The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2013, 08:34
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Istnieje prawdopodobieństwo że Bieszczad zarabia więcej niż sprzątaczki które zostały zwolnione więc muszą do być znaczne kwoty dla klubu...
wiesz ile zarabia czy na czym opierasz ta prawodpodobieństwo?

biorac pod uwage to co sie dzieje w klubie obstawiałbym ze on zarabia minimalną bo przyszedł juz w "czasach kryzysu" no ale moze wiesz coś więcej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.05.2013, 08:43
najm napisał(a):Wyświetl post
Tasior - Kamiński to rocznik '89 i na pewno wielce obciąża budżet Wisły
Chyba 95
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2013, 10:49
Piłkarze którym wygasają kontrakty w Anglii Come on Jack!

Cytat:
BRAMKARZE

Ross Turnbull (Chelsea)
Jan Mucha (Everton)
Lee Camp (Norwich City)

OBROŃCY

Gonzalo Jara (West Bromwich Albion)
Nicky Shorey (Reading)
Ellott Ward (Norwich City)
Christophe Berra (Wolverhampton Wanderers)

POMOCNICY

Thomas Hitzlsperger (Everton)
Papa Bouba Diop (Birmingham City)
Florent Malouda (Chelsea)
Jerome Thomas (West Bromwich Albion)

NAPASTNICY

Simon Church (Reading)
Carlton Cole (West Ham United)
Simeon Jackson (Norwich City)
Sylvan Ebanks-Blake (Wolverhampton Wanderers)
Kevin Davies (Bolton Wanderers)
Adam Rooney (Birmingham City)
Ahmed Hossam Mido (Barnsley)
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2013, 11:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze którym wygasają kontrakty w Anglii Come on Jack!
A podobno chcemy zejść z tych wysokich kontraktów ...
Ja jestem zwolennikiem budowania drużyny metodą małych kroków i wg mnie inaczej się nie da . Najpierw trzeba znaleźć odpowiedniego trenera któremu damy dłużej pracować z tą drużyną . Trzeba oczyścić obecną kadrę z piłkarzy z którymi nie można wiązać swojej przyszłości , wyselekcjonować z obecnej drużyny (pierwszy zespół , zespół z ME i wypożyczeni) chłopaków którzy będą stanowić trzon na następny sezon , sprawdzić gdzie i na jakich pozycjach są braki . Następnie na te pozycje ściągnąć 3-4 młodych zdolnych piłkarzy którzy dobrze rokują na przyszłość oraz 2-3 ligowych wyjadaczy którym kończą się kontrakty i dadzą nam pewną gwarancję poziomu . Trener niech to poukłada i zrobi z tego drużynę ale bez zbędnej rotacji tylko niech najlepsi grają w każdym meczu ( w końcu 44 mecze w sezonie to nie jest tak dużo zakładając że w PP zajdziemy do finału) , w trakcie sezonu zobaczymy gdzie są najsłabsze punkty i które pozycje wymagają wzmocnień i po sezonie dokona się 2-3 transferów na te właśnie pozycje (ewentualnie jakąś korektę można zrobić w połowie sezonu ). Tak z roku na rok regularnie wymieniając najsłabsze ogniwa można spokojnie zbudować solidny zespół w oparciu głównie na Polakach ale jednocześnie nie rezygnując z obcokrajowców .
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.05.2013, 15:19
widziałem dzisiaj Brożka na kleparzu... ale nie wiem który to był z metra inaczej wygląda niż z trybun... poszedł w stronę ul. śląskiej z zakupami
jak wróciłem do domu to spr. czy Paweł grał w ostatnim meczu Huelvy... nawet na ławce go nie było
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2013, 17:00
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
widziałem dzisiaj Brożka na kleparzu... ale nie wiem który to był z metra inaczej wygląda niż z trybun... poszedł w stronę ul. śląskiej z zakupami
jak wróciłem do domu to spr. czy Paweł grał w ostatnim meczu Huelvy... nawet na ławce go nie było
Przecież ich dość łatwo rozpoznać
Paweł miał rozwiązywać kontrakt z hiszpanami..
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.05.2013, 22:04
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Przecież ich dość łatwo rozpoznać
Paweł miał rozwiązywać kontrakt z hiszpanami..
I miał iść gdzieś do niemiec
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2013, 23:51
wis.la/nz8uw

Takiej wiadomości bym chciał tego lata w Wiśle. Zastąpiłaby ona wszystkie transfery razem wzięte.

Ale jako że mamy w swoim klubie jedynych niezastępowalnych - Zdzisia Kapkę i Bednarza Jacka, postaci na wskroś wybitne, to mamy co mamy. Jeszcze przyjdzie kolejny wielki transfer - Smuda, który w najbliższym sezonie okaże się największym niewypałem całej tej bandy okradającej kibiców z przyjemności chodzenia na stadion. Rzygać mi się chce, gdy myślę, że chodzę na mecze, płacę pieniądze na klub, a tak niekompetentne osoby zasiadają i w Zarządzie i w całym dziale sportowym. Nie ma pieniędzy? Jak się nie znajdą, to niedługo stadion Wisły będą musieli przerobić na jakiś bazar, bo nikt normalny tego stadionu nie zapełni. A zwłaszcza dopóki na górze nie zorientują się, że to nie kibice są dla klubu, ale klub dla kibiców. Bo klub z kibiców żyje i się utrzymuje. A stadion piknikami trzeba zapełnić...
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 28.05.2013 o godz. 00:02.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.05.2013, 10:13
Cytat:
Gdy zapytaliśmy go, czy mecz z Lechem był jego ostatnim przed własną publicznością, przyznał: - Na 70 procent tak. Mam kilka ofert zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Więcej będę wiedział po ostatnim spotkaniu z Legią Warszawa - stwierdził skrzydłowy Śląska.
Powyższe słowa Ćwielonga mnie przeraziły. Mam przeczucie, że wróci do Wisły Kraków.
Ma być przebudowa drużyny, a chcą ściągać młodych zawodników.
Jakich? Skoro najzdolniejsi idą za granicę, a reszta do Legii/Lecha?
Skład będzie pewnie zasilany Ćwielongami:/
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.05.2013, 10:47
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
wis.la/nz8uw

Takiej wiadomości bym chciał tego lata w Wiśle. Zastąpiłaby ona wszystkie transfery razem wzięte.

Ale jako że mamy w swoim klubie jedynych niezastępowalnych - Zdzisia Kapkę i Bednarza Jacka, postaci na wskroś wybitne, to mamy co mamy. Jeszcze przyjdzie kolejny wielki transfer - Smuda, który w najbliższym sezonie okaże się największym niewypałem całej tej bandy okradającej kibiców z przyjemności chodzenia na stadion. Rzygać mi się chce, gdy myślę, że chodzę na mecze, płacę pieniądze na klub, a tak niekompetentne osoby zasiadają i w Zarządzie i w całym dziale sportowym. Nie ma pieniędzy? Jak się nie znajdą, to niedługo stadion Wisły będą musieli przerobić na jakiś bazar, bo nikt normalny tego stadionu nie zapełni. A zwłaszcza dopóki na górze nie zorientują się, że to nie kibice są dla klubu, ale klub dla kibiców. Bo klub z kibiców żyje i się utrzymuje. A stadion piknikami trzeba zapełnić...
Ja wszystko rozumiem, ale czy to wina BEdnarza że Cupiał nie chce akademii? Myślisz że jakby był ktoś inny to by się coś zmieniło? Wszystko zależy od właściciela, wyłoży kasę, będzie akademia, a tak musimy zadowalać się dziadostwem. Daleki jest od "Gnojenia" Cupiała, za dużo mu zawdzięczamy, ale polityka budowania drużyny tak jak do tej pory nie ma sensu, skończyły się lata naszej dominacji, musimy jakoś temu zaradzić, ale bez kasy nic się nie da zrobić, chyba że chcemy być(w sumie już jesteśmy) ligowymi szarakami.
Ale jeśli nawet Białej Gwiazdy na koszulki nie da rady załatwić to o czym my tu mówimy, widać jak liczą się z naszym zdaniem ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.05.2013, 11:00
KonŸado napisał(a):Wyświetl post
Ale jeśli nawet Białej Gwiazdy na koszulki nie da rady załatwić to o czym my tu mówimy, widać jak liczą się z naszym zdaniem ...
a powiedz mi dlaczego Ty nie załatwiłes białej gwiazdy ? Co zrobiłes wtedy kiedy mozna było o tą biała gwiazde prosić, czyli 8 miesiecy temu ? miałes wyjebane a teraz płaczesz?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 31.05.2013, 11:08
CZy ja płacze? Stwierdzam fakt, samodzielna jednostka wiele nie może, skoro nasza akcja z podpisami etc nie dała żadnego skutku to o czym Ty do mnie mówisz? Zarzuty pozbawione sensu
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.05.2013, 13:48
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=17781

z urywków multi wczoraj - baaaardzo podobała mi sie gra tego gościa. I młody jaki
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2013, 16:55
Mila jednak nie przyjął oferty Wisły co raczej nikogo nie zdziwiło więc trzeba będzie poszukać kogoś innego na pozycję 10 . Myślę ,że w naszej lidze jest jeden kandydat idealny na tą pozycję do naszego klubu na ten czas i ma klauzulę w wysokości 500 tyś. złotych co jak za tego zawodnika nie jest dużą kwotą tylko pytanie czy Wisła może sobie na to pozwolić , Bednarz wspominał coś o przyjściu dwóch lepszych zawodników właśnie na pozycje 10 i 9 więc może tak . Więc do konkretów - Tomasz Podgórski , przede wszystkim bardzo dobra wrzutka zarówno z piłki stojącej jak i toczącej się , jeden z najlepiej dośrodkowujących piłkarzy w naszej lidze a u nas nie ma nikogo kto w stopniu zadowalającym wykonywałby ten element , bardzo dobry strzał z dystansu , potrafi też grać kombinacyjnie , zdaję sobie sprawę że w Piaście grywa na lewym skrzydle ale gra takiego fałszywego skrzydłowego który bardzo często schodzi do środka i wg mnie sprawdziłby się na środku tuż za napastnikiem . W programie cafe futbol prezes Piasta wspomniał o klauzuli więc nic tylko korzystać choć Podgórski może chcieć powalczyć z Piastem w europejskich pucharach ale nie wróżę im długiej przygody a po niej jestem pewny że piłkarz chętnie skorzystałby z oferty jakiegoś klubu który ma większe aspiracje niż Piast tylko problem w tym że prawdopodobnie będą również inni chętni a raczej na pewno ale warto spróbować . Co myślicie o tym piłkarzu w roli nowej 10 Wisły ?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.06.2013, 17:25
Piotr Brożek: "Czy chciałbym zagrać w Wiśle? Głupie pytanie(...)" - nie chcę czytać dalej, ale mam nadzieję, że odpowiedział dalej - "(...), bo niemożliwym jest by ktokolwiek mnie, z moją formą i brakiem umiejętności w chwili obecnej widział w Wiśle(...)"
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.06.2013, 03:27
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Piotr Brożek: "Czy chciałbym zagrać w Wiśle? Głupie pytanie(...)" - nie chcę czytać dalej, ale mam nadzieję, że odpowiedział dalej - "(...), bo niemożliwym jest by ktokolwiek mnie, z moją formą i brakiem umiejętności w chwili obecnej widział w Wiśle(...)"
Powiedz to Burlidze
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.06.2013, 06:30
Piotr Czesław Brożek...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Od: 04.2011

Stary 02.06.2013, 17:42
Jako że "plotki " to wolę napisać tutaj
bo mnie zjecie potem Jakiś Burdenski i dwóch innych grajkow pojawiło się dziś w krakowie ponoć na testy przybyli z polecenia Smudy jeden z nich to chyba Grek a ten Burdenski to jakiś niemiec pochodzenia Polak
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 02.06.2013, 21:01
Henio1 napisał(a):Wyświetl post
bo mnie zjecie potem Jakiś Burdenski i dwóch innych grajkow pojawiło się dziś w krakowie ponoć na testy przybyli z polecenia Smudy jeden z nich to chyba Grek a ten Burdenski to jakiś niemiec pochodzenia Polak
Fabian Burdenski Nie pamiętasz nazwisk tych dwóch pozostałych? Przybyli na testy sportowe czy medyczne?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2013, 21:16
Fabian Burdenski to syn Dietera Burdenskiego, 12 krotnego reprezentanta Niemiec (bramkarza) z lat 70-tych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2013 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.06.2013, 21:52
Jeżeli to ten to jego profil wygląda w skrócie tak:

Fabian Burdenski, zawodnik IV - ligowego 1 FC Magdeburg, ofensywny pomocnik, 22 - lata, obunożny, w zeszłym sezonie 26 meczów, 5 występów 90 - minutowych, 10 razy wchodził z ławki, 0 bramek, 5 żółtych kartek

http://www.transfermarkt.pl/pl/fabia...er_118917.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.06.2013, 22:00
Henio1 napisał(a):Wyświetl post
To są transfery, które nawet u obrzezanych nie byłyby wzmocnieniami. Nie będe oryginalny jak napisze, żeby brać do Wisły Maków+kogo się uda z Polonii.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2013, 22:55
Jak się popatrzy na agencję która reprezentuje tego gościa to widać że mają sporo graczy.
Znalezć też można napastnika z Grecji (o jakimś Greku ktoś wspominał wyżej) w wieku 18 lat który występuje w SV Werder Bremen U19, Fabian Burdenski ma 22 lata i jest ofensywnym pomocnikiem występującym w 1.FC Magdeburg. Może to ci dwaj zawodnicy mają być na utrzymaniu TF, Niemcy chcieli zapewnić swoim zawodniką warunki jak w Bundeslidze. W TF pewne rzeczy można ukryć, natomiast gdyby w klubie tacy zawodnicy dostali świetne warunki to reszta młodych mogłaby się zbuntować.

Martwi też to że ta agencja prowadzi Sebastiana Boenischa. Wiadomo że to Smuda miał wypromować tego zawodnika w swojej reprezentacji wystawiając go wręcz na siłę, nie patrząc na to czy jest on lepszy od bezpośredniego konkurenta na lewej obronie.
Czy Smuda dostał jakieś pieniądze w zamian za promowanie słabego zawodnika ? Tego się nigdy nie dowiemy.
Oby nie było tak że ktoś w Wiśle będzie promował słabych zawodników tylko dlatego bo ich agencja opłaca trenera.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.06.2013, 23:04
wwf napisał(a):Wyświetl post
Jak się popatrzy na agencję która reprezentuje tego gościa to widać że mają sporo graczy.
Znalezć też można napastnika z Grecji (o jakimś Greku ktoś wspominał wyżej) w wieku 18 lat który występuje w SV Werder Bremen U19, Fabian Burdenski ma 22 lata i jest ofensywnym pomocnikiem występującym w 1.FC Magdeburg. Może to ci dwaj zawodnicy mają być na utrzymaniu TF, Niemcy chcieli zapewnić swoim zawodniką warunki jak w Bundeslidze. W TF pewne rzeczy można ukryć, natomiast gdyby w klubie tacy zawodnicy dostali świetne warunki to reszta młodych mogłaby się zbuntować.

Martwi też to że ta agencja prowadzi Sebastiana Boenischa. Wiadomo że to Smuda miał wypromować tego zawodnika w swojej reprezentacji wystawiając go wręcz na siłę, nie patrząc na to czy jest on lepszy od bezpośredniego konkurenta na lewej obronie.
Czy Smuda dostał jakieś pieniądze w zamian za promowanie słabego zawodnika ? Tego się nigdy nie dowiemy.
Oby nie było tak że ktoś w Wiśle będzie promował słabych zawodników tylko dlatego bo ich agencja opłaca trenera.
Ja .......e ale ześ znalazł spisek. Boenisch grał, bo wg. Smudy był lepszy od Wawrzyniaka. Ja to zdanie zresztą podzielam, ale to juz swoją drogą. Nikt nikogo na siłe nie promował.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.06.2013, 23:25
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie o tym piłkarzu w roli nowej 10 Wisły ?
Wg mnie Podgórski byłby dla nas dużym wzmocnieniem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2013, 07:16
GKS spadł więc może Wacławczyk?podobało mi się jak rozgrywał,dobre stałe fragmenty,sporo biega (choć niezbyt szybko).przydałby się..
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 03.06.2013, 08:09
Brać Maków, w czoraj pokazali, że można z nich dobry makowiec zrobic
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.06.2013, 08:56
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Brać Maków, w czoraj pokazali, że można z nich dobry makowiec zrobic
Zdecydowanie lepszy będzie kompot.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 04.06.2013, 08:50
Moja Wisła 2013/2014
bramkarze:
Michał Miśkiewicz (Wisła Kraków)
Gerard Bieszczad (Wisła Kraków)
Emilijus Zubas(Gks Bełchatów)

Prawa Obrona:
Paweł Stolarski(Wisła Kraków)
Antoni Łukasiewicz (Górnik Zabrze)

Stoperzy
Osman Chávez(Wisła Kraków)
Alan Uryga(Wisła Kraków)
Gordan Bunoza(Wisła Kraków)
Ugochukwu Ukah(jagielonia Białystok)
Dickson Choto(Legia Warszawa) wolny zawodnik
Łukasz Szukała(Steaua Bukareszt)

Lewa Obrona:
Piotr Brożek(Lechia Gdańsk)
Łukasz Burliga (Wisła Kraków)

Prawe Skrzydło
Emanuel Sarki (Wisła Kraków)
Szymon Pawłowski(Zagłebie Lubin)

Defensywny Pomocnik
Czarek Wilk(Wisła Kraków)
Łukasz Piątek(Polonia Warszawa) wolny Gracz
Rok Elsner(Śląsk Wrocła) podobno ma być wolny

Ofensywny Pomocnik
Michał Chrapek (Wisla Kraków)
Rafał Boguski(Wisla Kraków)
Martins Ekwueme(Zagłebie Lubin)

Lewe Skrzydło:
Patryk Małecki(Wisla Kraków)
Miłosz Przybecki (Polonia Warszawa)
Jakub Wilk(Zalgirs Wilno)

Napastnicy:
Daniel Gołebiewski(Polonia Warszawa)wolny i niedoceniany zawodnik
Michał Szewczyk (Wisla Kraków)
Róbert Demjan (Podbeskidzie Bielsko-Biała)

To oczywiście wariant najbardziej realny po pozbyciu sie reszty wiślaków
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2013, 08:58
Zatrzymałem się na Antonim Łukasiewiczu... Masakra. Czy kolego widziałeś jak ten piłkarz gra?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów