|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakby dobrze grał to by grał a nie siedział na ławie. Mauro od jakiegoś czasu ma wszystko głeboko w d.. i kibiców i treningi . Smutna prawda ale prawda
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Po pierwsze nie gra bo jest za słaby na gre , a po drugie to zagrał 2 ogony + mecz z Lechem któregom nie widział ale wiewiórki których osąd szanuje doniosły mi że wcale to dobry mecz w jego wykonaniu nie był a już ostatnie pół godziny zwieńczone stratą w jego stylu, która de facto spowodowała utratę bramki, to była męczarnia. Ostatnie dobre momenty Cantoro to czasy PAO.I nie chodzi mi tu by się wyżywać na nim, bo dawno temu był on na prawdę solidnym zawodnikiem, ale tak jest i tego juz raczej nic nie zmieni. Martwi mnie to też że z wywiadu z nim można wywnioskować że mimo iż praktycznie nie gra, nie zrobi nic w tym kierunku by znaleźć sobie klub już wiosną, tylko będzie na liście płac do ostatniego dnia kontraktu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coście się tak Mauro doczepili
widać że on jest już bliżej końca kariery, nie wieszajcie na nim psów bo to co zrobił dla nas to, kawal dobrej gry. Teraz ważne jest by go wesprzeć i namówić, by po zakończeniu kariery wrócił do nas i pracował dla nas np jako scout ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A jak jest z kontraktem Beto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,65...juz_wraca.html
Dziwię się, że po doświadczeniach z Dawidowskim czy Niedzielanem Wisła tak ryzykuje. Skończy się na tym że nie bedziemy mieć ani napastnika ani kasy z transferu. W takich przypadkach decydujący głos powinien mieć lekarz a nie zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niewykluczone, że Brożek już poprostu chce wyjechać w końcu z Wisły latem i za namową menagera postanowił zaryzykować i grać. Któz bowiem wyda dość spore pieniądze za leczącego się 26 latka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A może po prostu pismaki nie mają o czym pisać i szukają sensacji. Jakoś mi się nie wydaje żeby było aż tyle nie wiadomomych i Wisła ryzykowała tak dużo
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Akurat Brożek nie raz pokazał, że nie jest zwykłym wyrobnikiem i Wisła to dla niego coś więcej niż zakład pracy. Gdyby chciał, to wyjechałby na zachód już po poprzednich sezonie, albo choćby - po poprzedniej rundzie. Poza tym - nie pierwszy raz ryzykuje dla Wisły. W poprzednim sezonie grał na blokadzie, dwa lata temu na środkach przeciwbólowych. Zawsze była to tylko i wyłącznie jego decyzja i na pewno nie była ona podyktowana chęcią przyśpieszenia transferu. Zresztą, grając na środkach przeciwbólowych i tak narażał się na drwiny "kibiców" (zainteresowani wiedzą, o kogo chodzi), mimo że oczywistym było, że nie może grać na sto procent. Jak wy mi czasem ciśnienie podnosicie... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kolego, Brożek mógł spokojnie wyjechać rok temu, czekał na Niego kontrakt w Celticu, ale nie skorzystał z wyjazdu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ani przez moment nie pomyślałem, że Brożek to zwykły "wyrobnik". Więc bez zbędnych insynuacji...
I nie musisz mi tłumaczyć jakie zasługi dla Wisły (sportowe i nie tylko) ma Paweł, ślepy nie jestem. Nitrox - skąd o tym wiesz? Widziałeś kontrakt? Bo jeśli z mediów to możemy sie licytować, bo ja gdzieś czytałem, ze Paweł (podobno!) mówił zimą, ze chce pomóc Wiśle obronić tytuł i wyjeżdza za granice. Ale nie tedy droga chyba... Żeby nie być gołosłownym, proszę, oto wypowiedź do kamery Pawła. Czerwiec to jego zdaniem będzie odpowiedni moment na transfer (o ile pojawi się oferta) http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._transfer.html
Ostatnio edytowane przez felipe : 19.04.2009 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie z mediów. Nie będe pisał od kogo, ale naprawde z pewnego źródła. I tak mi nie uwierzycie ale tak było.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dla Brożka to idelany czas na wyjazd, dla Wisły nie za bardzo...
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Hernan Rengifo po tym sezonie prawdopodobnie opuści drużynę Lecha Poznań. Zastąpić mogą go Dawid Nowak, lub Rafał Boguski - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html Amica chce Boguskiego |
|
|
|
Banita
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Sto szczęśliwych lat dla Pawła i Piotrka
Spełnienia marzeń i piłkarskich życzeń !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To że Paweł chciał w tym roku wyjechać, to jest jasne - sam nawet w wywiadzie którymś stwierdził że już czas i to chyba nikogo nie dziwi.Oczywiście kwestia otwarta było czy po sezonie czy po eliminacjach do LM - gdyby udało nam się zdobyć mistrza. Tyle że gdyby chciał to zrobić na siłę to nie forsował by szybkiego powrotu, który teoretycznie mógł/może nadal skończyć się tragicznie dla jego kariery, tylko spokojnie pojechał do niemiec i poddał się zabiegowi sprawdzenia co z tym kolanem tak na prawdę jest. Ja nadal uważam że jednak to był błąd że tak się nie stało, szczególnie że samo 'zaglądnięcie' do kolana to tydzień max 2, dłuższa rehabilitacja, ale z drugiej strony nie chce mi się wierzyć że w klubie są aż tacy amatorzy , którzy pozwolili by mu grać bez pewności że jednak wszystko jest ok. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie lepiej poczekac na oferty po pucharach.......... pod warunkiem że sie pokażemy w nich jako tako
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
ja .......e... znowu wybiórcza nie ma co robić: http://www.sport.pl/sport/1,65025,65...czego_nie.html
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale widać ich profesjonalność w określeniu Radolskiego rodakiem Jirsaka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
bo pewnie myślą że jeszcze jest Czechosłowacja
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...czego_nie.html
już sie nie moge doczekac aż JirsaK będzie grał na miare tych 740 tyś Euro jakie za niego zapłacono. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
No coz, i Bednarz i kibice sa rozczarowani postawa Jirsaka, mial to byc gosc na miare Szymkowiaka a tymczasem grzeje lawe. Beto ostatnio nie zalapal sie do skladu na mecz z Arką. Bednarz musi bardziej przygladac sie zawodnikom zanim ich zatrudni, same plyty dvd to za malo. No i trzeba patrzeec nie tylko na umiejetnosci czysto sportowe ale tez na charakter.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pretensje w tej sprawie można mieć tylko do Tomka Jirsaka. Mimo totalnej posuchy na pozycji ofensywnego pomocnika, Czech zupełnie nie wykorzystuje swojej szansy.
I żeby tylko miał jedną szansę. On już marnował ją kilkakrotnie. W klubie jest półtora roku, a zagrał raptem 5 udanych meczy. Byłem wielkim obrońcą tego piłkarza, również na tym forum - ale muszę przyznać że jestem teraz postawą Jirsaka mocno rozczarowany. Jeśli Jirsak przegrywa rywalizację o miejsce zmiennika Diaza i Sobolewskiego z Mauro Cantoro, a momentami nawet przegrywał rywalizację o miejsce na ławce z Mączyńskim - to jest to tragedia. Jego szczęście polega na tym, że kosztował jak na nasze warunki astronomiczne pieniądze. Więc będzie się go trzymać jeszcze przez co najmniej sezon, licząc że się przełamie. Ten piłkarz potrzebuje pilnie pomocy psychologa. Bo umiejętności czysto piłkarskie ma, i to spore. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A dla mnie postępowanie Skorży z Jirsakiem jest niezrozumiałe. Jak on ma (miał?) się do tej drużyny wdrożyć, skoro zagrał pod rząd max, ile? 2 mecze? Tu nie trzeba moim zdaniem psychologa, a choćby 1% tego zaufania, którym darzy Skorża Pawełka. Przecież Tomas potrafi strzelać bramki i otwierać podaniami drogę do nich napastnikom, a, nigdy nie uwierzę, że Diaz jest bardziej pożyteczny od niego na środku pomocy. Nie znam co prawda jego dyspozycji z treningów, ale nie potrafię oprzeć się wrażeniu, że Skorża jest do Jirsaka zrażony. Może to ma coś wspólnego z tym, że Skorża zawsze chciał mieć Gargułę? Przez to nie bardzo chciał dać się rozwijać Jirsakowi? Wiem, że to brzmi niedorzecznie, ale innego wytłumaczenia nie mogę znaleźć.
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam jednak zbyt dobre mniemanie o Skorży, by dopuszczać możliwość, że w sytuacji posuchy kadrowej, szczególnie na pozycji ofensywnego środkowego pomocnika rezygnuje lekką ręką z zawodnika za 740 tys. €.
Obawiam się, że Jirsak przede wszystkim tragicznie wygląda na treningach. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja to widziałbym jako tego cofniętego napastnika który grałby za Pawłem.Jego prostopadłe piłki czy do Pawła czy do skrzydeł są moim zdaniem wysokiej klasy.Problemem może być psychika bo teraz są najważniejsze mecze w sezonie decydujące o mistrzostwie i obawiam sie że Jirsak mógłby tego nie udźwignąć pod tym względem.Gdyby sytuacja była taka jak przed rokiem to spokojnie dałbym pograć Tomkowi.
Mimo wszystko mam nadzieje że jeśli nie w tym to w następnym sezonie zacznie grać wraz z Gargułą i Sobolem w środku .
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 22.04.2009 o godz. 13:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|