|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ivan zaczyna walic wiecej baboli niz Rysiek swego czasu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Widzę , że po artykułach w DP dużo się mówi o Alanie, ale jeśli jest zwyczajnie słabszy od konkurentów to czemu ma grać i dziwią mnie te pisane tendencyjnie art. jak to Alana krzywdzi się przez sadzanie go na ławę i ten płacz, że nie zagra w U21. Coś mi się zdaje, że panowie dziennikarze prywatnie znają Alana, albo on im coś czasem donosi co się w klubie dzieje, a teraz go bronią, bo bez nowego kontraktu stracą donosiciela...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
rafaello
Polszczy dziennikarze sportowi będą bronić zawsze młodych zdolnych polaków, slowaków i litwinów. Mają grać i tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Krzywda Alana polega na tym, że Wisła nie sprzedała go 2-3 lata temu, kiedy wracał po paśmie kontuzji - do klubu, gdzie grałby regularnie i pod mniejszą presją (i to niekoniecznie do klubu ekstraklasowego). Myślę, że duży udział w jego słabej grze ma sfera mentalna, gość się po prostu spala podczas gry (mimo 100 meczów na poziomie ekstraklasowym), bo nie wierzę, że nie potrafi celnie podać piłki na te 10 metrów, w tempo, do przodu. Błędy popełniane przy wyprowadzeniu piłki (podania w aut
U Moskala i Wdowczyka z niezrozumiałych przyczyn grał w miarę regularnie (chociaż tutaj częściowo można to tłumaczyć okresami, gdzie po prostu nie miał kto grać). Przyszedł "noname" z trzeciej ligi hiszpańskiej, obejrzał go na dwóch treningach i od tego czasu po Alanie nie ma śladu. Oczywiście zdaję sobię sprawę, że przybyła Alanowi konkurencja w środku (zarówno na defensywnym pomocniku jak i środkowym obrońcy), ale jego grzanie ławy jest dość wymowne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Lata temu gadalem z chlopakiem ktory z Alanem studiowal i na WFie grali cos tam na sali i podobno wszyscy sie za glowy lapali ze to profesjonalny pikarz. Wiadomo ze halowka to inny sport ale chyba technika uzytkowa u niego mocno kuleje.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja gralem z juniorem Wisly i tez nic ciekawego nie prezentowal. Juz go w Wisle nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja też, nawet z kilkoma (generacja CLJ) i oprócz motoryki względem nas-amatorów, to bez szału
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wg Przeglądu Sportowego Llonch oceniony został na 4. Najniżej z Naszej drużyny. chyba redaktor nie ten mecz oglądał
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie ocena z dupy bo widac po nim ze sie rozkreca i daje druzynie coraz wiecej. Niestety odwrotny trend w przypadku Ivana - pierwsze mecze super a teraz od czasu do czasu strzeli Ryska.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
on nie strzela Ryśka tylko po prostu liga go juz zweryfikowała i przeciwnicy wiedzą jak przeciwko niemu grać (wystarczy ogladnac 2 mecze by to wyłapac)
Gdyby nie jego krzyzowe, to bylby chuja warty ( tzn tyle ile sredni ligowy stoper bez szybkości ) no ale jednak potrafi rozegrać, czyli ma coś czego wiekszosc na tej pozycji nie posiada. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zauważyłem, że większość kibiców ma naprawdę ogromne wymagania od zawodnika bądź co bądź 2 ligowych klubów hiszpańskich czy niemieckich. Gdyby Ivan nie miał wad jakie niewątpliwie posiada to grałby (dalej) w Realu a nie w Wiśle. Niemniej jednak jest to zawodnik na tyle solidny, że jego wymianę na starszego i równie elektrycznego (o ile nie bardziej) Guzmicsa przy kasie którą wyłożyli Chińczycy trzeba nazwać majstersztykiem.
Obrona jako formacja gra solidniej i jest to zasługa tak zmian personalnych jak i zmian w całej organizacji gry. A co do kwestii rozgrywania to jeszcze kilka lat i środkowy obrońcy którzy tego nie potrafią nie zrobią żadnej kariery. Zawodnicy pokroju Osmana Chaveza czy Alana Urygi to przeżytek historii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co nie zmienia faktu ze jak na nasze warunki zawodnik super, w porownaniu z Ryskiem tez interes na plus. Chodzilo tylko o to ze w piewszych meczach wydawalo sie ze to mega zawodnik. Okazuje sie ma swoje wady i jak by czasami gubil koncentracje. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Gonzo gra ostatnio jakby już na dobre zaaklimatyzował się Krakowie... co (gra) z pkt. widzenia kibica Wisły niezbyt mnie cieszy.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szukacie dziury w całym, serio.
![]() |
|