The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2013, 14:35
Nie znam dlatego ten osad moze byc o kant... . Takie sprawia na mnie wrazenie. Moskal był inny.

Pozostaje jeszcze kwestia czy wybierze pewna kase w ME czy karuzele trenerska w I,II lidze. Jak dotad nie wyrywał z Wisły, mimo że p.o I trenera już bywał. Zawsze grzecznie wracał do ME.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.04.2013, 14:38
borys napisał(a):Wyświetl post
Nie znam dlatego ten osad moze byc o kant... . Takie sprawia na mnie wrazenie. Moskal był inny.

Pozostaje jeszcze kwestia czy wybierze pewna kase w ME czy karuzele trenerska w I,II lidze. Jak dotad nie wyrywał z Wisły, mimo że p.o I trenera już bywał. Zawsze grzecznie wracał do ME.
Nie sądzę, żeby brakowało mu na życie, tak by to miało stanowić kryterium w doborze posady. To wciąż młody trener. każda posada pierwszego trenera w 1. czy 2. lidze to poziom wyżej niż trenerka w ME... która też ma być reformowana i jej status niepewny.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.04.2013, 14:42
Na zycie mu nie brakuje zapewne dotąd aż ma prace, Kula nie mial do tej pory na tyle dobrze platnej pracy aby sie ustawic i np. jak Probierz spokojnie siedziec na bezrobociu przez kilka miesiecy.

Co do tego, ze I trener nawet w nizszej lidze to lepiej niz trener ME wiadomo. Jednak z przejsciem na pierwszego poza Wisla wiaze sie z ryzykiem. Tak jak mowilem moge sie mylic ale Kulawik wg. mojego niepodpartego niczym konkretnym (odczuciem) przekonania wybierze opcje bezpieczniejsza.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.04.2013, 15:15
borys napisał(a):Wyświetl post
Żołnierz "korporacji". Korporacja nie koniecznie w rozumieniu Wisły jako klubu tylko poprostu pracodawcy.
Nie ma czegoś takiego. Korporacja to ludzie, przełożeni, podwładni, cel a dopiero potem kasa za wykonywana pracę. Jeśli zaś pieniądze stoją nad charakterem pracy to jest się zwykłym najemnikiem.

Moje zdanie jest takie iż ktoś (Cupiał, Bednarz) musi sobie odpowiedzieć na pytanie czy chce Tomaka w klubie. Jeśli odpowiedź będzie pozytywna, należy pozostawić go na stanowisku I trenera a zmiany 'ku lepszemu' rozpocząć od czegoś/kogoś innego. Jeśli natomiast osoba Tomka na stanowisku trenera jest niewystarczająca i potrzebna jest zmiana, powinno się zakończyć z nim współpracę. Znajdzie swoje miejsce w innym klubie o mniejszych aspiracjach. Tak jak pisze Wertian - ma swoje CV, doświadczenie, 'warsztat i sporą praktykę więc na pewno na bezrobocie nie pójdzie.

Mnie Kulawik denerwuje, natomiast jestem świadom że jego obecna zmiana na Smude czy Nawałkę nic nie da. Potrzeba nam czegoś więcej niż innego 'nazwiska' i planu treningowego.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.04.2013 o godz. 15:20.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sztuki
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 17.04.2013, 16:17
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Mnie Kulawik denerwuje, natomiast jestem świadom że jego obecna zmiana na Smude czy Nawałkę nic nie da. Potrzeba nam czegoś więcej niż innego 'nazwiska' i planu treningowego.
Chyba rozumiem do czego zmierzasz Mianowicie chodzi o zmianę polityki klubowej, budowę akademii dla młodych adeptów i przynajmniej jednego lub dwóch boisk treningowych ze sztuczną murawą itp.

W Wiśle jeśli ma być dobrze trzeba porządnego trzęsienia ziemi... Mam ogromny szacunek dla BC ale musi pójść po rozum i zacząć myśleć o przyszłości bo Wisły na stary styl już NIGDY NIE ZBUDUJE... Trzeba coś ruszyć kurde blade
"Jeśli,
Liczysz na kupon co los zamieni w zysk,
Prędzej zobaczysz ufo albo dostaniesz w kły.
Reklama powie jak żyć,
Ty powiesz "nie" reklamie,
Taki Twój spryt, podświadomie i tak kupisz co każe.
Mieszkanie w ratach, AGD w ratach,
Jebana praca, jeszcze dziewczyna zdradza Ciebie
jak szmata..."
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 17.04.2013, 19:27
myślę, że temat Kulawik jeszcze dziś trafi do tematu: "Byli piłkarze, pracownicy Wisły..."

OBY!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.04.2013, 19:33
Kulawik to nie trener tylko tanie rozwiązanie tymczasowe.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 17.04.2013, 19:34
jeśli ma jaja - Kulawik sam odejdzie, jeśli nie - z nim nic nie ugramy ;( smutno mi i przykro jako wieloletni kibic wisły :(
wiecie czego brakuje człowiekowi? takiej chwili radości, coś jak wiadomość o tym, że gramy dalej w LE, brakuje takich uniesień... :(

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.04.2013, 19:35
I w ....u, wylądował....

Na nic sie zdał przepracowany okres przygotowawczy.

Mamy tam w obiegu kolejną legendę ? Jakiegoś zasłuzonego?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2013, 20:11
Ale wy jesteście poje... ludzie ogarnijcie!!! co on miał zrobić jak nie ma napastników? Już samym sukcesem jest że Sikorski sie przełamał przy nim... do tego mecze w których sędziowie zabrali nam pkt. i jesteśmy gdzie jesteśmy..
A Smuda? jak on nie dał rady w 2 lidze niemieckiej to nagle myślicie że da u nas hahah.. po raz kolejny wychodzi idiotyzm naszego klubu i karuzela pewnie będzie kręciła się dalej...

Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 17.04.2013, 20:15
B.C. eksperymentuje i czeka na cud. Daje szanse Nawałce, Moskalowi, Kulawikowi trenerom, którzy w tym fachu nic nie wygrali. I cudów nie ma.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.04.2013, 20:20
Dariook napisał(a):Wyświetl post
I w ....u, wylądował....

Na nic sie zdał przepracowany okres przygotowawczy.

Mamy tam w obiegu kolejną legendę ? Jakiegoś zasłuzonego?
Masz na myśli trenerów czy ambasadorów na boisku? Bo mnie bardziej drażnią pomysły z Żurawskimi, Głowackimi, Kosowskimi, którzy grają żałośnie dorabiając do emerytury niż pseudotrenerzy... Kiepski grajek, lub ambasador, lub ambasador-emeryt, będzie grał kiepsko u świetnego trenera, natomiast dobry grajek, będzie grał przynajmniej przyzwoicie pomimo trenera.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.04.2013, 21:37
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Ale wy jesteście poje... ludzie ogarnijcie!!! co on miał zrobić jak nie ma napastników? Już samym sukcesem jest że Sikorski sie przełamał przy nim... do tego mecze w których sędziowie zabrali nam pkt. i jesteśmy gdzie jesteśmy..
A Smuda? jak on nie dał rady w 2 lidze niemieckiej to nagle myślicie że da u nas hahah.. po raz kolejny wychodzi idiotyzm naszego klubu i karuzela pewnie będzie kręciła się dalej...
Po pierwsze nie wpuszczać Boguskiego na boisko to jawny sabotaż wszyscy wiedzą, że facet to piłkarskie dno
Iliev/Kosowski/Sarki nawet Bunoza byłby lepszy w ataku.

Jeśli dobrze pamiętam ten "napastnik" zmarnował 6 albo 7 setek pod rząd? Czy jest sens wystawiać takie dno w ataku? Rozumiem, że gwiazda Sikorski był kontuzjowany ale trzeba było postawić na kogoś innego.

W momencie kiedy potrzeba nam 3 bramek w 30 minut czyli cudu robi zmiany ofensywny za ofensywnego - jawny sabotaż.

Facet nie ma jaj - jest zadowolony jak jego drużyna przegra tylko 2-1.

Nie potrafi podjąć żadnego ryzyka

Nie potrafi zmotywować drużyny i aby zagrała 4 w miarę równe połowy.

Z całym szacunkiem ale przy tych posunięciach to Smuda wydaję się tuzą trenerki i mistrzem taktyki.

Niestety mecze ze Śląskiem i Legią pokazały, że drużyna jest całkiem niezła i potrafi wytworzyć kilka dobrych akcji, żeby je zmarnował Boguski ale dlaczego zagrali takie mecze dopiero teraz?

Dlatego, że motywacja szła z rangi meczu a nie ławki trenerskiej.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 17.04.2013, 21:49
Właśnie się tego obawiam że Kulawik będzie się bronił w ten sam sposób co poprzednio czyli 'brakło 2-ch/9-ciu punktów i plan byłby zrealizowany. Prawie sukces, prawie się udało. Tylko że prawie robi różnicę. Po ostanich wpadkach sędziowskich lud to kupi.

Powiedz mi co za różnica kto jest najsłabszy skoro , aby podnieść poziom sportowy, trzeba wymienić wszystkich?

P.S.
Co ma Smuda do Kulawika ? Nic.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 17.04.2013, 21:55
Ajaks zgadzam się z Tobą.
Smuda z ligowymi zespołami dawał radę, co by nie gadać. Potrafi opier..... cały mecz na korbie przy linii, to się przydaje, może głupio wygląda, ale podpowiedzi robią swoje, a Kula, co najwyżej rozłoży ręce jak aut sędzia w złą stronę pokaże. Ja uważam, że Smuda już na koniec roku się dogadał co do Wisły, a ten klubik w którym jest... nie wiem czy miał wpływ na transfery, nie komentuje. Ale według mnie właśnie tak jest, Smuda, żeby nie ześwirować w domu poszedł gdziekolwiek, a ten sezon w Wiśle jak widać byle dograć i będą pożegnania z gwiazdorami, przyjdzie Smuda, będzie kasa na zawodników, i on sobie wybierze ekipę, nie JB.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.04.2013, 21:56
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
jeśli ma jaja - Kulawik sam odejdzie, jeśli nie - z nim nic nie ugramy ;( smutno mi i przykro jako wieloletni kibic wisły :(
wiecie czego brakuje człowiekowi? takiej chwili radości, coś jak wiadomość o tym, że gramy dalej w LE, brakuje takich uniesień... :(
On nie zrezygnuje. Jego zwolnią i on będzie bardzo zdziwiony jak to jest możliwe, skoro forma szła w górę i gramy bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.04.2013, 22:03
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post

A co Ty chciałeś jeszcze ugrać w tym sezonie?

Najważniejszy mecz sezonu został dziś brutalnie mówiąc przeje.any.

No co miał zrobić.. Na pewno zdjęcie z boiska Małeckiego i Chrapka było bardzo dobrymi posunięciami! A już pojawienie się Burligi to istny strzał w 10.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.04.2013, 22:09
Pysio ty naprwdę nie możesz inaczej

Proszę nie odpowiadajcie Mu
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 17.04.2013, 22:14
Sprawa jest prosta. Nowego trenera trzeba zatrudnić już teraz. Nie za miesiąc, nie po sezonie. TERAZ.

Im szybciej tym lepiej. Niech nowy trener oceni materiał ludzki, który jest w drużynie, zostawi sobie kogo uzna za pożytecznego, a reszcie ładnie podziękować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.04.2013, 22:21
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
No co miał zrobić.. Na pewno zdjęcie z boiska Małeckiego i Chrapka było bardzo dobrymi posunięciami! A już pojawienie się Burligi to istny strzał w 10.
To kogo miał wpuścić za nich? A może miał trzymać w/wym. do końca? Ale wtedy przecież jego błędem byłoby, że nie próbował "odmienić losów meczu".

Jesteśmy ciency kadrowo jak sik pająka. Jeżeli dopiero teraz to sobie uświadomiliście, to gratulacje. Po kontuzji Sikorskiego mamy dokładnie zero napastników, o ile jego można uczciwie tak nazwać. I nie, nie jestem złośliwy, fajnie że zdążył strzelić bramkę przed pożegnaniem, ale on nawet nie gra jak napastnik.

Wiecie czego szukacie, czego oczekujecie? Cudu. Chcecie, żeby banda emerytów i nieuzdolnionej młodzieży, wsparta bezrobotnymi murzynami rządziła a lidze. Wy nie potrzebujecie trenera, bo żaden nie sprawi że Boguski zacznie wykorzystywać sytuacje, a Sikorski do nich dochodzić.

Odpadliśmy z pucharów, bo jesteśmy zwyczajnie słabsi od Śląska. Podejrzewam, że gdybyśmy się wymienili trenerami przed rundą, to wynik byłby ten sam.

Ale jasne, oszukujcie się dalej.

Chcecie winnych? Kulawik, Musiał, magazynier i dwie sprzątaczki. Za to zajebiści są Cupiał i Bednarz.

Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.04.2013 o godz. 22:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.04.2013, 22:24
Zgadzam się w 1906%
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To kogo miał wpuścić za nich? A może miał trzymać w/wym. do końca? ale wtedy przecież jego błędem byłoby, że nie próbował "odmienić losów meczu".

Jesteśmy ciency kadrowo jak sik pająka. Jeżeli dopiero teraz to sobie uświadomiliście, to gratulacje. Po kontuzji Sikorskiego mamy dokładnie zero napastników, o ile jego można uczciwie tak nazwać. I nie, nie jestem złośliwy, fajnie że zdążył strzelić bramkę przed pożegnaniem, ale on nawet nie gra jak napastnik.

Wiecie czego szukacie, czego oczekujecie? Cudu. Chcecie, żeby banda emerytów i nieuzdolnionej młodzieży, wsparta bezrobotnymi murzynami rządziła a lidze. Wy nie potrzebujecie trenera, bo żaden nie sprawi że Boguski zacznie wykorzystywać sytuacje, a Sikorski do nich dochodzić.

Odpadliśmy z pucharów, bo jesteśmy zwyczajnie słabsi od Śląska. Podejrzewam, że gdybyśmy się wymienili trenerami przed rundą, to wynik byłby ten sam.

Ale jasne, oszukujcie się dalej.

Chcecie winnych? Kulawik, Musiał, magazynier i dwie sprzątaczki. Za to zajebiści są Cupiał i Bednarz.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.04.2013, 22:33
To kogo miał wpuścić za nich? A może miał trzymać w/wym. do końca? Ale wtedy przecież jego błędem byłoby, że nie próbował "odmienić losów meczu".
Ściągam Boguskiego wchodzi Iliev, Garguła - Kosowski.

Małecki przechodzi do ataku, Iliev gra za Małym na skrzydłach Kosowski i Sarki.
A my ściągamy grającego dobry mecz Chrapka ofensywnego pomocnika i wpuszczamy na plac boju obrońcę.

Sorry, ale my mieliśmy gonić wynik czy bronić wyniku?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.04.2013, 22:34
Czyli wakacje można uznać za rozpoczęte...

Od kilku lat kłania się brak kompetentnego trenera. Tomek może, czy nawet powinien zostać jako jego asystent, żeby kiedyś, kiedyś być pełnowartościowym "pierwszym". Nie widziałem i nie widzę innego rozwiązania jak zatrudnienie trenera z zachodu, o czym pisałem przy każdym kolejnym zawirowaniu na ławce trenerskiej.

Docelowy trener powinien być już zatrudniony w zimie, żeby mieć czas powoli układać "klocki" i wdrażać swoją koncepcję + opracować plan wzmocnień, o których mówił sam Cupiał. Wówczas nawet można by olać bieżące wyniki, ale proces "normalizacji" byłby w toku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.04.2013, 22:39
Ściągam Boguskiego wchodzi Iliev, Garguła - Kosowski.

Małecki przechodzi do ataku, Iliev gra za Małym na skrzydłach Kosowski i Sarki.
A my ściągamy grającego dobry mecz Chrapka ofensywnego pomocnika i wpuszczamy na plac boju obrońcę.

Sorry, ale my mieliśmy gonić wynik czy bronić wyniku?
Burliga to nie obrońca. Serio.

Nie bardzo widzę w czym Twoje zmiany są lepsze od tych Kulawika, ale ja się nie łudzę że istniała jakakolwiek kombinacja która pozwoliłaby nam awansować. Kluczem było nie stracenie bramki i strzelenie przynajmniej jednej (dwóch, żeby nie liczyć na karne).

Straciliśmy trzy.

A teraz rzucę coś bardzo kontrowersyjnego na sam koniec - nasz potencjał ofensywny jest żaden. Przechodziliśmy już chyba przez wszystkie możliwe warianty poza Pareiko na szpicy i nic to nie dało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.04.2013, 22:44

Jak dotąd mimo wszystko byłem powściągliwy w krytyce Kulawika, tak ze zmianami Małeckiego i Chrapka, czyli zawodników którzy obok Sarkiego i Wilka wnosili jakąś jakość do gry, a pozostawieniem na boisku Łukasza G., to Kula dołożył do pieca pięknie. Wpuszczenie parapiłkarza Burligi też do najmądrzejszych ruchów nie należało, na boisku brakło chyba tylko Daniela Bruda.

Boguski to jest osobna kwestia. Gość bez mentalności do piłki, a już na pewno nie na pozycję wysuniętego napastnika, bo tam nie ma kompletnie żadnych atutuów. Nie jest szybki, nie umie się zastawić. Boguski najlepiej grał w 2008 jak grał za napastnikiem, wystawianie go do ataku to czysty sabotaż.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.04.2013, 23:01
Drużyna, która zajmie 3cie miejsce w lidze pokazała nam jaka jest różnica miedzy solidnoscia z Milą w formie, a drużyna emyrytow-średniej młodzieży z dolnej części tabeli. Naprawdę potencjał kadrowy jest żenujący...a ławka rezerwowych pokazuje gdzie jesteśmy.

Emeryci nas nie zbawia. Potrzeba kapusty na wzmocnienia i to dużej, jesli Cupial nie chce tak- to musi zainwestować w szkolenie równie gruba kasę i zacząć ściągać młodych zanim inni ich zauważa.

A Orest już chyba za długo jest bez pracy...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 17.04.2013, 23:05
Przechodziliśmy już chyba przez wszystkie możliwe warianty poza Pareiko na szpicy i nic to nie dało.[/B]
Nie jesteś na bieżąco.

W meczu z Legią w ostatnich minutach bardzo udanie neutralizował bramkarza gości.
Na samej szpicy bym powiedział.

A poważnie, dajcie spokój Kulawikowi. Trener z niego niespecjalny i może potrzebny nam lepszy, ale nie on jest winowajcą degrengolady w klubie.

Najpierw trzeba uzdrowić klub a trener to na deser moze zostać. A u nas sie przyjęło tylko desery jadać.
To i brzuch rozbolał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.04.2013, 00:39
Mnie po prostu zwyczajnie rozpierdala ten wielki żal do Kulawika o "zmarnowany sezon".

Jesteśmy obecnie ligowym leszczem wiodącym wyrównane boje z Piastem czy Podbeskidziem, a Śląsk zwyczajnie pokazał nam miejsce w szeregu. Chcieliście młodych Polaków - macie, jest super bo graja wychowankowie, Jaliensa i Bitona nie ma. No i nie przepłacamy już piłkarzy, bo Sikorski czy Sarki grają za fryty.

W czym problem? Teraz się obudziliście?

Rozumiem - wierzyć w swoją drużynę, ale zachowujecie się jakbyśmy byli faworytem do Pucharu albo Mistrzostwa. No to teraz niespodzianka - nie byliśmy. Jesteśmy ligowymi słabeuszami za wiedzą i zgodą Cupiała. I radzę się powoli przyzwyczajać, bo nic nie wskazuje na to, żeby od następnego sezonu cokolwiek się zmieniło. Nie zbawi nas Smuda, bracia Makowie ani losowo ściągani przez Bednarza na testy murzyni.

Mam prosty apel - ogarnijcie się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.04.2013, 01:55
Jak czytam co poniektóre posty, to dochodzę do jednego, prostego wniosku. Notoryczne karuzele trenerskie fundowane kibicom przez Cupiała sprawiły, że większość osób uważa, iż zmiana szkoleniowca diametralnie wpłynie nagle na jakość zespołu. Gówno prawda.

Ale tak naprawdę nie mam jakiejkolwiek ochoty rozwijać tego tematu, bo wszystko zostało już tutaj powiedziane. I to wielokrotnie. Niestety co bardziej wartościowe wpisy giną najczęściej pośród tych sanych teorii, które wracają jak bumerang za każdym razem, gdy w klubie pietrzą się problemy...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 02:55
enzo napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam co poniektóre posty, to dochodzę do jednego, prostego wniosku. Notoryczne karuzele trenerskie fundowane kibicom przez Cupiała sprawiły, że większość osób uważa, iż zmiana szkoleniowca diametralnie wpłynie nagle na jakość zespołu. Gówno prawda.

Ale tak naprawdę nie mam jakiejkolwiek ochoty rozwijać tego tematu, bo wszystko zostało już tutaj powiedziane. I to wielokrotnie. Niestety co bardziej wartościowe wpisy giną najczęściej pośród tych sanych teorii, które wracają jak bumerang za każdym razem, gdy w klubie pietrzą się problemy...
Karuzele trenerskie? Od Zwolnienia Maaskanta, tylko Probierz został zatrudniony jako czlowiek z zewnatrz.

Jeśli praca szkoleniowca nie wpływa diametralnie na jakosc zespołu, to mam propozycję dla Realu Madryt....
-Wy.......cie przeplacanego Mourinhio ! Zatrudnijcie Kulawika.

Bez rozmieniania się na drobne.
Dobry trener > slaby trener. Dlaczego tak jest? Nie mam pojęcia.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 03:04.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów