|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas meczu o obiadowej porze będę się raczył(a) | |||
| Rosłem i nożką z kurczaka |
|
48 | 30,77% |
| Pomidorową i kotlecikiem. |
|
27 | 17,31% |
| Trydycjnie piwkiem. |
|
35 | 22,44% |
| Dobrą grą naszych piłkarzy. |
|
46 | 29,49% |
| Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wielkie brawa za drugą połowę. Przy tylu, jak to nawet redaktorzy C+ określili, plagach egipskich w pierwszej połowie, osiągnąć na Ł3 remis to duży wynik. Morale na pewno podskoczą, teraz ograć Zawiszę i jazda dalej.
Ciekawe, czy w końcówce włączy się kalkulacja naszym, czy będą woleli zająć 2. czy 4. miejsce i mieć Legię u siebie, ale za to Lecha, czy Ruch na wyjazdach...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ekstrak...282013/2014%29
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 16.03.2014 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
"Runda finałowa
Każda drużyna w swojej grupie rozgrywa z pozostałymi drużynami w swojej grupie jedno spotkanie według poniższego schematu, odpowiadającemu miejscu drużyny po zakończeniu rundy zasadniczej: Grupa A: Grupa B: 31 kolejka: 1-6; 2-5; 3-8; 4-7 31 kolejka: 9-14, 10-13, 11-16, 12-15 32 kolejka: 8-1; 5-4; 6-2; 7-3 32 kolejka: 16-9; 13-12; 14-10; 15-11 33 kolejka: 1-5; 4-8; 2-7; 3-6 33 kolejka: 9-13; 12-16; 10-15; 11-14 34 kolejka: 7-1; 3-5; 8-2; 4-6 34 kolejka: 15-9; 11-13; 16-10; 12-14 35 kolejka: 1-3; 5-7; 2-4; 6-8 35 kolejka: 9-11; 13-15; 10-12; 14-16 36 kolejka: 4-1; 2-3; 6-7; 8-5 36 kolejka: 12-9; 10-11; 14-15; 16-13 37 kolejka: 1-2; 3-4; 5-6; 7-8 37 kolejka: 9-10; 11-12; 13-14; 15-16 Za każde rozegrane spotkanie przyznaje się liczbę punktów w zależności od uzyskanego wyniku: 3 punkty za zwycięstwo; 1 punkt za spotkanie nierozstrzygnięte (remis); 0 punktów za spotkanie przegrane." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Można by rzec nie od parady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
dzięki, przegapiłem jakoś tą rozpiskę, może dlatego że czekałem na zakończenie rundy zasadniczej.
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wrócił stary dobry Guła czyli odpuszczający kompletnie w obronie w ostatnim momencie, dawno nikt nie grał u Nas takiej pozorowanej obrony.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pierwsza połowa porażka, za to druga już o wiele lepiej i zapewne remis podbuduję nawet jeszcze bardziej niż wygrana, ponieważ pokazuję, że warto walczyć do końca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
rozpoczal sie upadek babilonu, odkad internet jest za zlotowke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A właśnie teraz Vidić z Man Utd za niemal identyczny faul jak Głowa dostał żółtą kartkę...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Głowa nie zagra z Zawiszą za żółte kartki plus za dzisiejszą czerwoną nast. mecz, czyli Zagłębie. Dobrze mówię, czy trzeba poprawić?
![]() ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie. Nie zagra przez dwa mecze bo nie był to faul taktyczny. Wtedy kara wynosi co najmniej dwa mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie jest jeszcze jedna prawda, Góralska prowda
Bramka Stilica czapki z głów, spalony Brozia jak by sędzia nie odgwizdał błędu by nie zrobił bo był minimetrowy. No cóż nie ma co narzekać można było wyjechać ze Stolycy z niczym. Szkoda Głowackiego. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mam tylko nadzieję, że przez czas absencji Głowy Smuda nie wstawi do środka Bunozy jak dzisiaj, bo chłop był najgorszy na boisku. Jasne na lewej stronie jest całkiem niezły ale do środka się raczej nie nadaje, co pokazywał wielokrotnie w poprzednich meczach (nawet jak gra dobrze to co najmniej raz skiksuje tak, że stworzy przeciwnikom setkę).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://i.imgur.com/D36ceul.jpg?1
A mogło być jeszcze piękniej, nie było spalonego Brożka. Trzeba powiedzieć, że taki remis smakuje lepiej niż niejedno zwycięstwo, morale wzrosną po takim meczu. Niepokoi mnie forma Bunozy, zawalił gola z Ruchem, dziś też w paru syuacjach się nie popisał. Dobrze zagrał Burliga, genialnie Stilic, w koncu parę ciekawych akcji pokazał Sarki. Czekam cały czas na przełamanie Pawła Brożka, wciąż brakuje mu 3 goli do klubu '"100" ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Od dawna widać, że nie nadaje się na stoper. Paradoksalnie, mimo warunków fizycznych - lewa obrona jest jego pozycją. Na środku obrony często głupieje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
Mam tylko nadzieję że w czasie meczu z Zawiszą nikomu nie przyjdzie do głowy obrażać Smude bo wtedy złoży rezygnację i będziemy gorzko płakać ...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Też mam taką nadzieję. Tym bardziej , że "prawdziwi kibice" nie przyjdą. Myślę nawet, że pasowałoby go pozytywnie pozdrowić. Bo paradoksalnie, przy całym konflikcie to m.in dzięki niemu mamy co jakiś czas trochę emocji i radości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wynik cieszy ogromnie. Duże brawa za podniesienie się z kolan.
Pierwsza połowa jak prawie cała wiosna. Spuśćmy zasłonę miłosierdzia. W drugiej znowu dobre 30 minut. Wychodzi. że co drugi mecz mamy dobre pół godziny. Oczywiście Legia wyszła zdemobilizowana (ach to warszawskie zadufanie ). ale remis trzeba było podnieść z ziemi. Kilka dobrych akcji można było obejrzeć. Zabawy Bunozy i Dudka na lewej stronie Stilić - już wszystko zostało powiedziane. Brozek - dalej bez czucia i formy. Tak jak Dudka nigdy nie nadawał się na lewego obrońcę, taj Bunoza nigdy nie będzie dobrym stoperem. Kiedy Smude trzeba zganić to trzeba, ale dzisiaj trzeba pochwalić. Raz za "podniesienie" drużyny w przerwie. Dwa za trafione zmiany, przy zupełnym braku pola manewru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały czas jestem pod wrażeniem doprowadzenia do remisu. Wiadomo, że przede wszystkim to frajerska postawa Legionistów pozwoliła na tą pogoń, ale lekceważenie rywala też trzeba umieć wykorzystać. Oby Wiślacy wracali do Krakowa z czymś więcej niż tylko z 1 punktem. Oby wracali z przekonaniem, że jak się chce to można. Oby naładowało ich to spotkanie do walki. Sporo w tym sezonie już osiągnęli. Głupio byłoby to wszystko zniweczyć, odpuścić i zająć miejsce poza podium. Można przegrać ale tylko po walce o zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak ..... tyle że w następnych meczach musielibyśmy oglądać parę stoperów Nalepa-Dudka
!! ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Cud nad Wisłą stał się faktem, po pierwszej połowie byłem załamany - druga to coś pięknego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Końcówka meczu Gruzin o trudnym nazwisku trafia z metra w Miśka i ten jęk zawodu komentatorów.. Mielcarski: "jaka szkoda, że tego nie strzelił"
![]() Panowie wiem o co chodzi, ale dajcie już spokój tej kiełbasie ![]() Nie chcę tworzyć kolejnych teorii spiskowych, ale sędziowie dali dupy. Czerwona dla Głowy naciągana,choć tutaj sędzia może się bronić. Dudka dostał żółta za atak na piłkę, Bury za niegroźny faul. Obydwaj faulowali przy linii bocznej, nie było zagrożenia dla bramki Wisły. I nic by nie było ale do białej gorączki doprowadził mnie brak kartek dla legionistów w 3-4 sytuacjach. Jak nasi przejmowali piłkę i wyprowadzali kontrę, a gracze Legii łapali za koszulki, przewracali, albo cięli po nogach, to wszystko były faule taktyczne, które wstrzymywały nasze kontry. 2 razy Stilic miał piłkę twarzą do bramki Legii, wolną przestrzeń przed sobą. Mógł grac prostopadłą piłkę, albo gnać na bramkę. A tutaj faul i brak żółtej. Jak tak ....a można ?! Przecież tak się nie da grać.. I sytuacja z doliczonego czasu gry, gdy Brożek wychodził idealnie na wprost bramki, a sędzia widział urojonego spalonego. Co do gry to chwała chłopakom za walkę, ale mecz naprawdę był do wygrania.. Brakło skuteczności, widać że Brożek ma problem z odblokowaniem się. Wobec porażki z Ruchem ten remis wiele nam nie daje, tyle tylko, że nie daliśmy satysfakcji Legii. PS Protestuje wobec pomiatania kiełbasą! Mężczyzna ma żreć mięso! Weganie się ....a znaleźli ![]() PS2 Zwracam honor liniowemu. Po powtórkach w Lidze Plus Extra jednak był spalony Brożka o 36 cm :(
Ostatnio edytowane przez 4karol4 : 16.03.2014 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co do meczu to wynik zważywszy na obraz meczu jest miłą niespodzianką.
Czerwona dla Głowackiego mocno dyskusyjna. Podejrzewam, że większość sędziów by wyciągnęło conajwyżej żółtko. No ale w końcu graliśmy z warszafką. Stilić klasa. Ten wolny to przecierałem oczy ze zdumienia. Ja tylko czekam aż Smuda pójdzie po rozum do głowy i zaczniemy grać dwoma skrzydłowymi!!! Bo czy Guerrier czy Sarki są w formie czy nie są, to jak mamy skrzydłowych to boczni obrońcy przeciwnika przy takich wiatrakach jak oni boją się wyjść wyżej. Ba, na ich asekuracje schodzą stoperzy i można grać przez środek gdzie jest więcej miejsca. Przy obecnej taktyce jak zagęszczamy środek to przeciwnik robi to samo i kończy się na kopaninie bo jest za duży gąszcz nóg! Nie wiem ile jeszcze gównianych meczy zremisujemy / przegramy grając na fałszywego skrzydłowego. Bo pierwsze dwa mecze z dwoma skrzydłowymi to były wygrane i za każdym razem, gdy powracamy do ustawienia z dwoma skrzydłowymi to zaczyna nam się z przodu gra kleić ! Nie trzeba filozofa, żeby to zauważyć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|