The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martinho04051993
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 21:08
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
Piszesz to jako 3. osoba. Po co zeby podnieść swoj prestiż na forum, bo tylko miesiąc na nim jestes?
Zajebali mecz, to i sezonowcy i prawdziwi kibice mają prawo się irytować i swój gniew okazać. Proste.
Hmm... Skoro jak sam piszesz byłem trzecią osobą, to czemu czepiasz się akurat mnie?

Nie chodzi o zaden prestiż, tylko o to, że po tym meczu wszyscy ci sezonowcy będą pluli na nasz klub i jesli np. lech zajdzie daleko w pucharach to przerzucą się na lecha. I to jest wkur....ące

PS: Co z tego, że jestem na forum od miesiąca. Kibicem Wisły jestem od kilku lat...
pluti1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 21:08
witam ! tego co się stało juz nie cofniemy. Jednak należy się zastanowic do czego zmirza Polska piłka Tak źle nie było juz dawno .Dzis jedak dopiero zrozumiałem jak odległym marzeniem jest LM . jestem tylko ciekaw po tej dotkliwej porażce ilu kibiców zdecyduje się kupic karnet. Ja na pewno jak co runde i zawsze będe gościł na meczach Wisły . Wiernośc to podstawa. Jest jednak jeden plus dopiero teraz okaże się kto jest prawdziwym kibicem na dobre i złe . Mam nadzieje ze nie będzie juz przypadkowych ludzi na meczu którzy nawet nie śpiewają !!! Musimy pamiętac że kibicujemy klubowi a nie dzałaczą właścicelowi czy piłkarza . Niestety Skorża pewnie sam zrezygnuje bo jest człowiekiem z klasą tylko czy znajdą teraz jego godnego zastęce czes pokaze co będzie..
TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.07.2009, 21:09
Zespół został przygotowany na III i IV rundę. II rundę mieliśmy łyknąć jeszcze bez braku świeżości i meczowego rytmu.
No i okazało się to niestety błędem.
Porażka boli jak diabli.
A jeszcze bardziej pewnie będą bolały konsekwencje porażki które możemy naprawdę długo odczuwać.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.07.2009, 21:11
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Powiem krótko, ale muszę to z siebie wyrzucić

ODDAJ KOSZULKĘ PAWEŁEK ODDAJ KOSZULKĘ !!!!!!!!!!!!!! NIE ZASŁUGUJESZ NA NIĄ!!!!

PAWEŁEK WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A czy Peweł Brożek zasługuje na nią mimo, że spier.dolił kilka setek w dwumeczu ? Czym się różni puszczona szmata od niestrzelonej setki ?

A Ćwielong ? A Diaz ? Czy nawet Kirm? Tak trudno kur.wa trafić do bramki ? Trzeba walić po słupkach? Może gdyby kilka gwiazdeczek zostało po treningu poćwiczyć celność zamiast śpieszyć się do fryzjera to by było inaczej.

A ile razy w lidze remisowaliśmy bo nikt nie potrafił wykorzystać jednej z kilku(nastu) okazji? To trwa od lat.

Mimo, że uważam Pawełka za miernego bramkarza to nie on przegrał ten dwumecz tylko nasi wirtuozi z ataku.
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Eeee, temat już chyba do zamknięcia ? Wiecie co ? Po PAO, Realu, Barcelonie,, Dinamo, Valarendze, Anderlechcie... jakoś mnie to już nie rusza. Zawsze w lipcu/sierpniu zaczynała się wielka operacja pt: LM w Krakowie. Skoro nie udało się od kilku lat, to niby dlaczego miałoby się udać? Acha, piłkarze wracają z Estonii pociągiem, chyba ? Bo zdaje się, że amatorzy nie powinni latać wyczarterowanym samolotem ?
450 km od R22

sammy
Senior Member

Od: 08.2005

Jest szansa na pozbycie się Wilczka , Bednarza i Kazimierskiego.I to jeden z pozytywów dzisiejszego wieczoru.Drugi jest taki , że być może do Sosnowca będzie jeżdzić mniej konfidentów , a kibicowsko trochę się ogarniemy .Dziękuję za uwagę.
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2009, 21:12
Gdybym był na miejscu pana Cupiała na prawdę bym się wkurzył...

Mecz "oglądałem" tylko z relacji tekstowej jednak nie pokonać Mistrza Estonii? KOMPROMITACJA

Może i ławka rezerwowych krótka, może transfery nie milionowe, jednak taka drużyna jak Wisła nie powinna schodzić poniżej pewnego poziomu.

Jestem ciekaw jak w LE poradzą sobie Legia i Lech, jak zajdą jakimś cudem do fazy grupowej i uzyskaną w ten sposób kasę zainwestują w transfery to nie wiem czy tak łatwo będzie Wiśle ponownie zdobyć Mistrzostwo.

Chociaż może to wszystko było zaplanowane? teraz jeszcze jak najszybciej odpaść z Pucharu Ekstraklasy i Pucharu Polski i pełnie sił skoncentrować w walce o Mistrzostwo... ;-)
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2009, 21:12
Dramat... Jednak... Mam nadizeje ze Skorża zostanie. Dla mnie to jest w tym momencie jedyny trener który jest w stanie zdobyć z Wisłą mistrza. Smuda przyjdzie i co? Minie 2-3 mieisące zanim pozna druzyne, a wtedy mozemy mieć nawet 9,10 pkt straty do Lecha czy Legii. A to nie bedzie do odrobienia...
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.07.2009, 21:13
the_blues napisał(a):Wyświetl post

Po wstępnej analizie tych dwóch meczów może ktoś racjonalnie i obiektywnie wskazać przyczyny naszej przegranej?
A jaki tu problem. Zmierzyły się dwie drużyny zbliżone poziomem sportowym. A jako, że ów poziom sportowy obydwu to "europejska okręgówka" (o czym świadczy m.in. fakt, że nikt nie chciał produkować sygnału telewizyjnego czy nawet radiowego z tego arcy ciekawego wydarzenia z gatunku piłki (s)kopanej), to awansowała drużyna która bardziej chciała. Wisła też chciała ale jakby troszkę mniej. Szczególnie w pierwszych 40 minutach w Sosnowcu. Później może chciała nawet tak samo jak tamta ekipa, ale już było za późno bo tamtym się jakoś nie odechciało chcieć. Ambicją można sporo zdziałać, do pewnego poziomu całkiem sporo...
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.07.2009, 21:13
Panowie podaje adres do skrótu meczu Wisły!

http://www.youtube.com/watch?v=7HTa8Zt5o2Y

Pepe grał jak osioł, Małecki jak osioł, a Brożek jak dwa osły... no i Pawełek jak k**as tyle w temacie!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 22.07.2009, 21:16
wygląda na to że temat do zamknięcia - niestety. Szkoda jakichkolwiek słów. Ogromne w****ienie i poczucie zawstydzenia.
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.07.2009, 21:17
Nie chce się nad Wami pastwić bo to robią ciule
Mam tylko taką refleksję:
Platini zreformował kwalifikacje tak, żeby było łatwiej. Jak zobaczyłem potncjalnych rywali Wisły to sobie pomyslałem, że nareszcie wejdziecie, zgarniecie ostry hjs i zostawicie nas i Lecha daleko z tyłu.
A tu jednak nie, myliłem się, najlepsza drużyna w Polsce odpada w pierwszym podejściu
Mamy w Polsce Panowie LIGĘ KELNERÓW i trzeba się z tym pogodzić, szkoda tylko, że ci kelnerzy udają wielkie gwiazdy i zarabiają po 250 tys. ojro rocznie a media budują otoczkę wokół "ekstra"klasy, na którą my jelenie dajemy się nabrać
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2009, 21:17
the_blues napisał(a):Wyświetl post
strasznie mi teraz żal piłkarzy.. staral się, chcieli a wyszło jak zawsze można powiedzieć. no co teraz. trzeba ochłonąć i brać się za sezon, innego wyjścia nie widze

Żal piłkarzy? Sprzedać lub wywalić na bruk!!! Nie potrafią z najprostszym rywalem wygrać, a zarabiają niewyobrażalne pieniądze, gdybym ja tak w swojej pracy coś sknocił jak nasi "ulubieńcy" to mógłbym się na następny dzień nie pokazywać! Jest pewien poziom, poniżej któremu zawodowcowi nie wypada się zniżyć, a dzisiaj piłkarze sięgnęli dna! Nie zdziwię się, jak teraz się wszystko posypie, poleci trener (a szkoda), dyrektor sportowy (na szczęście), sprzedany zostanie Brożek (żeby załatać dziurę w budżecie).
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.07.2009, 21:18
ojtam ojtam...
army
Banita

Od: 07.2009

Stary 22.07.2009, 21:19
spokojnie, to tylko ****A levadia..
d
Senior Member

Od: 12.2004

Bramka - ożesz ****a. Wiem, że nie tylko przez Pawełka odpadliśmy, ale to jest panowie paraolimpiada.

To chyba rzeczywiście najgorszy bramkarz od Trabalika, i żadne podlizywanie się sektorowi D tego nie zmieni.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Oto skrót z estońskiej TV http://www.youtube.com/watch?v=7HTa8Zt5o2Y

BTW, link dzięki http://wisla-online.pl/

Do rzeczy, czuję w ustach gorycz, niesmak, wstyd. Przyznam szczerze że śledząc wynik na livescore i widząc jak minuty upływają a na naszym koncie wciąż jest zero powoli traciłem wiarę.

Nie wiem co powinien zrobić Cupiał, Skorża i reszta decydentów. Winę ponoszą wszyscy. Każdy dołożył swoją cegiełkę.

I Skorża źle przygotowując drużynę, i zawodnicy marnują kilka setek, i działacze poprzez zwlekanie ze wzmocnieniami.

Jak dla mnie Pawełek dzisiejsza interwencja przelał czarę. Nie interesuje mnie czy facetowi się trzęsły ręce i kolana. Swoją interwencją po raz kolejny potwierdził iż nie można mu zaufać i traktować jako pewnego punktu drużyny.
Ave
Wisła
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 22.07.2009, 21:20
mnie wk najbardziej to ze nad Wisłą ciazy jakies jeb.,.. FATUM, FATUM ktore wiecznie nas gnebi

puszczona pilka ktora turlala sie wolniej niz ta w meczu z Lechiia, Sarnat z AMica puszcza szmate i nie wchodzimy do 1 ligi

96 minut i przegrana mistrza po dwoch babolach Sarnata w ostatnich minutach meczu

TBILISI VALARENGa

PAO- najbolejniejsza porazka, nigdy niie bylo tak blisko

i teraz: LEVADIA TALIN, ktora zapamietam do konca zycia.

a Amika po babolu wygrywa z Austria Wiedden w 94 minucie,

no ale tak jest szczescie sprzyja lepszym, trzeba zejsc na ziemie--- POLSKA LIGA--ekstraklasa, skorumpowane dno, poki bedzie taki balagan w PZPN , korupcja i budowanie przecietnego stadionu przez 10 lat dopoty nie zblizymy sie do sredniej europejskiej

mam nadzieje ze dozyje tych czasow!

aby odeprzec wysmiewanie sie zawistnych i bezmozgich polusow nalezy przytoczyc cytat z weszlo w ktorym ktos napsial ze KIBICUJA JESZCZE SLABSZYM DRUZYNA!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 22.07.2009 o godz. 21:30.
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2009, 21:20
Ale wstyd, Wisła siegneła dna absolutnego. Proponuje złożyć wniosek o rozwiązanie druzyny seniorów, żeby wiecej taka żenada się nie powtórzyła.
Możecie mnie zwyzywac od najgorszych ale dzisiejszy dzien na zawsze okryje hańbą piłkarską Polskę.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2009, 21:25
Ta bramka, która wpadła, to nie chodzi o to że Pawełek zawalił dwumecz, i takbyśmy odpadli, ta szmata jest bardziej symboliczna, pokazuje co w Wiśle zostało zaniedbane...

Jutro za to będzie nowy dzień, więc głowa do góry, byle tylko ze Skorżą
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2009, 21:26
Pora przestać nazywać innych kelnerami bo najwyraźniej to my nimi jesteśmy i to nasza pseudo liga jest amatorska. Nie wiem tylko za co te gwiazdki ciągną tyle kasy.

"Może za rok"
Powód: boli k***a!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.07.2009 o godz. 21:29.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
familia1906
Junior Member

Od: 06.2009

Witam na forum. Wiem że to może marne pocieszenie ale skoro Cupiał był na meczu i widział że gra Wisły to nie był piach tylko brak farta to powstrzyma się od pochopnych decyzji. Oczywiście 100% poparcia dla M.Skorży
Pozdro
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

No coz, wydawalo sie, ze wnioski z Gruzji zostaly wyciagniete na zawsze. Tymczasem Estonia, pilkarskie dno. Zawsze moze byc gorzej, sa jeszcze ekipy z S.Marino...

Jesli cos ma sie zmienic kiedys to potrzebujemy trenera z Bundesligi. Takiego, ktory bedzie mial w du*** utyskiwania pilkarzykow na zbyt wielkie obciazenia, zbyt duza dyscypline etc. Polski trener nigdzie nas nie zaprowadzi. Tutaj trzeba zmiany mentalnosci o 180stopni.

Osobny temat to lekcewazenie przez slaba Wisle rywali w pucharach. Dla mnie taka sytuacja jest wrecz science-fiction. Skorza przyznal, ze ze sztabem zlekcewazyli Levadie. Ci ludzie nie maja bladego pojecia o profesjonalizmie...
Ostatnio edytowane przez 3rider : 22.07.2009 o godz. 21:29.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2009, 21:29
Jezeli co roku w ten sposob traci sie punkty do rankingu, to my(w sensie polski zespol) nigdy do tej LM nie wejdziemy.

P.S - A byl dobry, perspektywiczny, niedrogi bramkarz na testach bardzo niedawno...
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

no w tym cos jest. Karmimy sie zludzeniem, ze jestesmy silni, a tak na prawde nasi pilkarze reprezentuja poziom polamatorski. Biora gory pieniedzy, za taka szmaciarska gre. Przynosza wstyd i hanbe naszemu ukochanemu klubowi.

Zaloze sie, ze wiekszosc z nich po tym meczu nie czuje tego co ludzie tutaj na forum. Ich to rybka, byle kasa na koncie sie zgadzala.
Ksaron
Member

Od: 08.2006

Ja tam winy Pawełka nie widzę ,
piłka przed nim z kozłowała .
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Ja wiem co napewno zrobie rezygnuje z C+ w tym sezonie, będzie nowy stadion będzie karnet.Co do gry to nawet nie ma co sie wypowiadać, obecnie jesteśmy pośmiewiskiem Polski jak i nie całej Europy . Przykre ale prawdziwe.A naszym gwiazdom dziękujemy za miłe chwile spędzone w pucharach.Zarząd , dyrektor sportowy out... Co do Maćka Skorży szkoda go bo kim ma grać jak mu szrot sprowadzają albo nikogo....
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 22.07.2009, 21:30
Nooo... Dzięki za skrót. Maaariusz Pawełek!!!!!!! Brawo, brawo.
No i jak się z 5 metrów do bramki nie trafia, to chyba zawodowcem nie powinno się nazywać takiego gracza:/
450 km od R22

Ksaron
Member

Od: 08.2006

Stary 22.07.2009, 21:31
Ja tam winy Pawełka nie widzę ,
piłka przed nim z kozłowała .
Przemexx
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2009, 21:32
Co teraz będzie...?
Oby nie skończyło się to wszystko pochopną czystką...
Mam wielkie obawy, że Cupiał rzuci to wszystko w diabły i Wisła zacznie się staczać po równi pochyłej...
Oby nie! Trzeba pogodzić się z tym co się stało, zacisnąć zęby i myśleć o SP a potem o nowym sezonie...
Balon z nadziejami pękł, wszyscy jesteśmy zawiedzeni, ale jako kibice Wisełki musimy dalej wspierać nasz klub.
Czy wygrywasz czy nie...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów