The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2009, 15:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wybacz 7, ale skoro taki dyletant jak ja już po pierwszym(wcale nie oszałamiającym)meczu Dudu wiedział, że to materiał na klasowego napastnika, to Skorża żadnych usprawiedliwień mieć nie może. Chłopak fenomenalnie się ustawiał, świetnie wychodził na pozycje, czuł grę...

Brakowało mu spokoju i ogłady, ale gdyby je miał w tak młodym wieku to grałby w Barcelonie! Większość gości na tym forum patrzy na młodego zawodnika, często sprowadzonego z drugiego krańca świata tymi samymi kryteriami, jak na ligowego wyjadacza. A później jest zdziwienie: że Brożek wypalił, że Dudka gra w Reprezentacji, że Diaz to kawał piłkarza(jak na nasze warunki), że Dudu strzela seryjnie bramki(tyle, ze już nie u nas)...

Skorża zaliczył bardzo poważną wtopę, a tłumaczenie tego tym, że Ćwielong mógłby wypalić jest lekko śmieszne. Przydałby nam się Dudu i teraz, i pół roku temu - na pewno mniej bramek od Niedzielana by nie strzelił. Mogę to napisać z czystym sumieniem, bo to samo twierdziłem rok temu.
Dokładnie - na 'przebudzenie' Pawła Brożka czekaliśmy dobre kilka sezonów - gdyby traktować go taka miarą jak Dudu ( który dostał jakieś ligowe ochłapy+puchar ligi ,gdzie to trzeba być mega kozakiem by się wykazać ,jak dostajesz kilka dobrych piłek na cały mecz) to Brożek powinien być skreślony dawno temu.

Gdzie ja nie przesądzam że Dudu zrobi kariere, natomiast należało mu dać o wiele wiecej szans, szczególnie że przyszedł w momencie gdzie można było sobie pozwolić na wszelakie manewry ze składem.
I tak jak pisze przedmówca - chłopak od razu przypadł mi do gustu - taki czarny Franek ,niepozorny,niepotrafiący grac 'siłowo' ale dobry technicznie i zwinny

ps. nie chce być posądzany o nadmierną krytykę oraz o zbyt szybkie oceny ale to troche tak wygląda że Dudu przyszedł w momencie gdzie byliśmy w gazie ,bez żadnego ciśnienia i Skorża go nadzwyczajniej w świecie olał, sądząc chyba ze będziemy tak cały czas wygrywać lub ze się nie pali i klub mu znajdzie kogoś lepszego.

Teraz w zimie jak już od pewnego momentu nie szło i nagle trza było na gwałt kogoś do Pawła, w każdym sparingu od 1 minuty promował Beto, jak by chciał oszukać rzeczywistość. A z tej dwójki jak dla mnie Dudu prezentował się o wiele lepiej - pewnie gdyby przyszedł tej zimy to dziś byłby podstawowym zawodnikiem i to też ironia losu że nasze poczynania, szczególnie po kontuzji Brożka, w dużej mierze będą uzależnione od innego niechcianego w tamtym okresie - Ćwielonga.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.03.2009 o godz. 16:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.03.2009, 16:10
Wizard napisał(a):Wyświetl post
No jeśli najmniej nielubiany, to chyba od niedawna się interesujesz Wisłą Facet demonstracyjnie przed Wiślakami ucałował (L) - tak się zachowuje Wiślak? Zresztą jego rodzinne związki z drugą stroną Błoń są powszechne znane. Jak głosiło dawne hasło - Surma, wanted only dead.

Liczę na solidną porcję gwizdów od kibiców Wisły na tego pseudo-piłkarzynę. Dołączę się z wielką radością

spoko nie wiedzialem o tym akurat. I specajlnie to robil mimo i zjets naszym wychowankiem a ze jego wuja jest Kapelanem to wiedzialem....
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.03.2009, 16:26
Ja za sytuacje z Dudu Skorzy do konca nie ganie.
Zmienil nam sie teraz stan osobowy i jakosciowy w ataku i Nigeryjczyk by sie przydal - nie mowie nie.

A;le nie robmy z Dudu objawienia. Koles strzelil kilka bramek na Wegrzech - w lidze, w ktorej prawdopodobnie Wlodarczyk mialby skutecznosc Romario.

Zamiast Dudu wolalbym ogladac ktoregos z naszych mlokosow.
Zreszta zamiast Beto tez.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2009, 16:30
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Dudu wolalbym ogladac ktoregos z naszych mlokosow.
Będziesz oglądał. Boguskiego, Ćwielonga, Małeckiego, w przypływie desperacji może nawet Leszczaka. Pytanie, czy będziesz oglądał też bramki?

U mnie Skorża akcją z Dudu załapał solidnego minusa, a to nie jedyne moje do niego zastrzeżenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 18.03.2009, 17:07
Ok, przestańcie pisać o DUDU bo jak to czytam to mnie UJ strzela, że nie mamy takiego gościa.

Byłem w szoku jak Skorża go skreślił, przeciez gość strzelil kilka bramek, był młody, miał dużo fajnych zagrań, jak na ochłapy czasowe i ilośc występów to bankowozaprezentował się ponad przeciętną zaprezentował!!

Podejrzewam, że nie miał wygurowanej pensji....

Dudu miał papiery.

Jakby mierzyć Beto to śa mairą co DUDU, to w lecie powinien wylecieć na bruk jak nic!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 18.03.2009 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.03.2009, 17:29
mysle tak samo, Dudu to był napastnik, powtarzam - napastnik. Zaluje, ze juz go nie mamy. Tak samo Paulista, nie wspominajac o Kosowskim. Coraz gorzej z nasza silna ofensywna.

Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 18.03.2009, 17:38
Dokładnie, ja nie rozumiem jak można było się pozbyć Kosowskiego i Paulistę. W tym momencie nie mamy ani jednego klasowego napastnika po kontuzji Brożka. Następną osobą, której powinna się pozbyć Wisła to Bednarz!!!
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.03.2009, 17:44
Dudu to był egzekutor który potrafił wykanczać akcje a w obliczu kontuzji Brożka takiego snajpera nie mamy który z 2-3 sytuacji przynajmniej 1 zamieniłby na bramke.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.03.2009, 17:44
Jasiek zawsze był dobry tak na 60-70 min meczu,na podmęczonego rywala,kiedy zaczynał ciągnąć z tą piłką do przodu. Poza tym miał też superprzebłyski jak w meczach z Basel czy Lechem. Zadecydowała niestety chyba kasa.Moim zdaniem takiego piłkarza własnie potrzeba,co by rozruszał tą prawą stronę w drugiej połowie,a Jaskowi wychodziło to dobrze
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2009, 18:53
Dudu to nie jest piłkarz dobry do gry w Wiśle, to że raz hat-tricka strzeli to nie znaczy, że jest dobry.

Gość był przez pewien czas na Reymonta, nie wykorzystał szansy, a że może nie dostał jej dużo, to już nie ważne, na pewno drugi raz nie przyjdzie do Wisły.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.03.2009, 22:29
Kosa zagrał 45 minut dla APOELu w P. Cypru, mial udział przy bramce na 1-0, ale został zmieniony po 45 minutach z powodu możliwosci kontuzji (został kilka razy mocno kopnięty)

Odpowiedz cytując
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 18.03.2009, 23:32
Piszecie tu o Dudu. Moze by sie i przydal, moze i zaskoczylby z formą mozna go bylo zostawic, mozna bylo go wypozyczyc, wg mnie szkoda ze go juz nie ma, tak samo jak szkoda ze nie ma Franka, ktory jest w formie, strzela tak jak przed odejsciem z Wisly. I teraz wlasnie widac kto jest "prawdziwym kibicem". Wy , czyli Ci ktorzy wlasny interes, czyli poczucie niby-honoru przedkladacie nad dobro Wisly(jak dzieci w przedszkolu- nie bede sie juz z toba bawil bo cos tam powiedziales ), czy ja i wielu podobnych, ktorzy przymkneliby oko na nie dokonca ladne pozegnanie sie z Wislą.
Gdyby nie wasz liscik do zarzadu kontuzja Pawla nie bylaby dla nas tak straszna choc napewno uciązliwa, ale nie zagladala by nam smierc w oczy tak jak w chwili obecnej!
Posypcie glowy popiolem i przynajcie sie do bledu!!!!!!!!!! Przeproscie rzesze Wislaków!!!!!!!
Zreszt do kogo ja mowie? Do sciany? Chyba tak! Beton Beton Beton!!!!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2009, 23:43
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
Piszecie tu o Dudu. Moze by sie i przydal, moze i zaskoczylby z formą mozna go bylo zostawic, mozna bylo go wypozyczyc, wg mnie szkoda ze go juz nie ma, tak samo jak szkoda ze nie ma Franka, ktory jest w formie, strzela tak jak przed odejsciem z Wisly. I teraz wlasnie widac kto jest "prawdziwym kibicem". Wy , czyli Ci ktorzy wlasny interes, czyli poczucie niby-honoru przedkladacie nad dobro Wisly(jak dzieci w przedszkolu- nie bede sie juz z toba bawil bo cos tam powiedziales ), czy ja i wielu podobnych, ktorzy przymkneliby oko na nie dokonca ladne pozegnanie sie z Wislą.
Gdyby nie wasz liscik do zarzadu kontuzja Pawla nie bylaby dla nas tak straszna choc napewno uciązliwa, ale nie zagladala by nam smierc w oczy tak jak w chwili obecnej!
Posypcie glowy popiolem i przynajcie sie do bledu!!!!!!!!!! Przeproscie rzesze Wislaków!!!!!!!
Bredzisz Niekonik i nie wiem po kiego chuja znów odgrzebujesz temat
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.03.2009, 23:47
Niekonik
Daj spokój , podzielam tak jak Michel , Jerry J. i wielu innych Twoje poglądy (w temacie Franka) ale nie widzę sensu zaczynania po raz pięćsetny tej samej jałowej dyskusji . Odpuść sobie ( i innym) .Wszyscy jak zwykle i tak pozostaną przy swoim.
Szkoda bić pianę.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 19.03.2009 o godz. 01:00.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2009, 00:04
Cytat:
A. Przed sezonem nikt oprócz wyznawców Franowskiego, nie postawiłby na to, że wróci i będzie strzelać bramkę za bramkę. Co więcej na razie zagrał 3 mecze. Obiektywizm nakazuje:
-oceniać sytuację według danych z przed jego gry... przerwa w grze, gra w stanach kontuzje...
-wstrzymać się z oceną dopóki F. nie zagra conajmniej 10 meczy.

było by i B. ale nie mam zamiaru po raz 1000 tłumaczyć... i bić piane. Każdy ma swoje zdanie i każdy przy swoim zostanie...

Cytat:
ale nie zagladala by nam smierc w oczy tak jak w chwili obecnej!
Właśnie grozi nam spadek do V ligi... To nie my na przekroju 10 lat zdobyliśmy 6 tytułów mistrzowskich... a Cupiał powiedział... że jak nie wygramy Ligi Mistrzów w tym roku to sprzeda klub... Proszę Cię... To zdanie to jakaś kpina.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 19.03.2009 o godz. 00:06.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.03.2009, 00:31
Chciałbyś to jakoś rozwinąć? Najlepiej tak, żeby nie dostać bana, ale się przy tym jakoś szczególnie nie upieram.
Prosiłem o odrobinę szacunku dla obu stron dyskusji, ale dam Ci szansę. Wytłumacz się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 19.03.2009, 00:33
Chciałbyś to jakoś rozwinąć? Najlepiej tak, żeby nie dostać bana, ale się przy tym jakoś szczególnie nie upieram.
Prosiłem o odrobinę szacunku dla obu stron dyskusji, ale dam Ci szansę. Wytłumacz się.
Daj spokoj, chlopak jest "troche" sfrustrowany i sie "nieco" podpalil

Niekoniku, na forum przewaznie sie pisze a nie mowi, wiec widocznie w tym Twoj problem
Ostatnio edytowane przez mic : 19.03.2009 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.03.2009, 00:36
wolfy proszę Cię nie powstrzymuj się tym razem.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.03.2009, 01:04
dom dom
beton beton
dom dom
radioaktywny
blooooooooooooooooooooook

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.03.2009, 01:48
emjot napisał(a):Wyświetl post
dom dom
beton beton
dom dom
radioaktywny
blooooooooooooooooooooook
Twój wiersz poruszył mnie do żywego.
Tak dużo wyjaśnia, a jednocześnie - tak wiele spraw pozostawia niedopowiedzianych.
Otwiera stare rany.
Poraża spartańską wręcz prostotą.
Piękny.

P.S. Niedługo 26 kwietnia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.03.2009, 07:15
Twój wiersz poruszył mnie do żywego.
Tak dużo wyjaśnia, a jednocześnie - tak wiele spraw pozostawia niedopowiedzianych.
Otwiera stare rany.
Poraża spartańską wręcz prostotą.
Piękny.

P.S. Niedługo 26 kwietnia.
dzięki za uznanie
ale to niestety nie moja twórczość
BRYGADA KRYZYS lp Brygada Kryzys, utwór Radioaktywny blok

ps. całość jest taka: RADIOAKTYWNY BLOK

Beton, beton
Dom, dom
Winda, dom
Dom, beton
Ściana, beton
Beton, dom
Sklep, beton
Praca, dom
Radioaktywny blok!
Beton, dom
Dzień, beton
Praca, beton
Dom, dom
Winda, sklep
Beton, dom
Balkon, beton
Dom, dom
Radioaktywny blok!
Beton, beton
Dom, dom
Beton, beton
Dom, dom
Beton, beton
Dom, dom
Beton, beton
Dom, dom
Radioaktywny blok!

http://brygada-kryzys.art.pl/
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.03.2009 o godz. 07:19.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.03.2009, 14:52
Kurt napisał(a):Wyświetl post
A. Przed sezonem nikt oprócz wyznawców Franowskiego, nie postawiłby na to, że wróci i będzie strzelać bramkę za bramkę. Co więcej na razie zagrał 3 mecze. Obiektywizm nakazuje:
-oceniać sytuację według danych z przed jego gry... przerwa w grze, gra w stanach kontuzje...
-wstrzymać się z oceną dopóki F. nie zagra conajmniej 10 meczy.
Na moje oko strzelił w tym sezonie więcej goli niż Niedzielan, Beto, Małecki ?
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 19.03.2009, 15:19
A może by tak "w pięknych okolicznościach nadchodzących derbów" nie pisać już o Franku tylko np. powspominać BYŁYCH PIŁKARZY którzy w poprzednich latach grali w meczach derbowych i zapisali sie w historii Naszych potyczek ze starozakonnymi lub Hutnikiem.
Pamiętacie Darka Marca ksywa "zimniok" który w drugoligowych derbach (wygranych) na Kałuży strzelił pierwszą bramkę. Co on teraz robi , wie ktoś coś Może pamiętacie jakichś innych charakterystycznych piłkarzy Wisełki
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 19.03.2009 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2009, 15:31
Marzec, jeden z lepszych grajków tamtego okresu - z Innych derbów a to był o jakaś tarcze prezydenta czy cuś , ogólnie nie ligowy mecz - u nas na Reymonta - było chyba 2-0 a 1 bądź obie bramki strzelił...Mateusz Jelonek...pamiętacie chłopa? ,zawsze z niego beka była, bo wirtuozem nie był
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 19.03.2009, 15:40
Jelonek, taa ,jeździec bez głowy, bardzo ambitny, szybki ,tylko że biegał bez ładu i składu , Dubicki mi go przypominał, albo ...Gołoś .
Z tego co pamiętam to Pasiaści o Jelonka płakali , że im go "podkupiliśmy".
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.03.2009, 16:06
Jelonek, Pasionek, Szopa, Szeliga, Kupidura, Chlebosołow, Mucharski... do wyboru do koloru

(tylko, że mało kogo te nazwiska dzisiaj interesują, refrenu nic nie przebije. Propozycja przemilczenia palącego tematu na forum jest mało realizowalna : ) ale powodzenia)
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.03.2009, 16:19
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
A może by tak "w pięknych okolicznościach nadchodzących derbów" nie pisać już o Franku tylko np. powspominać BYŁYCH PIŁKARZY którzy w poprzednich latach grali w meczach derbowych i zapisali sie w historii Naszych potyczek ze starozakonnymi lub Hutnikiem.
Pamiętacie Darka Marca ksywa "zimniok" który w drugoligowych derbach (wygranych) na Kałuży strzelił pierwszą bramkę. Co on teraz robi , wie ktoś coś Może pamiętacie jakichś innych charakterystycznych piłkarzy Wisełki
zimniok grał w górniku parę lat temu jeszcze ;] a co potem, tego nie wiem. zniknął
Odpowiedz cytując
arturmar
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 19.03.2009, 16:24
Nie "Zimniok" tylko "Ziemniak". Jest teraz trenerem pierwszych juniorów Wisły.
Odpowiedz cytując
Robin
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2009, 19:24
Dudka Dariusz - bramka na 2:0 w 20 minucie meczu Auxerre (1sza bramke strzelił Jeleń) ...ale ta francuska liga cienka
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2009, 20:58
http://www.youtube.com/watch?v=d-ftVDkYDKM

bramka Dudki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów