The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2017, 21:35
Lubię merytoryczne dyskusje, dlatego tę część polemiki z należytą atencją... zignoruję. Szkoda mojego czasu.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.05.2017, 21:40
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Lubię merytoryczne dyskusje, dlatego tę część polemiki z należytą atencją... zignoruję. Szkoda mojego czasu.
Przepraszam. Masz rację. Niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi . Merytorycznie nie odpowiem. Nie odpowiem, bo nie wiem czy pomysłem na grę, był brak pomysłu na grę. Nie wiem czy takie założenia były Kiko. A może przestraszyli się deszczu, a nagle jak ustał przebudzili się? Nie wiem tego, dlatego nie podejmuję merytorycznej polemiki.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.05.2017, 21:51
Barti napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy pomysłem na grę, był brak pomysłu na grę. Nie wiem czy takie założenia były Kiko.
Osobiście sądzę, że obydwaj trenerzy mieli ten sam pomysł na grę, tzn. stoimy w swoich zasiekach i czekamy na przeciwnika.

Tyle że w przypadku Lechii po pierwsze jej piłkarze wytrzymać w takiej taktyce konsekwentnie nie potrafią i czasem wyrywali do przodu, a po drugie, prawdopodobnie taktyka była uzupełniona o zalecenie strzałów z dystansu przy każdej okazji (niby same w sobie były niegroźne i tak trochę właśnie "na podreperowanie statystyk", ale najgroźniejsza sytuacja Lechii z pierwszej połowy była właśnie konsekwencją takiego strzału).

No a nasi, konsekwentnie stali w blokach, bo tak kazał Kiko i z wszystkimi rywalami z top-4 tak za jego kadencji do tego meczu graliśmy. I wyniki były, hmmm... akceptowalne, acz nie jakieś wybitne. Więc ja zakładam, że takie były założenia, choć oczywiście mogę się mylić.

Z Jagiellonią był większy luz w taktyce, ale powietrze już uszło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów