|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nie chodzi o zaden prestiż, tylko o to, że po tym meczu wszyscy ci sezonowcy będą pluli na nasz klub i jesli np. lech zajdzie daleko w pucharach to przerzucą się na lecha. I to jest wkur....ące PS: Co z tego, że jestem na forum od miesiąca. Kibicem Wisły jestem od kilku lat... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
witam ! tego co się stało juz nie cofniemy. Jednak należy się zastanowic do czego zmirza Polska piłka
![]() TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zespół został przygotowany na III i IV rundę. II rundę mieliśmy łyknąć jeszcze bez braku świeżości i meczowego rytmu.
No i okazało się to niestety błędem. Porażka boli jak diabli. A jeszcze bardziej pewnie będą bolały konsekwencje porażki które możemy naprawdę długo odczuwać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
A Ćwielong ? A Diaz ? Czy nawet Kirm? Tak trudno kur.wa trafić do bramki ? Trzeba walić po słupkach? Może gdyby kilka gwiazdeczek zostało po treningu poćwiczyć celność zamiast śpieszyć się do fryzjera to by było inaczej. A ile razy w lidze remisowaliśmy bo nikt nie potrafił wykorzystać jednej z kilku(nastu) okazji? To trwa od lat. Mimo, że uważam Pawełka za miernego bramkarza to nie on przegrał ten dwumecz tylko nasi wirtuozi z ataku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Eeee, temat już chyba do zamknięcia ? Wiecie co ? Po PAO, Realu, Barcelonie,, Dinamo, Valarendze, Anderlechcie... jakoś mnie to już nie rusza. Zawsze w lipcu/sierpniu zaczynała się wielka operacja pt: LM w Krakowie. Skoro nie udało się od kilku lat, to niby dlaczego miałoby się udać? Acha, piłkarze wracają z Estonii pociągiem, chyba ? Bo zdaje się, że amatorzy nie powinni latać wyczarterowanym samolotem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jest szansa na pozbycie się Wilczka , Bednarza i Kazimierskiego.I to jeden z pozytywów dzisiejszego wieczoru.Drugi jest taki , że być może do Sosnowca będzie jeżdzić mniej konfidentów , a kibicowsko trochę się ogarniemy
.Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdybym był na miejscu pana Cupiała na prawdę bym się wkurzył...
Mecz "oglądałem" tylko z relacji tekstowej jednak nie pokonać Mistrza Estonii? KOMPROMITACJA Może i ławka rezerwowych krótka, może transfery nie milionowe, jednak taka drużyna jak Wisła nie powinna schodzić poniżej pewnego poziomu. Jestem ciekaw jak w LE poradzą sobie Legia i Lech, jak zajdą jakimś cudem do fazy grupowej i uzyskaną w ten sposób kasę zainwestują w transfery to nie wiem czy tak łatwo będzie Wiśle ponownie zdobyć Mistrzostwo. Chociaż może to wszystko było zaplanowane? teraz jeszcze jak najszybciej odpaść z Pucharu Ekstraklasy i Pucharu Polski i pełnie sił skoncentrować w walce o Mistrzostwo... ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dramat... Jednak... Mam nadizeje ze Skorża zostanie. Dla mnie to jest w tym momencie jedyny trener który jest w stanie zdobyć z Wisłą mistrza. Smuda przyjdzie i co? Minie 2-3 mieisące zanim pozna druzyne, a wtedy mozemy mieć nawet 9,10 pkt straty do Lecha czy Legii. A to nie bedzie do odrobienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A jaki tu problem. Zmierzyły się dwie drużyny zbliżone poziomem sportowym. A jako, że ów poziom sportowy obydwu to "europejska okręgówka" (o czym świadczy m.in. fakt, że nikt nie chciał produkować sygnału telewizyjnego czy nawet radiowego z tego arcy ciekawego wydarzenia z gatunku piłki (s)kopanej), to awansowała drużyna która bardziej chciała. Wisła też chciała ale jakby troszkę mniej. Szczególnie w pierwszych 40 minutach w Sosnowcu. Później może chciała nawet tak samo jak tamta ekipa, ale już było za późno bo tamtym się jakoś nie odechciało chcieć. Ambicją można sporo zdziałać, do pewnego poziomu całkiem sporo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panowie podaje adres do skrótu meczu Wisły!
http://www.youtube.com/watch?v=7HTa8Zt5o2Y Pepe grał jak osioł, Małecki jak osioł, a Brożek jak dwa osły... no i Pawełek jak k**as tyle w temacie! ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
wygląda na to że temat do zamknięcia - niestety. Szkoda jakichkolwiek słów. Ogromne w****ienie i poczucie zawstydzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie chce się nad Wami pastwić bo to robią ciule
Mam tylko taką refleksję: Platini zreformował kwalifikacje tak, żeby było łatwiej. Jak zobaczyłem potncjalnych rywali Wisły to sobie pomyslałem, że nareszcie wejdziecie, zgarniecie ostry hjs i zostawicie nas i Lecha daleko z tyłu. A tu jednak nie, myliłem się, najlepsza drużyna w Polsce odpada w pierwszym podejściu Mamy w Polsce Panowie LIGĘ KELNERÓW i trzeba się z tym pogodzić, szkoda tylko, że ci kelnerzy udają wielkie gwiazdy i zarabiają po 250 tys. ojro rocznie a media budują otoczkę wokół "ekstra"klasy, na którą my jelenie dajemy się nabrać ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Żal piłkarzy? Sprzedać lub wywalić na bruk!!! Nie potrafią z najprostszym rywalem wygrać, a zarabiają niewyobrażalne pieniądze, gdybym ja tak w swojej pracy coś sknocił jak nasi "ulubieńcy" to mógłbym się na następny dzień nie pokazywać! Jest pewien poziom, poniżej któremu zawodowcowi nie wypada się zniżyć, a dzisiaj piłkarze sięgnęli dna! Nie zdziwię się, jak teraz się wszystko posypie, poleci trener (a szkoda), dyrektor sportowy (na szczęście), sprzedany zostanie Brożek (żeby załatać dziurę w budżecie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
ojtam ojtam...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
spokojnie, to tylko ****A levadia..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Bramka - ożesz ****a. Wiem, że nie tylko przez Pawełka odpadliśmy, ale to jest panowie paraolimpiada.
To chyba rzeczywiście najgorszy bramkarz od Trabalika, i żadne podlizywanie się sektorowi D tego nie zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oto skrót z estońskiej TV http://www.youtube.com/watch?v=7HTa8Zt5o2Y
BTW, link dzięki http://wisla-online.pl/ Do rzeczy, czuję w ustach gorycz, niesmak, wstyd. Przyznam szczerze że śledząc wynik na livescore i widząc jak minuty upływają a na naszym koncie wciąż jest zero powoli traciłem wiarę. Nie wiem co powinien zrobić Cupiał, Skorża i reszta decydentów. Winę ponoszą wszyscy. Każdy dołożył swoją cegiełkę. I Skorża źle przygotowując drużynę, i zawodnicy marnują kilka setek, i działacze poprzez zwlekanie ze wzmocnieniami. Jak dla mnie Pawełek dzisiejsza interwencja przelał czarę. Nie interesuje mnie czy facetowi się trzęsły ręce i kolana. Swoją interwencją po raz kolejny potwierdził iż nie można mu zaufać i traktować jako pewnego punktu drużyny. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
mnie wk najbardziej to ze nad Wisłą ciazy jakies jeb.,.. FATUM, FATUM ktore wiecznie nas gnebi
puszczona pilka ktora turlala sie wolniej niz ta w meczu z Lechiia, Sarnat z AMica puszcza szmate i nie wchodzimy do 1 ligi 96 minut i przegrana mistrza po dwoch babolach Sarnata w ostatnich minutach meczu TBILISI VALARENGa PAO- najbolejniejsza porazka, nigdy niie bylo tak blisko i teraz: LEVADIA TALIN, ktora zapamietam do konca zycia. a Amika po babolu wygrywa z Austria Wiedden w 94 minucie, no ale tak jest szczescie sprzyja lepszym, trzeba zejsc na ziemie--- POLSKA LIGA--ekstraklasa, skorumpowane dno, poki bedzie taki balagan w PZPN , korupcja i budowanie przecietnego stadionu przez 10 lat dopoty nie zblizymy sie do sredniej europejskiej mam nadzieje ze dozyje tych czasow! aby odeprzec wysmiewanie sie zawistnych i bezmozgich polusow nalezy przytoczyc cytat z weszlo w ktorym ktos napsial ze KIBICUJA JESZCZE SLABSZYM DRUZYNA!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 22.07.2009 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale wstyd, Wisła siegneła dna absolutnego. Proponuje złożyć wniosek o rozwiązanie druzyny seniorów, żeby wiecej taka żenada się nie powtórzyła.
Możecie mnie zwyzywac od najgorszych ale dzisiejszy dzien na zawsze okryje hańbą piłkarską Polskę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ta bramka, która wpadła, to nie chodzi o to że Pawełek zawalił dwumecz, i takbyśmy odpadli, ta szmata jest bardziej symboliczna, pokazuje co w Wiśle zostało zaniedbane...
Jutro za to będzie nowy dzień, więc głowa do góry, byle tylko ze Skorżą ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pora przestać nazywać innych kelnerami bo najwyraźniej to my nimi jesteśmy i to nasza pseudo liga jest amatorska. Nie wiem tylko za co te gwiazdki ciągną tyle kasy.
"Może za rok" ![]() Powód: boli k***a!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.07.2009 o godz. 21:29.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam na forum. Wiem że to może marne pocieszenie ale skoro Cupiał był na meczu i widział że gra Wisły to nie był piach tylko brak farta to powstrzyma się od pochopnych decyzji. Oczywiście 100% poparcia dla M.Skorży
Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
No coz, wydawalo sie, ze wnioski z Gruzji zostaly wyciagniete na zawsze. Tymczasem Estonia, pilkarskie dno. Zawsze moze byc gorzej, sa jeszcze ekipy z S.Marino...
Jesli cos ma sie zmienic kiedys to potrzebujemy trenera z Bundesligi. Takiego, ktory bedzie mial w du*** utyskiwania pilkarzykow na zbyt wielkie obciazenia, zbyt duza dyscypline etc. Polski trener nigdzie nas nie zaprowadzi. Tutaj trzeba zmiany mentalnosci o 180stopni. Osobny temat to lekcewazenie przez slaba Wisle rywali w pucharach. Dla mnie taka sytuacja jest wrecz science-fiction. Skorza przyznal, ze ze sztabem zlekcewazyli Levadie. Ci ludzie nie maja bladego pojecia o profesjonalizmie...
Ostatnio edytowane przez 3rider : 22.07.2009 o godz. 21:29.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jezeli co roku w ten sposob traci sie punkty do rankingu, to my(w sensie polski zespol) nigdy do tej LM nie wejdziemy.
P.S - A byl dobry, perspektywiczny, niedrogi bramkarz na testach bardzo niedawno... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no w tym cos jest. Karmimy sie zludzeniem, ze jestesmy silni, a tak na prawde nasi pilkarze reprezentuja poziom polamatorski. Biora gory pieniedzy, za taka szmaciarska gre. Przynosza wstyd i hanbe naszemu ukochanemu klubowi.
Zaloze sie, ze wiekszosc z nich po tym meczu nie czuje tego co ludzie tutaj na forum. Ich to rybka, byle kasa na koncie sie zgadzala. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja tam winy Pawełka nie widzę ,
piłka przed nim z kozłowała . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja wiem co napewno zrobie rezygnuje z C+ w tym sezonie, będzie nowy stadion będzie karnet.Co do gry to nawet nie ma co sie wypowiadać, obecnie jesteśmy pośmiewiskiem Polski jak i nie całej Europy . Przykre ale prawdziwe.A naszym gwiazdom dziękujemy za miłe chwile spędzone w pucharach.Zarząd , dyrektor sportowy out... Co do Maćka Skorży szkoda go bo kim ma grać jak mu szrot sprowadzają albo nikogo....
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nooo... Dzięki za skrót. Maaariusz Pawełek!!!!!!! Brawo, brawo.
No i jak się z 5 metrów do bramki nie trafia, to chyba zawodowcem nie powinno się nazywać takiego gracza:/ |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja tam winy Pawełka nie widzę ,
piłka przed nim z kozłowała . |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co teraz będzie...?
Oby nie skończyło się to wszystko pochopną czystką... Mam wielkie obawy, że Cupiał rzuci to wszystko w diabły i Wisła zacznie się staczać po równi pochyłej... Oby nie! Trzeba pogodzić się z tym co się stało, zacisnąć zęby i myśleć o SP a potem o nowym sezonie... Balon z nadziejami pękł, wszyscy jesteśmy zawiedzeni, ale jako kibice Wisełki musimy dalej wspierać nasz klub. Czy wygrywasz czy nie... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|