The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2017, 22:51
Bardzo przeciętny mecz w naszym wykonaniu. Dopisać 3 pkt i zapomnieć (oprócz bramki Małeckiego którą myślę wielu zapamięta na długo).

Pierwszy mecz Ramireza i wiadomo było że cudów nie będzie. Dać czas pracować i czekać na rezultaty.

Ave Wisełka
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.02.2017, 22:59
kuerwa spadniemy w choj
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 11.02.2017, 23:04
Tak po cichu Załuska wyrasta nam na bardzo pewny punkt zespołu. Trudno dzisiaj mówić o jakimkolwiek stylu, ale ważne są 3 punkty. A Brożek znowu nawiązał do swojego dawnego przydomku "chybił-trafił"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.02.2017, 23:23
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Małeckiego sklonować 3x? No bez przesady... Gdyby nie był takim samolubem to by pewnie do kadry był powoływany.
Oglądałeś mecz? To że nie ma zapisanych dwóch asyst wynika tylko z pierdołowatości Brożka i Stilicia w polu karnym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.02.2017, 23:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oglądałeś mecz? To że nie ma zapisanych dwóch asyst wynika tylko z pierdołowatości Brożka i Stilicia w polu karnym.
Jakby nie był samolubem to i Zachara na pustą by zapakował, a Zdenek by miał asystę 2 stopnia. Co do Stilicia to zdajesz sobie sprawę, że ta piłka od Patryka była słaba i nie doszła do Semira, a jedynie pinć razy się odbiła od obrońcy i szczęśliwie do niego trafiła? Nie można by w żadnym wypadku mówić o asyście Małego
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.02.2017, 23:31
Mały zagrał jak zwykle bardzo dobrze, ale kurcze, ta symulka plus kilka "akcji" boiskowych to żenada i przykro się na to patrzy. Po co to?

Co do meczu, to wszyscy zagrali równo, z mega zaangażowaniem i udało się wygrać. Korona za Bartoszka gra bardzo dobrze.

Wszyscy równo, na pewno Zachara i Cywka są na fali.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2017, 23:34
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie był samolubem to i Zachara na pustą by zapakował, a Zdenek by miał asystę 2 stopnia.
Tak, a na koniec Stilić przefrunąłby nad stadionem. Zachara jak miał okazję to załadował w środek bramki, tak więc takie bajeczki to możemy sobie opowiadać.
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że sugerujesz że nam dzisiaj dość mocno pomógł? Jeden, a może i dwa karne dla Korony w pierwszej połowie?
Tylko dwa? A nie - pięć?
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
I kji w nos Mielcarskiemu,znajomi ogladali mecz w Canal+ i tak stronnicznego komantarza to dawno nie slszeli,mecz mam nagrany to sam sprawdzę.
Pomijając już to ze był żenująco stronniczy, aż kilka wiązek puściłem w jego kierunku, to koleś jest porąbany. Faul wysoko podniesioną nogą na wysokości kolana a ten - nie ma faulu, przypadkowe zagranie. Intelektualnie poziom sędziego.
Widać, że było przygotowane podsumowanie "polski trener lepszy" i "Wisła z Bartoszkiem by wygrała", ale niestety nasi wygrali 2:0, a mogli spokojnie dwie wyżej. Tak wiec ból dupy uzasadniony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2017 o godz. 23:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2017, 23:37
Niektórzy to chyba powinni kibicować Barcelonie czy 4rsenalowi. Nie wiem skąd się wzięło utożsamianie dobrej gry z wymienieniem miliona podań i utrzymywaniem się przy piłce? A ja np. uważam, że oprócz wyniku również gra Wisły była lepsza od Korony. Mieli moze 1-2 groźne sytuacje, a tak to wszystko im kasowalismy. Przecież właśnie o to chodziło aby poprawić grę w obronie i organizacje gry czyli nie lecieć za każdym razem huzia na józia na przeciwnika. Skąd wiadomo czy za poprzednich trenerów taki mecz nie skończyłby sie np 2-2, bo Wisła w imię tego idiotycznego banału, ze Wisła musi grać zawsze ofensywnie, szła by do przodu, nadziewając sie na kontry. Tak cofnęli sie i na to nie pozwolili jednocześnie, tworząc sporo sytuacji podbramkowych.

Wisła za Ramireza będzie właśnie mądrze grającą, ułożona taktycznie drużyna. Tu nie jest priorytetem jakies bicie rekordów w wymianie podań.

Co do kilku zawodników:

Gonzalez - profesor. To będzie jeden z trzech najlepszych środkowych obrońców w lidze. Extra w powietrzu, opanowanie, długie podania.
Cywka - solidnie, moze dłużej tam zostać.
Popovic - mam problem z ocena. Praktycznie nie miał strat, dobry technicznie, utrzymuje piłkę, ale niewiele z tego korzyści dla drużyny. Nie ma ciągu na bramkę, nie wyróżnia sie szybkością gry czy odbiorem. Jest taki bezbarwny, ale jednocześnie niczego tez nie zawalił.
Llonch - ma na pewno potencjał, ale o ile po Zagłębiu wydawało sie, ze z marszu weźmie skład to na tle mocniejszego rywala widać, że będzie musiał jeszcze popracować aby być w pełni wzmocnieniem.

Generalnie uważam, że z bramkostrzelnym napastnikiem ta drużyna byłaby kilka miejsc wyżej.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.02.2017, 23:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Co do kilku zawodników:

Gonzalez - profesor. To będzie jeden z trzech najlepszych środkowych obrońców w lidze. Extra w powietrzu, opanowanie, długie podania.
Cywka - solidnie, moze dłużej tam zostać.
Popovic - mam problem z ocena. Praktycznie nie miał strat, dobry technicznie, utrzymuje piłkę, ale niewiele z tego korzyści dla drużyny. Nie ma ciągu na bramkę, nie wyróżnia sie szybkością gry czy odbiorem. Jest taki bezbarwny, ale jednocześnie niczego tez nie zawalił.
Llonch - ma na pewno potencjał, ale o ile po Zagłębiu wydawało sie, ze z marszu weźmie skład to na tle mocniejszego rywala widać, że będzie musiał jeszcze popracować aby być w pełni wzmocnieniem.
Llonch dzisiaj wyszedł wysoko ustawiony nie uważasz? Bo przecież grał wyżej niż Mączyński i Popo. Trochę zagubiony, ale dużo biegał, chociaż niekoniecznie mądrze

Jak pisałem, że Gonzalez będzie topowym obrońcą ligi to mnie zjeść chcieliście :/

wolfy
Pokaż okazję Zachary. Bo chyba nie mówisz o strzale Sadloka, po którym jakimś cudem Zachara zdążył się obrócić i dziubnąć w stronę bramki.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.02.2017, 23:49
Podpisuję się pod wszystkim co napisał nesta. Nie wiem skąd to powszechne przekonanie, że Korona grała lepiej i nie zasłużyła na porażkę. Z perspektywy stadionu graliśmy bardzo pewnie w obronie i kontrolowalismy mecz. Organizacja gry to ten element, który od dawna u nas szwankował. Dzisiaj dostrzegam tu spory progres. Ja już pięknych porażek czy remisów w stylu Kazia Moskala mam dosyć.
Ivan świetny mecz. Nie dość, że pewny w obronie to umie rozegrać piłki i dysponuje świetnymi przerzutami. To może być strzał w 10.
Llonch dostał trochę czasu i w sumie bezbarwny. Spodziewałem się po nim więcej. Mam nadzieję, że się rozkręci.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.02.2017, 23:51
I tak do pierwszej porazki
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.02.2017, 00:00
Ja tylko chciałem napisać, że za to co Małecki zrobił przy ostatniej akcji meczu, powinien dostać solidną zjebę od Sobola co najmniej.
Powinien był zagrywać do Brożka i 3:0 po zawodach.
A ten zjebał podanie i tylko jakimś cudem obrońca Korony strącił to Stilicowi, który pokazał spore umiejętności, bo naprawdę trudno było tej piłki nie zmieścić w bramce.
Plus Mały miał jeszcze ze dwie podobne akcje pod koniec meczu, gdzie zamiast na czysto podawać, szukał kwadratowych jaj.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.02.2017, 00:03
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
[...]
Z Boguskim jest tak, że po 15 minutach gry można stwierdzić czy coś będzie z niego w danym meczu czy nie. Dziś było widać, że to nie to, piłka mu się plątała pod nogami, niecelne zagrania. [...]

Akurat Boguski w tym meczu wypracował karnego. Złego słowa na niego nie powiem. Bez drugiego gola mecz mógłby się zakończyć niekoniecznie takim wynikiem, jakim się zakończył.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 12.02.2017, 00:17
Ten skandaliczny komentator Canal + z Warsiawy to Rafał Wolski.
Zabawne, że na Legło.com piszą o nim tak (link weszlo.com): "Rafał Wolski, zdaniem niektórych najlepszy komentator w Polsce" (ten fragment już zniknął ).
I do tego piszą, że on jest taki obiektywny, że inni oskarżają go o kibicowanie wszystkim (Real Madryt, FC Barcelona, Valencia, Wisła Kraków, Lech Poznań, Legia Warszawa, Lechia Gdańsk). Nie tylko Legii, ale też Wiśle.
Ja tego gościa nieraz słyszałem i jest największym fanem Legii w czasie komentowania i zawsze przeciw Wiśle.

A drugi komentator meczu to Mielcarski. Też zaczął negatywnie do Wisły, ale potem Wolski już tak przeginał, że Mielcarski musiał się trochę od niego odcinać.
Te gadki o dwóch zagraniach ręką Korony (wtedy Wolski: "nic nie było!"), a potem o wydumanej ręce Sadloka, mówią wszystko o tym głupku. Wolski nawet nie umie się kryć ze swoim trolowaniem w stylu fana Legii.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 12.02.2017 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.02.2017, 00:27
dobrze ze nie musialem tego ogladac w telewizji bo z tego co czytam to noz otwiera sie w kieszeni slyszac o poziomie "obiektywizmu" w canal plus moze w koncu nalezaloby zaprotestowac o odsuniecie tych dwoch legijnych pajacow od komentowania meczow Wisly jesli nie klub to moze MY kibice mozemy pisac do telewizji i protestowac. Co do sedziego to jeszcze raz powtorze: buc jakich malo: k. cwelu skonczysz jak .....a w burdelu!
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 12.02.2017 o godz. 00:35.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.02.2017, 00:46
Widać, że było przygotowane podsumowanie "polski trener lepszy" i "Wisła z Bartoszkiem by wygrała", ale niestety nasi wygrali 2:0, a mogli spokojnie dwie wyżej. Tak wiec ból dupy uzasadniony.
Żeby tylko Bartoszka (akurat uważam, że gość ma jakąś przyszłość przed sobą), oni by nam tu Ojrzyńskiego z Korzymem i Janotą lub innego maga wpakowali, na przykład Podolińskiego.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.02.2017, 00:52
Właśnie obejrzałem na spokojnie nagrany mecz. Podtrzymuję to co powiedziałem o arbitrze: absolutna tragedia. Nie wiem, może facet miał totalnie zły dzień i powinien odpocząć w łóżku i łyknąć sobie jakiś Amol. Ale tylu durnych decyzji dawno w jednym meczu nie widziałem. Tak czy siak po tym kabarecie powinien wydać jakieś oświadczenie i samemu się publicznie zlinczować. Bo trudno nad tym przejść do porządku dziennego.

Druga sprawa, o której piszecie, czyli komentarz w Canal+:

Mielcarskiego ból anusa w temacie Wisły jest chyba powszechnie znany, bo od lat każdy mecz, w którym robi za eksperta od siedmiu boleści, to klasyczne wylewanie pomyj na nasz klub. Raz większych, raz mniejszych - ale jego niechęć do klubu czuć dosłownie w każdym niemal słowie. Pozytywnie potrafi jedynie wypowiedzieć się o pojedynczym piłkarzu albo o sytuacji boiskowej.

Tyle tylko, że to co dzisiaj duet komentatorów przy naszym meczu odstawił, to jest już w ogóle jakaś wyższa szkoła pajacowania. Ja wiem, że oni by chcieli na naszym stołku trenerskim polskiego szkoleniowca; ja rozumiem, że w ich teorii klub powinien ściągać polskich piłkarzy, a nie grajków wyszkolonych w innych realiach; ja nawet doskonale zdaję sobie sprawę, jaka zbiorowa masturbacja odchodziłaby w Warszawie, gdyby Wisła jednak nie podniosła się z kolan i musiała zostać karnie zdegradowana.

Ale tak jawnie prezentować swoją nienawiść do naszego klubu na antenie to po prostu szczyt obciachu, bo nie wiem na co oni liczą. Że ludzie tego nie dostrzegą? O ile się nie mylę, w przerwie nie było wywiadu z żadnym naszym zawodnikiem. W trakcie meczu non stop dywagowanie o kontrowersjach w jedną stronę - oczywiście bezzwłocznie rozstrzyganych na wizji na niekorzyść dla nas. Tego się po prostu nie dało dzisiaj słuchać. Zabrakło jedynie na koniec transmisji wielkiego logo Legii na ekranie z informacją, że sponsorem transmisji jest "Najlepszy klub na świecie".

Aż specjalnie wszedłem na Facebooka C+ Sport, żeby zobaczyć, co ludzie o tym sądzą. I widzę, że tą dzisiejszą żenadą zirytowali spore grono naszych (i nie tylko zresztą) kibiców. Ale wiecie co? Niech ich kur... boli!
Ostatnio edytowane przez enzo : 12.02.2017 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.02.2017, 00:56
Moze mi ktos powiedziec jakim cudem Korona nie dostala ani jednej zołtej kartki? przeciez ten sedzia to jakies fatalne nieporozumienie. Ja wiem, ze on jest dla nas pechowy ale to co robił w tym meczu to jest po prostu skandal. Ten karny to tez smiech tylko pozytywny dla nas. Co do gry szkoda, ze majac tyle okazji nie potrafilismy ich wykorzystac. 3 powazne bledy rywala to przynajmniej dwa gole powinny wpasc. Straszna szarpanina w srodku, za szybko tracona pilka. Najsłabszy na boisku Boguski (chociaz karnego wypracował), nic nie grał i ciagle mu pilke zabierali. Bardzo udany ligowy debiut Ivana, na poczatku troche nerwowosci i wykopywania na aut ale potem sie rozkrecił. Fajne wejscie Pola, szybko znalazł porozumienie z nowymi kolegami. I na koniec szansa Stilicia, szkoda ze nie trafił bo to byłby cudowny powrot (mimo błedu na samym poczatku gdy pojawił sie na murawie). Najwazniejsze jest jednak zwyciestwo z ktorego trzeba sie cieszyc. Na pewno tak sobie wyobrazał debiut trener Ramirez. I jeszcze to piekne trafienie Małego, raczej murowany gol kolejki.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2017, 01:03
Pomijając już to ze był żenująco stronniczy, aż kilka wiązek puściłem w jego kierunku, to koleś jest porąbany. Faul wysoko podniesioną nogą na wysokości kolana a ten - nie ma faulu, przypadkowe zagranie. Intelektualnie poziom sędziego.

Ale jak komentator rzekomo "bezstronny" moze na koniec pierwszej polowy powiedziec ze wierzy ze druzyna gosci strzeli gola w drugiej polowie.A koncówka pierwszej to lament Mielcarskiego ,w oóle nic o Wisle,tylko płacz ze Korona przegrywa.

Naprawde pałka sie przegła i chyba napisze jakis email do analu + bo juz mam dosc sluchania ekspertów a to Mielcarski a zaraz Wegrzyn ktorzy cały mecz jak przyjdzie im komentować akurat Wisłe to po niej jadą i zadko keidy przyznaja racje sedziemu,dzis np ta reka Micanskiego-no nic nie bylo,przy ciele.Slepy by widział ze była ręka ale Mielcarski z Woslkim nie widzieli.Za to po faulu Głowackiego szybko by chcieli mu dac drugą zółtą.A tu juz problemów ze wzrokiem nie mieli.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.02.2017 o godz. 01:17.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.02.2017, 01:10
Kto moze niech pisze komentarze na ich stronie i listy do nich bo rzeczywiscie to jest skandal
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 12.02.2017, 01:14
Nie wiem skąd się wzięło utożsamianie dobrej gry z wymienieniem miliona podań i utrzymywaniem się przy piłce?
Ano stąd, że dobra gra polega na dominacji, a nie okopywaniu się w polu karnym i desperackiej obronie. To elementarz sportu, przede wszystkim gier zespołowych.
Bronią się słabi. Lepsi atakują i utrzymują sie przy piłce. I estetycznie to wygląda dobrze. Po to się ogląda mecze, a nie sprawdza wyniki na internetach.
Np. jak Adamek uciekał na ringu przed Kliczko, to obrał taką taktykę, bo był słabszy. Jak Chelsea Mułrinio okopuje się w polu karnym, to dlatego, że są zwykle słabsi od przeciwników (a nawet ze słabszymi też nie umieli ofensywniej grać).

Niektórzy to chyba powinni kibicować Barcelonie czy 4rsenalowi.
Niektórzy chyba powinni kibicować Kielcom albo Podbeskidziu Ojrzyńskiego, a nie znanej z krakowskiego futbolu Wiśle, skoro nie rozumieją, na czym polega dobry futbol.
No ale chyba nie Koronie w tym meczu, bo wyglądała ona wybitnie dobrze, jak nie Korona. Rozgrywanie, podania, jakie Wisła powinna prezentować.

Na Wisłę na razie nie ma co narzekać, bo to początki. Choć Kiko chyba do ofensywnych trenerów nie należy.
Jak Wisła ma grać po krakowsku, jak w środku gra Boguski, Zachara, a z przodu nie ma Brożka? Albo Cywka, który sprawuje się dobrze w obronie, ale ofensywnie już nie zagra jak Jović.
Videmont i Llonch może trochę wspomogą środek i będzie możliwa dobra stylowo gra.
Ostatnią rzeczą pasującą do Wisły jest styl Atletyłko Simeone.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 12.02.2017 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.02.2017, 01:22
a ja jestem bardzo zaskoczony pozytywnie- balem sie tego balonika i szrotu ktory wybiegnie na boisko - wiem ze to tylko denna koroa itp - ale i tak bylem pelen obaw , nie przyzwyczaje sie tylko do partactwa Brozka , wiem ze to nasz legenda itp ale zawsze mialem go za zwyklego pilkarskiego lajosa- i dzis sie to potwierdzilo ......jeszcze tak 3 pkt we Wroclawiu i bedzie dobrze .....dobrze tzn bez chwilowego widma spadku i walki o utrzymanie ...nie bylem nigdy przeciwko jakiemus Kiko - bo to tak samo slaby trener jak prawie cala mysl trenerska w polsce - a pewnie ze 2-3 x tanszy w utrzymaniu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2017, 01:26
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy chyba powinni kibicować Kielcom albo Podbeskidziu Ojrzyńskiego, a nie znanej z krakowskiego futbolu Wiśle, skoro nie rozumieją, na czym polega dobry futbol.
Sorry, ale po tym przestałem czytać. Ściągnij z neta mecze za Kazia Moskala i puszczaj je sobie w kółko, jak masz niedobór "krakowskiej piłki".

Nie wiem na jakiej planecie przebywałeś przez ostatnie kilka lat, ale proponuję powrót na Ziemię i sprawdzenie co się od czasu Twojego wylotu zmieniło (zgaduję, że odleciałeś tak gdzieś po mistrzostwie Masskanta, w takim razie od razu Cię poinformuję - od tego czasu nie zdobyliśmy żadnego trofeum). A zdarzyło się wiele, niestety nic pozytywnego. Największym pozytywem ostatniego roku jest to ze jesteśmy jeszcze w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2017 o godz. 15:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.02.2017, 03:27
Obejrzalem powtoreczki. Przy wszystkich akcjach Korony(tych z powtorki, oprocz rzutu roznego) Popovic biega przed polem karnym jak dziecko we mgle, w jednej tylko probowal odbioru (bez powodzenia). Zle sie ustawia, zle reaguje, z przodu tez za bardzo nic nie daje. Mam nadzieje, ze w nastepnym meczu zobacze Lloncha, ktory moze bedzie duzo lepiej wywiazywal sie z defensywy. Nie mozna grac czworka ofensywnych zawodnikow z przodu, nie majac w srodku goscia, ktory potrafi powalczyc, ustawic sie i odebrac pilke bo robi sie za duza przestrzen przed linia defensywna.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.02.2017 o godz. 03:29.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.02.2017, 03:52
Wydaje sie, ze to powinien byc optymalny nasz skład: Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Maczynski, Llonch - Boguski, Stilic, Małecki - napatnik chyba jednak Brozek bo sie swietnie ze Stiliciem rozumieli. Ostatecznie Brlek moze sie zamieniac z Maka czy Llonchem odpowiednio do rywala. Na razie pewnie sie duzo nie zmieni bo wygralismy ale w koncu moze takim ustawieniem wyjdziemy. Ja jestem bardzo ciekawy tego Videmonta bo wydaje sie ciekawym pilkarzem, bardzo go chwalili w Ligue2 a jakby jeszcze Valencia doszedł to juz w ogole mielibysmy dobrobyt
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.02.2017, 06:34
Giuly napisał(a):Wyświetl post
Cywka dziś chyba najlepszy na boisku. Szacun, myślałem, że już nic z niego nie będzie.
Nie wiem ,może się nie znam,ale dla mnie był jednym z gorszych.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 12.02.2017, 08:26
Z Ondraskiem będą kłopoty. Chyba każdy widział z jaką kwaśną miną schodził z boiska. Mam nadzieje, że w lecie wymienią go na kogoś lepszego, skuteczniejszego i mniej konfliktowego.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 12.02.2017, 09:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Z Ondraskiem będą kłopoty. Chyba każdy widział z jaką kwaśną miną schodził z boiska. Mam nadzieje, że w lecie wymienią go na kogoś lepszego, skuteczniejszego i mniej konfliktowego.
mniej konfliktowego? o czym teraz piszesz? Brożek i Małecki są konfliktowi na boisku, bo mają pretensję do innych a sami marnują sytuacje na potęgę (Brożek) lub grają samolubnie (Małecki).
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.02.2017, 09:26
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jak miał kwaśną minę to od razu oznacza, że jest konfliktowy? Może po prostu rodzaj sportowej złości.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2017, 09:28
Chyba wszyscy wiedzą jak powinien grać Ondrasek, ale niestety wychodzi to bardzo średnio. Miał przyjmować i odgrywać górne piłki, walczyć w powietrzu, zastawiać się i dawać czas na dojście pozostałym ofensywnym zawodnikom. Natomiast bardzo dużo strat szczególnie w pierwszej części meczu, pózniej coś odgrywał, ale generalnie słabo i w pełni zgadzam się z szybką zmianą. Napastnik z takimi zadaniami MUSI mieć też dobrą technikę użytkową, to nie może być tylko walczak. A o Zdenku można wiele powiedzieć dobrego, ale na pewno nie, że jest technicznym piłkarzem.

Brożek pokazał jak się zastawić, odegrać, przytrzymać piłkę. Ech jak on by jeszcze skuteczność dołożył to byłby mega napadzior na ostatnie 2 lata.

Konkluzja jest taka, że priorytetem numer 1 na lato jest napastnik. Pisałem o tym też przed meczem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów