|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Lubię merytoryczne dyskusje, dlatego tę część polemiki z należytą atencją... zignoruję. Szkoda mojego czasu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
. Merytorycznie nie odpowiem. Nie odpowiem, bo nie wiem czy pomysłem na grę, był brak pomysłu na grę. Nie wiem czy takie założenia były Kiko. A może przestraszyli się deszczu, a nagle jak ustał przebudzili się? Nie wiem tego, dlatego nie podejmuję merytorycznej polemiki.![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Tyle że w przypadku Lechii po pierwsze jej piłkarze wytrzymać w takiej taktyce konsekwentnie nie potrafią i czasem wyrywali do przodu, a po drugie, prawdopodobnie taktyka była uzupełniona o zalecenie strzałów z dystansu przy każdej okazji (niby same w sobie były niegroźne i tak trochę właśnie "na podreperowanie statystyk", ale najgroźniejsza sytuacja Lechii z pierwszej połowy była właśnie konsekwencją takiego strzału). No a nasi, konsekwentnie stali w blokach, bo tak kazał Kiko i z wszystkimi rywalami z top-4 tak za jego kadencji do tego meczu graliśmy. I wyniki były, hmmm... akceptowalne, acz nie jakieś wybitne. Więc ja zakładam, że takie były założenia, choć oczywiście mogę się mylić. Z Jagiellonią był większy luz w taktyce, ale powietrze już uszło. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|