The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2015, 19:12
Jak Kukiz i KORWIN dobiją do 10% to PiS nie będzie miał samodzielnej większości. Platforma nie przekroczy 20%,tego jestem pewien. Więc optymistyczny scenariusz zakłada PiS,który pod wpływem Kukiza i KORWINa będzie musiał zrobić zasadnicze zmiany w Polsce,m.in. zmienić konstytucje czy napisać prawo podatkowe od nowa. Z Kukizem jest ten tylko problem że na listach ma sporo lewaków,więc mogą się wyłamać i łasić do PO/ZLEWu. Dlatego bezpieczniej jest zagłosować na KORWINa. Może on być dla PiSu swego rodzaju straszakiem społecznym podobnie jak Jobbik jest dla Fideszu na Węgrzech.

swoją drogą znalezione w sieci,jak dla mnie trafione w 100% :
Cytat:
Chu..., głosuję na Korwina, bo:
- kur... dostaję jak czytam, że wciągu 25 lat na przywileje emerytalne- wcale nie najbiedniejszych grup zawodowych- poszło blisko 800 miliardów złotych,
- chu.... dostaję, jak widzę, że państwo zabiera mi ponad 50% z wypłaty
- wkur.... mnie to, że muszę płacić podatek dochodowy, który karze mnie za pracę
- pier... dostaję, jak słyszę, że 1 km budowy drogi kosztuje więcej niż w Niemczech, przy znacznie tańszej sile roboczej,
- zaje... mnie chwyta, kiedy słyszę, że wywala się na Możejki ponad 3 miliardy złotych albo 2 miliardy zł na Stadion Narodowy, a potem czytam, że brakuje na leki dla jakiegoś chorego dziecka,
- głowa mnie boli, jak czytam, że utrzymanie kancelarii prezydenta wynosi więcej niż dwór Królowej Brytyjskiej,
- boli mnie, że prawo podatkowe jest tak poje..., że mądre głowy dysputują, czy kawa z mlekiem ma mieć 8% czy 23%,
- mam ochotę zaje..., jak słyszę o solidaryzmie społecznym, gdzie matka dziecka chorego na raka ma się dokładać np. do emerytury 45 letniego górnika, policjanta, żołnierza, itd,
- rzygam, kiedy widzę jak te przymusowe mafijne samorządy: lekarski, prawniczy itp, bronią swoich Członków niczym niepodległości,
- śmiech mnie ogarnia jak czytam, że ZUS wypłaci w przyszłości emeryturę, pozwalająca mi na przeżycie od 1 do 1, jeżeli na same przywileje, rocznie pożycza 40 miliardów złotych, dzietność wśród kobiet nie pozwala na zastępowalność pokoleń, a sama instytucja jest dziurawa, jak sito mojej babuni,
- bo wkurzam się jak prezydent ''wszystkich'' Polaków podpisuje ustawę, nakazującą szczepień przeciw HPV
- mam ochotę naostrzyć siekierę, kiedy czytam, że lewactwo na utrzymanie Muslina chce wydać więcej, niż niejedna rodzina ma w tym kraju na przeżycie,
- mam ochotę zaje..., kiedy słucham w mass mediach poprawnych politycznie Żakowskich, Wróbli, Władyków, Lisów, , Grodzkich, Palikotów, itd, którzy najchętniej nasr... by na flagę Polski i wyrzekli się tego, że są Polakami,
- mam dość dotowania przez nas wszystkich ( podatników) nierentownych molochów państwowych- stocznie 12 miliardów złotych, PKP, LOT, Górnictwo- z umorzeniami ponad 60 miliardów złotych
- wku... mnie, że w cenie paliwa jest ponad 50% podatków, a za gaz i prąd płacimy jak za zboże,
- nie cierpię obłudy polityków, którzy najpierw podpisują i głosują za Traktatem Lizbońskim, a następnie udają, że walczą o suwerenność Polski w Eurokołchozie,
- nie mogę zrozumieć, jak można głosować za przyznaniem Żydom dożywotnich dodatków w wysokości 100 Euro miesięcznie za cierpienia i szkody, wywołane przez Niemców i Rosjan na ziemiach polskich.
- mam dość tej politycznej obłudy i obietnic typu: 500 zł na każde dziecko, leki za darmo dla każdego emeryta, dla każdego godna praca i płaca,
- nie zgadzam się, żeby jakiś ped... z Sejmu i Senatu decydował, co dzieci mają jeść w szkole i kiedy do niej iść,
- ponieważ państwo nie powinno zabraniać ludziom, leczyć się wszystkimi dostępnymi i możliwymi środkami- casus- marihuana lecznicza,
- i tak można wymieniać bez końca.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 15.10.2015 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 15.10.2015, 20:54
Właściciel siedmiu paszportów wie skąd wieje wiatr ? Cóż tu komentować?

http://telewizjarepublika.pl/debata-...ego,24880.html
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 15.10.2015, 21:02
Świeżość i Nowość w polskiej polityce (po lewej stronie w sweterku )

Po lewej pierwszy opluwacz RP - W.Kuczyński

Ostatnio edytowane przez heoij : 15.10.2015 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 15.10.2015, 21:10
He,he uwole w pełnej krasie,mazowiecki, kuczynski, ta pani to Olga Krzyżanowska? i do tego swetru, miodzio
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 15.10.2015, 21:24
Skoro do wyborów niedaleko, to każdy Polak posiadający prawa wyborcze staje sie ekspertem od polityki.
Z mojego punktu widzenia dobrze w systemie politycznym nie bedzie, dopóki nie przejdziemy na system dwupartyjny. Bo jak wszyscy zauważyliście (mainstream wczesniej) wejście tylu małych partyjek do sejmu osłabia PiS. Takze mainstream pompuje ile wlezie nowoczesna i lewice. Zauważyli ze PO juz nic nie uratuje, wiec trzeba ratować stołki przystawkami. Tyczy sie to rownież kukiza i korwina. Kiedy patrzę na te listy z mniejszych okręgów.. To ręce opadaja. Kto próbuje dostac sie z tych partii.

Dlaczego dwupartyjny ? Po 8 lat dzierżyła władze absolutna. I nie ma ich kto rozliczyć.. A PiS teraz moze nie dostac tej szansy z powodu tego ze media wprowadza do sejmu 6-7 partii. Najgorsze co moze byc dla demokracji. Istny chaos. Kupczenie idiotycznych rozwiązań byle stworzyć koalicje większościowa. I zeby było jasne. Nie jestem zwolennikiem PiS, tylko uważam ze maja/ bede miec największy mandat społeczny do sprawowania władzy, ktory mniejszość moze zniszczyć. Na czas imigrantów jest to najlepsza opcja. Mam nadzieje ze po 25 października ich retoryka stanie sie bardziej konkretna i negatywna.

Nie jestem rownież zwolennikiem żadnej innej partii startującej w wyborach. Wiem tylko na kogo nie zagłosuje. Czyli na skompromitowany obóz władzy po-psl, tak żałośnie broniony przez mainstream, nowoczesna platformę ratunkowa i lewaków, nie zagłosuje takze na kukiza i jego zbieraninę.
Wybor jak widać jest niewielki.. Albo nie brac udziału albo zagłosować na najmniejsze zło. Ale wybiore to mniejsze zło i zagłosuje na zjednoczona prawice. Dlatego ze jakiej stacji tv nie włączę, radia czy tez po jaka gazetę nie sięgnę - wszędzie rozhisteryzowany szloch, płacz i piana na pysku przeciwko PiS-owi. Resortowe dzieci w pełnej krasie. Co mnie najbardziej cieszy ? Niektórzy straszą wyjazdem wrazie zwycięstwa PiS. Chciałoby sie rzecz.. Nareszcie. Najlepiej do Syrii. Razem z kumplami imigrantami. Tak na powaznie.. Gdybym nie mieszkał w tym kraju, pomyślałbym ze to PiS rządzi od 8 lat i to w jeszcze fatalniejszym stylu niz ci obecnie. Przerażajace jest to, jak wiele ważnych ośrodków społecznym nadal pozostaje w rękach postkomunistów

Czym bardziej próbujesz oderwać od koryta, tym bardziej kwiczą.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 15.10.2015, 21:37
Kto i za ile promuje Petru ?

http://gf24.pl/kto-i-za-ile-promuje-petru/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.10.2015, 22:13
Na każdego z "antyestablishmentowców" można znaleźć podobną fotkę

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.10.2015, 22:33
Jaki był główny postulat Kukiza w dotychczasowym "życiu politycznym" ?
JOW
Gdzie obowiązują JOW-y?
W wyborach do senatu
Ilu kandydatów Kukiz wystawił do senatu?
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.10.2015, 22:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Te sondaże są nic nie warte, bo nikt nie będzie dobrowolnie rezygnował z luksusowego życia na rzecz więziennego wiktu http://niezalezna.pl/71911-manipulac...dano-przyklady
Sondaże można raczej sobie darować. Najlepszym hitem była ostatnia wstawka CBOS-u z frekwencją na referendum 6.09. Na 3 dni przed dali prognozę 33%, a w realu było niespełna 8%.

Z ostatecznymi prognozami na wybory bym się wstrzymał, bo coś grubszego się szykuje na początek tygodnia https://twitter.com/cezarygmyz/statu...60134387433472 . Do tego jakieś większe manifestacje w Warszawie http://niezalezna.pl/71899-tuz-przed...rzadowi-po-psl .

Czasu co prawda mało, ale jeżeli poleci coś poważnego to sporo może być przetasowań w tzw. elektoratach.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2015, 01:06
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ad.2 - Żadna dedukcja, nie powala. Dosłowny cytat z prezesa:
Nie określaliście tej wypowiedzi czasem jako majstersztyk? Kto tutaj ekonomicznie chce wspierać ciapaków, PiS czy Korwin?

Ad.3 - "Naszym celem jest LIKWIDACJA WSZELKICH ZASIŁKÓW. JEŚLI MIMO TO BĘDĄ CHCIELI PRACOWAĆ" - pozwól, że ja również posłużę się prostym porównaniem.

Ojciec przeor zakonu kapucynów bosych oznajmił, iż jeśli Władimir Władimirowicz Putin wycofa się z rejonu Krymu i Donbasu, przestanie cudzołożyć jak i odda cały swój majątek będzie on mógł ubiegać się o miejsce w klasztorze i dalsze życie w ascezie.

Powiedz mi, gdzie wypowiedź ojca przeora zakonu kapucynów bosych ma Władimir Władimirowicz Putin? Dokładnie tam gdzie imigranci wypowiedź Korwina. Pewnie nawet o Korwinie w ogóle nie słyszeli. Myślisz, że będą chcieli przyjechać do kraju bez socjalu? Z takim socjalem jak w Polsce? Nie.

Kolejny przykład - żona mówi do męża "kochanie, możesz iść do baru pod warunkiem, że nie wypijesz ani grama alkoholu". Gdzie wówczas mąż ma bar? Dokładnie tam gdzie W.W.Putin ojca przeora i ciapaki Korwina.

Koniec postu - jestem do dyspozycji gdybyś czegoś nie zrozumiał
ad2.
2,8 mld (bo chyba Ci się zera poukrywały) USD podzielone proporcjonalnie wg. PKB. Wychodzi jakieś 140 mln USD. Do wora pod tytułem pomoc dla uchodźców, co oznacza że przesyłasz: żywność (np: z przeterminowanych zapasów armii, które i tak trzeba wymienić), śpiwory, namioty (jak wcześniej) jakichś konsultantów (np: leczących stresy wojenne) itp, itd. W praktyce Twój koszt jest zerowy, a masz spokój z "ciapatymi", zagwarantowany przez wszelkie możliwe gremia europejskie. Dlatego całkiem słusznie wystąpienie prezesa było nazwane majstersztykiem. Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku.
ad3.
Jak na osobę aspirującą do miana "inteligentnej", zaskakuje bez refleksyjne powtarzanie głupawych opinii Krula. Naprawdę wierzysz w to że rezygnacja z zasiłków dla emigrantów zahamowałaby ich napływ do Europy Byłeś kiedyś w czarnej Afryce? Widziałeś te tłumy młodych ludzi nie mających nic do roboty i marzących tylko o tym aby wyrwać się do jakiegoś kraju w którym będą się mogli jakoś utrzymać? Obstawiam że na 10 Abdullahów z pustyni w Somalii, którzy czekają w Libii na przerzut do Europy, 9 nie ma nawet pojęcia o tym, że może tu dostać jakiś zasiłek. Szukają po prostu lepszego życia. I teraz baran udający liberała twierdzi, że należy ich tu wszystkich wpuścić, pod warunkiem że nie będą brali zasiłku. Z takim "wodzem" skończylibyśmy tak samo jak Rzym w trakcie wielkiej wędrówki ludów.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2015 o godz. 01:38.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.10.2015, 01:31
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Do tych wszystkich co chcą głosować na PiS,poświęćcie trochę Waszego czasu i porównajcie sobie gospodarcze poglądy i postulaty Kaczyńskiego i Korwina:

https://www.youtube.com/watch?v=-50n_fMEc8M

PiS pod względem gospodarczym nie różni się niczym od innych socjalnych partii które budują i wspierają ten durny system w Polsce i Europie,który wykańcza społeczeństwo. Zasiłkami i socjalizmem nie zbuduje się potęgi państwa Polskiego. Jakkolwiek z punktu widzenia patriotyzmu są mniejszym złem niż PO,ZLEW czy Nowoczesna,bo promują polskie wartości. Mimo to nie gwarantują konkretnej,przełomowej zmiany w kwestiach gospodarczych.Nadal będzie trwał ten system,Polska nadal będzie podległa UE,młodzi ludzie nadal będą wyjeżdżać zagranice a nasze społeczeństwo nadal będzie się starzeć,za 100 lat próżno będzie szukać naszego narodu i polskości. Dobrze,że jeszcze są w Polsce tacy ludzie jak Janusz Korwin-Mikke, Marian Kowalski czy Grzegorz Braun.
Jak widać postawiłeś sobie za zadanie poagitować trochę na tym forum przed wyborami. Czy nie wydaje Ci się jednak że wygląda trochę śmiesznie gdy pisząc o odejściu od "socjalizmu" (celowo w cudzysłów) wskazujesz jako potencjalnego sprawcę tego "osiągnięcia" gościa który wchodzi w sojusze ze skrajnymi etatystami (w rodzaju Kowalskiego czy wcześniej Giertycha), nie wspominając nawet o tym że jego prawą ręką jest facet, który przez parę ładnych lat udzielał się w klubie parlamentarnym tego "socjalnego" PiS? Jak Ci się podobają wspólne marsze Krula, Kalisza i Palikota popierające legalizację narkotyków? Nie uważasz że chłop jest zwykłym hipokrytą, który w zamian za wejście do Sejmu byłby w stanie dać przysłowiowej "d..py" każdemu?
Cytat:
Jak Kukiz i KORWIN dobiją do 10% to PiS nie będzie miał samodzielnej większości.
KORWIN dobije do 10% wtedy kiedy słońce zacznie wschodzić na zachodzie. Jego szansę na przekroczenie 5% są tak iluzoryczne, że jestem w stanie zaproponować Ci zakład (o dowolną stawkę) że nic takiego się nie zdarzy. Pokaż że wierzysz w KORWINA i podejmij rękawicę!
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2015 o godz. 01:37.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.10.2015, 01:45
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Stały elektorat Korwina to około 3% ale systematycznie się zwiększa wraz z informacjami z internetu,które docierają do ludzi,zwłaszcza młodych. Poza tym należy wziąść pod uwagę,że Korwin ma największe poparcie w liceach i wśrod studentów oraz młodych przedsiębiorców. Z każdym rokiem coraz więcej młodzieży kończy 18 lat i w dużęj części idą głosować na JKM.

PS.
Dodam że oddano 470 głosów. Następnym razem proponuję pochwalić się na forum ogólnopolskim że w sondażu na stronie wislakrakow KORWIN ma poparcie ponad 30%. Reprezentatywność będzie mniej więcej taka sama.
I na poważnie: jak usłyszałem że tą samą sondą (bo jak to inaczej nazwać) chwalił się wczoraj w Republice Wipler, to pomyślałem że histeria w KORWINie jest już zupełna.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 16.10.2015, 02:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji. Główne przepływy u Korwina są między PiS-em i Kukizem. W przypadku Nowoczesnej to mamy fluktuacje w przypadku "drugiego wyboru" na poziomie 40% w obie strony z... PO.

Jednym zdaniem mówiąc, Korwin musi zabrać po 1% Kukizowi i PiS-owi, aby załapać się na próg wyborczy. Szanse nikłe, ale zawsze.
Generalnie to całe to badanie dotyczące przepływu elektoratu i partię drugiego wyboru można sobie wsadzić w... nos. Raz ze względu na autorów, którzy, mówiąc oględnie, nie cieszą się najwyższą renomą na rynku. Dwa, ze względu na bardzo skomplikowaną naturę tego typu badań. Doceniając to ze sołtys zadał sobie trud aby te badania tu wkleić przestrzegałbym przed wyciąganiem nad ich podstawie jakichkolwiek wniosków.
Z innej beczki: ewybory wrzuciła sondy z następnych województw.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2015, 06:54
Sołtys nie musiał zadawać sobie żadnego trudu, gdyż przekleił tylko infografiki, które już wcześniej pojawiły się w temacie. Panadto niedoszły sołtys ma także ograniczone zaufanie do tych informacji (w szczególności do tej drugiej), aczkolwiek nie trudno zauwazyc z wlasnej percepcji, ze jak Kukizowi i Korwinowi rosnie to PiS spada w sondazach, natomiast PO ma 25+, gdy ich przybudowka Nowoczesna oraz Lewica sa ponizej progu. W innym wypadku ich notowania stoja na poziomie 19-25 co oznacza, ze sa to ruchy na centrolewicy.

Podobnie Palade, ktory od 2011 nie trafil z zadnym z sondazy, a w miedzyczasie wspomagal socjometrycznie m.in. PJN, Palikota, czy ostatnio Kukiza i inne start-upy troche stracil na wiarygodnosci.
Powód: wykrzaczone polskie znaki
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.10.2015 o godz. 06:58.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 16.10.2015, 09:47
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jak widać postawiłeś sobie za zadanie poagitować trochę na tym forum przed wyborami. Czy nie wydaje Ci się jednak że wygląda trochę śmiesznie gdy pisząc o odejściu od "socjalizmu" (celowo w cudzysłów) wskazujesz jako potencjalnego sprawcę tego "osiągnięcia" gościa który wchodzi w sojusze ze skrajnymi etatystami (w rodzaju Kowalskiego czy wcześniej Giertycha), nie wspominając nawet o tym że jego prawą ręką jest facet, który przez parę ładnych lat udzielał się w klubie parlamentarnym tego "socjalnego" PiS? Jak Ci się podobają wspólne marsze Krula, Kalisza i Palikota popierające legalizację narkotyków? Nie uważasz że chłop jest zwykłym hipokrytą, który w zamian za wejście do Sejmu byłby w stanie dać przysłowiowej "d..py" każdemu?
KORWIN dobije do 10% wtedy kiedy słońce zacznie wschodzić na zachodzie. Jego szansę na przekroczenie 5% są tak iluzoryczne, że jestem w stanie zaproponować Ci zakład (o dowolną stawkę) że nic takiego się nie zdarzy. Pokaż że wierzysz w KORWINA i podejmij rękawicę!
Od kiedy legalizacja marihuany jest czymś złym? "Chcącemu nie dzieję się krzywda",chcesz być traktowany nadal jak małe dziecko to glosuj na PiS,PO,SLD i reszte tych prounijnych socjalistów . JKM uważa że dorosły człowiek ma prawo zrobić ze sobą co chce i palić co chce,to jego decyzja a państwu nic do tego. Właśnie przez taką mentalność nasza cywilizacja umiera,bo ludzi traktuje się jak niewolników,a nie jak ludzi wolnych.
To może teraz ja użyję demagogii:
Jak Ci się podoba popieranie partii,która ma program tak samo socjalny jak SLD?
Jak Ci się podobało jak w PiS byli Kaziu Marcinkiewicz, Zyta Gilowska albo Ludwik Dorn,który teraz jest w PO?
A co do Wiplera,to był w PiSie to prawda,ale odszedł z własnej woli,głosował za obniżeniem podatków w przeciwieństwie do PiS i właśnie dlatego odszedł. Jakby mu zależało na korycie to nie rezygnowałby z pensji posła tylko dalej siedziałby w sejmie,prawda?

Na koniec cytat JKM z dedykacją dla Ciebie: "Dla dobra Polski jestem w stanie wejść w koalicje nawet z kanibalami"

KORWIN wejdzie do sejmu,rękawice oczywiście podejmuje,a tutaj specjalnie dla Ciebie sondaż z wczoraj:

http://polska.newsweek.pl/poparcie-d...,372249,1.html

KORWIN już 7%
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.10.2015, 10:03
Czy wejdzie Korwin czy nie , jest , był i będzie wentylem postkomuny.Tak było od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmieniło.Potrzebny jest postkomunie do kanalizowania nastrojów młodych ludzi i to robi koncertowo. Co wybory dostaje te 3-4 % których często brakuje do odsunięcia postkomuny i urbanoplatfusiarni od władzy. Nawet jak wejdzie to zrobi dokładnie to samo czyli będzie przeszkadzał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.10.2015, 10:12
Kaczynski to wentyl postkomuny. Tak bylo od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmienilo. Potrzebny jest postkomunie do marginalizowania nastrojow mlodych ludzi i robi to koncertowo. Co wybory dostaje te 25-40 procent, procent, ktore potrzebne sa do odsuniecia postkomuny i urbanoplatfusiarni od wladzy. Jak wejdzie zrobi to samo co dotychczas czyli nie bedzie przeszkadzal.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.10.2015, 10:20
słabe, słabiutkie, dno dna , wybacz ale nie skomentuję
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 16.10.2015, 10:22
Te wszystkie sondaże to można o kant dupy rozbić

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.10.2015, 10:36
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Kaczynski to wentyl postkomuny. Tak bylo od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmienilo. Potrzebny jest postkomunie do marginalizowania nastrojow mlodych ludzi i robi to koncertowo. Co wybory dostaje te 25-40 procent, procent, ktore potrzebne sa do odsuniecia postkomuny i urbanoplatfusiarni od wladzy. Jak wejdzie zrobi to samo co dotychczas czyli nie bedzie przeszkadzal.
Media głównego ścieku najbardziej atakuja Jarosława ,bo jest największym zagrożeniem dla ich(sitwy) interesów.Przypomnieć wypada jakiego naszego polityka opluwała niemiecka prasa za obrone polskich interesów http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...5c53&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.10.2015 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.10.2015, 10:39
wrzucanie/zlecanie jakicholwiek sondaży na miesiąc przed wyborami powinno być karane. Na prawdę ktoś jeszcze wierzy sondażom ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2015, 10:42
Wewnętrzne sondaże przygotowywane dla partii są wiarygodne. Wszystkie inne raczej służą do sprawdzania trendu, bo jak inaczej można interpretować sondaże dla PO z rozstępem od 19% do 31%, albo Petru od 4 do 11%. Wszystko z ostatnich dni.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 16.10.2015, 12:46
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy wejdzie Korwin czy nie , jest , był i będzie wentylem postkomuny.Tak było od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmieniło.Potrzebny jest postkomunie do kanalizowania nastrojów młodych ludzi i to robi koncertowo. Co wybory dostaje te 3-4 % których często brakuje do odsunięcia postkomuny i urbanoplatfusiarni od władzy. Nawet jak wejdzie to zrobi dokładnie to samo czyli będzie przeszkadzał.
słabe, słabiutkie, dno dna , wybacz ale nie skomentuję

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Media głównego ścieku najbardziej atakuja Jarosława ,bo jest największym zagrożeniem dla ich(sitwy) interesów.Przypomnieć wypada jakiego naszego polityka opluwała niemiecka prasa za obrone polskich interesów http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...5c53&_ticrsn=3
Media głównego ścieku najbardziej atakują Janusza,bo jest największym zagrożeniem dla ich(sitwy) interesów. Przypomnieć wypada jakiego naszego polityka,który stanął w obronie polskich interesów opluwali zwolennicy uchodźców z Wielkiej Brytanii:
https://www.youtube.com/watch?v=HEtN68hN4sw
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 16.10.2015, 13:16

Coś o vice-Korwinie

Cytat:
Kilka dni po Marszu Niepodległości w roku 2012 Przemysław Wipler przekonywał mnie i kilka innych osób, że "tylko PiS". Dopiero co poznałem faceta, a ten nie miał żadnych wątpliwości co do tego, że musi mnie przekonać do jedynie słusznego kierunki politycznego. Spokojnie odpowiadaliśmy posłowi Wiplerowi, że:
- Tylko Ruch Narodowy.
Teraz Marian Kowalski, który kopnął nas w tyłek, zapewnia że "tylko Partia KORWiN", ta w której jest ten Wipler od "tylko PiS".
Spokojnie odpowiadam Marianowi, że:
- Tylko Ruch Narodowy.
https://www.facebook.com/Wasiukiewic...404223/?type=3
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 16.10.2015, 13:42
Cytat:

Kaczyński i Korwin-Mikke, czyli politycy dla siebie stworzeni

Wbrew pozorom nie dzieli ich wiele. Znają się od 30 lat i są po imieniu. Dwa razy byli już bliscy współpracy. Wspólny rząd w 2015 r. może być ich ostatnią szansą na przejęcie władzy.

Siadamy w gabinecie prezesa. Korwin rozpiera się w fotelu z dłońmi zaplecionymi na brzuchu.

– Wszedłby pan do koalicji z Kaczyńskim?
– PiS głosi program na lewo od SLD, ale dla dobra Polski mogę z każdym.
– Co to znaczy „dla dobra Polski”?
– Wyobrażam sobie, że PiS i PO osiągają zbliżone wyniki i żadna z tych partii nie może stworzyć większości. Żeby uniknąć kolejnych wyborów, mógłbym się zgodzić na wejście do koalicji.
– I zostałby pan wicepremierem w rządzie Kaczyńskiego?
– Jeśli bez teki, to tak, tak – mówi Korwin, który spogląda na mnie nie tylko z fotela, ale także z portretu wiszącego nad biurkiem. – Nie ponosiłbym wtedy odpowiedzialności za działania rządu, to mój warunek.

Kaczyński „jeszcze niedawno” chętnie przyjmował Mikkego na spotkaniach, zaś prezes KNP poparł prezesa PiS w wyborach prezydenckich w 2010 r.

To nic, że „póki co posłowie PiS głównie krytykują polityków z Kongresu Nowej Prawicy”, bo trzeba pamiętać, że „o koalicji z Samoobroną też nawet miało nie być mowy – a jak się skończyło, wszyscy wiemy” – pisze tygodnik.

Na korzyść koalicji z KNP przemawia jeszcze jedno: wbrew temu, co mówi Janusz Korwin-Mikke, Kongres w praktyce może być skazany na PiS. Pośrednio przyznaje to Przemysław Wipler, jak na razie jedyny poseł KNP.

– Oczywiście znam wypowiedzi Korwin-Mikkego na temat porozumienia z ludożercami – mówi poseł Wipler – ale nasz priorytet na dziś to odspawanie Tuska od władzy. Koalicja z PiS w tym sensie jest więc realna.
– A różnice programowe? – dopytuję.
– Kaczyński oskarża Korwina o prorosyjskość, do tego dochodzą rozbieżności w sprawach gospodarczych.
– Naszym zdaniem dyplomacja to nic innego jak turystyka na koszt podatników. Nie przeceniamy jej znaczenia. A w kwestiach ekonomicznych też pewnie byśmy się dogadali. Dla PiS są ważniejsze sprawy niż ekonomia, a nasze warunki są czytelne. Nigdy nie zagłosujemy za podniesieniem podatków czy zwiększeniem wydatków z budżetu, nie podniesiemy też ręki za zatrudnieniem nowych urzędników.

W podobnym tonie wypowiada się zresztą sam Korwin. Mówi, że to za rządów Prawa i Sprawiedliwości zlikwidowano podatek od spadków, przypomina, że Jarosław Kaczyński, podobnie jak on, kilka lat temu opowiedział się za przywróceniem kary śmierci. Słuchając go, można odnieść wrażenie, że on i szef PiS są dla siebie stworzeni.
Tutaj co nieco o różnicach i rzeczach wspólnych.

A co do medialnych manipulacji to polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=NwM5XsFMnR8
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.10.2015, 14:15
Przeanalizuj Korwina co najmniej za ostatnie 25 lat to się dowiesz po co jest potrzebny.Młody jesteś, mało wiesz, popytaj starszych kolegów czyli "byłych korwinistów".Dla mnie to legal czy wejdzie czy nie , na pewno nie można na niego liczyć.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.10.2015, 14:40
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ad3. Jak na osobę aspirującą do miana "inteligentnej", zaskakuje bez refleksyjne powtarzanie głupawych opinii Krula.
1. Przecież Ty podałeś ten cytat.

2. Nie aspiruję do miana osoby "inteligentnej". Do tej bez cudzysłowiu też nie, albowiem nie da się aspirować do stanu posiadanego.

3. Aha, czyli ciapak jest tak durny, że tylko chce się wydostać z Afryki, a co dalej będzie to wola allaha? No jakoś nie bardzo patrząc na ich drogę do Europy. Bilety kolejowe zabukowane, na poszkodowanych przez los mi nie wyglądają. Chyba, że od ISIS czy reżimu Assada dostają markowe ciuchy i najnowszy sprzęt RTV jak i kasę na łajby czy wspomniane bilety. Tylko wtedy po co spierrdalać?

Na pomoc takim ma iść to moje 40% z PITu i VATu dyskutowanego wcześniej? 140 mln $ jak już wyliczyłeś? To jest ten Twój "zerowy koszt"?

522,2 mln ZŁ to dla zwolenników PiSu zerowy koszt.

Ale co tam, podatnik zapłaci.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.10.2015, 14:54
Przeanalizuj Korwina co najmniej za ostatnie 25 lat to się dowiesz po co jest potrzebny.Młody jesteś, mało wiesz, popytaj starszych kolegów czyli "byłych korwinistów".Dla mnie to legal czy wejdzie czy nie , na pewno nie można na niego liczyć.
Dokładnie, sam zagłosowałem parę razy na Korwina (za młodu ), ale wystarczy stanąć koło tego wszystkiego z boku, bez bicia piany o wolnym rynku i innych hasłach JKM, przeanalizować działania tego wybitnego stratega w niedostawaniu się do sejmu, żeby stwierdzić, że temu człowiekowi nie można ufać, ani powierzać rządzenia jakiegokolwiek.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.10.2015, 15:05
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, sam zagłosowałem parę razy na Korwina (za młodu ), ale wystarczy stanąć koło tego wszystkiego z boku, bez bicia piany o wolnym rynku i innych hasłach JKM, przeanalizować działania tego wybitnego stratega w niedostawaniu się do sejmu, żeby stwierdzić, że temu człowiekowi nie można ufać, ani powierzać rządzenia jakiegokolwiek.

Do tego trzeba dojrzeć, ja nigdy nie "przerabiałem" Korwina ale mam wielu znajomych którzy z niego przez lata wyrośli.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.10.2015, 15:31
Na prawicy sporo osób musi "przechorować" korwinizm, tak jak się przechodzi przez świnkę. Zwykle osoby, które dochodzą do 30, zaczynają dostrzegać niespójność, utopizm, na których jest oparty "program" (czyli zbiór luźnych haseł) Korwina.
Zresztą, kiedy się spojrzy na historię III RP i na tego, kto wymyślił Korwina na prawicy, od razu człowiek powinien być podejrzliwy. A wymyślił go panświnista Miś Uszatek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów