The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 00:07
Fajnie jakbyśmy chociaż raz na 5 lat, w okrągły jubileusz grali z Białą Gwiazdą na piersi...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.05.2011, 11:54
Gwiazda musi być!!! BG na koszulce, logo na spodenkach i było by git. Musimy się uzbroić w cierpliwość, oby było warto. BB mówił, że przy projektowaniu koszulki uwzględnią głosy kibiców.

Odbiegając trochę od tematu, co byście powiedzieli gdyby Wisłą S.A. sprzedawała pamiątki, gadżety z białą gwiazdą zamiast loga S.A.,gdyby do tego dorzucili konkurs na opracowanie loga stadionu Wisły, który razem z BG byłby rozpoznawalny w całej Polsce. Chociaż może miasto powinno.... nie dokończę, nie ten temat :]

Wie ktoś kiedy można się spodziewać pierwszych oficjalnych, nowych wzorów Adidasa?
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 11.05.2011, 12:42
Powinna być Biała Gwiazda na koszulkach,niech zrobią to z myślą o kibicach ! Osobiście marzeniem moim jest zmiana herbu klubu na ten TS Wisła ... może kiedyś
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.05.2011, 13:06
Mnie osobiście aż tak na tej gwieździe nie zależy, ale jeśli większość z kibiców tak jej pragnie, to mam nadzieję, że wezmą to pod uwagę. Też nie mogę się już doczekać projektów koszulek na nowy sezon, oby się wkrótce pojawiły
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2011, 13:42
Białej Gwiazdy raczej na pewno nie będzie...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.05.2011, 13:49
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...#37;C5%82a.jpg

Tyle w temacie
Biała Gwiazda powinna być priorytetem dla każdego związanego z Wisłą, w tym dla Basałaja, który robi z siebie osobę, która szanuje historię Wisły i chcę ją pielęgnować.
Więc powtarzam, zamiast rozdawać bilety, czy serwować pomieszczenia w lożach / skyboxach "zasłużonym" piłkarzom Wisły, którzy rozegrali 2 czy 4 lata przy Reymonta to niech wezmie się za coś co jest na prawdę ważne, Biała Gwiazda ani na chwilę nie powinna zniknąć z trykotów
Ostatnio edytowane przez aNouc : 11.05.2011 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.05.2011, 14:38
Dlatego zajebiscie się cieszę, że się kiedyś wymieniłem się z kumplem koszulką nike za umbro z białą gwiazdą.To będzie moja pamiątka do końca życia.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2011, 18:28
aNouc napisał(a):Wyświetl post
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...Wis%C5%82a.jpg

Tyle w temacie
Biała Gwiazda powinna być priorytetem dla każdego związanego z Wisłą, w tym dla Basałaja, który robi z siebie osobę, która szanuje historię Wisły i chcę ją pielęgnować.
Więc powtarzam, zamiast rozdawać bilety, czy serwować pomieszczenia w lożach / skyboxach "zasłużonym" piłkarzom Wisły, którzy rozegrali 2 czy 4 lata przy Reymonta to niech wezmie się za coś co jest na prawdę ważne, Biała Gwiazda ani na chwilę nie powinna zniknąć z trykotów

Dla Ciebie pewnie nie na temat, ale:

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Juve_1898.gif

Czy to znaczy ze Juventus powinien teraz zaczac grac w rozowych strojach bo tak grali zaraz po powstaniu klubu i tylko przez pomylke graja teraz w czarno-bialych pasach? Ja osobiscie nie mam wielkiego cisnienia na to by na koszulkach byla biala gwiazda, herb S.A. mi sie podoba wizualnie, natomiast wazne jest to zeby druzyna grala na tyle dobrze by byc godnymi nosic te koszulki.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.05.2011, 22:25
Udajesz czy nim jesteś?
Kolor strojów może się zmieniać, ale my mówimy o EMBLEMACIE który towarzyszył Wiśle praktycznie od jej powstania!
W tamtych czasach piłkarze często przywdziewali na siebie co mieli pod ręką grając z krawatem czy muszką pod szyją. Czy w bieliznie koleżanki.

Emblemat jak BG w przypadku Wisły jest niczym innym jak drugą nazwą klubu
Stąd mówiąc Wisła mówisz również "Biała Gwiazda".

Cytat:
Biała Gwiazda – symbol, który z Wisłą kojarzy się już od niemal stu lat, jest dla fanów Wisły tym, czym dla Krakowa smok wawelski. Jest zatem ikoną klubu, jego synonimem, nieomal świętością. Biała Gwiazda przez lata utożsamiana była z patriotyzmem, pięknymi zwycięstwami, momentami wzruszeń i wielkich emocji, ale była także świadkiem upadków i przykrych porażek. Był także okres, gdy klubowi próbowano narzucić nową tożsamość i wymazać Gwiazdę z krakowskiego pejzażu sportowego. Mimo różnych kolei wiślackich losów, "Biała Gwiazda" nieprzerwanie jednak towarzyszy sportowcom, działaczom, a także kibicom nie tylko w Polsce, ale też na świecie.

Podsumowując - gdyby Biała Gwiazda pojawiła się przez przypadek na koszulkach Wisły ponad 100 lat temu na parę dni jak różowy kolor koszulek piłkarzy Juventusu dla których bez znaczenia były czy są one różowe czy białe to i znikła to i owszem , nikt by nawet o niej dzisiaj nie wspomniał. Ale ona towarzyszy Wiśle nieprzerwanie praktycznie od jej powstania i gdy ktoś mówi Biała Gwiazda ma na myśli Wisłę Kraków.

No więc się nie dogadamy. Pierwszy raz się spotykam z sytuacją kiedy kibic Wisły mówi że mu się Biała Gwiazda nie podoba. Krój koszulki będzie 100krotnie ładniej wyglądał z BG na piersi niż z czymkolwiek innym a jeśli tego nie rozumiesz to tak jakbyś nie rozumiał historii Wisły.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 11.05.2011 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2011, 22:34
Wlasnie o tym mowie. Takich jak ciebie nie przekona sie ze cos innego moze sie komus podobac. Bo ja uwazam ze kroj koszulki to rownie wazna sprawa. Ale i tak bedziesz wiedzial lepiej, wiec z mojej strony eot. Po prostu wyrazilem swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.05.2011, 22:37

Taki krój, Biała Gwiazda.
Dom - czerwone
Wyjazd - niebieskie
Odpowiedz cytując
Sevenone
Member

Od: 08.2010

Stary 15.05.2011, 18:55
WITAM MAM DO SPRZEDANIA MECZOWĄ KOSZULKĘ PIOTRKA BROŻKA ZAPRASZAM DO LICYTACJI !!!!
LINK DO AUKCJI : http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1617244010

Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.05.2011, 11:35
Mamy dostać na nowy sezon nowe koszulki od Adidasa. Ciekawe czy ten wzór o którym kiedyś pisaliśmy jest możliwy?
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post

I co do ciągle aktualnego tematu sponsora na koszulki:
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Koszulkę zrobił oczywiście wonski_eNHa. Dodałem do niej moją propozycję sponsora: TAURON Polska Energia w skład której wchodzi nasz krakowski Enion. Dziewiąta firma w Polsce z najwyższymi przychodami (13 859 mln zł za 2009r. źródło).

Napis na koszulkach "Polska Energia" byłby całkiem niezły

@wonski_eNHa - Mam nadzieję, że nie uraziłem i nie naruszyłem praw autorskich edytując Twoją koszulkę
To jest logo którego użyłem: http://www.ecnowa.pl/pics/tauron.jpg
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem Tauron nie jest już na koszulkach Ruchu?
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie na stronie Ruchu jest informacja, że Tauron jest ich sponsorem strategicznym... Damn it.
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, Tauron jest już sponsorem strategicznym Ruchu Chorzów a w ostatnich tygodniach został też sponsorem Polskiej Ligi Koszykówki Mężczyzn bodaj od meczy ćwierćfinałowych. Więc wątpliwe aby sponsorował Wisłę w nowym sezonie.
Okazuje się że Śląsk Wrocław zabrał się za rozmowy z Tauronem.
Tauron ma zostać sponsorem piłkarskiego Śląska Wrocław

Ciekawe jak idą prace w Wiśle nad pozyskaniem sponsora. Jesteśmy Mistrzem więc ktoś powinien się zgodzić wreszcie na nasze warunki.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 17.05.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.05.2011, 12:03
Ja tam osobiście liczę na jakiś ciekawszy wzór. Mam nadzieję, że pokombinują, ale nie przekombinują.
Znając Adidasa to cena za koszulkę będzie powyżej 200zł, więc jak już wydawać tyle pieniędzy, to za coś więcej.

Btw. Ten wzór powyżej przypomina mi obecne trykoty Liverpoolu, które mi jakoś nie pasują. No, ale to rzecz gustu.

EDIT:@Tenzen- ja wiem dobrze, że teraz mamy z Legią to samo i, że są to kroje ogólnodostępne. A do Liverpoolu nie mam nic- wręcz przeciwnie.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 17.05.2011 o godz. 12:21.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
terje
prądnik biały

Od: 12.2004

Stary 17.05.2011, 12:12
biała gwiazda na piersi powinna być rzeczą obowiązkową, niezależnie od kroju koszulki. myślę, że znacznie zwiększyło by to sprzedaż, sam osobiście bym kupił, natomiast z logo s.s.a. - nigdy!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.05.2011, 12:15
Lepiej by przypominały Liverpool niż Legię
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.05.2011, 12:31
ten krój co powyżej z paskami od herbu to jest obecny krój Realu a my teraz mamy krój Realu z sezonu 09/10 podobno i gdzieś słyszałem że w nowym sezonie dostaniemy nowy wzór specialnie dla nas ale nie weim czy to prawda, taka informacja się przewijała w tamtym roku przed podpisaniem umowy z Adidasem
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2011, 12:38
neq. napisał(a):Wyświetl post
ten krój co powyżej z paskami od herbu to jest obecny krój Realu [b]a my teraz mamy krój Realu z sezonu 09/10[b/] podobno i gdzieś słyszałem że w nowym sezonie dostaniemy nowy wzór specialnie dla nas ale nie weim czy to prawda, taka informacja się przewijała w tamtym roku przed podpisaniem umowy z Adidasem
chyba Realu Potosi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.05.2011, 12:46
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.05.2011, 12:47
niech ktos pozmienia na nasze barwy bedzie swietna i ta u góry hehee stroje na sezon 11/12
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 17.05.2011, 12:48
Ma być unikatowy wzór koszulek, więc nie ma mowy o koszulkach takich jak Real czy inny Liverpool. Mieli cały rok na przygotowanie projektu.

Koszulka bez BG - sprzedaż, jak zawsze. Kupią przeważnie kibice sukcesu, chcący być na czasie.
Koszulka z Białą Gwiazdą - Wydaje mi się, że to by było pospolite ruszenie do sklepów. Większość wiślaków z BG w sercu na pewno by chciała mieć taką koszulkę.

Czy Bogdan poszedł drogą, która gwarantuje podniesienie poziomu sprzedaży koszulek meczowych i wiślackich pamiątek? Skad mam to wiedzieć Musimy poczekać do pierwszych przecieków.

btw. gratulacje dla Śląska za nowego sponsora, ciekawe czy Basałaj też nawinie nowego sponsora.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2011, 13:03
heh szukanie sponsora to ciekawy temat...ale nie na dziś.

Mnie frapuje jedno. Dlaczego w sklepie oficjalnym Wisły Kraków nie można kupować ...koszulek zawodników.
Przychodzą typy do Realu i potem mówia ze X czy też Y sprzedał swoich koszulek w miesiącu tyle ze odrobił transfer.
Wiadomo Wisła Kraków to nie Real Madryt, ale czy nie zwiększyło by coś takiego sprzedaży?
IMHO jakoś ale to jakoś by poszło w góre. Jesli można by było powiedzmy za 250 pln kupić w sklepiku koszulke meczową z naszywkami etc każdego piłkarza z druzyny ja byłbym bardzo rad.Czy coś na tym tracimy ? Jeśli koszulki by nie zeszły to przeciez mozna by je na koniec sezonu dzieciom z domow dziecka rozdać czy organizowac konkursy w których można je będzie wygrać.
co wy na to.

Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.05.2011, 13:07
Pomysł zacny tylko to pytanie kierowane w nieodpowiednim kierunku Myślę, że wprowadzenie takich 'frykasów' miałoby na pewno pozytywne przełożenie na wynik finansowy. W sumie jeszcze niedawno powiedziałbym noway, ale od kąd do klubu wrócił szanowny Pan Basałaj to zaczyna to wreszcie mieć ręce i nogi, więc kto wie kto wie
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2011, 13:09
Jakbym był Basałajem, to bym powiedział, że jak będzie cały stadion, to będzie tam duży sklep klubowy i możliwość zakupu koszulki z nazwiskiem piłkarza.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.05.2011, 22:12
Orientuje sie ktoś w ogóle kiedy mniej więcej może się odbyć prezentacja nowej koszulki? Będzie to przed nowym sezonem czy przed eliminacjami LM? Na przykład Chelsea już 2 ostatnie kolejki grała w nowych strojach, ale nie wiem od czego to zależy

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.05.2011, 22:35
Orientuje sie ktoś w ogóle kiedy mniej więcej może się odbyć prezentacja nowej koszulki? Będzie to przed nowym sezonem czy przed eliminacjami LM? Na przykład Chelsea już 2 ostatnie kolejki grała w nowych strojach, ale nie wiem od czego to zależy
Być może już w meczu z Polonią? Sugeruję się tym, że chociażby Borussia w ostatniej kolejce zaprezentowała się w nowych strojach
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.05.2011, 22:36
Pewnie jak to zawsze bywa w takich sytuacjach i w pierwszej dekadzie lipca. Nie sądzę, aby miało to miejsce wcześniej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2011, 16:52
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...z_Polski_2011/

do kupienia od niedawna!

E: natknąłem sie w sieci :
http://allegro.pl/t-shirt-wisla-krak...630189013.html

Kto to wymyślił ? przeciez to jest niczym z targu z lat 90.
ta była najfajniejsza.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.05.2011 o godz. 16:59.

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.05.2011, 16:57
Fantastyczny efekt byłby gdyby wszyscy przyszli na fetę w tych koszulkach !
69 zł to wcale nie tak dużo za pamiątkę 13 mistrzostwa Polski
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member