The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2018, 18:55
Tu można porównać swoje odczucia z Weszlakami
http://weszlo.com/2018/02/25/ze-00-m...i-piast-wisla/

Wg. nich powyżej kreski: Buchalik, Wasyl, Imaz i Bartkowski.
Nie poradzili sobie z meczem: Boguś, Carlitos, Cywka i Sadlok.
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 25.02.2018, 19:07
Tylko debil stwierdzi, że gra Wisły się nie zmieniła, a zmieniła się przez kilka aspektów, nie chce mi się szczegółowo opisywać, dlatego napiszę w skrócie, że aktualną Wisłę da się oglądać. Wiadomo, że do ideału dużo brakuje, o ile kiedykolwiek to nastąpi, ale myślę, że idąc w tą stronę i dobierając innych zawodników niż aktualnie, w niedalekiej przyszłości może to zaowocować.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2018, 19:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wdowczyk się sam zwolnił, więc pytanie jest nie na miejscu.

Co mi się rzuciło dzisiaj w oczy to fatalne ustawienie Bartkowskiego w obronie. Tak bardzo schodził do środka, że pozostawial całkowicie poza kontrolą prawa strone. Nie wiem jak fatalnie musi się prezentować Palcic ze nie powachal jeszcze murawy.

Podobna sprawa z Boguskim.... naprawdę musi wychodzić w pierwszym składzie? Małecki, Wojtkowski, Kolar, Balaniuk, Kostal sa w az tak fatalnej formie? Dramat.
A nie rzucilo Ci sie w oczy ze Sadlok robi to samo?
Że cala druzyna zagęszcza srodek pola przesuwajac sie formacjami w jedna strone i tym samym druga strona jest bardziej odkryta?

To jest element taktyki a ty widze ze jeszcze do tego nie doszedłeś...

A i jeszcze mi podaj ile Malecki Wojtkowski itd. Mieli w tym sezonie kluczowych podań podań otwierających droge do bramki...?
Boguski w 3 ostatnich meczach miał przynajmniej dwie. z Lechią na 1:1 i dzis co spudlowal Imaz do pustej.
Także szanujcie Bogusia swego... i tyle w temacie
Ostatnio edytowane przez regan : 25.02.2018 o godz. 19:23.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2018, 19:22
regan napisał(a):Wyświetl post
A nie ruzcilo Ci sie w oczy ze Sadlok robi to samo?
Że cala druzyna zagęszcza srodek pola przesuwajac sie formacjami w jedna strone i tym samym druga strona jest bardziej odkryta?

Nie, po lewej stronie wypatruje bomby.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.02.2018, 19:32
regan napisał(a):Wyświetl post
A nie rzucilo Ci sie w oczy ze Sadlok robi to samo?

A i jeszcze mi podaj ile Malecki Wojtkowski itd. Mieli w tym sezonie kluczowych podań podań otwierających droge do bramki...?
Boguski w 3 ostatnich meczach miał przynajmniej dwie. z Lechią na 1:1 i dzis co spudlowal Imaz do pustej.
Także szanujcie Bogusia swego... i tyle w temacie
jestes najwieksza gwiazda forum - i blaznem z ktorego kazdy ma mega beke .... wiec cokolwiek bys nie napisal to i tak kazdy odbiera twoje wpisy jak cyrk , ciezko polemizowac powaznie z naczelnym blaznem ... tak sie nie da ...co do Boguskiego - to zarowno on jak i cywka i ten jakis tam Mitrovic to tylko koszulki nic nie wnoszace do gry Wisly
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.02.2018, 19:41
Nasza pra delikatnie rzecz ujmując nie porywała ale powtórzę to, co pisałem przed meczem: w takich warunkach gra nie ma sensu.
Z Koroną niestety lepiej nie będzie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.02.2018, 19:49
Mecz słaby,bardzo slaby ,ale ja murawa lód przypomina to co sie spodziewać,wiedzialem ze Carlitos napewno nie bedzie grał jak na normalnej murawie.trzeba to zmienic ,luty to zawsze najwieksze mrozy ale co tam barany niech sie slizgają.Idioctwo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.02.2018, 19:52
Je...na Amica. Jak mogli nie strzelić karnego w 93 minucie!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.02.2018, 19:53
Carlitos chyba przez całe spotkanie ani razu się nie uśmiechnął :(
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 25.02.2018, 19:53
Aktualnie oglądam Korona - Lech i niestety w środę może być ciezko. Korona gra naprawdę całkiem niezle.Z drugiej strony może drugi raz w przeciągu kilku dni taki dobry mecz im nie wyjdzie .
Niestety dzisiaj nie byliśmy zespołem lepszym i trzeba ten punkt szanować może nam w końcowym rozrachunku być bardzo potrzebny. Warunki atmosferyczne nie pozwalały na techniczna grę ale to nie powinno być całkowitym rozgrzeszeniem dzisiejszego meczu. Brlek w tym momencie w swojej dobrej formie bardzo by się sprzydal.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.02.2018, 20:08
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Ręcznik

Sadlok - Emeryt - Odpad z Chorwacji - Odpad z 1 ligi

Parodysta Cywka - Llonch - MitroPerez ver 2

Emeryt Dziki - Carlitos - Odpad z 2 ligi hiszpańskiej

W kadrze mamy trzech piłkarzy, z czego Sadlok jest bez formy, Carlitos stracił sporo motoryki po przerwie zimowej, a Llonch to ambitny przecinak, ale bez umiejętności piłkarskich.

Czego oczekujecie od nich? Cieszmy się, że jakimś cudem jesteśmy w środku tabeli, bo patrząc na potencjał to powinniśmy walczyć o spadek. I wcale nie jest powiedziane, że taka walka w tym sezonie nas jeszcze nie czeka.

Wyszarpany cenny punkt na boisku ostatniej drużyny w tabeli to nie w kij dmuchał xD Szczególnie, że w pierwszej połowie oddaliśmy 1 ! strzał i to niecelny i to w 42 minucie...

Teraz czas na Koronę bez Arsenicia, Głowy i cholera wie kogo jeszcze. Szykujmy się psychicznie już teraz na to lanie i męczącą grę :/
Ręcznik? Serio? Proponuję się walnąć mocno w łeb.

Gramy wysoko z szybkim doskokiem, brakuje tylko jakości z przodu. Tak ma być, bardzo mi się to podoba. Carlitos większość decyzji jakie podejmował to były złe. Niestety wiele razy zbyt egoistycznie.
Dodatkowo mamy zbyt dużo zawodników grających zbyt asekuracyjnie i zbyt mało kreatynie. Niech już wejdzie ten Brlek bo nie ma kto wziąć piłki i zrobić różnicy.

Sadlok gra beznadziejnie na wiosnę. Mam nadzieję, że to się poprawi, bo z przodu marnie, a z tyłu beznadziejnie
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 25.02.2018 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2018, 20:16
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Carlitos chyba przez całe spotkanie ani razu się nie uśmiechnął :(
Dla niego gra przy takiej temperaturze, to jak wyprawa na księżyc...
Po zwolnieniu Kiko i fali optymizmu na forum nie ma dziś nawet śladu. Proponuje dać jeszcze czas trenerowi i darować sobie obrażanie piłkarzy. Gramy tym co mamy i nadal walczymy o 8. Dobrze, że Koronę mamy u siebie, bo nasz stadion to bardzo duży atut.

Liga jest tak słaba, że nie mam wątpliwości, że jeszcze zdołamy zapunktować na "silniejszych" rywalach. Co do pucharów, to póki co, widać jak na dłoni, że nie ma z czym. Może kiedyś...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 25.02.2018, 20:20
raindog napisał(a):Wyświetl post
Korzyści z tego takie, że Piast, jak już rzucił długą na skrzydło i trzeba było to później rozegrać do środka pod bramką, też się gubił i marnował świetne okazje. My ten problem mieliśmy na środku, przez co masa przechwytów i kontr. Paradoksalnie, w takich warunkach chyba lepszą taktyką byłaby dzida na napastnika ala Kiko. Ma ktoś już staty, ile km przebiegliśmy w tym meczu?

Coś koło 16km przebiegliśmy, z czego najwięcej oczywiście Llonch i Imaz.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 25.02.2018, 20:23
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Je...na Amica. Jak mogli nie strzelić karnego w 93 minucie!
Odrobilismy 1 punkt do lecha! Jesteśmy bliżej pucharów
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2018, 20:23
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
jestes najwieksza gwiazda forum - i blaznem z ktorego kazdy ma mega beke .... wiec cokolwiek bys nie napisal to i tak kazdy odbiera twoje wpisy jak cyrk , ciezko polemizowac powaznie z naczelnym blaznem ... tak sie nie da ...co do Boguskiego - to zarowno on jak i cywka i ten jakis tam Mitrovic to tylko koszulki nic nie wnoszace do gry Wisly
Masz mega beke? Czy może mega frustracje pelikanie?

Sam jesteś koszulka...
Ostatnio edytowane przez regan : 25.02.2018 o godz. 20:54.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.02.2018, 20:26
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
Coś koło 16km przebiegliśmy, z czego najwięcej oczywiście Llonch i Imaz.
12 z kawałkiem, czyli najwiecej przebiegł Llonch
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 25.02.2018, 20:28
A tak poza tym to podziwiam tych z Was, którzy dalej piszą coś o pucharach...
Z czym do ludzi...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2018, 20:36
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Odrobilismy 1 punkt do lecha! Jesteśmy bliżej pucharów
Z naszymi 5 punktami zajmujemy w tabeli zimy (tzn wiosny) 6 miejsce. Najlepiej punktuje Jaga a tuż za nimi... Korona. Nie jest tragicznie. Gorzej jeśli w środę nie dopiszemy sobie 3 oczek, a mecz będzie bardzo ciezki. Perspektywy przed nami na 8 nie będą różowe.

Po tej kolejce warto zadac pytanie która drużyna w ogóle zasluguje by grac w pucharach? Czy to my czy Lech czy Piast i tak ugramy to samo. Sportowo zadna polska drużyna nie dojrzała do gry w pucharach co nie znaczy że mamy oddac walke o nie walkowerem. Myślmy jednak o kolejnym meczu...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.02.2018, 20:40
Rafal Boguski MVP !
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.02.2018, 20:57
Cytat:
Ręcznik? Serio? Proponuję się walnąć mocno w łeb.
Sam się walnij...

Przez dwa lata siedział tylko na ławce. Był na wylocie, ale przez problemy innych bramkarzy dostał nowy kontrakt. Gra teraz, bo Cuesta jest szklany. Jeden dobry mecz przeplata trzeba słabymi. Jedną dobrą interwencję dwiema niepewnymi i jednym babolem. Przy rzutach rożnych pogubiony jak dziecko we mgle. Dzisiejszy mecz to dobry przykład (o ile go oglądałeś), miał super interwencję, ale kilka razy zachował się niepewnie, a raz doprowadził kibiców niemal do zawałów, gdy w jednej sytuacji dwa razy odbił piłkę jak siatkarz zamiast ją złapać. Przeciwnik przez niego miał setkę, ale ją zmarnował. Bramkarz w sam raz na mierzenie w środek/dół tabeli, a nie na walkę o puchary czy też solidne miejsce w grupie mistrzowskiej...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.02.2018, 21:00
Vinci napisał(a):
Dobrze, że Koronę mamy u siebie, bo nasz stadion to bardzo duży atut.
Czy ja wiem...

WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.02.2018, 21:02
Mecz słaby z jednej i drugiej strony.

Tiki-taka w zaproponowanej dzisiaj wersji (na koniec wymiany górna piłka na Carlitosa, Boguskiego czy Imaza) się "raczej" nie sprawdzi.

Na marginesie, dla wszystkich, według których z drużynami z dołu tabeli wygrana to obowiązek - wy chyba nie rozumiecie specyfiki tego sportu. Zabawa się skończyła jesienią. Na wiosnę gra się na serio. Drużyny zagrożone spadkiem będą gryzły trawę, drużyny walczące o ósemkę też, podobnie jak drużyny walczące o czołówkę. Inaczej rzecz ujmując - jeszcze przez kilka kolejek nie będzie meczów o pietruszkę, odpuszczania, strojenia fochów. Dotyczy to zwłaszcza tych, którzy do tej pory nie grali na miarę swoich możliwości "na papierze", ale teraz zepną pośladki i nie odpuszczą. W każdym meczu trzeba będzie wyszarpywać punkty, a każdy punkt jest na wagę złota.

A że, wbrew pozorom, nawet dobry trener sam nie gra, w kadrze nie znajdują się same orły, sokoły i rozgwiazdy lokalnej ligi, a zmiana systemu gry na ofensywny nie robi się "sama" jak po przesunięciu suwaków w menedżerze piłkarskim, będzie jeszcze przez jakiś czas bolało.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2018, 21:12
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem...
Dzięki za uzupełnienie. Jednak przeliczyłem się w swoich kalkulacjach...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.02.2018, 21:16
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem...

No jak nie, jak tak
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.02.2018, 21:35
czyli u siebie zdobyliśmy 20 pkt a na wyjeździe 16 przy tej samej liczbie meczów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.02.2018, 21:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sądzę, że łatwiej będzie się nam grało z drużynami atakującymi niż grającymi tak smutny futbol jak smutna paka smutnego Waldka
Biorąc pod uwagę jak wysoko gramy i jakich obrońców mamy, to atakujące drużyny mogą też nas gładziutko kontrować. Cholera wie z jakim nastawieniem wyjdziemy na mecze z silniejszymi zespołami.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2018, 21:42
czyli u siebie zdobyliśmy 20 pkt a na wyjeździe 16 przy tej samej liczbie meczów.
No tak, tylko, że ja bym się nie skupiał na naszej zdobyczy punktowej tylko na zdobyczy Korony.

My może punktujemy u siebie tylko ciut lepiej niż na wyjazdach, za to Korona w delegacji to zupełnie inna drużyna niż w Kielcach. Stamtąd cholernie ciężko jest wywieźć jakiekolwiek punkty.

Ja jestem umiarkowanym optymistą przed tym meczem - chociaż warunki będą raczej sprzyjać prostej grze - co było widać choćby dzisiaj.

Do poniżej : KAMSON :

No chyba jednak jest znacząca różnica czy gramy na R22 czy w Kielcach - co udowodnia ta tabela. Tylko trzeba choć w najmniejszym stopniu pomyśleć 'outside the box'.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.02.2018 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.02.2018, 21:43
wyglądało to słabo, ale w tych warunkach to chyba ciężko o dobry mecz.

od ostatnich jesiennych kolejek do teraz Sadlok to cień samego siebie. smutno to wygląda.
w drugiej połowie dużo tych spalonych wpadło ale tak szczerze, to nasze wysokie stanie w obronie stwarza w ostatnich meczach głównie zagrożenie. Buchalik nie szlaje na przedpolu, poza tym Piast dzisiaj ładnie wykorzystał tą przestrzeń którą stwarzamy przy SFG.
Nie wiem czy jest miejsce na dodatkową kolejkę przed pierwszą "finałową" ale kolejka w środę nie ma naprawdę sensu.

PS gdzie był VAR?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.02.2018, 21:44
wyniki jak wynik, ale ja tak grającej (na plus) Wisły nie pamiętam od czasów Maskaanta. Boje się tylko że Carillo braknie jakości w piłkarzach by realizować swój plan.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.02.2018, 21:45
Dokładnie. Czyli w takim wypadku stwierdzenie, że "nasz stadion to bardzo duży atut" to chyba lekkie nadużycie, nieprawdaż?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów