The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ola7
Viva Mauro!

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2009, 05:38
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
15 lipca, godz. 16.00 AGH

I teraz moje pytanie: na AGH nie donosi się dokumentów przed ogłoszeniem wyników? Tylko elektroniczna rejestracja i opłata za rekrutacje?

A w ogóle ile wynosi ta opłata na AGHu? Bo nigdzie tego nie widze..
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.07.2009, 07:25
Myślę że jak najbardziej ale z takim wynikiem ja myślałbym np. o budownictwie
na budownictwo owszem, ale dopiero z 3 listy...bo za pierwszym razem próg będzie pewnie oscylowal ponad 800pkt. Przynajmniej w tamtym roku tak było.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 02.07.2009, 08:23
Ola7 napisał(a):Wyświetl post
A w ogóle ile wynosi ta opłata na AGHu? Bo nigdzie tego nie widze..
70zł. Tam po zarejesatrowaniu się na stronie jest do ściągnięcia szablon jak wypełnić ten druczek i co masz dokładnie wpisać w tytule itp.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.07.2009, 08:44
Jak budownictwo to PK Ja tam składam.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.07.2009, 11:49
Mam pytanie do kogoś, kto uczęszcza na UJ...jak tam jest?;> Bo słyszałem nie za barzo pochlebne opinie o tamtejszych profesorach..;>
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 02.07.2009, 12:27
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:31.

Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2009, 12:36
orientuje sie ktos w rejestracji na PK? tam pisza ze trzeba przygotowac zdjecie do legitki studenckiej, czyli mam je uploadowac na ich stronce?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2009, 12:36
Zola - sądzę, że będzie nam ciężko. Ja mam 378 i też to ciężko widzę, ale mimo wszystko spróbuję. Jak nie z pierwszej rekrutacji, to z drugiej lub trzeciej
Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2009, 12:40
"ted" - tak, jak będziesz się rejestrował, to na jednym z etapów musisz wrzucićskan (albo generalnie cyfrową wersję) swojego zdjęcia legitymacyjnego w odpowiednim rozmiarze (236px szerokości na 296px wysokości, czy jakoś tak)
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.07.2009, 12:44
Mi wyszło 408 pkt na AGH, startuję na Inżynierie Środowiska oraz na TiR, też trochę sie zastanawiam czy wystarczy.. obawiam się że może być słabo;/ Ale zobaczymy panowie jak to będzie. Na razie chyba nie powinniśmy się spinać. Tak jak pisze !!RIVER!!, mamy zawsze drugą rekrutację
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.07.2009, 12:46
ted rok temu nie trzeba było wrzucać żadnej fotki. Oczywiście jest tam informacja ,że należy to uczynić ale większość osób to olewa
Nie wiem jak w tym roku ale w tamtym nic nie wrzucałem
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 02.07.2009, 13:09
Ja na AGH składam na 5 kierunków jest jedna opłata 70 zł, to trzeba korzystać. Wziąłem oba humanistyczne oraz TiR, Inzynieria Środowiska oraz ochrone środowiska. Patrząc na te limity z programiku - gdzieś mnie przyjąć muszą Nie ma opcji a jeszcze jedna kwestia - co zrobić, gdy nie przyjmą na priorytetowy kierunek, a przyjmą na inny - olać priorytet, czy próbować drugiej/trzeciej rekrutacji i zrezygnować z tego co się na niego dostało, czy może jednak zostać na tym, co cię przyjmują?
Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Stary 02.07.2009, 13:26
Mlody Wislak napisał(a):Wyświetl post
ted rok temu nie trzeba było wrzucać żadnej fotki. Oczywiście jest tam informacja ,że należy to uczynić ale większość osób to olewa
Nie wiem jak w tym roku ale w tamtym nic nie wrzucałem

W tym roku trzeba ją wrzucić, jest to obowiązkowe i bez tego nie da się przejść do kolejnej części rejestracji... Wiem, bo 2 godziny temu się rejestrowałem i miałem niemały problem z wrzuceniem tego zdjęcia (dziwny program do obróbki)
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2009, 13:38
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Jedna kwestia - co zrobić, gdy nie przyjmą na priorytetowy kierunek, a przyjmą na inny - olać priorytet, czy próbować drugiej/trzeciej rekrutacji i zrezygnować z tego co się na niego dostało, czy może jednak zostać na tym, co cię przyjmują?
No właśnie a jak to jest? Jak mnie przyjmą gdzieś od razu z pierwszej listy i zawiozę już papiery i wszystko,to mogę je potem zabrać czy już jest po ptokach? Bo UJ ma dla mnie pierwszeństwo,ale coś słabo to widzę

I orientuje się jeszcze ktoś czy na UJ jest coś takiego,że jak nie przyjmują z pierwszej listy,to trzeba jakiś papierek potem im podesłać o podtrzymaniu chęci studiowania? Czy oni mimo wszystko biorą każdego na następne listy? Bo na UAM jak się rejestrowałam to jest coś takiego do wydrukowania i trzeba wysłać do nich po ogłoszeniu pierwszej listy, jak się ktoś nie dostanie a się zwolnią miejsca
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 02.07.2009, 13:46
Rejestrował się ktoś na Uniwersytet Ekonomiczny? Jak chce się zalogować to wyskakuje mi zmiana hasła i tylko tyle widzę.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 02.07.2009, 14:30
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:17.

Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 02.07.2009, 15:07
Zola - ja dzisiaj byłem na UP i trzeba dostarczyc podanie, dowód wpłaty i kserokopię świadectwa dojrzałości. Na AGH z tego co pisze na stronie raczej nic nie donosi się przed ogłoszeniem wyników:

W tym roku nie wymagamy od kandydatów składania we wstępnym etapie żadnych dokumentów papierowych. Wszelkie informacje, w tym deklaracja kierunków, na które kandydat aplikuje, będą zbierane w formie elektronicznej poprzez system e-Rekrutacja.
Perkele!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 02.07.2009, 15:09
Dokładnie. Nic nie trzeba zanosić, zanim nie ogłoszą list rankingowych. Tylko wpłata
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2009, 15:13
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do kogoś, kto uczęszcza na UJ...jak tam jest?;> Bo słyszałem nie za barzo pochlebne opinie o tamtejszych profesorach..;>
ja uczeszczam... nawet na dwa kierunki- jeden rewelacja, drugi- studiuje, bo zawsze to chcialam robic, ale i ludzi, i profesorow nie lubie. Na co sie wybierasz?
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 02.07.2009, 15:17
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
No właśnie a jak to jest? Jak mnie przyjmą gdzieś od razu z pierwszej listy i zawiozę już papiery i wszystko,to mogę je potem zabrać czy już jest po ptokach? Bo UJ ma dla mnie pierwszeństwo,ale coś słabo to widzę

I orientuje się jeszcze ktoś czy na UJ jest coś takiego,że jak nie przyjmują z pierwszej listy,to trzeba jakiś papierek potem im podesłać o podtrzymaniu chęci studiowania? Czy oni mimo wszystko biorą każdego na następne listy? Bo na UAM jak się rejestrowałam to jest coś takiego do wydrukowania i trzeba wysłać do nich po ogłoszeniu pierwszej listy, jak się ktoś nie dostanie a się zwolnią miejsca
do tej pory bylo na UJ tak, ze automatycznie przesuwali na liscie ludzi w drugiej rekrutacji, bez skladania papierow o checi studiowania itp., wiec nalezalo czekac na wyniki II rekrutacji.

Papiery zawsze mozesz zabrac z drugiego kierunku, ewentualnie mozesz po prostu w pazdzierniku sie na wydziale nie pojawic, wowczas wysla Ci listem poleconym decyzje o skresleniu z listy.
Spokojnie wiec trzymaj papiery tam, gdzie sie dostaniesz i czekaj na wyniki na UJ. Poza tym zawsze mozna zrobic odpis notarialny swiadectwa maturalnego- wowczas ma on dla uczelni taka moc jak oryginal.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2009, 15:18
Zola - ja dzisiaj byłem na UP i trzeba dostarczyc podanie, dowód wpłaty i kserokopię świadectwa dojrzałości. Na AGH z tego co pisze na stronie raczej nic nie donosi się przed ogłoszeniem wyników:

W tym roku nie wymagamy od kandydatów składania we wstępnym etapie żadnych dokumentów papierowych. Wszelkie informacje, w tym deklaracja kierunków, na które kandydat aplikuje, będą zbierane w formie elektronicznej poprzez system e-Rekrutacja.
Do kiedy mozna się rejestrować na UP ? Przeglądam stronke i piszę tylko od 1 czerwca.
Edit: ok znalazłem
Ostatnio edytowane przez piter116 : 02.07.2009 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 02.07.2009, 22:50
Witam Jakie studia humanistyczne (chodzi mi głównie o przykłady uczelni, ale mile widziane propozycje konkretnych kierunków) byście polecili osobie, która niezbyt dobrze zdała maturę? (kulturoznawstwo, pedagogika specjalna i jakieś temu podobne)
Zdaje sobie sprawe, ze jestem niezbyt precyzyjny ale mimo to czekam na odpowiedz

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.07.2009, 22:54
ja mam pytanie do kiedy się sklada podania na studia zaoczne?
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 02.07.2009, 23:08
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
Witam Jakie studia humanistyczne (chodzi mi głównie o przykłady uczelni, ale mile widziane propozycje konkretnych kierunków) byście polecili osobie, która niezbyt dobrze zdała maturę? (kulturoznawstwo, pedagogika specjalna i jakieś temu podobne)
Zdaje sobie sprawe, ze jestem niezbyt precyzyjny ale mimo to czekam na odpowiedz

pozdrawiam
a mozesz mniej wiecej chociaz podac ilosc punktow? znajac progi z ubieglych lat, mozemy Ci cos lepiej doradzic.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.07.2009, 23:36
Polski - 64%
Anglik - 52%
WOS - 56%
Geografia - 52%
(wszystko rozszerzone)

Interesuje mnie:
filologia polska (edyt. lub komp. byle nie nauczycielskie)
filozofia
filmoznawstwo
kulturoznawstwo (ale raczej rezerwowo)
stosunki międzynarodowe / politologia (bardziej te pierwsze...)

Ewentualnie inne ciekawe humanistyczno / polityczne kierunki. Najchętniej UJ, choć i inne uczelnie ewentualnie mogą być. Dzienne rzecz jasna...

Jak ktoś orientuje się, że z takimi wynikami bankowo sie dostanę / bądź nie, niech pisze...
Ddf
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 02.07.2009, 23:45
Konrad. z tymi wynikami - szukaj na UJ takiego kierunku, gdzie przeliczniki będą polski 2, wos - 2, angielski 1,5
albo czegoś z geografią. i najlepiej takiego, gdzie nie będzie zbyt wiele ludzi... bo mam wrażenie, że tam to będzie w ch.. ciężko się dostać.. ;/ jak ludzie maja obawy, że z wynikami powyzej 70% rozsz. się nie dostaną... to ja już nie wiem.. ;/ pomyśl może o AGH - dwa kierunki humana, z geografią też masz dobre punkty, więc też się gdzieś powinieneś dostać. stosunki międzynarodowe są na UEk ale wyniki 52+56 za angielski i wos nie rokują jakoś szczególnie :/ Ja mam 106 pkt (tobie wychodzi 108) i składam na europeistykę, turystykę oraz administrację ale słabo to widzę.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 03.07.2009, 09:47
re_set napisał(a):Wyświetl post
a mozesz mniej wiecej chociaz podac ilosc punktow? znajac progi z ubieglych lat, mozemy Ci cos lepiej doradzic.

Polski (p) 67%
Angielski (r) 60%
Geografia (r) 40%
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.07.2009, 09:50
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
...
Na moje oko tylko na filmoznastwo nie ma szans. Reszta jest bardzo prawdopodobna, by nie rzec pewna.
Ostatnio edytowane przez PauL : 03.07.2009 o godz. 09:53.
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Stary 03.07.2009, 10:06
zna ktoś ubiegłoroczne progi punktowe na UJ na kierunkach Dziennikarstwo, Europeistyka, Politologia Społeczna i Socjologia? Po przeliczałem sobie procenty z matury na punkty na każdym z tych kierunków i zastanawiam się czy jest w ogóle sens wydawać kasę na rekrutację na tą uczelnię.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2009, 10:21
z wynikiem około 236pkt jest szansa dostać się na prawo na UJ ? słyszałem, że w zeszłym roku z takim wynikiem byłbym gdzieś w połowie listy przyjętych..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów