|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ: | |||
| Wygraną Wisły! |
|
47 | 28,83% |
| Wysoką wygraną Wisły! |
|
116 | 71,17% |
| Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bramki i akcje po których padały palce lizać, teraz dwa tygodnie przerwy i trzeba wyciągnąć maksa z tego co nam zostało do końca rundy, a po podziale punktów wszystko się może zdarzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Hahaha...
Zaczyna się... Po Legii co to nie było.... Po zwycięstwie z zakonnymi tragedia,pozoranci itd..... Polecam dobrego lekarza... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kamień z serca. Z przebiegu wydarzeń gdybyśmy to zremisowali...
WISŁA PANY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po tym meczu naszla mnie taka refleksja, ze kase ktora zostala wydana na Jovica i Barrientosa mozna bylo przeznaczyc na nowy kontrakt dla Stilica.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2014
Offline |
|
|
GALERIA ZDJĘĆ z dzisiejszego meczu Wisły z Cracovią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Oczywiście cieszy, że jakoś dali radę i zwycięstwo dowieźli do końca. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W piłkę nożną generalnie ciężko się gra bez srodkowych pomocnikow i skrzydlowych na chocby przecietnym poziomie. Poki tego nie będzie, będziemy grać słabo w porywach do przeciętnie. Dziś graliśmy przeciętnie na żydów stykło i bardzo fajnie. Po wygranych derbach nie ma co rozdzierać szat. Talze sportnh jebnij sie w leb. Jedno jest tylko pewne - Miśkiewicz musi wejść od przyszlej kolejki do bramki. Tym razem udało się uciec spod topora po jego błędzie, niekoniecznie musi tak samo być w przyszlej kolejce. Ale to tak na marginesie.
WISŁA PANY !!
Ostatnio edytowane przez fialo : 21.03.2015 o godz. 22:04.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja bym nie winił Buchalika za ostatnie występy.
Mogą irytować niepewne wyjścia, wykopy, ale generalnie broni to co ma do wybronienia. Miśkiewicz wcale nie był lepszy, a kto wie w jakiej teraz jest formie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Generalnie liczą się 3pkt i poprawienie statystyki. O stylu za 2 lata nikt nie będzie pamiętał.
Jednak należy powiedzieć, że za wyjątkiem kilku krótkich momentów gra była po prostu słaba. I wcale nie chodzi tu o brak widowiskowości i stylu - oddawanie inicjatywy, brak kontroli nad przebiegiem meczu, brak pressingu, brak tempa akcji, brak dokładności, brak skuteczności, granie na stojąco w chodzonego, pozwalanie rywalowi na zbyt wiele, i takich mankamentów można wymieniać jeszcze wiele. Na szczęście Barrientos ma umowę na pół roku, i wątpię, aby została przedłużona. Miśkiewicz wyciągał nieraz coś nie do obronienia. Buchalik nieraz puszcza coś co jest do obronienia |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Można narzekać można grymasić ale to juro
dziś Wisła PANY ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wygrana z tymi k.urwami zawszonymi to jest jednak zawsze wyjątkowa, nic nie smakuje lepiej niż dojebanie tym cwelom
.Nie ma co zbytnio analizować, zgodnie z tym czego można było się spodziewać, spieli się na nas. Inna sprawa, że nasza skuteczność dzisiaj... Inna sprawa. Nie wiem czy ktoś miał podobnie, ale po bramce kontaktowej do momentu czerwonej kartki miałem ciśnienie chyba 250, nie byłem w stanie patrzeć na naszych jak pod własną bramką wymieniali piłkę, zamiast wykopać to w kosmos jak najdalej. Przerażenie w oczach, bo jeden błąd...na szczęście go nie było. Widziałem dzisiaj walke i zaangażowanie, nie było kalkulacji (później niestety się zaczęła jak zaczęliśmy łapać żółte), podobała mi się generalnie dzisiaj nasza gra. Aha - Boguski to nie jest piłkarz na derby, niestety. Jako jedyny dzisiaj bał się dostawić nogę., dramat z nim dzisiaj. WISŁA PANY !!!
Ostatnio edytowane przez Krav : 21.03.2015 o godz. 22:45.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mecz walki
... Oslabil mnie jednak Boguski, ktory dostal solidny opier.. od Glowy , Barientos za swoje akcje i Stepinski, ktory pokazal w swojej oststniej akcji walory czyli pila pod nogami, glowa na dol i jazda. Pilke stracil a na lewej mial Semira ... |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dziękuje Wisełko za ten weekend i za naprawiony cały sezon!! Do śmietnika te łajzy z drugiej strony błoń, dziękuje Głowa za agresje sportową na boisku i dziękuję Alan za poskładanie Kapusty!! To są derby, to jest walka i serce w kształcie gwiazdy, białej!!!! Wisła Pany!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dobry wynik, fajny mecz. O dziwo doping jak dla mnie adekwatny. Kilka na prawde fajnych akcji, bylo na czym oko zawiesić. Miło się oglądało, emocje były takie jak powinny być przy derbach.
Okraszenie 'time to say goodbye' komórkami pierwsza klasa. Natomaist to co odstawili 'goście' jesli chodzi o race i całokształt - przedszkole. Mam nadzieję że ekstraklasa dorzuci coś od siebie, aby przegrane derby bardziej zabolały. Uff... ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gdybyśmy mieli na skrzydle Abdou Razacka Traore to byśmy mieli majstra ...
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
U parchów płacz i ból dupy i tak ma być!!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lukaszku na milicje palcem pokazywać!! Skandal, hańba, terroryzm! W pałę czasami racą rok temu nie zarobiłeś na Ruchu? Pilnuj komputera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ciekawe kiedy rozstrzygnie się sprawa Stilicia...
moje oceny za mecz: Buchalik - bez wiekszego bledu dzisiaj, jedynie kwestia czy dobrze zachowal sie przy bramce, moze inaczej mogl sparowac ta pilke, ale wydaje sie ze strzal bodajze Budzinskiego byl z tak bliskiej odleglosci ze ciezko bylo inaczej zareagowac Glowacki - dobry mecz Glowy, wjezdzal na maxie tak jak zawsze a przede wszystkim w derbach, popelnil chyba tylko 1 blad Guzmics- jak wyzej, najlepsza para naszych stoperow Jovic - z Legia zaprezentowal sie znacznie korzystniej, mam wrazenie ze boi sie podjac jakies wieksze ryzyko grajac do przodu kiedy ma pilke przy linii tylko woli asekurancko wycofac ja do tylu Bury - dobry mecz, juz nie jest tak elektryczny jak dawniej, wydaje sie ze wyrosl nam solidny obronca Gargula - calkiem dobry mecz Guly, asysta bardzo dobra Uryga - na swoim poziomie, ale + dla niego jest ze gra regularnie po 90 minut bo moze sie ogrywac, zobaczymy jak bedzie wygladala jego rywalizacja z Ostoja kiedy ten wroci do gry Guerrier - jak zwykle duzo szumu na skrzydle, tez zagral na swoim poziomie, choc Sarki z Legia na pewno wypadl lepiej Stilic - bez komentarza, Man of the match Brozek - bdb wystep Pawla okraszony bramka, jak to powiedzial w pomeczowym wywiadzie chyba zagral nawet ciut zbyt zespolowo (sytuacja z Boguskim) Powód: oceny
Ostatnio edytowane przez sportnh : 21.03.2015 o godz. 23:23.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
co / kto to jest majster? edit: koledzy poniżej wyjaśnili, to nie wronki ale Kraków
Ostatnio edytowane przez Kocur : 21.03.2015 o godz. 23:38.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kocur - kolokwialne mowiac majster oznacza w tym wypadku tytul Mistrza Polski.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Może "w Poznaniu takie obyczaje są...", że mówi się majster. U nas jest Mistrz i koniec tematu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na sportowo... nie ma co pisać
Najważniejsze, że laski w paski dostały w cymbał. Brawa dla naszych piłkarzy za walke na całego.Na kibicowsko... W sektorze B goście słyszani przez cały mecz 2-3 razy Czy na ich prześcieradle, pod którym się przebierali przed/po odpaleniu 6ciu rac był napis "cracovia cracovia cracovia" ![]() Brawa dla UW za oprawę. Uderzenie w najczulszy punkt rywala - o to chodzi. Nasz doping momentami miażdżący, przez resztę meczu niezły. Przyczepić się mogę tylko do tego, że śpiewanie "Wisełka 3 punkty ma", gdy prowadzimy jedną bramką a sędzia dolicza 3 minuty nie jest zbyt dobrym pomysłem... "nie chwal dnia przed zachodem słońca" ![]() DERBY NASZE, WISŁA PANY! ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=skmZ__ZUqi4 skrót meczu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czy mozecie mi wytłumaczyc co pasy chciały Nam przedstawic? bo wracałem busem i do tej pory ich nie rozszyfrowałem
Szkoda, ze nie wygralismy wyzej ale 3 punkty to 3 punkty, najwieksze pilkarskie scierwa pokonane i z tego sie trzeba cieszyc. Oprawa super, dopiero teraz na zdjeciach zobaczyłem. Kibicowsko jak dla mnie jak zwykle swietnie chociaz były momenty przestoju gdzie spiewała tylko połowa C. TIME TO SAY GOODBYE dopełniło formalnosci. Super wygladało jak cały stadion swiecił telefonami czy zapalniczkami, to zawsze przy wieczornym oswietleniu ma niesamowity efekt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kurde wreszcie porzadny doping ,widac bylo jak kazdy sie angazuje.Narozniki tez ,momentami to byla miazga
reszta meczu porzadnie,cracovia jak na 1600 osob na sektorze wokalnie ,bardzo slabo. Mecz -2 polowie tyle setek ,ze powinno byc 5;1.Ale nic to.Wazne sa 3 pkt i rewazn za ta porazke z 94 minuty . rewazn udany,dupska skopane,time to say odśpiewane Pieknie dzis bylo ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Piękna sprawa z transparentem, żeby nasz Prezes nie zapominał o Wiślackich dzieciakach z Akademii. Kolegów użytkowników, forumowiczów chyba troszkę ponosi pisząc, że w kasie musi się zgadzać. Otóż Panowie i moje drogie Panie nasza Wisełka to nie biznes. To piękne lata, piękna historia i coś więcej niż tylko klub piłkarski. To tysiące sportowców wychowanych z Białą Gwiazdą na piersi i w duchu Wiślackich wartości. Bardzo szanuję naszego nowego Prezesa, ale chyba troszkę pogubił się w tych korporacyjnych gierkach. Negocjacje w tym temacie ciężko wytłumaczyć, szarpanie się o 8 groszy, przecież w tym składzie nikt spółki nie okradnie!! Panie Gaszyński, świetny Managerze wielkich spółek. Nasza Wisełka to jest nasze życie w naszym pięknym, królewskim mieście. Nie można tak łamać małych Wiślackich serc, wytłumacz Pan to Dzieciakom!!! To o to chodzi!
// przepraszam nie ten temat, a może i nawet po troszkę ten
Ostatnio edytowane przez MWK : 22.03.2015 o godz. 00:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zawsze nad nimi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
1. Uff
2. Z obrazu gry powinno być 4-0, nie 2-1, co głownie wynikało nawet nie tyle z poprawnej postawy naszej drużyny, co tragicznie słabej sąsiadki - to nie nasz problem, ale nie pamiętam tak beznadziejnego występu Ogniwa w meczu derbowym. Nawet jak dostawali w 3 w dupę to była walka, a dziś w pierwszej połowie stali na boisku. 3. Co z kolei nieco obarcza drużynę Kazia - przy takich parodystach wystarczyło trochę mocniej ich nacisnąć i mieć 3-0 do przerwy. Niemniej zwycięzców nie oceniamy - wygrali, mimo drobnej nerwówki (na własne życzenie, po 54. minucie, choć cała akcja chyba poszła po faulu troglodyty z numerem 8) właściwie nawet przez chwilę nie wyglądało, że się nie uda. 4. Stilić, gdy mu się chce i ma dobry dzień, jest absolutnie bezcenny. Truzim, ale dziś nawet czyścił lepiej niż nasi defensywni. Szkoda, że to raczej ostatnie miesiące. 5. Wielkim plusem jak dla mnie był Dudka - najlepszy u nas obok Stilicia. Praktycznie bezbłędny, może jednak jeszcze nie czas na emeryturę. 6. Reszta różnie - Burliga bardzo niewidoczny w porówaniu do Wawy, stoperzy zwyczajowo pewni, Jović bardzo przeciętnie, zwłaszcza w ataku. Uryga bardzo dobre 50-60 min, potem dziwnie zaczął się gubić, Donald w porządku, Garguła, choć na nietypowej pozycji, to swoje zrobił (asysta). Paweł Brożek,mimo tego że de facto wygrał nam mecz, to mógł strzelić 3 bramki, cały czas gra zbyt pasywnie. Barrientos bardzo słaba zmiana, sam mógł załatwić sprawę, oby dalej było lepiej 7. No i minus - wystarczy oglądania ręcznika w bramce, s.......ił zwycięstwo w stolicy, dziś na szczęście kolejny błąd nie miał wpływu na wynik. Do tej pory trudno było o roszady w kontekście terminarza, teraz - dawać Miśkiewicza. 8. Ogólnie - widać postęp w grze, szkoda, że póki co - znowu! - wynik nie oddaje stanu faktycznego, ale na pewno idzie to w dobrym kierunku. 9. Wisła Pany! EDIT: W ogóle nie oglądam, w Gwatemali nie mamy nawet internetu. Ewidentnie to Ty nie masz za wiele do powiedzenia. Powód: komentarz
Ostatnio edytowane przez d : 22.03.2015 o godz. 11:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|