|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Potrzebuję klucza do tych części zaznaczonych na czerwono:
![]() Czy ma on jakąs konkretną nazwę? Kupię go w Castoramie lub w Ikei... czy mogę w zwykłym rowerowym sklepie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Klucz imbusowy - "imbus"
![]() Powinny być w ikei i w castoramie i w zwykłym rowerowym ![]()
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 12.07.2010 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
potrzebny ci jest klucz imbusowy najlepiej kupić cały komplet jest ich chyba 8 jeśli chodzi o to gdzie kupisz to zwykły sklep z narzędziami niema sensu przepłacać w rowerowym.
![]() ![]() KOSOVO JE SRBIJA !!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Na co zwracać uwagę przy kupnie roweru górskiego? Polecacie jakieś komisy? Chciałbym kupić coś używanego w rozsądnej cenie, ale totalnie nie wiem jak się za to zabrać, żeby kupić coś w miarę dobrego. Z góry dzięki za pomocne wskazówki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Daj Cene to ci pomogę
dobrać ![]()
Nieliczni , ale oddani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Do tysiąca złotych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mogę rower umyć Kärcherem?
Jak w ogóle najlepiej zakonserwować rower na zimę? jeśli nie będzie używany przez kilkanaście tygodni? |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja myje czasami myjką na ARGE pod ciśnieniem - ważne żeby nie kierować strumienia do supportu.
Przede wszystkim właśnie spryskaj łańcuch i wszystkie tryby odtłuszczaczem do smarów np. K2 albo WD40. Odczekaj i zmyj wszystko pod ciśnieniem. Nasmaruj łańcuch, potem wytrzyj resztki smaru i ok. Jak masz amortyzator to rower nie powinien być do góry nogami bo może olej wyciekać nawet z najlepszego. Na wiosnę przed sezon smarowanie piast w kołach, kontrola linek i jazda ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Ja łańcuch i kasetę myję WYŁĄCZNIE benzyną ekstrakcyjną. I to nie na zimę tylko po każdej jeździe, gdzie zwykle nie widzę roweru spod błota na nim ARGE jest fajne do umycia roweru ale w domu i tak trzeba go domyć zwłaszcza na napędzie. Ja wypinam koła, myję je pod ciśnieniem prysznicowym i ramę ciepłą wodą z detergentem. Wysuszyć, wytrzeć i nasmarować TYLKO łańcuch (klasycznie po kropli na ogniwo). I tylko ... dlaczego już myjecie rowery na zimę ? Sezon jeszcze ze trzy tygodnie ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No ja już widziałem takich co WD40 smarowali - łańcuch się zacierał po 50 km
Ale do rozpuszczenia syfu się nadaje.Ja nie myje jeszcze na zimę, to znaczy nigdy nie myję bo zdarza się jak np. w tym roku że wyciągałem rower przy minus 20 - jak jechałem po auto do mechanika ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
^^^Dzięki Panowie!
Ja już niestety sezon w weekend skończę, bo rower ma w domu, a do świąt w krk siedzę. Nie chce mi się go taszczyć do akademika. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Pobudka po śnie zimowym
![]() Pogoda co prawda lekko do d... ale otwarcie sezonu już zaliczone, co prawda marne 50 km ale zawsze coś. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja już w tym roku 130km na liczniku. Ostatnie kilka dni odpuściłem bo jak jechałem w strone miasta to śr. predkosc koło 18km/h a jak wracałem to ponad 30. Nie ma wtedy przyjemności z jazdy.
A swoją drogą znacie jakieś ciekawe trasy, tak do 30km w okolicach Krakowa(Nowa Huta?)? W tamtym roku jeździłem nad Wisłą i pare razy się dojechało do ZOO, a tak to raczej po Hucie jeździłem, bo mniejszy ruch. Ale teraz pasuje wyjechać poza, poleci ktoś jakąś trase? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
już?
na bikestatsie sa ludzie co maja po 5000... już ![]() fajne spokojne drogi z górkami są w trójkacie droga nr7, Słomniki, Proszowice. Wyjeżdżasz z Huty przez Bohaterów września do Raciborowic. Ciekawa mozę być też wycieczka do wioski Żydów ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A jak już jesteś w Raciborowicach to można obrać parę tras żeby dostać się do 7
np:Raciborowice - Książniczki - Młodziejowice i wyjazd w Michałowicach na E7 - potem to już w lewo na Kraków w prawo na Słomniki. Ciekawa trasa również Raciborowice - Prawda - Pielgrzymowice - Więcławice - Zagórzyce ( małopolski szlak owocowy - jabłka mają przednie Różne trasy i tereny ciekawe, ciężko nie jest ![]() P.s kombinacji może być wiele, obczaić to można na Google Mapy. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wybieram się na weekend w góry. Chciałbym troszkę pojeździć na rowerze, raczej bez szaleństw ;-)
Poszukiwany rower w miarę solidny, z którym nie będzie problemu przy wymianie części kiedyś tam... Warto zainteresować się którymś z tych tańszych tutaj http://www.isport.pl/rowery-gorskie-c-5_1_4.html ? Ok 1200zł chciał bym wydać, da się za takie pieniążki kupić coś nowego porządnego? Liczę na porady ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._prowadzi.html
Zapraszam do głosowania. Przydałyby sie stojaki pod stadionem. Wśród lokalizacji można głosować na Stadion Wisły. Głosować można tutaj: http://www.allforplanet.pl/pl/eko-dz...nie__zaglosuj/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może ktoś polecić jakieś dobre hamulce hydrauliczne i tarcze? będę wdzięczny, bo mam mechaniczne tektro i uważam, że nie ma gorszych...
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kupiłem licznik rowerowy bez przewodowy:
![]() I w instrukcji jest napisane : ZAMONTUJ MAGNEZ DO SZPRYCHY ( to małe gówienko w kółku ) PAMIĘTAJĄC ABY ODLEGŁOŚĆ OD CZUJNIKA MAGNESU ( do duże czarne w kółku ) WYNOSIŁA MAKSYMALNIE 3 MM jakbym nie przymocował tego czujnika dużego , to nie ma szans by odległość była do 3 MM ! Wychodzi zawsze powyżej 0,5 cm . Co radzicie ? Zamontować tak jak się da ? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
A całkiem poważnie - również polecam. Jeżdżę tamtędy już od ubiegłego roku. W tym roku wynalazłem kilka zajebiaszczych skrótów (przecinanie E77 w różnych miejscach w Michałowicach, kombinacje w okolicy Iwanowic, skrót w okolicy Rzeplina). Polecam też stronkę bikemap.net (na której posiadam konto). Do zobaczenia na szlaku ![]() PS. Niewarto katować sie w Marszowicach pod górę. Lepiej zjechać w prawo koło drewnianego krzyża lub jedno skrzyżowanie dalej na miejscowość Goszcza i dalej Łuczyce i Więcławice. Trasa dłuższa, ale znacznie bardziej wolę tamtejsze wzniesienia. I oczywiście serdecznie odradzam jazdy po E77.. Brrr...
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 21.07.2011 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.pinkbike.com/news/Enduro-...-Premiere.html świetna Polska produkcja, bardzo ciekawy i pokazuje, to co w górskiej jeździe najlepsze
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Sezon otwarty.
Niecałe 70 km i zdycham Ale jest ok.![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
sa pod stadionem Wisły stojaki do których mozna przypiąć rower ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są, w tamtym roku podpięli te z głosowania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ładnie ładnie
![]() Ja się zapuściłem straszliwie, ostatni większy wypad to chyba w listopadzie z 90km. Dramat. Najdalej to dojeżdżam na piwo do Osady hehehe. Całe 2km. Jeździ ktoś w ciuchach Endury? Się zastanawiam nad zakupem właśnie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Ja mam rękawiczki - nie jestem z nich zadowolony - strasznie szybko się przetarły. ![]()
Ostatnio edytowane przez sefarsefar : 19.03.2012 o godz. 17:11.
![]()
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
siema,
Mój kumpel z pokoju chce kupić rower i prosił mnie aby tutaj się ekspertów zapytał ![]() Cytat:
http://rowery.shop.pl/view/653 Co sądzicie o tych rowerkach? Ewentualnie jakiś inny model w tej cenie. pozdrawiam! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W sobotę odbyła się kolejna edycja:
Rekreacyjny Rajd Rowerowy Kraków - Trzebinia 2012 Pękło 100km, zakwasy jeszcze czuję ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy mówi, że zrobił setkę - tylko ja nie - jechaliście gdzieś naokoło ?
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
101 km mi wyszło dokładnie
- z Prądnika Cz. - Błonia - normalnie trasą przez Rudno do Trzebini i wracaliśmy też przez las - tyle że nie przez Kryspinów ale Brzoskwinię.![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|