|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wisła zagrała dziś dobrze, równie dobrze jak z Levadią tylko niestety to samo NIESKUTECZNOŚĆ.
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A mnie zastanawia fakt inny... co miał na celu Skorza oddajac sie do dyspozycji zarzadu a nie podajac do dymisji? Przeciez gdyby nie chcial byc dluzej trenerem, to podalby sie do dymisji, zabral zabawki i wyjechal z Krakowa.
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 25.07.2009 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pewnie chcial zobaczyc jak drużyna zaprezentuje się z Lechem i wtedy podjął np. ostateczną decyzje o odejściu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie moze sobie tak odejsć kiedy chce ma podpisany kontrakt i tylko zarzad moze ja przyjac lub odrzucic
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Ok, zgadza się, ale co innego powiedziec: "jestem do Waszej dyspozycji, decydujcie co dalej ze mna", a co innego:" podaje sie do dymisji, prosze o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron. moja decyzja jest taka, ze odchodze". A w tym momencie Skorza to tak jakby chcial i nie chcial odchodzic...Zreszta nawet na stronie pierwotny tytul byl: Skorza podal sie do dymisji, a dopiero poxniej zmieniony zostal na taki jak jest teraz o oddaniu sioe do dyspozycji zarzadu
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 25.07.2009 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Przegrałem... Chcecie to mnie wywalcie nie będe się kurczowo trzymał stołka jak Heniek... Jeśli nie chcecie to zostanę... Pokaże że mam jaja i podniosę się z tą drużyną, albo pójde razem z nimi na dno... To tak w skrócie... Chyba dość logiczne? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oj, po prostu chciałby dalej trenować drużynę, ale świadom że spowodował katastrofę honorowo oddał decyzję w tej sprawie Cupiałowi rezygnując w ten sposób z ewentualnego odszkodowania. proste jak drut i nie ma się tu nad czym zastanawiać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Skorży chodziło raczej o to że jest gotowy i chciałby prowadzić dalej drużynę jednak jeśli zarząd (Cupiał) uzna że nadszedł jednak jego koniec to odejdzie, poniesie konsekwencje. Chciałby nadal trenować ale zdaje sobie sprawę z tego że zawiódł, tak to przynajmniej ja odczytałem.
Co do zmiany trenera to albo decydujemy się na fachowca zagranicznego któremu daje się czas na zbudowanie zespołu albo zostawiamy Skorże taka jest przynajmniej moja opinia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
A tak to go mogą zwolnić albo zostawić, tak kasa i tak kasa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15810
takich słow sie nie wypowiada ot tak... Pan Maciej Skorza nie bedzie juz trenerem.. inaczej nie mowił by w takim tonie i takimi zagadkami... byloby mi cholernie szkoda gdyby to okazało sie faktem... bo jestem w 100% przekonany ze zaden trener nic wiecej nie wniesie do zespolu.. a ja sie boje ze od tej rezygnacji Skorży karuzela znowu zacznie sie krecic....
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 25.07.2009 o godz. 22:10.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Myślę że oddanie się do dyspozycji, w razie chęci klubu zerwania umowy odbyłoby się na zasadzie dymisji złożonej przez trenera, więc raczej o kasę nie chodzi... Nie ten typ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No po takich slowach mozna sie spodziewac rezygnacji, czego bardzo zaluje. Ale teraz pytanie, kto za niego? Zeby sie nie powtorzyla sytuacja z Okuka.. Na rynku polskim nie ma za bardzo trenera, ktory moglby po Skorzy objac stanowisko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
bylo mowione w jakims wywiadzie ze oddaje sie do dyspozycji wladz...jezeli stwierdza ze jest osobom ktora jest w stanie odbudowac zespol to podejmie sie tego dzialania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pomyliłeś z finałem PP z Legią z zeszłego roku ![]() Zagraliśmy nieżły mecz. Zabrakło skuteczności. Kapitalny mecz Pawełka. Jestem pod wrażeniem. Gdyby zawsze tak bronił... skuteczność fatalna, szkoda.. bardzo szkoda. Mam nadzieję, że jednak Cupiał da szansę Skorży, bo zespół grał dzisiaj dobrą piłkę. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Cele zdobywane na przestrzeni długoczasowej - Skorża wysmienity - dwa mistrzostwa!
Cele zdobywane w pojedynczych meczach - czegos Panu Mackowi brakuje... Tottenham, Levadia...te mecze mozna i trzeba bylo wygrac. Rok temu mielibysmy Lige Europejska, w tym roku to samo badź Lige Mistrzow. Wiecie ile przez te porazki stracilismy punktow w rankingu, ile kasy nam ucieklo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Drodzy Forumowicze,
Czytam Wasze wypowiedzi na temat trenera Skorzy i wlasnym oczom nie wierze. Dla mnie pozostaje czyms niepojetym fakt ze ten czlowiek ma az tylu obroncow... Mnie tak na marginesie przeraza mysl ze taka osoba byla aystentem trenera rep. Polski podczas MS 2006. Jak trener - zawodowiec moze kazac przystapic swoim pilkarzom do gry na zmeczeniu? Przeciez nie trzeba miec skonczonej Akademii Trenerskiej zeby wiedziec ze jak sie gra na zmeczeniu to sie nie ma sily biegac, ze jak sie gra na zmeczeniu to szwankuja inne elementy pilkastkiego abecadla.. Wtedy wystarczy tylko aby przeciwnik gral na swiezosci i sie odpada... :( za takie cos to klub powinien wypi....lic tego trenera na zbity pysk.... myslicie ze ktos teraz kupi Brozka? to zobaczycie ze pierwszy pojdzie Marcelo. bo zaden liczacy sie manager nie kupi napastnika za 3 mln. euro ktorego druzyna odpada z zespolem pokroju Levadii w ..... 2 rundzie eliminacji LM. Nie potrafie tego zrozumiec jak mozna bylo pozwolic aby druzyna przystepowala do gry nie bedac w pelni przygotowana. W glowie to sie nie miesci... a wiec panie Macku: Adios!! i do (nie)zobaczenia....
Ostatnio edytowane przez RAF : 25.07.2009 o godz. 22:44.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 25.07.2009 o godz. 22:25.
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Z jednej strony po dzisiejszych wypowiedziach wnioskuję, tak jak i inni, że trener odchodzi, ale z drugiej strony nie mogę sie z tym pogodzić... Obecnie chyba nie ma odpowiedniego kandydata na to stanowisko...ehh...
MACIEJ SKORŻA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
przerażasz mnie Dalej uważam że Skorża powinien zostać. W przekroju dwumeczu z Estonią byliśmy lepsi, nie o tyle ile byśmy chcieli ale byliśmy, dziś od Lecha - naszego głównego rywala do obrony korony też. Winę widzę w zawodnikach, napadziorach którzy strzelają tak jak by nie chcieli trafić. Oczywiście jak sam Skorża mówi popełnił błędy w przygotowaniu, ale jak widać przygotwanie drużyny z tymi błędami wystarczyło by na Lecha jak i Estonię gdyby nasze gwiazdeczki były po prostu bardziej skuteczne, ba strzelały to co powinny strzelać! Zmiana trenera tydzień przed rozpoczęciem sezonu to jakieś szaleństwo. Jeśli tak się stanie to i tak pierwszą połowe jesieni możemy zaliczyć na konto Skorży. ![]()
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ilez to osob pisalo przed meczami ze spotkania z Levadia nie beda spacerkiem..... Czy sztab o tym nie wiedzial? jak mozna bylo liczyc na to ze przejdziemy druzyne potrafiaca prowadzic wyrownane boje z Newcastle United nie bedac gotowi do gry na 100%? Przejscie tylko 1 rundy dawaloby nam szanse na zarobienie 2 mln euro, ktore moznaby potem zainwestowac w druzyne, a tak? teraz mamy licytacje kogo sprzedamy aby latac dziure? Wiesz, mozna przegrac, mozna odpasc, ale... boli to jak trener publicznie mowi ze pilkarze nie mogli dac z siebie wiecej..... bo byli przygotowani na pozniejsze miesiace..... skandal! ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rzeczywiscie, piszac ze zniszczyl to zagalopowalem sie..... mialem tylko na mysli to ze teraz nikt nie wie co sie stanie, nikt nie wie kto odejdzie, kto przyjdzie, w jakim kierunku podazy Cupial... jakie beda jego decyzje..... a jak pomysle sobie o tym co moglo sie stac jakbysmy pokonali te 2 przeszkody to plakac mi sie chce..... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zadziwia to co tutaj piszecie. Levadie przeszloby 80% trenerow w lidze polskiej z potencjalem slabszym niz Wisla. Ten rywal byl slaby, wystarczylo wykazac sie 100% profesjonalizmem i zaangazowaniem. Poplynelismy na kilka milionow euro, ale to pryszcz w porownaniu do hanby.
I teraz 75% popiera Skorze. Za co? Za to, ze w trzecim jego sezonie druzyna w swoim mniemaniu jest tak zajebista, ze nie musza ruszac dupska, bo rywal na papierze jest slabszy? Za to, ze co mecz tracimy bramki (obrona katastrofa mimo systamu wybitnie defensywnego 1451), a moze za to, ze z trudem cokolwiek strzelamy? (dzisiaj blad Kasprzika, w Sosnowcu kiks stopera Levadii - a ogolnie zero bramek po akcjach!!). Osobiscie lubie Skorze i cenie za 2 tytuly, ale Wisla zdobyla mistrza w drugim sezonie fartem po fenomenalnych strzalach Lobo (wolej po przyjeciu na klate z 20m, z ostrego kata!). Wiekszosc meczow byla slaba, a kontynuacje slabej gry bez konceptu mamy teraz. Kazdy ma prawo do swojej oceny, dla mnie marazm Wisly jest znakiem, ze trzeba zmienic dyrygenta orkiestry. Chcialbym, zeby byl to nastepca z Niemiec lub Holandii. Co do Smudy, nie jestem jego fanem, ale na sezon grany w calosci na wyjezdzie potrzebny jest trener z ulanska fantazja, moze wlasnie taki jak Smuda... typ swira. Moja ocena Skorzy sie nie zmienia. Swietny czlowiek. Ale tutaj wszystko wskazuje na to, ze cykl dobiegl konca. Byc moze gdyby dysponowal 100% kadra z Boguskim, Gargula... Baszczem i przede wszystkim nie zlekcewazyl slabej Levadii to historia potoczylaby sie innym torem.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 25.07.2009 o godz. 22:48.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
RAF - ja bym rzekł, że roz.......ił w ****! Wisła przetaje istnieć, tępe ..... z piłkarzy i w ogóle JP JP na 100%!!
****a. Nie wiem jak można tak pisać. Zdobyliśmy dwa MP w tej bądź co bądź jałowej lidze, raz z przewagą blisko 15 pkt, raz po mękach, ale udowodniliśmy mimo wszystko, że mamy jaja, ale jednak Skorża to wg niektórych cienka ****a i niech wypierdala. Bez sensu. Ludzie zastanówcie się. Owszem ,lepszy byłby Petrescu, ale go nie ma i trudno. Zagraliśmy dobry mecz, a to, że niektórzy kopacze grają samolubnie, chcą za wszelką cenę zdobywać gole ale im nie wychodzi, niestety nie jest winą trenera. ŁAPY PRECZ OD SKORŻY!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
raf chyba sam piszesz na zmęczeniu odpocznij troche przemyśl to wszystko!!! Skorża słusznie zaryzykował ustawiając szczyt formy na 4 rundę a taką lewadię to powinnismy schrupac na sniadanie niestety pech, nieszczęśliwy zbieg okoliczności i mamy to co mamy. albo rybka albo pipka jak napisałł Sofronow
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
3rider napisał(a):
Acha, zapomniałbym o drugiej mądrości niektórych znawcóF futbolu.. mianowicie Wisła zdobyła MP bo Amika zaliczała wpadki z tymi z którymi nie powinna. Oczywiście Wisła nie zaliczyła podobnych wpadek z "ogórkami" co Amika. I na przyszłość, **** to kogo interesować będzie za pare miesięcy czy ktoś grał słabo, brzydko dla oka i nieskutecznie. Ważne jest MP. Reszta schodzi na boczny plan. Cóż z tego że Amika grała długo fajny futbol jak zakończyli z palcem w dupie? Sorry RAF, 3rider Cie wyprzedził.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.07.2009 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Dla mnie osobiście nie wyobrażam sobie takiej możliwości aby Skorża odszedł z Wisły. Wczoraj wieczorem, gdy wróciłem z roboty zobaczyłem sms-a od kumpla i zamarłem, a mianowicie było w nim napisane że Skorża podał się do dymisji. Na szczęście oddał się tylko do dyspozycji zarządu. Nie mniej jednak nie minął jeden dzień, a mam coraz to czarniejsze myśli. Skorża to niezwykle ambitny i inteligentny człowiek, nigdy nie mówi od rzeczy, czego nie można powiedzieć o Franciszku Smudzie, którego czasami aż słuchać się nie da jak pierdo*i głupoty. Mam nadzieje że Smuda nie zastąpi trenera Skorże, bo w moim mniemaniu to byłaby jeszcze większa tragedia od tej z Levadią. Skorża sam doprowadził do takiej sytuacji i powinniśmy mu pozwolić na zrehabilitowanie się. A że ten trener potrafi odnosić sukcesy to doskonale wiemy, przykładem są dwa mistrzostwa Polski z rzędu. I tak na koniec przypomnę dwie takie ciekawostki z ligi Szkockiej. Początek sezonu 2008/2009, w 2 rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów odpada Glasgow Rangers z FBK Kowno i w kosekwencji odpada z pucharów. Jest w czarnej dupie można powiedzieć tak jak my teraz. Sezon 2005/2006, w 2 rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów Celtic Glasgow odpada po dramatycznym dwumeczu z Artmedią Petrzałką i w konsekwencji odpada w pucharach. Też jest w czarnej dupie można powiedzieć tak jak my teraz. Co łączy obie ekipy? A to że na koniec tych że sezonów zdobywały mistrzostwo kraju mimo tak tragicznego początku. Głęboko wierzę, że Wisła powtórzy wyczyny ekip ze Szkocji i też wygra naszą ligę i dopiero z ponad 33 tysięcznym stadionem zaczniemy wojnę o Ligę Mistrzów, bo powiedzmy sobie szczerze, że walka o najbardzie prestiżowe rozgrywki klubowe na świecie na stadione Zagłebia Sosnowiec który jest brzydszy chyba nawet od stadionu Miejskiego w Wodzisławiu Śląskim niestety nie mogła się udać . Ode mnie Skorża ma pełne poparcie!
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 25.07.2009 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|