|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zagadka rozwiązana
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale to nie jest zadna nowość.Oni jada do Poznania i jest to samo.Lepiej slyszalni niz 40 tys Lecha. Pozdrawiamy zatem panów z Canal+ ,potraficie czynic Cuda ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.09.2016 o godz. 19:24.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Panowie z C+ przyjeżdżają na gotowe. Ja podalem tylko informacje ze profil ich grupy Ultras napisał co innego niż Ty twierdzisz. A to czy wiarygodnie źródło czy nie, nie mnie to oceniac, szczególnie biorąc pod uwage ostatnie 2 miesiace i różnego rodzaju oswiadczenia na róznych fanpejdżach przedstawianych jako pewniak mimo iż to farmazon.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.09.2016 o godz. 19:33.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://www.12zawodnik.pl/galeria/wis...7/f:10#zdjecie Pierwszy przykład z brzegu. Wystarczy odpalić jakikolwiek mecz na Reymonta, chociażby sprzed paru lat, gdzie przyjeżdżał Bełchatów czy inne Podbeskidzie w sile 50 osób, i mimo to było ich słychać w TV. Ale rozumiem, dzień bez szukania spisków jest na tym forum dniem straconym. Wyjaśnij zatem, dlaczego wiślacy w sile kilkudziesięciu osób byli słyszalni w TV, np. w Białymstoku? Jak to jest możliwe, skoro gospodarzy było prawie 20 tysięcy na trybunach? Czemu żydostwo jest bardzo dobrze słyszalne w trwającym własnie meczu? Też mają swoich kibiców w C+? ....a, ludzie, zastanówcie się 2 razy, zanim klikniecie wyślij, bo to już podchodzi pod paranoję. Z kim Ty tu chcesz dyskutować? Z ludźmi, którzy analizują tę sytuację na podstawie zdjęcia? Wiadomo, że gdyby ta akcja miała miejsce w polu karnym Wisły, to o rzucie karnym nie byłoby w ogóle mowy.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 24.09.2016 o godz. 19:56.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie to ewidentny karny i nie analizuję na podstawie zdjęcia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mozna tez miec puchy ze sobą i na miejscu takie bazgroły strugac bo ewidentnie widac, ze to na kolanie robione. Rozkminienie oprawy? Patrz - Wisła i żydy!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.09.2016 o godz. 22:28.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tzn jakie przepisy?sędzia nie widzi faulu na pazdanie który ścina piłkę jak Kurek i daje rożnego a nie karnego? 2:15
to machnięcie rączką nie jest naturalne, no chyba że się chciał chwycić gałęzi Pazdan był ostatnim obrońcom, w locie minął się z piłką i ją normalnie zawinął inaczej nasz grajek byłby f2f z malarzem, więc faul albo karny i druga żółta ja w tej sytuacji nie widzę innej opcji ale niech wypowie się jeden z drugim ekspertów od przepisów http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...t-meczu/8yl1zv
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 25.09.2016 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Naprawdę? Chyba sobie jaja robisz kolego, Popovicowi brakowało czucia piłki w tym meczu i było to ewidentne, dostawał piłkę w środku i zamiast siarczyście przerzucić albo zagrać po ziemi na drugą stronę to się bawił w siatkonogę, raz na stratę, raz na styk i ze dwa razy jak już crossował mocniej to nie w tempo na tyły nóg. W kreacji zupełnie mu ten mecz nie wyszedł i tyle mam do powiedzenia. Za to w destrukcji zagrał więcej niż dobrze. Co do karnego to akurat tam gdzie siedziałem widać było ten wymach Pazdana całkiem nieźle. Kolega Ci rzucił zbliżonko na poprzedniej stronie. Nadal twierdzisz, że nie do odgwizdania?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.09.2016 o godz. 09:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zagwizdali na naszą korzyść i tyle w temacie. Trzeba było to wykorzystać i załatwić sprawę.
Wielki szacun dla nich za ten mecz, bo zapierdalali aż miło. Od początku widać było, że są nabuzowani i im się chce. Pytanie - dlaczego w innych meczach widzimy kompletnie inny zespół, a na ległą jakoś są w stanie spiąć tyłki? Sam wynik sprawiedliwy, pod koniec to się jeszcze różnie mogło skończyć. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
tak slabej i obesranej 7egii to jeszcze nie widzialem w zyciu - przed meczem 0-0 wzialbym w ciemno - jedynie co mnie boli to fakt ze tak waznego karnego wykonuje najslabszy obok Bogusiekiego ( standardowo) pilkrz Wisly - tym wszystkim ktorzy twierdza ze Popovic zagral dobry mcz proponuje kupic sobie gumowy mlotek - albo odstawic alkohol - ten facet prezentuje poziom sredniego I ligowca - to jest po prostu jakies nieporozumienia ......boli tez jaeden fakt- ze mozna bylo tym meczem spuscic warszawska ku...e na 16 miejsce
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 25.09.2016 o godz. 20:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie wiem jak bardzo trzeba sie nie znać żeby widzieć że te karne Popo , te strzelono, to były takie mega farty że ja pierdo. Tym badziej nie rozumiem decyzji trenera po pewnym karnym Mójty ze Śląskiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
To, że Canal+ jest prawie otwarcie pro-legijny, to sprawa oczywista. Wystarczy posłuchać komentatorów. Albo skrótu z meczu. Zawsze dźwiek fanów Ległej słychać lepiej w TV. Tylko totalny nieuk może twierdzić, że grupka Ległych może być słyszalna lepiej w TV niż cały stadion Wisły bez otwartej manipulacji Canal+. No ale rozumiem. Dzień bez kreciej roboty przeciw swojemu własnemu klubowi i przymilania się Ległej i Weszło jest dniem straconym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
....a ludzie ... u nas nawet TSP było dobrze słyszalne w tv
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co tam stadion czy grupa wyjazdowa. Gniazdowy sam daje radę. Jeden!!! A nie 1000, 100, 50, 20, 10 chłopa.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szkoda, że tylko remis. Ale mecz oglądało się nieźle i doping też na niezłym poziomie. Oby tak dalej
![]() https://youtu.be/gmTrr9gkH9M ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
K..rwa Popović spieprzył mi urodzinowy prezent, ale jak zobaczyłem jak koleś zaczyna drobić niczym Zaza na Euro to wiedziałem jak to się skończy....
generalnie chciałoby się aby Wisła w każdym meczu grała na takim poziomie zaangażowania jak w ostatnich dwóch spotkaniach. Wówczas w ilości punktów byłaby jedynka przed 7 i góra tabeli, oby w kolejnych meczach grali podobnie, a punkty będą regularnie wpadać i wydostaniemy się z tego ....idołka...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby tak uderzyć trzeba mieć umiejętności... jakiekolwiek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pochwal się skad Ty masz informacje. Co do transparentu, ja tylko napisalem ze w pewnym miejscu sa inne informacje. T(p.s. uprzedając cie Dariok - dla mnie to nie jest rozkminienie oprawy i wiemy ze zrobił to typ z pewnego portalu)Tyle i aż tyle. Ty juz dorobiłes ideologie, czekam na zdjecie wskazanych osob nie ze sprejami a z flamastrami jak mądrze piszesz. Bo przeciez nie rzucasz bezpodstawnych oskarżen? a mi pozwolisz ze sam bede decydował co jest prawda a co nie i weryfikował to w innym swiecie niz świat oswiadczen internetowych, w którym widze Ty sprawnie śmigasz. nie zdziwi mnie jesli byłes w grupie ktora uwierzyła ze 140 osob z Widzewa wyszło na polane.... E: Funkykowal - liczyłem na Twoje 1-0 krwa, liczyłem! ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ty w ogóle wiesz, co to jest miksowanie? Co to są mikrofony? ● O... to był kierownik produkcji kalek z "Live Park", które nie umieją nawet poprawnych powtórek goli po meczu zrobić (tylko jakieś spazmatyczne ruchy kamery po nogach i piłce tak, że nie widać żadnej akcji i nie nadają sie do niczego w futbolu i sporcie - tacy znawcy). I co ci powiedział? Że to on ważny i jego panowie z Canal + nie mają nic do powiedzenia, chociaż to oni mu płacą i oni zamawiają materiał? Pewnie Ekstraklapa tez nie ma nic do powiedzenia? ![]() To była twoja puenta? Bo naprawdę trudno coś sensownego z twojego bajania wyciągnąc. Notorycznie. Ludzie muszą się dopytywać o co ci chodzi. ● Nawet jak by taki bałagan w Canal+ i Ekstraklasie istniał i dali wolną ręke kamerzyście i dzwiękowemu, to i tak jest to ich wina i odpowiedzialność. Własciwie skrajna nieodpowiedzialność. Ale to mało prawdopodobne, bo oni nawet kierują oklaskami swojej widowni w tej "lidze plus ekstra" jak Zarzeczny wyjawił. Tez norma w tok-szołach w USA. Małpki z Kanału się uczą wśród najgłupszych. ● A propos Legii. Ty sławisz udaną akcję Legii przeciw własnemu klubowi. I twierdzisz, że Ległe miały informacje o oprawie Wisły i się na nią przygotowały. Czyli że miały kreta w Wisle. Mam nadzieję, że nie ciebie, bo ty masz najwyraźniej dobre z nimi konktakty, a nie tylko wielkie do nich sympatie. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jakiego kreta? Chlopy od nas rozwiesily trans duzo wczesniej, ktos z L ( nie wyjazdowicz ) byl juz na stadionie, dal cynk do Warszawy a tam na szybko przed wyjazdem zrobili transa. Coz tu wiecej do rozkminiania.
PS. Nie pamietam na ktorych ( ale gdzies nie dawno ) derbach byla podobna sytuacja. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 26.09.2016 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Za realizacje transmisji odpowiada Live Park a nie C+, wiesz o ktorej przyjeżdzaja komentatorzy a o ktorej ekipa telewizyja? skoro Ty potrafisz robić to lepiej i znasz sie na dzwięku to czemu tam nie pracujesz? Wszystko było by lepsze... No i skoro piszesz, że ja "sławię" pewną drużynę to liczę że mi to wskażesz gdzie taką czynność wykonałem. Kreseq fan Legii ktory ma o wiele dłuższy staż na tym forum,i potrafi byc obiektywny, mysle ze mogły Ci powiedziec jakie zdanie mam o Legii, no ale cóż, ja swoje przezylem i jestem w stanie patrzeć po ludzku bez jadu na innych. Moze kiedyś jak spadną Ci klapki to też to bedziesz potrafił a moze nie. Kwestia człowieka. Śmieszy mnie szukanie winy zawsze gdzie indziej, a szczególnie juz ocenianie dopingu przez pryzmat telewizora... Aha i dla mnie nie jest to: a)sławienie b)udana akcja. p.s. czyli Zarzeczny to jest teraz super pewne źródło ? Serio, ta zapijaczona morda? No ale wiem, po prostu szukasz kogoś kto powie cos pasującego do Twojej teorii. I nie musisz mi odpisywać pisząc o kolejnych teoriach spiskowych. Żyj dalej w swoim świecie, jakbym Ci napisał ze kibiców Wisły w C+ jest wiecej niż 1 to byś pewnie mówił ze kłamie. Jakbym powiedział ze za marketing Legii odpowiadała kiedyś banda Widzewa też bys powiedział ze kłamie. A jedyne w co wierzysz to to w co chcesz wierzyć.OK, masz do tego prawo, jak każdy z Nas. ps.2 Livepark to nie tylko kamerzysta i dzwiękowy, to duzy sztab ludzi. Kończąc temat definitywnie - to nie ludzie z C+ ustawiają mikrofony czy tego chcesz czy nie. E: wieśniak : A to nie był po raz kolejny ten śmieszny fotograf ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i o to chodzi. kanalarze to krety Legii. Prócz szprotsona oczywiście ![]()
Oni mówią, że nie oszukują, no to prawda! Przecież by mi nie krecili jak mnie klepią po plecach. ![]() Wg twojej dziecinnej wiedzy Canal + to tylko komentatorzy? :lo: Człowieku. Twoja dziecinada jest żenująca. Canal + rządzi o odpowiada za wszystko. Także za swojego podwykonawcę Live Park. Człowieku. Ty rozumiesz, że pracę Live Park zleca Canal +? Czy ty rozumiesz tą prostą sprawę? Canal + jest panem Live Park i to on zleca co i jak robić. I rozumiesz, że Canal+ to nie tylko komentatorzy? Czy da się prosciej wytłumaczyc? A tak naprawdę, o co ci chodzi? Jakie jest sedno twojej nieskładnej wypowiedzi? Twierdzisz, że nie ma manipulacji dzwiękiem, bo masz funfla w Live Park? O co ci chodzi? Wyartykuuj to. Całe sedno sprawy tutaj to manipulacje Canal+ (i podwykonawców wszelkiej roboty) w transmisji TV. A ty twierdzisz, ze tych manipulacji nie ma? Robisz to tak mEtnie, bo sie boisz otwarcie stanąć po stronie Canal+ jak stoisz po stronie Legii? |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
widzisz, człowieku, ja mam kolegów/przyjaciół ktorym mam prawo wierzyć i ufać. To że Ty oceniasz innych przez pryzmat samego siebie, troszeczkę załamuje Ci rzeczywistość. Pomijam inne okolicznosci dzieki ktorym wiem jak wyglada praca w Live Parku.
Póki co rzuciłeś oszczerstwami których nie poparłeś niczym. Zadałem Ci kilka pytań na które nie jestes w stanie odpowiedzieć. Czemu? "canal plus jest panem live park i to on zlece co i jak robić" - mozesz to jakoś udowodnic? --> Bo ja wiem jak łatwo to zweryfikować. Czy wogole potrafisz udowodnić cokolwiek z tego co wypisujesz? A to co ja twierdze zostało ujęte w poprzedni poście, jeśli tego nie rozumiesz, przykro mi. jak nie masz dupy to tez pewno komentator z C+ lub ktoś z Legii Ci podjebał? Przykre. weź wiecej loluj, bedziesz wtedy bardziej kumaty. I oceniaj doping przez pryzmat TV. Widać niezły w tym jesteś. Pójdz kiedyś na mecz, wtedy zrozumiesz... jest mi naprawde przykro ze nie mozesz z nimi pracować, no cóż, albo byles chujowy, albo kogos nie znałeś albo inny powód. Życie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.09.2016 o godz. 20:57.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A... jeszcze jedno.
No tak. Ale Canal+ to tylko komentatorzy. W Warszawie w sudio tylko wszystko z taśmy puszczają. nie dostarczają im ścieżki dzwiękowej w wersji "multi-track". ![]()
Ja już zacząłem od sedna sprawy: "Nie ma znaczenia gdzie jest mikrofon. Znaczenie ma to jak jest zmiksowany dzwięk z wielu mikrofonów". Ale ty najpewniej nie wiesz, co to jest miksowanie. W skrócie: ustawianie głośności każdej ze ścieżek dzwiękowych pochodzących z różnych mikrofonów. Tak więc jeden mikrofon możesz puścić głośniej w miksie, a inny ciszej. I robisz to już w studio w Warszawie. A nie pokrętłem przy mikrkrofonie na murawie. ![]() To po prostu podstawa w TV. Program TV musi dostać dzwięk "multitrack", tak, że potem można manipulowac dźwiękiem. To jest oczywiste, bo potem Canal+ używa tego samego materiału do skrótów itp. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@szprotson
No i dalej to samo. O co ci chodzi? Wyartykuuj to. Twierdzisz, że nie ma manipulacji dzwiękiem, bo masz funfla w Live Park? Czy twierdzisz, że dzwięk nie jest manipulowany? Ty sie nawet boisz tego otwarcie powiedziesz. Dlatego kręcisz, mącisz i robisz krecią robotę przeciw swojemu klubowi na rzecz twoich "przyjaciół" z Live Park i Legii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A... jeszcze jedno.
No tak. Ale Canal+ to tylko komentatorzy. W Warszawie w sudio tylko wszystko z taśmy puszczają. nie dostarczają im ścieżki dzwiękowej w wersji "multi-track". ![]()
Ja już zacząłem od sedna sprawy: "Nie ma znaczenia gdzie jest mikrofon. Znaczenie ma to jak jest zmiksowany dzwięk z wielu mikrofonów". Ale ty najpewniej nie wiesz, co to jest miksowanie. W skrócie: ustawianie głośności każdej ze ścieżek dzwiękowych pochodzących z różnych mikrofonów. Tak więc jeden mikrofon możesz puścić głośniej w miksie, a inny ciszej. I robisz to już w studio w Warszawie. A nie pokrętłem przy mikrkrofonie na murawie. ![]() To po prostu podstawa w TV. Program TV musi dostać dzwięk "multitrack", tak, że potem można manipulowac dźwiękiem. To jest oczywiste, bo potem Canal+ używa tego samego materiału do skrótów itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak, niech bedzie ze C+ manipuluje światam ligą, i w ogóle mają zainstalowany magnes w piłce dzięki czemu ona lata tak jak tego chcą. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Człowieku. To po co ty bajdurzysz, skoro odmawiasz odpowiedzenia o co ci chodzi? O co ci chodzi, do cholery? Wypowiedź się zaczyna właśnie od tego. Ty nawet nie masz odwagi wypowiedzieć o co ci chodzi. Ja ci tłumaczę proste sprawy, których ty nie rozumiesz. A ty nawet nie umiesz wydukać, o co ci chodzi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|