The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas meczu o obiadowej porze będę się raczył(a)
Rosłem i nożką z kurczaka 48 30,77%
Pomidorową i kotlecikiem. 27 17,31%
Trydycjnie piwkiem. 35 22,44%
Dobrą grą naszych piłkarzy. 46 29,49%
Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2014, 15:39
sergio napisał(a):Wyświetl post
przecież prawdę napisał
Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda.
To była ta ostatnia.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2014, 15:40
Cytat:
PS. Zajęcie 4 miejsca nie będzie złe. Wtedy z Legią zagramy u siebie.
Mógłbyś rozwinąć? Byłem pewien że będzie losowanie kto gdzie gra, a tu się dowiaduje że jakiś system będzie? )
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.03.2014, 15:41
Wielkie brawa za drugą połowę. Przy tylu, jak to nawet redaktorzy C+ określili, plagach egipskich w pierwszej połowie, osiągnąć na Ł3 remis to duży wynik. Morale na pewno podskoczą, teraz ograć Zawiszę i jazda dalej. Ciekawe, czy w końcówce włączy się kalkulacja naszym, czy będą woleli zająć 2. czy 4. miejsce i mieć Legię u siebie, ale za to Lecha, czy Ruch na wyjazdach...

radekogi napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś rozwinąć? Byłem pewien że będzie losowanie kto gdzie gra, a tu się dowiaduje że jakiś system będzie? )
Tak, jest system.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ekstrak...282013/2014%29
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 16.03.2014 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.03.2014, 15:43
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Już dawno jest rozpiska. Zwycięzca sezonu zasadniczego gra u siebie z drużynami 2,3,5 i 6.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 16.03.2014, 15:44
"Runda finałowa

Każda drużyna w swojej grupie rozgrywa z pozostałymi drużynami w swojej grupie jedno spotkanie według poniższego schematu, odpowiadającemu miejscu drużyny po zakończeniu rundy zasadniczej:

Grupa A: Grupa B:

31 kolejka: 1-6; 2-5; 3-8; 4-7 31 kolejka: 9-14, 10-13, 11-16, 12-15

32 kolejka: 8-1; 5-4; 6-2; 7-3 32 kolejka: 16-9; 13-12; 14-10; 15-11

33 kolejka: 1-5; 4-8; 2-7; 3-6 33 kolejka: 9-13; 12-16; 10-15; 11-14

34 kolejka: 7-1; 3-5; 8-2; 4-6 34 kolejka: 15-9; 11-13; 16-10; 12-14

35 kolejka: 1-3; 5-7; 2-4; 6-8 35 kolejka: 9-11; 13-15; 10-12; 14-16

36 kolejka: 4-1; 2-3; 6-7; 8-5 36 kolejka: 12-9; 10-11; 14-15; 16-13

37 kolejka: 1-2; 3-4; 5-6; 7-8 37 kolejka: 9-10; 11-12; 13-14; 15-16

Za każde rozegrane spotkanie przyznaje się liczbę punktów w zależności od uzyskanego wyniku: 3 punkty za zwycięstwo; 1 punkt za spotkanie nierozstrzygnięte (remis); 0 punktów za spotkanie przegrane."
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2014, 15:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Rozmowa z tego zdjęcia:
Kucharski: Dobra robota Jacek, tym ruchem podciąłeś skrzydełka Wiśle na długie lata, co by nie mówić oni nam najpowazniej zagrażają nawet gdy sa słabi.
Bednarz: Wiesz Czarek, gdzie bije moje serce, trochę jeszcze wyskubie kasy od Cupiała, zredukuję mu widownię do minimum i zobaczysz , że w końcu zwinie interes, obrażony na kibiców.
Ty to masz ŁEB.
Można by rzec nie od parady.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2014, 15:50
dzięki, przegapiłem jakoś tą rozpiskę, może dlatego że czekałem na zakończenie rundy zasadniczej. )
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.03.2014, 15:52
Wrócił stary dobry Guła czyli odpuszczający kompletnie w obronie w ostatnim momencie, dawno nikt nie grał u Nas takiej pozorowanej obrony.
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 16.03.2014, 15:54
Pierwsza połowa porażka, za to druga już o wiele lepiej i zapewne remis podbuduję nawet jeszcze bardziej niż wygrana, ponieważ pokazuję, że warto walczyć do końca.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.03.2014, 15:54
Odpowiedz cytując
sylver_
Member

Stary 16.03.2014, 16:01
Glazik napisał(a):Wyświetl post
fantazja! palce lizać!
rozpoczal sie upadek babilonu, odkad internet jest za zlotowke
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.03.2014, 16:02
A właśnie teraz Vidić z Man Utd za niemal identyczny faul jak Głowa dostał żółtą kartkę...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.03.2014, 16:02
Cytat:
2:0. Jeśli ktoś chce Legii zagrozić - chyba będzie to kocianowski Ruch, a nie smudna Wisła. Kapitalny mecz Łukasza Brozia, prawdopodobnie najlepszy od czasów przeprowadzki do Warszawy i jeszcze lepsze wykończenie Dudy. Wisła nie dojechała do Warszawy. Mało - ona nawet nie wyjechała z Krakowa. A Dariusz Dudka to dziś poziom co najwyżej Legionovii
Czy już wyjechalismy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2014, 16:03
Głowa nie zagra z Zawiszą za żółte kartki plus za dzisiejszą czerwoną nast. mecz, czyli Zagłębie. Dobrze mówię, czy trzeba poprawić?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.03.2014, 16:04
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Głowa nie zagra z Zawiszą za żółte kartki plus za dzisiejszą czerwoną nast. mecz, czyli Zagłębie. Dobrze mówię, czy trzeba poprawić?
Za czerwoną krtkę pauzuje 2 mecze - z Zawiszą i Zagłębiem. Za żółte pauzował tydzień temu.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 16.03.2014, 16:05
Nie. Nie zagra przez dwa mecze bo nie był to faul taktyczny. Wtedy kara wynosi co najmniej dwa mecze.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2014, 16:18
it napisał(a):Wyświetl post
Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda.
To była ta ostatnia.
Nie jest jeszcze jedna prawda, Góralska prowda

Bramka Stilica czapki z głów, spalony Brozia jak by sędzia nie odgwizdał błędu by nie zrobił bo był minimetrowy.
No cóż nie ma co narzekać można było wyjechać ze Stolycy z niczym.
Szkoda Głowackiego.
,
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2014, 16:19
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Stilic nadawał się do zmiany a nie Garguła....Frantz daje dupy.
.... 10 znakow
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.03.2014, 16:19
Mam tylko nadzieję, że przez czas absencji Głowy Smuda nie wstawi do środka Bunozy jak dzisiaj, bo chłop był najgorszy na boisku. Jasne na lewej stronie jest całkiem niezły ale do środka się raczej nie nadaje, co pokazywał wielokrotnie w poprzednich meczach (nawet jak gra dobrze to co najmniej raz skiksuje tak, że stworzy przeciwnikom setkę).

Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.03.2014, 16:25
http://i.imgur.com/D36ceul.jpg?1

A mogło być jeszcze piękniej, nie było spalonego Brożka.

Trzeba powiedzieć, że taki remis smakuje lepiej niż niejedno zwycięstwo, morale wzrosną po takim meczu.

Niepokoi mnie forma Bunozy, zawalił gola z Ruchem, dziś też w paru syuacjach się nie popisał.
Dobrze zagrał Burliga, genialnie Stilic, w koncu parę ciekawych akcji pokazał Sarki.
Czekam cały czas na przełamanie Pawła Brożka, wciąż brakuje mu 3 goli do klubu '"100"
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2014, 16:27
rychu napisał(a):Wyświetl post
Niepokoi mnie forma Bunozy, zawalił gola z Ruchem, dziś też w paru syuacjach się nie popisał.
Od dawna widać, że nie nadaje się na stoper. Paradoksalnie, mimo warunków fizycznych - lewa obrona jest jego pozycją. Na środku obrony często głupieje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 16.03.2014, 16:29
Mam tylko nadzieję że w czasie meczu z Zawiszą nikomu nie przyjdzie do głowy obrażać Smude bo wtedy złoży rezygnację i będziemy gorzko płakać ...
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 16.03.2014, 16:36
darean napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko nadzieję że w czasie meczu z Zawiszą nikomu nie przyjdzie do głowy obrażać Smude bo wtedy złoży rezygnację i będziemy gorzko płakać ...
Też mam taką nadzieję. Tym bardziej , że "prawdziwi kibice" nie przyjdą. Myślę nawet, że pasowałoby go pozytywnie pozdrowić. Bo paradoksalnie, przy całym konflikcie to m.in dzięki niemu mamy co jakiś czas trochę emocji i radości.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2014, 16:40
Wynik cieszy ogromnie. Duże brawa za podniesienie się z kolan.

Pierwsza połowa jak prawie cała wiosna. Spuśćmy zasłonę miłosierdzia.

W drugiej znowu dobre 30 minut. Wychodzi. że co drugi mecz mamy dobre pół godziny.
Oczywiście Legia wyszła zdemobilizowana (ach to warszawskie zadufanie ). ale remis trzeba było podnieść z ziemi. Kilka dobrych akcji można było obejrzeć.

Zabawy Bunozy i Dudka na lewej stronie

Stilić - już wszystko zostało powiedziane.

Brozek - dalej bez czucia i formy.

Tak jak Dudka nigdy nie nadawał się na lewego obrońcę, taj Bunoza nigdy nie będzie dobrym stoperem.

Kiedy Smude trzeba zganić to trzeba, ale dzisiaj trzeba pochwalić. Raz za "podniesienie" drużyny w przerwie.
Dwa za trafione zmiany, przy zupełnym braku pola manewru.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 16.03.2014, 17:22
Cały czas jestem pod wrażeniem doprowadzenia do remisu. Wiadomo, że przede wszystkim to frajerska postawa Legionistów pozwoliła na tą pogoń, ale lekceważenie rywala też trzeba umieć wykorzystać. Oby Wiślacy wracali do Krakowa z czymś więcej niż tylko z 1 punktem. Oby wracali z przekonaniem, że jak się chce to można. Oby naładowało ich to spotkanie do walki. Sporo w tym sezonie już osiągnęli. Głupio byłoby to wszystko zniweczyć, odpuścić i zająć miejsce poza podium. Można przegrać ale tylko po walce o zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 16.03.2014, 17:46
riv napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko nadzieję, że przez czas absencji Głowy Smuda nie wstawi do środka Bunozy
no tak ..... tyle że w następnych meczach musielibyśmy oglądać parę stoperów Nalepa-Dudka
!!
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2014, 17:56
thechris napisał(a):Wyświetl post
Cały czas jestem pod wrażeniem doprowadzenia do remisu. Wiadomo, że przede wszystkim to frajerska postawa Legionistów pozwoliła na tą pogoń, ale lekceważenie rywala też trzeba umieć wykorzystać. Oby Wiślacy wracali do Krakowa z czymś więcej niż tylko z 1 punktem. Oby wracali z przekonaniem, że jak się chce to można. Oby naładowało ich to spotkanie do walki. Sporo w tym sezonie już osiągnęli. Głupio byłoby to wszystko zniweczyć, odpuścić i zająć miejsce poza podium. Można przegrać ale tylko po walce o zwycięstwo.
Szkoda, ze kibice im nie pomogą.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 16.03.2014, 18:07
Cud nad Wisłą stał się faktem, po pierwszej połowie byłem załamany - druga to coś pięknego
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.03.2014, 19:02
Końcówka meczu Gruzin o trudnym nazwisku trafia z metra w Miśka i ten jęk zawodu komentatorów.. Mielcarski: "jaka szkoda, że tego nie strzelił"

Panowie wiem o co chodzi, ale dajcie już spokój tej kiełbasie Jesteście weganami, czy co?

Nie chcę tworzyć kolejnych teorii spiskowych, ale sędziowie dali dupy. Czerwona dla Głowy naciągana,choć tutaj sędzia może się bronić. Dudka dostał żółta za atak na piłkę, Bury za niegroźny faul. Obydwaj faulowali przy linii bocznej, nie było zagrożenia dla bramki Wisły. I nic by nie było ale do białej gorączki doprowadził mnie brak kartek dla legionistów w 3-4 sytuacjach. Jak nasi przejmowali piłkę i wyprowadzali kontrę, a gracze Legii łapali za koszulki, przewracali, albo cięli po nogach, to wszystko były faule taktyczne, które wstrzymywały nasze kontry. 2 razy Stilic miał piłkę twarzą do bramki Legii, wolną przestrzeń przed sobą. Mógł grac prostopadłą piłkę, albo gnać na bramkę. A tutaj faul i brak żółtej. Jak tak ....a można ?! Przecież tak się nie da grać.. I sytuacja z doliczonego czasu gry, gdy Brożek wychodził idealnie na wprost bramki, a sędzia widział urojonego spalonego.

Co do gry to chwała chłopakom za walkę, ale mecz naprawdę był do wygrania.. Brakło skuteczności, widać że Brożek ma problem z odblokowaniem się. Wobec porażki z Ruchem ten remis wiele nam nie daje, tyle tylko, że nie daliśmy satysfakcji Legii.

PS Protestuje wobec pomiatania kiełbasą! Mężczyzna ma żreć mięso! Weganie się ....a znaleźli
PS2 Zwracam honor liniowemu. Po powtórkach w Lidze Plus Extra jednak był spalony Brożka o 36 cm :(
Ostatnio edytowane przez 4karol4 : 16.03.2014 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2014, 19:22
Co do meczu to wynik zważywszy na obraz meczu jest miłą niespodzianką.

Czerwona dla Głowackiego mocno dyskusyjna. Podejrzewam, że większość sędziów by wyciągnęło conajwyżej żółtko. No ale w końcu graliśmy z warszafką.

Stilić klasa. Ten wolny to przecierałem oczy ze zdumienia.

Ja tylko czekam aż Smuda pójdzie po rozum do głowy i zaczniemy grać dwoma skrzydłowymi!!!

Bo czy Guerrier czy Sarki są w formie czy nie są, to jak mamy skrzydłowych to boczni obrońcy przeciwnika przy takich wiatrakach jak oni boją się wyjść wyżej. Ba, na ich asekuracje schodzą stoperzy i można grać przez środek gdzie jest więcej miejsca. Przy obecnej taktyce jak zagęszczamy środek to przeciwnik robi to samo i kończy się na kopaninie bo jest za duży gąszcz nóg! Nie wiem ile jeszcze gównianych meczy zremisujemy / przegramy grając na fałszywego skrzydłowego. Bo pierwsze dwa mecze z dwoma skrzydłowymi to były wygrane i za każdym razem, gdy powracamy do ustawienia z dwoma skrzydłowymi to zaczyna nam się z przodu gra kleić !

Nie trzeba filozofa, żeby to zauważyć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów