The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 08:14
Ba, za to legi należy namiętnie i długo lizać po ****. Ależ oni nie cierpią Wisły.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.10.2011, 08:16
Co do Bitona to wyrażę się nieco przewrotnie - szkoda że się tak rozkręcił bo znając naszych "sterników" teraz na pewno u nas nie zostanie, gość ma papiery na granie. Przez cały mecz kompletnie niewidoczny a zrobił to co od napastnika się wymaga - strzelił bramkę. Chyba bardziej trafiony transfer od Meliksona.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.10.2011, 10:16
Cytat:
Nie uważasz, że gdyby kilku piłkarzy Wisły, w tym ty, grało w lidze z takim samym zaangażowaniem jak dziś, to nie mielibyście żadnych problemów z większością przeciwników?
Moim zdaniem podchodziliśmy do meczów ligowych za bardzo zrelaksowani. Nie wiem, co o tym myślą moi koledzy. W tym meczu koncentracja była pełna, bo koniecznie potrzebowaliśmy trzech punktów. Jeśli będziemy grali w ten sposób, to na pewno wygramy wiele meczów.
Jedyne trafne pytanie z tego wywiadu weszło z Nunezem i dobra odpowiedź.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.10.2011, 10:23
Z tego, co wczoraj usłyszałem, Mały wraca za 3 tygodnie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2011, 12:09
podobała mi się wczoraj późnym wieczorem na Polsacie futbol rozmowa z Bitonem. Reporter pyta go co to za tajemnica, że on tak dużo goli strzela.
Na to Dudu, że to nei żadna tajemnica, tylko ciężka praca, (hard work) milość do futbolu i przykładanie się do treningów...
Czego wszystkim naszym piłkarzom życzę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 21.10.2011, 12:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
podobała mi się wczoraj późnym wieczorem na Polsacie futbol rozmowa z Bitonem. Reporter pyta go co to za tajemnica, że on tak dużo goli strzela.
Na to Dudu, że to nei żadna tajemnica, tylko ciężka praca, (hard work) milość do futbolu i przykładanie się do treningów...
Czego wszystkim naszym piłkarzom życzę
FraMat... nasi (polscy) piłkarze i przykładanie się do treningów?
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.10.2011, 12:23
banan xD
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.10.2011, 14:43
Sobolewski i Jovanovic z ŁKS-em na pewno nie zagrają
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_jovanovicia/
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.10.2011, 14:56
my tu gadu gadu a oni swoje http://www.weszlo.com/news/8216-Wyja...zerwona_kartke
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.10.2011, 15:09
Cytat:
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do wczorajszej czerwonej kartki dla zawodnika Fulham, to mamy dla was prosty przekaz:
Widzieliśmy raport sędziowski, w którym sytuacja opisana jest dokładnie tak jak to było w rzeczywistości. Sędzia wręcz podkreśla, że uderzenie nie było mocne, ale było z premedytacją, a to zadecydowało o czerwonej kartce.
To z facebooka Wisły.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.10.2011, 15:13
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
banan xD
Chłopak wygląda tak, jakby miał smoczek z logo Wisły
Jakby takie były, to bym kupił mojej małej
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2011, 15:39
Komentarz pod artykułem na wp
Cytat:
Skład Wisły: -Parejkowski -Lamelski,Chawezowicz,Jaliński,Diazowicz. -Iliewicz,Nunezowski,Garguła,Wilk,Kirmański. - Bitonowicz
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2011, 17:36
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
my tu gadu gadu a oni swoje http://www.weszlo.com/news/8216-Wyja...zerwona_kartke
nie nabijajcie im kliknięć wstawiając tutaj linki. najlepiej nie czytajcie tego ścierwa weszło
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.10.2011, 18:43
Swoją drogą jak dla mnie Iliev to piłkarski geniusz, to co on robi z obrońcami w polu karnym to po prostu bajka, czasem chyba za długo zwleka i jakby mu brakowało wsparcia, bo on woli poczekać, niż wrzucać piłkę na aferę w pole karne
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.10.2011, 19:28
Burliga w podstawowym, aż obejrzę mecz
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.10.2011, 19:47
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jak dla mnie Iliev to piłkarski geniusz, to co on robi z obrońcami w polu karnym to po prostu bajka, czasem chyba za długo zwleka i jakby mu brakowało wsparcia, bo on woli poczekać, niż wrzucać piłkę na aferę w pole karne
Czytając tego posta rozum podpowiada - "bez przesady", ale z drugiej strony też jestem ogromnym zwolennikiem tego gościa. Imponuje mi od początku i uważam, że to jeden z naszych najlepszych transferów ostatnich lat.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.10.2011, 20:22
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Czytając tego posta rozum podpowiada - "bez przesady", ale z drugiej strony też jestem ogromnym zwolennikiem tego gościa. Imponuje mi od początku i uważam, że to jeden z naszych najlepszych transferów ostatnich lat.
oczywiscie nie w skali swiatowej ;>
ale na zywo jak go widzialem z bliska z c1, to masakra
w telewizji az tak efektownie to nie wyglada
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2011, 20:32
Illiev jest podobnej klasy piłkarzem co Melikson. Nie dziwota, że szukają się nawzajem na boisku.
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Stary 21.10.2011, 21:32
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Burliga w podstawowym, aż obejrzę mecz
a na przeciwko Mączyński. Pojedynek Bury-Mąka wygrywa pierwszy ale fajnie że obaj w pierwszych składach i przyzwoicie się pokazali.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2011, 21:51
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Illiev jest podobnej klasy piłkarzem co Melikson. Nie dziwota, że szukają się nawzajem na boisku.
Ilev jak Iliev, ale prawdziwym skarbem który nam się trafił jest Biton. Od czasów Żurawskiego nie mieliśmy piłkarza o takiej charakterystyce i instynkcie strzeleckim. Z całą pewnością jest wart więcej niż ten 1.5 mln Euro. Jeśli nie mamy prawa pierwokupu, sądzę, że już kilka klubów sobie ostrzy na niego pazurki.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 21.10.2011, 22:07
mamy prawo, ale Cupiał nie da tyle kasy.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 21.10.2011, 22:07
Jeśli Cupiał pozwoli sobie na kupno Bitona, to dwa następne okienka nie będą owocne..
Odpowiedz cytując
#**SnaKe**#
Member

Od: 06.2004

Stary 21.10.2011, 22:11
porównując 650 tys euro za Jirsaka a teraz dwa, trzy razy więcej za Bitona który przez kilkanaście meczy przebił cały pobyt Czecha w naszych barwach. Obawiam się tylko tego że kwota z tych początkowych 1,3mln jest już w okolicy 2-2,5 a takiej kwoty na pewno nie wyłoży.
Drugą osobą jest Nunez z wypożyczenia za którego też trzeba wyłożyć nie małą gotówkę..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.10.2011, 22:12
głupoty gadacie
nie da się zawsze kupować za 0,5 mln czy brać za darmo i sprzedawać po 3 mln
czasem trzeba zainwestować - zwłaszcza, że tutaj nie ma ryzyka, bo gra u nas, więc nie będzie potem problemu z "aklimatyzacją"
pogra jeszcze ze dwa sezony u nas i będzie wart z 4-5 mln
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 21.10.2011, 22:26
#**SnaKe**# napisał(a):Wyświetl post
porównując 650 tys euro za Jirsaka a teraz dwa, trzy razy więcej za Bitona który przez kilkanaście meczy przebił cały pobyt Czecha w naszych barwach. Obawiam się tylko tego że kwota z tych początkowych 1,3mln jest już w okolicy 2-2,5 a takiej kwoty na pewno nie wyłoży.
Drugą osobą jest Nunez z wypożyczenia za którego też trzeba wyłożyć nie małą gotówkę..
Ale jeśli mamy ustaloną opcję pierwokupu na powiedzmy 1,5 mln euro (a pierwokup mamy), to klub teraz nie może Sobie ot tak zmienić tej kwoty ustalonej.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 21.10.2011, 22:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
głupoty gadacie
nie da się zawsze kupować za 0,5 mln czy brać za darmo i sprzedawać po 3 mln
czasem trzeba zainwestować - zwłaszcza, że tutaj nie ma ryzyka, bo gra u nas, więc nie będzie potem problemu z "aklimatyzacją"
pogra jeszcze ze dwa sezony u nas i będzie wart z 4-5 mln
Jak nie ma ryzyka? jedna kontuzja i gość może dochodzić do siebie dłużej niż Dawidowski, Boguski czy Garguła. To jest człowiek nie maszyna.
Poza tym 1,6mln to trochę dużo. Powiedzmy sobie szczerze. Biton nie gra jakoś wyjatkowo wyśmienicie, nie ma dryblingu, szybkości, ale prawie wszystko co kopnie w stronę bramki wpada. Teraz trzeba się zastanowić - czy ma akurat takiego farta na tym etapie kariery (vide Matusiak kiedyś) czy ma wrodzony instynkt, talent do zdobywania bramek?
Za 1,6mln Cupiał mógł mieć Peszkę + Grosickiego. Albo Sobiecha i 600tys na jacht. Kupa kasy.

Nunez też nie jest zły. Ale 1,2 mln zabija nasze realia. Pewnie obu po sezonie pozegnamy.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2011, 22:46
Biton jest wart 1mln euro i tyle bym się zgodził wydać na niego.
Chłopak z reprezentacyjnymi aspiracjami, grał w młodzieżówkach, strzelał bramki.
Jak na razie same pozytywy, ale jak niektórzy wspominają ma wiele minusów w grze.
Jeśli strzeli z 10-12 bramek w jesieni to szykowałbym pieniądze, jak będzie 15 to bym go wykupił.
Ale należy też patrzeć jakie bramki strzela, bo te w LE robią furorę ale te w Lidze nie są jakieś specjalne.
Ja osobiście jestem zaskoczony taką dyspozycją Bitona, ma potenciał na napastnika wartego 2-3 mln euro ale Rudneva z niego nie będzie, nie ta gra głową, nie ta szybkość, za dużo gry indywidualnego(gdyby dograł do Guły miałby sam na sam).
Za 1mln euro można go kupić, ale za 1,5 mln euro znajdziemy na pewno lepszego grajka.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.10.2011, 23:08
a czy Wisla jak wypozyczala Bitona nie nie miala podpisanej jakiejs umowy za ile bede mogli go wykupic?
[/URL]
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 22.10.2011, 10:48
Na pewno ma.
Trzymajmy kciuki, aby Charleroi nie awansowało, to wtedy będzie łatwiej.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.10.2011, 11:09
Przecież mamy okrągły milion euro którego nikt się nie spodziewał (kasa za awans Brożków do LM i procent od Uche) dokładamy brakujące 600 tysi i Biton nasz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów