|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ba, za to legi należy namiętnie i długo lizać po ****. Ależ oni nie cierpią Wisły.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego, co wczoraj usłyszałem, Mały wraca za 3 tygodnie.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
podobała mi się wczoraj późnym wieczorem na Polsacie futbol rozmowa z Bitonem. Reporter pyta go co to za tajemnica, że on tak dużo goli strzela.
Na to Dudu, że to nei żadna tajemnica, tylko ciężka praca, (hard work) milość do futbolu i przykładanie się do treningów... Czego wszystkim naszym piłkarzom życzę |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
banan xD
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sobolewski i Jovanovic z ŁKS-em na pewno nie zagrają
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_jovanovicia/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
my tu gadu gadu a oni swoje http://www.weszlo.com/news/8216-Wyja...zerwona_kartke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Komentarz pod artykułem na wp
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Swoją drogą jak dla mnie Iliev to piłkarski geniusz, to co on robi z obrońcami w polu karnym to po prostu bajka, czasem chyba za długo zwleka i jakby mu brakowało wsparcia, bo on woli poczekać, niż wrzucać piłkę na aferę w pole karne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Burliga w podstawowym, aż obejrzę mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czytając tego posta rozum podpowiada - "bez przesady", ale z drugiej strony też jestem ogromnym zwolennikiem tego gościa. Imponuje mi od początku i uważam, że to jeden z naszych najlepszych transferów ostatnich lat.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale na zywo jak go widzialem z bliska z c1, to masakra ![]() w telewizji az tak efektownie to nie wyglada |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Illiev jest podobnej klasy piłkarzem co Melikson. Nie dziwota, że szukają się nawzajem na boisku.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ilev jak Iliev, ale prawdziwym skarbem który nam się trafił jest Biton. Od czasów Żurawskiego nie mieliśmy piłkarza o takiej charakterystyce i instynkcie strzeleckim. Z całą pewnością jest wart więcej niż ten 1.5 mln Euro. Jeśli nie mamy prawa pierwokupu, sądzę, że już kilka klubów sobie ostrzy na niego pazurki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mamy prawo, ale Cupiał nie da tyle kasy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeśli Cupiał pozwoli sobie na kupno Bitona, to dwa następne okienka nie będą owocne..
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
porównując 650 tys euro za Jirsaka a teraz dwa, trzy razy więcej za Bitona który przez kilkanaście meczy przebił cały pobyt Czecha w naszych barwach. Obawiam się tylko tego że kwota z tych początkowych 1,3mln jest już w okolicy 2-2,5 a takiej kwoty na pewno nie wyłoży.
Drugą osobą jest Nunez z wypożyczenia za którego też trzeba wyłożyć nie małą gotówkę.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
głupoty gadacie
nie da się zawsze kupować za 0,5 mln czy brać za darmo i sprzedawać po 3 mln czasem trzeba zainwestować - zwłaszcza, że tutaj nie ma ryzyka, bo gra u nas, więc nie będzie potem problemu z "aklimatyzacją" pogra jeszcze ze dwa sezony u nas i będzie wart z 4-5 mln |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Poza tym 1,6mln to trochę dużo. Powiedzmy sobie szczerze. Biton nie gra jakoś wyjatkowo wyśmienicie, nie ma dryblingu, szybkości, ale prawie wszystko co kopnie w stronę bramki wpada. Teraz trzeba się zastanowić - czy ma akurat takiego farta na tym etapie kariery (vide Matusiak kiedyś) czy ma wrodzony instynkt, talent do zdobywania bramek? Za 1,6mln Cupiał mógł mieć Peszkę + Grosickiego. Albo Sobiecha i 600tys na jacht. Kupa kasy. Nunez też nie jest zły. Ale 1,2 mln zabija nasze realia. Pewnie obu po sezonie pozegnamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Biton jest wart 1mln euro i tyle bym się zgodził wydać na niego.
Chłopak z reprezentacyjnymi aspiracjami, grał w młodzieżówkach, strzelał bramki. Jak na razie same pozytywy, ale jak niektórzy wspominają ma wiele minusów w grze. Jeśli strzeli z 10-12 bramek w jesieni to szykowałbym pieniądze, jak będzie 15 to bym go wykupił. Ale należy też patrzeć jakie bramki strzela, bo te w LE robią furorę ale te w Lidze nie są jakieś specjalne. Ja osobiście jestem zaskoczony taką dyspozycją Bitona, ma potenciał na napastnika wartego 2-3 mln euro ale Rudneva z niego nie będzie, nie ta gra głową, nie ta szybkość, za dużo gry indywidualnego(gdyby dograł do Guły miałby sam na sam). Za 1mln euro można go kupić, ale za 1,5 mln euro znajdziemy na pewno lepszego grajka. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
a czy Wisla jak wypozyczala Bitona nie nie miala podpisanej jakiejs umowy za ile bede mogli go wykupic?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno ma.
Trzymajmy kciuki, aby Charleroi nie awansowało, to wtedy będzie łatwiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przecież mamy okrągły milion euro którego nikt się nie spodziewał (kasa za awans Brożków do LM i procent od Uche) dokładamy brakujące 600 tysi i Biton nasz.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|