The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2008, 20:54
2-2 zasluzenie. Ovba zespoly na rownym poziomie: widowiskowym z przodu i miernym w defensywie
Odpowiedz cytując
mbw
Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2008, 20:57
Ludzie , skąd w Was ta zawiść?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.11.2008, 21:01
mbw napisał(a):Wyświetl post
Bo w nienawiści do tej drużyny, tak wychowano nas... .

Łapiesz?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 06.11.2008, 21:01
To nie zawisc to kompleksy A tak na serio ( a moze pol zartem) to ci murzyni,szczegolnie: Malonga ,N'Diaye i Dia , nie powinni jechac po sezonie na wakacje tylko powinni przyjechac na 2 miesiace do Polski i pokazywac jak trenowac technike , bo jak sie patrzy na ich kiwke i technike przetrzymania pilki ,to sie zastanawiam czemu sie tak nie kiwa np Zienczuk ?
Odpowiedz cytując
Michalek8906
Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2008, 21:02
fst napisał(a):Wyświetl post
Bo polską piłką rządzą osoby które chcą zarobić, a nie rozwoju piłki, bo kluby i PZPN są skorumpowane, najbogatsze kluby w Polsce i tak są za biedne, żeby kupować klasowych zawodników prezentujących
europejski poziom, bo nie mamy żadnego programu szkolenia młodzieży itd.
a co zrobić żeby było lepiej?1. Zmienić prezesa PZPN na kogoś spoza piłki np Marcinkiewicz, odmłodzić zarząd Smolarek jako wice prezes do spraw szkolenia,2 dawać wysopkie kary finansowe za korupcje zamiast degradacji ( kase z tego zainwestować w szkólki piłkarskie 3 wprowadzić zasade żeby na boisku mogło występować maksymalnie 5 obcokrajowców a w kadzree zespołu mogło by ich być 7 wtedy zatrudnialibyśmy klasowych obcokrajowców a nie szrot na ilość a nie jakość
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Stary 06.11.2008, 21:04

mała dziewczynka wie
http://pl.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pWntY

a Ty nie? wstydziłbyś się
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2008, 21:15
Snakes napisał(a):Wyświetl post
To nie zawisc to kompleksy
To miał być żart czy jak?
Michalek8906 napisał(a):Wyświetl post
a co zrobić żeby było lepiej?1. Zmienić prezesa PZPN na kogoś spoza piłki np Marcinkiewicz, odmłodzić zarząd Smolarek jako wice prezes do spraw szkolenia,2 dawać wysopkie kary finansowe za korupcje zamiast degradacji ( kase z tego zainwestować w szkólki piłkarskie 3 wprowadzić zasade żeby na boisku mogło występować maksymalnie 5 obcokrajowców a w kadzree zespołu mogło by ich być 7 wtedy zatrudnialibyśmy klasowych obcokrajowców a nie szrot na ilość a nie jakość
Nareszcie pojawił sie ktoś kto zbawi naszą piłke! Do boju Michałku!

South wszystko ładnie podsumował i na tym zakończmy temat kto komu kibicuje w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.11.2008 o godz. 21:18.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2008, 21:16
Michalek8906 napisał(a):Wyświetl post
Łudzisz się, że takie coś jest możliwe? Zobacz kto teraz jest nowym prezesem PZPNu- zdziwiły Cię wyniki ostatnich wyborów? Bo mnie nie. Odmłodzenie zarządu nie znaczy, że ktoś zmieni podejście do sprawy i zacznie wprowadzać pewne korekty do całego systemu.
Jeśli chodzi o korupcje- ile przypadków łącznie było, o ilu wiemy i wobec ilu zostały wyciągnięte konsekwencje. A kara finansowa... To musiałyby być jakieś kosmiczne sumy żeby takie centra wybudować, nie wspominając o tym, że pieniądze i tak by trafiły do czyjeś kieszni. Limit obcokrajowców? Głupota, w pewnych sytuacjach musielibyśmy zespoły uzupełniać zawodnikami, którzy grać nie potrafia tylko dlatego, bo tak mówi regulamin. Nie mam nic do tego obcokrajowców w naszych zespołach, zwłaszcza jeśli prezentują odpowiedni poziom i są w stanie klubowi pomóc, problem w tym, ze mamy materiał na graczy lepszych od tych obcokrajowców tylko nie mamy warunków ani osób, które by ich wyszkoliły i nauczyły grać w kopaną.
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Stary 06.11.2008, 21:17
No chyba tylko w Polsce tak jest że kibicuje się drużynie która powinniśmy nienawidzić.
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Stary 06.11.2008, 21:17
Bardzo frajersko Lech stracił punkty. Ten remis to nie sukces. Lech grał fajnie w ofensywie. Postawa Stilicia, naprawdę godna uwagi! Nieźle grał Peszko. Obrona fatalna.. Zażenowałem się... Jedynie Turina coś ratował. Ktoś wyżej wspomniał, że Arboleda grał dobrze. Dla mnie cała czwórka była tragiczna, a najbardziej Bosacki.

Dobrze, że CSKA wygrywa w Rotterdamie. Feyenoord powoli przestaje się liczyć..

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 06.11.2008, 21:19
WINDEK napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że CSKA wygrywa w Rotterdamie. Feyenoord powoli przestaje się liczyć..
Dla Lecha dobrze , bo jak Deportivo wygra w nastepnej z Feyenoordem ,to Holendrzy juz praktycznie beda poza pucharami ,wiec ostatni mecz z Lechem moze byc dla nich o pietruszke
Odpowiedz cytując
Michalek8906
Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2008, 21:25
do fst jak widziałem skład polskiej drużyny Pogoni Szczecin dwa lata temu to zwątpiłem, a zobacz na Polonie Bytom zamiast tych zagranicznych mogą ogrywać sie młodzi Polacy
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2008, 21:33
South napisał(a):Wyświetl post
1.Bo nie ma z tego żadnego wymiernego pożytku dla Wisły
2.Bo Każda wygrana ,to kasa dla Lecha,zresztą jak każdy mecz w PU
3.Bo kibicuje Wiśle Kraków ,a nie sprzedawczykom z Poznania gdyby nie Amica to nie graliby teraz z Nancy.
4.Frajerstwo kibiców Lecha patrz np. flagi
5.Cracovii też kibicowałeś z Soligorskiem ?
itd.
A pomyślałes o tym wszystkim z drugiej strony?
Gdy taki Lech wygrywa załozmy pare meczów w tym UEFA zarabia sporo kasy i przeznacza ta kase na piłkarzy, zatrzymuje u sie bie Murawskiego dajac mu wyzszy kontrakt kupuje jeszcze kilku dobrych. Taki Lech staje sie powaznym konkurentem dla Wisły a wiec pan Cupiał sobie mysli ze nie moze tak byc i tez daje kase na piłkarzy: zatrzymuje Brożka, sciaga dobrych graczy... na to patrzy Legia itd
wiem ze to takie troche proste myslenie ale zmierzam do tego ze nie zawsze powodzenie innego polskiego klubu musi byc porazka Wisly...
PS; i zapewniem Cie ze jeslil polskie kluby beda dalej tak dawac dupy w Europejskich pucharach to zaden powazny sponsor w strone naszej Ekstraklasy nie spojrzy/

i broń Boże nie jestem za Lechem aani mu nie kibicuje.... bo tylko Wisłe kocham
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 06.11.2008, 21:36
Mozemy sie cieszyc ,ze Wisla wyszla z twarza z pojedynku z Hotspursami ,choc mogla sie pokusic o awans,ale patrzac jak oni graja pod wodza Redknappa to wychodzi ich duza siła (4-4 z Arsenalem ,2-1 z Liverppolem) teraz po 34 minutach prowadza z Dinamo Zagrzeb 2-0
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2008, 21:40
a ja tam jestem za dobrymi występami Lecha w Pucharze UEFA.

dobre występy=zainteresowanie zachodnich klubów=wyprzedaż zawodników Lecha. Chyba nikt nie sądzi, że Rutkowski będzie zatrzymywał piłkarzy i dawał im wyższe kontrakty. Pierwsza lepsza oferta i piłkarz sprzedany. Nawet mając kasę z transferów, to ciężko będzie zbudować znów zespól od podstaw. A pieniądze w UEFA nie są znowuż takie duże, żeby tu Lech miał odskoczyć Legii czy Wiśle.
Do tego dochodzi dodatkowe zmęczenie, co będzie (i już jest) widoczne w lidze.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
A pomyślałes o tym wszystkim z drugiej strony?
Gdy taki Lech wygrywa załozmy pare meczów w tym UEFA zarabia sporo kasy i przeznacza ta kase na piłkarzy, zatrzymuje u sie bie Murawskiego dajac mu wyzszy kontrakt kupuje jeszcze kilku dobrych. Taki Lech staje sie powaznym konkurentem dla Wisły a wiec pan Cupiał sobie mysli ze nie moze tak byc i tez daje kase na piłkarzy: zatrzymuje Brożka, sciaga dobrych graczy... na to patrzy Legia itd
wiem ze to takie troche proste myslenie ale zmierzam do tego ze nie zawsze powodzenie innego polskiego klubu musi byc porazka Wisly...
PS; i zapewniem Cie ze jeslil polskie kluby beda dalej tak dawac dupy w Europejskich pucharach to zaden powazny sponsor w strone naszej Ekstraklasy nie spojrzy/

Równie dobrze może być tak jak było z Wisła że miała mega pakę i była przez parę sezonów nie dostępną dla innych,wstaw sobie zamiast Wisły Lechaa...

zaden powazny sponsor nie spojrzy w stronę naszej ekstraklasy jak bedą w niej takie przekręty jakie są

jak kochasz Wisłę to utożsamiaj się z prawdziwym herbem a nie logo SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zakładał że Amica w ogóle może to wygrać...?
Remis i tak jest zrządzeniem losu w tej sytuacji.

"Lechowi" można życzyć jednego - dwu cyfrówki od Ruskich i tyle w temacie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
a wczoraj miałem nick Dymek.

Rozkminę z tymi transferami masz zajebistą, muszę Cię poobserwować bo jeszcze nie wiem czy Ci współczuć, czy piszesz to na żarty.

Jeszcze nigdy wzmacnianie się przez konkurencję, nie przyniosło nic dobrego Wisle. Wolę by to Wisła się wzmacniała, a Legia, Amica czy Izrael niech próbują równac do nas, nie na odwrót.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.11.2008, 21:41
Po pierwsze...Przy takim poziomie finasowania to dla pana Cupiala niedlugo Odra Wodzislaw bedzie konkurentem. Po drugie: jak czesc "kibicuje" polskim druzynom w pucharach a druga czesc wrecz na odwrot, to super! Tylko po co mielic temat rankingow klubowych, nienawisci, zawisci co 2gi tydzien?
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2008, 21:42
Ja mam pytanie, ile drużyn wychodzi z grupy w Pucharze UEFA
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Stary 06.11.2008, 21:43
KosaPS napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie, ile drużyn wychodzi z grupy w Pucharze UEFA

niestety, az 3...
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2008, 21:45
Luu... napisał(a):Wyświetl post
! i jeżeli takie wpisy się wam nie podobają to poszukajcie sobie innego forum o piłce jest ich pełno

a co do meczu to tak samo pier**** mnie Lech i Nancy, tyle w tym temacie
To też nie jest forum o tym kto cię mocno od tyłu kocha .

Co do samego meczu - szkoda i tyle, Lech chyba sobie pogrzebał tym remisem szanse na awans, ale to się jeszcze okaże.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.11.2008, 21:52
gigant napisał(a):Wyświetl post
a wczoraj miałem nick Dymek.

.
chyba człowieku mowisz o sobie... nie w moim stylu takie zabawy no ale karzdy mierzy swoja miara...
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.11.2008, 22:01
Ce..... Was pojęcie, którego my nie znamy - ZAZDROŚĆ

I tyle w temacie, mogliśmy to spokojnie wygrać, ale nie od dziś wiadomo, że obrone to mamy tragiczną prócz Arboledy, który pracuje za trzech. Dobrze że CSKA wygrał, wieć Feyenord jako tako "odpadł", praktycznie teraz plus 3 punkty i awans mamy.

A Wam pozsotaje pisać w co drugim poście "fart" "fart" "fart"

dobranoc ;-)
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2008, 22:08
Nie pojebało się niektórym za bardzo w bani? Może weźcie kolegę Dymka i jedźcie na następny mecz Lecha. Studio jaka zazdrość? Czego mamy zazdrościć? Że się sprzedaliście jak ostatnie ****y?
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 06.11.2008, 22:08
studio napisał(a):Wyświetl post

I tyle w temacie, mogliśmy to spokojnie wygrać, ale nie od dziś wiadomo, że obrone to mamy tragiczną prócz Arboledy, który pracuje za trzech. Dobrze że CSKA wygrał, wieć Feyenord jako tako "odpadł", praktycznie teraz plus 3 punkty i awans mamy.

dobranoc ;-)
zazdrosc heh Amica ale pojechales

szkoda ze Amica nie przegrala... murzynki z Francji dawali rade...

z calych sil kibicowalem Nancy sa moim ulubionym klubem, tak jak i Feye, Cska i Depor....
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2008, 22:11
studio napisał(a):Wyświetl post

dobranoc ;-)
A tobie pozostaje czytać posty ze zrozumieniem.
Ja naprawde nie rozumiem czego mamy wam zazdrościć...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.11.2008, 22:35
O jakim awansie on pierdzieli?! Grupa będzie wyglądać tak:
CSKA
Nancy
Deportivo
Lech
Feyenoord

Kolega liczy, że wygrają z Deportivo i że Holendrzy odpuszczą u siebie ostatni mecz o nic
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2008, 22:41
Tradycyjnie po naszym meczu wytaczacie na forum najcięższe działa Poziom niektórych postów przebił najlepsze kwiatki for kibice.net+onet razem wziętych. Szacuneczek
South napisał(a):Wyświetl post
1.Bo nie ma z tego żadnego wymiernego pożytku dla Wisły
2.Bo Każda wygrana ,to kasa dla Lecha,zresztą jak każdy mecz w PU
3.Bo kibicuje Wiśle Kraków ,a nie sprzedawczykom z Poznania gdyby nie Amica to nie graliby teraz z Nancy.
4.Frajerstwo kibiców Lecha patrz np. flagi
itd.
1. Ktoś napisał o wzajemnym nakręcaniu się, w sensie silny Lech - więcej siana na transfery w Wiśle/Legii, ogólny wzrost poziomu ligi. Mogę się z tym zgodzić.
2. Nie ulega wątpliwości. Na tej samej zasadzie nie życzę dobrze Wiśle i Legii.
3.Tak, tak. Gdyby nie Cupiał chodziłbyś na Tramwaj albo Wawel
4.Napisał kibic przenajświętszej, niepokalanej, honorowej Wisełki. Znasz pojęcie hipokryzja ?

Broń Boże nie oczekuję od Was poparcia i trzymania kciuków za Lecha, ale ludzie, trzymajcie jakiś poziom, bo 3/4 postów z tego tematu dotyczących Lecha brzmi jak jakieś żałosny bełkot niewyżytych nastolatków.

donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Lech zdech Kolejorz!
A co do tych europejskich rankingów to jedna wielka bzdura. Wisla przez ostatnie kilka lat pokazała sie w Europie, a Lech ostatnie dobre występy zaliczył prawie 20 lat temu. I co I my graliśmy z Tottenhamem, a oni z Austrią Wiedeń. Gdzie tu sprawiedliwość!!
Następny yntelygent. Z dech czyli z desek ? Ładnie tak błyszczeć analfabetyzmem na swoim forum ?
Ano pokazała się i grała nieźle, ale co z tego ? Sugerujesz, że należy się Wam miejsce w fazie grupowej, bo kiedyś puknęliście Lazio i Schalke ? A przepraszam, Barcelona też jest na rozkładówce. Fiu, fiu, ćwierćfinał UEFA z urzędu! Protestować, wysyłać pisma. Przecież Wam się należy! Jakaś sprawiedliwość musi być.

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a ja tam jestem za dobrymi występami Lecha w Pucharze UEFA.

dobre występy=zainteresowanie zachodnich klubów=wyprzedaż zawodników Lecha. Chyba nikt nie sądzi, że Rutkowski będzie zatrzymywał piłkarzy i dawał im wyższe kontrakty. Pierwsza lepsza oferta i piłkarz sprzedany. Nawet mając kasę z transferów, to ciężko będzie zbudować znów zespól od podstaw. A pieniądze w UEFA nie są znowuż takie duże, żeby tu Lech miał odskoczyć Legii czy Wiśle.
Do tego dochodzi dodatkowe zmęczenie, co będzie (i już jest) widoczne w lidze.
Całkiem niedawno Rutkowski obiecał, że jeśli mamy pozbyć się któregoś z graczy, to tylko w przypadku, jeśli znajdziemy na jego miejsce zmiennika o takich samych, lub lepszych umiejętnościach. Wiadomo, że są były to tylko słowa, a nie poważna deklaracja. Jak będzie, okaże się niebawem.
Martwi mnie, że Lech ligowy jest znacznie słabszy od tego pucharowego. Widać, że piłkarze wkładają więcej sił i ambicji, by pokazać się w ważnych meczach, ale co z tego, skoro ostatnio za często dają dupy w zwykłych potyczkach ligowych. Dlatego podtrzymuję to, co pisałem jakiś czas temu - majster nie w tym sezonie.

Jeśli chodzi o mecz, to piłkarsko mogły się podobać jedynie akcje ofensywne. Obrona, jak ktoś wspomniał bardzo słaba i to w obu drużynach (u nas pewnie nieco gorsza). Nie brakowało okazji na bramki, dlatego pozostał niewielki niedosyt, ale remis w inauguracji zadowala mnie i większość kibiców Lecha. Przed meczem wziąłbym go w ciemno
Patrząc realnie możemy mieć szanse jedynie w ostatnim meczu, z Feyenoordem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2008, 22:41
idiotyczne są te napinki.

proponuję zwrócić uwagę na jedną rzecz. Jeżeli Lech znowu będzie miał takie udane okienko jak w lecie, to na wiosne w Ekstraklasie nikt im nie dorówna. Stilić, Arboleda,Peszko, Lewandowski to wszystko kluczowi gracze Lecha. Już nie chce mowić jakie grosze kosztowała cała 4. Oni decydują o obliczu drużyny, jak do tego kwartetu dokupią jeszcze z 2-3 sensownych grajków i powymieniają Bosackich i Wojtkowiaków nimi to będa naprawdę mocni.

mnie trafia jak widzę takiego Peszke, ktory przyszedł do Lecha za darmo, a pomyśle sobie, że w sobote mam znowu takiego Łobodzińskiego oglądać.

generalnie nie ma się z czego śmiać, bo my odpadliśmy z Tottenhamem będacym w dramatycznej formie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów