiegoś zespołu, może Lechii
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.11.2013, 13:44
Ale po co na siłę wypychać Burligę, skoro to poziom Olkowskiego? Na tę chwilę mamy 3 prawych obrońców, skupmy się na obsadzeniu skrzydła, zastępca dla Pawła i może środkowy pomocnik.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.11.2013, 15:27
defensywny pomocnik, prawy skrzydłowy, lewy obrońca i napastnik na tę chwilę chyba musik
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 30.11.2013, 15:42
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale po co na siłę wypychać Burligę, skoro to poziom Olkowskiego? Na tę chwilę mamy 3 prawych obrońców, skupmy się na obsadzeniu skrzydła, zastępca dla Pawła i może środkowy pomocnik.
Dokładnie,mamy 3 prawych obrońców po co kolejny

Myślę że lewy obrońca to obecnie najważniejsze zadanie,nie mam nic do Bunozy bo podoba mi się że gość o takich gabarytach przystosowany do gry w destrukcji dosyć dobrze radzi sobie jako boczny obrońca,gra ofensywnie i pewnie z tyłu ale wolałbym kogoś jak Donald.Szybki,zwinny,przebiegły,potrafiący grać ofensywnie i oczywiście zdyscyplinowany taktycznie plus pewność w obronie.

Pomocnik,tylko taki co zagra na skrzydle i w środku,najlepiej jeżeli nie będzie mu robić różnicy na której gra stronie,więc musi być obunożny.Garguła póki co bardzo dobrze spisuje się jako kreator gry,dobre wsparcie daje Chrapek (pewnie nie jedna osoba się uśmiechnie ale ta dwójka przypomina duet Iniesta/Xavi,szkoda że sztab nie stara się ich odpowiednio w tym kierunku pokierować).

Napastnik jest właśnie testowany choć tak się zastanawiam,może z Sarkim by spróbować?Siła,szybkość,potrafi silno i celnie uderzyć...tylko że gość ma jakiś problem a i Smuda też coś do niego ma więc,hmm.Choć gdyby ktoś powiedział wskaż gościa to obstawiam Paixao.

Wzmocnienia na inne pozycje potraktuje jako niespodziankę
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.11.2013, 15:55
Jak ja bym chciał na R22 widzieć Podgórskiego, Quintane,Olkowskiego i Visnakovsa ehhhh.....marzenia
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.11.2013, 17:02
sergio napisał(a):Wyświetl post
Jak ja bym chciał na R22 widzieć Podgórskiego, Quintane,Olkowskiego i Visnakovsa ehhhh.....marzenia
Pełna zgoda, ale Olkowski mi tu nie pasuje. Nie dość ze troche spuscil z tonu to jeszcze mamy 3 prawych obroncow, na co nam 4ty?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.11.2013, 17:24
Im wygasają kontakty po sezonie:

Górnik Zabrze: Mateusz Kuchta, Błażej Augustyn, Antoni Łukasiewicz, Boris Pandza, Adam Danch, Tomasz Wełnicki, Mariusz Magiera, Seweryn Gancarczyk, Paweł Olkowski, Radosław Sobolewski, Bartosz Iwan, Prejuce Nakoulma, Mateusz Zachara

Jagiellonia Białystok: Krzysztof Baran, Martin Baran, Ugo Ukah, Jonatan Straus, Alexis Norambuena, Adam Dźwigała, Tomasz Bandrowski, Dawid Plizga, Jan Pawłowski, Emil Gajko

Korona Kielc: Zbigniew Małkowski, Piotr Malarczyk, Pavol Stano, Tomasz Lisowski, Paweł Kal, Artur Lenartowski, Siergiej Pilipczuk, Paweł Sobolewski, Przemysław Trytko

Lech Poznań: Maciej Gostomski, Manuel Arboleda, Tomasz Kędziora, Jan Bednarek, Dimitrje Injac, Rafał Murawski, Mateusz Możdżeń, Daylon Claasen, Bartosz Ślusarski

Lechia Gdańsk: Mateusz Bąk, Krzysztof Bąk, Jarosław Bieniuk, Damian Garbacik, Deleu, Daisuke Matsui, Piotr Wiśniewski

Legia Warszawa: Wojciech Skaba, Marijan Antolović, Jakub Rzeźniczak, Jakub Wawrzyniak, Tomasz Brzyski, Michał Kopczyński, Michał Efir

Piast Gliwice: Jakub Szmatuła, Dariusz Trela, Jan Polak, Adrian Klepczyński, Łukasz Krzycki, Kornel Osyra, Mateusz Matras, Carles Martinez, Mariusz Zganiacz, Artis Lazdins, Pavol Cicman, Matej Izvolt, Rabiola, Tomas Docekal

Podbeskidzie Bielsko-Biała: Richard Zajac, Wojciech Szymanek, Dariusz Pietrasiak, Bartłomiej Konieczny, Frank Kwame Adu, Marek Sokołowski, Tomasz Górkiewicz, Anton Sloboda, Dariusz Łatka, Piotr Malinowski, Rudolf Urban, Dariusz Kołodziej, Maciej Iwański, Fabian Pawela, Krzysztof Chrapek

Pogoń Szczecin: Radosław Janukiewicz, Mateusz Lewandowski, Adam Frączczak, Maksymilian Rogalski, Sebastian Rudoł, Herve Tchami, Radosław Wiśniewski, Donald Djousse

Ruch Chorzów: Michał Buchalik, Łukasz Surma, Marcin Malinowski, Łukasz Tymiński, Marek Zieńczuk, Andrzej Niedzielan, Maciej Jankowski, Jakub Smektała

Śląsk Wrocław: Marijan Kelemen, Adam Kokoszka, Lubos Adamec, Krzysztof Ostrowski, Przemysław Kaźmierczak, Robert Menzel, Dalibor Stevanović, Mateusz Cetnarski, Marcin Przybylski

Widzew Łódź: Kevin Lafrance, Jonathan de Amo Perez, Hachem Abbes, Lewon Hajrapetjan, Povilas Leimonas, Aleksiejs Visnakovs, Marcin Kaczmarek, David Kwiek, Emerson Carvalho, Tomasz Kowalski, Łukasz Staroń

Zagłębie Lubin: Adam Banaś, Bartosz Rymaniak, Djordje Cotra, Pavel Vidanov, Robert Jeż, David Abwo, Deniss Rakels

Zawisza Bydgoszcz: Wojciech Kaczmarek, Paweł Strąk, Michał Markowski, Piotr Petasz, Sebastian Ziajka, Hermes, Piotr Kuklis, Sebastian Dudek, Michał Masłowski, Wahan Geworgjan, Bernardo Vasconcelos, Paweł Abbott

Pogrubioną czcionką zaznaczyłem tych których widziałem bym w Wiśle.Kelemen na zmiennika dla Miśka.Znaki zapytania przy Augustynie,Vasconcelos,Trela,Mateusz Bąk to tylko moje przemyślenia
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 30.11.2013, 18:02
Skawua napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie,mamy 3 prawych obrońców po co kolejny

Myślę że lewy obrońca to obecnie najważniejsze zadanie,nie mam nic do Bunozy bo podoba mi się że gość o takich gabarytach przystosowany do gry w destrukcji dosyć dobrze radzi sobie jako boczny obrońca,gra ofensywnie i pewnie z tyłu ale wolałbym kogoś jak Donald.Szybki,zwinny,przebiegły,potrafiący grać ofensywnie i oczywiście zdyscyplinowany taktycznie plus pewność w obronie.
Pomocnik,tylko taki co zagra na skrzydle i w środku,najlepiej jeżeli nie będzie mu robić różnicy na której gra stronie,więc musi być obunożny.Garguła póki co bardzo dobrze spisuje się jako kreator gry,dobre wsparcie daje Chrapek (pewnie nie jedna osoba się uśmiechnie ale ta dwójka przypomina duet Iniesta/Xavi,szkoda że sztab nie stara się ich odpowiednio w tym kierunku pokierować).[/QUOTE]

Obawiam się, że to koncert życzeń.

Skawua napisał(a):Wyświetl post
Napastnik jest właśnie testowany choć tak się zastanawiam,może z Sarkim by spróbować?Siła,szybkość,potrafi silno i celnie uderzyć...tylko że gość ma jakiś problem a i Smuda też coś do niego ma więc,hmm.Choć gdyby ktoś powiedział wskaż gościa to obstawiam Paixao.
Nie. To jest zawodnik: wypuścic piłkę- sprint- dośrodkowanie. Brak wykończenia, nie wiem jak z utrzymywaniem się przy piłce, ale podejrzewam, ze nie za dobrze. Siłowo też.
Jeśli z jakiegoś skrzydłowego mielibyśmy robić napastnika, to tylko z Donalda.
Powód: poprawa cytatu
Ostatnio edytowane przez piotek : 30.11.2013 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.11.2013, 18:38
@brylant17:

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale swoim postem dowiodłeś, że powinieneś wziąć solidny rozbieg i walnąć główką w ścianę.

Jeż? Przecież to największy pozorant gry w naszej E-klasie, nigdy mu się nie chce i jedzie na opinii z dobrego początku gry w Polsce.

Jankowski kiedyś dobrze się zapowiadał, a teraz nawet nie gra w pierwszym składzie słabego Ruchu (!), a jego miejsce w jedenastce zajął Kuświk (!!!), z którego piłkarz taki, jak z Matei skoczek narciarski.

Olkowski i Nakoulma to cel kilku klubów, a Górnik będzie musiał ich teraz sprzedać, żeby zarobić cokolwiek, podobnie jak Trela (którego chce Zagłębie, a tam z kasą się nie liczą - jakby co, KGHM coś da)

Jedyny sensowny zawodnik z Twojej listy to Danch.

Nie wiem czemu pominąłeś takich graczy jak Mateusz Lewandowski czy Masłowski - to gracze absolutnie w naszym zasięgu i mogący naszą drużynę realnie wzmocnić.

PS

Tak wybitny zawodnik jak Kelemen powiniem grać w największych klubach świata, a nie malutkim klubie z Polski
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 05.12.2013, 14:49
Maków:

Mateusz 4 bramki i 6 asyst
http://www.transfermarkt.de/en/mateu...er_143975.html

Michał 7 bramek i 2 asysty
http://www.transfermarkt.de/en/micha...er_143976.html

Zwoliński
http://www.transfermarkt.de/en/lukas...er_220740.html

i bomba

Sebastian Janik ma ciekawe statystyki
http://www.transfermarkt.de/en/sebas...ler_51333.html
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2013, 16:18
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Pozwolę sobie zostawić tych, którymi ja byłbym zainteresowany w kontekście wzmocnień, którzy by stanowili takowe (moim zdaniem). Odrzuciłem też zawodników, którzy z racji wieku raczej stanowili by wydatek, który by się nie zwrócił.

Górnik Zabrze: Adam Danch (?), Paweł Olkowski, Prejuce Nakoulma, Mateusz Zachara,
Jagiellonia Białystok: Krzysztof Baran, Jonatan Straus (?),
Legia Warszawa: Jakub Rzeźniczak (?), Tomasz Brzyski,
Piast Gliwice: Dariusz Trela,
Pogoń Szczecin: Mateusz Lewandowski,
Ruch Chorzów: Maciej Jankowski (?),
Zagłębie Lubin: David Abwo (?),
Zawisza Bydgoszcz: Michał Masłowski
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.12.2013, 16:27
Brzyskiemu nie wygasa kontrakt po sezonie 13/14 ale pod koniec 2014 roku. Dodatkowo mamy mozliwosc przedłuzenia o kolejne 6 miesięcy.
Odpowiedz cytując
Jacha
Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2013, 18:48
Gdybym miał kasiorę ja bym zrobił tak :
Górnik Zabrze: Paweł Olkowski
Piast Gliwice: Dariusz Trela,Mateusz Matras
Pogoń Szczecin: Mateusz Lewandowski
Śląsk Wrocław: Przemysław Kaźmierczak
Zawisza Bydgoszcz Michał Masłowski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.12.2013, 19:12
Stilić- grzeje ławe w Turcji albo nawet sie na nią nie łapie,chyba by go puścili za drobne
Maki- koncza sie kontrakty
Hołota- za Stjepana na defensywnego.Kaźmierczak ma już 31 lat i chyba jest na drugim brzegu rzeki

Olkowski,Masłowski,Lewandowski (Pogoń) - pewnie zagranice wyjadą i tyle ich zobaczymy po sezonie
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 05.12.2013, 19:59
Z tego co pamiętam, Franz mówił, że wśród tych planowanych 4 transferów jest jeden Polak.
Stilić to chyba mimo wszystko ryzykowne posuniecie. Za grosze to on nie pogra, a w Lechu zarzucali mu chyba gwiazdorzenie. Moze nam popsuć szatnię. Z drugiej strony Smuda go prowadził i wypowiadał się o nim pochlebnie, więc kto wie?
Tak czy siak, to tylko pobożne życzenie. W chwili obecnej to zawodnik raczej poza naszym zasięgiem finansowym. Pamietajmy też o procesie Cupiała, nie wiadomo, jak to wpłynie na transfery.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów