|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mitrovic bardzo dobre się ustawiał, bardzo dobrze wrzucał piłki do ataku, regulował grę.
Czego wy od niego chcecie? Tylko indolencji Carlitosa, Bogusia i Imaza, oraz zmontowanej na wariata naszej defensywie Jaga zawdzięcza skromne zwycięstwo. Mnie się podobało. Graliśmy jak równy z równym w pierwszej połowie tracąc gola przez nieogarnięcie Cywki. Równie dobrze mogliśmy grać z przewagą po koniecznej drugiej żółtej dla Romanczuka Bramka dla Jagi w drugiej połowie też taka z dooopy. Po koniec faktycznie nie cisnęliśmy. I tak były słabe szanse na wygraną. Może trzeba się naszykować na Śląsk? Sama gra wygląda coraz lepiej i w posiadaniu piłki, oraz podaniach nie byliśmy gorsi od aktualnego lidera. Swoją drogą... jak oni wygrali z Legią, albo skąd Legia taka słaba? Widzę przed drużyną Carillo przyszłość. Oczywiście, po korektach składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Niestety w tym meczu mocno osłabiły nas kontuzje i zawieszenia. Boguski gra jeden dobry przyzwoity mecz na sezon, 3 przyzwoite, a pozostałe są żałosne. Cywka na PO znacznie gorszy, niż na ŚP. Mitrović dużo widzi, czasem uda mu się dobrze dograć, ale przecież ten chłop ma dynamikę bramkarza i to raczej tego wolnego, nie wspominając tu o jego agresji w obronie. Oglądając Carlitosa wchodzącego w te dryblingi, których skuteczność waha się między 3-4% skuteczności żenuje. Imaz, chociaż nieskuteczny, to widać, że się stara i nie gra na wykręcenie sobie cyferek. Velez jeszcze daleko od formy, za to Arsenić kolejny raz pozytywnie. Nie można też nic zarzucić Cuescie, chociaż eksperci z chatu twierdzą inaczej, bo przecież bramkarz jest po to, żeby bronić wszystko-inaczej jest chuja wart.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czytając te wasze narzekania, zastawiam się czy czasem wciąż nie żyjecie drużyną z Frankowskim i Żurawskim.
Graliśmy dziś nieźle. Kilka dobrych okazji, skuteczność na 85% podań, niewiele z nich na alibi do tyłu. Gra zespołu poukładana mimo tylu zmian... "trener popierdółka". Nie no, jednak nie ma sensu tutaj zaglądać i się udzielać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Małecki słabo, chyba żadnej akcji Brożek, to nie wiem po co wszedł ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Graliśmy z liderem, który dodatkowo jest w gazie. Z obrona, która grała pierwszy raz w takim składzie. Mimo to do utraty drugiej bramki było ok, brakło szczęścia. Lodu na głowy, bo już niektórzy trenera chcą zwalniać i pol składu wymieniać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przede wszystkim jaka my dzisiaj obrona zagralismy (szczegolnie po kontuzji Wasilewskiego). W sumie to chyba wszystko.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zabrakło mi w dzisiejszym meczu Carlitosa z rudny jesiennej.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, Jaga zdemolowała ostatnio Legie na jej terenie. I to jeszcze przed czerwona kartką.
Ludzie z zewnątrz chwalą Wisłę za pokładaną grę a tutaj płacz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No bo druga połowa była po prostu słaba, zatarła wrażenie z pierwszej.
Brakuje nam ciągle ikry by powalczyć jak nie idzie , brakuje lidera, odkąd Carlos robi za hamulcowego. Brak jakiejkolwiek akcji w końcówce to przecież nie było oszczędzanie sił na Śląska. Natomiast nie możemy zapominać jak wyglądała obrona- a bez ofensywnych wejść bocznych w tej taktyce nie może żreć. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Naprawdę mogliśmy ten mecz dzisiaj wygrać i żadne narzekania czy żadne trolle na tym forum tego nie zmienią. Tej drużynie potrzebne jest wsparcie i jakiś dobry wynik, który ją wprowadzi na wyższy jeszcze poziom. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przypominam, ze Kiko jest jeszcze w obiegu
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Porażka była wkalkulowana.
Teoretycznie - zrobiłem zestawienie w temacie o trenerze - 6 punktów powinno dać nam top8. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Szkoda prądu żeby takie "coś"oglądać. To jest ku dramat. Co tam robił Boguś? Czy on ma jakieś haki na trenerów czy co? Zresztą cała drużyna kopała się po czołach. I nie pitolcie, że to lider. Bo potem przyjeżdzają pastuchy z dalekich stepów i klepią takiego lidera ze aż żal patrzeć. A nasz nowy trener to jeden huj czy On czy Kiko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat dzisiaj mecz stał na niezłym poziomie.
Były składne akcje i dobra organizacja z obu stron. Chyba logiczne, że liga jest jaka jest. Nie ma co płakać. Myśleli, że przyjdzie trener i będą grać jak średni zespół z Bundesligi. Ech, idę stąd w cholerę, Szkoda czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Kurrła co za płaczki.W pierwszej połowie graliśmy jak równi z równym a może i nawet lepiej niż Jaga, pomijając oczywiście bramkę. Carlitos jest w żenującej formie jeżeli chodzi o wykańczanie akcji, a te jego próby przejścia 836 typów to już w ogóle mnie wkurvviają niemiłosiernie. Jeżeli wykorzystałby to drugie podanie Mitrovicia to przecież takiej akcji to my nie zrobiliśmy 100 lat. Druga połowa niestety dużo gorsza, przypominam jednak że ostatnio Jaga zgwałciła tirówke na łazienkowskiej więc z czym do czego... Nic, trzeba pracować na tę górną ósemkę, bo na to nas tylko stać w tym sezonie a potem zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Oby Bragiel wjechal z kontaktami/dobrym hajsem bo cały czas licząc na cokolwiek biorąc piłkarzy za pół darmo to nie zwojujemy ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oby Carlitos się.obudził! A wsparcia na tym forum to raczej ciężko się spodziewać. Napier... jest łatwiejsze ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bez przesady z tym że Jaga nie mogła. Zagrała znacznie spokojniej niż w Warszawie. Jak to się słyszy " po profesorsku". Wypunktowała nas wcale się szczególnie nie wysilając. Fragmenty jak grała z nami w dziada były żenujące.
Piszecie że jakby Carlitos strzelił na 1:0 to gra by wyglądała zupełni inaczej. Pewnie tak. Wtedy Jaga dokręciła by śrubę i przy naszej obronie skończyło by się 2:1 do przerwy. O obronie nie ma co pisać. Cuesta znacznie bardziej mi się podoba niż Buchalik. Lepsza gra na przedpolu kosztem słabszej na linii dla mnie to dobra zamiana. Bardzo ładnie wybronił 1 na 1. Mitrovic dostał widzę łatkę i teraz już zawsze będzie najsłabszy. Tymczasem dwa piękne otwierające podania na początku meczu, umiejętność ustawienia się na boisku, uwalnianie się spod krycia - o tym taki Halilowic czy Wojtkowski to może na razie jeszcze pomarzyć. Carlitos wychowawczo na ławkę. Był taki moment, kiedy zamiast się kiwać zaczął podawać i wtedy były z tego korzyści. Potem, wrócił do kiwek i musiał strasznie irytować nie tylko kibiców ale i kolegów. Brożek i Małecki wybiegli na boisko chyba po wstawiennictwie kogoś "z góry". Nie wierzę żeby trener miał nadzieję że coś zmienią. Trzeba znać swoje miejsce w szeregu i szykować się na Śląsk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ze Śląskiem będzie ładna gra i albo remis albo oklep
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będzie zwycięstwo. Wierzę w to.
I na meczu będę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nasza ofensywa nie istnieje. Zero zagrania, zero schematów nawet farta już nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zero schematów? A widziałeś mecz z Koroną?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Chodzbysmy sie zesrali na mietowo to ani lepszego miejsca niz 5 ani gorszego niz 10 nie zajmiemy czyli dlugofalowo bez roznicy A Balaniuk i Kolar nadal nie sprawdzeni, Halilovic w zasadzie to samo, lepszej okazji do i przetestowania i ogrania nie bedzie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
@bene nati nawet byłem. Schematów nie widziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Widzę, że wystarczą dwie piłki i parafrazująć henriqueza z lecha "miSZCZ świata"
Udane odbiory 2/10. dziękuje, dobranoc. Środkowy pomocnik. Podobno ani ofensywny ani defensywny - środkowy wolny elektron. Oczywiście przy straconej bramce nie pomógł.. że też jeszcze nikt nie zauważył, iż biega jeszcze wolniej niż wyśmiewany przez niektórych tu Stilić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
W tej fali rozpaczy nie zapomnijcie ze w piatek gramy kolejny mecz a mrozy sie skonczyly. Kto nie przyjdzie ten pala
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Parę uwag po meczu:
1. Obrona w takim, składzie i na takich pozycjach oby to był pierwszy i jedyny mecz. 2. T. Cywka ani to obrońca ani to pomocnik taki D.Dudka zagra wszędzie i wszędzie ch..... 3. Kolejny mecz klepiemy od obrony przechodzimy linię środkową i kaplica, koniec, zero pomysłu szybkiego rozegrania z klepy, złamania schematu, wejścia kogoś z drugiej linii, laga na Carlitosa, Imaza. 4. Carlitos nie wiem czy za bardzo chce czy za mocno uwierzył że jest Messim, a obrońcy są z A klasy dużo złych wyborów i nonszalancji w grze. 5. Boguski eh każdy (nie)widział. Na koniec arcyważny mecz ze Sląskiem, wygrać, doczłapać do 8 i zrobić przegląd szatni kto zostaje, a kto aut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wynik w zasadzie do przewidzenia, przy takim zestawieniu obrony raczej nie można było się spodziewać lepszego rezultatu. Przez dużą część spotkania byliśmy równorzędnym przeciwnikiem, ale jak się nie strzela goli z sytuacji, jakie miał Carlitos, to się po prostu przegrywa.
Reasumując, porażka wliczona w koszty, jak ze Śląskiem nie będzie kompletu punktów to wpadniemy w POWAŻNE tarapaty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
To czemu się dziwisz, że się komentującym po...myliło? |
|
|

|
||||||