The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Topsil
Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2008, 20:37
nesta napisał(a):Wyświetl post
Transfery, problemy ze stadionem, baza, utrudnienia, takkie ogolne poczucie mozolnego, przedluzajacego sie we wszystkim dzialania jest niestety charakterystyczne dla sytuacji, w ktorej priorytetem jest pieniadz, a nie jakosc. Sytuacji, w ktorej na pierwszym miejscu stawia sie strone ekonomiczna.

Balaganu, braka zaangazowania, kreatywnosci, incjatywy, a przedewszystkim braku kompetencji. Wisla wciaz cierpi na brak ludzi mlodych, inteligentnych, o nowoczesnym spojrzeniu na funkcjonowanie klubu

Ja nie przyloze ZLAMANEGO GROSZA do gry Wisly w Tarnowie albo Chorzowie.. O takiego ! To jest "Krakowski klub" jak brzmia slowa hymnu, ktore wypadaloby przypomniec zarzadowi i Cupialowi.
Uwielbiam takich mędrców świata. Skoro szanowny Mędrco znasz receptę, to proszę wykarz się zangażowaniem, kreatywnością, inicjatywą i najważniejsze kompetencją, Wisła cierpi i czeka na Ciebie. To nic że jesteś stary i zgorzkniałay i ciągle zwalasz swoje niepowodzenia na upadłą 20 lata temu komunę. A jak nie chcesz jechać do Chorzowa i Tarnowa to nie jedź, nie szastaj tylko słowami hymnu, bo te jak pamietam brzmią "wierny swojej drużynie, znów przyjdę na jej mecz".
WISŁA KRAKÓW - MISTRZ POLSKI
1927, 1928, 1949, 1950, 1951, 1978, 1999,
2001, 2003, 2004, 2005
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2008, 20:53
nesta,gdyby zaczęto najpierw budować trybunę "C",to stadion liczyłby za;edwie ok 4,5 tyś.dlatego zaczęto budować od "e" i "d"bo ich tak naprawdę nie było.poza tym w jaki sposób cupiał miałby budować nie u siebie?nie jest to takie proste,nawet gdyby miał takie chęci....polska mimo wszystko to nie rosja i nie ukraina i prawa chociaż troche się przestrzega.
Ostatnio edytowane przez picasso : 23.06.2008 o godz. 20:57.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.06.2008, 20:54
Nesta - jest bardzo znaczącym fragmentem... bo Ty za winnego uważasz klub, który na prawdę w temacie budowy stadionu jak i ewentualnych przenosin ma g... do gadania. Więc te najazdy na Wilczka i Cupiała sobie daruj, bo są zupełnie bezpodstawne.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2008, 21:39
Topsil napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam takich mędrców świata. Skoro szanowny Mędrco znasz receptę, to proszę wykarz się zangażowaniem, kreatywnością, inicjatywą i najważniejsze kompetencją, Wisła cierpi i czeka na Ciebie. To nic że jesteś stary i zgorzkniałay i ciągle zwalasz swoje niepowodzenia na upadłą 20 lata temu komunę. A jak nie chcesz jechać do Chorzowa i Tarnowa to nie jedź, nie szastaj tylko słowami hymnu, bo te jak pamietam brzmią "wierny swojej drużynie, znów przyjdę na jej mecz".
Stary nie jestem, cwierc wieku ledwo za mna... Ty natomiast prezentujesz typowa postawe: czyli niech mi klub napluje w twarz, a ja pojade za nim wszedzie. Tak wlasnie Wisla traktuje swojego kibica na kazdym kroku, bo ten kibic nigdy nie umial sie postawic. Wyrzucaja mu druzyne na rok, a kibic: a co sie stalo ?
Chcialbym to widziec jak Partizan jedzie np. do Nowego Sadu rozgrywac swoje mecze. Skonczyloby sie na demonstacjach w miescie, blokadach siedziby klubu i tym podobnych akcjach.

"Wisla cierpi i czeka na mnie", powiedz gdzie i kiedy i jestem tam jutro. Najlatwiej tak .......ic o niczym, krytykowac innych, nie piszac samemu nic konkretnego.
Wlasnie przez takich jak ty ten kraj jest tam gdzie jest. Probe krytycznego spojrzenia i dyskusji nazywasz medrkowaniem, zgadzajac sie na wszystko co szeroko rozumiana wladza Ci wskaze.

DjIbutti, badzmy powazni. Gdyby Cupialowi na takich rzeczach zalezalo to osiagnalby swoj cel. Umowmy sie, ze nie jest to zdobycie LM, ale stworzenie odpowiednie projektu, harmonogramu budowy itp kwestii, ktore spokojnie sa do zoorganizowania pod warunkiem, ze ktos ma taki cel. Nie wiem za co odpowiada miasto, a za co Wisla, ale zakladajac, ze do miasta nalezy decydujacy glos we wszystkich sprawach stadionu, nie zdejmuje to winy z Wisly. Bo nikt w magistracie nie ma obowiazku znac systemu licencji PZPN ani szczegolowego czasu budowy, to klub powinien przewidziec, ze grozi mu sytuacja, ze nie bedzie mial gdzie grac i przedstawic takie stanowisko osobom odpowiedzialbym za tworzenie projektu czy proces planowania budowy czy komukolwiek innemu. Ale nikt zapewne nie przewidzial jak zwykle, czemu sie zreszta nie dziwie skoro bylo n-prezesow w tym czasie i kazdy prowadzil swoja polityke zaczynajac ja od 0.
Oczywiscie jesli Wisla zdawala sobie z tego sprawe i probowala wplynac na miasto w celu przyspieszenia / zmiany procesu budowy, i spotykala sie z odmowa to klub jest wtedy bez winy. Ale czy rzeczywiscie tak sie dzialo ? Watpliwe.
Ostatnio edytowane przez nesta : 23.06.2008 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.06.2008, 22:36
a po co daleko szukać a nie moglibyśmy grac na estadio celin dion , będą budować i zaraz rozbierać bezsensu
Odpowiedz cytując
vulkan
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2008, 23:04
Cytat:
GK: puchary w Chorzowie, reszta w Tarnowie

Rozgrywki krajowe w Tarnowie, europejskie puchary w Chorzowie - tak ma wyglądać sytuacja Wisły w 2009 roku, kiedy to zespół opuści obiekt przy Reymonta.

Na razie krakowski klub doszedł do porozumienia z dyrekcją Stadionu Śląskiego na wynajem obiektu na mecze fazy grupowej Ligi Mistrzów, jeśli oczywiście wiślacy do niej awansują. Przy ul. Reymonta myślą już o 2009 roku, w którym scenariusz meczów Wisły ma wyglądać tak, że krajowe spotkania krakowianie będą rozgrywać w Tarnowie (w przyszłym tygodniu dojdzie do rozmów w tej sprawie), a międzynarodowe w Chorzowie.

autor: Michał

źródło: Gazeta Krakowska

http://www.wislasoccer.com/news_item_9601.htm
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.06.2008, 23:11
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Podbijam pytanie - coś ciekawego się dzisiaj dzieje?
Tak w okolicach 13ej koparka zajmowała się resztkami gruzu i wyrównywała gdzieniegdzie podłoże.

Pierwszy raz w życiu, dzisiaj mi się zdarzyło, że stałem na Reymana i nie widziałem C... :(

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.06.2008, 23:21
Nesta, kompletnie nie rozumiem co Ty piszesz. Twoje argumenty są dla mnie trochę irracjonalne.

W jaki sposób mógłby Cupiał włynąc na np Majrchrowsiego?Myślisz, że aż taką ma władze, by wymusił na władzach miasta rozpisanie przetargu, który robi laik w tej materii?- to raz.
Po drugie, stadion Wisły był projektowany na 22 tysiące, stopniowo on ewoluował by ostatecznie skończyło się na 35 tysiącach, w związku z koszta stadionu urosły, dodatkowo ceny materiałów, robociny.
Myślisz, że co? Majchrowski .......nął by rondem mogislkim, grzegórzeckim, Operą , czy Salą koncertowo-kongresową, bywybudować stadion, bo Cupiał każe?
Zrozum, że gdyby nie Euro to stadion byśmy już dawno mieli, tyle że byłby zdecydowanie mniejszy- wtedy Kraków na ten wydatek było by stać.
Tymczasem dzisiaj szacunkowy koszt naszej świątyni to 400 mln złotych, więc bez pomocy Państwasię nie obejdzie.

Nie mniej pretensji więc do klubu, bo tak naprawdę to, że Wisła będzie grała w innym mieście, aktualnie jest najlepszym dla niej rozwiązaniem.Wolisz by Wisła na 1-2 lata zawiesiła swą działaność?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2008, 23:23
tak
<10znaków>

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.06.2008, 23:45
Niezaleznie czy wina lezy po stronie miasta, Wisly, architekta czy panstwa, uwazam, ze nie zrobiono wszystkiego aby uniknac takiej sytuacji. I nie chodzi oczywista o Cupiala proszacego Majchrowskiego o zmiane terminu budowy. Takie rzeczy odbywaja sie na innym poziomie, ale z incjatywy wlasciciela, na jego polecenie.
Ja nie wiem np. czy Wisla byla swiadoma tego problemu, czy prowadzila rozmowy, lobbowala, starala sie aby uniknac obecnej sytuacji. Do tego mamy niekompetentna strone miasta, ktore nie spieszy sie kompletnie z niczym.

Caly problem tkwi w glowach tych ludzi, czy to ze strony miasta, architekta, czy zarzadu klubu, panstwa, bo jesli ktos ma dobra wole, pomysly i energie do dzialania, mysli zupelnie innymi kategoriami niz ten beton - tak aby cos stworzyc, zmienic, to taka modernizacja planow budowy, zmiany projektu, rozpisywania przetargow i jakichkolwiek kwestii technicznych odpowiedzialnych za proces powstawania stadionu, jest do zrobienia. Moze wymaga to pukania do setek drzwi, godzin spotkan, proszenia, tlumaczenia z czym sie to wiaze itp, ale jednak nie jest to sprawa trudna. U nas bylo to jednak nierealne przy tym systemie biurokracji i mentalnoscii, przy malym stopniu zaangazowania w ten problem. To wlasnie jest tym wyroznikiem klubow Tureckich, Cypryjskich, Greckich, Ukrainskich, ze tam prezesami/wlascicielami sa kibice, fanatycy, ktorzy cale serce oddaja swojemu klubowi, ktorzy poruszyliby niebo i ziemie aby osiagnac swoje zamierzenia i nie dopuscic do takich sytuacji.

Cupial ma szacunek do Wisly, sentyment, kibicowal jej od zawsze, ale to nigdy nie bedzie prawdziwy pasjonat. Czlowiek ktory w klubie spedzialby cale dnie, dla ktorego nie do pomyslenia bylaby sytuacja wyjazdu druzyny ze swojego miasta na rok, ktory zwracalby uwge na szczegoly funkcjonowania klubu, ktory po prostu zylby codziennymi problemami SWOJEJ druzyny, ze SWOJEGO miasta, ktory bawilby sie Wisla w pozytywnym tego slowa znaczeniu... Sprowadzal swoich ulubionych zawodnikow, patrzyl jak rozwijaja sie talenty, ktore sprowadzil do klubu. Ale on tego nie czuje w ten sposob, tak samo jak zaden inny wlasciciel pilki w Polsce. To nie sa kibice i w tym caly problem. Najblizszy tego modelu jest Drzymala, ale jemu znow los poskapil $$$
Ostatnio edytowane przez nesta : 23.06.2008 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.06.2008, 07:07
nesta - doceniam Twój młodzieńczy zapał, ale naprawdę nie wiesz o czym piszesz, jeśli chodzi o budowę stadionu.
Buduje Miasto, ze środków publicznych. Wiesz ile to jest przeróżnych uwarunkowań (prawnych, finansowych, politycznych) żeby ten proces przeprowadzić do końca?
Zwłaszcza, że większość działań przypomina partyzantkę - długo nie było przecież wiadomo jaki bedzie ostateczny projekt stadionu, co z kolei jest wynikiem decyzji o przyznaniu Polsce organizacji EURO 2012 i zmiany koncepcji budowy stadionu.
Dziesięciu Cupiałów by tu nie pomogło.
Pewnych rzeczy sie po prostu nie da przeskoczyć - ot, choćby takiej, że inwestor publiczny MUSI mieć zabezpieczone środki w budżecie by ogłosić przetarg.
Ty naprawdę myślisz, że 100 mln zł (tylko na rok 2009) to jest dla Miasta Krakowa taki nic nie znaczący wydatek?
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.06.2008, 08:10
no one napisał(a):Wyświetl post
oj to będzie tlok na drzewach w parku
najlepszy widok z górki w Parku Dżordana
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.06.2008, 09:02
No cóż, długo wydawało się, że uniknie się przenosin Wisły z Reymonta ale ostatecznie obydwie strony - Miasto i Klub - doszły do porozumienia, że najlepszym wyjściem będzie zamknięcie stadionu na jedną rundę.
Czy można było tego uniknąć? Pewnie tak. Ale wpłynęło na to wiele wcześniej nieprzewidzianych elementów. Rozpisywanie się teraz o tym i sztuczne szukanie winnych nie ma sensu. Tak będzie i tyle.
Ciągłe pisanie o braku kompetencji miasta przy inwestycji pokazuje tylko jak osoby mieniące się tutaj ekspertami (przynajmniej część z nich) tak naprawdę nie mają pojęcia czym jest projektowanie i budowa stadionu.
Trochę więcej optymizmu życzę niektórym. Póki co wszystko idzie zasadniczo zgodnie z harmonogramem i całość powinna być ukończona na czerwiec 2010.
Co do Tarnowa - osobiście się cieszę, miasto znajdzie trochę pieniędzy na remont obiektu Unii, promocja piłki na najwyższym polskim poziomie - i to nie tylko Wisły w tamtej części Małopolski ale także tarnowskiej piłki, może lokalni sponsorzy się znajdą, może ruszą Unię i stadion. A to, że mniej kibiców z Krakowa zobaczy jedną rundę...no cóż, trzeba się z tym pogodzić, nie jest to komfortowa sytuacja ale chyba warto się poświęcić w perspektywie szybkiego powstania nowego stadionu i wprowadzenia zupełnie innej jakości.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2008, 12:09
Cytat:
Ponad 1,5 mld zł Kraków wyda na inwestycje związane z przygotowaniami do Euro 2012. W mieście powstaną nowe stadiony, drogi i linie tramwajowe - zapowiada "Dziennik Polski".
Na przedsięwzięcia związane z Euro 2012 zarezerwowano 600 mln euro z funduszy europejskich. Pieniądze te mają zostać podzielone pomiędzy sześć polskich miast przygotowujących się do mistrzostw Europy. Reszta będzie pochodziła z budżetu państwa i gmin.
Stadion Wisły zostanie rozbudowany do 33 tysięcy miejsc. Całkowicie zmieni się również jego otoczenie. W sąsiedztwie powstaną bowiem parkingi, hotele, centrum treningowe oraz hala sportowa. Dlatego też rozbudowie ulegnie - do dwóch pasów w każdą stronę - ul. Piastowska i częściowo ul. Reymonta.
Wyremontowane zostaną także torowiska, po których będą się poruszały tramwaje z kibicami. W planach jest również budowa trasy szybkiego tramwaju do III Kampusu Uniwersytetu Jagiellońskiego w Pychowicach.
Wśród nowych przedsięwzięć znalazły się również m.in.: rozbudowa ronda Ofiar Katynia, modernizacje stadionów treningowych Cracovii i Hutnika, a także budowa podziemnych parkingów. Pierwszy z nich powstaje już pod placem Na Groblach, a budowę finansuje prywatna firma. Pozostałe parkingi - w rejonie stadionu Wisły - mają powstać pod al. Focha oraz pod placem przed gmachem Uniwersytetu Rolniczego przy al. Mickiewicza.
Również kolej przygotowuje się do wielkich inwestycji. - Czekamy na decyzję w sprawie rozdziału pieniędzy- mówi Józefa Majerczak, zastępca dyrektora PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. w Oddziale Regionalnym w Krakowie. Dotacje zewnętrzne są niezbędne do realizacji projektu modernizacji tras kolejowych z przystankami za 90 mln euro. Do 2012 r. mają zostać odnowione albo przebudowane niektóre krakowskie linie kolejowe i stacje m.in. Kraków Główny.

Źródło informacji: PAP/Dziennik Polski
ulice nawet poszerzą do stadionu..
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.06.2008, 12:41
na papierze wszystko brzmi ładnie
ale oby wszystko wypaliło i faktycznie za te 4 lata stadion i otoczenie byly na europejskim poziomie.
jedno mnie tylko zastanawia...od przyznania Polsce Euro minęło juz sporo czasu..a w dalszym ciągu sie tylko pisze ze zrobi sie to i to , ze bedzie kasa na to i na tamto....a kolejne miesiace uciekają...i tak naprawde to ile im tego czasu zostalo? pozniej beda robic wszystko równoczesnie?
moze sobie ktos wyobrazić jak bedzie wyglądala okolica gdy bedzie budowany stadion, hala, hotele, baza treningowa, rozkopane ulice...itd. i czy wystarczny czasu zeby to wszystko zrobic
What's new?

Odpowiedz cytując
Topsil
Member

Od: 10.2003

Stary 24.06.2008, 14:53
nesta napisał(a):Wyświetl post
Stary nie jestem, cwierc wieku ledwo za mna... Ty natomiast prezentujesz typowa postawe: czyli niech mi klub napluje w twarz, a ja pojade za nim wszedzie. Tak wlasnie Wisla traktuje swojego kibica na kazdym kroku, bo ten kibic nigdy nie umial sie postawic. Wyrzucaja mu druzyne na rok, a kibic: a co sie stalo ?
Chcialbym to widziec jak Partizan jedzie np. do Nowego Sadu rozgrywac swoje mecze. Skonczyloby sie na demonstacjach w miescie, blokadach siedziby klubu i tym podobnych akcjach.

"Wisla cierpi i czeka na mnie", powiedz gdzie i kiedy i jestem tam jutro. Najlatwiej tak .......ic o niczym, krytykowac innych, nie piszac samemu nic konkretnego.
Wlasnie przez takich jak ty ten kraj jest tam gdzie jest. Probe krytycznego spojrzenia i dyskusji nazywasz medrkowaniem, zgadzajac sie na wszystko co szeroko rozumiana wladza Ci wskaze.
Widzę że masz duży problem. To nie przeze mnie ten kraj jest jaki jest, ale przez takich jak Ty - maruderów, krzykaczy i roszczeniowców. Ja nie siedzę i nie narzekam, że nie dano mi tego, tamtego i nie twierdzę że ten powinien zrobić to, a ten tamto. Jak mi się coś nie podoba, a zapewniam Cię że wiele jest takich rzeczy, to albo robię wszytko by to zmienić, albo jeżeli jestem za mały do tego, godzę się na to.
Bawi mnie twoje podejście do sprawy, a w szczególności cytat „powiedz gdzie i kiedy a jestem tam jutro”. Drogi kolego, po pierwsze nie oczekuj od innych, że łaskawie poproszą Cię o twoje rady. Jeśli wiesz jak zrobić coś lepiej, sam zapukaj do odpowiednich drzwi, znajdź drogę, a nóż ktoś Cię posłucha. Po drugie nie czekaj do jutra. Jutro będzie za późno, bo zapadną decyzję, których nikt nie będzie zmieniał. Rusz dziś, teraz i działaj. Póki co jesteś mały krzykacz zza klawiatury swojego komputera z którym nikt kto podejmuje decyzje nie będzie się liczył.
A co do PRL-u, to jak widzę niewiele z niego pamiętasz. Szanuj jednak ludzi którzy musieli żyć i radzić sobie w tym systemie. Zapewniam cię że nie są gorsi od bandy nowobogackich cwaniaków dla których kasa stanowi jedyny motyw ich działania.

PS. Jeśli o mnie chodzi to jestem „piknik” z sektora „B”, ale czy do Tarnowa czy do Chorzowa za moją Wisłą pojadę na mecz.
WISŁA KRAKÓW - MISTRZ POLSKI
1927, 1928, 1949, 1950, 1951, 1978, 1999,
2001, 2003, 2004, 2005
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 24.06.2008, 15:38
A jaki to mam duzy problem ? Bardziej ubaw, bo moje slowa znajduja potwierdzenie chocby w dzisiejszym "Il Giornale", ktore wieszczy odebranie Polsce Euro 2012. I wcale nie zdwiwie sie jesli tak sie stanie. Ale trudno zeby bylo inaczej w takim kraju jak ten, gdzie problem nie do przeskoczenia stanowi takie dopasowanie budowy stadionu aby druzyna mogla na nim grac swoje mecze.
A jak masz taka duza tolerancje na wady innych to miej, dobrze dla ciebie. Bedziesz zdrowszy w zyciu. Ja niestety nie potrafie biernie patrzec na polskie, ciemne, pijane, narodowe, prymitywne masy, biurokratyczny beton, i post PRLowska mentalnosc duzej rzeszy ludzi.
U nas wlasnie zawsze "sie nie da"... Bo jest tysiace roznych problemow i przeszkod. Jakos dziwnie na calym swiecie sie da, ale u nas nigdy nie... Ale nie bedzie inaczej, bo taka jest natura Polakow. Moze za 1, 2 pokolenia mina to sie cos zmieni.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.06.2008 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 24.06.2008, 17:10
Akurat jeżeli chodzi o "Il Giornale" to większą wiarygodnością od nich może szczycić się "Fakt", a obiektywizmem "Nie". Nakładem lekko przewyższają "Niedzielę", a poziomem artykułów "Źródło". Także nie bardzo bym im ufał...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 24.06.2008, 18:37
Mam nadzieje, ze to nieprawda, bo inaczej mielibysmy kompromitacje na skale swiatowa i budowa stadionu dla Wisly moglaby sie skomplikowac.
Nie zmienia to jednak faktu, ze nie jest dobrze i potrzeba ogromnej pracy aby do takiej kompromitacji nie dopuscic. Do tej pory uwaga wszystkich byla zwrocona na Austrie i Szwajcarie, teraz gdy Euro sie skonczy, wszyscy skieruja swe oczy na Polske i Ukraine.
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2008, 19:40
A niech zabierają to EURO byle po dacie rozpoczęcia budowy A/B, bo wtedy już nic się u nas nie będzie dało zmienić.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.06.2008, 19:50
nesta--> może jeszcze po drodze beda sie patrzec na RPA ;p
Apropo stadionu i baz treningowej; moje zdanie jest takie: Budujmy już ten stadion i pożądną bazę treningową. Jak już zbudujemy to wszystko to zatrudnijmy pożądnych i uczciwych ludzi*. Rozwijajmy nasze talenty i te sprowadzane [zza granicy czy z Polski]. Niech Wisła będzie wielka pod każdym względem, żebyśmy się mogli tak naprawde, pełną parą porównywać do najlepszych. Fakt, że miną jeszcze dłuuuuugie lata zanim na Reymonta trafią największe gwiazdy, ale zacznijmy od "wydawania" wielkich gwiazd.

*Tzn.- słyszałam [zresztą nie tylko ja], że niestety w Wiśle w młodszych drużynach grają dzieci/młodzież, których rodzice są spokrewnieni z ludźmi działającymi w Wiśle bądź są to znajomi naszych kochanych działaczy. Cóż... powinniśmy brac talenty z podwórka, a nie z salonów. Najlepszym przykładem- Brazylia.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2008, 12:36
Ciekawe co ta krecha wzdłuż boiska oznacza

Może wzdłuż tego będzie się rozciągać nowe C, jak myślicie
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 25.06.2008, 12:41
misiek088 napisał(a):Wyświetl post

Ja myśle ze tam stały reklamy
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.06.2008, 12:50
no mnie sie tez tak wydaje xD... chociaz przez chwile myslalem o kanale odprowadzajacym wode :S
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.06.2008, 12:52
linia nowej trybuny będzie mniej więcej na dzisiejszym płocie
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2008, 13:02
To widocznie ciężkie te reklamy były (zapuściły korzenie) hehe
Ale fajnie by było gdyby tam się zaczynała linia nowego C.
Pożyjemy zobaczymy jak to będzie wyglądać
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.06.2008, 13:58
Na pewno nie bedzie tam poczatku nowej C, bedzie on, tak jak ktos napisal, na wysokosci plotu. Przeciez musi sie zgrac z trybunami E i D
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.06.2008, 14:01
Takk fajnie by było jakby tam się zaczynało C, a narożniki byłyby odchylone od boiska
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.06.2008, 14:04
misiek088 napisał(a):Wyświetl post

Tam byly reklamy i stad ta linia, popatrz na foty z meczu
,
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.06.2008, 22:22
tam gdzie płot bedzie C, a tam gdzie ta linia pewnie linia autowa boiska. Tak by chyba było najrowniej ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów