The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 19:59
Powodów zwolnienia JK łatwo się domyśleć. Brak efektów pracy, generalnie raczej słaby odbiór jego działalności w klubie przez otoczenie.

PT - napewno nie jest głównym winowajcom ostatnich dni. Przygotowywał zespół nie wedle swojego widzimisię lecz wg. sugestii i zaleceń Skorży, może jeszcze kogoś innego, choćby Bahra. W końcu jest świeży w drużynie, nie zna zawodników. Może też chodzi o oszczędności. Wilczek mówił ze będą ciąć wydatki, być może został uznany za niepotrzebny balast.

Co do samego trenera. Uważam że oceniając jego warsztat należy patrzeć na całokształt. Został obdarzony zaufaniem i się odwdzięczył 2 tytułami MP. W trakcie jego pracy z Wisłą zdarzały się mecze słabsze gdy szczęśliwie strzelona bramka ratowała nam skórę. I o ile pierwsze spotkanie w Sosnowcu było słabe, to w Tallinie i dziś mieliśmy pecha, lub jak kto woli raziliśmy niezdarnością i nieskutecznością mimo niezłej, aktywnej gry.

Co do drużyny wydaje mi się że zarówno Kirm jak i Alvarez będą sporym wzmocnieniem dla drużyny.

Kirm w porównaniu z Zieniem potrafi zagrać 1 na 1, lepiej prowadzi piłkę, jest mniej statyczny, wnosi sporo ożywienia.

Urugwajczyk w ofensywie wydaje się lepszy od Baszcza. Stara się z głową wyprowadzić piłkę, dosłownie. Dziś kilkakrotnie ładnie zgrywał piłkę tą częścią ciała. Co do dośrodkowań, juz na filmach z sieci widać było że nie ma centr w stylu Beckhama tylko często posyła zawieszone. Jak się będzie spisywać w obronie to się okaże.

Inna sprawa czy on sam tego chce. Wiele spraw z życia klubu nie wychodzi na zewnątrz. Z pewnością zdarzały się tarcia pomiędzy nim a pozostałymi pracownikami odpowiedzialnymi choćby za sprawy sportowe. Może czuje się chwilowo wypalony, albo nie widzi już swojej przyszłości u nas?

Generalnie moim zdaniem Skorża mimo blamażu z Levadią zasługuje na szansę i kolejny rok pracy z tą drużyną. Tylko czy języczkiem uwagi nie jest osoba samego trenera a właśnie jego współpracowników :(
Ave
Wisła
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2009, 20:10
Niestety, ale Skorża nie gwarantuje postępu. 2 razy przegrane SuperPuchary. W zeszłym roku w słabym stylu pożegnaliśmy puchary europejskie. W tym roku totalna kompromitacja klubu. Te kpiny i pomyje wylewane na nasz klub są wystarczajacym powodem pożegnania się. Po czymś takim nie ma wogóle dyskusji, jedynie pytanie kiedy. Liga rusza za tydzień. Dobrego trenera nie znajduje się tak z dnia na dzień. Ale im szybciej tym lepiej.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2009, 20:13
Powinniśmy razem, wszyscy, grupą udać się zamanifestować swoje poparcie dla pana Skorży, tak jak to miało miejsce po zwolnieniu pewnej osoby w przyszłości (nie pamiętam o kogo chodziło, o Kasperczaka albo Basałaja, nie chcę siać zamętu, sprostujcie).

Nie po fakcie, a przed faktem.

Pewnie skrytykujecie Tak dobrego trenera jak M.S. mieć przez długi czas nie będziemy. Tylko Maciej, żaden Franciszek.

Do Myślenic z nami udaj się
Ostatnio edytowane przez michu-k : 25.07.2009 o godz. 20:15.
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2009, 20:15
Nie skrytykujemy i udamy się !!! Do Sosnowca na najbliższy ligowy mecz (teraz też można było, ale ja akurat nie mogłem...)
Więc panowie nie pieprzyć tylko do Sosnowca...
2 MP z rzędu i źle ? Lepszego nie znajdziemy!
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.07.2009, 20:18
Skorża dopytywany o swoją przyszłość w Wiśle ucinał wszelkie spekulacje: - Decyzję już podjąłem, zawodnicy o niej wiedzą, wszystko ogłoszone zostanie w poniedziałek........

mam złe przeczucia co do tej decyzji
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2009, 20:18
Ja bym Skorze chyba zostawil. Taka zmiana mialaby sens tylko gdyby przyszedl lepszy trener z zagranicy, a na takiego Wisly w tej chwili nie stac. Ani Franz ani tym bardziej Michniewicz nic nie zdzialaja wiecej od Skorzy, bo jak wiele razy bylo pisane, to nie Skorza ma uczyc 30 letniego pilkarza jak przyjac pilke albo strzelic na bramke w sytuacji 1 na 1. Jesli chodzi o taktyke, organizacje gry, fajnie byloby posluchac jakiegos eksperta, jak to ocenia w Wisle, czy rzeczywiscie w pelni wykorzystywany jest potencjal druzyny. Nam laikom ciezko to zweryfikowac, a tym samym wystawic ocene Skorzy.

Natomiast jesli rzeczywiscie przyszedlby Smuda, to jego wielkim plusem jest to, ze ma swietna intuicje jesli chodzi o ocene zawodnikow, a co za tym idzie trafione transfery. Pokazal to w Wisle, pokazal tez w Lechu.
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2009, 20:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dajcie Skorży jednego prawdziwego napastnika
Brożek, Boguski i Ćwielong to fałszywi napastnicy?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.07.2009, 20:22
Napisz jeszcze: "Prawdopodobnie Cupiał rozważa zatrudnienie Ranierego lub Klinsmana... "

I jaki to ma sens? Chcesz się przypodobać komuś? A gdzie będziesz jak się okaże, że Skorża zostanie? Pewnie założysz nowe konto...

FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Brożek jest prawdziwym napastnikiem.
Boguski jest jak to ktoś ładnie już nazwał tzw. "wolnym elektronem"
Ćwielong bardziej się nadaje do pomocy, dzisiaj już jestem przekonany na 100% że to pomocnik, a nie napastnik!!! Na siłę z niego chcą zrobić z napastnika, ale on się nadaje do drugiej linii!!!
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2009, 20:22
Boguski obecnie nie gra i moim zdaniem to jest też powód dużego osłabienia Wisły...na pewno jest lepszy od Ćwielonga i na pewno lepiej rozumie się z Brożkiem.
tsw28
Member

Stary 25.07.2009, 20:24
Brożek bez formy, Boguski kontuzjowany, a Ćwielong ... napastnik na siłę ,nominalny pomocnik.
Więc tak naprawde w ostatnich meczach jedynym napastnikiem był Brożek.
To trochę mało jak na taki klub!
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.07.2009, 20:25
A czy na pewno zwolnienie Skorży oznacza przyjcie Franza.
Jeśli w Wiśle jest zapowiedziane ratowanie budżetu po przez sprzedaż zawodników to wątpię żeby Smuda zgodził się przyjść . Jednym z powodów jego odejścia z Poznania były zgrzyty odnośnie transferów Smuda chciał więcej i lepiej niż zarząd mu proponował.
Poza tym Smuda marzy o reprezentacji a łączenie Wisły i repy jest nie do przyjęcia.
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2009, 20:25
Brożek i Boguski sa ok, Ćwielong falszywy.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2009, 20:26
Franek Smuda bedzie dobrym selekcjonerem. Nigdy trenerem. Jest dobrym motywatorem pilkarzy i zaszczepia u nich te wole walki. Gorzej natomiast z treningiem odpowiednim dla rozwoju zawodnikow. Smuda raczej jest typem selekcjonera. Skorza jest jego przeciwienstwem z tym ze potrafi tez umotywowac pilkarzy. Skorza jest najlepszym trenerem w Polsce, w tej chwili bez niego bedzie tylko gorzej.
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 20:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Natomiast jesli rzeczywiscie przyszedlby Smuda, to jego wielkim plusem jest to, ze ma swietna intuicje jesli chodzi o ocene zawodnikow, a co za tym idzie trafione transfery. Pokazal to w Wisle, pokazal tez w Lechu.
Ta maa...On jako jedyny z decydujacych w Lechu o transferach nie chcial Stilicia w druzynie.

Szkoda, ze kontuzjowani sa Boguski i Gargula, bo z nimi gra wygladalaby o wiele lepiej.Trzeba przecierpiec z Cwielongiem w napadzie kilka(mam nadzieje, ze kilka)kolejek, a bedzie lepiej.
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2009, 20:29
tsw28 napisał(a):Wyświetl post
Brożek bez formy, Boguski kontuzjowany, a Ćwielong ... napastnik na siłę ,nominalny pomocnik.
Więc tak naprawde w ostatnich meczach jedynym napastnikiem był Brożek.
To trochę mało jak na taki klub!
Wystarczyło na dwa poprzednie mistrzostwa, więc wydaję mi się, że wystarczająco. Boguski wróci, to będzie grał w pierwszym składzie z Brożkiem. A jak wiemy ich współpraca układa się bardzo dobrze. Na zmiane, będzie Ćwielong, który zwykle po swoich wejściach w drugiej połowie prezentuje się nieźle. Paweł Brożek jest w słabszej formie, a wróci pewnie do niej juz wkrótce. Myślę, że nie potrzeba nam napastnika, jeżeli zostanie utrzymany obecny skład, a piłkarze wrócą po kontuzjach. Brożek i Boguski są najlepsza parą napastników w naszej lidze i pewne jest to, że napastnik który przyjdzie będzie grzał ławę.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
tsw28
Member

Stary 25.07.2009, 20:32
Wystarczyło na dwa poprzednie mistrzostwa, więc wydaję mi się, że wystarczająco. Boguski wróci, to będzie grał w pierwszym składzie z Brożkiem. A jak wiemy ich współpraca układa się bardzo dobrze. Na zmiane, będzie Ćwielong, który zwykle po swoich wejściach w drugiej połowie prezentuje się nieźle. Paweł Brożek jest w słabszej formie, a wróci pewnie do niej juz wkrótce. Myślę, że nie potrzeba nam napastnika, jeżeli zostanie utrzymany obecny skład, a piłkarze wrócą po kontuzjach. Brożek i Boguski są najlepsza parą napastników w naszej lidze i pewne jest to, że napastnik który przyjdzie będzie grzał ławę.
Powiem tak, na ostatnie mecze jeden napastnik- Brożek to było za mało, ale jak wróci Boguski to powinno być już wszystko wporządku
PS: I Garguła w pomocy.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.07.2009, 20:37
Cytat:
Skorza jest jego przeciwienstwem z tym ze potrafi tez umotywowac pilkarzy.
Tak jak w Sosnowcu i Tallinie ?

Cytat:
Skorza jest najlepszym trenerem w Polsce, w tej chwili bez niego bedzie tylko gorzej.
Ten najlepszy trener tak "przygotował" zespół na mecz z Levadią, że teraz właśnie czeka, aż mu BC powie "do widzenia".
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2009, 20:38

falszywi? Może nie.
Ale tacy udawani...
Co do Ćwielonga, on może byc napastnikiem w ogóle za rok, moze za dwa lata.
Boguski? To może polowa napadziora.
Brożek bez formy.
Żaden z tych piłkarzy nie poradziłby sobie w zadnej inne poza polską, lidze.
Dlatego napisałem, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.07.2009, 20:42
Ćwielonga to nawet widziałbym bardziej na skrzydle niż w ataku ... Naprawdę Napastnik to po newralgiczna pozycja, a my po prostu nie mamy wystarczających graczy na tą pozycje - Brożek bez formy i cały atak nam się rozsypuje ...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.07.2009, 20:44
Cytat:
Dlatego napisałem, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia
Jak ten napastnik (Brożek) od 2 lat strzelał najwięcej bramek w Polsce to było cacy. A co do jego formy to nad nią pracuje i za nią odpowiada trener. Jak zawodnicy są bez formy to nie odpowiada za to szatniarz, tylko treneiro, ktory ma ich codziennie na treningach.
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.07.2009, 20:47
A jako środkowy ofensywny pomocnik, który poda, rozprowadzi akcję? To mu dzisiaj wychodziło najlepiej. Bo gdy miał wykończyć to spartolił co miał do zrobienia. Wtedy może być z niego pociecha.

Sobolewski ostatnio nie gra jak znany wszystkim Radosław Sobolewski : /
saklak1906
Senior Member

Stary 25.07.2009, 20:48
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak ten napastnik (Brożek) od 2 lat strzelał najwięcej bramek w Polsce to było cacy. A co do jego formy to nad nią pracuje i za nią odpowiada trener. Jak zawodnicy są bez formy to nie odpowiada za to szatniarz, tylko treneiro, ktory ma ich codziennie na treningach.
Ale temu zawodnikowi musi sie jeszcze`chciec, trener to se moze.
Fajnie ze Brozek tyle bramek nastrzelal ale na te bramki pracowal caly zespol, ktos mu musia robic wroztki na styk zeby tylko noge przylozyc.
Dzisiaj bylo widac to na dzloni jak pilka stanela 5 mertow od niego to sie dupska nie chcialo ruszyc tylko czekal jak Diaz dojdzie z dwoma obroncami na plecach.
Nikt Brozkowi zaslug dla Wisly nie chce ujmowac ale to go nie upowaznia do stania w miejscu i liczenie ze koledzy mu pilke na piaty metr wystawia.
,
kicu
Member

Stary 25.07.2009, 20:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A jak Skorża zdobywał mistrzostwo dwa razy z rzędu to był cacy a teraz część z Was uważa go za pierwszego winnego klęski z Levadią. Za formę piłkarza odpowiada nie tylko trener. Inicjatywą musi wykazać się sam zawodnik. Widać to na przykładzie Brożka z poprzednich sezonów, który do spółki ze Skorżą zrobił z siebie najlepszego napastnika w lidze. Beto nie chciał i sądzę, że jemu nie pomógłby ani Skorża ani Scolari. Paweł skuteczność złapie prędzej czy później. Ma chęci (przynajmniej do niedawna je miał) i potencjał. Niezależnie czy trenerem będzie Skorża czy ktoś inny, Brożek jest najpoważniejszym (chyba jedynym poważnym) kandydatem do zdobycia korony króla strzelców (o ile oczywiście nie odejdzie przed zakończeniem sezonu).
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.07.2009, 21:05
Cytat:
A jak Skorża zdobywał mistrzostwo dwa razy z rzędu to był cacy a teraz część z Was uważa go za pierwszego winnego klęski z Levadią
Wiesz, Kasperczak zdobywał 3 razy i już dawno go nie ma. Skuł się na podobnej potędze, Dynamie Tbilisi.
Za wyniki zespołu w pierwszy rzędzie odpowiada trener. I tak jest na całym świecie. Raczej prezesi klubów nie łapią się na opowiadania w stylu: "To świetny trener, tylko nie wiedzeć czemu drużyna przegrywa".
daeclan
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 21:06
Chciałbym zwrócić uwagę na wypowiedź Dana Petrescu. Pewnie nie bez satysfakcji podkreślił swój sukces na tle porażki Wisły, ale facet wie co mówi. Nasi gracze zagrają systemem sobota-środa-sobota i zaraz pada larum o przemęczeniu. Skorża mówi o przygotowaniu formy na sierpień, i albo to błąd w wypowiedzi, albo zwykła ignorancja. Forma miała być już w lipcu, bo wtedy zaczynały się eliminacje do LM. A w sierpniu to wchodzimy bez pucharów i bez superpucharu.
Jeśli ma być Smuda to jestem jak najbardziej za, bo co tu mówić to pod jego kierownictwem drużyny grają z charakterem. Jesli ktoś inny, to już lepiej niech Skorża naprawia to co zepsuł na starcie.
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
pawulon-82
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.07.2009, 21:08
Wiadomo,ze porazka to porazka ale przegrana po karnych,które są loterią nie powinna obciażac sztabu trenerskiego.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2009, 21:12
moglo byc 1 4 dla Wisły, ale nie było Lech wygrał choć niezasłużenie, takze ja bym był sceptyczny co do niektorych ocen, że Wisła przegra wszystko w tym sezonie, to spotkanie utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze dwumecz z Levadia był dla nas bardzo pechowy i przegralismy go z powodu nieskutecznosc... Wisła jest świetnie przygotowana wydolnościowo do sezonu, chłopaki zapieprzali ze az milo, szkoda ze nie zagrali tak z estonczykami ;/ WIsła jak zawsze będzie bardzo groźna i zdobędzie mistrza w cuglach...czy to z trenerem Skorżą czy bez niego, czy to z Brożkiem czy bez niego... tyle w tym temacie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.07.2009, 21:17
Cytat:
Wiadomo,ze porazka to porazka ale przegrana po karnych,które są loterią nie powinna obciażac sztabu trenerskiego.
Loterią to jest rzut monetą tak jak to było kiedyś. Już 2 raz pod rząd przegrywamy Superpuchar karnymi. Jak widać sztab szkoleniowy nie wyciągnął wniosków po porażce w zeszłym roku. W tym roku powtórka. Trzeba się zastanowić dlaczego inni wygrywają z nami w ten sposób.
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2009, 21:18
Moim zdaniem Wisła była wyraźnie lepsza od Amiki w tym spotkaniu i puchar powinien powędrować do nas. Teraz widać, że porażka z Levadią to wina piłkarzy - bo jak mają ambicję (jak dzisiaj) to potrafią pokazać ładny futbol. 1906% poparcia dla Maćka Skorży!
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.07.2009, 21:25
Z tych kilku wypowiedzi Skorży jasno wynika, że odchodzi z klubu.
Osiągnął z tą drużyną bardzo dużo, choć nie da się ukryć że w bardzo ważnych, pojedynczych meczach jego bilans jest ujemny.

Zobaczymy jakie decyzje Bossa przyniesie nowy tydzień.
Osoba nowego trenera w jakimś stopniu pozwoli ocenić ewentualne dalsze zaangażowanie BC w Wisłę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów